Nitra – Stavanger 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Junosť Minsk 3:2 (kon.) | Mnichov – Fribourg 3:1 (kon.)
Lørenskog – Liberec 1:2 (kon.) | Ingolstadt – Rauma 1:6 (kon.) | Rouen – Davos 2:3 (po pr.)
Zug – Esbjerg 3:2 (2:0 po s.n.) | Bern – Linz 5:0 (kon.)
po s.n. (2:0)
EV Zug
3:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Esbjerg Energy
Úterý 06.09.2016, 19:45 • Bossard Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu hokejové Ligy mistrů, konkrétně z její skupiny G!

    V rámci tohoto utkání se proti sobě postaví týmy Zugu a Esbjergu – domácí vedou celou skupinu poté, co porazili venku Helsinki 1:4 a toho samého soupeře i doma 2:1 – následovala výhra na ledě právě Esbjergu vysoko 3:8.

    To dánský celek odehrál jediný zápas a to právě výše zmíněný debakl proti Zugu 3:8. Dokáže si tak dnes napravit reputaci a odpoutat se od posledního místa tříčlenné tabulky?
     
    Úvodní sestavy:

    EV Zug: Haller – Grossmann, Fohrler, Diaz, Alatalo, Schlumpf, Erni, Helbling, Schmuckli – Klingenberg, Immonen, Senteler – Rech, Suri, Holden – McIntyre, Lammer, Zangger – Diem, Peter, Schnyder

    Esbjerg Energy: Seldrup – Bruggisser, Curran, Lidstrom, Christensen, Vinther, Krogsgaard – Martindale, Andersen, Nixon – Fiddler, S. Nielsen, Knight – Hardarson, E. Nielsen, Holmberg – Clausen, Bang, Jepsen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Domácí začali aktivněji, ale rychle o puk přišli a dánský celek šel dopředu, ovšem ani on Hallera nijak výrazně neohrozil.
     
    01:51
    Ani další minuta nám pořádnou střelu nenabídla, i když teď se více osmělil Esbjerg, který se nastěhoval do třetiny, ale nic z toho nebylo.
     
    03:20
    Hraje se zatím skoro bez přerušení, až teď se domácí osvobodili zakázaným uvolněním a díky tomu se tak hra přesuna zpátky před Hallera.
     
    04:35
    Zug nám toho zatím moc nepřevedl a dánský celek je opticky o něco lepší, což ale na žádné ohrožení brány švýcarského celku nestačilo.
     
    05:28
    Teď to Nielsen konečně zkusil, ale jeho střela z mezikruží byla včasně sražena Fohrlerem mimo!
     
    06:02
    A na druhé straně šel opět zavčasu na zem Seldrup, který tak celou situaci uklidnil a schoval puk u sebe v lapačce.
     
    07:13
    Zug právě vstřelil branku!
    Tak je tu první branka zápasu a dávají ji nakonec domácí! Ti se dostali do přečíslení a Seldrup měl velké problémy, nakonec se puk pouze odrazil na hokejku Diem, který vyzval FABIANA SCHNYDERA, jenž se nemýlil a uklízel ho v podstatě do prázdné branky za záda bezmocného Seldrupa! Asistence: Nolan Diem.
    07:13 Fabian SCHNYDER - 1:0
     
    07:24
    Vyloučen je domácí Senteler za hákování, bude se jednat o dvouminutový trest a hosté tak mají možnost odpovědět na úvodní gól v přesilovce.
     
    08:58
    Esbjerg se tlačí dopředu, ale zatím Hallera ne a ne vyvést z rovnováhy, takže na první větší šanci hostů čekáme.
     
    09:26
    Přesilovku mají Dánové za sebou a že by šlo o něco úžasného, to se tedy říci nedá. Zug se v pohodě ubránil a může jít dopředu.
     
    09:51
    Tým Esbjerg Energy právě vstřelil branku!
    Ale pozor! Z ničeho nic je srovnáno! Po špatné domluvě domácí defenzivy se dostal za bránou k puku TYLER FIDDLER a využil toho, že Haller vůbec netušil co se děje! Bránu tedy hráč Esbjegru objel a zasunul puk na té tyči, kde domácí gólman právě nebyl, takže je rychle vyrovnáno! Asistence: Sune Hjulmand a Soeren Nielsen.
    09:51 Tyler FIDDLER - 1:1
     
    10:59
    Zatím se tedy hraje celkem vyrovnaný hokej, který přinesl dva góly a my se tak nenudíme.
     
    12:02
    Domácí celek se snaží hrát více dopředu, protože si je vědom toho, že ztráta s dánským soupeřem by byla zbytečná, ale svěřenci kouče Kreise si zatím původní vedení zpět nevzali.
     
    12:57
    Vyloučení v týmu EV Zug (Erni – 2 min., hákování).
     
    13:04
    Teď měl Haller celkem kliku, protože tvrdá střela z hole Bruggissera prolétla těsně vedle jeho tyčky a možná se o ni dokonce i trochu otřela!
     
    14:42
    Esbjerg tlačí na konci své početní výhody, ale domácí Zug se velice dobře brání, takže to nevypadá, že by z této početní výhody cokoliv bylo.
     
    15:20
    A teď se dánský celek osvobodil pouze za cenu zakázaného uvolnění, takže je hra opět přerušena a vrací se před Seldrupa.
     
    16:58
    Teď se hraje vyrovnaný hokej, kdy si oba celky střídají puk a nemohou se dostat k bráně soupeře, takže se hraje hlavně ve středním pásmu.
     
    18:28
    Ke konci třetiny ale iniciativu přebrali domácí, kteří se tlačí dopředu a snaží se dostat puk za záda Seldrupa, k tomu ale potřebují více střelby.
     
    19:15
    A hosté budou dohrávat třetinu ve čtyřech, protože vyloučený byl Soeren Nielsen za podražení.
     
    19:55
    Zug právě vstřelil branku!
    Pět vteřin před koncem třetiny to tam domácím padlo a do kabiny tak půjdou spokojenější! Diaz vypálil od modré čáry a do střely strčil svoji hokejku JOSH HOLDEN, který tak dostal puk mezi betony Seldrupa! Zásah ještě musel potvrdit videorozhodčí, protože bylo podezření na hru vysokou holí, vše ale bylo v pořádku. Asistence: Rafael Diaz.
    19:55 Josh HOLDEN - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je tak za námi a domácí po ní vedou, i když to byl hokej spíše na remízu. Zug šel jako první do vedení, když do odkryté brány poslal puk suverénně Schnyder, ale záhy srovnal po otočce za bránou Fiddler a začínalo se tak od nuly – pět vteřin před konce periody ale využil přesilovou hru domácí Holden, který tečoval střelu Diaze a stanovil tak přestávkový stav na 2:1!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    Zatím jsou opět o něco aktivnější domácí, kteří se snaží tlačit dopředu, ale obrana Dánů se zatím brání.
     
    22:30
    Ani teď to nevyšlo a Esbjerg se dokázal dostat z vlastního pásma, ovšem následné nahození si pohlídat Haller.
     
    24:02
    Teď má tlak domácí Zug, který natlačil před bránu soupeře a snaží se dostat puk za Seldrupova záda, ale ten zatím drží.
     
    25:30
    Vyloučení v týmu EV Zug (Josh Holden – 2 min., podražení).
     
    26:21
    Obrana domácích ale i v tomto oslabení drží, takže i vedení je stále na straně švýcarského celku – ale nutno říci, že Esbjergu se přesilovky vůbec nedaří.
     
    28:01
    Ale domácí se už v plném počtu tlačí daleko více dopředu, takže je hodně těžké se dostat na dostřel – Esbjerg je na tom herně hodně zle.
     
    29:26
    Ani teď to dánským hokejistům moc nevyšlo, protože skončili pouze za bránou a tam o puk po krátkém boji přišli, takže musí začít odznova.
     
    29:49
    Vyloučení v týmu EV Zug (Santeri Alatalo – 2 min., podražení).
     
    30:41
    Esbjerg ale není ani v této početní výhodně nikterak přesvědčivý, takže sledujeme spíše takové vyměňování puku a poctivou obranu švýcarských hokejistů.
     
    32:51
    Vyloučení v týmu Esbjerg Energy (Soeren Nielsen – 2 min., hákování).
     
    33:49
    Zug naopak přesilovku hraje velice chytře a zamáčkl svého soka na jeho polovině, takže je pro Esbjerg velice těžké se vůbec dostat z pásma.
     
    34:12
    Josh Holden ale neudržel nervy a krosčekem sundal jednoho z hráčů Esbjergu po vzájemné výměně názorů a jde si tak odpočinout.
     
    35:35
    Esbjerg teď hraje dlouhou přesilovku, protože Holden dostal 2+2 a z jeho trestů tak zbývá ještě kolem tří minut – pořádné moře času na srovnávací branku.
     
    36:55
    Tým Esbjerg Energy právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je vážně srovnáno! Nezištnou přihrávku za obranu dostal TYLER FIDDLER, který si navedl puk na střelu a pokusem na zadní tyč překonal zcela bezmocného Hallera – střela na něj byl až moc přesná. Důležitý gól pro dánský tým! Asistence: Soeren Nielsen.
    36:55 Tyler FIDDLER - 2:2
     
    38:02
    Teď se snaží vedení strhnout zpět na svoji stranu domácí borci, ale skončili pouze za bránou a tam toho mnoho nevymysleli.
     
    39:02
    Hodně práce teď měl Seldrup, který musel po závaru rychle na zem, ale naneštěstí pro Švýcary dokázal neposedný puk zkrotit mezi svými betony!
     
    40:00
    Na konci třetiny se bude ještě vylučovat, protože ve velké mele před bránou hostů došlo k faulu – Nielsen si začne třetinu na trestné lavici za napadení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhou třetinu tedy máme za sebou a po vyrovnaném průběhu v ní hosté srovnali krok – to zásluhou hodně dlouhé přesilovku a druhého gólu Tylera Fiddlera. Domácí měli na konci třetiny tlak, ale gól z něj nedali – ovšem budou poslední periodu začínat v přesile 5 na 4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:30
    Zatím se domácím přesilovka moc nedaří a mají problémy se dostat do šance, Esbjerg se tak zatím výhradně brání.
     
    42:55
    Hosté už ale hrají dávno v plném počtu a i díky tomu tak hru vyrovnali, takže se na pozoru musí mít i Zug.
     
    44:45
    Ani teď se na ledě moc neděje a hosté se snaží hlavně držet výsledek, protože je pro ně velice dobrý.
     
    46:49
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení a hra probíhá hlavně ve středním pásmu, kde si oba celky vyměňují puk, jako by ani jeden nevěděl, co s ním.
     
    48:30
    Napadání Zugu trochu opadlo a Esbjerg tak má více času na rozehrávku, ale nedá se říci, že by toho zatím nějak využil.
     
    49:49
    Momentálně mají puk dokonce více hosté, kteří hrají v posledních chvílích tvrdě, ale prochází jim to – rozehrávka u nich ale vázne.
     
    51:12
    Teď se hraje za bránou Zugu a Esbjerg se snaží tam puk udržet co nejdéle – nakonec se to sice nepovedlo, ale domácí borci bránu na druhé straně minuli!
     
    51:50
    Vyloučení v týmu Esbjerg Energy (Lidstrom – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    52:59
    Zatím se ale přesilovka domácím moc nedaří, protože ze všech střel trefují pouze prostředek brány a tím i připraveného Seldrupa.
     
    54:38
    Zug je teď jediný tým, který se snaží hrát, ale proti zataženému Esbjergu je to hodně těžké – takže "hrozí", že dnešní zápas rozsekne až prodloužení, případně pak nájezdy.
     
    55:38
    Ale zatím obrana Dánů drží, takže je hodně těžké proti ní něco podniknout – jinak ale sledujeme hru kočky s myší.
     
    56:15
    Vyloučení v týmu EV Zug (McIntyre – 2 min., podražení).
     
    57:48
    Přesilovka už bude u konce a hosté vůbec nic nepředvedli, početní výhodu brali akorát jako možnost, jak ušetřit čas.
     
    58:47
    Domácí opět šli dopředu, ale přerušil je ofsajd, který byl sice těsný, ale asi si ho hráči Zugu vážně nepohlídali.
     
    59:40
    Zápas už bude končit a asi vážně uvidíme prodloužení, protože to nevypadá na gól v síti ani jednoho z celků.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    A je to tak – poslední třetina toho mnoho nenabídla a tak se podíváme na prodloužení. Domácí byli aktivnější, ale tuhou obranu Esbjergu neprolomili, takže se Zug musí připravit na další tvrdý boj o každý metr prostoru.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:59
    Zatím jsou u puku více hosté, kteří se dokonce dostali do velké šance – ale Nielsen zcela sám před Hallerem jenom šťouchnul puk jeho betonů.
     
    61:55
    Teď už ale je v tlaku domácí celek, který nechce nechat věci na náhodě – tedy na nájezdech – a chce rozhodnout už teď.
     
    62:49
    Ani teď to domácím nevyšlo, protože na zemi byl včas připraven Seldrup a dokázal střelu od Holdena vyrazit mimo!
     
    63:43
    Na druhé straně tak nezahřmělo, protože puk od hokejky Martindalemu utekl a z celé akce tak nic nebylo.
     
    64:30
    Zápas už bude u konce a je tak skoro jasné, že gól dnes už neuvidíme – budeme si asi muset počkat na nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Jak už bylo řečeno, za chvíli tedy začne série nájezdů – uvidíme, kdo v ní bude úspěšnější, ale i bod je pro hosty dnes určitě dobrý.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Knight za hosty trefil pouze beton Hallera.
     
    1. série
    0:0
    McIntyre také neuspěl, je to tedy 0:0.
     
    2. série
    0:0
    Martindale netrefil bránu, na gól ta čekáme.
     
    2. série
    1:0
    Teď už to branka je, Senteler dává!
     
    3. série
    1:0
    Vinther si vylámal zuby na skvělém Hallerovi.
     
    3. série
    1:0
    Immonen ale na Seldrupa také nevyzrál, domácí tak vedou stále o gól.
     
    4. série
    1:0
    Ale Esbjerg na branku stále čeká – ani Andersen neuspěl.
     
    4. série
    2:0
    JOSH HOLDEN dává gól a rozhoduje tak o tom, že domácí tento zápas už neztratí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým EV Zug.
    Domácí tak vítězí, autorem vítězného nájezdu byl SVEN SENTELER, který dal první úspěšný nájezd svého celku a když Holden pečetil, bylo jasné, jeho tým vyhraje!
    Sven SENTELER - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tak u konce a domácí z něj nakonec získali o bod více, protože uspěli v nájezdech. V nich byl nejprve úspěšný Sven Senteler a výhru pak pečetil Holden – takže Zug asi zaslouženě bere dva body. Ode mne je to dnes vše, loučím se s Vámi a přeji pěkný zbytek týdne. (22:23:46)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 8. Schnyder (Diem), 20. Holden (Diaz), rozh. náj. Senteler – 10. Fiddler (Hjulmand, Nielsen), 37. Fiddler (Nielsen)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Knight (ESE)
    0:0   McIntyre (ZUG)
    2. série:
    0:0   Martindale (ESE)
    1:0   Senteler (ZUG)
    3. série:
    1:0   Vinther (ESE)
    1:0   Immonen (ZUG)
    4. série:
    1:0   Andersen (ESE)
    2:0   Holden (ZUG)


    EV Zug: Haller – Grossmann, Fohrler, Diaz, Alatalo, Schlumpf, Erni, Helbling, Schmuckli – Klingenberg, Immonen, Senteler – Rech, Suri, Holden – McIntyre, Lammer, Zangger – Diem, Peter, Schnyder
    Esbjerg Energy: Seldrup – Bruggisser, Curran, Lidstrom, Christensen, Vinther, Krogsgaard – Martindale, Andersen, Nixon – Fiddler, S. Nielsen, Knight – Hardarson, E. Nielsen, Holmberg – Clausen, Bang, Jepsen
    bahis siteleri