Buffalo – Columbus 1:4 (kon.) | Boston – Ottawa 1:6 (kon.) | NY Rangers – Detroit 3:2 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:5 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Columbus Blue Jackets
Sobota 09.04.2016, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Hezké velmi časné ráno přeji všem příznivcům ledního hokeje, obzvláště pak nejlepší ligy na světě, a sice NHL. Dnes je na programu jediné utkání, které se odehraje mezi týmy Buffalo Sabres a Columbus Blue Jackets.
     
    Buffalo Sabres

    Domácímu Buffalu zbývají odehrát pouze dva zápasy základní části včetně toho dnešního. Bude to pro Sabres už pouze a jen dohrávání sezóny, neboť na postup do play-off to letos opět nestačilo. Na svém kontě mají Šavle devětasedmdesát bodů a v tabulce Východní konference jsou čtrnácté. Pro domácí fanoušky tak sezóna skončí velmi brzy, ale nedá se nic dělat. Buffalo i v čele s dvojkou loňského draftu, Jackem Eichelem, se mezi nejlepší týmy, které budou bojovat o Stanley Cup, nedostalo a musí tak jeho hokejisté doufat, že v další sezóně se jim to konečně povede.
     
    Columbus Blue Jackets

    Téměř úplně stejně je na tom také hostující Columbus, jenž také odehraje své poslední dva zápasy v základní sezóně. V tabulce jsou hosté o jednu příčku za domácím Buffalem, tedy patnáctí, a to ve stejné konferenci. I Modrokabátníkům sezóna pomalu ale jistě končí. Vyřazovací boje je tak minou. V dnešním duelu s domácím soupeřem tak už vůbec o nic nepůjde, takže se dá očekávat duel, ve kterém by mohlo padnout i více branek. Uvidíme, zda tomu tak nakonec bude. Zápas si na našich onlajnech nenechte ujít. Bude to o dnešní noci pouze jediné utkání.
     
    Vzájemná utkání

    V právě probíhající sezóně se oba celky utkaly zatím dvakrát. V obou případech bylo úspěšné Buffalo. To nejprve v říjnu loňského roku porazilo Columbus doma poměrem 4:2. Letos v únoru pak hokejisté Buffala zvítězili znovu, tentokráte na ledě Columbusu, který vykradli výhrou 4:0. Budou se i do třetice radovat hokejisté dnes domácího celku?
     
    Československá stopa v utkání

    Do tohoto zápasu nezasáhne ani jeden český nebo slovenský hokejista. Ani jeden z nich totiž v žádném týmu v dnešním duelu nepůsobí.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Kasdorf (Johnson) – Ristolainen, Gorges, Bogosian, McCabe, Pysyk, Coloiacovo – Schneider, O´Reilly, Girgensons – Reinhart, Eichel, Deslauriers – Gionta, Larsson, Foligno – Moulson, Legwand, Rodrigues

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – Jones, Murray, Savard, Kukan, Prout, Falk – Atkinson, Dubinsky, Jenner – Bjorkstrand, Wennberg, Saad – Anderson, Karlsson, Calvert – Foligno, Campbell, Hartnell

    Rozhodčí: Kowal, Mclsaac – Alphonso, Gibbons.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne utkání o několik minut později oproti plánovanému začátku.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní First Niagara Center americká hymna!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zvládl lépe O´Reilly. Blue Jackets se však rychle dostali ke kotouči, nicméně Buffalo se prvnímu náporu ubránilo.
     
    00:36
    Sabres okamžitě přitlačili Columbus před jeho branku a hosté se ubránili pouze za cenu vyhození přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Korpisalem.
     
    01:07
    Eichel nahazoval puk na branku Columbusu od pravého mantinelu. Jeden z obránců stačil kotouč odrazit mimo branku a Columbusu se daří vystřídat.
     
    01:43
    Colombus může zaútočit. Buffalu se totiž nevydařila rozehrávka a dlouhý kotouč sebral ve vlastním obranném pásmu Pysyk. Úvod utkání je opatrný.
     
    02:05
    Bogosian po vyhraném vhazování předložil puk McCanovi, jež okamžitě vypálil. Jeho pokus od modré čáry byl tvrdý, ale nakonec zamířil mimo branku.
     
    02:41
    Gionta se prodral do útočného pásma a vyslal Korpisalovi pozdrav zápěstím. Brankář Columbusu se rychle přesunul a vyrazil puk do rohu.
     
    03:40
    Dubinsky bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, jenže nikdo ze spoluhráčů na jeho práci nenavázal a Buffalo opět spěchá vpřed.
     
    04:10
    Ristolainen operoval s pukem od modré čáry. Finský zadák se pokusil nahodit kotouč na branku Columbusu, nicméně trefil pouze obránce před sebou.
     
    04:36
    Nováček Rodrigues se ocitl v dobré příležitosti, když vyplaval za obranou Columbusu, převzal kotouč a vyslal nepříjemnou střelu zápěstím! Korpisalo předvedl důležitý zákrok!
     
    05:01
    Snad poprvé v utkání se musel předvést Kasdorf. Strážce domácí svatyně zvládl svůj úkol na výbornou. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    05:29
    Jenner měl kus štěstí. Jeho vyhození z obranného pásma vylétlo mezi diváky, ale kotouč se podle všeho dotkl jednoho z hráčů Buffala. Vylučovat se nebude.
     
    06:07
    Moulson podržel puk za brankou Columbusu, kde jej zadáci Blue Jackets sevřeli do kleští a po pár sekundách boje jej také obrali o kotouč.
     
    06:40
    Schneider nahodil puk do útočného pásma. Vyhozený kotouč ještě zastavil O´Reilly a Girgensons bekhendem postrašil Korpisala.
     
    07:20
    McCane se naivně vrhl do útočného pásma a už při první kličce přišel o kotouč. Domácí se musejí rychle vracet, jelikož hosté jdou vpřed ve třech hráčích.
     
    07:42
    Bude se vylučovat! První přesilovou hru utkání si zahraje Columbus Blue Jackets. Dvě minuty za hákování dostává Zach Bogosian!
    07:42 Tvrdá srážka v obranném pásmu Buffala

     
    08:00
    Úvod přesilové hry se Columbusu nevydařil. Domácí poslali puk obloučkem do středního pásma, kde aktivní Gionta nastřádal cenné vteřinky.
     
    08:26
    Ale Columbusu se přesto podařilo zakončit. Ke tvrdé střele napřáhl Jones. Jeho ránu Kasdorf dobře viděl a bez větších problémů ji lapil.
     
    08:39
    Po šermované na modré čáře se kotouč dostal na střídačku domácího celku. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Minuta z přesilovky je fuč.
     
    09:08
    Kukan zkusil riskantní rozehrávku na modré čáře, jenže Foligno vložil do trajektorie kotouče hůl a dostal puk mimo obranné pásmo Buffala.
     
    09:42
    Vyloučený Bogosian je zpátky na ledě. Pokračuje se v pěti hráčích na obou stranách.
     
    10:06
    Sam Reinhart překročil modrou čáru na pravém křídle, avšak jeden z jeho spoluhráčů byl netrpělivý a přejel do útočného pásma ještě dříve. Píská se ofsajd, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    10:18
    Eichel nahodil puk do brankoviště, kam si sjížděli hned dva domácí hokejisté. Prudká přihrávka však před brankou prolétla, aniž by ji někdo tečoval.
     
    11:10
    Po delší době o sobě dal vědět také Columbus. Ryan O´Reilly však rychle získal kotouč a okamžitě našlápl do nové útočné akce.
     
    11:36
    Calvert se natlačil před obránce a z ostrého úhlu vyzkoušel Kasdorfa! Domácí brankář sice puk neudržel, ale naštěstí mu vypadl do míst, kde byli jeho spoluhráči.
     
    12:18
    Bjorkstrand dostihl nejrychleji odražený kotouč, připravil si jej na forhend, nicméně střelou z ostrého úhlu minul horní roh domácí branky o pořádný kus.
     
    12:52
    Atkinson neprocedil přes modrou čáru přihrávku na spoluhráče a opět odevzdal kotouč domácím hokejistům. Buffalo se zatím brání bez problémů.
     
    13:34
    Ristolainen nahodil puk před branku Columbusu. Lehounké nahození prolétlo kolem bojujících dvojiček a puk se bez teče dostal až do rohu kluziště.
     
    14:16
    Karlsson se dral mezi kruhy. V útočném pásmu mu stopku vystavil Bogosian, který se postavil jako skála a obral soupeře o kotouč.
     
    14:51
    Nahození od modré čáry Kasdorfa neohrozilo. Murray svou ránu poslal vedle pravé tyče domácí branky. Obránci Buffala poté vyčistili prostor před brankou.
     
    15:24
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Oba týmy se střídají v útočení a ani jeden z nich si nemůže vytvořit delší dobu trvající tlak.
     
    15:42
    Snad první větší šance Columbusu v utkání! Oliver Bjorkstrand se odhodlal ke střele z mezikruží. Kasdorf si proti ráně povyjel a ukryl puk ve své výstroji!
     
    16:12
    Bjorkstrand zachytil rozehrávku Buffala po mantinelu, sebral puk a chystal se ke střele. Puk mu na poslední chvíli vypíchl jeden z domácích obránců.
     
    16:32
    Rychlý protiútok Šavlí zastavuje ofsajd. Domácím dnes dělá přechod přes modrou čáru drobné potíže. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    17:03
    O´Reilly se hodně snaží! Nejproduktivnější hráč Buffala bojoval o puk na útočné modré, jenže se nesetkal s podporou spoluhráčů. Columbus stačil rozehrát.
     
    17:23
    Jenže následný pokus o rychlé přenesení hry se hostům nevydařil. Puk překročil všechny čáry a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Korpisalem.
     
    17:46
    Pysyk vyslal jedovatou střelu od modré čáry! Puk hledal místo u vzdálenější tyče, ale nakonec skončil pouze na vyrážečce připraveného brankáře Columbusu!
     
    18:08
    Schneider se položil do volného kotouče a napálil jej na branku. Jeden z hráčů Columbusu přizvedl jeho pokus do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravici Korpisala.
     
    18:25
    Bude se vylučovat! Columbus si zahraje druhou přesilovou hru v utkání! Dvě minuty za vražení na hrazení dostává Deslauriers!
     
    18:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    A Columbus se ujímá vedení! Blue Jackets využívají přesilovou hru! Dubinsky předal kotouč MATTU CALVERTOVI, který si jej potáhl a krásnou střelou vymetl dolní růžek domácí branky! Asistence: Brandon Dubinsky, Ryan Murray.
    18:45 Matt CALVERT - 0:1
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:38
    Kasdorf musel znovu zasahovat. Tentokrát si připsal úspěšný zákrok proti střele, kterou celou dobu viděl. Pro Buffalo je branka Columbusu silná rána.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! Buffalo Sabres sice nastoupilo do utkání mnohem aktivněji, ale po dvaceti minutách prohrává s Columbusem 0:1! Sabres totiž v závěru první třetiny nabídli soupeři hru v početní převaze a Matt Calvert poslal Columbus krásnou střelou do horního rohu do vedení! Do šaten se odchází za stavu 0:1!
     
    Střely na branku: 8 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 02:02.
    Buffalo před zápasem ocenilo své nejlepší hráče sezóny!

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    O´Reilly tentokrát s Dubinskym na vhazování neuspěl. Columbus se ihned vrhl do útoku, ale Ristolainen se Dubinskym nenechal oklamat.
     
    20:32
    Buffalo si vytvořilo dobrou šanci! Před brankou Columbusu bylo opravdu rušno, ale Sam Reinhart nedokázal puk usměrnit za Korpisalova záda.
     
    21:03
    Bude se vylučovat a první přesilovou hru si zahrají také hokejisté Buffala! Dvě minuty za hákování vyfasoval Matt Calvert.
     
    21:34
    Mohlo být vyrovnáno! Eichel z rohu útočného pásma přihrával před branku, kde stál osamocený Moulson, který v těžké pozici netrefil kotouč!
     
    22:08
    Columbus se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Giontovi se navíc nedaří najít rozjetého spoluhráče. Buffalo musí začít znovu.
     
    22:42
    Columbus se dokonce vydává do útoku. Savard zavezl puk až za branku Buffala, kde jej nahodil o mantinel a společně se spoluhráči odjel na střídačku.
     
    23:03
    Hosté v plném počtu.
     
    23:30
    Girgensons dostal nabito mezi kruhy a bez přípravy poslal kotouč na branku Columbusu. Korpisalo se štěstím poslal puk mimo dosah číhajícího hráče Buffala.
     
    24:23
    Obrovská šance Buffala na vyrovnání! Korpisalovi vypadl kotouč před brankoviště, ale ani Eichel ani Deslauriers jej nedokázali dopravit za záda ležícího brankáře!
     
    24:23
    Sabres alespoň vytěžili další přesilovou hru! Dvě minuty za hákování dostává Prout!
     
    25:06
    Domácí dlouho kombinovali v útočném pásmu. Nakonec napřáhl Jack Eichel, ale střela mu příliš nesedla a puk pouze zaduněl o zadní mantinel.
     
    25:32
    Columbus znovu skvěle brání. Karlsson se dokonce ve vlastním oslabení ocitl ve střelecké pozici a příklepem otestoval Kasdorfovu pozornost.
     
    26:10
    Pysyk musí rozjet další akci Buffala z obranného pásma. Domácím se tato přesilová hra vůbec nepovedla. Prout bude za malou chvíli zpět na ledě.
     
    26:23
    Hosté v plném počtu.
     
    27:08
    Marcus Foligno operoval za brankou Columbusu. Na poslední chvíli k němu přijel Falk a ve chvíli, kdy se Foligno chystal vybruslit před Korpisala, mu vypíchl kotouč
     
    27:36
    Bjorkstrand se snažil šikovně obhodit bránícího hráče Buffala. Gorges mu však zatarasil vstup do útočného pásma. Domácí jsou lepším týmem.
     
    28:16
    Jenže jejich rozehrávka poněkud vázne. Deslauriers pouze prodloužil kotouč do míst, kde nebyl nikdo v tmavém dresu. U puku je Columbus.
     
    28:44
    Ryan O´Reillyl si nabruslil do palebné pozice a skrytou střelou vyzkoušel Korpisalovu pozornost! Finský brankář nadvakrát přikryl puk lapačkou.
     
    29:16
    Dubinsky neudržel puk ve středním pásmu a raději jej ještě přistrčil obráncům. Columbus se snaží uklidnit hru, jelikož Buffalo se dere do tlaku.
     
    29:46
    Girgensons se nevydal za dlouhou přihrávkou a raději odjel na střídačku. Poslední minuty jsou plné nepřesností. Ani jeden z týmů si nedokáže přesně nahrát.
     
    30:25
    Seth Jones nahodil puk od modré čáry. Kasdorf měl dobře zakrytý výhled, nicméně domácí brankář nemusel zasahovat, jelikož nahození bylo hodně nepřesné.
     
    31:06
    Wennberg se podél hrazení protáhl do útočného pásma, udržel puk za brankou a dokonce ještě stačil přihrát na modrou čáru.
     
    31:33
    Jack Eichel uzmul hostům kotouč a vydal se na branku Korpisala! Mladičký talent se prosmýkl kolem obránce, ale při kličce ztratil stabilitu a nedokázal zakončit.
     
    31:36
    Podle všeho to bylo s faulem! Dvě minuty si za faul na Eichela odpyká Brandon Saad! Rozsudek je podražení!
     
    31:45
    Buffalo po prohraném vhazování nabídlo Columbusu obrovskou šanci! Cam Atkinson se ve vlastním oslabení octl před Kasdorfem, ale ve vyložené šanci minul branku!
     
    32:09
    Columbus znovu získal puk ve vlastní třetině a hosté jej okamžitě poslali až za branku Sabres. Buffalo má dnes s přesilovkama velké problémy.
     
    32:45
    Ale nyní dostávají domácí šanci hrát dvojnásobnou přesilovku! Dvě minuty za podražení totiž dostává Gregory Campbell.
     
    32:45
    Domácí lodivod si bere oddechový čas! Trenér Buffala cítí šanci na vyrovnání a dává svým svěřencům důležité rady, jak sehrát přesilovku 5 na 3!
     
    33:03
    Jenže Columbusu se daří vyhodit puk i ve třech hráčích na ledě. Buffalo je prozatím bezmocné i při dvojnásobné početní převaze.
     
    33:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    Ale přeci jen se Buffalu daří vyrovnat! Zrovna ve chvíli, kdy se vyloučený Saad vrátil na ledovou plochu se Eichel opřel do puku a SAM REINHART jeho projektil tečoval za Korpisalova záda! Asistence: Jack Eichel, Matt Moulson.
    33:37 Sam REINHART - 1:1
     
    34:10
    Domácím po vstřelené brance narostla křídla. Hráči Buffala se okamžitě vydali napadat za branku Columbusu, ale hosté situaci ustáli.
     
    34:42
    Legwand se natahoval po odraženém kotouči, ale byl skvěle bráněn Savardem, který jej k zakončení bekhendem nepustil a sám uzmul puk.
     
    35:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    Columbus si bere zpět ztracené vedení! Kasdorf nedokázal rozehrát zpoza branky, kotouč se dostal k hráčům Columbusu a Jenner v pádu předložil puk NICKU FOLIGNOVI, který jej procedil za Kasdorfova záda! Asistence: Boone Jenner, Josh Anderson.
    35:16 Nick FOLIGNO - 1:2

     
    35:54
    Další práce pro brankáře Buffala! Kasdorf tentokrát udržel puk před brankovou čarou. Domácí brankář to teď nemá vůbec jednoduché.
     
    36:02
    A hra se před něj vrátí i po malé chvíli. Domácí totiž pouze vyhodili puk přes všechny čáry. Vhazovat se bude po Kasdorfově pravici.
     
    36:40
    Ryan O´Reilly se hnal na Korpisala. Brankář ve službách Columbusu přečetl úmysl domácího útočníka a jeho pokus stačil zastavit.
     
    37:16
    Jack Eichel ještě vylepšoval pozici pro McCana, ale ten se k puku ve velké rychlosti vůbec nedostal.
     
    37:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Naopak z protiútoku opět udeřil Columbus! Hosté se hnali do přečíslení, Karlsson předal kotouč pod sebe, kde byl DALTON PROUT, jež bez problémů navýšil vedení Blue Jackets na 3:1! Asistence: William Karlsson.
    37:25 Dalton PROUT - 1:3
     
    38:30
    Ryan O´Reilly se snažil procedit puk mezi nohama obránce na rozjetého Foligna. Naneštěstí pro Buffalo se mu to nepovedlo.
     
    38:39
    Ale Foligno si mohl zpravit chuť o pár sekund později. Jenže to by v brance Columbusu nesměl stát vynikající Korpisalo, který předvedl další parádní zákrok.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:40
    Sam Reinhart ještě chtěl z rohu útočného pásma vymyslet nebezpečí pro hostující branku, avšak Columbus získal puk a druhou třetinu už dohraje bez potíží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi dalších dvacet minut! Buffalu se sice povedlo vyrovnat zásluhou přesilovkového gólu Sama Reinharta! O dvě minuty později už ale Columbus znovu vedl, jelikož se prosadil Nick Foligno a o další dvě minuty později navýšil po krásně sehraném přečíslení náskok Blue Jackets Dalton Prout! Před závěrečnou periodou je tedy stav utkání 1:3!
     
    Střely na branku: 26 – 20
     
    Další třetina začne přibližně v 02:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Ryan O´Reilly uspěl v úvodu třetí třetiny na vhazování. Buffalo však rychle přišlo o kotouč a Kasdorf musel hasit Calvertovu střelu.
     
    40:31
    Calvert předal kotouč vlevo na Atkinsona. Druhý jmenovaný se opřel do puku a jeho střela bez přípravy jen o kousek minula vzdálenější tyč.
     
    41:07
    Eichel si našel střeleckou pozici. Korpisalo proti mladému talentu vytáhl jistý zákrok a nadále drží dvoubrankové vedení Blue Jackets.
     
    41:21
    Třetí třetina odstartovala v ostrém tempu. V zápřahu jsou oba brankáři. Kasdorf musel zasahovat proti střele od mantinelu. Svůj úkol splnil na výbornou.
     
    42:01
    Dubinsky skvěle vypomohl obraně Columbusu, když ve středním pásmu nepustil ke kotouči McCana. Hosté brání s velkým přehledem.
     
    42:56
    Eichel si přibrzdil mezi kruhy a poté nahodil kotouč na hůl Sama Reinharta. Od čepele jediného střelce Buffala se puk odrazil mimo tři tyče.
     
    43:30
    Pysyk ještě zastavil puk na modré čáře a udržel pro domácí útočné pásmo. Buffalo nyní svého soupeře uzamklo před Korpisalem.
     
    44:14
    Girgensons pracoval s pukem v rohu útočného pásma. Po malé chvíli k němu přijel Dubinsky, který jej přitiskl k mantinelu a ještě jej obral o puk.
     
    44:45
    Columbus přitlačil domácí obránce do rohu třetiny, kde hosté nastřádali několik sekund. Columbus bez problémů kontroluje průběh utkání.
     
    45:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    A Blue Jackets navíc navyšují vedení na 4:1! Wennberg zpoza branky našel mezi kruhy volného BRANDONA SAADA, jež bez přípravy propálil brankáře Kasdorfa! Asistence: Alexander Wennberg, Oliver Bjorkstrand.
    45:11 Brandon SAAD - 1:4
     
    45:37
    Po zakázaném uvolnění hostujícího celku se bude vhazovat před brankou Korpisala. Buffalu se poslední body před domácím publikem pořádně vzdalují.
     
    46:32
    Murray vypálil od modré čáry. Kasdorf jeho ránu viděl na poslední chvíli a s námahou vykopl kotouč betonem do rohu kluziště.
     
    47:05
    Calvert si udělal prostor pro střelu a mířil mezi betony domácího brankáře! Kasdorf mezírku včas utěsnil a nepustil hosty do ještě většího trháku.
     
    47:39
    Na druhé straně se ke střele odhodlal obránce Ristolainen. Ani jeho pokus za záda skvěle chytajícího Korpisala neprošel. Brankář Columbusu prožívá dobré utkání.
     
    48:10
    Jack Eichel se krásně otočil kolem branky Columbusu a předložil puk Reinhartovi. Druhý jmenovaný pálil bez přípravy, ale trefil prostor, kde byl Korpisalo.
     
    48:29
    Pysyk se srdnatě rval o kotouč ve středním pásmu, ale v zápalu boje se dostal za modrou čáru dříve než puk. Ofsajd, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    49:07
    O´Reilly okradl o puk Savarda, předal jej Schneiderovi, který si puk připravil na bekhend, ale k zakončení se před dobré postavení obránce nedostal.
     
    49:48
    Hartnell si řekl o přihrávku do útočného pásma. Kasdorf raději poslal puk hokejkou do bezpečné vzdálenosti od domácí branky.
     
    51:03
    Rodrigues mohl jít v podstatě sám na Korpisala, ale celou situaci přečetl špatně a pouze přihrál zpět na vlastní zadáky.
     
    51:27
    Naopak na domácí branku se řítil Alexander Wennberg! Švédského útočníka zpomalil jeden z obránců a definitivně jej zastavil zákrok Kasdorfa.
     
    52:16
    Eichel krásnou přihrávkou přes útočné pásmo našel Reinharta, jež se parádně otočil kolem obránce, ale následnou střelu nasměroval mimo branku.
     
    52:45
    Buffalo se ještě snaží přitlačit na rozehrávku hostujícího celku, nicméně Columbus si poslední desetiminutovku užívá.
     
    53:26
    Foligno musel zastavit akci Buffala. Pokud by pokračoval, dostal by se spolu se svými spoluhráči do postavení mimo hru.
     
    53:42
    Další zákrok domácího brankáře! Hartnell vypálil z levého křídla a Kasdorf našel kotouč mezi svými betony. Hostům nyní moc nechybělo.
     
    54:03
    Ristolainen vystřelil od modré. Jeho ránu ještě tečoval Ryan O´Reilly, avšak pozorný Korpisalo i tentokrát nepustil puk za svá záda.
     
    54:27
    Girgensons bojoval v rohu útočného pásma o odražený puk. Jak už jsme si v dnešním utkání zvykli, byl v přetlačované u mantinelu úspěšnější hostující obránce.
     
    55:17
    Dubinsky obloučkem poslal puk do středního pásma. Columbus už se v závěru zápasu nikam nežene, naopak Buffalo se snaží přidat alespoň jednu branku.
     
    56:04
    Eichel šikovně prošel přes modrou čáru a přihrál mezi kruhy, kam si najížděl Reinhart. Druhý jmenovaný byl naneštěstí příliš rychlý a přejel Eichelovu přihrávku.
     
    56:34
    Atkinson posunul puk na modrou čáru pro Savarda. Ten místo střely poslal puk po mantinelu za branku Buffala. Domácí jsou u puku.
     
    57:06
    Gionta nahodil puk do pohybu Marcuse Foligna. Ten za pukem putoval až za branku Korpisala, kde o něj stejně přišel.
     
    57:42
    Rodrigues předložil kotouč pro Girgensonse, ale ten bez přípravy netrefil poloprázdnou klec Columbusu Blue Jackets! Tahle akce dokonale vystihuje dnešní utkání z domácího pohledu!
     
    58:42
    Columbus uzamkl Buffalo v jeho obranném pásmu a nechce domácí hokejisty pustit za modrou čáru. Utkání už se pouze dohrává.
     
    59:10
    Jack Eichel se ještě málem dostal do vyložené šance, ale přihrávku mezi kruhy před ním jeden z obránců přizvedl mimo Eichelův dosah.
     
    59:42
    Columbus získal kotouč a řítil se do posledního útoku. Jones ještě rozehrál do rohu útočného pásma, ale tam už hosté příliš neplechy nenatropí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Buffalo Sabres podlehlo v posledním domácím utkání letošní sezóny Columbusu Blue Jackets 1:4! Hosté šli do vedení před koncem první třetiny zásluhou přesilovkové trefy Matta Calverta! V prostřední části se Buffalu podařilo vyrovnat, když se taktéž v početní převaze trefil Sam Reinhart! O dvě minuty později ale znovu vedl Columbus, jelikož se prosadil Nick Foligno a o další dvě minuty později zvýšil náskok Modrokabátníků na 3:1 Dalton Prout! Ve třetí třetině už se zápas pouze dohrával. Stvrzenku na vítězství Columbusu přidal Brandon Saad! Buffalu tedy domácí rozlučka nevyšla. Šavle zakončí sezónu zítra na ledě New Yorku Islanders, zatímco Columbus se doma rozloučí v zápase s Chicagem!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brandon Saad (CBJ) 1+0
    2. Nick Foligno (CBJ) 1+0
    3. Sam Reinhart (BUF) 1+0
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 070 diváků.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (03:37:33)
    Sabres zakončí sezonu na ledě Ostrovanů.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 34. Reinhart (Eichel, Moulson) – 19. Calvert (Dubinsky, Murray), 36. Foligno (Jenner, Anderson), 38. Prout (Karlsson), 46. Saad (Wennberg, Bjorkstrand)


    Buffalo Sabres: Kasdorf (Johnson) – Ristolainen, Gorges, Bogosian, McCabe, Pysyk, Coloiacovo – Schneider, O´Reilly, Girgensons – Reinhart, Eichel, Deslauriers – Gionta, Larsson, Foligno – Moulson, Legwand, Rodrigues
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – Jones, Murray, Savard, Kukan, Prout, Falk – Atkinson, Dubinsky, Jenner – Bjorkstrand, Wennberg, Saad – Anderson, Karlsson, Calvert – Foligno, Campbell, Hartnell

    Rozhodčí: Kowal, Mclsaac – Alphonso, Gibbons

    Diváci: 19 070
    bahis siteleri