Třinec – Pardubice 4:1 (kon.) | Vítkovice – Sparta 3:2 (2:0 po s.n.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 4:5 (po pr.)
Chomutov – K. Vary 3:2 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 09.09.2016, 17:30 • SD ARÉNA (kapacita: 5 250 míst) • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnes už je to ode mě opravdu vše a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:52:46)
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni oba brankáři. Takže na straně Chomutova je to Ján Laco a na straně Energie byl zvolen David Honzík.
     
    Po dramatickém utkání se z vítězství radují Piráti, o vítěznou branku se postaral kapitán Michal Vondrka. Utkání bylo do posledních chvil vyrovnaná a rozhodl až gól v závěru. Karlovy Vary se za svůj výkon nemusejí stydět a rozhodně mají, na čem stavět.
     
    Konec zápasu.
    59:11 Vladimír SIČÁK - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:11
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Dost možná jsme branku Energie přivoval, když se při power-play prosadil VLADIMÍR SIČÁK. Tomáš Rohan našel na modré čáře právě Sičáka, jehož pokus skončil za Jánem Lacem. Asistence: Tomáš Rohan a Petr Šidlík.
     
    58:57
    Po oddechovém času zůstává David Honzík na střídačce, a tak Energie poslal do hry šest bruslařů.
     
    58:57
    Hostující trenér si po zákroku Jána Laca vyžádal oddechový čas. Uvidíme, zda se Karlovým Varům podaří utkání ještě zdramatizovat.
    58:41 Michal VONDRKA - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Zdá se,že v chomutovské SD ARÉNĚ je rozhodnuto! V přečíslení našel David Kämpf před brankou osamoceného MICHALA VONDRKU. Ten se ukázal jako správný kapitán a přesnou střelou dostává kotouč za brankovou čáru. Asistence: David Kämpf a Michal Poletín.
     
    57:49
    Na branku hostujícího brankáře mířila další střela, která se ve vzduchu odrazila k Dávidu Skokanovi. Tomu pokus nesedl a zamířil z hranice brankoviště jen vedle branky.
     
    57:30
    Karlovarští před vlastním brankářem nic nevymýšlejí a jednoduše vyhazují na další zákázané uvolnění. Hra se opět vrací před Davida Honzíka.
     
    57:14
    Pěknou ránu od modré čáry vyslal Juraj valach, jehož pokus vyrážečkou zneškodnil David Honzík, před nímž clonil ještě Marek Račuk. Následně hra pokračovala dál, ale puk zamířil jen mezi diváky.
     
    56:34
    Ivan Huml již naskočil na ledovou plochu a hned se zapojil do hry. Ovšem chomutovský hráč neměl rychlost a raději jen posunul kotouč do útočného pásma.
     
    56:00
    Od mantinelu až mezi kruhy se dostal Denis Kindl, jenž mířil k zadní tyči. Jenže v tomto prostoru se objevila také lapačka chomutovského gólmana, jenž si dobře našel výhled.
     
    55:02
    V rohu hrací plochy se puku zmocnili domácí hráči, kteří opět vyhazují přes všechny čáry. Vladimír Růžička hned přikázal střídání, a tak se do hry dostala druhá bránící čtveřice.
     
    54:33
    Chomutovští vyhráli vhazování a ještě udrželi puk na útočné modré čáře. Ovšem nyní už se hra stěhuje před branku Pirátů.
     
    54:14
    Další početní výhodu si vyzkoušejí Karlovy Vary, jelikož od Ivana Humla putovala černá guma přímo mezi diváky. Celá situace znamená, že další práci bude mít Jána Laco.
     
    53:49
    Desítky vteřin se hrálo u hrazení ve středním pásmu, kde nakonec puk získala Energie. Ovšem hosté opět předvedli jen nahození za branku Chomutova a jdou střídat.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Sklenář (V. Růžička), 40. Mrázek (V. Růžička), 59. Vondrka (Kämpf, Poletín) – 8. Kindl (Gorčík, Sičák), 60. Sičák (T. Rohan, Šidlík)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Tomáš Král) – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek – Vondrka (C), Huml, Račuk – Tomica, V. Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Šťovíček.
    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Sičák, Šidlík, Harant, M. Rohan, Benák, Tomáš Dvořák, Weinhold – T. Rachůnek, Matuš, Stloukal – T. Rohan, Skuhravý (C), V. Tomeček – Vachovec, Kindl, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek.

    Rozhodčí: Šír, Petružálek – Tošenovjan, Hlavatý

    Diváci: 4421
    thejrc.org