Saransk – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Lok. Moskva – Ufa 2:0 (kon.) | Zenit – Kazaň 4:2 (kon.)
konec
FK Mordovija Saransk
0:1 (0:1)
FK Krasnodar
Neděle 13.03.2016, 12:30 • Start Stadium. Kapacita: 11581 diváků. • Ruská Premier Liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (14:26:23)
     
    Statistiky dnešního utkání

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:5.
    Střely mimo: 8:0.
    Rohy: 7:1.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 10:17.
     
    Ve druhém poločase jsem již branky neviděli a tak Krasnodar, který hrál téměř celý zápas bez vyloučeného Sigurðssona poráží na stadionu Saransku domácí celek o jednu branku. O tu se postaral již v prvním poločase Fjodor Smolov, který po přihrávce kapitána svého týmu, Mamajeva, poslal míč k pravé tyči. Ve druhém poločase měli domácí několik šanci na vyrovnání, ale žádnou nevyužili a tak po zásluze prohrávají.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Obrovská mela před Krisyukem. Domácí obránci mají ale míč pod kontrolou a nepouštějí útočníky Saransku do zakončení.
     
    90+2
    Kritsyuk musí znovu zasahovat. Střela z otočky od Machmudova směřovala k tyči, ale krasnodarský brankář je dnes k nepřekonání.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    89
    V předposlední minutě základní hrací doby se dostal k hlavičce Ivanov, který se překážel v zakončení se Samodinem a tak ani jeden z nich pořádně nezakončil. Míč končí mimo tři tyče.
     
    88
    Hostující kapitán Mamajev byl faulován ve středovém kruhu a jeho tým tak ušetří další vteřiny na polovině svého soupeře.
     
    87
    Z centru z levé strany se stala nebezpečná střela. Míč propadl bez doteku hráčů až brankáři hostů, který měl problémy se zákrokem.
     
    86
    Nebezpečnou střelu nyní vyslal Navletov. Jeho pokus ale neprošel přes zhuštěnou obranu Krasnodaru a tak Kritsyuk nemusel zasahovat.
     
    85
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Mauricio Pereyra, přichází Joãozinho.
     
    84
    K hlavičce se tentokrát dostal Samodin, který je jednoznačně nejaktivnějším hráčem domácího celku. Jeho pokus je však velmi nepřesný a končí mimo branku.
     
    82
    Velmi nebezpečný rohový kop poslal do vápna Ivanov. Krytsyuk si ale došel pro míč přes klubko hráčů a boxuje míč mimo pokutové území.
     
    81
    Domácí Saransk má zhruba deset minuty, aby proti oslabenému soupeři vstřelil vyrovnávací branku a sebral tak z dnešního zápase alespoň bod.
     
    80
    Domácí se nadechují k závěrečnému náporu. Z levého kraje přiletěl do vápna nebezpečný centr, který ale končí jen na brance.
     
    79
    Po souboji ve středu pole zůstal ležet na trávníku hostující Kaboré, který se jen těžce zvedá.
     
    77
    Domácí fanoušci již jásali, ale rozhodčí píská útočný faul, kterého se dopustil při zakončení nad hlavou Samodin. Dorážka Ivanova tak byla již zbytečná.
     
    76
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Dmitrij Torbinskij, přichází Sergej Petrov.
     
    75
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Jevgenij Šipicin, přichází Ruslan Navletov.
     
    74
    Na levé straně si vybojoval místo Achmedov, který asi ale předkopl příliš míč před sebe a toho využil Lomić, který ho nechal dojet až za brankovou lajnu.
     
    72
    O velmi rychlou akci se postaral hostující Mamajev , který poslal míč na pravou stranu, kde už byl připravený na střelu Pereyra. Ten střelu z první donutil domácího brankáře k zákroku.
     
    71
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Ari, přichází Francisco Wánderson.
     
    70
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Oleg Vlasov, přichází Pavel Ignatovič.
     
    69
    Rohový kop Saransku končí jen rychlým brejkem hostů. K míči se dostal na hranici vápna Smolov. Střelec první branky si chtěl ještě vylepšit pozici kličkou do středu, ale ta mu už nevyšla a přichází tak o míč.
     
    68
    Střídající Ivanov se dostal do perfektní příležitosti. Na poslední chvíli mu ale vběhl do střely Kalešin a odvrátil míč na rohový kop.
     
    67
    Další velmi nadějnou příležitost měli domácí hráči na vyrovnání. K volnému přímému kopu se postavil Šipicin, ale jeho pokus končí metr vedle levé tyče.
     
    66
    Rohový kop Krasnodaru rozehrál Mamajev, který zakroutil míč na zadní tyč. Tam byl připravený Ari. Ten však hlavičkuje jen vedle branky.
     
    65
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Aslan Dudijev, přichází Alexej Ivanov.
     
    64
    Z ničeho nic se dostal k míči ve vápně hostující Smolov a prověřil Cabena, který si tak připisuje první zákrok ve druhém poločase.
     
    62
    Rohový kop už byl mnohem povedenější. K míči se prodral Samodin, který ale svou hlavičku umístil jen nad břevno.
     
    61
    K míči se postavil znovu Šipicin, který našel jen hlavu Achmedova a ten už odvrací míč na rohový kop.
     
    60
    Velmi rychlá akce domácího celku končí faulem u rohového praporku a domácí tak budou rozehrávat zkrácený rohový kop.
     
    59
    Po faulu na třiceti metrech od hostující branky rozehrál volný přímý kop Šipicin. Jeho pokus přeletěl zeď, ale také branku Krasnodaru.
     
    58
    Po delším časovém úseku se také hosté dostali na útočnou polovinu. Smolov však nenašel svou dlouhou přihrávkou Ariho a míč končí znovu na kopačkách domácích hráčů.
     
    56
    Samodin se rozběhl za míčem do volného prostoru na pravé straně. Míč byl však příliš rychlý a útočník domácího celku nestihl balon na hrací ploše.
     
    55
    Do rychlého úniku se vydal Mamajev. Jeho přihrávka na lépe postaveného Ariho však zblokoval Phibel a nadějná akce Krasnodaru končí.
     
    54
    Domácí tým vstoupil aktivněji do druhé půle a nepouští soupeře k míči. Větší brankovou příležitost si však ještě nevypracoval.
     
    53
    Nyní se již žlutí. Kaboré nevybíravě zajel do Šipicina a dostává první žlutou kartu v zápase.
     
    52
    Dlouhý pas do vápna měl najít Dudijeva, který byl na zadní tyči zcela osamocen. Míč však přeletěl všechny hráče a končí daleko mimo hrací plochu.
     
    51
    Tentokrát se poroučel k zemi domácí Rykov, který nezvládl souboj s Achmedovem. Rozhodčí znovu netrestá žlutou kartou.
     
    50
    Dlouhý nákop na Smolova si pohlídal domácí Rykov, který nepustil k míči krasnodarského útočníka.
     
    49
    Na půlící čáře poslal na zem Šipicin Ariho a má štěstí, že rozhodčí nevytahuje žlutou kartu.
     
    48
    První střelu ve druhém poločase má na kontě Ari, který z dvaceti metrů protáhl Cebana. Ten bez problémů drží míč v rukavicích.
     
    47
    Domácí hráči v modrých dresech rozehráli druhou polovinu dnešního zápasu. Samodin však velmi rychle přišel o míč a do útoku jdou hráči Krasnodaru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 13:32.
     
    Hostující Krasnodar vede po prvním poločase na stadionu Saransku o jednu branku. O tu se postaral Fjodor Smolov, který po dokonalé přihrávce Mamajeva obešel obránce a poslal míč na vzdálenější tyč. Již v jedenácté minutě musel opustit hrací plochu hostující Sigurðsson, který vyfasoval od rozhodčího červenou kartu, i přesto se Krasnodaru povedlo vstřelit branku a po zásluze vedou. Také domácí měli několik šancí na vyrovnání, ale žádnou nevyužili.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V nastaveném čase prvního poločase se dostal k míči domácího Dudijev, který ale neprošel podél pravé postranní lajny. Pereyra ho výborně vytlačil mimo hrací plochu.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    43
    Domácí mohli znovu srovnat! Míč se dostal po centru z levé strany až k Šipicinovi, který z malého vápna přestřelil branku.
     
    42
    V závěru poločasu si znovu domácí vytvářejí tlak. Samodin se však k vysokému míči do vápna nedostal a tak se Krasnodar protentokrát ubránil.
     
    40
    Po souboji ve středu pole zůstává ležet na trávníku krasnodarský Pereyra. Po krátkém ošetření se může znovu pokračovat ve hře.
     
    39
    Mamajev chtěl najít ve vápně znovu střelce branky Smolova, který je ale nyní výborně střežen domácí obranou a k míči se nedostává.
     
    38
    Krasnodar uklidňuje hru a kombinuje ve středu pole. Míč si vzal pro sebe Kaboré, který přenesl ale neudržel míč a do útoku se hrnou znovu domácí.
     
    37
    Další fantastický zákrok hostujícího brankáře. Kritsyuk vytáhl hlavičku Machudova. Míč se poté odrazil přímo na kopačku Samodina, který také nedokázal překonat ležícího gólmana.
     
    35
    Rohový kop domácího celku nepřinesl ohrožení hostující branky. Míč se dostal jen na hlavu Kalešina, který míč hlavičkuje z vápna.
     
    34
    Velká šance domácího týmu na srovnání. Míč si na pravé straně vzal Dudijev, který ho poslal před branku. Samodin vyhrál hlavičkový souboj, ale Kritsyuk míč vyráží na rohový kop.
     
    32
    Šipicin si vyměnil míč na středu hřiště s Vlasovem. Prvně jmenovaný chtěl vysunout Samodina za obranu, ale jeho přihrávka je příliš prudká a končí za brankovou lajnou.
     
    31
    Rychlou akci předvedli také domácí hráči. Samodin se vydal do brejku s Vlasovem, ten však nezpracoval přihrávku od spoluhráče a akce končí bez zakončení.
     
    30
    Kaboré si výborně prohodil míč mezi obránci, ale jeho následná přihrávka na rozběhnutého Ariho našla jen kopačku Rykova.
     
    28
    Po pravém kraji se dostal k míči Pereyra, který ale neobešel ani prvního bránícího hráče a o míč tak rychle přichází.
     
    27
    Samodin se otočil kolem obránce a zkusil vypálit z třiceti metrů. Trefuje však jen reklamu vedle branky a hostující brankář tak nemusí zasahovat.
     
    26
    Domácí tým se pokouší o rychlou vyrovnávací branku. To se zatím nedaří, když po přihrávce Tišnina přišel o míč před vápnem Samodin.
    24. Fjodor SMOLOV - 0:1
     
    24
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Krasnodar jde i v početní nevýhodě do vedení. Po krásné přihrávce za obranu si míč zpracoval FJODOR SMOLOV, který uklidil míč na zadní tyč. Cebanu nestihl míč vyrazit.
     
    21
    Také hosté se dostali do zajímavé situace. Z levého kraje nacentroval před Cebana Kalešin. Míč však končí jen na hlavě domácího stapera Rykova, který odvrací míč z vápna.
     
    20
    Další dlouhý míč za hostující obranu měl najít Samodina. Ten však na velmi rychlý pas nedosáhl a míč tak končí až za brankovou lajnou.
     
    19
    Na pravé straně se dostal k míči domácí Vlasov, který se obtočil kolem obránce a zkusil vystřelit. Jeho pokus ale hostující brankář bez problémů pokryl.
     
    11
    Červenou kartu dostává Ragnar Sigurðsson (FK Krasnodar).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Ruská Premier Liga má dnes na programu své tři zápasy 20. kola. My se společně zaměříme na souboj FK Mordovije Saransk s FK Krasnodarem. Úvodní výkop je naplánován na Start Stadium v 12:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    FK MORDOVIA SARANSK
    Saransku se podzimní část soutěže příliš nepoedla, a obsadila poslední místo. Mordovia sehrála celkem dva přípravné zápasy, první s Tomskem, se kterým prohrála 0:1. Ve druhém přípravném zápase Mordovia přivítala doma Šeriff Tiraspol, avšak ani v tomto zápase nedokázala skórovat, a prohrála 0:2. V úvodním jarní ligovém kole se Saransk představil na půdě Ufy. Záchranářský souboj se dlouho vyvíjel lépe pro Saransku, který šel v 64. minutě do vedení po brance Lomiće. Ve třetí nastavené minutě však srovnal domácí Nikitin, a body se dělily. Saransk se tak i nadále nachází na poslední příčce tabulky!
     
    FK KRASNODAR
    Krasnodar se v posledních letech dokázal prodrat mezi přední ruské kluby, a tuto pozici potvrzuje i v letošní sezoně. Býci se momentálně nacházejí na čtvrté příčce tabulky se ziskem 31 bodů. Pátý Zenit a šestý Groznyj však mají stejný bodový zisk!

    Pro Krasnodar začala jarní části sezony o něco dříve, neboť se střetl v rámci EL s pražskou Spartou. Poslední český zástupce v pohárové Evropě si dokázal poradit, a ruského soupeře odstavil poměrně jasně z cesty! V úvodním jarním kole se Krasnodar představil doma v zápase se Zenitem. Trenér Villas-Boas nastoupil v silné sestavě, avšak ani to to nevedlo k zisku tří bodů. V Krasnodaru diváci čekali na branku marně, a nakonec se body dělily!

    Vít Schück

    Branky: 24. Smolov (Mamajev)

    Karty:   53. Kaboré (KRS)   11. R. Sigurðsson (KRS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:0. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:17.
    FK Mordovija Saransk: Cebanu – Tiškin, Rykov, Phibel, Lomić – Šipicin (75. Navletov), Machmudov – Dudijev (65. Ivanov), Vlasov (70. P. Ignatovič), Rustem Muchametšin – Samodin.
    Náhradníci: Revišvili, Šebanov – Nachušev, Navletov, P. Ignatovič, Ivanov, M. Kobachidze, Šitov, Gapon.

    FK Krasnodar: Kritsyuk – V. Kalešin, S. Strandberg, R. Sigurðsson, Torbinskij (76. Petrov) – Pereyra (85. Joãozinho), Kaboré, Achmedov – Mamajev, Ari (71. Wánderson), Smolov.
    Náhradníci: Dikan, Sinicyn – Joãozinho, Bystrov, Petrov, Wánderson, Markov.
    bahis siteleri