Nový Zéland – Izrael 6:3 (kon.) | KLDR – Bulharsko 9:3 (kon.)
konec
KLDR
9:3 (4:1, 2:1, 2:1)
Bulharsko
Sobota 09.04.2016, 23:30 • Ice Dome, Mexico City, Mexiko • Mistrovství světa - II. B Divize • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.
     
    KLDR

    Celkově o hokeji v Korejské lidově demokratické republice se toho opravdu moc neví. Členem IIHF je KLDR od roku 1963, avšak natrvalo se MS účastní až od roku 2002. V roce 2011 se sice "Severní Korejci" neúčastnili kvůli finančním problémům, ale jinak se pravidelně pohybovali mezi třetí a druhou divizí. Loni dokázali ovládnout MS III. divize a hlavním cílem pro letošek bude udržení se ve II.B divizi, což se se Korejcům podařilo poprvé od roku 2006.
     
    BULHARSKO

    Devětatřicátá země žebříčku IIHF se pravidelně účastní mistrovství světa 2. divize skupiny B a tak je tomu tedy i letos. V roce 2013 sice Bulhaři sestoupili, ale v dalším roce se okamžitě vrátili do II.B divize, ve které hrají většinou spíše jen o záchranu. Tak tomu bude zřejmě i letos, neboť Bulharsko opravdu nepatří mezi ty úspěšnější země této divize. V kádru Bulharska je i jedna tvář, která se představila v české republice. Brankář Dimitar Dimitrov si totiž v 15 letech vyzkoušel dorosteneckou ligu v Mladé Boleslavi.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Dosud jediné vzájemné utkání se odehrálo na MS III. divize v roce 2014. Bulharsko sice prohrálo první třetinu, avšak poté dokázalo zabrat a zvítězilo v poměru 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    KLDR: K.Ch.Pak (I.Pak) – Ch.H.An, P.I.Ri, S.G.Kim (C), N.H.Kim, S.J.Pak, Ch.H.Kim – Ch.M.Ri, Ch.R.Hong (A), H.J.Kim – M.Ch.Kim, I.H.Kang, K.H.Kim – U.H.Ri, M.G.Kang, K.Ch.Kim – K.S.Ri
    Hlavní trenér: Chol Ho Pak

    Bulharsko: Dimitrov (Petkov) – Stefanov, Dikov (A), Bačvarov, Talev, Kančev, Davidov – Georgijev, Iskrenov (A), Bojadjiev (C) – Petkov, Semkov, Blagojev – Piperevski, Todorov, Abdi – Gjumov, Simeonov
    Hlavní trenér: Daniel Cuomo

    Rozhodčí: Miklos Haszonits (HUN) – Jos Korte (NED), Maarten van den Acker (BEL).
     
    Zdá se, že začátek utkání se o pár desítek vteřin opozdí. Doufejme však, že se nebude jednat o nějakou delší prodlevu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:26
    Úvod zápasu je zatím hodně oťukávací. Ani jeden z týmů se nemůže usadit v útočném pásmu natož zaměstnat soupeřova brankáře.
     
    01:34
    KLDR právě vstřelila branku!
    Možná sem to trochu zakřikl, neboť z první akce korejských hokejistů padá branka! Kwang Ho Kim našel přesným pasem volného NAM HYOK KIMA a ten mířil přesně za Dimitrovova záda. Asistence: Kwang Ho Kim
     
    02:30
    KLDR právě vstřelila branku!
    To je nástup jako hrom! Po 56 sekundách od první branky se trefuje také CHUN RIM HONG, jenž zužitkoval skvělou spolupráci svých kolegů a nedal Dimitrovovi sebemenší šanci. Asistence: Hyok Ju Kim, Pong Il Ri
     
    03:06
    záhy navíc přichází první vyloučení zápasu. Za nešetrné vražení na hrazení si dvě trestné minuty odsedí Tareq Abdi (BUL). Desetiminutový trest za nesportovní chování pak navíc dostává Veselin Dikov (BUL).
     
    03:53
    Přesilová hra Korejské lidově demokratické republiky zatím není zrovna ideální. Bulharsko se v pohodě brání a vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    04:26
    Nyní se sice Korejcům podařilo zaměstnat soupeřova brankáře, avšak ani jedna ze tří střel si nenašla cestu do sítě.
     
    04:58
    KLDR právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že přesilová hra využita nebude, ale nakonec je tomu přeci jenom jinak. Pouhých osm vteřin před návratem vyloučeného Abdiho se trefuje CHUN RIM HONG, který má již v páté minutě dva přesné zásahy. Asistence: Song Gun Kim, Chol Hyok An
     
    04:58
    V bulharském brankovišti dochází k logické změně. Dimitara Dimitrova nahrazuje Todor Petkov.
     
    06:23
    Po otřesném začátku se Bulhaři aspoň trochu osmělili a vyslali na K.Ch.Paka druhou střelu. S nepříliš nebezpečným pokusem si brankář KLDR poradil.
     
    07:59
    Utkání se nám trochu uklidnilo. Po gólovém návalu Korejců se ani jeden z týmů nedostává do zajímavějších příležitostí.
     
    10:00
    Dostali jsme se přesně do poloviny první třetiny. Na ledové ploše se situace příliš nemění, avšak KLDR přidala aspoň jednu další ránu, kterou Petkov zneškodnil.
     
    10:58
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    Nyní ale pozor. Zničehonic totiž přichází snížení, o které se postaral TAREQ ABDI. Ten sám vybojoval kotouč a lehce zdramatizoval vývoj první třetiny. Bez asistence.
     
    11:26
    KLDR se snaží okamžitě zareagovat aktivitou a vyslala na Petkova další dvě střely. Celkově to je nyní na střelecké pokusy deset ku třem.
     
    12:33
    A další dva úspěšné zákroky bulharského brankáře. Ten se po třech inkasovaných gólech očividně zklidnil a začíná předvádět velmi kvalitní zásahy.
     
    14:01
    Aktivita je nyní jednoznačně na straně KLDR. Ta se snaží útočit a zaměstnává Petkova, jenž si připsal desátý úspěšný zákrok.
     
    14:52
    V krátkém časovém úseku registrujeme další práci pro bulharského brankáře. Petkov si na nudu stěžovat rozhodně nemůže.
     
    17:46
    KLDR právě vstřelila branku!
    Teď už ale ani Petkov nestačil a bulharský brankář musí znovu lovit puk ze sítě. Gól na 4:1 obstaral PONG IL RI, jenž přidává druhý kanadský bod k asistenci u druhého gólu. Asistence: Chol Min Ri, Hyok Ju Kim
     
    19:00
    Po delší době si zaútočili i Bulhaři. Dvě rány ale korejský brankář pokryl a nyní již byla zahlášena poslední minuta první části.
     
    19:32
    Závěr však patří znovu Korejcům, kteří se pokoušejí přidat pátou branku. Sedmnáctým a osmnáctým střeleckým pokusem ale neslavili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu je u konce a KLDR je zatím zcela zaslouženě ve vedení. Po drtivém nástupu do zápasu, kdy už v páté minutě byl stav 3:0 se sice Bulharům podařilo snížit, avšak závěr patřil opět Korejcům, kteří v 18. minutě zaznamenali čtvrtou branku.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:30.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:05
    KLDR právě vstřelila branku!
    Trochu vlažnější vstup do druhé třetiny je u konce! Po dvou minutách a pěti vteřinách odehraných v druhé části dostávají Bulhaři "bůra." Do listiny střelců se totiž zapisuje KUK CHOL KIM, jenž navázal na pěknou kombinaci spoluhráčů. Asistence: Man Gum Kang, Song Jin Pak
     
    23:23
    Bulharům se v druhé třetině zatím vůbec nic nedaří. Za více než tři minuty se ještě nedostali na aspoň trochu delší dobu do pásma soupeře.
     
    24:06
    Naopak Korejci jsou v ráži a opět se jim daří zaměstnávat brankáře Petkova. Momentálně má KLDR na svém kontě již 22 střel, z toho čtyři v druhé třetině.
     
    25:21
    KLDR právě vstřelila branku!
    V síti Bulharska končí další střela. Tentokrát je úspěšným střelcem HYOK JU KIM, který přidává již třetí kanadský bod večera. Velmi povedený večer tohoto severokorejského hokejisty. Asistence: Chol Min Ri
     
    26:18
    Konečně se do ofenzívy zapojili také bulharští hokejisté, kteří před chvíli dvěma slabšími pokusy zaměstnali Paka v bráně KLDR.
     
    26:27
    Druhá přesilová hra zápasu ve prospěch KLDR. Na lavici hanby usedá Aleksandar Todorov (BUL), jenž se provinil podražením.
     
    28:00
    Přesilová hra Severokorejců je zatím nevydařená. Pár střel sice na Petkova letělo, ale nejednalo se o připravené rány.
     
    28:27
    Hosté v plném počtu.
     
    29:22
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    Po ubráněném oslabení se Bulharům daří snížit! Druhou branku z osmé střely svého týmu přidává TOMISLAV GEORGIJEV. Asistence: Georgi Iskrenov
     
    30:36
    Zajímavý začátek druhé třetiny je zdá se opět minulostí. Hra se začíná přelévat ze strany na stranu a i Bulharům se daří ohrožovat soupeřova brankáře.
     
    32:42
    Sledujeme opravdu nevýraznou pasáž, ve které je hra poměrně vyrovnaná. Ani střelecká převaha KLDR není tak velká jako v první třetině.
     
    35:29
    Poprvé v dnešním zápase jde do přesilové hry reprezentace Bulharska. Za sekání je potrestán Chol Hyok Kim (PRK).
     
    36:03
    Bulhaři se samozřejmě usadili v útočném pásmu a vyslali na Paka aspoň jednu střelu. S tou si však severokorejský gólman věděl rady.
     
    37:29
    KLDR v plném počtu.
     
    37:51
    Nyní jde ale na trestnou lavici pro změnu bulharský hokejista. Opět se jedná o Aleksandara Todorova (BUL), který je potrestán rovněž za sekání.
     
    38:43
    V přesilové hře se sice Severokorejcům daří zakončovat, ale zatím se nejedná o nebezpečnější zakončení. Todor Petkov má za poslední desítky vteřin dva úspěšné zákroky.
     
    39:51
    Bulharsko v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá část zápasu je za námi a i v ní byli úspěšnější hokejisté KLDR kteří do 26. minuty přidali další dvě branky a rázem vedli již 6:1. Na konci první poloviny druhé třetiny pak stav utkání zkorigoval Georgijev, díky kterému se skóre po dvou ze tří třetin zastavilo na hodnotě 6:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    V brankách obou týmů dochází ke změně. Do svatyně KLDR se poprvé na turnaji podívá Il Pak. V bulharské bráně se znovu objevuje Dimitrov.
     
    41:12
    Zatím sledujeme slabší začátek třetí třetiny. Ani jeden z týmů se ne a ne usadit v útočném pásmu.
     
    42:01
    Dvě minuty této části za námi a stále neregistrujeme střelecký pokus. Hraje se především ve středním pásmu.
     
    44:35
    Konečně se nám aspoň vedoucí KLDR osmělila a vyslala první dva střelecké pokusy této třetiny. Dimitar Dimitrov v pohodě zasahuje.
     
    45:13
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    Jako první se ale v této části zápasu prosazují Bulhaři, kteří by tak ještě mohli zdramatizovat utkání. Druhou branku v zápase si po přihrávce Petara Petkova připisuje TAREQ ABDI! Asistence: Petar Petkov
     
    46:03
    Teď ale přichází rána pro Bulharsko. Trest na 2+10 minut za úder do hlavy či krku dostává Aleksandar Todorov (BUL), který je na lavici hanby již potřetí.
     
    47:26
    Severokorejci operují v útočném pásmu. Jejich střely ale zatím nenacházejí cestu za záda pozorného Dimitrova.
     
    47:35
    Teď ale Bulhary čekají horké chvilky. Georgi Iskrenov (BUL) totiž dostává dvouminutový trest za krosček.
     
    48:01
    KLDR právě vstřelila branku!
    Pouhé dvě vteřiny zbývaly do konce dvojnásobné přesilové hry KLDR, ale nakonec se vedoucí celek dostává k sedmé brance. Tu slaví MYONG CHOL KIM. Asistence: Kwang Ho Kim, Hyok Nam Kim
     
    49:35
    Bulharsko v plném počtu.
     
    50:26
    Utkání se přehouplo do své poslední desetiminutovky. Je prakticky rozhodnuto a na ledě se tak nic moc neděje. Nějakou zajímavější střelu už jsme pěknou chvíli neviděli.
     
    52:01
    Stále se ani jeden z týmů nikam moc netlačí. Hraje se v klidu a jde především o to, aby se někdo z hráčů zbytečně nezranil.
     
    54:04
    KLDR právě vstřelila branku!
    Teď je tady ale osmá branka Korejské lidově demokratické republiky. CHOL HYOK AN se zjevil za obranou Bulharska a Dimitrovovi v bráně nedal šanci. Bez asistence.
     
    55:59
    Prakticky od šesté minuty třetí třetiny se Bulhaři nedostali k ani jedné střele. Reprezentaci evropské země letos půjde opravdu jen o záchranu.
     
    56:05
    Naopak další střelecký pokus registrujeme na druhé straně. Obstaral jej Kim, který však mířil pouze do hrudi připraveného brankáře Bulharska.
     
    56:13
    Vyloučení na obou stranách! In Hyok Kang (PRK) dostává dvě trestné minuty za držení hole, Veselin Dikov (BUL) je potrestán za hrubost.
     
    56:55
    KLDR právě vstřelila branku!
    V závěru přichází ještě jeden gól! Autorem branky je CHOL HYOK AN. Asistence: Song Jin Pak
     
    57:26
    Zdá se, že při hře ve čtyřech se ničeho zajímavějšího nedočkáme. hra se přesunula do neutrální zóny.
     
    58:13
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    58:37
    Závěr zápasu je v režii KLDR. Ta ve třetí třetině vystřelila už 14krát a to je téměř stejný počet, jaký má Bulharsko za celý zápas. Bulhaři totiž vypálili šestnáct střel.
     
    59:00
    Je tady poslední minuta třetí třetiny. Třinácté branky se už v tomto gólově bohatém utkání zřejmě nedočkáme.
     
    59:54
    V posledních vteřinách zápasu se už nic zajímavého nestane. Dnešní utkání bude za pár chvil ukončeno.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec a KLDR slaví vítězství ve svém prvním zápase na letošním MS II.B divize. V dnešním střetnutí na ně Bulhaři prostě neměli a na úvod zaznamenali otřesnou porážku 9:3. Největší zásluhu na vítězství KLDR má Chun Rim Hong, který se dnes trefil hned dvakrát.
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. Pro tuto chvíli vám tedy přeji dobrou noc!
     
    Utkání mezi "zakázanou" zemí, která při své obnovené premiéře od roku 2006 mezi týmy ve druhé divizi skupiny B, celkem jasně rozdrtila stát, který je znám svým turistickými centry u Černého moře, poměrem 9:3. V největší mexické hale se na to přišlo podívat celkem 200 DIVÁKŮ! (10:46:40)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 2. N.H.Kim (K.H.Kim), 3. Ch.R.Hong (H.J.Kim, P.I.Ri), 5. Ch.R.Hong (S.G.Kim, Ch.H.An), 18. P.I.Ri (Ch.M.Ri, H.J.Kim), 23. K.Ch.Kim (M.G.Kang, S.J.Pak), 26. H.J.Kim (Ch.M.Ri), 49. M.Ch.Kim (K.H.Kim, H.N.Kim), 55. Ch.H.An, 57. Ch.H.An (S.J.Pak) – 11. Abdi, 30. Georgijev (Iskrenov), 46. Abdi (P.Petkov)


    KLDR: K.Ch.Pak (od 41' I.Pak) – Ch.H.An, P.I.Ri, S.G.Kim (C), N.H.Kim, S.J.Pak, Ch.H.Kim – Ch.M.Ri, Ch.R.Hong (A), H.J.Kim – M.Ch.Kim, I.H.Kang, K.H.Kim – U.H.Ri, M.G.Kang, K.Ch.Kim – K.S.Ri
    Hlavní trenér: Chol Ho Pak

    Bulharsko: Dimitrov (5-41' T.Petkov) – Stefanov, Dikov (A), Bačvarov, Talev, Kančev, Davidov – Georgijev, Iskrenov (A), Bojadjiev (C) – P.Petkov, Semkov, Blagojev – Piperevski, Todorov, Abdi – Gjumov, Simeonov
    Hlavní trenér: Daniel Cuomo

    Rozhodčí: Miklos Haszonits (HUN) – Jos Korte (NED), Maarten van den Acker (BEL)

    Diváci: 200
    bahis siteleri