Dukla Praha – Slavia 0:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
0:1 (0:1)
SK Slavia Praha
Neděle 03.04.2016, 15:00 • Juliska, Praha 6 - Dejvice • Synot liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vás z Julisky vítám u sledování malého pražského derby, v rámci 23. kola totiž od 15 hodin změří síly Dukla se Slavií.
     
    Dukla Praha
    Svěřencům trenéra Luboše Kozla se na jaře zatím příliš nedaří. Z pěti zápasů Dukla získala jen 7 bodů, v posledních třech duelech navíc nejenže nevyhrála, dokonce ani nebodovala. Před dvěma týdny se fotbalisté z Julisky představili na hřišti Brna, okdud si odvezli třígólový příděl, sami přitom skórovat nedokázali ani jednou. V tabulce rudo-žlutým zatím patří 11. místo, což je vzhledem k předsezónním prognózám poměrně zklamání.

    Trenér Luboš Kozel: „Sice dokážeme být fotbalovější než soupeři, ale na to se nehraje a musíme utkání zvládat i výsledkově. Dopláceli jsme zejména na malou agresivitu v pokutových územích. V Brně jsme byli v ostatních herních činnostech lepší, ale prohráli jsme 0:3, protože jsme byli ve vápně a kolem něj nedůrazní. Takže zejména tuhle stránku musíme do dalšího utkání zlepšit. Slavia je v soubojích silná, ale věřím, že když jsme ji v posledním utkání doma přehráli, podaří se nám teď získat i body. Tabulka je vyrovnaná a my se potřebujeme dostat do herní pohody."

     
    Slavia Praha
    Sešívaní před začátkem jarní části sezóny vyhlásili útok na poháry. Zatím jsou ale sešívaní v tabulce 5., a tak musejí dotahovat ztrátu na Liberec nebo na Mladou Boleslav. Oba zmiňované celky navíc mají již duel 23. kola za sebou a oba z něj odešli o tři body bohatší. Slávisté v posledních třech kolech utrpěli dvě porážky, tu poslední při derby pražských S, v němž padli 1:3. Svěřencům trenéra Dušana Uhrina se zatím venku na jaře nedaří, z posledních čtyř výjezdů totiž dovezli jen bod.

    Trenér Dušan Uhrin: „Je to malé pražské derby, na které se těšíme. Chceme samozřejmě uspět, protože jsme prohráli se Spartou. Chtěl bych, aby hlavně přišli diváci a povzbudili nás, budeme to potřebovat. Víme, že Dukla hraje kombinačně. Teď dvakrát za sebou prohrála, ale doma hraje tak, že hodně drží míč. Ale my chceme nastoupit opravdu zdravě a nenechat ji hrát. Musíme hrát tak, abychom získali tři body. Pepa Hušbauer hrál každý zápas. Samozřejmě absence je to veliká, protože jsme na něj spoléhali. (Josef Hušbaurer nemůže nastoupit, protože je vykartovaný, pozn. red.) Ale aspoň vyzkoušíme jiné hráče, kteří zatím nedostali šanci."

     
    Poslední vzájemné zápasy:
    4.10.2015 Slavia – Dukla 1:1
    17.5.2015 Slavia – Dukla 2:0
    17.11.2014 Dukla – Slavia 2:2
    28.2.2014 Slavia – Dukla 2:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Gorkšs, Štetina, Jurendić – Považanec, Marek Hanousek (C), Breznaník – Berger, Beauguel, Mareš.
    Náhradníci: David Tetour – Albiach, Čajić, Manzia, Daniel Tetour, Vašíček, Smejkal.

    SK Slavia Praha: Pavlenka – Mikula, Bílek (C), Deli, Bořil – Souček – M. Vukadinovič, Barák, Zmrhal, Mihalík – Mešanović.
    Náhradníci: Řehák – Latka, Piták, Frydrych, Milan Škoda, Kenia, Štohanzl.

    Rozhodčí: Proske – Moláček, Hájek.

    Dneska je hezky, dneska by to šlo. #fkdukla #fotbal #praha #sunny #sunnyday #skslaviapraha #DUKSLA #synotliga #hrrnane

    Fotka zveřejněná uživatelem FK DUKLA Praha official (@fkduklapraha),


     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč do hry uvedli sešívaní, domácí ale na nic nečekali a vyrazili své soupeře napadat, a tak Bílek raději odpálil míč do bezpečí.

     
    2
    Hosté se ale ke zdánlivě ztracenému balonu probojovali zpět a několikrát zahrozili centry do pokutového území, v němž však měli pokaždé navrch stopeři Dukly.
     
    3
    Berger se protáhl po pravém křídle a snažil se prokličkovat ke střele, jeho úmysly mu ale překazili sešívaní obránci, kteří ho o míč připravili.
     
    4
    Pro Breznaníkův centrovaný míč si bez potíží došel Pavlenka. Toho následně ještě atakoval jeden z domácích hráčů, a tak rozhodčí odpískal útočný faul.
     
    5
    Slávisté nenechali domácím fotbalistům klid na rozehrávku, a tak přišel dlouhý nákop až ke stoperům Slavie. Ti dalekonosný pas bez potíží zpracovali a zakládají protiakci.
     
    6
    Ta se ale hráčům z Edenu vůbec nevydařila, pro nepřesný pas si došel Rada.
     
    7
    Breznaník se znovu pokoušel centrovat do pokutového území, míč z jeho kopačky ale zastavil první stínující obránce Slavie.
     
    8
    Po trochu kostrbaté akci se k míči na hranici vápna dostal Mareš, jeho pohotová střela z obtížné pozice ale končí nad Pavlenkovou svatyní.
     
    9
    Bořil hledal dlouhým křižným pasem Vukadinoviče, pas sešívaného levého beka ale nepatřil k nejpřesnějším a skončil v zámezí.
     
    10
    Zatím tedy nesledujeme žádný festival ofenzivního fotbalu, hraje se vyrovnaně, oba gólmani jsou ale v podstatě bez práce.
     
    11
    Sešívaní nadále svého soupeře napadají a znepříjemňují mu rozehrávku, nyní si ale Rada narazil míč s Gorkšsem a celou situaci tak domácí fotbalisté zvládli.
     
    12
    Berger hájil míč na pravém křídle, nakonec o něj ale přišel a záhy navíc fauloval.
     
    13
    Průniková přihrávka středem hřiště měla najít Mešanoviče, Rada byl ovšem z branky venku včas a sebral míč ze země včas.
     
    14
    Hosté šli do zajímavého přečíslení, které ale Barák trochu zbrzdil. Nakonec se ale sešívanému středopolaři otevřel přece jen dostatek prostoru, a tak se odhodlal ke střele. Ta byla sice tvrdá, mířila ale jen doprostřed branky a Rada balon vyboxoval na roh.
     
    15
    Úvodní roh utkání hráči Dukly bez potíží ubránili.
     
    16
    Breznaník se rozeběhl po levém křídle, svůj centr ale přetáhl až do zámezí.
     
    17
    První velká šance zápasu! Hanousek si pohrál s obráncem na pravé straně a prosmýkl se až do vápna ke střele. Pavlenka první pokus vyrazil jen k Breznaníkovi, jehož střela z otočky se otřela o záda jednoho ze slávistů a skončila v zámezí. Gólman sešívaných si ale připsal výborný zákrok!
     
    18
    Ani domácím první roh nevyšel.
     
    19
    Vukadinovič se řítil po pravé straně, skluzem ho ale poslal k zemi Gorkšs. Hosté budou mít k dispozici volný přímý kop.

     
    20
    S ním si Dukla opět bez problémů poradila, když centr směřující do vápna odhlavičkoval právě Gorkšs.
     
    21
    Považanec si to ve středu hřiště namířil skrz dva hráče Slavie, což se neukázalo jako ideální řešení, neboť o míč přišel.
     
    22
    Vukadinovič ve snaze o napadání sestřelil Breznaníka, píská se útočný faul.
     
    23
    Bergerův centr je odvrácen na rohový kop.
     
    24
    Mareš centr hodně přetáhl, Gorkšs míč sice ještě zastihl balon na hrací ploše, v podstatě ho ale pouze daroval slávistům.
     
    25
    Do vápna hostů létají centry ze všech stran, zatím jím ale absolutně schází přesnost, a tak se sešívaní brání bez problémů.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Antonín Barák (SK Slavia Praha).
     
    26
    Hra se přesunula na druhou stranu, sledujeme ale podobný obraz hry, protože ani Slavii se nedaří dostat se na dostřel.
     
    26
    Hosté budou zahrávat roh.
     
    27
    Centrovaný míč odkopl Mareš do bezpečí.
     
    28
    Pasu na Vukadinoviče zamezil skluzem Jurendič, pro následný centr si došel brankář Rada.
     
    29
    Barák to podruhé zkusil ze střední vzdálenosti, opět ale jeho střela mířila jen doprostřed branky a Rada bez potíží lapil míč do koše.
     
    30
    Domácí vybojovali další roh, pokusili se o signál, když Breznaník našel na velkém vápně Bergera a ten jakýmsi dloubáčkem hledal někoho dalšího v pokutovém území, našel ale jen rukavice brankáře Pavlenky.
     
    31
    Na druhé straně se k odraženému míči dostal Mihálik, jeho střela z hranice pokutového území byla ale sražena na roh a tomu se Dukelští ubránili.
     
    32
    Průnikový pas po levé straně byl určený pro Mikulu, rychlejší byl ale Rada, který vyběhl a míč chytil dříve, než se k němu hostující křídělník dostal.
     
    33
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia jde do vedení! Jaroslav Mihálík se rozeběhl po pravém křídle a stříleným centrem hledal ve vápně své spoluhráče. Ty sice nenašel, smutnit ale nemusí, protože skluzem míč do vlastní sítě nešťastně dopravil LUKÁŠ ŠTĚTINA.
    33. Lukáš ŠTETINA - 0:1
     
    34
    Žlutou kartu dostává Tomáš Berger (FK Dukla Praha).
     
    35
    Fotbalisté z Julisky už se radovli z vyrovnání, jenže praporek rozhodčího značí ofsajd, a tak se skóre měnit nemůže! Domácí měli k dispozici poměrně zajímavou standardní situaci, na Marešův centr vyskočil nejvýše Beauguel, jeho pokus ale Pavlenka skvělým zákrokem vyrazil před sebe. Míč sice záhy dopravil do branky Gorkšs, rozhodčí mu ale odmávali ofsajd.
    35. Gorkšsovo vyrovnání neplatilo kvůli Štetinovu ofsajdu.
     
    38
    Pavlenka byl chvíli ošetřován, a tak dostali hráči prostor občerstvit se. Po krátké pauze na pití bude vykopávat gólman Slavie.
     
    39
    Dukla přidala na aktivitě a svého soupeře nyní hodně napadá. Hráči z Edenu tak museli míč odkopnout do bezpečí.

     
    41
    Jurendič se uvolnil na pravé straně a přihrávkou do běhu hledal Bergera. Ten se k míči vůbec nedostal, ani tak by ale nemohl pokračovat, protože byl v ofsajdu.
     
    42
    Na vlastní polovině zůstává ležet Breznaník a rozhodčí raději přerušují hru.
     
    43
    Nakonec nebylo nutné ani ošetření, domácí záložník je připraven pokračovat ve hře.
     
    44
    Odražený míč skákal tak akorát příhodně na střelu pro Miloševiče, ten také na nic nečekal a do balonu se pořádně opřel, zacílil však těsně vedle levé Pavlenkovy tyče.
     
    45
    Breznaníkovi ani Miloševičovi se centr nevyvedl, hráči z Julisky ale nadále zůstávají na míči a kombinují kolem pokutového území slávistů.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Nakonec domácí nic kloudného nevymysleli, Pavlenka uvede míč do hry odkopem.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí. Viděli jsme vyrovnaných pětačtyřicet minut. Velké šance měli paradoxně pouze domácí hráči, přesto ale vedou hosté. Ti se ujali vedení po nešťastném skluzu Lukáše Štětiny, kterým si stoper Dukly srazil míč do vlastní sítě. Dukelští sahali po gólu několikrát, pokaždé jim v tom ale zabránil zatím skvěle chytající Pavlenka a když už domácí překonali i jeho, odmávali jim rozhodčí ofsajd. Do druhého poločasu tedy zůstává vše otevřené, pokračovat se bude přibližně v 16:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Beauguel se zkoušel prodrat do šance individuálně. To se mu nepodařilo a následně se francouzský forvard dopustil útočného faulu.
     
    47
    Domácí zatím drží míč a trpělivě kombinují, hráči z Edenu stejně tak trpělivě brání a střeží vlastní pokutové území.
     
    48
    Po faulu ve středu hřiště se k míči dostávají slávisté.
     
    49
    Breznaník zkusil střílený centr z levé strany, který se pokoušel odkopnout Deli, jemuž se odkop vůbec nezdařil a nechybělo moc, aby míč skončil místo v zámězí v šibenici Pavlenkovy svatyně.
     
    50
    Beauguel dostal přihrávku do pokutového území, byl ale zády k bráně a navíc hodně tísněn, a tak se do zakončení nepropracoval.
     
    51
    Pro přetažený Breznaníkův centr vystoupal Pavlenka, jenž balon lapil do svých rukavic.
     
    52
    Poprvé se ve druhé půli osmělili hosté, akce po levé straně ale do vápna nevedla.
     
    53
    Mihálík se parádní individuální akcí uvolnil do střelecké pozice na středu, střela z hranice vápna však záložníkovi sešívaným vůbec nesedla, neměla ani razanci ani ideální směr, a tak skončila v rukavicích brankáře Rady.
     
    54
    Dnešní utkání sleduje 7753 diváků.
     
    56
    Po útočném faulu při napadání budou rozehrávat slávisté na vlastní polovině.
     
    56
    Mareš našel svým centrem Bergera, který ale hlavičkoval v záklonu a míč tak skončil nad.
     
    57
    Domácí nadále marně dobývají Pavlenkovu bránu, Deli centr z rohu odvrátil, záhy ale Dukla vybojovala další roh.
     
    58
    Mareš našel centrem z rohu přesně Štětinu, který mohl odčinit vlastní gól, tak trochu akrobatickou střelou z voleje ale trefil jen břevno!
     
    59
    Další centr z levé strany obrana slávistů odvrací.
     
    60
    Dlouhý pas na Mareše sice adresáta nalezl, jenže v ofsajdu.
     
    61
    Breznaník upaloval po pravém křídle sám na Pavlenku, chtěl střílet na zadní tyč, gólman Slavie šel ale včas na zem a pravou nohou vykopl míč mimo!
     
    62
    Bergrovi je odpískán útočný faul, což se forvardovi Dukly vůbec nelíbí. Berger následně zlostí uhodil pěstí do balonu, což se vůbec nelíbí fandům Slavie, kteří vyžadovali pro domácí třináctku druhou žlutou kartu.
     
    63
    Barák poslal z levého křídla dobrý střílený centr, který zkoušel z voleje poslat na bránu Vukadinovič, ten ale hodně přestřelil.
     
    64
    Mešanovičovi je odmáván ofsajd, hráči Dukly budou rozehrávat.
     
    65
    Vukadinovičovi se při útočném snažení chytře nabídl Bílek, pravé křídlo Slavie ale svého spoluhráče hodně zahnalo a nakonec hosté o balon přišli úplně.
     
    66
    Slávisté rozjeli pohledný ťukes před pokutovým územím, vše nakonec trochu překombinovali, a tak se domácí dostali zadarmo k míči.
     
    67
    Po útočném faulu bude Gorkšs rozehrávat na vlastní polovině.
     
    67
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Roger Néstor Albiach.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Michal Breznaník, přichází Daniel Tetour.
     
    68
    Beauguel se dostal k zajímavé střele, z ostrého úhlu ale o kousek přestřelil vzdálenější šibenici.
     
    69
    Beauguel získal pro svůj tým další roh.

     
    70
    Míč mířil do prostoru, který hájí Pavlenka, a ten míč vyboxoval. Následně z velké dálky napřáhl ke střele Miloševič, jeho pokus nebyl vůbec špatný, nakonec ale skončil mimo.
    70. Milošević z velké dálky minul bránu o metr.
     
    71
    Další akci Dukly vedl po levém křídle Berger, slávisté ale jeho centr odklidili na roh.
     
    72
    Na centrovaný míč z rohu si naskočil Mareš, jeho hlavička ale skončila nad. Domácí středopolař ještě gestem naznačoval rozhodčímu, že byl přidržen, sudí ale svůj výrok pochopitelně nezměnil.
     
    73
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jaroslav Mihalík, přichází Milan Škoda.
     
    74
    Nestor si chtěl narazit s Marešem, hostující beci ale jejich úmysl vystihli a odklidili balon do bezpečí.
     
    75
    Přetažený centr z levé strany sice našel Bergera, ten ale nedokázal v záklonu nasměrovat balon zpět do pokutového území, a tak bude Pavlenka vykopávat.
     
    76
    Nestorův centr odvrácen na roh.
     
    76
    Štětina hlavičkoval zcela osamocený, přesto se mu jeho střela vůbec nepovedla a míč skončil vysoko nad.
     
    77
    Nestor se chtěl probít do vápna individuálně, což se mu nepovedlo. Slávisté následně odkopávají míč do autu, neboť na zemi zůstává Antonín Barák.
     
    79
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Antonín Barák, přichází Jan Štohanzl.
     
    80
    Další roh pro Duklu.
     
    80
    Odražený míč doskákal na kopačky Štětiny a ten to znovu zkusil ze střední vzdálenosti, tentokrát cílil hodně mimo.
     
    81
    Hosté se po dlouhé době vydali na polovinu soupeře, kde bořil vybojoval autové vhazování.
     
    82
    Vukadinovič byl na pravém křídle s míčem úplně osamocený, přesto si svým dobrým pohybem řekl o faul. Uvidíme volný přímý kop slávistů.

     
    83
    Z něj se sice nic neurodilo, následně ale hosté vybojovali roh.
     
    84
    Centrovaný balon propadl velkým vápnem ke Zmrhalovi, který se snažil ihned vyslat další centr, ten ale hodně přetáhl a balon skončil v zámezí.
     
    85
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Josip Jurendić, přichází Václav Vašíček.
     
    85
    Mohlo být hotovo! Vukadinovič si to namířil středem hřiště až do vápna, odkud však sešívaný křídelník přestřelil.
     
    86
    Po centru do vápna Slavie si počínali hosté příliš agresivně a píská se útočný faul.
     
    87
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Muris Mešanović, přichází Martin Latka.
     
    88
    V závěru utkání jsou to paradoxně hosté, kdo má více ze hry! Štohanzl vybídl pěknou přihrávkou ke skórování Zmrhala, proti kterému ale povystoupil Rada a jeho dělovku následně vyrazil.
     
    89
    Rohový kop pro Duklu.
     
    89
    Štětina se dostal k hlavičce v záklonu a míš poslal jen mimo.
     
    90
    Další nebezpečné přihrávce směřující do pokutového území zabránil skvělým obranným skluzem Barák.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Deli odkopl míč tak, aby ho ztečoval dotírající útočník Dukly do autu, slávisté tedy zůstanou u balonu.
     
    90+3
    Po Barákově faulu ve středu hřiště mají domácí asi poslední možnost skórovat, do vápna se vydává i Rada.
     
    90+3
    Z centrovaného míče se ale nic neurodilo a rozhodčí záhy ukončil dnešní utkání.
     
    Zápas je u konce. Ve druhém poločase sice domácí hráči přidali, oproti první půli si už ale nevytvořili téměř žádnou gólovou šanci a vyrovnat i proto nedokázali. Sešívaní si tedy kvůli nešťastnému vlastnímu gólu Lukáše Štětiny odvážejí z Julisky všechny tři body za nejtěsnější vítězství 1:0.

     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, loučím se s vámi a brzy se u dalších sportovních zážitků těším na shledanou. (16:55:25)

    Adam Kolář

    Branky: 33. Štetina (Mihalík J.) (vla.)

    Karty:   34. Berger (DUK) – 25. Barák (SLA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 12:4. Rohy: 11:4.
    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Gorkšs, Štetina, Jurendić (85. Vašíček) – Považanec (67. Albiach), Marek Hanousek (C), Breznaník (67. Daniel Tetour) – Berger, Beauguel, Mareš.
    Náhradníci: David Tetour – Albiach, Čajić, Manzia, Daniel Tetour, Vašíček, Smejkal.

    SK Slavia Praha: Pavlenka – Mikula, Bílek (C), Deli, Bořil – Souček – M. Vukadinovič, Barák (79. Štohanzl), Zmrhal, Mihalík (73. Milan Škoda) – Mešanović (87. Latka).
    Náhradníci: Řehák – Latka, Piták, Frydrych, Milan Škoda, Kenia, Štohanzl.

    Rozhodčí: Proske – Moláček, Hájek

    Diváci: 7753
    bahis siteleri