Boston – Carolina 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – NY Islanders 3:4 (po pr.) | New Jersey – Buffalo 1:3 (kon.)
NY Rangers – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Florida 1:4 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 3:5 (kon.)
Nashville – Colorado 4:3 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 6:2 (kon.)
Calgary – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Anaheim – Winnipeg 1:2 (po pr.)
po s.n. (0:1)
Boston Bruins
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Carolina Hurricanes
Středa 06.04.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 01:00.
     
    BOSTON BRUINS

    Pouhé tři zápasy před koncem je Boston v nelehké situaci. Vinou neuspokojivých výsledků v druhé polovině března se totiž Medvědi propadli na devátou příčku Východní konference a momentálně je od play-off dělí jeden bod. V posledních dvou zápasech sice Bruins dokázali desetkrát skórovat, ale naopak sami dostali 11 branek a to je opravdu otřesné číslo. Rázem je tak Boston pátým nejčastěji inkasujícím celkem konference. Výhodou pro závěr sezóny určitě může být domácí prostředí, ve kterém Medvědi odehrají poslední tři utkání – dnes proti desáté Carolině, v pátek proti osmému Detroitu a v sobotu proti dvanácté Ottawě!

    Posledních pět zápasů

    3.4.2016 Chicago – Boston 6:4
    2.4.2016 St.Louis – Boston 5:6
    30.3.2016 New Jersey – Boston 2:1
    27.3.2016 Toronto – Boston 1:3
    25.3.2016 Boston – Florida 1:4
     
    CAROLINA HURRICANES

    Hosté sice zažívají jednu z těch lepších sezón, ale stoprocentně se do vyřazovacích bojů nedostanou ani letos. Na osmý Detroit i sedmou Philadelphii totiž Carolina ztrácí sedm bodů a to je tři utkání před koncem nesmazatelná ztráta. Dnes už tak hostům prakticky o nic nepůjde a teoreticky by Bostonu mohli přenechat vítězství, avšak to se rozhodně nestane. Hurricanes se totiž určitě budou chtít rozloučit se sezónou v tom nejlepším světle a ve zbývajících utkáních budou bojovat o každé vítězství. Uhájení momentální desáté pozice by bylo nejlepším umístěním za posledních deset let.

    Posledních pět zápasů

    3.4.2016 Carolina – Columbus 1:5
    1.4.2016 Carolina – NY Rangers 4:3
    30.3.2016 NY Islanders – Carolina 2:1 sn.
    27.3.2016 Carolina – New Jersey 3:2
    27.3.2016 Carolina – NY Islanders 3:4 pp.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    11.3.2016 Boston – Carolina 2:3 pp.
    27.2.2016 Carolina – Boston 1:4
    29.3.2015 Carolina – Boston 1:2 pp.
    4.1.2015 Carolina – Boston 2:1 sn.
    15.11.2014 Boston – Carolina 2:1
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Boston Bruins

    David Krejčí
    David Pastrňák
    Zdeno Chára

    Carolina Hurricanes

    Michal Jordán
    Andrej Nestrašil
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – K.Miller, Chára, McQuaid, Krug, C.Miller, Liles – Eriksson, Bergeron, Marchand – Patrňák, Krejčí, Beleskey – Stempniak, Spooner, Vatrano – Hayes, Acciari, Ferraro

    Carolina Hurricanes: Ward (Läck) – Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, Murphy, Hainsey – Brown, Staal, Nordström – Nash, Rask, Skinner – Terry, Lindholm, Tolčinskij – Malone, McClement, Gerbe

    Rozhodčí: Chris Rooney, Kyle Rehman – Brian Murphy, Matt MacPherson.
     
    Ještě jednou vás vítám u on-line přenosu ze zápasu mezi Bostonem a Carolinou. Začátek zápasu bude tradičně o pár minut opožděn.
     
    Právě nyní dozněla americká státní hymna a úvodnímu buly již tak prakticky nic nebrání. Za chvíli se jde se na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Hodně rychle po úvodním buly se puk z hole Beleskeyho svezl až na střídačku Caroliny. Vhazování ve středním pásmu se tak bude záhy opakovat.
     
    00:43
    David Krejčí si na chvíli přidržel kotouč u modré čáry a poté okamžitě nahodil puk na bránu. Cam Ward si připisuje první zákrok.
     
    01:07
    Na druhé straně se musel činit Tuuka Rask, jenž dával pozor na Nashovo vyjetí zpoza brány. K zakončení se ale hostující útočník nedostal.
     
    01:44
    Nyní už je hra znovu v pásmu Caroliny. Kevan Miller dvakrát vypálil a proti druhému pokusu už musel zasahovat Ward. Opět se nejednalo o nějaký těžší zákrok.
     
    02:26
    Chárova rozehrávka sice letí přes všechny čáry, ale ve středním pásmu ji zřejmě někdo tečoval a icing se tak nepíská. Beci Caroliny musí rychle zpátky.
     
    02:59
    Bostonu se daří rychlé a těsné napadání. Zatím si s ním hráči Caroliny vědí rady a záhy se usazují v útočném pásmu.
     
    03:23
    Hodně nenápadná střela od modré čáry v podání Hainseyho se zřejmě zastavila až na tyči Raskovy svatyně! Podobně to zkusil Pastrňák a i Ward měl se střelou soupeře problémy.
     
    03:49
    Další střelecký pokus Davida Pastrňáka. Tentokrát Ward předvedl jistý zákrok a Carolina se dostává zpátky do útočného pásma.
     
    04:34
    Jeden z domácích se nyní prezentoval důrazným hitem v rohu kluziště a i díky tomu mohl Bergeron rychle otočit hru. Následná střela byla nepřesná.
     
    05:53
    Zničehonic se do sebe před Wardem pustili Jimmy Hayes a Brad Malone! Rychlá bitka skončila vítězstvím hostujícího beka. Oba kohouti dostávají pětiminutový trest za bitku.
     
    06:12
    Matt Beleskey si sjížděl před Warda, který nakonec musel rychle na ledovou plochu. Vše končí třetím úspěšným zákrokem hostujícího gólmana.
     
    06:53
    Trochu více ze hry mají momentálně domácí, kteří se snaží kombinovat v útočném pásmu. K větší šanci se ale Boston zatím nedostal.
     
    07:03
    Slavin nyní dokázal zablokovat ránu Louiho Erikssona a puk je mimo kluziště. Následuje komerční přestávka.
     
    07:13
    Hned po buly se Medvědi usadili před Wardem a Bergeron dokázal najít volného Marchanda. Než se ale Marchand zorientoval, před bránou o kotouč přišel.
     
    07:56
    Hra se hodně rychle přesunula ze strany na stranu a další útok už zase vezou Bruins, kteří hýří aktivitou. Nic jiného jim také nezbývá, neboť dnes nutně potřebují dva body.
     
    08:24
    První přesilová hra zápasu a zahrají si ji domácí. Noah Hanifin (CAR) dostává dvě trestné minuty za držení vůči Stempniakovi.
     
    08:49
    Na Warda už v této početní výhodě letěly tři střely. Přesnější ale byla až ta poslední, po které se puk díky teči jednoho z hostů odrazil do ochranné sítě.
     
    09:13
    Podruhé během pěti vteřin se Carolině podařilo vyhodit kotouč až k Raskovi. Druhá část přesilové hry se domácím zatím nedaří.
     
    09:52
    A znovu je puk až za Raskovou svatyní. Bruins se ne a ne prodrat přes dobře bráněné střední pásmo.
     
    10:24
    Hosté v plném počtu.
     
    10:49
    Hráči Caroliny teď hodně rychle přistupovali k soupeřům a atakovali rozehrávku až na útočné modré čáře. K puku se ale nedostali.
     
    11:17
    Svůj první střelecký pokus zápasu si připisuje Vatrano. Na pozorného Warda ale střelou z pravého kruhu nevyzrál.
     
    12:05
    Rozehrávka z vlastního pásma se domácím vůbec nepovedla. Kotouč končí na zakázaném uvolnění, po kterém se hra přesune zpět k Raskovi.
     
    12:24
    Nyní už se sice Bostonu podařil přechod do útoku, avšak rozvážný Justin Faulk uklidnil hru a rozehrál na své spoluhráče.
     
    13:02
    Aktivní David Krejčí vyslal dva hodně nepříjemné střelecké pokusy! Ani jeden si ale cestu za Wardova záda nenašel a tak se Boston musí záhy soustředit na defenzívu.
     
    13:24
    Nathan Gerbe se znenadání zjevil mezi kruhy, avšak ze skvělé pozice napálil puk jen do povyjetého Raska! Skvělý zákrok domácího gólmana.
     
    13:46
    Carolina se v útočném pásmu pohybuje opravdu hodně aktivně a dělá teď domácím velké problémy. Bruins se nemohou vymanit z vlastního pásma.
     
    14:29
    Po zakázaném uvolnění Medvědů se vhazovalo u Raska a hosté se dostali k několika nebezpečným střelám. Finský brankář se však v posledních desítkách vteřin předvádí v tom nejlepším světle.
     
    14:42
    Menší tlak Caroliny přeruší vyloučení hostujícího hráče. Za držení protihráče je na lavici hanby usazen Chris Terry (CAR).
     
    14:52
    Okamžitě po vyhraném buly v podání Staala se hosté osvobodili vyhozením kotouče přes všechny čáry. Tuuka Rask vyjíždí z brány a pomůže domácím s rozehrávkou.
     
    15:22
    Přes útočnou modrou čáru se ale Boston zatím ještě nedostal. Jay McClement teď navíc v pohodě vyváží puk přes neutrální zónu a šetří tím cenné vteřiny.
     
    15:53
    Marchand nabral ve středním pásmu velkou rychlost a podél mantinelu se protáhl do pásma soupeře. Domácí konečně rozestavěli přesilovkovou formaci.
     
    16:07
    Na modré čáře měl nyní hodně prostoru Zdeno Chára, avšak Ward jeho prudkou ránu příklepem viděl a bez potíží schoval kotouč v lapačce.
     
    16:41
    To byla šance! David Krejčí ani Torey Krug ale kotouč zblízka v závěru přesilové hry přes skvěle chytajícího Warda nedostali!
     
    16:42
    Hosté v plném počtu.
     
    17:04
    Cam Ward si připisuje další zákrok a dochází k přerušení hry. Po Bergeronově ráně je tady komerční přestávka.
     
    17:21
    Carolina poměrně rychle a bez problémů přesunula hru z obranného do útočného pásma, avšak Raskovi na modré čáře kotouč přeskočil hokejku.
     
    17:37
    Krejčí vyhrál buly v útočném pásmu přímo na hůl Beleskeyho, který okamžitě pálil. Skvělý blok ale předvedl Noah Hanifin, jenž proti soupeři bleskově vyjel.
     
    18:26
    Neskutečný zákrok domácího brankáře! Tolčinskij se nikým neatakován projel za bránu a poté přihrávkou našel Pesceho hůl! Hostující obránce však z hranice brankoviště trefil jen nataženou ruku finského brankáře.
     
    18:54
    Carolina právě vstřelila branku!
    Teď už se ale Carolina dostává do vedení! V útočném pásmu se hostům na modré čáře podařilo posunout hru na volného JACCOBA SLAVINA, který nečekal a okamžitě švihem nahodil puk na bránu. Rask viděl kotouč poměrně pozdě, nepředvedl zrovna nejjistější zákrok a střela obránce Caroliny zapadla přesně k tyči jeho brány. Asistence: Justin Faulk, Nathan Gerbe
    18:54 Jaccob SLAVIN - 0:1
     
    19:48
    Hosté drží kotouč za vlastní bránou a v této třetině už tak nic zajímavého neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina zápasu je tedy u konce a spokojenější jdou do kabin hosté. Ti sice nebyli aktivnějšími, avšak v součtu si vypracovali více vyložených gólových šancí a nakonec se díky nenápadnému pokusu Jaccoba Slavina z 19. minuty dostali do vedení. Bruins tak musí vyhlásit stav nejvyšší pohotovosti, protože dneska si nemohou dovolit zaváhání.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Boston se hned v úvodu druhé třetiny dostal do šance! Krejčí obdržel přihrávku na střed, pronikl do útočného pásma předal kotouč doprava na Pastrňáka. Ten ale místo střely volil přihrávku zpátky na Krejčího, jenž už kotouč dostal na paty.
     
    20:49
    Po druhém icingu během pár vteřin se hra vrací k Wardovi. Medvědi sou v této třetině zatím jednoznačně aktivnějšími hráči.
     
    21:17
    Liles měl u pravého kruhu dostatek času i prostoru, avšak poté, co se k němu odrazil kotouč, nenašel skulinu ve výstroji pozorného brankáře Caroliny.
     
    21:44
    Další střelu domácích obstaral Spooner, nicméně tentokrát puk přes Faulkův blok nedoputoval až k Wardovi.
     
    22:29
    Po krátkém období hry ve středním pásmu se domácí dostávají do další kombinace před Wardem. Ten je od začátku třetiny neustále v permanenci.
     
    22:59
    Chára využil naskočení čerstvého Pastrňáka a rozjetému českému mladíkovi poslal přihrávku na pravé křídlo. Ward byl ale opět připraven!
     
    23:12
    David Krejčí vyhrál buly v útočném pásmu a díky tomu mohl zakončovat McQuaid. Bekhend domácího beka končí u Warda.
     
    23:56
    Další obrovská šance Bostonu! Brad Marchand se objevil za obranou Caroliny, avšak tváří v tvář na Warda nevyzrál! Hostující brankář jeho bekhendové zakončení mezi nohy zastavil hokejkou.
     
    24:39
    Po delší obě se hra přesouvá do pásma Bostonu. Pokud se nemýlím, je to vůbec poprvé v druhé třetině.
     
    24:52
    A u Raska se nějakou tu chvíli zůstane. Na vině je totiž zakázané uvolnění v podání domácích hokejistů.
     
    25:00
    Časomíra je znovu zastavena a po přihrávce rukou v podání jednoho z hráčů se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    25:26
    Riley Nash po přechodu přes útočnou modrou čáru nechal kotouč Skinnerovi, jenž se snažil najít volného spoluhráče. Přes střed útočného pásma však puk neprošel.
     
    26:06
    Nenápadné nahození od modré čáry nyní propadlo až k Raskovi a ten měl spolu s defenzívou Bostonu co dělat, aby odvrátil potenciální nebezpečí.
     
    26:26
    Nikdo moc neví proč, ale hra je každopádně přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    26:34
    Přichází první přesilová hra ve prospěch Caroliny. Za sekání je totiž dvěma trestnými minutami odměněn Matt Beleskey (BOS).
     
    26:49
    Po střele Victora Raska se domácím povedl bleskový protiútok zakončený slabou střelou z levého křídla. Eriksson získal aspoň buly v útočném pásmu.
     
    27:08
    Rask se přesouval proti střele od modré čáry, avšak nakonec byla jeho aktivita zbytečná, neboť puk k němu přes několik hráčů nedoputoval.
     
    27:56
    Nyní se Boston bez větších potíží dokázal osvobodit vyhozením puku přes všechny čáry. Oba celky střídají.
     
    28:34
    Domácí v plném počtu.
     
    28:46
    Carolina ale i po skončení početní výhody zůstala v útočném pásmu a Gerbe před bránu posílal prudkou přihrávku. Nikdo z hostů ji však netečoval.
     
    29:27
    Medvědi se od oslabení stále ne a ne dostat do tempa. Na jejich bránu už se z pravé strany veze další útok.
     
    30:01
    Loui Eriksson (BOS) se sice diví, ale je to právě on, kdo půjde na trestnou lavici. Jeho proviněním dle sudích bylo nedovolené bránění vůči brankáři.
     
    30:07
    Hned po vhazování u Raskovy brány se domácím podařilo vyhodit puk až za svatyni, kterou stráží Cam Ward.
     
    30:38
    Znovu je puk pryč z pásma Bostonu a Carolina se musí vrátti až k vlastnímu brankáří.
     
    30:59
    A do třetice! Slavin už opět vyčkává za Wardem a Carolina zatím nepředvádí zrovna nejlepší přesilovou hru zápasu.
     
    31:28
    Až teď se ke střele dostal Justin Faulk, který bombou od modré čáry našel jen hrudník dobře postaveného Raska. Vhazuje se po levici finského brankáře.
     
    31:56
    Po Terryho svižné ráně z levé strany zvoní tyč či břevno Raskovy brány!
     
    32:01
    Domácí v plném počtu.
     
    33:04
    Přesilovou hru si po dobrém tlaku Bostonu zahrají právě domácí. Jay McClement (CAR) je potrestán za držení hole.
     
    33:33
    Na Warda nyní letěly dvě velmi výživné střely, avšak mezi tři tyče mířila jen ta Bergeronova, se kterou si hostující brankář poradil.
     
    34:26
    Už podruhé v tomto oslabení se Carolině podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    34:59
    Po přihrávce od Marchanda se v tutovce zjevil Zdeno Chára, jenž si sjel na pravý kruh, ale nikým neatakován ztroskotal na fantasticky chytajícím Wardovi!
     
    35:04
    Hosté v plném počtu.
     
    35:45
    Dělovku po rychlém výpadu v podání Jeffa Skinnera lapil Tuuka Rask. Kotouč se třepotá v lapačce finského brankáře a po přerušení hry je tady další komerční přestávka.
     
    35:51
    Bomba od modré čáry, kterou obstaral jeden z hostujících beků, letěla mimo tři tyče. Carolina ale zůstává v útočném pásmu.
     
    36:19
    Aktivní Jeff Skinner nejprve dostal přihrávku zpoza brány, ale z hranice brankoviště Tuuku Raska nepřekonal. Následný bekhend se nedostal přes blokujícího obránce.
     
    36:43
    S blížícím se koncem třetiny je Carolina hodně aktivní a Tuuka Rask musel řešit Stallovou povedenou teč! Uspěl, ale Boston se nemůže vymanit z vlastního pásma.
     
    37:36
    Nyní už se ale Boston dostal až do útoku a po pár desítkách vteřin bez práce si zákrok připisuje i Ward, jenž čelil ráně od modré čáry.
     
    37:59
    Závod o kotouč vyhráli domácí beci a je tedy pískán icing. Boston na led posílá čerstvé síly, Carolina střídat samozřejmě nemůže.
     
    38:28
    Zbytečná Murphyho ztráta málem Wardovi zapříčinila větší nepříjemnost. Ferrarova střela zpoza hostujícího beka ale postrádala přesnost.
     
    38:56
    Victor Rask byl rychle u svého jmenovce Tukky Raska a domácí brankář tak musel rozehrávat. Dále než k červené čáře se ale Boston nedostal.
     
    39:31
    Podruhé v této třetině je na trestnou lavici poslán Loui Eriksson (BOS). Tentokrát se švédský útočník provinil podražením.
     
    39:59
    Domácí vyhodili puk přesně k Wardovi, ale Carolina se i přesto ještě dostala k zakončení. Tuuka Rask si s posledním pokusem druhé periody věděl rady.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí menší rozmíškou u střídačky Hurricanes, ale to nic nezmění na tom, že do kabin se jde opět za stavu 0:1. Boston měl lepší vstup do druhé třetiny a celkově byl střelecky výrazně aktivnější, ale všechny velké šance skončily na perfektním Wardovi. Ten zatím drží Carolinu a pro Medvědy je to stále nepřekonatelná stěna!
     
    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Carolina se v pokračující přesilové hře na začátku třetí třetiny okamžitě dostala do útočného pásma. Na modrou čáru puk obdržel Justin Faulk a ten protáhl Raska povedeným pokusem.
     
    40:48
    Hosté se znovu usazují v útočném pásmu. Takový vstup do třetí části si Carolina určitě představovala. Teď už jen přidat branku.
     
    41:31
    Domácí v plném počtu.
     
    41:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Obrovská chyba hostujícího celku a je srovnáno! LOUI ERIKSSON se po návratu z trestné lavice okamžitě zapojil do hry a skvěle využil zaváhání Caroliny. Oba beci Hurricanes totiž odjeli střídat a vůbec si nevšímali domácího útočníka, který se tak dostal do úniku a s Wardem si poradil skvělým blafákem. Asistence: John-Michael Liles
    41:45 Loui ERIKSSON - 1:1
     
    43:11
    Hráči Caroliny jsou značně otřeseni a nemohou se dostat z vlastního pásma. Nyní si pomáhají jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    43:20
    Pastrňák skvěle napadal a div, že se nedostal ke kotouči! těsně před Wardem si ale hostující beci nakonec poradili.
     
    44:30
    Boston je už zase v útočném pásmu a snaží se přidat druhou branku, kterou by dokonale otočil vývoj utkání. Nahození Beleskeyho končí na Wardových betonech.
     
    44:49
    V útoku je nyní Carolina naprosto bezzubá. Defenzíva Bostonu se opět rychle dostává ke kotouči a přenáší hru do útočného pásma.
     
    45:48
    Jenže další střelecké pokusy domácích nepřicházejí. Když už na Warda letí přesnější puk, jedná se jen o slabé nahození.
     
    46:24
    Ferraro se nejprve pokusil překvapit Warda po vytočení se zpoza brány a po chvíli se do dobré střelecké pozice dostal Jimmy Hayes! Ani jeden však na Warda nevyzrál!
     
    46:45
    Nepřesná souhra domácích hráčů končí ve středním pásmu a záhy na to se kotouč odráží až za Raskovu svatyni. Boston tak bude muset znovu dobývat útočné pásmo.
     
    47:13
    Takhle to ale rozhodně nepůjde. Nepřesná rozehrávka končí na zakázaném uvolnění a následuje tak buly před Tuukou Raskem.
     
    47:54
    Před Wardem mohl zakončovat Marchand, avšak v rozhodujícím momentu mu byla zablokována hokejka. Na druhé straně se předvedl Rask, který zastavil bekhend Jordana Staala!
     
    48:23
    A znovu skvělý Rask! Tentokrát domácí brankář zneškodnil tutovku Skinnera, který pálil z mezikruží!
     
    49:16
    Jimmy Hayes nyní ve středním pásmu inkasoval zásah hokejkou do obličeje, ale hlavní rozhodčí důrazně ukazuje, že má pokračovat ve hře. To se vůbec nelíbí domácím fanouškům.
     
    49:56
    Napadající Eriksson donutil Carolinu k návratu až za vlastní bránu. Další ofenzivní výpad tak hosté rozjedou od Warda.
     
    50:28
    Krejčí si počkal u mantinelu a přihrávkou našel rozjetého Millera. Ten si sel k bráně Cama Warda a přenechal puk Erikssonovi, který bude pokračovat v akci Bruins.
     
    50:43
    Nakonec celá akce domácích končí dělovkou od modré čáry. Cam Ward si připisuje dobrý zákrok, neboť přes několik těl toho moc neviděl.
     
    51:47
    Carolina si nyní ve vlastním pásmu nevěděla moc rady a zbytečně soupeři dopřála střeleckou příležitost. Pokus z levé strany ale nebyl z nejpřesnějších.
     
    52:15
    Hurricanes se po delší době dostali do útočného pásma a donutili soupeře k icingu. Hra se tak vrátí před Tuuku Raska.
     
    52:47
    Dvě dělovky od modré čáry byly zastaveny ještě dříve než doputovaly až k Raskovi. Následně byl odpískán ofsajd Caroliny.
     
    53:23
    Po komerční přestávce se pokračuje ve hře a před Raska se tlačil Terry. Ten byl sice v poslední chvíli poslán na led, ale Nash přeci jenom dokázal zakončit akci svého celku.
     
    53:45
    Díky vyhranému buly v útočném pásmu se ke střele dostal domácí Marchand, jenž si bleskově sjel před Warda a bekhendem ze vzduchu se pokusil překvapit brankáře Caroliny. Bez úspěchu.
     
    53:55
    Hodně slabé nahození od modré čáry v podání Colina Millera se pouze odrazilo od zadního mantinelu a Ward kotouč schoval v lapačce.
     
    54:06
    Hostujícímu celku je odpískána přihrávka rukou. Rozhodčí tak zastavují časomíru a je zahlášena poslední komerční přestávka dnešního střetnutí.
     
    54:39
    Murphy moc neměl, komu by přihrál, a tak se rozhodl k nahození kotouč od pravého mantinelu. Tuuka Rask předvedl pohodový zákrok.
     
    55:00
    Přesně pět minut před koncem řádné hrací doby se Krejčí provinil zakázaným uvolněním. Vše se stěhuje opět před domácího brankáře.
     
    55:19
    Chris Terry se v útočném pásmu dostal ke střele z vrcholu levého kruhu a při Raskovi teď stáli snad všichni Svatí, neboť puk šel jen pár centimetrů vedle tyče!
     
    55:30
    Domácím odpískán hodně těsný ofsajd. Dle opakovaných záběrů se ale sudí zřejmě rozhodli správně.
     
    56:22
    Po neúspěšném okupování útočného pásma se Carolina vrací až za vlastní bránu odkud rozjede další ofenzivní výpad.
     
    56:58
    Jenže snaha Hurricanes byla zastavena již u červené čáry. K puku se tak dostávají domácí, kteří by se určitě rádi vyhnuli prodloužení.
     
    57:33
    Dva nepřesné pokusy od modré čáry teď prolétly kolem Warda. Následně se puk dostává až k bráně Medvědů.
     
    58:11
    Tohle může být pro Boston hodně důležitý moment v boji o play-off! Raskovi výstrojí prošla Pesceho střela z mezikruží, avšak v pravý čas se v brankovišti zjevil Zdeno Chára, který svou dlouhou hokejkou odvrátil puk od brankové čáry do bezpečí!
    58:11 Zdeno Chára zastavil téměř jistý gól
     
    58:58
    Carolina se opět dostává do pásma svého soupeře. V závěru třetí třetiny jsou hosté aktivnější a častěji se dostávají do útoku.
     
    59:19
    Nahození Patrice Bergerona sraženo do ochranné sítě. Vypadá to, že se dočkáme prodloužení
     
    59:49
    Hosté už nikam nespěchají a kombinují ve vlastním pásmu. Dnešní zápas se už v šedesáti minutách nerozhodne.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Řádná hrací doba tohoto utkání je za námi a stav utkání je po vyrovnávacím gólu Louiho Erikssona ze 42. minuty 1:1! Oba celky ve třetí části měly ještě několik šancí, avšak například tu poslední zneškodnil Chára, který puk zastavil kousek od vlastní brankové čáry za zády Tuuky Raska.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:31
    Staal se Skinnerem zamotali hlavu domácím hráčům a nakonec vybídli ke střele Slavina! Střelec jediné branky hostujícího týmu nyní trefil tyč!
     
    61:07
    Na druhé straně nebylo z přečíslení dvou na jednoho vůbec nic a u kotouče jsou tak znovu hráči Caroliny.
     
    61:47
    Po skvělé práci Krejčího nejprve pálil Liles, ale poté se ve skvělé šanci ocitl Eriksson, jenž vystřelil vedle a dorážku mířící do odkryté brány mu famózně zlikvidoval Ward!
     
    62:05
    Další tyč na konto Caroliny! Před Raskem se totiž zjevil Pesce, který však na domácího brankáře rovněž nevyzrál.
     
    62:26
    Už to vypadalo na přesilovou hru Bostonu, ale při podražení v podání Jordana Staala (CAR) se Colin Miller (BOS) prezentoval nesportovním chováním a dostává rovněž dvě trestné minuty za nafilmovaný pád.
     
    63:15
    Hodně nepřesná rozehrávka Bostonu končí na icingu. Lehce unavená trojice se tak bude muset bránit, protože vhazovat se bude u Tuuky Raska.
     
    63:15
    Očekávaný tah domácího kouče, který si všiml unavenosti svých svěřenců a vybírá si tak oddechový čas.
     
    63:26
    A timeout byl výborným tahem, protože hned po něm se Bruins dostali do šance. Marchand však Bergeronovo nahození nedokázal tečovat a Ward drží kotouč v náruči.
     
    63:56
    Domácí se nyní nemohli dostat ze středního pásma a tak to na sebe musel vzít až Loui Eriksson. Jeho střela ale nebyla přesná.
     
    64:21
    Tohle vypadalo hodně nadějně, avšak Liles byl soupeře donucen ke kličce na útočné modré čáře a celá akce Bostonu končí ofsajdem.
     
    64:57
    V samotném závěru mohli rozhodnout hosté. Dobře se pohybující Tolčinskij hledal Slavina, avšak tomu kotouč před Raskem přeskočil hůl.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Jelikož prodloužení nám rozhodnutí nepřineslo, následovat budou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    K prvnímu nájezdu se rozjel Ryan Spooner (BOS), avšak ten střelou nemířil přesně.
     
    1. série
    0:0
    Na druhé straně jel Riley Nash (CAR), který nenašel skulinu v e výstroji Tuuky Raska.
     
    2. série
    0:0
    David Pastrňák (BOS) se pokusil zakončit mezi betony. Neuspěl.
     
    2. série
    0:0
    V souboji Victor Rask (CAR) vs. Tuuka Rask byl úspěšnější brankář Bostonu.
     
    3. série
    0:0
    Patrice Bergeron (BOS) nedostal puk za beton téměř překonaného Warda.
     
    3. série
    0:0
    Ani Elias Lindholm (CAR) na soupeřova gólmana nevyzrál.
     
    4. série
    0:0
    Domácí Loui Eriksson (BOS) to zkusil jako Forsberg, ale o pár centimetrů minul.
     
    4. série
    0:0
    Sergej Tolčinskij (CAR) puk za Raska rovněž nepropasíroval.
     
    5. série
    0:0
    Torey Krug (BOS) toho moc nepředvedl a Ward si v pohodě poradil.
     
    5. série
    0:1
    Nakonec poslední nájezd obstarává Noah Hanifin (CAR), jenž bekhednovým zakončením rozhoduje o výhře Caroliny.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Carolina Hurricanes.
    Autorem vítězné branky je NOAH HANIFIN.
    65:00 Noah HANIFIN - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je po páté sérii nájezdů konečně u konce a druhý bonusový bod získává díky nájezdu Noaha Hanifina hostující Carolina. Pro domácí to je jistě nepříjemná ztráta, neboť díky jednobodovému zisku se na osmý Detroit pouze dotáhli a Rudá křídla tak zítra Medvědům mohou odskočit na rozdíl dvou bodů. Zásadní bude pro Boston příští střetnutí, ve kterém na domácím ledě přivítá právě hráče Detroitu.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Cam Ward (CAR) 35 zák., 1 gól, 97.2%
    2. Tuuka Rask (BOS) 27 zák., 1 gól, 96.4%
    3. Jaccob Slavin (CAR) 1+0
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Boston Bruins

    David Krejčí 0+0, 2 střely, čas na ledě 24:18
    David Pastrňák 0+0, 2 střely, čas na ledě 12:47
    Zdeno Chára 0+0, 5 střel, čas na ledě 24:51

    Carolina Hurricanes

    Michal Jordán dnes nenastoupil
    Andrej Nestrašil dnes nenastoupil
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v TD Garden v Bostonu sledovalo 17 565 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou. (04:01:59)
    Bergeronova parta tentokrát na výhru nedosáhla a zkomplikovala si situaci.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 42. Eriksson (Liles) – 19. Slavin (Faulk, Gerbe), rozh. náj. Hanifin

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Spooner (BOS)
    0:0   Nash (CAR)
    2. série:
    0:0   Pastrňák (BOS)
    0:0   V.Rask (CAR)
    3. série:
    0:0   Bergeron (BOS)
    0:0   Lindholm (CAR)
    4. série:
    0:0   Eriksson (BOS)
    0:0   Tolčinskij (CAR)
    5. série:
    0:0   Krug (BOS)
    0:1   Hanifin (CAR)


    Boston Bruins: T.Rask (Gustavsson) – K.Miller, Chára, McQuaid, Krug, C.Miller, Liles – Eriksson, Bergeron, Marchand – Patrňák, Krejčí, Beleskey – Stempniak, Spooner, Vatrano – Hayes, Acciari, Ferraro
    Carolina Hurricanes: Ward (Läck) – Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, Murphy, Hainsey – Brown, Staal, Nordström – Nash, V.Rask, Skinner – Terry, Lindholm, Tolčinskij – Malone, McClement, Gerbe

    Rozhodčí: Chris Rooney, Kyle Rehman – Brian Murphy, Matt MacPherson

    Diváci: 17.565
    bahis siteleri