Caen – Méty 3:0 (kon.) | Nice – Dijon 2:1 (kon.) | Marseille – Lille 2:0 (kon.)
Monaco – Lyon 1:3 (kon.)
konec
SM Caen
3:0 (1:0)
FC Méty
Neděle 18.12.2016, 14:30 • Stade Michel d'Ornano (Caen) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Pape SANÉ - 3:0
     
    90+3
    Caen právě vstřelilo branku!
    O vítězi utkání je už definitivně rozhodnuto! Karamoh z pravé strany adresoval balon do pokutového území, příjemcem jeho zásilky se stal PAPE SANÉ a po předchozím zpracování povedenou šajtlí odeslal kulatou věc na místo jejího určení. Asistence: Yann Karamoh.
     
    89
    V samotném závěru utkání ještě dostává žlutou kartu Guido Milan (FC Metz). Stalo se tak za nešetrný skluz na Saného.
     
    85
    Na pořádné drama málem zadělal Vion, který nastřelil levou tyč za Dreyerovými zády.
     
    83
    SM Caen vyčerpal poslední možnost střídání: Jonathana Delaplaceho nahradil Steed Malbranque.
     
    83
    Držením soupeře si v osobním souboji pomohl Yann Karamoh (SM Caen) a trestu v podobě žluté karty, který následoval, se nemůže ani trošku divit. Však ho hříšník přijal s pokorou.
     
    79
    Zazlobili také domácí. Míč po vzdušné přihrávce propadl do levé části pokutového území na kopačku osamoceného Karamoha, jenž Didillona vyděsil razantním pokusem z úhlu. V posledních okamžicích se hráči na Stade Michel d'Ornano docela rozstříleli.
     
    78
    Další rohový kop pro Metz tentokrát nebezpečí znamenal. Uvnitř pokutového území si totiž na centrovaný balon naskočil Falette a pokusem letícím do středu brány nechal vyniknout Dreyera.
     
    76
    Střídání v týmu SM Caen: dohráno má Vincent Bessat, místo něj si přišel zakopat Jean-Victor Makengo.
     
    75
    Přibližně čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem se zpoza pokutového území opřel do míče Sarr a jeho střela byla velmi nebezpečná. Vynikající zákrok ale předvedl Dreyer, který jako nějaká kočkovitá šelma skočil ke své pravé tyčce a balon vytěsnil na roh. Z něj už žádné riziko nevzniklo.
     
    74
    Střídání proběhlo také v mužstvu FC Metz: ze hřiště odešel Habib Diallo a na jeho místo nastoupil Thibaut Vion.
     
    72
    Střídání v týmu SM Caen: Ivana Santiniho nahradí Pape Sané.
     
    62
    Střídání v týmu FC Metz: ze hřiště odchází Gauthier Hein, přichází Guido Milan.
    61. Ivan SANTINI - 2:0
     
    61
    Caen právě vstřelilo branku!
    Hru v početní výhodě domácí celek využívá opravdu velmi rychle a dostává se tak do dvoubrankového náskoku. Před hranicí pokutového území došlo k předávce míče, který obdržel IVAN SANTINI a utaženou přízemní střelou mířící k pravé tyči nedal Didillonovi šanci. Brankář Metzu se po balonu natahoval jak mohl, ale nedosáhl na něj. Lépe to prostě nešlo trefit. Asistence: Julien Féret.
    57. Červená karta
     
    57
    Tohle je pro hostující tým velmi nepříjemné. Milan Biševac (FC Metz) mimo souboj o míč naprosto nesmyslně udeřil soupeře do obličeje a vyfasoval rovnou červenou kartu, po které se pochopitelně musí předčasně odebrat do srpch. Jiná možnost prostě neexistuje.
     
    55
    Střídání v týmu FC Metz: zatímco hrací plochu opouští Georges Mandjeck, opačným směrem míří Florent Mollett.
     
    53
    Ivan Santini (SM Caen) se pustil do křížku s Jonathanem Rivierezem (FC Metz) a oba kohouti si zblízka prohlédli žlutě zbarvený kartonek.
     
    48
    Rodelin postupoval vpřed a kličkou se pokusil obejít Georgese Mandjecka (FC Metz), který ho zastavil pouze za cenu podražení a následné žluté karty.
     
    28
    Tak tohle byla šance jako krom! Centrovaný míč z pravé strany přistál na Rodelinově hlavě a ten z velmi dobré pozice pouze orazítkoval levou konstrukci brány, od které se balon odrazil zpět do předbrankového prostoru, odkud ho obránce uklidil do bezpečí.
    20. Yann KARAMOH - 1:0
     
    20
    Caen právě vstřelilo branku!
    Fanoušci Caen jsou u vytržení, jejich tým se totiž právě dostal do vedení. Na Bessatův načechraný centr z levé strany hřiště si na hranici malého vápna naskočil YANN KARAMOH a balon umístil neomylně k pravé brankové konstrukci. Didillon nedokázal vůbec zareagovat, po hracím předmětu se stačil pouze ohlédnout a pak už ho jen se s mutným výrazem ve tváři vylovil ze sítě. Asistence: Vincent Bessat.
     
    18
    Didillon měl spoustu práce s Rodelinovou bombou bez přípravy. Právě k Rodelinovi totiž přilétl míč po centru z pravé strany a jeho okamžitá rána z hranice velkého vápna, která letěla kousek nad trávníkem, nadělala gólmanovi Metzu spoustu vrásek na čele.
     
    13
    Vzruch o chvíli později vzbudila také útočná akce Metzu. Hein se totiž před hranicí pokutového území opřel do míče a Dreyer měl s tímto nepříjemným pokusem mnoho starostí. Nakonec se mu ale skákavou střelu povedlo vyrazit do bezpečí.
     
    11
    První velká šance zápasu přišla po deseti minutách hry. Féret se prezentoval centrem z rohového kopu, při němž posadil míč na hlavu Yahii, ten našel ještě lépe postaveného Karamoha, který rovněž hlaou z bezprostřední blízkosti branku trestuhodně přestřelil.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 20. Karamoh (Bessat), 61. Santini (Féret), 90+3. Pape Sané (Karamoh)

    Karty:   53. Santini (CEN), 83. Karamoh (CEN) – 48. Mandjeck (MTZ), 53. Rivierez (MTZ), 89. Milan (MTZ)   57. Biševac (MTZ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:13.
    SM Caen: Dreyer – Guilbert, Da Silva, Yahia, Adéoti, Bessat (76. Makengo) – Karamoh, Delaplace (83. Malbranque), Féret (C), Rodelin – Santini (72. Pape Sané).
    Náhradníci: Reulet – Seube, Malbranque, Pape Sané, Bazile, Makengo, Genevois.

    FC Méty: Didillon – Balliu, Falette, Biševac, Rivierez – Doukouré (C), Mandjeck (55. Mollett) – Hein (62. Milan), Cohade, Sarr – Diallo (74. Vion).
    Náhradníci: Oberhauser – Milan, N'Guette, Vion, Mollett, Philipps, Assou-Ekotto.

    Rozhodčí: Letexier – Hebrard, Mugnier
    bahis siteleri