Manchester Utd. – Stoke 1:1 (kon.) | Leicester – Southampton 0:0 (kon.) | Tottenham – Manchester City 2:0 (kon.)
Burnley – Arsenal 0:1 (kon.)
konec
Burnley FC
0:1 (0:0)
Arsenal FC
Neděle 02.10.2016, 17:30 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Arsenal v neděli odpoledne zavítá na Turf Moor, kde manažer Arséne Wenger na jeho lavičce proti Burnley oslaví 20. výročí od příchodu do londýnského klubu. Gunners neprohráli osm soutěžních zápasů v řadě a skvělou bilanci se budou snažit v neděli prodloužit.
     
    Burnley

    Burnley čeká čtyři utkání v řadě na vítězství poté, co v minulém kole podlehlo 2:0 Watfordu. Nelze předpokládat, že domácí proti Arsenalu získají tři body a špatnou sérii ukončí, na druhou stranu ale nemají co ztratit a mohou jen překvapit. Burnley naposledy porazilo Arsenal 2. prosince 2008, když na domácím hřišti zvítězilo v anglickém poháru překvapivě 2:0.
     
    Arsenal

    Zatímco Burnley se nachází se sedmi body ve spodní části tabulky a možná ho čeká boj o záchranu, Arsenal usiluje o přední příčky Barclays Premier League a v případě vítězství se může bodově dotáhnout na druhý Liverpool. Do sestavy Gunners by se mohl vrátit po zranění kolene Francis Coquelin, zatímco Aaron Ramsey, Per Mertesacker, Carl Jenkinson a útočníci Olivier Giroud s Danny Welbeckem jsou všichni zranění. Arsenal bude vstupovat do zápasu pozitivně naladěn poté, co si v londýnském derby vyšlápl minulý týden na Chelsea, kterou na Emirates Stadium porazil 3:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Hendrick, Marney, Defour, Gudmundsson, Boyd – Vokes.
    Náhradníci: Robinson – Flanagan, Tarkowski, Kightly, Arfield, O'Neill, Bamford.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Cazorla – Walcott, Özil, Iwobi – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Holding, Gibbs, Oxlade-Chamberlain, Elneny, Reine-Adélaïde.

    Rozhodčí: Craig Pawson. Asistenti: Adrian Holmes, Scott Ledger. Čtvrtý rozhodčí: Lee Mason.
    Již za necelých patnáct minut vypukne na Turf Moor duel Barclays Premier League mezi domácím Burnley a Arsenalem!

     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni v tunelu Turf Moor a za pár okamžiků je na hrací plochu přivede hlavní rozhodčí Craig Pawson. Utkání začne již za 3 minuty!
    Fanoušci Arsenalu poděkovali Arsénu Wengerovi za jeho služby.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Craig Dawson dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hráči domácího Burnley, kteří proti Arsenalu čekají sedm zápasu v řadě na vítězství a poslední tři duely proti londýnskému oponentovi prohráli.
     
    2
    Theo Walcott se jako první řítil do slibné brankové příležitosti, jenže k zakončení se nedostal a brankář Tom Heaton mohl v klidu odkopávat od své brány.
     
    3
    Alex Iwobi se dostal na levé straně hřiště k odraženému míči a bez přípravy ho zpoza šestnáctky napálil vysoko nad. Tom Heaton mohl zůstat v klidu a následoval opět odkop od jeho brány.
     
    4
    Alex Iwobi hraje ve skvělé formě, když během posledních čtyř zápasů Barclays Premier League přihrál na tři góly.
     
    5
    V sestavě londýnského Arsenalu dnes nastupuje Shkodran Mustafi, který na Emirates Stadium přišel za 35 milionů liber z Valencie.
     
    5
    Alexis Sánchez si v pravém rohu pokutového území navedl míč na pravačku a z ostrého úhlu napřáhl ke střele, která byla na přední tyči tečována a vzápětí zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    6
    Sam Vokes si na hranici šestnáctky dokázal v těžké pozici zpracovat kolmou přihrávku a poté pravačkou zamířil vedle levé tyče, vzrušení ale bylo zbytečné. Pomezní rozhodčí odmával ofsajd.
     
    7
    Burnley každopádně naznačilo, že dnes nechce prodat svou kůži lacino. Domácí hráči naposledy porazili Arsenal v roce 2008.
     
    8
    Laurent Koscielny si poradil s dlouhým kolmým pasem Burnley a poté si pomohl zpětnou přihrávkou na Petra Čecha, který míč v blízkosti své pravé tyče odkopl do bezpečí.
     
    9
    George Boyd se snažil něco vymyslet na levém křídle v blízkosti rohového praporku, jenže přihrávka na něj byla příliš prudká a po skončení míče v zámezí následovat odkop od brány Petra Čecha.
     
    10
    Burnley hraje s Arsenalem velice vyrovnanou partii a hosté z hlavního města Anglie se zatím dostali k pouze jedné nebezpečné střele, která zamířila těsně mimo.
     
    11
    Domácí navíc aktivně napadají rozehrávku Arsenalu a jeden z hostujících hráčů si pod tlakem pomohl zpětnou přihrávkou, po které se do hry zapojil i brankář Petr Čech.
     
    12
    Theo Walcott si zpracovával míč na pravé straně šestnáctky, jenže mu dotek nevyšel. Zdálo se, že se Burnley ubránilo, domácí se ale dopustili vzápětí hrubé chyby, po které na levé straně pokutového území pálil Mesut Özil, jeho střela ale byla sražena a Tom Heaton v pohodě ukryl míč v náručí.
     
    13
    Sam Vokes číhá na ofsajdové lajně a nyní si pěkně nabíhal na kolmou přihrávku svého spoluhráče, ta ovšem byla příliš prudká a míč skončil v náručí Petra Čecha.
     
    14
    Ben Mee se dostal na hranici šestnáctky po dlouhém diagonálním pasu z levé strany hřiště k hlavičce, ta ovšem byla příliš slabá a jeden z obránců Arsenalu ji odvrátil do bezpečí.
     
    14
    Burnley má územní převahu a za obranu Arsenalu mířil další nebezpečný pas, Sam Vokes byl ale zřejmě tím hráčem, který se ocitl v ofsajdu.
     
    15
    George Boyd si srovnal míč na svou silnější levou nohu a zpoza šestnáctky na levé straně hřiště napřáhl ke střele, která byla sice hodně prudká, zamířila ale daleko vedle levé tyče.
     
    16
    Fotbalisté Burnley se prezentují velice sympatickým výkonem a Arsenal se překvapivě častěji brání, než útočí.
     
    17
    Alexis Sánchez se dostal na pravé straně hřiště k míči a hned z toho bylo nebezpečí, když kolmou přihrávkou našel na pravé straně šestnáctky Theo Walcotta, který se snažil z úhlu přízemní střelou zamířit ke vzdálenější levé tyči. Jeho pokus ale bránu minul!
     
    18
    Arsenal se sice nedostává příliš často do zakončení, ale když už se dostane ke střele, tak je před bránou Burnley pořádné horko.
     
    19
    Alexis Sánchez hledal krásnou kolmou přihrávkou v pokutovém území nabíhajícího Santiho Cazorlu, ten byl ale u míče navzdory nízkému těžišti pozdě a Tom Heaton ho lapil do své náruče.
     
    20
    Santi Cazorla rozehrál na pravé straně hřiště první rohový kop Arsenalu v dnešním zápase, jeho následný centr ale hráči Burnley na přední tyči v pohodě odvrátili.
     
    21
    Shkodran Mustafi přidržel za pas v blízkosti středového kruhu unikajícího Sama Vokese a nemůže se divit, že mu byl odpískán faul.
     
    22
    Burnley na nic nečekalo a rychle rozehrálo. Následovaly dvě střely zpoza šestnáctky, které sice byly pořádně prudké, ale obě dvě skončily na obranné hrázi hostujících hráčů Arsenalu.
     
    23
    Arsenal zaparkoval před svou bránu pověstný autobus, kterému sice při předchozích střela vypadala skla, řidič Petr Čech ale zůstal bez úhony.
     
    24
    Ačkoliv Burnley častěji útočí a pálí, Arsenal má míč v drtivé většině času míč na svých kopačkách. Držení míče: Burnley 28% Arsenal 72%.
     
    25
    Alex Iwobi se na levé straně hřiště pokusil vypálit zpoza šestnáctky, jenže jeho technická střela pravačkou mířila doprostřed brány a navíc byla zablokována.
     
    26
    Sam Vokes se snažil prosadit v blízkosti levé postranní čáry, jenže tam ho skvěle pohlídal Shkodran Mustafi.
     
    27
    Burnley vzápětí mohlo vhazovat, a aby se vyhnulo zbytečné ztrátě míče, tak si pomohla zpětnou přihrávkou na vlastní polovinu hřiště.
     
    27
    Mesut Özil vyrazil do rychlého protiútoku a zatáhl míč do šestnáctky, na její pravé straně ale vzápětí neuspěl proti dvojnásobné přesile.
     
    28
    Fotbalisté Burnley skvěle brání a brankář Tom Heaton překvapivě nemusel ještě ani jednou zasahovat.
    Fotografie z právě probíhajícího a velice vyrovnaného utkání.

     
    29
    Gunners se nedokázali na levé straně šestnáctky protlačit ke střele a Sam Vokes se málem řítil sám na bránu, ve středovém kruhu mu ale včas ukopl míč jeden z obránců Arsenalu.
     
    30
    Shkodran Mustafi se na pravé straně hřiště prezentoval v blízkosti půlící čáry velmi nepřesnou kolmou přihrávkou, za kterou se svým spoluhráčům zdviženou pravicí omluvil.
     
    31
    Sam Vokes si utřel rukama nos poté, co těsně nedosáhl na kolmou přihrávku svého spoluhráče. Burnley se snaží pěkně kombinovat, jenže jeho přihrávkám schází ve finální fázi přesnost.
     
    32
    Héctor Bellerín se snažil přistrčit míč na pravé straně hřiště do šestnáctky na Thea Walcotta, který se k němu sice na poprvé nedostal, vzápětí se k němu ale šťastně odrazil a po sraženém centru z nulového úhlu vybojoval pro Arsenal rohový kop.
     
    33
    Následný rohový kop nic nepřinesl, stejně jako na opačné straně další přímočará akce Burnley.
     
    34
    Zápas je velice vyrovnaný, což dokonale potvrzují statistiky střel. Střely celkem: Burnley 3 Arsenal 4. Střely na bránu. Burnley 0 Arsenal 1.
     
    35
    Arsenal bojující o čelo tabulky Barclays Premier League vyslal na bránu Burnley během úvodních 35 minut pouze jednu přesnou střelu, to je hodně chabá bilance.
     
    35
    Alexis Sánchez se pokoušel kolmou přihrávkou mezi dvěma protihráči najít v šestnáctce Mesuta Özila, dvojice středních obránců Burnley ale jeho úmysl výborně přečetla.
     
    36
    Na Turf Moor zatím nesledujeme nikterak ofenzivně laděný koncert, na druhou stranu je ale třeba ocenit přístup domácích fotbalistů Burnley, kteří se velkého soupeře nezalekli a hrají s ním velice vyrovnanou partii.
     
    37
    Míč se po rychlém protiútoku, který založil Theo Walcott, dostal na pravém křídle k Héctorovi Bellerínovi. Obránce Arsenalu vzápětí posílal před bránu pěkný centr, na přední tyči ale byla připravena hned trojice hráčů Burnley, z nichž jeden míč odvrátil hlavou do bezpečí.
     
    38
    Matthew Lowton se dostal k míči z blízkosti pravého rohu šestnáctky a nádherným centrem našel na přední tyči Sama Vokese, který nikým neatakovaný hlavičkoval těsně vedle pravé tyče! To byla obrovská šance a Sam Vokes to dobře ví, když si bezmocně prohrábl vlasy.
     
    39
    Petr Čech v bráně Arsenalu jen bezmocně sledoval, kde míč skončí, a zůstal k zemi přikovaný jako socha.
     
    40
    Gunners se snažili odpovědět dlouhým kolmým pasem vpřed, kterým sice hru výrazně zrychlili, ale míč odevzdali soupeři.
     
    41
    Shkodran Mustafi odvedl v obraně po několikáté v zápase dobrou práci a Petr Čech může necelých pět minut před koncem prvního poločasu v klidu odkopávat od své brány.
     
    42
    Burnley během posledních deseti minut vyrovnalo hru i co se držení míče týče. A dokonce je v této statistice o něco lepší. Držení míče během posledních 10 minut: Burnley 52% Arsenal 48%.
     
    43
    Héctor Bellerín si na pravém křídle nabíhal na kolmou přihrávku, jenže ji k radosti domácích fanoušků nedokázal zpracovat a vzápětí jeho herní um ocenili škodolibým posměškem.
     
    44
    Mesut Özil si u levé postranní čáry neporozuměl s Nachem Monrealem a Burnley se zadarmo dostalo k autovému vhazování.
     
    45
    Mesut Özil se na levém křídle dostal dvakrát k míči a do šestnáctky posílal v rychlém sledu dva centr, ani jeden z nich ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    Manažer Burnley Sean Dyche pořádně zatleskal svým svěřencům poté, co před jeho zraky v blízkosti postranní čáry zabojovali a vybojovali autové vhazování.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Burnley proti favorizovanému Arsenalu podává velice koncentrovaný výkon a přední tým Barclays Premier League drží na uzdě. Svěřenci Arséna Wengera, který oslavuje na lavičce londýnského klubu 20. výročí, se během úvodních pětačtyřiceti minut dostali pouze k jedné střele na bránu. Více už snad netřeba dodávat. Skóre po prvním poločase. Burnley 0 Arsenal 0.
    Burnley během posledních sedmnácti domácích ligových zápasů na Turf Moor inkasovalo pouze pět gólů. Neuvěřitelná bilance!

     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Arsenal právě obstaral výkop druhého poločasu, do kterého oba dva týmy vstupují za bezbrankového stavu 0:0 a bez jediné změny v základní sestavě. Ani jeden z manažerů nesáhl o přestávce ke změně.
     
    47
    Alexis Sánchez napřahoval v blízkosti šestnáctky ke střele, jenže na poslední chvíli si to rozmyslel a jeho přihrávka doprava byla nepřesná, respektive hráči Burnley ji skvěle vystihli.
     
    48
    Burnley během posledních sedmnácti domácích ligových zápasů na Turf Moor inkasovalo pouze pět gólů a dnes je na skvělé cestě tuhle již tak fantastickou bilanci ještě vylepšit.
     
    49
    Sam Vokes se snažil na pravé straně šestnáctky ze vzduchu po centru z pravého křídla vypálit o zem, střela mu ale nevyšla podle představ a míč skončil daleko vedle brány.
     
    49
    Theo Walcott se ocital na pravé straně šestnáctky po rychlém protiútoku Arsenalu ve skvělé šanci, jenže jeden z hráčů Burnley se mu vrhl ostrým skluzem pod nohy a čistým způsobem ho o něj připravil. O penaltě nemůže být ani řeč!
     
    50
    Alexis Sánchez se na pravé straně šestnáctky dostal k odraženému míči a pravačkou se okamžitě snažil zamířit k přední tyči, jenže Tom Heaton vytáhl fantastický reflexivní zákrok a jeho střelu nadvakrát zneškodnil!
    50. Alexis Sánchez měl na kopačce úvodní gól zápasu!
     
    51
    Vzápětí zkusil vypálit po krásné otočce zpoza šestnáctky Theo Walcott, jenže jeho následná střela pravačkou zamířila vysoko nad.
     
    52
    Jeffrey Hendrick se snažil odpovědět na slibnou šanci Arsenalu střelou ze střední vzdálenosti, která zamířila nad pravý horní roh brány. Nebyl to špatný pokus, ke gólu mu ale scházelo poměrně mnoho.
     
    53
    Mesut Özil a Alex Iwobi se snažili na hranici šestnáctky protlačit do zakončení, jenže ani jeden z nich proti trojnásobné přesile neuspěl.
     
    54
    Alex Iwobi napřáhl na levé straně šestnáctky ke střele, která mu hrubě nevyšla a málem trefila rohový praporek. Manažera Arséna Wengera to na lavičce pořádně rozčílilo a vzteky něčím praštil o zem.
     
    55
    Arsenal každopádně vstoupil do druhého poločasu mnohem aktivněji a po přestávce je nebezpečnější, než během celého prvního poločasu.
     
    56
    Theo Walcott se dostal na pravé straně k centru, obrana Burnley ale zafungovala dokonale a Stephen Ward navíc mohl vhazovat.
     
    57
    Burnley po přestávce rezignovalo směrem do ofenzivy a nedaří se mu konstruktivně přejít půlící čáru.
     
    58
    Fotbalisté Arsenalu na pětníku dokázali v pokutovém území vykombinovat hráče Burnley a Mesut Özil se po zpětné přihrávce svého spoluhráče snažil přízemní střelou zamířit technicky k levé tyči, jeho pokus byl ale zablokován!
     
    59
    Nůžky se začínají nepříjemně svírat a Burnley mají co dělat, aby Gunners zabránili ve vstřelení úvodní branky utkání.
     
    60
    Johann Gudmundsson se po nádherném centru z levého křídla dostal na pravé straně šestnáctky k hlavičce, kterou mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, Petr Čech ale vytáhl úžasný reflexivní zákrok a jeho pokus levou rukou vytáhl na rohový kop!
    60. Gudmundsson nádhernou hlavičkou protáhl Čecha!
     
    61
    Burnley vzápětí rozehrálo rohový kop a nebezpečný centr prolétl až ke vzdálenější pravé tyči, kde si jeden z hráčů Arsenalu málem vstřelil vlastní branku!
     
    62
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Steven Defour, přichází Scott Arfield.
     
    63
    Petr Čech před pár okamžiky vytáhl úžasný zákrok a ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Johann Gudmundsson nemůže uvěřit tomu, že jeho hlavička neskončila gólem.
     
    64
    Arsenal se na levé straně hřiště dostal ke kolmému pasu, ten ovšem před pokutovém územím odhlavičkoval do bezpečí pozorný Ben Mee. Vzápětí zkusil vypálit zpoza šestnáctky Mesut Özil, jeho pokus ale zamířil hodně, opravdu hodně mimo.
     
    65
    V sestavě Burnley dnes nechybí Dean Marney, který nastoupil v letošní sezóně Premier League ve všech úvodních sedmi zápasech.
     
    66
    Héctor Bellerín měl na pravém křídle po přihrávce Thea Walcotta dostatek času na centr a zvedl hlavu, vzápětí si na něj ale netroufl.
     
    67
    Mesut Özil se v blízkosti pravé tyče snažil dostat k hlavičce, jenže Tom Heaton ho po včasném vyběhnutí z brány sroloval k zemi a míč stáhl úspěšně ze vzduchu.
     
    68
    Arsenal přitápí pod kotlem, jenže oheň zatím příliš nehoří. Chtělo by to nějaký podpalovač, jenže Arséne Wenger nemá na lavičce příliš mnoho alternativ.
     
    69
    Na soupisce londýnského klubu chybí útočníci Olivier Giroud a Danny Welbeck, kteří jsou oba dva zranění. Výčet zraněných hráčů je ovšem mnohem delší, což u Arsenalu není nic neobvyklého.
     
    70
    Na lavičce Arsenalu se zvedl z lavičky Alex Oxlade-Chamberlain a začal se pořádně rozcvičovat.
     
    71
    Alex Oxlade-Chamberlain je typologicky podobný hráč jako Theo Walcott, stejně jako on disponuje obrovskou rychlostí, že by to byl ale nějaký kanonýr schopný rozhodovat zápasy, to tvrdit nelze.
     
    71
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Mohamed Elneny.
     
    71
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    72
    Arséne Wenger nakonec sáhl hned ke dvojitému střídání poté, co na pravé straně šestnáctky Theo Walcott přízemní střelou zamířil vedle vzdálenější levé tyče.
     
    73
    Santi Cazorla se dožadoval po sraženém centru z pravé straně šestnáctky odpískání penalty, bude z toho ale pouze rohový kop.
     
    73
    Arsenal rozehrál netradičně rohový kop dlouho přihrávkou za hranici pokutového území, kde si na míč nabíhal střídající Mohamed Elneny, střela mu ale nesedla a míč zamířil daleko vedle levé tyče.
     
    73
    Alexis Sánchez se dostal na pravé straně šestnáctky k odraženému míči a pohotovým volejem ze vzduchu málem zamířil přesně k pravé tyči, jeho střela ale zamířila o milimetr těsně vedle!
     
    74
    Burnley přečkalo krušné chvíle a okamžitě se vrhlo do útoku, po kterém bude moci zahrávat rohový kop.
     
    75
    Johann Gudmundsson rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a nádherným centrem našel naskakujícího Michaela Keanea, který na vzdálenější pravé tyči fantastickou hlavičkou orazítkoval břevno!
    75. Michael Keane v největší šanci orazítkoval břevno!
     
    76
    Arsenal utekl hrobníkovi z lopaty a překonaného Petra Čecha zachránila před pár okamžiky branková konstrukce.
     
    77
    Ani jeden z týmů evidentně není spokojen s bezbrankovým stavem a snaží se strhnout vítězství na svou stranu.
     
    78
    Jeden z hráčů Arsenalu se ocitl pod tlakem, a tak si raději pomohl dlouho zpětnou přihrávkou na Petra Čecha.
     
    79
    George Boyd vypomohl obraně a navíc dokázal vybojovat za potlesku fanoušků odkop od brány.
     
    80
    George Boyd nastoupil proti Arsenalu ve všech předchozích šesti zápasech a patří mezi ústřední postavy Burnley.
     
    81
    Sam Vokes si na pravé straně šestnáctky nabíhal na krásný diagonální pas, hlavou ale míč pouze usměrnil do náruče připraveného Petra Čecha, který si připsal pohodlný zákrok.
     
    82
    Alexis Sánchez skvělým centrem z levé strany hřiště našel na vzdálenější pravé tyči Mesuta Özila, který z první vracel míč okamžitě před bránu, jeho centr ale na přední tyči odvrátili hráči Burnley.
     
    83
    Utkání má spád a nabídlo několik šancí. Jediné, co mu chybí, jsou góly. Do konce zápasu ale zbývá ještě sedm minut, což je na vstřelení branky dostatek času.
     
    84
    Alex Oxlade-Chamberlain si na pravé straně šestnáctky nabíhal na prudkou kolmou přihrávkou Mesuta Özila, u míče byl ale jako první pozorný brankář Tom Heaton.
     
    85
    Dramatické a pohledné utkání na Turf Moor spěje ke konci a jsou to překvapivě hráči Burnley, kteří si nyní vytváří tlak.
     
    86
    Theo Walcott se na hranici šestnáctky dostal k míči a po krásné otočce napřáhl k technické střele, která zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
    86. Theo Walcott napřáhl k nádherné technické střele.
     
    87
    Shkodran Mustafi zůstal ležet na hrací ploše, vzápětí se z ní ale rychle zvedl a nyní už je za pískotu fanoušků ošetřován za postranní čárou.
     
    88
    Theo Walcott patří s Alexisem Sánchezem mezi nejlepší a nejaktivnější hráče Arsenalu, jenže ani jeden z nich se zatím nedokázal zapsat mezi střelce dnešního zápasu, který za bezbrankového stavu 0:0 míří k dělbě bodů.
     
    89
    Theo Walcott po několikáté v zápase vypálil zpoza šestnáctky, jeho tvrdá střela pravačkou ale byla zablokována.
     
    90
    Arsenal posílá do šestnáctky jeden pas za druhým, jenže Burnley skvěle brání a jednotlivé centry zvládá odvracet.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+2
    Alexis Sánchez zkusil vypálit zpoza šestnáctky, stejně jako pokus Thea Walcotta ale byla jeho střela zablokována.
     
    90+2
    Theo Walcott se v blízkosti levé tyče ocitl v nulovém úhlu a po sraženém centru alespoň vybojoval rohový kop, který Arsenal okamžitě rozehrál nakrátko.
     
    90+2
    Alex Oxlade-Chamberlain si naběhl na krásný zpětný pas z pravého křídla a zpoza šestnáctky napřáhl ke střele, která byla tečována a skončila nad.
     
    90+3
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Arsenal v závěru zápasu rozehrál nakrátko rohový kop a po následném centru do šestnáctky, který hlavou skvěle prodloužil Theo Walcott, na vzdálenější levé tyči dopravil míč do sítě rukou LAURENT KOSCIELNY. Francouzský obránce střílí kontroverzní gól a strhává vítězství na stranu Arsenalu!
    90+3. Laurent KOSCIELNY - 0:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Burnley dlouho drželo Arsenal na uzdě a patnáct minut před koncem dokonce mohlo jít do vedení, jenže Michael Keane hlavičkoval po rohovém kopu do břevna. Gunners si v závěru utkání vytvořili obrovský tlak a po vypršení nastavení nakonec přišel kýžený gól, který po nakrátko rozehraném rohovém kopu a následném centru vstřelil Alex Oxlade-Chamberlain. Domácí budou po zápase pořádně zuřit, protože Arsenal dosáhl rozhodující branky s pomocí ruky Laurenta Koscielnyho, který byl nakonec označen za střelce gólu. Na výsledku utkání už to ovšem nic nezmění. Konečný výsledek. Burnley 0 Arsenal 1. (19:26:20)
    Arséne Wenger oslavil 20. výročí na lavičce Arsenalu kontroverzní výhrou na Turf Moor, kde porazil Burnley.

    Tomáš Reiner

    Branky: 90+3. Koscielny (Walcott)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 24:18.
    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Hendrick, Marney, Defour (62. Arfield), Gudmundsson, Boyd – Vokes.
    Náhradníci: Robinson – Flanagan, Tarkowski, Kightly, Arfield, O'Neill, Bamford.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Xhaka (71. Elneny), Cazorla – Walcott, Özil, Iwobi (71. Oxlade-Chamberlain) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Holding, Gibbs, Oxlade-Chamberlain, Elneny, Reine-Adélaïde.

    Rozhodčí: Craig Pawson. Asistenti: Adrian Holmes, Scott Ledger. Čtvrtý rozhodčí: Lee Mason
    bahis siteleri