Vancouver – Dallas 5:4 (po pr.) | Ottawa – Minnesota 1:2 (po pr.) | Chicago – Montreal 3:2 (kon.)
Colorado – Boston 0:2 (kon.) | Edmonton – NY Rangers 1:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
New York Rangers
Pondělí 14.11.2016, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:09
    Edmonton Oilers už hrají s prázdnou brankou a zkoušejí to se šesti muži v poli. Je jasné, že teď už domácí nemají na co čekat.
     
    56:50
    Michael Grabner útočil na hattrick, Talbot jej dokázal na poslední chvíli skvěle zlikvidovat. Už mohlo být úplně rozhodnuto, takhle ještě edmontonské naděje žijí.
     
    52:18
    Connor McDavid zůstal volný na pravé straně a už si to mířil se zakončením do brankoviště. Jenže v rozhodujícím okamžiku nedokázal zpracovat puk a zakončit.
    34:35 Michael GRABNER - 1:3
     
    34:35
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nakonec je branka přeci jen uznána, hlavní rozhodčí zápasu po konzultaci s kolegou u videa ukazuje směrem do středového kruhu a New York Rangers tím pádem vedou znovu o dva zásahy. Autorem trefy tedy dnes podruhé šikula MICHAEL GRABNER, jemuž se tentokrát vyplatil důraz před zařízením Cama Talbota. Je pravda, že tento moment byl hodně sporný a brankář domácích v dané chvíli ztratil přehled o tom, kde se nachází kotouč. Ale verdikt arbitra zněl jasně. Bez asistence.
     
    34:35
    Michael Grabner sice poslal dnes podruhé puk za brankáře Talbota, když jej tam dotlačil i s domácím brankářem. Ale rozhodčí ukazuje, že branku uznat nemůže. Teď si jde zavolat na video.
     
    32:05
    Vesey možná ani nečekal, že dostane tolik prostoru na pravém kruhu. Jenže tam zůstal úplně volný kotouč a Talbot měl poté co dělat, aby stačil zastavit příležitost soka.
     
    28:45
    Letestu zůstal nehlídaný před brankou a kdyby se mu podařilo vydolovat puk z hokejky soupeře, klidně mohl zasouvat kotouč do poloviny odkrytého zařízení.
     
    26:03
    Andrej Sekera měl na hokejce druhý gól v zápase, ale před brankou Rangers jen o maličký kousíček přestřelil. To by byl slušný příspěvek od slovenského obránce dnes.
     
    21:38
    Nejdříve se málem podařilo puk do branky dostat Milanu Lucicovi, ale urostlý forvard Oilers těsně přestřelil, po něm ve veliké možnosti i Jordan Eberle, jenže trefil pouze beton Raanty.
     
    20:21
    Jen pár sekund po začátku druhé třetiny si Edmonton zahraje druhou početní výhodu v utkání. Derek Stepan je totiž nucen pykat dvě minuty za hákování a už míří na trestnou lavici.
    18:45 Andrej SEKERA - 1:2
     
    18:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se v první dvacetiminutovce dočkají také fanoušci Edmonton Oilers. Toto byla určitě jedna z nejlepších šancí Olejářů v tomto utkání a také že vše skončilo vstřelenou brankou. I domácí mužstvo ukázalo, že si umí počkat na správný moment a nachytat soupeře na hruškách. Patrick Maroon kousek za modrou útočnou čárou počkal na to, až sjedou jeho spoluhráči před Raantovo zařízení. Poté poslal puk směrem do mezikruží, kde byl mimo jiné připravený zakončit také slovenský obránce ANDREJ SEKERA. Ten po přihrávce z levé strany od McDavida dává svůj první gól sezóny. Asistence: Connor McDavid, Patrick Maroon.
    13:18 Dan GIRARDI - 0:2
     
    13:18
    Rangers právě vstřelili branku!
    Necelých sedm minut před koncem úvodního dějství Rangers unikají do vedení o dva zásahy, v tuto chvíli se jim jednoznačně vyplatila trpělivost. Hosté totiž měli ponechanou výhodu, kdyby nedali tento gól, hráli by přesilovou hru. Na to ale nedošlo. Puk směrem na branku vyslal Kevin Hayes a před brankovištěm Cama Talbota byl velice dobře zaparkovaný DAN GIRARDI, který nohou tečoval puk do sítě a ochránce klece Edmonton Oilers neměl šanci na změnu směru reagovat. Hosté tak vedou 2:0 a využili další z mála možností v první třetině. Asistence: Kevin Hayes, J. T. Miller.
     
    02:26
    Je tu ale příležitost pro Edmonton, hostující Kevin Hayes totiž od rozhodčího dostává dvě minuty za sekání. Uvidíme, jak si domácí nechají dařit v přesilovce.
    01:20 Michael GRABNER - 0:1
     
    01:20
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to byla rychlost! Netrvalo to ani celé dvě minuty a hostující New York Rangers utíkají do těsného vedení. A není moc překvapením, že se prosazuje útočná trojice, které se na začátku letošního ročníku tolik daří. Rick Nash zavezl kus černé gumy přes modrou čáru do útočného pásma, zamotal hlavy obraně Edmonton Oilers. Kotouč se následně dostal až na hokejku MICHAELA GRABNERA, který rychlou střelou překonal domácího ochránce klece Cama Talbota. Olejáři tedy hned na začátku musejí dohánět ztrátu. Asistence: Kevin Klein, Rick Nash.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Sekera (McDavid, Maroon) – 2. Grabner (Klein, Rick Nash), 14. Girardi (K. Hayes, J. T. Miller), 35. Grabner


    Edmonton Oilers: Talbot – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Benning, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Eberle – Pouliot, Nugent-Hopkins, Kassian – Lander, Letestu, Pitlick.
    New York Rangers: Raanta – McDonagh, Girardi, M. Staal, Holden, Skjei, Klein – Vesey, Stepan, Rick Nash – Kreider, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Bučněvič, Pirri, Fast.

    Rozhodčí: Dwyer, Hanson – Nagy, Murchison

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri