Club Bruggy – Waregem 5:0 (kon.) | Kortrijk – Waasland-Beveren 5:0 (kon.) | Sint-Truiden – Lokeren 2:2 (kon.)
Charleroi – Mechelen 4:0 (kon.)
konec
Club Bruggy KV
5:0 (2:0)
SV Zulte-Waregem
Sobota 23.04.2016, 18:00 • Jan Breydelstadion • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu další pokračování belgické Jupiler League. Společně se zaměříme na zápas ve skupině hrající o titul mezi domácím Club Brugge KV a hostujícím SV Zulte-Waregem. Úvodní výkop dnešního zápasu je naplánován na 18:00.
     
    Tabulka skupiny hrající o titul

    1. Club Bruggy 38 b.
    2. RSC Anderlecht 38 b.
    3. KAA Gent 35 b.
    4. KRC Genk 33 b.
    5. KV Oostende 26 b.
    6. SV Zulte-Waregem 24 b.
     
    Club Brugge KV

    Domácí celek je velký favoritem letošního ročníku Jupiler League. V základní části obsadili domácí 1. místo se ziskem 64 bodů ze 30 odehraných zápasů. Ve skupině hrající o titul zatím odehráli hráči Brugg 4 utkání, v nichž nejprve dokázali porazit Oostende a Gent. V dalších dvou utkáních však Bruggy padly. Nejprve s největším konkurentem v boji o titul, kterým je Anderlecht, 1:0 a poté podlehli 4:2 Genku. V současné době jsou tak sice Bruggy na prvním místě ve skupině o titul, nicméně mají stejně bodů jako Anderlecht a jen o 3 více než Gent, tudíž dnes musí domácí bezpodmínečně vyhrát, pokud chtějí vykročit vstříc titulu.
     
    SV Zulte-Waregem

    Hosté jsou v naprosto odlišné situaci, než domácí Bruggy. V základní části skončili na 6. místě se ziskem 43 bodů a získali tak poslední místenku do elitní skupiny, která hraje o titul. V ní však zatím mají na svém kontě pouhých 24 bodů a do přímé bitvy o titul se tak nezapojují. Během čtyřech odehraných utkání ve skupině o titul se Waregemu ještě nepodařilo vyhrát. Dvakrát Waregem remizoval, nejprve 1:1 s Gentem a teď v úterý vydoloval bod za divokou remízu 3:3 s Oostende. Hosté tak mohou jít do dnešního utkání bez stresu a mohou domácího favorita zkusit zaskočit.
     
    Úvodní sestavy:

    Club Brugge KV: Butelle – Meunier, Engels, Denswil, De Bock – Vormer, Simons – Refaelov, Vanaken, Izquierdo – Diaby.
    Náhradníci: Bruzzese – De fauw, Claudemir, Wesley, Vossen, Gedoz, Mechele.

    SV Zulte-Waregem: Steppe – Dalsgaard, Lepoint, Mendy, Verboom – Meïté, Poletanović – Cordaro, De Ridder, Kaya – Leye.
    Náhradníci: Bossut – Thiam, Buyl, Benteke, Storm, Zaidi, De Smet.

    Rozhodčí: Frederik Geldhof – Monteny, Hermans. (vš. Belgie).
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše a utkání tak bude během pár desítek vteřin zahájeno!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí Geldhof právě zahájil první poločas! Úvodní výkop obstarali hosté, kteří hrají v červených dresech. Jejich první akce po pravém křídle skončila nezdarem.
     
    2
    Diaby se probil do vápna Waregemu z levé strany, jeho průnik však končí pouze střelou nad branku!
     
    3
    Hráči Brug měli k dispozici první rohový kop. Ten rozehrál Vormer, jeho pokus však nebyl vydařený a hostující obrana odvrací na další roh.
     
    4
    Z levé strany se do vápna opět snažil probít jeden z domácích hráčů, jeho průnik byl však zastaven zdviženým praporkem pomezního rozhodčího.
     
    5
    Domácí fotbalisté na začátku utkání iniciují hru, další jejich výpad po levé lajně končí pouze odkopem jednoho z obránců Waregemu.
     
    7
    Bruggy se dostaly do slibné šance, když se na pravé straně dokázal uvolnit Rafaelov. Tomu však nakonec po špatném zpracování míč utekl a domácí z akce nic nevytěžili.
    8. Fanoušci Brugg vítají Jana Breydela.

     
    8
    Domácí celek se snaží uklidnit hru a najít si vhodnou šanci k útoku. Momentálně Bruggy kombinují na vlastní obranné polovině.
     
    9
    K první střele v utkání se dokázal dostat domácí obránce Meunier, jeho střela z hranice vápna však mířila vysoko nad branku.
     
    10
    Domácí fotbalisté jsou opět v držení míče a hosty k ničemu nepouštějí. Na levé straně se do kombinace pustil Izquierdo s Vanakenem, jejich souhru ale přerušila Vanakenova nepřesnost.
     
    11
    Bruggy právě vstřelily branku!
    A máme tu první branku dnešního zápasu! Na hranici vápna se k odraženému míči dostal domácí HANS VANAKEN a tváří v tváří brankáři Steppemu dokázal proměnit! 1:0 pro domácí!
    11. Hans VANAKEN - 1:0
     
    13
    Hosté jsou za svůj pasivní přístup v začátku utkání potrestáni první brankou. Z následné rozehrávky se hned snažili hráči Waregemu probít do útoku, jejich snaha ale končí nepřesnou přihrávku Cordara.
     
    14
    Hostující útočník Leye se snažil s míčem proklouznout podél levé lajny, jeho průnik ale dobře zastavil obránce Brugg Meunier.
     
    15
    Na levé straně hřiště se dokázal k míči dostat Izquierdo, který zvládl i nacentrovat do vápna. Jeho pokus ale neskončil na hlavě nikoho z jeho spoluhráčů a Bruggy tak budou kopat roh.
     
    16
    Domácí Vormer zahrával rohový kop, ale jeho centr do vápna byl hodně přetažený a tak se domácí nedokázali dostat ani k zakončení.
    Hans Vanaken, střelec první branky Brugg.

     
    17
    I hostující Waregem poprvé výrazněji zahrozil. Z pravé strany centroval Cordaro, jeho centr na Leye ale přišel v době, kdy byl hostující útočník v ofsajdu.
     
    18
    Hostující Leye se na hrotu krásně obtočil kolem svého obránce a vyslal prudkou přihrávku do vápna na Kayu. Ten však neměl šanci míč zachytit na hrací ploše.
     
    19
    Dlouhý výkop brankáře Butelleho našel na levé stany rozběhnutého Izquierda, ten však souboj s obránce Dalsgaardem prohrál a hosté se tak dostávají k míči.
     
    20
    Na pravé straně dostal po krásné kombinaci míč Leye, ten se dokázal uvolnit a odcentrovat, ale jeho centr byl pouze sražen na rohový kop.
     
    21
    Hosté z rohu nezahrozili, naopak domácí Bruggy se dostaly do protiútoku. Akce vedená Diabym však skončila špatnou přihrávkou domácího útočníka, který ve vápně hledal Izquierda.
     
    22
    Kaya zahrával další rohový kop hostí. Po jeho centru se dokázal De Ridder dostat k hlavičce, ta však byla zablokována domácí obranou.
     
    23
    Domácí borci si opět přihrávají na své polovině a snaží se uklidnit hru a zformovat své řady pro založení útoku.
     
    24
    Izquierdo se dokázal protáhnout kolem svého obránce na levé straně, po souboji ale nedokázal zkrotit míč a ten mu tak utekl do zámezí. Aut pro hostující celek.
     
    25
    Domác Izquierdo se dokázal neohroženě vrhnout do vápna přes několik hráčů. Prošel až před brankáře a dokázal se i dostat ke střele, tu však Steppe zneškodnil.
    25. Šance domácího Izquierda!
     
    27
    Domácí hráči se snaží dostat za obranu Waregemu rychlou kombinací. Další pokus o kombinaci na pravé straně však dokázal přečíst hostující Verboom, který vypíchl přihrávku jednoho z domácích.
     
    28
    Hosté se na levé straně dostali díky Kayovi až k vápnu Brugg, hostujícímu záložníkovi se však nepodařilo odcentrovat a míč v souboji ztratil.
     
    29
    Domácí fotbalisté mají sice většinu času míč na svých kopačkách, projít přes obranu Waregemu se jim daří však spíše sporadicky. Další průnik po levé straně předvedl De Bock, s míčem se však dostal do autu.
     
    30
    Domácí Meunier se dostal do problémů když se u vlastního vápna zamotal s míčem a dotíral na něj Leye. Domácí bek však situaci včas pro Bruggy vyřešil odkopem.
     
    31
    Hostující celek se dokázal na delší dobu usadit na polovině Brugg, k centru z pravé strany se dostal Dalsgaard. Jím centrovaný míč však nenašel nikoho v červeném a obránci Brugg situaci vyřešili.
     
    32
    Domácí dokázali přestát několik útočných snah hostujícího celku a opět jsou to oni, kdo iniciuje hru. Na levé straně se s míčem probíjel Izquierdo, nakonec však nedokázal odcentrovat přesně.
     
    34
    Domácí Simons se drží za pravé rameno po jednom ze soubojů ve středu hřiště. Simons je sice na nohou a tak rozhodčí nepřerušil hru, ovšem domácí záložník nevypadá moc dobře.
     
    34
    Domácí Simons dostal žlutou kartu za faul na pravé straně hřiště.
     
    35
    Hostující celek se dostal k centru z pravé strany, ve vápně bylo mnoho hráčů Waregemu, žádný z nich však míč nedokázal zasáhnout a trefit branku.
     
    36
    Hosté se dostali po dalším rohovém kopu ke střele, pokus Leyeho byl však velmi nepovedený a mezi tři tyče nezamířil.
     
    37
    Domácí fotbalisté dokázali opět přestát několik centrů do vápna a jsou to opět oni, kdo má míč pod kontrolou. Bruggy se však nedokáží dostat blíž k brance soupeře než na 40 metrů.
     
    38
    Ve středu hřiště se dokázal k míči dostat domácí Diaby, který šel do souboje s hostujícím Lepointem. Ten zůstal po souboji ležet na zemi, nevypadá to však, že by byl vážněji zraněn.
     
    40
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Domácí zvyšují svůj náskok na 2:0! Po rychlém brejku nacentroval jeden z domácích hráčů z pravé strany do vápna, kde si míč našel JOSÉ IZQUIERDO, který svou střelou zvyšuje náskok Brugg!
    40. José IZQUIERDO - 2:0
     
    41
    Domácí pojistili svůj náskok těsně před poločasem, což je pro Waregem velká rána. Hosté se snaží snížit, ale jejich snaha je zatím zbytečná. Na levé straně se probíjel Kaya, ale bez úspěchu.
     
    42
    Domácí jsou i nadále aktivní, ve středu hřiště se s míčem prokličkoval Vanaken a došel si pro faul.
     
    43
    Bruggy se dostali k zajímavé situaci na levé straně, centr De Bocka do vápna však nenašel nikoho z domácích borců.
     
    44
    Domácí fanoušci jsou s vývojem utkání velmi spokojeni, což dávají najevo hlasitým podporováním svých oblíbenců na hrací ploše.
    Střelec druhé branky Brugg José Izquierdo .

     
    45
    Domácí fotbalisté se snaží poločas hlavně dohrát bez obdržené branky. Mají míč v držení a snaží se jej udržet v u rohového praporku Waregemu tak dlouho, jak jen to jde.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas zápasu mezi domácím celkem Club Brugge KV a hostujícím SV Zulte-Waregem. Domácí vlétli do utkání lépe, když už v 11. minutě rozjásal domácí tribuny Vanaken. Poté se hosté domácím celku herně vyrovnali, ale když přebírali iniciativu a vytvořili si pár šanci, domácí Bruggy přidali další branku, když se ve 40. minutě dokázal po rychlé brejku prosadit Izquierdo. Bruggy tak v poločase vedou 2:0 a mají komfortní náskok do druhé půle. Ta začne přibližně v 19:05 a my se můžeme těšit, co nám přinese.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhé dějství zahájili hráči domácích Brugg. Jejich první akce vedla po levé křídle, kde se nedokázal probít střelec druhé branky Izquierdo.
     
    47
    Středem hřiště se zkoušel prosadit Diaby kombinací s Rafaelovem. Druhý jmenovaný však poslal Diabymu moc dlouhou přihrávku, kterou do náruče sebral brankář Steppe.
     
    48
    Brankář Butelle poslal dlouhý míč na hrot až k Diabymu, ten jej dokázal dobře zpracovat a rozehrát. Jeho myšlenku však přečetl dobře vyběhnutý brankář hostí, který akci přerušil.
     
    49
    Bruggy se dostaly do svízelné situace, když domácí obránci udělali několik chyb u svého vápna. Naštěstí pro ně uhasil situaci rázným odkopem brankář Butelle.
     
    50
    Hosté se dostali na pravé straně k míči a dokázali odcentrovat. Centr Leyeho však ve vápně Brugg nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    51
    Na pravé straně hřiště se ke kombinaci dostali domácí Rafaelov s Vanakenem. Jejich souhra však skončila chybou Vanakena, který přihrál pouze na kopačky hostujícího obránce Mendyho.
     
    52
    Penalta pro domácí Bruggy! Izquierdo byl faulován ve vápně a je z toho pokutový kop pro domácí!
    52. Faul na domácího Izquierda.
     
    53
    Žlutá karta pro Poleatanović za faul ve vápně.
     
    54
    Domácí Bruggy však penaltu neproměňují! Střela domácího Diabyho jde pouze do břevna! Dorážku Simonse dokázal brankář Steppe zlikvidovat a tak je stav stále 2:0!
    54. Penalta, kterou nedokázal proměnit domácí Diaby.
     
    55
    Domácí se hrnuli do dalšího útoku, domácí Rafaelov byl však přichycen v ofsajdu a dál se nedostal.
     
    56
    Bruggy se po levé straně snaží znovu útočit, jejich snaha však končí dobrým obranným zákrokem Kayi.
     
    57
    Z pravé strany se snažil projít jeden z domácích hráčů, který byl na hranici vápna zastaven Mendym. Ten za své počínání obdržel žlutou kartu.
     
    58
    Fotbalisté Brugg jsou ve druhém poločase jasně lepší než jejich soupeř. Další útok vedl domácí De Bock, jeho centr však ve vápně nikoho nenašel.
     
    59
    První střídání v zápase. Ze hry je stažen Poleatanović, nahradil jej Storm.
     
    60
    Na pravé straně se snažil projít domácí obránce De Bock, jeho průnik však nebyl podpořen jeho spoluhráči a tak neměl De Bock komu nahrávat do vápna a jeho nahrávka vápnem Waregemu pouze proletěla.
     
    61
    Krásný centr z levé strany poslal do vápna jeden z hostujících hráčů. Hlavička hostujícího Storma sice do branky mířila, ale Butelle ji bez problémů zneškodnil.
     
    62
    Střelu z hranice vápna vyslal domácí De Bock. Jeho pokus byl však zablokován hostujícími obránci a domácí Bruggy budou mít k dispozici alespoň rohový kop.
     
    63
    Domácí fotbalisté se tlačí za třetí brankou, jejich snaha zatím však zůstává nevyužita. Další centr z levé strany poslal Izquierdo, ale ve vápně nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    64
    Na pravém křídle se prohnal s míčem Rafaelov, k centru se však nedostal a radši vrátil míč až mezi vlastní obránce na svou polovinu.
     
    65
    Podél pravé lajny se prosmýkl Rafaelov, který unikl dvěma obráncům. Jeho zpětná přihrávka na vápno však končí pouze na kopačkách jednoho z obránců Waregemu.
     
    66
    Domácí Bruggy předvedly na levém křídle velmi pohlednou kombinaci! S míčem se hráči domácího celku dostali až do vápna, tam však poslal na nabíhajícího Diabyho nepřesnou přihrávku Vanaken a celou akci tak zastavil.
     
    67
    K odraženému míči ve vápně se dokázal dostat Rafaelov, jeho střela z pravé strany vápna však skončila zablokována díky obranné snaze Mendyho.
     
    68
    Opět to byl velmi aktivní Diaby, který se s míčem dokázal otočit na hranici vápna a vystřelit. Jeho pokus však mezi tři tyče nezamířil!
    68. Diabyho střela mířila vedle brány Waregemu.
     
    69
    Domácí fotbalisté se opět tlačili po levé straně do vápna, rozhodčí však pískl útočícímu Diabymu faul a hosté tak budou rozehrávat od svého vápna.
     
    70
    I hosté se snažili zaútočit. Na levé straně se uvolnil Kaya a zkoušel vyslat do vápna De Riddera, jeho přihrávka však nebyla přesná.
     
    71
    Rozhodčí Geldhof píská další penaltu pro Bruggy! Po souboji ve vápně se skácel Diaby a rozhodčí ukázal na penaltový puntík.
    71. Penaltový faul na Diabyho.
     
    72
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Druhou penaltou už domácí nepohrdli! Sám faulovaný ABDOULAY DIABY si vzal míč na značce pokutového kopu a bez problémů jej proměnil! 3:0 pro domácí!
    72. Abdoulaye DIABY - 3:0
     
    73
    Střelec třetí branky Diaby je rázem stažen ze hry, nahradil jej Vossen.
     
    73
    Benteke přišel v celku hostí nahradit Cordara.
     
    75
    Bruggy právě vstřelily branku!
    JELLE VOSSEN pobyl na hřišti pár vteřin a vstřelil další branku domácích! Po samostatném úniku se tváří v tvář nemýlil a zakončil svůj únik!
    75. Jelle VOSSEN - 4:0
     
    77
    Další střídání, tentokrát v celku Brugg. Ze hry jde Simons, nahradil jej Claudemir.
     
    78
    Domácí fotbalisté se i po těchto hektických minutách snaží o další útoky a přidání dalších branek. Útok Vossena na pravé straně končí nepřesným centrem.
     
    79
    Waregem se snaží o útočení i přes velmi nepříznivý stav. Jeho hráči jsou ale nepřesní v kombinaci a jejich akce tak končí většinou ještě v zárodku.
     
    80
    Hosté rozehráli roh, který poslal do vápna Kaya. Jeho centr však ve vápně Brugg nenašel nikoho v červeném a domácí se bez problémů ubránili.
     
    82
    Ze hry je stažen střelec druhé branky Brugg Izquierdo, nahradil jej Gedoz .
     
    83
    Dnešní zápas se již víceméně dohrává, přesto jsou to aktivní domácí, kteří jsou stále na míči a tlačí se do vápna rezignovaného Waregemu.
     
    84
    Domácí fotbalisté se dostali k pohledné kombinaci ve středu hřiště, souhru Claudemira s Vormerem však přerušil dobře zasahující bek Waregemu Dalsgaard.
     
    85
    Další žlutou kartu v dnešním utkání obdržel hostující Lepoint za faul před vápnem Waregemu, kterým zastavil průnik domácího celku.
     
    86
    Ke střele z pětadvaceti metrů se odhodlal domácí Gedoz, jeho pokus však mířil hodně vedle branky hostí.
     
    86
    Bruggy právě vstřelily branku!
    A už to máme 5:0! V 86. minutě se k odraženému míči dostal opět JELLE VOSSEN, který přidal svou druhou branku v dnešním zápase!
    86. Jelle VOSSEN - 5:0
     
    88
    Tohle je pro hosty vyloženě debakl. Domácí si s nimi ve druhém poločase prakticky dělají, co chtějí a střílejí jednu branku za druhou. Další útok středem vedl Gedoz, jeho průnik ale končí nepřesnou přihrávkou.
     
    89
    Dlouhý míč na hostujícího Kayu poslal brankář Steppe. Kaya byl faulován a hosté se tak dostanou ke standardní situaci z pravé strany.
     
    90
    Domácí fotbalisté stále okupují vápno Waregemu. Fanoušci Brugg jsou nadmíru spokojení s dnešním výsledkem a tribunami se nese několik oslavných chorálů.
     
    90+1
    Domácí Gedoz se snažil projít po levé straně. Jeho průnik však končí odpískaným faulem domácímu hráči.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Club Brugge KV a hostujícím SV Zulte-Waregem je u konce! Domácí Bruggy dnes ukázali velkou sílu a Waregem jasně přejeli. Vítězství 5:0 je pro Bruggy naprosto zasloužené, když zejména ve druhém dějství předváděli domácí velmi pohledný fotbal. Ve druhém poločase nejprve neproměnil Diaby penaltu v 54. minutě, ale v 72. minutě si na reparát věřil a faul na sebe potrestal. Na hřišti jej pak nahradil Jelle Vossen, který do konce zápasu stihl přidat další dvě branky a určitě tak konečný výsledek v poměru 5:0 pro domácí celek.
    Domácí Bruggy zaslouženě vyhráli 5:0!

     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:11.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Užijte si zbytek sobotního večera a u dalšího textového přenosu zase na shledanou! (20:06:07)

    Jakub Hataš

    Branky: 11. Vanaken, 40. Izquierdo, 72. Diaby (pen.), 75. Vossen, 86. Vossen

    Karty:   34. Simons (BGY) – 53. Poleatanović (WAR), 57. Mendy (WAR), 85. Lepoint (WAR)

    Neproměněná penalta: 54. Diaby (BGY), brankář Steppe zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:11.
    Club Bruggy KV: Butelle – Meunier, Engels, Denswil, De Bock – Vormer, Simons (77. Claudemir) – Refaelov, Vanaken, Izquierdo (82. Gedoz)– Diaby (73. Vossen).
    Náhradníci: Bruzzese – De fauw, Claudemir, Wesley, Vossen, Gedoz, Mechele.

    SV Zulte-Waregem: Steppe – Dalsgaard, Lepoint, Mendy, Verboom – Meïté, Poletanović (59. Storm) – Cordaro (73. Benteke), De Ridder, Kaya – Leye.
    Náhradníci: Bossut – Thiam, Buyl, Benteke, Storm, Zaidi, De Smet.

    Rozhodčí: Frederik Geldhof – Monteny, Hermans. (vš. Belgie)
    bahis siteleri