Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.) | Leverkusen – Ingolstadt 3:2 (kon.)
Wolfsburg – Stuttgart 3:1 (kon.) | Augsburg – Hamburg 1:3 (kon.) | W. Brémy – Frankfurt 1:0 (kon.)
Hoffenheim – Schalke 1:4 (kon.) | Mohuč – Hertha 0:0 (kon.) | Darmstadt – Mönchengladbach 0:2 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
1:4 (1:2)
FC Schalke 04
Sobota 14.05.2016, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání sledovalo 30 150 diváků, se loučím. Děkuji za pozornost a přeji Vám příjemný zbytek víkendu! (17:33:52)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:12.
     
    Je dobojováno, cekem zajímavé utkání lépe vyznělo pro Schalke, které Hoffenheim poráží poměrem 4:1! Oběma celkům už dnes o nic nešlo, možná i díky tomu jsme mohli sledovat solidní ofenzivní podívanou. Vstup do utkání vyšel lépe domácím, do vedení se však v sedmé minutě dostal celek z Gelsenkirchenu, když se prosadil Klaas-Jan Huntelaar. Netrvalo to dlouho a hosté svému soupeři odskočili na rozdíl dvou gólů, chybu v obraně Hoffenheimu využil Eric Maxim Choupo-Moting. Těsně před koncem úvodní pětačtyřicetiminutovky ještě domácí zvládli vykřesat jiskřičku naděje, pěknou kombinaci zakončil Mark Uth.

    Druhá půle taktéž nabídla pohlednou fotbalovou podívanou, velice důležitý krok k vítězství udělalo Schalke už v šestapadesáté minutě, když parádní sólo v branku přetavil Leroy Sané. Svěřenci mladého kouče Nagelsmanna se ještě pokusili s nepříznivým vývojem něco udělat, Die Königsblauen se však několikrát mohli opřít o brankáře Fährmanna, a v samotném závěru ještě zvládli přidat čtvrtou trefu, když do vlastní svatyně zamířil Fabian Schär.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání se bude nastavovat jedna jediná minutka!
     
    90
    Trošku netradiční tah od hostující kouče, který v samotném závěru utkání střídá gólmany! Na poslední minutky Fährmanna mezi třemi tyčemi vystřídá Alexander Nübel.
    89. Fabian SCHÄR - 1:4
     
    89
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Hoffenheim trochu kruté, Schalke přidává už čtvrtou branku, a definitivně tak rozhoduje o svém dnešním úspěchu! Po pravé straně se protáhl volný Schöpf, jehož prudký přízemní centr si do vlastní svatyně nešťastně srazil FABIAN SCHÄR!
     
    88
    Amiri zvedl hlavu a přenesl hru na nehlídaného Kurányiho, který z jedničky balon přiťukl pro Rudyho, jeho tvrdou ránu ale obětavě zablokoval dnes velice kvalitně hrající Matip.
     
    87
    Höger roztáhl hru na sprintujícího Kolašinace, který se nijak dlouho nerozmýšlel a ihned z první poslal balon do šestnáctky, jeho centr však mimo pokutové území poslal Schär.
     
    85
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Max Meyer, přichází Marco Höger.
     
    84
    Tentokráte už si Belhanda vedl o poznání lépe, když pěknou průnikovou přihrávku oslovil Meyera, který vypustil solidní pumelici z uctivé vzdálenosti, Grahl ovšem stál na svém místě a ránu lapil.
     
    83
    Takhle nějak vypadá zahozená šance. Domácí opět chybovali v rozehře, na to konto se do přečíslení hnal Belhanda, ten však doslova promrhal ideální střelecký moment a nakonec byl odzbrojen vracejícím se Kadeřábkem.
     
    82
    Veterán Kurányi se protáhl okolo nepříliš pozorného Kolašinace, nakonec i zvládl odcentrovat, ovšem jeho balon až příliš dlouhý a přetažený, nikdo ze spoluhráčů na něj neměl šanci dosáhnout.
     
    81
    S ním ovšem domácí příliš šťastně nenaložili, načež se kupředu s odpovědí přiřítil Eric Maxim Choupo-Moting. Balon se mu ale zamotal mezi nohama, zpět do svého držení jej Kamerunec získal jen za cenu faulu.
     
    80
    Pěkná akce Hoffenheimu! Z levé strany si balon až na hranici šestnáctky navedl Andrej Kramarić, jehož rána na bližší tyč nebyla vůbec špatná, Fährmann však stihl včas zareagovat a vytáhl míč na roh!
     
    79
    Po Rudyho zaváhání se Schalke mohlo hnát do slibně vypadajícího přečíslení, unikajícího Meyera ale zezadu fauloval Elyounoussi. Sudí asi měl udělit žlutou kartu, místo toho však zvolil pouze domluvu.
     
    78
    Elyounoussi si rozhodl kombinovat s Uthem, ten však jeho záměr nepochopil, a celá akce Hoffenheimu tak končí dalším neúspěchem. Od domácích už je to hodně křečovité, chybí tomu jiskra.
     
    76
    Poprvé po svém nástupu na plac se k balonu dostal Alessandro Schöpf, který z první zkusil vyslat nevyzpytatelný bochánek pro Huntelaara, nizozemský útočník si však, dnes už poněkolikáté, nepohlídal ofsajd.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 41. Uth (T. Elyounoussi) – 7. Huntelaar (Belhanda), 14. Choupo-Moting (Matip), 56. Sané (Huntelaar), 89. Schär (vla.)

    Karty:   59. Rudy (HOF) – 69. Höwedes (SCH)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:12.
    TSG 1899 Hoffenheim: Grahl – Strobl (68. Polanski), Schär, Bičakčić – Kadeřábek, Rudy, Schwegler (C) (60. Kurányi), T. Elyounoussi – Uth, Kramarić, Volland (74. Amiri).
    Náhradníci: Baumann – Polanski, E. Vargas, Toljan, Amiri, Kim Džin-Su, Kurányi.

    FC Schalke 04: Fährmann (90. Nübel) – Höwedes (C), Matip, Neustädter, Kolašinac – Sané (72. Schöpf), Geis, Meyer (85. Höger), Belhanda – Huntelaar, Choupo-Moting.
    Náhradníci: Nübel – Caiçara, Höger, Aogo, Schöpf, Højbjerg, Riether.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp
    thejrc.org