Buffalo – Boston 2:4 (kon.) | Washington – New Jersey 1:2 (0:2 po s.n.) | Tampa – Toronto 2:3 (po pr.)
Florida – Montreal 2:3 (po pr.) | Ottawa – Detroit 2:3 (po pr.) | Nashville – Chicago 2:3 (kon.)
Minnesota – NY Islanders 6:4 (kon.) | Winnipeg – Columbus 3:5 (kon.) | Dallas – Colorado 4:2 (kon.)
Calgary – Anaheim 1:3 (kon.) | Edmonton – Los Angeles 3:1 (kon.) | Arizona – NY Rangers 3:6 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Los Angeles Kings
Pátek 30.12.2016, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:47 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:1
     
    59:47
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je hotovo, domácí trefují prázdnou branku. Na útočnou cestu se vydal RYAN NUGENT-HOPKINS, který touto střelou do odkryté klece přidává pojistku, uklidňuje tak střídačku Olejářů i fanoušky na tribunách. Tohle už Kings těžko stihnou, dnes odjedou z kanadského města bez jediného bodu. Radovat se tak bude Edmonton. Asistence: Leon Draisaitl.
    46:58 Eric GRYBA - 2:1
     
    46:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Teď si ho ale komplikuje a Edmonton Oilers mají poměrně rychle zpátky své vedení. Hodně nepřehledná situace na brankovišti hostujícího brankáře Budaje, kterou nejlépe ze všech zvládl vyřešit obránce kanadského mančaftu ERIC GRYBA. První střelu Budaj zvládl vyrazit před sebe, pak se ale puk odrazil do prostoru mezi kruhy, následně zase zpátky do brankoviště. A pak přišel moment Gryby, ten někde mezi klubíčkem těl popostrčil puk do sítě. Docela šťastná situace, ale trefa pochopitelně platí. Tak uvidíme, jak Kings zareagují. Asistence: Jordan Eberle, Milan Lucic.
    43:05 Nick SHORE - 1:1
     
    43:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Blesk z čistého nebe dostává zápas zpátky do vyrovnaného stavu. Edmonton měl od začátku třetí třetiny zase o něco více ze hry a snažil se také častěji zakončovat. Ale první větší šance Los Angeles Kings v poslední dvacetiminutovce končí gólem, Cam Talbot toho pravděpodobně moc neviděl. Tím pádem nestihl reagovat na zakončení, které docela z dálky vyslal NICK SHORE. Brankář domácích už toho moc dělat nemohl, ale tohle je samozřejmě pro kanadský celek problém, protože doposud byl na ledě herně o něco lepším týmem. Bez asistence.
    22:32 Patrick MAROON - 1:0
     
    22:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hodně rychle využitá početní výhoda a máme tu tedy první trefu zápasu. Oilers na nic nečekali, okamžitě po buly aktivně rozehrávali kotouč napříč celým útočným pásmem. Následně od modré čáry dostal na úroveň brankoviště nahrávku útočník domácího celku PATRICK MAROON, jenž nezazmatkoval, v pohodě zasunul kotouč za Budajova záda. Brankář Los Angeles Kings to očividně v danou chvíli nečekal, nestačil totiž reagovat. Maroon ukázal pohotovost a hlavně šikovné ruce. Kanadský mančaft má tedy na hokejkách těsné vedení a využitou přesilovku k dobru. Asistence: Jordan Eberle, Matthew Benning.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. Maroon (Eberle, Benning), 47. Gryba (Eberle, Lucic), 60. Nugent-Hopkins (Draisaitl) – 44. N. Shore


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Russell, Benning, Davidson, Gryba – Lucic, McDavid, Eberle – Maroon, Nugent-Hopkins, Draisaitl – Pouliot, Caggiula, Puljujärvi – Hendricks, Letestu, Kassian.
    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, M. Greene – Gáborík, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Setoguchi – King, Dowd, Lewis – Clifford, Andreoff, N. Shore.

    Rozhodčí: Nicholson, StLaurent – Gawryletz, Cherrey

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri