Valladolid – Barcelona 0:1 (kon.) | Espanyol – Valencia 2:0 (kon.) | Sevilla – Villarreal 0:0 (kon.)
Girona – Real Madrid 1:4 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:0 (0:0)
Villarreal CF
Neděle 26.08.2018, 22:15 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Přeji dobrou noc a brzy u dalších přenosů na počtenou! (00:13:24)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:14.
     
    Šlágr druhého kola Primera División mezi Sevillou a Villarrealem nabídl parádní a otevřenou podívanou, utkání ale nakonec končí bezbrankovou dělbou bodů. Svěřenci Pabla Machíse se v závěrečných minutách nadechli k drtivému tlaku, André Silva ani střídající Wissam Ben Yedder ale své tutovky nedokázali proměnit, a Sevilla se tak na čtvrteční odvetu play-off Evropské ligy proti Olomouci nenaladila vítězně. Skvělý výkon v domácím brankovišti podal Tomáš Vaclík, jenž tak ve své ligové premiéře na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán udržel čisté konto.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Morenova kolmice zamýšleného adresáta Daniela Rabu nenašla, načež Aleix Vidal pouze zakopl míč do autu. Nyní budeme svědky možná poslední akce hostů v tomto utkání.
     
    90+3
    Polovina pětiminutového nastavení už je za námi a hosté nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině, drtivý tlak Sevilly je – alespoň prozatím – u konce.
     
    90+2
    Na opačnou stranu se poté vydal Gerard Moreno, jehož průnik za cenu žluté karty zastavil Simon Kjaer.
     
    90+1
    Tlak Rojiblancos přetrvává. Další obrovskou šanci měl na kopačce Wissam Ben Yedder, jenž ale z levé strany pokutového území orazítkoval bližší tyč!
    90. Silva z bezprostřední blízkosti selhal!
     
    90
    André Silva se zničehonic zjevil sám před Sergiem Asenjem, ze stoprocentní pozice se mu ale nepodařilo zakončit!
     
    89
    Z nařízené standardní situace sice domácí nezahrozili, Gonalons s Vidalem ale ještě udrželi míč ve hře, a akce Sevilly tak pokračuje dál.
     
    88
    Hra je znovu přerušena, Jaume Costa teď za svůj skluz na Sarabiu vyfasoval žlutou kartu.
     
    87
    V poslední desetiminutovce utkání se ani jeden tým do šancí nedostává, s přibývajícími minutami začíná být pravděpodobnější a pravděpodobnější bezbranková remíza.
     
    85
    Mercadův prudký nákop si střídající Wissam Ben Yedder nedokázal zpracovat, protiakci Villarrealu ale už v zárodku zastavil pozorný Aleix Vidal.
     
    84
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Sergio Escudero, přichází Wissam Ben Yedder.
     
    82
    V Seville právě odbila půlnoc, na jihu Španělska ale stále panuje teplota 31 stupňů Celsia. Nechme se překvapit, komu v hektickém závěru utkání zbude více sil...
     
    81
    Pablo Sarabia následně za zbytečné protesty vyfasoval žlutou kartu, Sergio Escudero byl zatím nabrán na nosítka a utkání pro něj předčasně skončilo.
     
    80
    Sergio Escudero je v bolestech po vzdušném souboji se střídajícím Rabou. Escudero si při dopadu na zem zřejmě pochroumal ruku a nevypadá to s ním vůbec dobře...
     
    79
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Santi Cazorla, přichází Daniel Raba.
     
    78
    Maxime Gonalons nic nevymýšlel a posunul míč stoperům, na svěřencích Pabla Machíse se začínají projevovat známky únavy.
     
    77
    Hra už pokračuje a villarrealští fotbalisté až teď provedli své avizované autové vhazování, dlouhý aut z levé strany ale k Baccovi nedoletěl.
     
    75
    Sudí Undiano Mallenco nařídil další občerstvovací přestávku, hráči obou týmů míří ke svým střídačkám.
     
    74
    Svěřenci Javiho Callejy opět převzali iniciativu a usadili se před pokutovým územím Sevilly, i necelých dvacet minut před koncem ale stále čekáme na gól.
     
    73
    Manu Trigueros prováhal ideální okamžik k zakončení a nakonec o míč přišel, po následné nepovedené rozehrávce Aleixe Vidala je ale balon opět v moci hostů.
     
    71
    Andrého Silvu zradilo zpracování po přihrávce Gonalonse, Rojiblancos ale ještě mohou pokračovat v kombinaci na útočné polovině.
     
    70
    Ani v pořadí pátý rohový kop žluté ponorky ale nebezpečí pro Vaclíka neznamenal, míč je nyní v moci sevillských zadáků.
     
    69
    Hosté následně zahrávali rohový kop, který se však bude opakovat, poněvadž Pedrazův centr byl sražen zpět do zámezí.
    67. Bacca na Vaclíka nevyzrál!
     
    67
    Gerard Moreno vyzval k otevření skóre střídajícího Carlose Baccu, který se proti svému bývalému klubu málem prosadil, na skvělého Vaclíka si ale nepřišel!
     
    66
    Manu Trigueros u postranní čáry srazil k zemi Jesúse Navase, domácí kapitán leží v bolestech na trávníku a hra zůstává přerušena.
     
    65
    Jesús Navas poslal další prudký centr do pokutového území, ani tentokrát se ale nikdo v bílém dresu do zakončení neprokousal.
    Andalúsie má stále prázdniny, na tribuny si přesto našlo cestu více než 35 tisíc diváků.

     
    63
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Aleix Vidal.
     
    63
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Maxime Gonalons.
     
    62
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Carlos Bacca.
     
    61
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Jaume Costa.
     
    60
    Cazorla se dostal až za půlící čáru, tam jej ale čistě odzbrojil Éver Banega. Po následné akci Sevilly se diváci dožadovali odpískání ruky Pedrazy, hra ale plyne dál.
     
    59
    Pablo Sarabia roztáhl hru na volného Jesúse Navase, jehož následný centr ale postrádal přesnost a na opačnou stranu už vyráží Santi Cazorla.
     
    58
    Hra se stěhuje ze strany na stranu, bezbrankový stav ale platí i nadále. Manu Trigueros to teď zkoušel z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho projektil byl ovšem značně nepřesný.
     
    56
    Escuderova hlavička se odrazila o zem, načež se ještě pokusil balon tečovat Pablo Sarabia, naštěstí pro Asenja se ale k míči nedostal.
     
    55
    Franco Vázquez se šikovně prokousal až na úroveň brankové linie, odkud se mu ale nepodařilo odcentrovat míč do prostoru před Sergiem Asenjem.
     
    54
    Karl Toko Ekambi vlétl do souboje s Roquem pozdě, Rojiblancos tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
    Ve své premiéře v La Lize inkasoval Tomáš Vaclík jednou, dnes zatím drží čisté konto.

     
    53
    Roque Mesa zavezl míč na útočnou polovinu a poté přenechal kulatý nesmysl volnému Silvovi, který to vzal možná trochu sobecky na sebe, jeho dalekonosná rána ale postrádala přesnost i razanci.
     
    51
    Santiago Cáseres svého argentinského krajana Banegu obral míč ve středu hřiště a okamžitě založil rychlou protiakci, vznikající nebezpečný ale skvělým obranným zákrokem zažehnal Escudero.
     
    50
    Po akci Toka Ekambiho se ke střele uvnitř šestnáctky dostal Gerard Moreno, jeho projektil ale na poslední chvíli zblokoval Simon Kjaer, a Vaclík tak zasahovat nemusel!
     
    49
    Ojedinělá protiakce Rojiblancos neměla dlouhého trvání. Pablo Sarabia se pokusil vyslat na zteč Andrého Silvu, jeho nepovedený pas ale skončil až u Asenjo.
     
    48
    Po změně stran se obraz hry zcela změnil, zatím jsou u míče prakticky neustále hostující fotbalisté.
     
    47
    Velezkušený Santi Cazorla se za hranicí pokutového území zmocnil odraženého míče a bez váhání vypálil, špílmachr Villarrealu ale svůj projektil poslal vysoko nad břevno.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 23:21.
     
    Po konci prvního poločasu stále platí bezbrankový stav, zatím jsme se ale rozhodně nenudili. Tomáš Vaclík i Sergio Asenjo měli plné ruce práce a asi největší příležitost dosavadního průběhu utkání si vypracoval domácí forvard André Silva, jenž ale ze skvělé palebné pozice těsně minul.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Sarabiův přetažený centr z pravé strany ještě Sergio Escudero udržel na hrací ploše a poté přenechal míč Banegovi, jeho následný nákop do předbrankového prostoru ale nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    45+1
    Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána už se rozběhlo dvouminutové nastavení, momentálně sledujeme kombinaci domácích fotbalistů poblíž půlící čáry.
     
    45
    Banegův dalekonosný nákop na Silvu byl příliš prudký, míč se dokutálel až k hostujícímu brankáři Asenjovi.
     
    44
    Sergio Escudero protestuje, žluté kartě se ale po svém zákroku na Morena nevyhne.
     
    42
    Karl Toko Ekambi si nedá pokoj. Čerstvá posila Villarrealu z Angers to opět vzala na sebe, jeho pokus ale Vaclíka tentokrát příliš neotestoval.
     
    41
    Éver Banega se pokusil vyslat na zteč Andrého Silvu, který si ale nedokázal poradit s vracejícím se Alfonsem Pedrazou.
     
    40
    Exekuce nařízeného rohového kopu se po dlouhém váhání ujal Manu Trigueros, jeho přetažený centr ale nikoho ve žlutém dresu nenašel a Banega už zakládá protiakci.
     
    38
    Karl Toko Ekambi mezitím znovu prověřil pozornost Tomáše Vaclíka, ten ale jeho ránu z ostrého úhlu bez potíží vyrazil do zámezí.
     
    37
    Rojiblancos teď založili protiakci netradičně po levém křídle, Pablo Sarabia ale na míč po prudkém Escuderově centru nedosáhl.
     
    36
    Krátce po Cazorlovi to z podobné pozice zkoušel ještě Karl Toko Ekambi, s Kameruncovým pokusem mířícím do středu branky si ale Tomáš Vaclík snadno poradil.
     
    35
    Na opačném konci hřiště z velké dálky pálil Santi Cazorla, špílmachr Villarrealu ale napálil míč jen do prvního hráče v bílém, který stál před ním.
     
    34
    Tentokrát z pravé strany centroval Éver Banega, načež vznikl v prostoru před Asenjem nepřehledný závar, následná střela Vázqueze ale byla zblokována!
     
    32
    Sergio Escudero se po dalším Navasově centru z pravé strany málem dostal do zakončení, v klíčový moment mu ale míč sjel z kopačky.
     
    31
    Po půlhodině hry sudí Undiano Mallenco nařídil občerstvovací přestávku, která hráčům v andalúském vedru určitě přijde vhod.
     
    30
    I další akci Rojiblancos táhl po pravém křídle Jesús Navas, který se dostal až téměř k rohovému praporku, kde ale o balon přišel.
     
    28
    Tomáš Vaclík musel dnes poprvé zasahovat, tečovaný pokus Pabla Fornalse z hranice šestnáctky ale český reprezentant zkušeně vytěsnil do bezpečí.
     
    27
    Po dalším průniku Toka Ekambiho po pravé straně poslala letní posila z Angers míč do pokutového území, tam ale nebyl nikdo ve žlutém dresu.
     
    26
    Po Cazorlově přihrávce se ale Manu Trigueros zapomněl v ofsajdovém postavení, z tohoto rohového kopu tak hosté nezahrozili.
     
    25
    Kamerunský rychlík Karl Toko Ekambi se vydal kupředu podél pravé postranní čáry a praktickyz ničeho se mu podařilo vybojovat roh pro Villarreal.
     
    24
    Domácí kapitán Jesús Navas se ukopl a nasměroval svůj pokus do zámezí, Sergio Asenjo s odkopem od své branky spěchat nebude.
     
    23
    Exekuci nařízené standardky si nakonec vzal do své gesce Éver Banega, jehož projektil se ale ode zdi odrazil do zámezí – roh pro Rojiblancos.
     
    21
    Po srážce Escudera s Cazorlou sudí Undiano Mallenco nařídil další přímý kop pro Sevillu. Sergio Asenjo už si staví zeď...
     
    20
    Žlutá ponorka je i nadále pod tlakem, Álvaro González teď radši sáhl k faulu, aby alespoň zpomalil další rodící se příležitost Sevilly.
     
    19
    Éver Banega umně roztáhl hru na Escudera, jehož následný pas do pokutového území Pablo Sarabia přepustil pro Andrého Silvu, který svou střelu nasměroval těsně vedle levé tyče!
    Takto to na sevillském stadionu vypadalo těsně před výkopem. Utkání mělo původně začít ve 20:15, kvůli vysokým teplotám byl však výkop přeložen na 22:15. Na jihu Španělska ale i v tuto hodinu panují třicetistupňová vedra...

     
    17
    V pokutovém území Villarrealu vznikla nepřehledná trma-vrma, po níž se nakonec dostal ke střele z hranice šestnáctky Sergio Escudero, který se ale ukopl.
     
    16
    Po Banegově nákopu do pokutového území Víctor Ruiz odvrátil míč do bezpečí, svěřenci kouče Machíse budou mít k dispozici rohový kop.
     
    15
    Tomáš Vaclík rozehrál míč na levou stranu, kde číhal Sergio Escudero, argentinský halv se ale daleko nedostal.
     
    14
    Osobních soubojů rychle přibývá, hosté si teď po faulu Sarabii na Triguerose budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    13
    Santi Cazorla se ve středovém kruhu srazil s Francem Vázquezem, rozhodčí Undiano Mallenco to posoudil jako faul domácího středopolaře.
     
    11
    Hosté nakonec jen odkopli míč k Tomáši Vaclíkovi, který před napadajícím Tokem Ekambim bez potíží rozehrál a Sevilla už míří kupředu.
     
    10
    Manu Trigueros v problémech vrátil míč Sergiovi Asenjovi, východošpanělskému celku se teď nedaří kloudně rozehrát.
     
    9
    Jesús Navas z pravé strany odcentroval míč k opačné tyči, kde číhal Sergio Escudero, jemuž ale zakončení nevyšlo, Asenjo tak měl tentokrát úlohu snadnou.
    7. První důležitý zákrok Asenja
     
    7
    Los Rojiblancos následně zahrávali další roh, po němž to zpoza hranice pokutového území zkusil Roque Mesa, jehož ránu ale Sergio Asenjo bravurně vyrazil.
     
    6
    Svůj první rohový kop měla k dispozici také Sevilla a po chytré Navasově rozehrávce se dostal ke střele Franco Vázquez, jeho projektil byl ale nakonec sražen do zámezí.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Mario Gaspar (Villarreal CF).
     
    4
    Fotbalisté Villarrealu z následné protiakce vybojovali rohový kop, jenže následný centr veterána Santiho Cazorly hlavu žádného z hráčů ve žlutém nenašel.
     
    3
    Jesús Navas nabral rychlost na pravém křídle a našel na hranici pokutového území Pabla Sarabiu, tomu se už ale nepodařilo zakončit.
     
    2
    První akci utkání založili hosté, kombinace Gerarda Morena s Mariem Gasparem ale ovoce nepřinesla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Roque, Banega, Escudero – Sarabia, André Silva, F. Vázquez.
    Náhradníci: Soriano – Ben Yedder, Muriel, Aleix Vidal, Arana, Gnagnon, Gonalons.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Álvaro González, V. Ruiz, Pedraza – Trigueros, Cáseres, Fornals – Cazorla – G. Moreno, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Bacca, J. Costa, Layún, Morlanes, Raba.

    Rozhodčí: Undiano Mallenco – Alonso, Prieto.
     
    VILLARREAL FC

    V minulém ročníku Primera División obsadil Villarreal páté místo, narozdíl od Sevilly si tak zajistil přímý postup do Evropské ligy. Během letních přátelských zápasů však svěřenci Javiho Callejy nepodávali vůbec přesvědčivé výkony a ani vstup do ligového maratonu jim nevyšel – Villarreal doma ztratil vedení a překvapivě nestačil poměrem 1:2 na Real Sociedad.
     
    SEVILLA FC

    Andalúský celek má za sebou vydařený vstup do sezóny. V prvním kole La Ligy Sevilla smetla nováčka z Vallecana 4:1 a daří se jí i na evropské frontě: Los Rojiblancos bez potíží vyřadili Újpest i Žalgiris a nakročeno mají i k postupu přes Sigmu Olomouc, která navzdory skvělému výkonu doma proti španělskému gigantovi padla 0:1.
     
    V neděli ve 22:15 má svůj výkop naplánován atraktivní duel druhého kola španělské Primera División, ve kterém Sevilla FC změří síly s Villarrealem CF. Tak si to rozhodně nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Vojtěch Balon

    Branky:

    Karty:   44. Escudero (SEV), 81. Sarabia (SEV), 90+2. Kjaer (SEV) – 5. M. Gaspar (VLR), 88. J. Costa (VLR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:14.
    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Roque, Banega (63. Aleix Vidal), Escudero (84. Ben Yedder) – Sarabia, André Silva, F. Vázquez (63. Gonalons).
    Náhradníci: Soriano – Ben Yedder, Muriel, Aleix Vidal, Arana, Gnagnon, Gonalons.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Álvaro González, V. Ruiz, Pedraza – Trigueros, Cáseres, Fornals (62. Bacca) – Cazorla (79. Raba) – G. Moreno, Toko Ekambi (61. J. Costa).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Bacca, J. Costa, Layún, Morlanes, Raba.

    Rozhodčí: Undiano Mallenco – Alonso, Prieto

    Diváci: 35831
    bahis siteleri