Jihlava – Č. Budějovice 3:2 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 4:1 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 1:2 (kon.)
HC Plzeň – HC Litvínov 5:3 (kon.) | Třinec – Liberec 5:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 2:7 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 4:3 (kon.)
konec
HC Plzeň 1929
5:3 (1:3, 3:0, 1:0)
HC Litvínov
Sobota 22.10.2016, 13:30 • Home Monitoring Aréna • DHL Extraliga juniorů • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:26
    Výborný Adam Zeman! V mezikruží zůstal nepokrytý Jan Bárdoš, který střelou z voleje ale neprostřelil přesouvajícího se domácího brankáře.
     
    55:12
    Obrovské zmatky v litvínovské obraně zůstaly nepotrestány! Nejprve to na brankovišti zkoušeli Chalupa s Vavřičkou, kteří ale nezakončili dle představ. Posléze od modré pálil Krystl a Chour výbroně vyrazil puk nad bránu!
     
    49:57
    Filip Kokoška se neúspěšně snažil procedit puk za Martina Choura, jeho pokus dokonce zastavila branková konstrukce!
     
    49:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí tým odskakuje do důležitého dvoubrankového vedení! Před bránou zůstal zcela nepohlídaný ŠTĚPÁN HANZLÍK, který nádherně vymíchal Martina Choura a bekhendovým blafákem poslal indiány do vedení 5:3. Bez asistence.
     
    48:39
    Adam Zeman si pěkným zákrokem lapačkou smlsnul na pokusu Josefa Jíchy a vysloužil si potlesk od přítomných diváků! A hlavně prozatím udržel vedení Plzně.
     
    38:28
    Útočník Matyáš Kantner (PLZ) je vyloučen na dvě minuty za krosček v útočném pásmu. Litvínov si znovu zahraje početní výhodu, ale domácím se toto rozhodnutí vůbec nelíbí.
     
    37:09
    Josef Jícha obral domácího kapitína Tomáše Krystla o puk a vyrazil na Adama Zemana, jehož ovšem prostřelit nedokázal!
     
    36:40
    Nádherná kombinace hostí! Jan Bečvář si pěkně přihrál s Josefem Jíchou, ale posléze trefil břevno brány Adama Zemana. Černožlutí měli nyní poměrně smůlu.
     
    34:56
    Jakub Vavřička (PLZ) se provinil hákováním a rozhodčí mu udělil trest. Následně došlo ke strkanici, kde nejaktivnější byli Marek Rubner (PLZ) a Martin Brejžek (LIT) – oba dostávají dvě minuty za hrubost.

    Litvínov bude hrát přesilovou hru pět na čtyři.
     
    30:09
    Litvínovská obrana se zřejmě zapomněla v šatně! Zpoza branky úplně v klidu vyjel Filip Kokoška, navíc si stihl ještě srovnat puk, brankář Chour ale hosty zachránil od ještě větší pohromy.
     
    29:04
    Šimona Havlíka v litvínovské brance nahrazuje Martin Chour!
     
    29:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Obrat Plzně je dokonán, domácí slaví! V mezikruží se k volnému kotouči dostal JAKUB VAVŘIČKA, který jej nádhernou střelou o tyč dopravil do brány. Indiáni se poprvé v utkání dostávají do vedení! Bez asistence.
     
    28:02
    Tohle byla nádherná průniková akce Jakuba Vavřičky. Chybělo pouze lepší zakončení, Šimon Havlík dokázal zastavit touš svým levým betonem!
     
    27:46
    Na druhé straně měl dvě velké šance Jan Bečvář! V obou případech zůstal nepohlídaný před Adamem Zemanem, na něhož ale recept nenašel. Domácí gólman teď podržel svůj celek.
     
    24:49
    A bude se muset bránit ve čtyřech, protože Tomáš Krystl (PLZ) se provinil podražením za bránou Adama Zemana.
     
    22:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno, tohle bylo ukázkové napadání soupeřovy rozehrávky! Jakub Vavřička obral litvínovské obránce o kotouč a přihrál jej na MATĚJE CHALUPU, který prostřelil Šimona Havlíka a upravil stav zápasu na 3:3! Asistence: Jakub Vavřička.
     
    21:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí tým se znovu dotahuje na rozdíl jediného gólu! Do útočného pásma vyrazili proti jedinému obránci Matyáš Kantner s JAKUBEM POUREM. A byl to právě druhý jmenovaný, k němuž se dostal kotouč a pěknou střelou švihem z mezikruží snížil na 2:3! Asistence: Matyáš Kantner.
     
    Tahle změna se dala očekávat. Filip Krasanovský dnes nepůsobil nejjistějším dojmem a místo mezi třemi tyčemi od druhé třetiny přenechává Adamu Zemanovi!
     
    18:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A už je to znovu o dvě branky! Hostující celek rozjel nenápadnou útočnou akci a okamžitě po přejetí modré čáry napálil kotouč DAVID DRAŠAR. Filip Krasanovský nestihl zareagovat a puk skončil za jeho zády, 3:1 pro Litvínov. Celou akci započala dobrá rozehrávka gólmana Šimona Havlíka. Asistence: Tomáš Fencl a Šimon Havlík.
     
    17:03
    A mohlo být srovnáno! Indiáni jsou jako polití živou vodou, pokus Filipa Kokošky nyní dokázal Šimon Havlík vyrazit na tyč.
     
    16:21
    A vzápětí přišly šance na obou stranách! Za domácí minul bránu David Roubal, na druhé straně pak Krasanovský vyrazil dělovku Dominika Pecky.
     
    16:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    16 sekund před koncem trestu využívají domácí přesilovou hru a snižují na rozdíl jednoho gólu! Po ráně Marka Rubnera vyrazil Šimon Havlík puk přímo před ŠTĚPÁNA HANZLÍKA, který ho dorazil do brány a upravil na 1:2! Asistence: Marek Rubner a Jakub Pokorný.
     
    14:16
    Jan Bečvář (LIT) inkasuje dvouminutový trest za hákování a Plzeňští dostávají šanci vrátit se do zápasu v přesilové hře.
     
    14:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se navíc dopustila velké chyby v rozehrávce a darovala Litvínovu dvoubrankové vedení! DAVID DRAŠAR zachytil kotouč při napadání v útočném pásmu a parádní střelou švihem vymetl šibenici Krasanovského brány, 2:0! Bez asistence.
     
    11:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nedá se konstatovat, že by se přesilová hra hostům dařila, ale vadit jim to vůbec nemusí, neboť se dostávají do vedení 1:0! Po nahození Martina Brejžka se dostal kotouč k JANU CHMELAŘOVI, který jej napálil za bezmocného Filipa Krasanovského. Asistence: Karel Schmidmayer.
     
    10:16
    Poprvé se vylučuje také na domácí straně! Jakub Pour (PLZ) obdržel dvouminutový trest za vysokou hůl, za 7 sekund si tedy hosté zahrají přesilovou hru.
     
    08:23
    Uvidíme 30 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři! Hostující kapitán Jakub Březák (LIT) je vyloučen za faul loktem.
     
    06:53
    Domácí celek si zahraje první přesilovou hru! Podražením se totiž provinil Tomáš Fencl (LIT).

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 16. Hanzlík (Rubner, Pokorný), 22. Pour (Kantner), 23. Chalupa (Vavřička), 30. Vavřička, 50. Hanzlík – 12. Chmelař (Schmidmayer), 15. Drašar, 19. Drašar (Fencl, Š. Havlík)


    HC Plzeň 1929: Krasanovský (od 21. Zeman) – Kačena, Váchal, Novák, Krystl (C), Pokorný, Čada – Kantner, Stráský (A), Hanzlík, T. Kučera, Vavřička, Pour, Chalupa, Kokoška, Roubal, Rubner.
    Trenér: David Bruk.

    HC Litvínov: Š. Havlík (od 30. Chour) – Macháč, Franc (A), D. Havlík, Březák (C), Brejžek, Dvořák – M. Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař (A), Jícha.
    Trenér: Robert Reichel.

    Rozhodčí: Svoboda – Malý, Šimán.

    Diváci: 68
    bahis siteleri