Česko – Rumunsko 3:0 (kon.) | Rakousko – Slovensko 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:0 (3:0)
Rumunsko
Čtvrtek 24.03.2016, 11:00 • Bad Waltersdorf (AUT) • Kvalifikace mistrovství Evropy do 19 let
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Týden pravdy čeká na české reprezentační fotbalisty do devatenácti let. Svěřenci trenérů Pavla Malury a Pavla Hoftycha odehrají závěrečnou elitní skupinu kvalifikace o EURO U19. V Rakousku se čeští mladíci postupně střetnou s Rumunskem, Slovenskem a domácím Rakouskem. Pouze nejlepší tým pak oslaví postup na EURO, které v létě proběhne v Německu.
     
    Z rakouského Bad Waltersdorfu vám ještě jednou přeji příjemné čtvrteční dopoledne. Společně budeme sledovat první utkání kvalifikace na EURO do 19 let, které se uskuteční v Německu. Český národní tým se v prvním duelu utká s Rumunskem.
    Češi se chystají na první zápas kvalifikace v elitní skupině

    Již od 11h hraje první kvalifikační zápas elitní skupiny český tým U19 proti Rumunsku! Průběh zápasu sledujte na www.onlajny.com!

    Zveřejnil(a) Mládežnický fotbal dne 24. březen 2016
     
    Oba týmy ukončily své rozcvičení před zápasem a do jeho startu zbývají poslední minuty. V Rakousku panuje spíše zatažené počasí, ale občas vykoukne a příjemně zahřeje i sluníčko.
     
    Uvidíme, jak dnes bude přát podnebí českému národnímu týmu. Ten má v sestavě několik ligových fotbalistů a bude v dnešním utkání favoritem.
     
    Na rakouském hřišti zazněly státní hymny obou zemí. Vše je připraveno k začátku zápasu. Češi oblékli červenou kombinaci, zatímco Rumuni tradiční žlutou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    1. Český tým před zápasem
     
    1
    Úvodní rozehrávku obstarali čeští fotbalisté, kteří postupnou kombinací prošli až k velkému vápnu. Tam o míč přišli a Ondřej Mihálik se dopustil útočného faulu.
     
    1
    Neúspěšní byli také rumunští fotbalisté, jejichž útok po pravé straně zastavil Josef Kvída. Češi mohou opět rozehrát.
     
    2
    Sérii nepřesností z obou stran zakončil David Lischka přihrávkou na svého brankáře. Následná akce Čechů úspěch neslavila a český tým se musí bránit.
     
    2
    Z pravé strany centroval Cristian Manea, jehož centr ovšem skončil u bránících soupeřů.
     
    3
    Stejný hráč si vyměnil míč s Alexandrem Stoicou a následně si došel pro faul. Zajímavá standardní situace pro Rumunsko.
     
    4
    I s ním si česká obrana poradila a může jít do protiútoku.
     
    4
    Denis Granečný se s míčem prodral až do velkého vápna a došel si nedovolený zákrok. Penalta!
     
    5
    Česko právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil kapitán ONDŘEJ MIHÁLIK a přesnou dělovkou k pravé tyči poslal český tým do vedení 1:0.
    5. ONDŘEJ MIHÁLIK - 1:0
     
    6
    Češi zatím velmi dobře brání a zachytili další kombinaci soupeře. Po přetahované na polovině hřiště se dostal k míči Petr Průcha, který vyvezl míč do zajímavé pozice a slibným pasem hledal jednoho z nabíhajících spoluhráčů. Přihrávku ovšem zachytil bránící soupeř.
     
    7
    Organizovaná defenziva českého týmu nedovoluje soupeři žádný nebezpečný atak. Pěkný centr odvrátil hlavičkou Denis Granečný.
     
    8
    Český tým působí v defenzivě velmi jistě, ale rozkaz z lavičky z ní jasně: "Držte balon!" Námitka trenérů je oprávněná, protože Rumuni jsou na míči aktivnější. Češi však velmi dobře brání.
     
    9
    Kapitán Rumunska Alexandru Cicaldau dělá svým pohybem velké problémy, ale tentokrát neuspěl na pravé straně české obrany, kde zatím předvádí velmi dobrý výkon Denis Granečný.
     
    10
    Ostravský zadák zachytil další pas na rumunského kapitána, ale odvrátil ho pouze na Cristiana Eneho. Z následné zblokované střely Rumuni vytěžili rohový kop.
     
    11
    S ním si obrana českého týmu poradila a problémy neřešila ani po autovém vhazování. O několik vteřin později už se ale musela opět bránit. Přechod do útoku zatím český výběr trápí.
     
    12
    Tentokrát přes sebe Denis Granečný nepustil Cristiana Eneho a ve spolupráci s Matějem Chalušem vymanil český tým z tlaku.
     
    Rána před zápasem sice ve Štýrsku poletoval sníh a bylo velmi chladno. Nyní panuje již krásné slunečné počasí. Češi začali velmi dobře a díky Mihálikově proměněné penaltě vedou 1:0.
     
    13
    Českému týmu se po delší odmlce podařilo udržet míč na delší časový úsek a za vzájemného povzbuzování se snaží prosadit přesnou kombinací.
     
    14
    Autové vhazování na útočné polovině Čechů vyústilo ve ztrátu míče a ruční brzdu v podání Daniela Bočka (CZE), který vidí první žlutou kartu tohoto utkání.
     
    16
    V posledních desítkách vteřin se hraje převážně na polovině hřiště, kde se oba týmy střídají v držení míče. U postranní čáry se snažil prosadit Ondřej Mihálik, ale jeho pas podél lajny mířil do míst, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    16
    Obrovská šance českého týmu! Opět v ní měl ruce český kapitán, který dostal z levé strany přihrávku na hranici pokutového puntíku a tvrdou ranou do pravého rohu branky protáhl pozorného Arpada Tordaie.
     
    17
    Z rohového kopu Češi neudeřili, ale opět kombinují na své polovině hřiště a snaží se vymyslet útočnou akci.
     
    18
    Český tým je nadále nebezpečný. Daniel Trubač podržel míč na útočné polovině a posunul ho na Josefa Kvídu, jehož centr zakončil hlavou Matěj Pulkrab. Střelecký pokus libereckého útočníka ovšem lapil rumunský brankář.
     
    20
    V držení míče jsou opět Rumuni, ale nutno podotknout, že výrazně nebezpečnějším týmem jsou zatím Češi. Pokud zlepší kombinaci, mohou pomýšlet na úspěch.
     
    22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi vedou po parádním útoku 2:0. Vše začalo dlouhým nákopem Chmiela a pokračoval i přes Mihálika, který v těžké pozici pobídl parádní přihrávkou Kuchtu. Jeho centr z pravé strany našel MATĚJE PULKRABA a kmenový hráč Sparty rozvlnil síť za Tordaiem – 2:0!
    22. MATĚJ PULKRAB - 2:0
     
    24
    Oba týmy se střídají v držení míče, ale ani jedna z obran nemusela řešit žádnou zapeklitou situaci.
     
    26
    Český tým začal být směrem dopředu velmi aktivní a efektivní. Na pravé straně se dostal k centru Ondřej Mihálik a na malém vápně už číhali Jan Kuchta s Matějem Pulkrabem. Před českými hráči ovšem odvrátil míč Razvan Popa – rohový kop.
     
    27
    Při rohovém kopu českého týmu se jeden z českých hráčů dopustil útočného faulu. Češi se musí bránit.
     
    28
    Rumuni sice drží míč, ale český výběr důsledně brání a nedovoluje soupeři, aby ohrozil Františka Chmiela.
     
    29
    Když už centr z pravé strany přiletěl, ostravský brankář si pro něj bez problémů došel.
     
    30
    Český výběr byl odměněn za své aktivní napadání na útočné polovině a podařilo se mu vybojovat míč. Útočná akce však vzápětí ztroskotala na centru Matěje Chaluše, jehož pas letěl na spoluhráče v ofsajdovém postavení.
     
    31
    Další odvrácený míč v podání českého týmu. Tomu se v defenzivě zatím daří na jedničku, přesto se musí stále na pozoru.
     
    32
    Velká šance Rumunska! Míč dostal na hranici velkého vápna Alexandru Stoica a vymotal dva obránce. Nakonec se rumunský záložník dostal ke střele, kterou František Chmiel vyrazil na rohový kop.
     
    33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Rumuni z rohového kopu nezahrozili a Matěj Chaluš nakopl dlouhý míč. Pro něj šel hlavičkou Razvan Popa a bohužel pro svůj tým ho poslal pouze na nohu DANIELA TRUBAČE. Český záložník běžel tváří v tvář rumunskému brankáři, udělal mu kličku do strany a poslal míč do sítě – 3:0!
    33. DANIEL TRUBAČ - 3:0
    34. Český tým zatím proti Rumunsku jasně dominuje!
     
    35
    Rumunsko pokračuje v ofenzivní aktivitě na útočné polovině. Žlutým se však nedaří prosadit v koncovce, protože obranný val Čechů je zatím pevný. Roh Rumunska.
     
    36
    Před jeho exekucí ještě ruský sudí domlouval dvojici kohoutů a následně dal svolení k zahrání standardní situace, která skončila v náručí českého brankáře.
     
    37
    Jan Kuchta dostal míč na polovině hřiště, ale svou přihrávku adresoval pouze k soupeři. Rumuni ovšem nedokázali zaváhání potrestat.
     
    38
    Naopak český záložník mohl zaváhání napravit a na pravé straně dostal pěkný míč. Kuchta tentokrát zvolil místo centru zakončení a jeho dělovka proletěla těsně nad břevnem rumunské klece!
     
    39
    Alexandru Stoica svým pohybem nutí soupeře k faulu a po jednom z nich na polovině hřiště obdržel žlutou kartu Josef Kvída (CZE).
     
    40
    Rumunsko zakombinovalo a na konci akce stál Alexandru Cicaldau. Kapitán Rumunů si na rohu velkého vápna posunul míč do strany a tvrdou střelou prověřil Františka Chmiela. Vyražený míč následně odvrátil Matěj Chaluš.
     
    42
    Dvakrát to v posledních vteřinách nevyšlo, potřetí už ano. Ondřej Mihálik na poslední chvíli doběhl těžký míč, přízemním centrem našel na přední tyči svého spoluhráče a ten nabil na velké vápno Janu Kuchtovi, jehož tvrdá střela mířila nad!
     
    44
    Hra pokračuje na obranné polovině českého týmu a po jedné z akcí soupeře se zlobil Matěj Pulkrab, kterému sudí zatím pouze domluvil. Jak okamžitě zareagoval kouč Pavel Hoftych, dostat žlutou kartu za řeči by bylo velmi zbytečné.
     
    45
    Další akci uklidil do svých rukavic František Chmiel a po jeho odkopu foukl Sergej Ivanov do píšťalky. První poločas končí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Kouč Pavel Malura může být s první půlí spokojený. Jeho svěřenci dokázali ustát úvodní tlak Rumunů a zodpovědnou obranou je k ničemu nepustili. Když už se Rumunsko do zakončení dostalo, byl na místě jistý František Chmiel.

    I díky němu, týmovému výkonu a dobré koncovce vedou Češi už 3:0! V páté minutě proměnil penaltu po jasném faulu Ondřej Mihálik a ve 22. minutě skóroval Matěj Pulkrab. Třetí gól přidal po parádní individuální akci Daniel Trubač a Češi si vytvořili slibný náskok.

    Český národní tým do devatenácti let vede v kvalifikaci o EURO v elitní skupině nad Rumunskem po poločase drtivým rozdí...

    Zveřejnil(a) Mládežnický fotbal dne 24. březen 2016
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rumunsko vstoupilo do druhého poločasu velmi aktivně. Útočnou kombinaci ale zakončilo nepřesnou přihrávkou, která skončila v zámezí. Vykopávat bude František Chmiel.
     
    46
    Výborně se na druhé straně ukázal Jan Kuchta. Český záložník prošel po levé straně a přízemním centrem hledal Matěje Pulkraba, jenž ovšem míč nezasáhl.
     
    47
    O několik vteřin později se dopustil útočného faulu. Míč drží Rumunsko.
     
    48
    Ani jednou z týmů se zatím nepodařilo výrazněji prosadit. Obě mužstva se střídají v držení míče.
     
    50
    Další z rumunských akcí zastavil obranný faul v uctivé vzdálenosti od české branky. Rumunům navíc rozehrání této standardní situace vůbec nevyšlo, protože centr na zadní tyč zastavil zdvižený praporek.
     
    52
    František Chmiel ochránil své čisté konto parádním zákrokem! Rumunsko český výběr zatlačilo a na hranici malého vápna střílel Alexandru Cicaldau. Ostravský brankář ovšem jeho střelu reflexivně vyrazil a míč pokryl i před dobíhajícím Enem.
     
    Sledujte tisíce přímých přenosů na TV Tipsport, největší internetové sportovní televizi!
     
    54
    Po jednom ze soubojů zůstal na zemi kapitán Rumunů, nicméně hlavní sudí nechal hru pokračovat. Český tým toho dokázat nevyužil a následně byl odpískán útočný faul Daniela Trubače, který se dostal do křížku s Dragosem Nedelcem. Konflikt však skončil o několik desítek vteřin později přátelským poplácáním.
     
    55
    Český tým zastavil útočnou akci Rumunů obranným faulem. Rumunsko může zaútočit na útočné polovině hřiště.
     
    56
    Kombinací to nejde, tak to Cristian Manea zkusil překvapivě. Krajní bek Rumunska střílel z velké vzdálenosti a střela mu vůbec nesedla, proto mířila vysoko nad.
     
    57
    Opět obranný faul Čechů. Svěřenci Pavla Malury mírně polevili a rumunský tým je v posledních minutách aktivnější.
     
    58
    Češi mohli zaútočit, ale o míč přišli a nezískali ho zpět ani rychlým presinkem. Rumunsko se snaží vytvořit útočnou akci.
     
    59
    První střídání na straně Rumunska. Hřiště opouští Dragos Cojocaru, jehož místo přebírá Theodor Bota.
     
    61
    Obranná čtyřka českého týmu si při pokusu o kombinaci situaci zkomplikovala, ale nakonec se Rumuni o akci připravili útočným faulem.
     
    61
    Střídání si připravila také česká strana. Ze hřiště odchází aktivní Jan Kuchta. Na poslední půlhodinu nastupuje Tomáš Ladra.
     
    63
    Oba týmy se střídají v držení míče, ale z obou stran tomu chybí finální fáze. Navíc přibývá nepřesností.
     
    65
    Český výběr pokračuje v důsledné obraně a čeká na zaváhání Rumunů. Ti se snaží kombinovat, což se jim však příliš dobře nedaří.
    Daniel Trubač šel v prvním poločase sám na brankáře a dal gól
     
    66
    Jejich hru by měl oživit příchozí Patrick Petre. Rumunský mladík nahradil aktivního Alexandra Stoicu, o jehož konci pravděpodobně rozhodly zdravotní následky osobního souboje s českým hráčem.
     
    67
    Rumunsko se z následující akce dostalo až do vápna, kde se po jednom ze soubojů dožadovalo penalty – marně.
     
    68
    Na druhé straně si Alin Dudea dlouho zahrával, až o míč přišel a nabídl střeleckou pozici Danielu Bočkovi, jehož tvrdou a povedenou střelu musel krotit Arpad Tordai.
     
    69
    Po dalším souboji českého obránce a soupeře už píšťalka zazněla. Sudí Ivanov sáhl do kapsičky a ukázal Davidu Lischkovi (CZE) žlutou kartu.
     
    69
    Před exekucí zajímavého přímého kopu Rumunska se česká lavička odhodlala ke druhému střídání. Matěje Pulkraba nahradil Ondřej Šašinka.
     
    70
    Míč si k zahrání přímého kopu postavil Marius Chelaru, který svou tvrdou střelou trefil pouze zeď.
     
    72
    Rumunsko je v posledních minutách aktivní a chyby na české straně přibývají. Svěřenci Pavla Malury se však zatím brání a drží společně s Františkem Chmielem čisté konto.
     
    73
    Tentokrát si Češi vybojovali obranný faul na útočné polovině, po němž se ozval Alin Dudea (RUM) a vysloužil si žlutou kartu za protesty.
     
    74
    Český výběr rozehrál situaci na krátko a ke střele se nakonec dostal Petr Průcha. Pokus českého záložníka byla ovšem nepřesný.
     
    74
    Rumunsko potřetí střídá. Dnešní utkání skončilo pro Roberta Valceana a místo něho si zahraje Mihai Manea.
     
    75
    Velkou šanci si vytvořil také český výběr. Ondřej Mihálik našel z pravé strany Daniela Trubače, jenž ve velké šanci na hranici malého vápna vysoko přestřelil.
     
    77
    Na druhé straně musel zasahovat František Chmiel, když pokryl tvrdou střelu ze střední vzdálenosti.
     
    78
    Hraje se na obě branky. Na pravé straně se dostal ke střele Tomáš Ladra, jenž poslal svůj pokus těsně vedle zadní tyče.
     
    79
    Rumunsko pokračuje v ofenzivní aktivitě a zaměstnává brankáře Chmiela. Strážce české svatyně lapil další střelecký pokus z pravé strany.
     
    80
    Český soupeř dlouho kombinoval kolem velkého vápna, až se dostal do ofsajdu, v němž stál Cristian Manea.
     
    81
    Útočná akce Rumunů po levé straně hřiště skončila centrem, jenž zblokoval bránící hráč. Hráči ve žlutém se dožadovali odpískání ruky, ale nepochodili.
     
    82
    Na druhé straně si šel pro pokutový kop Petr Průcha, ale po velmi důrazném souboji s Cristianem Maneou se nepískalo.
     
    83
    Výborný František Chmiel hájí čisté konto! Byl to opět Cristian Manea, kdo zkrotil míč na útočné polovině a parádní střelou protáhl jistého Chmiela. Rohový kop.
     
    84
    Nepříjemná komplikace pro český výběr. Cristian Maneu si na pravé straně došel pro faul Josefa Kvídy (CZE), který vidí přísnou a zároveň druhou žlutou kartu. Češi hrají o deseti.
     
    85
    Češi naposledy vystřídali. Autora třetí branky Daniela Trubače nahrazuje Patrik Růžek. Rumunsko pokračuje v útočné akci.
     
    86
    Český výběr tentokrát rozehrají standardní situaci kousek za půlící čárou a dostává pokyny z lavičky. Český výběr by měl změnit rozestavení na 4-4-1.
     
    87
    Celkem kuriózní situace nastala po obranném faulu Rumunska v rohu hřiště. Ondřej Mihálik si postavil míč, ale v okolí vápna měl pouze tři spoluhráče, protože zbytek týmů dal přednost bránění soupeře. Česká dvojice tak nabrala alespoň cenné vteřiny – výkop od branky.
     
    88
    Ondřej Šašinka inkasoval v souboji s Alinem Dudeou tvrdý zákrok do třísel a na dotaz kouče, zda je v pořádku, ohodnotil rumunského soupeře několika slovy, které opravdu nemohu prozradit.
     
    89
    Další vysoký míč do vápna česká obrana odvrací. V závěru zápasu se bojuje zejména o čisté konto Františka Chmiela, který by si ho určitě zasloužil.
     
    90
    Sudí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Ondřej Šašinka se dopustil obranného faulu na polovině hřiště. Míč se na tu českou ještě jistě vrátí.
     
    90+2
    Češi brání čisté konto zuby nehty a zatím se jim to daří. Uvidíme, zda to vydrží.
     
    90+3
    Další centr rumunského hráče obrana odvrací a vypadá to, že to vyjde.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Dobrá práce! Mladí Češi vyhráli nad Rumunskem 3:0!
     
    Ruský sudí ukončil utkání, které českému celku vyšlo! Svěřenci Pavla Malury vstoupili do závěrečného turnaje kvalifikace na EURO 2016 výhrou 3:0, když všechny branky nastříleli v první půli. V té druhé Rumunsko ještě český tým potrápilo, ale důrazná defenziva i skvělý František Chmiel nedopustili jediný gól. Černou kaňkou je pouze vyloučení Josefa Kvídy.
     
    Český výběr čeká druhé utkání 26. března od 11 hodin proti Slovensku. Z mé strany je to pro dnešek vše a z Bad Waltersdorfu přeji příjemný zbytek dne! (12:51:18)
    František Chmiel po výhře nad Rumunskem

    Důležitou postavou čtvrtečního zápasu reprezentace U19 s Rumunskem byl také brankář František Chmiel, který díky několika výborným zákrokům vychytal nulu a pomohl k výhře 3:0!

    Zveřejnil(a) Mládežnický fotbal dne 24. březen 2016

    Aleš Strouha

    Daniel Ryl

    Branky: 5. Mihálik (pen.), 22. Pulkrab, 33. Trubač

    Karty:   14. Boček (CZE), 39. Kvída (CZE), 69. Lischka (CZE) – 73. Dudea (RUM)   84. Kvída (CZE)


    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:8.
    Česko: Chmiel – Granečný, Chaluš, Lischka, Kvída – Kuchta (61. Ladra), Průcha, Boček, Trubač, Mihálik (C) – Pulkrab. Trenér: Pavel Malura.
    Náhradníci: Stejskal – Růžek, Šašinka, Čmelík, Ladra.

    Rumunsko: Tordai – C. Manea , Popa, Dudea, Chelaru – Valceanu (74. M. Manea), Nedelcu, Cicaldau, Cojocaru (59. Bota), Stoica (66. Petre) – Ene. Trenér: Andrei Spier.
    Náhradníci: Suciu – Panait, Petre, Ciobotariu, Niacsu, M. Manea, Bota.

    Rozhodčí: S. Ivanov (RUS) – V. Semenov (RUS), D. Trampusch (AUT).
    bahis siteleri