Frosinone – Empoli 3:3 (kon.) | Bologna – Turín 2:2 (kon.) | Chievo – Atalanta BC 1:5 (kon.)
Parma – Lazio 0:2 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 1:1 (kon.) | Inter – AC Milán 1:0 (kon.)
konec
Inter Milán
1:0 (0:0)
AC Milán
Neděle 21.10.2018, 20:30 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký nedělní večer při sledování přenosu 222. oficiálního vzájemného střetnutí mezi milánskými velkokluby, Interem a AC.
     
    Inter Milán

    V roli mírného favorita do dnešního Derby della Madonina vstoupí fotbalisté Interu, kteří vyhráli všech šest posledních soutěžních zápasů včetně čtyř ligových. V nich si postupně poradili se Sampdorií, Fiorentinou, Cagliargi a a Spalem, před dnešním programem Serie A tak Interu patřilo třetí místo.

    Trenér Luciano Spalletti byl jistě spokojen, že během reprezentační přestávky žádný z jeho svěřenců neutrpěl zdravotní újmu, navíc výrazně se zlepšuje stav dlouhodobých marodů Brozoviće, Nainggolana a Vršaljka. Přesto se očekává, že místo posledně jmenovaného Chorvata by ještě měl na postu pravého obránce nastoupit Danilo D'Ambrosio, Brozović s Nainggolanem už by mohli klidně vyběhnout i v základní sestavě.
     
    AC Milán

    Hned několik hráčů dnes prožije svůj debut v Derby della Madonina a bezpochyby největším jménem v této selekci je Gonzalo Higuaín. Ten proti Interu nastoupil v jedenácti zápasech, během nichž vstřelil sedm branek.

    Fotbalistům AC se vůbec nevydařil vstup do nové sezóny, během úvodních pěti ligových kol zvítězili jen jednou a bilanci si zlepšili až v posledních dvou kolech před reprezentační přestávkou, kdy vyhráli 4:1 v Sassuolu a poté si poradili 3:1 s posledním týmem tabulky Chievo Verona.

    Alessio Romagnoli vynechal poslední ligový zápas proti Chievu, pro dnešní derby je ale k dispozici, při třetím derby v roli trenéra tak Gennaru Gattusovi bude chybět jen dlouhodobě zraněný Ivan Strinić.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič – Vrsaljko, de Vrij, Škriniar, Asamoah – Brozović, Vecino – Politano, Nainggolan, Perišić – Icardi (C).
    Náhradníci: D. Padelli – Valero, Candreva, Dalbert, D'Ambrosio, Gagliardini, Baldé, Mário, Lautaro Martínez, Miranda, Ranocchia.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Musacchio, A. Romagnoli (C), Ricardo Rodríguez – Kessié, Biglia, Bonaventura – Suso, Higuaín, Çalhanoğlu.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Reina – Abate, Bakayoko, Bertolacci, Borini, Caldara, Castillejo, Cutrone, Laxalt, J. Mauri, C. Zapata.

    Rozhodčí: Guida – Meli, Passeri.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Rozhodčí Guida přivedl hlavní aktéry před beznadějně vyprodané San Siro, Derby della Madonina bude během několika okamžiků zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zahajovacího výkopu se ujali hosté, tradičně hrající v červeno-černých dresech, také Inter může v derby obvykle oblékat svoji modro-černou kombinaci.
     
    2
    Úvodní desítky sekund se hrají výhradně ve středu hřiště, daleko od obou pokutových území.
    3. Krásná choreografie domácích fanoušků při příchodu hráčů na trávník.

     
    4
    První střelecký pokus do dějin zápasu zapisuje španělský útočník hostů Suso, jeho skákavá rána ze střední vzdálenosti minula bližší tyč Handanovičovy branky.
     
    6
    Inter drží míč na svých kopačkách, zatím ale kombinuje jen ve středu hřiště.
     
    8
    Politanův centr z pravého křídla byl příliš krátký pro Maura Icardiho, hosté snadno odehráli míč do bezpečí.
     
    9
    Hakan Calhanoglu se pokusil zaskočit Handanoviće od rohu pokutového území, jeho ráně nechyběla potřebná razance, podobně jako před chvílí Suso ale také turecký fotbalista branku Interu netrefil.
     
    11
    Fotbalisté Interu docílili první branky zápasu, když Brozovićův centr Vecino prodloužil k Mauru Icardimu, jenž zblízka nasměroval míč pod břevno Donnarummovy branky, rozhodčí ale viděli Icardiho ofsajd při Vecinově jemné teči.
    11. První branka Maura Icardiho nebyla uznána kvůli postavení mimo hru.
     
    13
    Politano pronikl z pravého křídla do pokutového území, následnou střílenou přihrávku před branku hosté dokázali srazit vedle vlastní svatyně.
     
    14
    Z následného rohového kopu domácí nedokázali Donnarummu vážněji ohrozit. Mladý reprezentační brankář centr od praporku vyrazil, další centr už letěl až za hostující branku.
     
    16
    Velkou nevoli v hledišti vzbudil odpískaný faul Brozoviće na Kessieho, hosté rozehrávají z vlastní poloviny.
     
    17
    Suso si na pravém křídle zasekl míč kolem Rodrígueze, následně přihrál do pokutového území Kessiemu, ten prudce pálil, avšak horní roh domácí branky netrefil.
     
    19
    Radju Nainggolana ve středu pole nevybíravě podrazil Lucas Biglia, rozhodčí Guida ještě diskutoval situaci s kolegou u videa, zdá se ale, že karetně trestat nebude.
     
    20
    Šrámem tento souboj odnesli oba fotbalisté a poté, co se Lucas Biglia zvedl ze země, přeci jen za své počínání vidí žlutou kartu.
     
    21
    Biglia i Nainggolan už kulhají za postranní čáru, kde bude pokračovat jejich ošetření a v zápase se bude pokračovat.
     
    22
    Inter vybojoval rohový kop, domácí jej rozehráli nakrátko a po následném centru do pokutového území se k hlavičce probojoval Stefan de Vrij, hlavičkoval ale přeci jen z pořádné dálky a byť k tyči, tak Donnarumma jeho pokus dokázal vyrazit vedle své branky.
     
    23
    Lucas Biglia je zpět na trávníku, ovšem nadále viditelně kulhá a proto se rychle běžel rozcvičit Tiemoué Bakayoko, letní posila z Chelsea.
     
    24
    Hakan Calhanoglu byl faulován na útočné polovině, poté sám z dobrých pětatřiceti metrů střílel, branku Samira Handanoviće ale výrazně minul.
     
    25
    Ivan Perišić obloučkem do pokutového území našel Vecina, tomu ale při prvním dotyku míč odskočil, dříve u něj byl Biglia a Vecino jej atakoval nedovoleně šlapákem, rozehrávat tak může hostující brankář Donnarumma.
     
    26
    Znovu v akci Ivan Perišić, ten si ale na levém křídle nedokázal poradit s dobře bránícím Calabriou, ten nakonec odrazil Chorvatův centr za postranní čáru.
     
    27
    Po dalším souboji s Bigliou na trávníku zůstal klečet Radja Nainggolan, ti dva si dnes nic nedarují.
     
    28
    Radja Nainggolan v tuto chvíli nevypadá, že by byl schopen v zápase pokračovat, domácí lékaři ještě zkouší s jeho kotníkem něco udělat, vypadá to ale na Belgičanův dnešní konec.
     
    29
    U střídačky Interu už se do dresu vysvléká Borja Valero a Inter bude muset v zápase pokračovat evidentně bez Nainggolana.
     
    30
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Radja Nainggolan, přichází Borja Valero.
     
    31
    Valero posunul míč Politanovi na pravé křídlo, následně si naběhl na přihrávku svého spoluhráče do pokutového území, ovšem neuspěl v souboji s Romagnolim.
     
    32
    Suso pořádně ostře dohrál souboj s Vecinem a domácí fotbalista se svíjel v bolestech, bude ale moci v pořádku pokračovat.
     
    34
    Po rohovém kopu Vršaljka se míč po několika odrazech před branku dostal k Mauru Icardimu, jenž z otočky trefil tyč!
    34. Maura Icardiho dělily centimetry od otevření skóre, Argentinec trefil jen tyč.
     
    35
    Nepovedený centr Kessieho letěl jen do míst, kterým vládne brankář Samir Handanović.
     
    37
    Vecinův centr do pokutového území hosté sice odrazili jen zpět na kopačky domácích, ti ale hru postupně přesunuli až zpět k vlastnímu brankáři Handanovićovi.
     
    38
    Další vzrušení před brankou AC, Vršaljko stříleným centrem hledal před brankou Icardiho, míč před argentinským kanonýrem ale nabral vysoký odskok a byť Icardi dělal co mohl, aby jej zasunul do odkryté části Donnarummovy branky, tak na míč nedosáhl.
    38. Mauro Icardi nedosáhl na Vršaljkovu střílenou přihrávku.
     
    39
    Politano dostal obrovské množství prostoru na útočné polovině, tak potáhl míč k pokutovému území a z dvaceti metrů střílel, mířil ale vysoko nad branku.
     
    40
    Znovu v akci Mauro Icardi, toho do pokutového území vysunul Borja Valero, Icardiho ale do nebezpečného zakončení nepustil výborně bránící Musacchio.
     
    42
    Také první branka hostů neplatí kvůli ofsajdu! Susův centr Romagnoli prodloužil svými zády ke vzdálenější tyči, kde Musacchio dokázal procedit míč za záda brankáře Handanoviće, rozhodčí ale v době Romagnoliho teče viděli ofsajd jeho parťáka ze stoperské dvojice!
    42. Také radost Musacchia zastavil zdvižený praporek.
     
    43
    Na opačné straně Vecino zahodil obrovskou tutovku, když jej přízemní přihrávkou z levého křídla výborně uvolnil Perišić, Vecino ale nesklopil nárt a branku vysoko přestřelil!
    43. Vecino v obrovské šanci přestřelil branku.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Hakan Çalhanoğlu (AC Milán).
     
    45+1
    Rozhodčí Guida k úvodnímu dějství přidává čtyři nastavené minuty.
     
    45+1
    První šance Gonzala Higuaína! Ten mohl těžit z šikovného průniku krajana Biglii a následné přihrávky do středu pokutového území, Argentincovu střelu ale domácí zadáci dokázali odvrátit za pokutové území.
     
    45+2
    AC posléze dokázalo vybojovat rohový kop, po Susově centru ale hosté nijak neohrozili Handanoviće a naopak rozjíždějící se brejk Interu musel Calabria hasit jen za cenu žluté karty.
     
    45+4
    Z osmnácti metrů se pokusil zahrozit Kessie, tomu ale zkomplikoval střelecké zakončení Asamoah a Kessie v tísni mířil daleko vedle domácí branky.
     
    45+4
    Další střelu do statistik zapisuje Hakan Calhanoglu, i ten ale zpoza pokutového území mířil velmi nepřesně.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Derby della Madonina mezi Interem a AC nabízí velmi dramatickou podívanou, oba týmy už jednou dokázaly dopravit míč do sítě, pokaždé to ale bylo z ofsajdu a tak na regulérní branku zatím čekáme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po přestávce se pokračuje beze změn oproti sestavám, které dokončily první poločas. Inter už musel během prvního poločasu střídat, když zraněného Nainggolana nahradil Borja Valero.
     
    47
    Vršaljko se protáhl po pravém křídle díky narážečce s Politanem a vybojoval rohový kop pro Inter, z něj domácí nedokázali nijak zahrozit.
     
    49
    Také dalšímu rohovému kopu se hosté bezpečně ubránili a byť momentálně hraje s míčem na kopačkách Inter, tak musí další útočnou akci zakládat z vlastní poloviny.
     
    51
    Neúspěšný výpad Ricarda Rodrígueze po levém křídle, následnou zpětnou přihrávku na hranici pokutového území domácí odrazili k brankáři Handanovićovi.
     
    52
    Vecinův nepříliš povedený centr Romagnoli odehrál za postranní čáru.
     
    53
    Politanův centr k bližší tyči před Donnarummou ještě stačil zachytit Icardi, zády k brance posunul míč k Vršaljkovi, jehož prudká střela z úhlu si neproklestila cestu až k hostujícímu brankáři.
     
    55
    Rossoneri se usadili na polovině Interu a pozvolna kombinují, Inter zatím nikterak nenapadá jejich rozehrávku.
     
    55
    A domácí udělali dobře, neboť fotbalisté AC se sami zbavili míče nepřesnou přihrávkou, která se dokutálela k Samiru Handanovićovi.
     
    56
    Hakan Calhanoglu centrem z levého křídla našel před brankou Higuaína, ten ale v těžké pozici netrefil míč dobře.
     
    58
    Do Perišićova centru se z voleje opřel Politano, svoji střelu ale nedokázal nasměrovat na branku AC.
     
    60
    Vršaljko měl na pravém křídle hodně prostoru k centru, našel ale jen hlavu výborně bránícího Alessia Romagnoliho.
     
    61
    Suso viditelně přidržel Asamoaha a stává se už čtvrtým fotbalistou AC se žlutou kartou na kontě.
     
    62
    Vršaljkůlv oblouček před branku našel hlavu Vecina, ten ale v záklonu nasměroval míč nad branku Donnarummy.
     
    64
    Susovu přihrávku zastavil Asamoah, Španěl jej pak podrazil a domácí budou zahrávat standardní situaci v hloubi útočné poloviny.
     
    65
    Vršaljkův centr hosté ubránili, odraženého míče se ujal Perišić, jeho nepovedená střela je sražena vedle branky AC a Donnarumma už nestačil míč zachytit, bude se pokračovat od rohového praporku.
     
    66
    Rohový kop Interu hosté dokázali bezpečně odehrát do pole.
     
    67
    Centr Hakana Calhanogla Vršaljko odrazil za postranní čáru, vhazuje Rodríguez.
     
    68
    Hakan Calhanoglu se u rohu pokutového území opřel do odraženého míče, se skákavou střelou k tyči si ale brankář Handanović dokázal poradit.
     
    70
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Keita Baldé.
     
    71
    Rozeběhla se závěrečná dvacetiminutovka a nutno podotknout, že druhý poločas zatím výrazně zaostává za velmi dramatickým prvním, mnoho zajímavých situací jsme po přestávce neviděli.
     
    73
    Kontroverzní situace na pravém křídle, kde Biglia viditelně podrazil Politana a riskoval druhou žlutou kartu, rozhodčí Guida ale k nevoli domácího publika neodpískal ani nedovolený zákrok.
     
    74
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Patrick Cutrone.
     
    75
    Politano srazil rozběhnutého Boneventuru a stává se prvním žlutě napomenutým hráčem Interu.
     
    76
    Cutroneho extrémně nepovedený centr doletěl daleko za domácí branku, rozehrává Samir Handanović.
     
    78
    Keita si u levé postranní čáry došel pro nedovolený zákrok, domácí rychle rozehráli nakrátko.
     
    79
    Borja Valero se v pokutovém území AC pokusil akrobaticky položit do střeleckého zakončení odraženého míče, v nesmírně těžké pozici ale mířil několik metrů nad branku Donnarummy.
     
    80
    Ricardo Rodríguez přihrávkou z levého křídla našel na hranici pokutového území volného Susa, jeho střelu ale ukryl brankář Handanović do svých rukavic.
     
    81
    Po Asamoahově centru se do vzduchu zavěsil Mauro Icardiho, s jeho hlavičkou si Donnarumma poradil a to i přes těsný atak dobíhajícího Valera.
     
    82
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Antonio Candreva.
     
    83
    Milan Škriniar nasadil hokejový bodyček Susovi, hosté budou zahrávat standardní situaci nedaleko rohu pokutového území.
     
    84
    Suso z nepříliš dobře připravené pozice střílel, trefil ale jen hlavu Maura Icardiho v domácí zdi, pokračovat se bude od rohového praporku.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Tiemoué Bakayoko.
     
    85
    Hosté disponovali hned dvěma rohy v rychlém sledu, Samira Handanoviće ale ohrozit nedokázali. Druhý roh slovinský brankář už snadno sebral ze vzduchu.
     
    87
    Rodríguezův střílený centr Handanović nejistě vyrazil před sebe, spoluhráči v obraně mu ale pomohli a uklidili míč odkopem do bezpečí.
     
    89
    Hosté vypadají s bezbrankovým výsledkem spokojeni, Calabria při autovém vhazování rozhodně nikam nespěchá.
     
    90
    Rossoneri drží míč na útočné polovině, Inter se v těchto chvílích musí bránit.
     
    90+1
    Rozhodčí Guida ještě poskytuje oběma týmům tři nastavené minuty na rozhodnutí dnešního derby.
     
    90+1
    Tiemoué Bakayoko podrazil u soupeřova pokutového území Vecina a stává se pátým hráčem AC se žlutou kartou.
     
    90+2
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Ignazio Abate.
     
    90+2
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Neskutečná euforie na San Siru! Vecino centroval ze zdánlivě bezpečné pozice pro AC, ovšem nasměroval před branku naprosto perfektní centr, který našel hlavu MAURA IACRDIHO a domácí kapitán rozpoutal bouři radosti v ochozech milánského stadiónu!
    90+2. Mauro ICARDI - 1:0
     
    90+4
    Hosté budou zahrávat ještě jednu standardní situaci, Keita za svůj zákrok inkasuje žlutou kartu.
     
    90+5
    Před soupeřovu branku naběhl i Gianluigi Donnarumma, Susův centr ale domácí fotbalisté odvrátili do pole a následně je zápas ukončen!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Obrovská radost na San Siru, kde fotbalisté Interu Milán porážejí městského rivala AC brankou kapitána Maura Icardiho z nastaveného času!
     
    Viděli jsme derby dvou různých poločasů. V tom prvním byla řada dramatických situací před oběma brankami, branky ale padaly pouze neregulérní z ofsajdů a po změně stran dlouhou nudu rozsekl až Mauro Icardi svoji hlavičkou v 92. minutě a zařídil Interu sedmé soutěžní vítězství v řadě, především ale zdolání největšího rivala!
     
    Nerazzuri se po důležité výhře vracejí na třetí místo před Lazio Řím, naopak AC zůstává na dvanácté příčce, ovšem s dohrávkou proti Janovu k dispozici a na pátou Fiorentinu ztrácejí jen dva body. Za městským rivalem pak AC Milán zaostává o sedm bodů. (22:39:29)
    Mauro Icardi skóroval v pátém milánském derby v řadě!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 90+2. Icardi (Vecino)

    Karty:   75. Politano (INM), 90+4. Baldé (INM) – 20. Biglia (ACM), 44. Çalhanoğlu (ACM), 45+2. Calabria (ACM), 61. Suso (ACM), 90+1. Bakayoko (ACM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:7. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:7.
    Inter Milán: Handanovič – Vrsaljko, de Vrij, Škriniar, Asamoah – Brozović, Vecino – Politano (82. Candreva), Nainggolan (30. Valero), Perišić (70. Baldé) – Icardi (C).
    Náhradníci: D. Padelli – Valero, Candreva, Dalbert, D'Ambrosio, Gagliardini, Baldé, Mário, Lautaro Martínez, Miranda, Ranocchia.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria (90+2. Abate), Musacchio, A. Romagnoli (C), Ricardo Rodríguez – Kessié (84. Bakayoko), Biglia, Bonaventura – Suso, Higuaín, Çalhanoğlu (74. Cutrone).
    Náhradníci: An. Donnarumma, Reina – Abate, Bakayoko, Bertolacci, Borini, Caldara, Castillejo, Cutrone, Laxalt, J. Mauri, C. Zapata.

    Rozhodčí: Guida – Meli, Passeri
    bahis siteleri