Nitra – Trenčín 5:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:2 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 8:1 (kon.)
Poprad – Zvolen 2:3 (0:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Detva 0:1 (kon.)
konec
HK Nitra
5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Sobota 30.12.2017, 16:00 • Nitra Arena, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:39
    Judd Blackwater získal puk od Adama Themára, položil si brankára Hiadlovského, následne sa však sám dostal z ideálnej pozície, a tak nemohol ani zakončiť, ani prihrávať Matejovi Paulovičovi.
     
    54:20
    Trenčania vybojovali puk v strednom pásme, Tibor Varga ho potiahol po pravej strane, Ján Pardavý však jeho prihrávku vo vzduchu trafiť nedokázal!
     
    49:26
    Trenčania si zahrajú štvorminútovú presilovú hru potom, čo Karol Csányi po strate puku nepríjemne zasiahol do tváre Matúša Holendu, čo sa nezaobišlo bez krvavého zranenia mladého obrancu Dukly.
     
    44:05
    Timotej Šille sa ocitol v dobrej pozícii pred Tomášom Hiadlovským, avšak neuspel. Následne sa neujal ani projektil Michala Pupáka z hranice medzi kruhmi na vhadzovanie.
     
    36:40
    Justin Kovacs prešiel okolo trenčianskeho obrancu, spoza bránky naservíroval puk Marekovi Slovákovi, ktorý bránku Tomáša Hiadlovského tentokrát tesne minul!
     
    33:30
    Trenčín dal gól!
    Trenčanom dnešný zápas príliš nevychádza, no teraz predviedol štvrtý útok skutočne krásnu kombináciu. Jozef Švec prenikol po pravom krídle a krásnou prihrávkou na stred ihriska ponúkol puk ADAMOVI ŠPANKOVIČOVI, ktorý sa dokázal pretlačiť cez vracajúceho sa Ordzovenského. Asistencie: Švec, Gašparovič.
     
    31:12
    Dukla však teraz prepadla v útočnom pásme a mohla inkasovať dokonca aj v oslabení, keď sa do prečíslenia 2 na 1 dostala dvojica Marek Slovák-Judd Blackwater, Slovák v tejto situácii už trošku zbytočne hľadal svojho zámorského kolegu.
     
    30:35
    Skvelý Nathan Lawson! Ten v posledných minútach nemal veľa práce, no tentokrát ukázal svoje veľké kvality, keď efektným zákrokom lapačkou zlikvidoval dorážku Jakuba Gašparoviča po zrazenej strele Juraja Bezúcha.
     
    30:22
    Tak na toto sa nepozerá vôbec dobre. Ondrej Mikula nabral rýchlosť po ľavom krídle, stíhal ho Matej Paulovič, ktorý ho v snahe odobrať puk nepríjemne zasiahol do nechráneného miesta. Trenčania si tak zahrajú v početnej prevahe.
     
    26:19
    Trenčania poslali puk cez všetky čiary. Oveľa dôležitejšie veci sa však odohrávali pri striedačke Nitry, kde sa do seba pustili Daniel Rzavský s Brankom Radivojevičom, Rzavského prišiel pomstiť Kanaďan Mitch Versteeg. Rozhodcovia napokon túto situáciu vyriešili menšími trestami za hrubosť pre Versteega a Radivojeviča. Dve minúty budeme hrať so štyrmi hráčmi na oboch stranách.
     
    25:18
    To, čo sa dalo očakávať, sa aj stáva realitou. Michalovi Valentovi zápas proti jeho bývalému tímu absolútne nevyšiel a už v úvode druhej tretiny prepúšťa miesto Tomášovi Hiadlovskému.
     
    25:18
    Nitra dala gól!
    Tak kde teraz boli Trenčania, to snáď vedia len oni. Absolútne neobsadení členovia nitrianskeho druhého útoku si užili doslova luxusné množstvo voľného priestoru v útočnom pásme. Justin Kovacs zachytil puk na útočnej modrej čiare, poslal krížnu prihrávku na Judda Blackwatera, ktorý ho ešte ako na zlatom podnose ponúkol MAREKOVI SLOVÁKOVI. Asistencie: Kovacs, Blackwater.
     
    23:32
    Nitra dala gól!
    Tak a už je to o štyri góly. JAKUB RUČKAY si vypýtal prhihrávku od mantinelu na os ihriska, preštrikoval sa až pred Michala Valenta, ktorého napokon nadvakrát dokázal aj prekonať. Asistencia: Csányi.
     
    19:45
    Nitra dala gól!
    No tak defenzíva Trenčanov v závere prvej tretiny doslova horí. Obrancom vojakov chýba dôraz v predbránkovom priestore, navyše niekoľko nie príliš istých zákrokov predviedol už aj Michal Valent. Gólman Dukly znova vyrazil nastrelený puk len pred seba, čo na ďalšiu úspešnú dorážku využil MICHAL KRIŠTOF. Asistencie: Paulovič, Rais.
     
    18:23
    Nitra dala gól!
    Nitrania sa museli znova vracať do útočného pásma, čo jednoduchým spôsobom vyriešil Jameson Milam, ktorý napálil puk na Valenta, ten ho vyrazil len pred seba, kde sa najlepšie zorientoval JUSTIN KOVACS. Asistencia: Milam.
     
    17:55
    Matej Paulovič nakopol motory, prenikol do útočného pásma a takmer z hranice bránkovej čiary naservíroval puk Marekovi Slovákovi, ten triafa len pripraveného Michala Valenta!
     
    17:10
    Nitrania budú mať navyše ideálnu príležitosť odskočiť na rozdiel dvoch gólov, keď sa vo vlastnom obrannom pásme previnil nebezpečnou hrou vysokou hokejkou obranca Juraj Cebák.
     
    16:15
    Nitra dala gól!
    Prvý nitriansky útok v tejto chvíli ukázal, že sa už vidí snáď aj naslepo. Matej Paulovič skvelým spôsobom zareagoval na odrazený puk od zadného mantinelu a krásnou zadovkou našiel MICHALA KRIŠTOFA, ktorý už nemal problém prestreliť Michala Valenta. Asistencie: Paulovič, Rais.
     
    10:26
    Nádhernú individuálnu akciu teraz predviedol Matej Paulovič, keď skvelým spôsobom doslova vycvičil Mareka Pača a pokúsil sa zasunúť puk k bližšej žrdke, kde však bol pripravený Michal Valent.
     
    02:34
    Trenčania si zahrajú prvú presilovú hru zápasu, keď si na trestnú lavicu musí ísť za nebezpečný krosček sadnúť Jakub Ručkay.
     
    00:26
    No tak zápas nám začína poriadne zaujímavo. Veľkú chybu v rozohrávke spravil Peter Frühauf, ktorý poslal puk len na hokejku Mateja Pauloviča. Ten nastreľoval puk na bránu Michala Valenta, kde ho však nedokázal správne nasmerovať Radoslav Macík.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 17. Krištof (Paulovič, Rais), 19. Kovacs (Milam), 20. Kri (Paulovič, Rais), 24. Ručkay (Csányi), 26. Slovák (Blackwater, Kovacs) – 34. Špankovič (Švec, Gašparovič)


    HK Nitra: Lawson (Laco) – Mezei, Rais, Paulovič, Krištof, Macík – Ordzovenský, Milam, Blackwater, Slovák, Kovacs – Rýgl, Versteeg, Rzavský, J. Ručkay, Csányi – Mir. Pupák, Mich. Pupák, H. Ručkay, Šille, Fominykh
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Frühauf, Pač, Varga, Pardavý jr., Radivojevič – Cebák, Holenda, Bezúch, Bulík, Sojčík – Bohunický, Ďurkech, Kukuča, Dlouhý, Mikula – Themár, Gašparovič, Švec, Špankovič

    Rozhodčí: Jozef Kubuš, Vladimír Fridirch – Tomáš Gegáň, Roman Výleta
    bahis siteleri