Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.) | Leverkusen – Ingolstadt 3:2 (kon.)
Wolfsburg – Stuttgart 3:1 (kon.) | Augsburg – Hamburg 1:3 (kon.) | W. Brémy – Frankfurt 1:0 (kon.)
Hoffenheim – Schalke 1:4 (kon.) | Mohuč – Hertha 0:0 (kon.) | Darmstadt – Mönchengladbach 0:2 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
0:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 14.05.2016, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro toto utkání i pro celou letošní bundesligovou sezónu vše, v té příští zase na počtenou! (17:29:34)
     
    Sudí Stegemann ukončil tento zápas sotva, co Elkin Soto vběhl na trávník. Rozlučka s Mohučí a dost možná i celou kariérou mu vyšla pohádkově, s trochou nadsázky se dá tvrdit, že Soto s kapitánskou páskou na rukávu dovedl Mohuč přímo do základní skupiny Evropské ligy! Hertha po bezbrankové remíze spadla na sedmou příčku, Vladimíra Daridu a spol. tak čeká náročná cesta předkoly. K tomu nemuselo vůbec dojít, proměnil-li by Salomon Kalou alespoň jednu ze svých mnoha tutovek. Na kdyby se ale nehraje, a tak se z uhájení šesté příčky radují Hesenští!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Tak to je dojemný okamžik! Na posledních pár sekund se do hry dostává pěatřicetiletý veterán Elkin Soto, jenž nehrál více než rok a po této sezóně mu končí smlouva. Na rozlučku s Bundesligou mu kapitán Julian Baumgartlinger předal žlutou kartu, místo Sotovi uvolnil Jhon Córdoba!
     
    90+5
    Mitchell Weiser hokejovým bodyčekem poslal střídajícího Serdara do reklamního panelu a za svůj nešetrný zákrok nakonec vyfasoval žlutou kartu.
     
    90+3
    Se žlutými kartami se roztrhl pytel, potrestán byl i Julian Schieber.
    90+2. Kalou pohrdl i touto možností!
     
    90+2
    Tak to je neuvěřitelné, Salomon Kalou neproměnil ani svou čtvrtou stoprocentní příležitost v tomto utkání! Zkušený útočník se ocitl sám před Kariusem, ale ideální moment ke střele zcela prováhal a pokud dobře vidím, tak po návalu bezmoci začal plakat!
     
    90+1
    Sudí Stegemann nastavil nad základní časový rámec tři minuty!
     
    90
    Salomon Kalou si náramně zpracoval dalekonosný centr z levé strany a poté z otočky vypálil, Karius si ale i tentokrát poradil!
     
    89
    Karty jsou rozdány jasně: přímo do Evropské ligy momentálně postupují Mohučští, zatímco Herthu by za současné konstelace čekala náročná cesta přes předkola. Změní na tom něco Darida a spol.?
     
    88
    Střídání v týmu 1. FSV Mainz 05: ze hřiště odchází Christian Clemens, přichází Samperio Bustara Jairo.
     
    87
    Tak to je pořádná komplikace pro Herthu! Niklas Stark ošklivě zajel do bezmocného Baumgartlingera a za tento zákrok vyfasoval druhou žlutou kartu, což znamená, že Berlínští budou dohrávat v deseti!
     
    85
    Fabian Frei nic nevymýšlel a vrátil balon Lorisi Kariusovi, jehož dalekonosný nákop sice skončil v moci Córdoby, ten se ale daleko nedostal.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FSV Mainz 05: ze hřiště odchází Yunus Mallı, přichází Suat Serdar.
     
    83
    Hra se v posledních minutách opět uklidnila, jedná se o klid před bouří, nebo se dočkáme závěrečného náporu v podání jednoho z týmů?
     
    82
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Valentin Stocker, přichází Julian Schieber.
     
    80
    V Coface Areně se nám právě rozběhla poslední desetiminutovka základního časového rámce a gólů jsme se stále nedočkali, Karim Onisiwo nyní poblíž postranní čáry využil drobného zaváhání Haragučiho a odstavil japonského legionáře od míče.

    Vojtěch Balon

    Branky:

    Karty:   22. Baumgartlinger (MAI), 49. Onisiwo (MAI), 74. Donati (MAI) – 65. Lustenberger (HER), 75. Stark (HER), 90+3. Schieber (HER), 90+5. Weiser (HER)   87. Stark (HER)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 7:12. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:20.
    1. FSV Mohuč 05: Karius – Donati, Bell, Bungert, Bussmann – Baumgartlinger, Frei – Clemens (88. Jairo), Mallı (84. Serdar), Onisiwo – Córdoba (90+6. Soto).
    Náhradníci: Huth – Jairo, Balogun, Brosinski, Soto, De Blasis, Serdar.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (76. Haraguči), Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Stark, Lustenberger – Weiser, Darida, Stocker (82. Schieber) – Kalou.
    Náhradníci: Kraft – Baumjohann, Hegeler, Mittelstädt, Haraguči, Schieber, Tolga Ciğerci.

    Rozhodčí: Stegemann – Storks, Assmuth
    thejrc.org