Excelsior – Nijmegen 2:2 (kon.) | Den Haag – Sparta Rotterdam 1:0 (kon.) | Heracles – Zwolle 3:0 (kon.)
Groningen – GA Eagles 1:1 (kon.) | Ajax – Eindhoven 1:1 (kon.)
konec
SBV Excelsior
2:2 (1:1)
NEC Nijmegen
Neděle 18.12.2016, 12:30Nizozemská Eredivisie • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:23:02)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:14.
     
    Je konec! Excelsior nakonec nedotáhl výborně rozehrané utkání do vítězného konce a s Nijmegenem pouze remizuje 2:2! Domácí se přitom ujali vedení už po deseti minutách, když se trefil Stanley Elbers ! Nijmegen poté zlepšil výkon, vyrovnal hru a Jay-Roy Jornell Grot pět minut před přestávkou výstavní bombou srovnal na 1:1! Excelsioru se ale povedl začátek druhé půle a Khalid Karami vyšperkoval svůj výlet gólem! Poté Excelsior dlouho nepouštěl soupeře do šancí! Až deset minut před koncem zahrávali hosté roh, po které vyrovnal Dario Dumić !
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí fanoušci neúnavně povzbuzují Excelsior i v samotném závěru utkání. Hosté mezitím nadále kombinují s míčem na své polovině hřiště.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Stefan Mauk (NEC Nijmegen).
     
    90
    U míče už je znovu Nijmegen. Zdá se, že hosté jsou spokojení s remízovým stavem. Nijmegen totiž kombinuje na své polovině a nikam se nežene.
     
    89
    Terell Ondaan napadal rozehrávku Nijmegenu na jeho polovině a vybojoval pro domácí přímý kop. Nikdo v černém se ale k zakončení nedostal.
     
    88
    Nijmegen zahrával rohový kop. Na centrovaný míč si naskočil Taiwo Awoniyi. Po míči ještě vystartoval Bikel, ale druhý jmenovaný se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    87
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Kevin Vermeulen, přichází Anouar Hadouir.
     
    86
    Hra je znovu přerušena! Na hrací ploše zůstává poněkolikáté v utkání ležet domácí fotbalista. Tady to ale vypadá na zranění vážnějšího charakteru.
     
    85
    Jeden z hostujících záložníků nyní dokonale rozezlil trenéra Nijmegenu. Hráč hostů totiž zpackal jednoduchou přihrávku na pět metrů a poslal balón do autu.
     
    84
    Excelsior zahrával další rohový kop. Nadýchaný centr tentokrát přilétl na přední tyč, kam vyrazil Joris Delle a bez problémů vyboxoval míč za hranici vápna.
     
    83
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Fredy, přichází Terell Ondaan.
     
    82
    Janio Bikel sprintoval za vysokou pobídkou na levou stranu. Hostující záložník si zpracoval míč, ale proti přesile obránců už nedokázal uvolnit k odcentrování.
     
    81
    Nijmegenu narostla po vyrovnávací brance křídla. Hosté se nadále tlačí do útoku a hledají si místečko, odkud by mohli vypálit na branku.
     
    79
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází André Fomitschow, přichází Stefan Mauk.
    78. Dario DUMIĆ - 2:2
     
    78
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Nijmegen necelou čtvrthodinu před koncem dotahuje krok! Centr do rohového praporku propadl na zadní tyč, kde si jej zpracoval DARIO DUMIĆ a tvrdou střelou poslal míč do sítě!
     
    77
    Také domácí fotbalisté se dožadovali odpískání pokutového kopu! Mikael Dyrestam zasáhl míč hodně podivným způsobem, ale sudí ani tentokrát hru rukou nezaregistroval.
     
    76
    Hra je znovu přerušena! Fredy schytal v jednom ze soubojů nějaký šrám a nyní zůstává ležet na hrací ploše. Podle všeho však bude schopen pokračovat.
     
    75
    Excelsior zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přilétl na malé vápno, kam vyrazil brankář Joris Delle, jež schoval míč do rukavic.
     
    74
    Henrico Drost v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území doslova zboural Grota, ale podle hlavního arbitra byl ostrý souboj v mezích pravidel.
     
    73
    Jeffry Fortes sprintoval po levé straně za přihrávkou za obranu. Domácímu fotbalistovi se ještě nabízel Hasselbaink, ale vracející se Dumić přihrávku zastavil.
     
    72
    Nigel Hasselbaink sice vstřelil branku, ale radost mu pokazil asistent rozhodčího! Domácí útočník doklepl do sítě odražený míč, ale v době střely stál za posledním obráncem!
     
    71
    Hra je znovu přerušena. Na trávníku tentokrát zůstává ležet Jeffry Fortes, který se po jednom ze soubojů drží za levý kotník. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    70
    Domácí se tlačí do zakončení! Ke střele ze střední vzdálenosti napřáhl Kevin Vermeulen. Domácí záložník vyslal skákavou ránu, se kterou neměl Delle problém.
     
    69
    Fredy na pravé straně roztančil obránce, předal míč Karamimu, jež centroval na malé vápno, kde však kraloval připravený stoper Dario Dumić.
     
    67
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Stanley Elbers, přichází Luigi Bruins.
     
    67
    Stanley Elbers zůstává ležet na hrací ploše. Domácí fotbalista má problémy s křečemi. Na pomoc už mu ale dorazili hned dva fotbalisté Nijmegenu.
     
    66
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Julian von Haacke, přichází Taiwo Awoniyi.
     
    65
    Joris Delle na druhé straně musel odkopávat míč před napadajícím Hasselbainkem. Hostující gólman odkopl míč na polovinu Excelsioru.
     
    64
    Nijmegen zahrával rohový kop. Julian von Haacke poslal centr na malé vápno, ale Tom Muyters znovu vyrazil mezi hlavičkáře a ukryl balón do rukavic.
     
    63
    Tom Muyters vyrazil z branky na značku pokutového kopu, kde schoval do rukavic odražený míč před napadajícím Kadioglem. Domácí se zatím brání bez potíží.
     
    62
    Khalid Karami ve výskoku prodloužil míč na hranici pokutového území, ale za jeho pobídkou se nerozběhl nikdo z hráčů v černých dresech.
     
    61
    Jurgen Mattheij si vzal do parády napadajícího Grota, pustil se s hostujícím útočníkem do hlavičkového souboje a vybojoval balón pro Excelsior.
     
    60
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Robin Buwalda, přichází Mikael Dyrestam.
     
    59
    Do pokutového území se z levé strany prodral Kevin Vermeulen. Domácí záložník si ještě pomohl patičkou, jenže vracející se obránce odkopl míč na roh.
     
    58
    Nigel Hasselbaink si zpracoval vysokou přihrávku a ihned chtěl přenést hru na pravou stranu. Domácí útočník však poslal hodně nepovedenou přihrávku.
     
    57
    Hosté se po rozehrávce následného přímého kopu dožadovali odpískání penalty, ale podle rozhodčího domácí obránce rukou nezahrál.
     
    56
    Na světě je první žlutá karta dnešního souboje! Domácí stoper Henrico Drost zastavil rozběhnutého soupeře jen za cenu faulu!
     
    55
    K odvážné střele z ostrého úhlu napřáhl Jeffry Fortes. Domácí fotbalista pořádně protáhl Delleho, kterému míč vypadl, ale brankář Nijmegenu balón rychle přikryl.
     
    54
    Wojciech Golla zaváhal při rozehrávce na vlastní polovině. Hostující stoper poslal pomalou přihrávku, ale naštěstí pro Nijmegen ji nikdo v černém nezachytil.
     
    53
    André Fomitschow se vydal podpořit ofenzívu Nijmegenu. Krajní obránce hostujícího celku poslal přihrávku do středu hřiště, na kterou nedosáhl nikdo v červeném.
     
    52
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstává ležet Khalid Karami. Autor druhé branky Excelsioru si přivodil nějaký šrám v jednom ze soubojů. Podle všeho ale bude pokračovat.
     
    51
    Julian von Haacke se nechal faulovat a okamžitě rozehrál. Hosté ale bleskovou rozehrávkou obranu Excelsioru nepřekvapili. Nijmegen přesto zůstává u míče.
    49. Khalid KARAMI - 2:1
     
    49
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Parádní gól domácího celku! Excelsior si bere zpět ztracené vedení! KHALID KARAMI se natlačil před obránce, prolétl s míčem až před brankáře a střelou na zadní tyč rozjásal fanoušky!
     
    48
    André Fomitschow si naběhl po levé straně do pokutového území, kam obdržel prudkou přihrávku, zpracoval si míč, avšak prudkou střelou poslal balón na tribunu.
     
    47
    Jay-Roy Jornell Grot dobře napadal rozehrávku domácího celku, ale od hostujícího útočníka se míč odrazil do zámezí. Excelsior bude vhazovat.
     
    46
    Excelsior obstaral výkop do druhého poločasu. Domácí celek se nikam nežene a zahajuje druhý poločas postupnou kombinací na své polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Domácí Excelsior vlétl do zápasu ve velkém stylu a v úvodní desetiminutovce takřka nepustil Nijmegen k míči. V jedenácté minutě po pěkné akci poslal Excelsior do vedení Stanley Elbers ! Nijmegenu se poté podařilo vyrovnat hru a pět minut před přestávkou parádní dělovkou vyrovnal na 1:1 Jay-Roy Jornell Grot ! Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Fredy motal hlavy obráncům soupeře na pravé straně. Domácí záložník se pokusil odcentrovat, ale jeho pobídku zastavil jeden ze soupeřů.
     
    44
    Nigel Hasselbaink si v rychlosti špatně zpracoval míč. Domácí útočník si balón předkopl daleko od nohy a dobře postavený Golla odpálil balón do bezpečí.
     
    43
    Stanley Elbers málem využil zaváhání hostujících obránců. Golla si v pokutovém území dával přesnost s jedním z kolegů, ale naštěstí pro Nijmegen se Elbers nedostal ke střele.
    41. Jay-Roy Jornell Grot - 1:1
     
    41
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Nádherný gól! JAY-ROY JORNELL GROT si zpracoval míč na hranici pokutového území, prošel mezi obránci, opřel se do skákavého balónu a jeho dělovka levačkou zapadla k tyči!
     
    40
    Kevin Vermeulen se rozbíhal za přihrávkou na levou stranu, ale domácí záložník neměl šanci zastihnout prudký míč. Nijmegen bude vhazovat.
     
    39
    Dlouhou hlavičkovanou před brankou domácího celku nakonec ukončil Jurgen Mattheij, který vyhlavičkoval míč daleko za hranici pokutového území.
     
    38
    Na centr od rohového praporku si naskočil Wojciech Golla, jež se snažil zakončovat z malého vápna, ale jeho pokus brankáře Muyterse neohrozil.
     
    37
    Julian von Haacke protančil s míčem až do pokutového území, kde se nechal vytlačil do ostrého úhlu, odkud už neoslovil nikoho v červeném. Vybojoval alespoň roh.
     
    36
    Nigel Hasselbaink si rychle zpracoval přihrávku na hranici pokutového území a pravačkou vyslal technický pokus. Jeho rána však minula vzdálenější tyč.
     
    35
    Exekuce přímého kopu se tentokrátujal Kevin Vermeulen. Domácí záložník svou prudkou střelou trefil jen zeď, od které se míč odrazil na rohový kop.
     
    34
    Janio Bikel před pokutovým územím fauloval unikajícího Hasselbainka a může být rád, že neuviděl žlutou kartu. Excelsior ale rozehraje přímý kop.
     
    33
    Nigel Hasselbaink se hnal za další pobídkou do pokutového území. Domácí útočník ale nedosáhl na prudký centr. Excelsior přesto zůstává u balónu.
     
    32
    Hosté vybojovali další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde se snažil hlavičkovat Wojciech Golla, ale jeho pokus zády k brance Muyterse neohrozil.
     
    31
    Nijmegen drží míč na polovině hrací plochy a vyčkává na skulinky v obraně Excelsioru. Domácí obránci zatím akci soupeře nenapadají.
     
    30
    Na branku Nijmegenu se valila další černá vlna. Stanley Elbers pobídkou z pravé strany našel Fredyho, jež si ale špatně zpracoval míč a nestačil vypálit.
     
    29
    Do kombinace Nijmegenu se zapojil i Joris Delle. Hostující brankář ale nepovedenou rozehrávkou zahnal spoluhráče k postranní čáře. Hosté však těžkou situaci ustáli.
     
    28
    Excelsior zahrával rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde si dělal prostor Jurgen Mattheij, ale přes stopery se nedostal k hlavičce.
     
    27
    Do pokutového území domácího celku přilétl prudký centr z pravé strany. Po míči se vrhl Jay-Roy Jornell Grot, ale jeho zakončení špičkou kopačky bylo nepřesné.
     
    26
    Bas Kuipers špatným vhazováním nabídl míč soupeři. Hosté ale zaváhání domácího celku nevyužili a odevzdali míč nazpátek obráncům Excelsioru.
     
    25
    Domácí fanoušci zatím vytvářejí parádní atmosféru. Příznivci Excelsioru od úvodní minuty neúnavně povzbuzují svůj celek a ženou jej za vstřelením dalších gólů.
     
    24
    Khalid Karami se vydal na výlet podél pravé postranní čáry. Domácí obránce chtěl ošálit svého strážce, ale při jedné z kliček podklouzl a poroučel se k zemi.
     
    23
    Hostům se v posledních minutách podařilo otupit tlak Excelsioru. Domácí celek se nyní nemůže prokousat přes půlící čáru.
     
    22
    Hosté se rozhodli pro rozehrávku secvičeného signálu. Na vysoký centr si naskočil Wojciech Golla, který ještě předkládal míč na zadní tyč, ale von Haacke tentokrát nezakončil.
     
    21
    Nijmegen měl k dispozici přímý kop. Vysoký centr směřoval na Bikela, před kterým přizvedl balón hlavou na rohový kop jeden z obránců Excelsioru.
    20. Obrovská šance na vyrovnání
     
    20
    Obrovská šance na vyrovnání! Ferdi Kadioglu odcentroval z pravé strany na zadní tyč, kde číhal Julian von Haacke, ale domácí brankář se stačil přemístit a hlavičku vyrazil!
     
    19
    Nigel Hasselbaink dohnal přihrávku do pokutového území a z levé strany předkládal míč před branku. Prudkou pobídku stačil na posledních chvíli odvrátit Golla.
     
    18
    Nijmegen zahrával další rohový kop. Krátky centr tentokrát přilétl na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kralovali domácí obránci. Excelsior se bez problémů ubránil.
     
    17
    Po rohovém kopu vyšplhal ze všech nejvýše stoper Nijmegenu Wojciech Golla, který hlavičkoval na malém vápně, jenže jeho pokus končí vysoko nad brankou.
     
    16
    Nijmegen měl k dispozici přímý kop. Za odraženým míčem přispěchal Mohamed Rayhi, který se špatným zpracováním vytlačil k brankové čáře a vybojoval pouze rohový kop.
     
    15
    Khalid Karami se vydal na výlet do pokutového území. Domácí fotbalista se natlačil před obránce, ale obdržel přihrávku na paty a už nestačil ohrozit branku Nijmegenu.
     
    14
    Bas Kuipers prodloužil hlavou míč na polovinu hostujícího celku, jenže Kevin Vermeulen zaspal a Wojciech Golla nakonec stačil odkopnout balón do bezpečí.
     
    13
    Nijmegen se pokusil přispěchat s rychlou odpovědí, ale přihrávka na rozběhnutého Grota byla příliš prudká a Tom Muyters si bez problémů došel pro míč.
    11. Stanley ELBERS - 1:0
     
    11
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Domácím se vyplatil obrovský tlak a už po desíti minutách se ujímají vedení! Kevin Vermeulen obdržel míč na levou stranu, potáhl jej do pokutového území, přihrál před prázdnou branku STANLEYMU ELBERSOVI, který už měl snadnou práci!
     
    10
    Obrana Nijmegenu má obrovské problémy s rychlonohým Fredym. Domácí fotbalista se ocitl za obranou a snažil se lobovat brankáře, ale jeho z velké vzdálenosti byl nepřesný.
     
    9
    Excelsior zahrával první rohový kop. Na přetažený centr si sbíhal Henrico Drost, ale domácí stoper hlavičkoval takřka na brankové čáře a už nestačil seřídit mířidla.
     
    8
    Domácí jsou v úvodu mnohem aktivnějším celkem. Fredy se natlačil před obránce a snažil se prostrčit přihrávku na rozběhnutého Fortese, ale obrana Nijmegenu tentokrát zasáhla.
     
    7
    První zakončení dnešního zápasu. Fredy si na pravé straně narazil míč, naběhl si do pokutového území, nicméně střelou po zemi z ostrého úhlu brankáře nevyplašil.
     
    6
    Do obrovské šance se z levé strany řítil Jeffry Fortes, ale naneštěstí pro Excelsior se v době přihrávky pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    5
    Jeffry Fortes sprintoval po pravé straně za prudkou přihrávkou. Domácí rychlonožka sice předběhla svého strážce, ale Buwalda byl u míče včas.
     
    4
    Na druhé straně sprintoval za obloučkem přes obranu Ferdi Kadioglu. Křídelník Nijmegenu ale neměl proti lépe postaveným stoperům šanci na úspěch.
     
    3
    Exekuce přímého kopu se ujal sám faulovaný Kevin Vermeulen. Domácí fotbalista zkoušel technický obstřel, ale čtyřčlenná zeď jeho pokus zastavila.
     
    2
    Poprvé v utkání se do útoku vydal také Excelsior. Khalid Karami posunul míč na hranici pokutového území, kde se Vermeulen nechal chytře faulovat. Rýsuje se zajímavá možnost.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Stoper Nijmegenu Wojciech Golla okamžitě nakopl míč dopředu, ale domácí obránci nechali balón propadnout do autu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastoupily na hrací plochu. Excelsior bude hrát v černém, zatímco Nijmegen zvolil červené dresy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Muyters – Karami, H. Drost, Mattheij, Kuipers – Fortes, Vermeulen, Faik – Fredy, Hasselbaink, Elbers.
    Náhradníci: Kurto, Damen – Owusu, Bruins, Ondaan, Badjeck, Massop, Haspolat.

    NEC Nijmegen: Delle – Buwalda, Dumić, Golla, Fomitschow – Bikel, von Haacke, Breinburg – Kadioglu, Jornell Grot, Rayhi.
    Náhradníci: Smits, van Duin – Heinloth, Dyrestam, Awoniyi, Mayi, Mauk, Gmeiner, Leiwakabessy, Groeneveld..
     
    Vzájemné duely v minulé sezóně

    Excelsior – Nijmegen 2:0
    Nijmegen – Excelsior 1:0
     
    SBV Excelsior

    Excelsior je na tom o něco hůře. Dnešní domácí celek nasbíral v šestnácti duelech jen patnáct bodů a drží se dvě místa nad sestupem. Na sestupové vody však disponuje pouze jednobodovým náskokem. V minulém kole zajížděl do Heerenveenu, kde prohrál 2:1.
     
    NEC Nijmegen

    Fotbalisté Nijmegenu vybojovali v šestnácti zápasech osmnáct bodů a aktuálně drží dvanáctou pozici. Na hřištích soupeřů však Nijmegen nasbíral jen bodů. Na konci listopadu dokonce porazil Twente. V minulém kole hostili Nijmegen Den Haag a před svými fanoušky zvítězil 3:0.
     
    Dobré odpoledne všem fanouškům nizozemského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Eredivisie. Společně se zaměříme na duel mezi SBV Excelsior a NEC Nijmegen. Výkop je stanoven na 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 11. Elbers, 49. Karami – 41. Jornell Grot, 78. Dumić

    Karty:   56. H. Drost (EXC) – 90. Mauk (NIJ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:14.
    SBV Excelsior: Muyters – Karami, H. Drost, Mattheij, Kuipers – Fortes, Vermeulen (87. Hadouir), Faik – Fredy (83. Ondaan), Hasselbaink, Elbers (67. Bruins).
    Náhradníci: Kurto, Damen – Owusu, Bruins, Ondaan, Badjeck, Massop, Haspolat, Hadouir.

    NEC Nijmegen: Delle – Buwalda (60. Dyrestam), Dumić, Golla, Fomitschow (79. Mauk) – Bikel, von Haacke (66. Awoniyi), Breinburg – Kadioglu, Jornell Grot, Rayhi.
    Náhradníci: Smits, van Duin – Heinloth, Dyrestam, Awoniyi, Mayi, Mauk, Gmeiner, Leiwakabessy, Groeneveld.
    bahis siteleri