Washington – Columbus 4:1 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Detroit – Buffalo 3:2 (kon.)
Tampa – Toronto 3:0 (kon.) | Nashville – Colorado 3:4 (kon.) | Edmonton – Anaheim 1:2 (kon.)
Arizona – Calgary 2:5 (kon.) | San Jose – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Anaheim Ducks
Úterý 29.03.2016, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Hvězdou zápasu byl John Gibson.

     
    Tři hvězdy utkání

    John Gibson (ANA) (27 zásahů)
    Taylor Hall (EDM) (0 + 1)
    Nail Jakupov (EDM) (1 + 0) (05:40:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 25:25)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 839 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 28

    Anaheim Ducks: 25
     
    Anaheim Ducks si dnes nakonec z Edmontonu odvezou těsnou výhru 2:1 v základní hrací době, když o své výhře rozhodli v prvních dvou třetinách. Nejdříve se velice pěknou střelou o horní tyčku prezentoval kanonýr Corey Perry, aby jej trefou ve druhém dějství následoval Brandon Pirri. Dnes výborně hrající Nail Jakupov pak sice ve třetí části snížil na rozdíl jediné branky, ale víc už Oilers nestihli. I tak pochvala pro Edmonton za velmi dobře sehraný zápas, ani v počtu střel jsme nemohli sledovat takovou odchylku. Body do tabulky však bere Anaheim, ten se možná dotáhne v tabulce na těsný kontakt s Los Angeles. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Domácí fanoušci už hnali své svěřence do jednoho z posledních zakončení, jenže čárový rozhodčí si všiml ofsajdu. Ten byl ale hodně sporný a domácí se zlobí.
     
    59:42
    Domácí sice zvládli vhazování, ale Cam Fowler se postaral o vyhození puku. Jenže prázdnou klec Oilers netrefil, a tak se ještě bude vhazovat u branky Johna Gibsona.
     
    59:33
    Domácí střídačka si vybírá oddechový čas, po jeho uplynutí bude následovat vhazování ve středním pásmu.
     
    59:28
    Jenže čas do konce základní hrací doby Edmontonu hodně rychle ubíhá. Teď navíc postavení mimo hru pro Oilers.
     
    58:59
    Branka Edmonton Oilers je prázdná, Cam Talbot na střídačce a domácí to zkouší v šesti mužích v poli.
     
    58:38
    Anton Lander a Oesterle společně zavezli puk do pásma soupeře, jsou tam také Maroon a Eberle. Ale zatím ani jedna přesná střela domácích barev na branku.
     
    58:20
    Jenže teď Olejáři musí zpátky před vlastního brankáře, vyhodili totiž puk na zakázané uvolnění a to jim nyní moc do karet nehraje.
     
    57:55
    Patrick Maroon zpátky na ledové ploše, Edmonton toto oslabení přestál bez inkasování a přichází čas na to, aby se ještě domácí pokusili srovnat.
     
    57:26
    Už sice hostující mužstvo kolem klece Cama Talbota, avšak na nějaké vážnější zakončení to zatím nevypadá. Když už střílel Perry, vůbec se mu nepodařilo trefit branku.
     
    56:55
    Oilers už vyhazují touš daleko od svého zařízení a této prodlevy okamžitě využívají k dostřídání formace. Ducks si dávají na čas s dalším přechodem do útočné třetiny.
     
    56:18
    Anaheim už se poprvé v této přesilovce dostal do útočného pásma a snaží se rozevřít přesilovkový deštník. To se ovšem hostům zatím tak úplně nedaří.
     
    55:59
    Mark Letestu se hnal ve vlastním oslabení do útočného pásma, na modré čáře ovšem jeho akci zastavuje postavení mimo hru.
     
    55:50
    Špatná zpráva pro domácí barvy, zahrají si totiž další oslabení, protože na trestnou lavici musí k nelibosti domácích fanoušků putovat Patrick Maroon (EDM) za vražení na hrazení. A tak znovu příležitost pro kalifornský celek.
     
    55:30
    Zatím ponechaná výhoda, bude se vylučovat z řad domácího celku.
     
    54:39
    Andrew Cogliano počkal, až zbytek formace vystřídá a teprve potom zkusil založit akci. Ale jsou to nyní Oilers, kdo má daleko více ze hry a žene se za vyrovnáním.
     
    54:02
    Také Connor McDavid vycítil šanci a na pravé straně se řítil směrem k brance Ducks. Už zakončoval, avšak hostující brankář si dobře pohlídal prostor u své tyčky.
     
    53:02
    Hned mají Oilers další velikou šanci a málem už bylo vyrovnáno, pravděpodobně to byl brankář Gibson, kdo dokázal puk vystrnadit puk pryč z brankoviště, ale jen s hodně velikým štěstím.
    51:40 Nail JAKUPOV - 1:2
     
    51:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak se přeci jen domácí fanoušci dočkali a nutno říct, že tato trefa Edmonton Oilers je zasloužená, jelikož se na ni Olejáři hodně nadřeli. A navíc se prosazuje NAIL JAKUPOV, který dnes prožívá hodně dobrý zápas a po svých několika šancích v průběhu celého utkání nakonec přeci jen dostává puk do sítě Johna Gibsona. Stalo se tak hned po buly, když Jakupov na nic nečekal a hned střílel, aby překvapil soupeře. A to se mu také povedlo, pravděpodobně nikdo z hokejistů Ducks nečekal tak rychlé inkasovaní. Podaří se Edmontonu ještě vyrovnat výsledek? Uvidíme. Asistence: Taylor Hall, Leon Draisaitl.
     
    51:28
    Dobře zblokovaná střela hostujícím Thompsonem před brankovištěm, přesto ještě Jordan Eberle na kotouči v zakončení. Následuje zároveň menší komerční pauza.
     
    51:10
    Anaheim Ducks navíc vyhazují puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění. A to znamená, že Edmontonští mají příležitost buly v útočné třetině.
     
    50:48
    Olejáři kompletní, ani v jednom z těchto oslabení neinkasovali a teď mohou myslet znovu na hru dopředu. A také se tak děje.
     
    50:13
    Ještě samozřejmě pokračuje zbytek klasické hostující přesilovky pět na čtyři, ale to už mají Oilers hru u své klece poměrně pod kontrolou.
     
    49:44
    Kesler dostal nahrávku od Getzalafa před poloviny odkryté klece, ale ani tak nedokázal přesně zakončit. Následuje vyhození Oilers a nejhorší momenty má Edmonton asi za sebou.
     
    49:24
    Kesler a Perry ve slibné kombinaci, avšak prostor kolem Cama Talbota poměrně dobře pokrytý. Pak už si navíc sám domácí brankář našel puk a podržel jej, takže proběhne nové buly.
     
    48:52
    Jenže dobrá práce Andreje Sekery, který dostává puk až na druhou stranu hrací plochy. Jenže Ducks si zahrají v pěti proti třem ještě skoro minutu.
     
    48:43
    Edmontonu se sice podařilo puk vyhodit, ale pouze mimo hrací plochu, a to bez jiného doteku, takže to jsou dvě minuty za zdržování hry a Ducks si zahrají přesilovku pět na tři. Trest dostává Anton Lander (EDM).
     
    48:40
    Kus černé gumy vytečovaný mimo hrací plochu, bude se znovu vhazovat v útočné třetině Anaheim Ducks.
     
    48:15
    Getzlaf a Perry samozřejmě na přesilovce Ducks, zatím se jim ovšem podařilo trefit pouze prostor za brankou, až následně musel Cam Talbot zasahovat.
     
    47:56
    Na trestnou lavici míří domácí mladík Connor McDavid (EDM), takže je tu pro změnu šance v přesilovce pro Anaheim Ducks. Ani Kačerům moc dnes zatím početní výhody nejdou, tak uvidíme, co nyní. McDavid dostává trest za držení.
     
    47:15
    Už se znovu hraje a Edmonton dělá vše pro to, aby se dostal co nejrychleji před brankou soupeře. Jenže tam se zavčas stíhají vracet také kalifornští obránci.
     
    46:52
    Nurse zavezl puk dostatečně blízko k brance Anaheim Ducks, jenže vzápětí touš ztratil a na druhu stranu unikal McGinn. A Talbot má puk v rukavici, následuje komerční pauza.
     
    46:15
    Také tato početní výhoda Oielrs tedy končí nevyužita, Corey Perry zpátky na ledě a Anaheim přežil bez inkasování i tyto napínavé momenty.
     
    45:45
    Stoner na poslední chvíli dokázal inkasované brance jeho týmu, Oilers se opravdu dnes trápí v zakončení, jinak si totiž tvoří dostatek šancí na vstřelení branky.
     
    45:08
    Tato přesilovka ovšem vypadá zatím nejlépe ze všech, které měli domácí hráči k dispozici. Eberleho další pokus o střelu, jenže také v tomto případě končí mimo klec.
     
    44:35
    Anaheim se ale už dostal k vyhození kotouče přes všechny čáry, Taylor Hall bude zkoušet dostat kus černé gumy zpět do pásma soka.
     
    44:25
    McDavid velice dobře dostával puk na Eberleho a ten skoro sám před Gibsonem nakonec neuspěl. Ale veliká pochvala pro Connora McDavida za tuhle nahrávku.
     
    44:04
    Je tu třetí přesilovka v zápase pro tým Edmonton Oilers, protože na trestnou lavici musí zamířit hostující bojovník Corey Perry (ANA), ten dle rozhodčích fauloval sekáním. Další možnost pro domácí v přesilovce.
     
    43:46
    Třetí útočná formace Anaheimu v akci, Cogliano se dokonce odhodlal ke střele, ale Cam Talbot na střelu moc dobře viděl a v pohodě ji dokázal zastavit.
     
    42:58
    Oesterle a jeho slibná šance, jenže se střeleckým zakončením to bylo zase o něco horší. Ani napodruhé nevypálil přesně a trefil pouze prostor za brankou.
     
    42:19
    Poměrně dlouho hra nepřerušena, nepramení z toho ale ani na jedné straně žádná lepší šance. Jde vidět, že Ducks tuší, že už nikam nemusí spěchat a spíše vyčkávají.
     
    41:39
    Sotva se Leon Draisaitl dostal s pukem za modrou čáru, už měl na zádech dva hráče v bílém trikotu a ocitl se v trablech. A tak se zase zkusili prosadit hosté.
     
    41:06
    Už se hra zase malinko uklidnila, až nyní Perry a Rakell zavezli puk do pásma soupeře. Ale tahle dvojice se nedokázala dostat až do zakončení.
     
    40:30
    Maroon hned v prvních vteřinách třetí periody ve veliké šance a málem dostal Edmonton na gólový kontakt. Ale také v tomto případě se domácích držela smůla.
     
    40:10
    Začíná poslední dvacetiminutovka, na jejím první vhazování si lépe nechali dařit hráči Anaheim Ducks, kteří se v klidu rozestavili a pak až založili první akci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vše je připraveno na vhazování, třetí třetina může začít.
     
    Blíží se začátek třetí třetiny, ve které bude Edmonton dohánět ztrátu dvou branek, Ducks naopak hájit svůj náskok.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Edmonton Oilers: 18

    Anaheim Ducks: 18
     
    Máme za sebou druhou třetinu zápasu, také v prostředních dvaceti minutách padla jediná branka, když puk pod betony Cama Talbota dokázal zamést Brandon Pirri. Edmonton Oilers tak budou muset v posledním dějství dotahovat ztrátu dvou branek. Podaří se jim to?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Talbot ale přeci jen ještě musel na led a raději podržel puk. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce, ovšem do konce prostřední části už mnoho času nezbývá.
     
    39:32
    Ducks mají poslední okamžiky ve druhé třetině na to, aby ještě využili přesilovku. Ale zatím to na nic většího ze strany Anaheimu nevypadá.
     
    39:03
    Už se rozběhla poslední minuta druhé třetiny, McDavid se zasloužil o to, aby zůstal puk před klecí Gibsona, zatím brání Edmonton úplně v klidu.
     
    38:28
    Jenže ani Ducks zatím nemohou delší dobu udržet puk v pásmu soupeře a Oesterlemu už se podařilo podruhé za sebou vyhodit puk daleko od zařízení Cama Talbota.
     
    37:56
    První přesilovku v zápase si zahrají muži Anaheim Ducks, jelikož na trestnou lavici míří Adam Cracknell (EDM). Je totiž vyloučen za hrubost. Uvidíme, jak si se svou početní výhodou poradí hostující výběr.
     
    37:40
    Lander sice ztratil puk na modré čáře a Ducks posunuli alespoň do středního pásma, ale do útočné akce se zatím nevrhnou, přestože se o to snažil Horcoff.
     
    37:32
    A znovu stejný přestupek proti pravidlům. Hostujícímu kádru se nyní vůbec nedaří rozehrávka, a tak je tu opět icing.
     
    37:22
    Edmonton dokázal zatlačit soupeře v posledních momentech, důkazem budiž i další vyhození Anaheimu na zakázané uvolnění.
     
    37:15
    Obrana hostů teď malinko nejistá, hosté jsou tak určitě rádi, že má jejich brankář puk v náruči a že se bude znovu vhazovat.
     
    36:32
    Jenže je tu pořád Jakupov, který má další obrovskou šanci v tomto zápase a už se radoval, jenže puk skončil jen na tyčce Gibsonovy branky a také v tomto případě gólman Anaheim Ducks ještě udrží čisté konto.
     
    36:08
    Pokračujeme v závěru druhé třetiny, Edmonton dělá vše pro to, aby se nějakou chvíli udržel v pásmu soupeře, ale teď se to domácím moc nedaří.
     
    35:52
    Hra musí být přerušena, protože branka je mimo své správné postavení. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    35:07
    Lajna Ryana Keslera získala výhodu útočného pásma, jenže pak touš ztratila a na druhou stranu hbitě uháněl Jorda Eberle. Teď ale bez lepšího střeleckého pokusu.
     
    34:39
    Oesterle na nic nečekal a hned rozehrával ze střední třetiny zpátky ke klec soupeře, jenže tentokrát nikdo nevystihl jeho nápad a celá akce brzy skončila.
     
    34:08
    Mark Letestu v obrovské šanci na brankovišti a už to mohlo být zase jen o jeden zásah, ale teď měl hokejista Edmontonu i dost smůly v zakončení.
     
    33:52
    Landerovu střelu si musel pohlídat Gibson u levé tyčky, bude se vhazovat v obranné třetině hostujícího mužstva.
     
    33:25
    Už se pokračuje a Anaheim chce ukázat, že druhá branka nebyla náhodná. Andrej Sekera ale nakonec rozehrává puk na Cracknella do středního pásma.
    32:48 Brandon PIRRI - 0:2
     
    32:48
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jako bych to ovšem zakřikl, protože je tu přeci jen druhá branka Anaheimu. O to víc musí tento puk ve vlastní síti Edmonton Oilers mrzet, když se Ducks dostali po hodně dlouhé době k nějaké střele a vůbec šanci směrem k domácí brance. Přeci jen se ovšem kalifornská družina prosazuje a za střelce je označen BRANDON PIRRI, jenž dostal kus černé gumy za záda Cama Talbota. Olejáři tedy musejí dohánět ztrátu dvou branek. Je ale pravda, že Pirri nic neuspěchal a se zakončením to provedl moc dobře, když z otočky zametl puk pod brankáře soupeře. Tak uvidíme, co na to teď Edmontonští. Bez asistence.
     
    32:10
    Stonerovi se také nepodařilo založit novou akci a je pravdou, že Anaheim ani ve druhé třetině nemá moc šancí, které by branku Cama Talbota ohrozily.
     
    31:35
    Už se pokračuje a Anaheim si dal s rozehrávkou od svého zařízení na čas. Nakonec si hosté dostali puk pryč, ale pouze do středního pásma, kde už jej přebírá kanadský celek.
     
    31:28
    Už se tak stalo a Anaheim Ducks jsou kompletní, ani tuto přesilovku tedy Edmonton neproměnil a my budeme ve hře pokračovat po komerční pauze.
     
    31:10
    Maroonův pokus o teč, avšak to už se vyloučený hokejista Ducks pomalu vrací na ledovou plochu.
     
    30:30
    Anaheim potvrzuje, že nejlépe brání oslabení v celé soutěží a počtvrté za sebou vyhazuje puk až na druhou stranu kluziště. Letestu se ještě přesto pokusil touš zavézt zpátky do pásma.
     
    30:02
    Dobrá práce Ryna Gezlafa zajistila, že puk skončil zpátky u Cama Talbota. Edmonton si zatím moc neví rady s tím, jak udržet touš před svatyní Johna Gibsona.
     
    29:33
    Teď už se Anaheimu daří vyhodit přes všechny čáry, hosté tak mohou vystřídat a poslat během oslabení na led čerstvé síly.
     
    29:20
    Olejáři nezačali vůbec špatně, McDavid dostával puk na hokejku do dobré pozice, pak ještě posunoval zpátky na Eberleho. Druhý jmenovaný už zakončoval, ale Gibson zatím velmi dobře připraven.
     
    29:12
    Edmonton Oilers čeká druhá přesilovka v tomto utkání, na dvě minuty musí za katr zamířit Jakob Silfverberg (ANA), který jde pykat za hákování. První přesilovka se Oilers moc nepodařila, uvidíme, jak to dopadne nyní. Ubrání se hosté také v tomto případě?
     
    28:52
    Pomalu se blížíme k polovině základní hrací doby, hra se hodně přelévá ze strany na stranu a Ryan Kesler teď zkazil akci ve středním pásmu.
     
    28:10
    Taylor Hall sice měl v puk v dobré pozici na holi v pásmu soupeře, jenže proti němu stáli hned čtyři Kačeři. A tak volil nahrávku, ta nakonec skončila hodně nepřesně.
     
    27:33
    I Cam Talbot dostává během druhé třetiny prostor na rozehrávku puku, ta se mu moc dobře povedla. Pak už ovšem v akci Rickard Rakell, jenž neměl komu nahrávat.
     
    27:16
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks, hra se tedy přesune zpátky před Johna Gibsona a Edmonton má šanci vymyslet nějakou novou a překvapivou kombinaci.
     
    26:48
    Stewart získal pásmo zpátky pro hostující barvy, na branku nahazoval pryž nakonec Manson. Ale Talbot ani zasahovat nemusel.
     
    26:05
    Jeden z útočníků Oilers se vydal nadějně směrem na Gibsona, jenže ten měl dostatek času na to, aby se na jeho tvrdou a rychlou střelu připravil a zasáhl.
     
    25:25
    Andrew Cogliano a v nadějné situaci ztratil kus černé gumy na modré čáře a mohli hrát znovu domácí. Ale ne dlouho, touš nakonec převzali ve středním pásmu Kačeři.
     
    24:50
    Znovu vítězné buly pro Olejáře, už ale hrají Cogliano a Silfverberg. Jenže je tu také Connor McDavid se svou akcí směrem na hostující klec.
     
    24:28
    Jakupov a jeho dobrá technická hra, na modré útočné čáře dokonce oklamal dvojici hráčů v bílém trikotu a pak se sám vydal do zakončení. Gibson s ním měl veliké trable, velmi dobrý akce hokejisty Oilers.
     
    24:07
    S kotoučem dostal možnost si zahrát John Gibson, ten zbytečně nikam nespěchal a v klidu si počkal, až si najedou jeho spoluhráči dopředu.
     
    23:40
    Silfverberg uháněl nejrychleji za branku Cama Talbota za kotoučem, ale nakonec to byl právě brankář ve službách Edmonton Oilers, kdo přikryl pryž pod svou lapačku.
     
    23:30
    Cracknellův pokus o střelu tečován do ochranné sítě, bude tedy také v tomto případě následovat nové buly.
     
    23:05
    Když už se kalifornský celek dostal zpátky do útočné třetiny a dělal si zálusk na novou akci, Andrej Sekera si připsal další dobrý obranný zákrok a obrací hru na druhou stranu.
     
    22:50
    Kotouč sražen mezi diváky, mělo by se nejspíše vhazovat ve středním pásmu.
     
    22:22
    Ducks vyhráli buly před Talbotem a hned se jim to vyplatilo, jelikož Horcoff nepálil vůbec špatně. Ale ještě to chtělo z hostujících barev někoho na dorážku.
     
    22:09
    Kassian špatně nahodil puk a rozehrávku uspěchal, také proto pryž končí na zakázaném uvolnění.
     
    21:35
    Kassian si v pokračující akci sjel velmi dobře na puk před branku, také jej tam dostával, avšak jeden z obránců Ducks jej stačil na poslední chvíli vystrnadit pryč.
     
    21:22
    Domácí barvy na modré čáře zastavuje rozhodčí, jednalo se o postavení mimo hru.
     
    21:05
    Poprvé ve druhé třetině pokus Anaheimu o útok, ale Getzlaf se dostal jen na pravý kruhu, odkud už nestihl pořádně vystřelit, takže může hrát znovu Edmonton.
     
    20:35
    Kus černé gumy v náruči hostujícího brankáře, bude se znovu vhazovat.
     
    20:28
    Maroon už ovšem také míří na klec Gibsona, avšak bývalý hokejista ztratil puk a jeho spoluhráči mu ještě museli pomoci s udržením pásma.
     
    20:08
    Kus černé gumy na buly jako první ve druhé třetině získali Edmonton Oilers, puk hned zamířil na hokejku Andreje Sekery, který zkusil založit akci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Připravuje se úvodní vhazování druhé třetiny, hra je připravena ke svému pokračování.
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání, padne více branek než v úvodní periodě?
     
    Střely na branku v první třetině

    Edmonton Oilers: 10

    Anaheim Ducks: 9
     
    To je z první třetiny vše, viděli jsme hned na startu první dvacetiminutovky jeden gól, když se trefil velmi povedenou ranou o horní tyčku Corey Perry. Na další zásahy si musíme počkat minimálně do prostředního dějství. Edmonton Oilers – Anaheim Ducks zatím 0:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Rickard Rakell těsně udržel útočné pásmo pro hosty, pak se ovšem na druhou stranu uvolnili Hall a Draisaitl, ti udělali vítr kolem Johna Gibsona.
     
    19:03
    Už běží poslední minuta první třetina a McGinn s Perrym ještě zkoušejí v pásmu něco vymyslet, aby se dostali do náskoku dvou branek. Ale zatím to moc nadějně nevypadá.
     
    18:38
    Silfverberg hledal velmi dobře Cogliana na levé straně Talbotova brankoviště, moc nechybělo a druhý jmenovaný dával do poloviny odkryté branky. Domácí ochránce svatyně měl nyní i trochu štěstí.
     
    18:02
    Cracknell se dnes zatím prezentuje velmi dobrým hokejem, znovu získal útočné pásmo pro Edmonton Oilers, chybělo mu také v tomto případě jen přesnější zakončení.
     
    17:16
    Kačerům vyšlo buly v útočném pásmu a Ryan Kesler na nic nečekal, hned si zkusil najít puk a také volné místo, odkud by mohl pálit. To se mu ovšem nakonec nepodařilo.
     
    17:10
    Ryan Getzlaf vydoloval puk někde v rohu u mantinelu, jenže ani jemu se příliš nedařilo. Puk končí mimo hrací plochu, ještě je tu jedna komerční pauza v úvodním dějství.
     
    16:35
    Ještě Leon Drasaitl a jeho pokus o zakončení z otočky, ale ani on nakonec nestačil překvapit Gibsona. Mohou hrát také na druhé straně Ducks.
     
    16:06
    Cam Fowler malinko zkazil rozehrávku u své branky a to se mu málem nevyplatilo. Jakupov ještě udržel puk v útočném pásmu, takže jeho snažení mohlo pokračovat.
     
    15:50
    Pokus Taylora Halla znovu končí jen v Gibsonově náruči. Pokud chtějí Oilers střelecky uspět, budou muset pravděpodobně přidat na důrazu, a to i co se týče střel na branku.
     
    15:41
    Časté přerušování zatím pokračuje, tentokrát kus černé gumy zapadl někam mezi diváky.
     
    15:37
    Eberle vůbec neváhal hned po vyhraném vhazování se tlačil k brance do zakončení. Gibsona možná malinko zachránil fakt, že jeho branka vypadla ze svého postavení a muselo se znovu přerušovat.
     
    15:24
    Po delší době si na buly nechali dařit také Anaheim Ducks. Jenže nic jim to nebylo platné, protože vzápětí vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    15:18
    Následuje krátká komerční přestávka, po jejím skončení pokračujeme.
     
    15:02
    Ducks tuší, že teď nikam spěchat nemusí a dávají si ve své rozehrávce záležet. Ani teď se jim ovšem nepodařilo moc dobře přejít přes modrou čáru.
     
    14:28
    Zkoušel to sám také Jordan Eberle. Jenže tomu nikdo nepomohl a ve finále se mu nenabídl v pásmu ani na přihrávku, takže z toho pro Edmonton zase nic nebylo.
     
    14:06
    Kassian nemohl pokračovat dále k brance, zastavilo jej pravidlo o postavení mimo hru.
     
    13:49
    Až nyní měl Cam Talbot větší potíže s kotoučem na brankovišti. Čas do konce první třetiny se poměrně krátí, moc se nepřerušuje a uvidíme, zda se teď ještě někdo prosadí.
     
    13:20
    Sami Vatanen sice ještě nějakou dobu udržel pásmo pro svůj celek, jenže ani Anaheimu se teď moc nedaří tlačit směrem na branku soupeře.
     
    12:48
    Sledujeme dlouhou pasáž bez přerušená, Hall se pokusil obejít obránce Ducks a ještě propasoval touš na Jakupova. Jenže druhý jmenovaný se moc daleko nedostal.
     
    12:18
    V počtu střel na branku je to zatím hodně vyrovnané, což odpovídá hře na ledové ploše, pouze ve skóre sledujeme zatím jen drobný rozdíl.
     
    11:50
    Glendening získal puk u mantinelu, jenž důrazný také Stewart, jenž toužil po střele na branku. Poměrně dlouho už čekáme na nějakou větší šanci.
     
    11:19
    Andrej Sekera a jeho velmi dobrá obranná práce, ze které vznikl dokonce domácí protiútok. Jenže Kassian se nedokázal propracovat z pravého kruhu až ke střele.
     
    10:44
    Jakob Silfverberg nabral puk na hokejku a zavezl jej úplně sám až do pásma. A také se pokusil sám zakončit, což se mu nevyplatilo, protože byl ještě příliš daleko od Talbota.
     
    10:25
    Gibson musel vytahovat zákrok levým betonem, když jej prověřil jeden z domácích obránců. Následně puk míří znovu na icing, poslední momenty jsou hodně narušované přerušováním hry.
     
    10:05
    Znovu buly po levé Talbotově ruce, opět úspěšnější Oilers, kteří zkusili nahodit touš do pásma soupeře. Jenže tam se ani v tomto případě nedokázali dlouho udržet.
     
    09:32
    Nahození Ducks od modré čáry hned po novém buly stačil gólman v domácím trikotu usměrnit do rohu, útočníci Anaheimu už se k další dorážce naštěstí pro něj nedostali.
     
    09:22
    Oilers sice vyhráli také v tomto případě buly, ale hned kotouč poslali odrazem mimo hrací plochu, vhazování se tedy musí brzy opakovat.
     
    09:16
    Po delší časové odmlce má puk ve své rukavici také Cam Talbot, ten ovšem nyní na puk docela dobře viděl, takže jej v klidu zachytil.
     
    09:13
    Garbutt zpět na ledě, Anaheim se celkem bez větších problémů ubránil. Přesto se ještě pokračuje vhazováním před Gibsonem.
     
    08:40
    Už jen vteřiny do návratu Ryana Garbutta zpátky na ledovou plochu, dá se konstatovat, že tato početní výhoda se Edmontonu moc nepovedla.
     
    08:07
    Už jsou Oilers zpátky v pásmu, střela jednoho z domácích obránců končí na zadním mantinelu a následně se odráží do středního pásma, což je pro Anaheim bezpečné.
     
    07:36
    McDavid dostával moc dobře puk do zakončení od Eberleho, ale v rozhodujícím momentě kus černé gumy nedokázal dobře zasáhnout. A tak se Ducks daří poprvé vyhodit.
     
    07:08
    Už začala domácí přesilovka a domácím se podařilo vyhrát buly před brankou soupeře. Ale na první zakončení v přesilovce kanadská organizace zatím čeká.
     
    06:54
    Uvidíme první vyloučení tohoto utkání, přesilovou hru si zahrají hokejisté Edmonton Oilers, jelikož hostující muž Ryan Garbutt (ANA) inkasuje dvě minuty za hrubost. Šance pro Edmonton.
     
    06:40
    Hendrick dostával touš na hokejku, ale už se nestačil vytočit do zakončení, bude se ovšem vylučovat.
     
    06:08
    Kassian a jeho nejistá a pokažená nahrávka, která končí na hokejce soupeře. Jde vidět, že Edmonton si zatím neví s kalifornským soupeřem moc rady.
     
    05:26
    Puk letěl na zakázané uvolnění, nakonec se za čáru ale těsně nedošoural a Oilers tak nemuseli s buly před svého gólmana. Anaheim má čas na rozehrávku.
     
    05:02
    Znovu se pokračuje velmi aktivně a skoro se nepřerušuje, znovu touš za klecí Oilers, ale z tohoto místa se jej nyní nedaří Kačerům dostat.
    04:02 Corey PERRY - 0:1
     
    04:02
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak jsme příliš dlouho na první branku zápasu čekat nemuseli. Moc se od startu duelu nepřerušovalo, což pramenilo v poměrně vysoké tempo hry od prvních okamžiků a nakonec jsou to Anaheim Ducks, kdo se jako první prosazují a dávají gól. COREY PERRY na nic nečekal, vzal celou situaci na sebe a sotva se dostal přes modrou čáru do útočného pásma, napřáhl a pořádnou ranou napálil kus černé gumy o horní tyčku zařízení Cama Talbota. Od té se následně pryž odrazila za záda gólmana Oilers. Teď je na domácích, aby si připravili nějakou odpověď. Asistence: Jamie McGinn, Rickard Rakell.
     
    02:52
    Sami Vatanen a jeho rozehrávka, Anaheim se ovšem dostal do útočného pásma jenom na několik okamžiků, potom před zařízením Oilers ztratil puk.
     
    02:13
    Pirrimu se podařilo dostat na poslední chvíli kotouč na Getzlafa, jenže ten už neměl moc prostoru na svou střelu, a tak skončila těsně vedle klece.
     
    01:13
    Už si také John Gibson musel připsat zákrok betony a podržel puk, avšak nejednalo se o nic vážného, co by nezvládl a co by mu dělalo větší potíže.
     
    00:25
    Na prvním vhazování v zápase si vedli lépe Anaheim Ducks, ale byl to Edmonton, kdo se jako první dostal s kotoučem do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno k prvnímu vhazování tohoto mače, budeme moci začít.
     
    V domácí svatyni se představí Cam Talbot, zatímco do klece Anaheim Ducks vyrukuje gól John Gibson. Máme se možná na co těšit, v zápasech Edmontonu a Anaheimu v posledních duelech padalo hodně branek.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme asi o deset minut později.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat duel dvou kádrů Pacifické divize, avšak každý se nachází na úplně jiném pólu tabulky. Zatímco Edmonton Oilers bojují alespoň o předposlední místo, Anaheim Ducks by stále rádi výhru v divizi.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (6 + 24)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy na ledové ploše potkaly na konci letošního měsíce února, a to když se hrálo v Kalifornii. Vyrovnaný zápas nakonec vyhráli v prodloužení 2:1 Anaheim Ducks.
     
    EDMONTON OILERS

    Olejáři nadále zůstávají na posledním místě Pacifické divize, přestože nyní už jen rozdílem skóre, jelikož se dokázali dotáhnout na Vancouver Canucks. Ti mají stejné bodů, tedy šestasedmdesát. Je jasné, že na postup do vyřazovacích bojů Edmontonští dávno pomýšlet nemohou, přesto ještě chtějí dělat radost svým fanouškům a skončit na lepší než poslední příčce žebříčku, další krok k tomuto cíli mohou učinit dnes proti Anaheim Ducks. Oilers sice z posledních tří zápasů dotáhli do vítězného konce pouze jediný (když se jim povedlo přestřílet San Jose Sharks v jejich hale 6:3), vzdorovat ovšem dokázali v minulém mači i Los Angeles, s nímž padli těsným poměrem 4:6. Uvidíme, jak si Edmonton povede proti Kačerům, každopádně v zápasech obou týmů poslední dny padá hodně branek.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Anaheim Ducks už mají – podobně jako v Pacifické divizi první Los Angeles Kings – zajištěný postup do play-off, aktuálně na svém kontě čítají dvaadevadesát bodů a jejich náskok na třetí rivaly San Jose Sharks činí celé čtyři body. A přitom vzpomeňme, kde se Kačeři v tabulce nacházeli na samotném začátku tohoto ročníku. Anaheim navíc ztrácí jen tři bod na první Krále, takže ještě může stále pomýšlet na vítězství v divizi. A to i přesto, že Kings se nechtějí vzdát výborné formy a vyhrávají jeden zápas za druhým. Ducks vyhráli dvakrát z posledních čtyř zápasů, v zatím posledním odehraném duelu přetlačili Ottawu v prodloužení, když předvedli parádní obrat výsledku. Ještě o utkání dříve stejný celek padla v prodloužení poměrem 5:6 na ledě Toronto Maple Leafs. Dočká se Anaheim u dalšího kanadského klubu výhry?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 52. Jakupov (Hall, Draisaitl) – 5. Perry (McGinn, Rakell), 33. Pirri


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Oesterle, Reinhart, Nurse, Clendening – Maroon, McDavid, Eberle – Hall, Draisaitl, Jakupov – Korpikoski, Letestu, Cracknell – Hendricks, Lander, Kassian
    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Lindholm, Manson, Fowler, Vatanen, Stoner, Theodore – McGinn, Getzlaf, Pirri – Ritchie, Rakell, Perry – Cogliano, Horcoff, Silfverberg – Garbutt, Thompson, Stewart

    Rozhodčí: St. Pierre, Joannette – Gawryletz, Wheler

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri