Ostrava – Plzeň 0:1 (kon.) | Příbram – Slovácko 0:3 (kon.) | Dukla Praha – Jablonec 2:6 (kon.)
Olomouc – Opava 2:2 (kon.) | Zlín – Karviná 2:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:2 (1:2)
Slezský FC Opava
Sobota 03.11.2018, 17:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To byl zápas! Olomouc i Opava ukázaly fantastickou podívanou, které nechybělo nic. Ať už vyhrocené souboje, dramatická koncovka či kontroverzní momenty. Olomouc nakonec dosáhla přeci jen na vytoužené vyrovnání, když ve druhé půli ukázala objektivně o něco lepší výkon. Opava pak potvrdila svou vzrůstající kvalitu a absenci nováčkovské bázlivosti. V celém zápase se prezentovala velice pohledným stylem a i bod z půdy rozjeté Olomouce je pro ni zřejmě dostatečnou útěchou. I přesto zřejmě promrhaná tutovka Žídka z posledních sekund zápasu a obecně i promrhaný náskok z první půle muže mrzet. Tabulkoví sousedi si na druhé straně body důležité pro posun pryč od barážových pozic nepřipisují. Ode mě je to z chladné Olomouce vše, přeji hezký zbytek večera. (19:05:42)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:16.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Další obrovská tutovka! Neskutečnou tutovku tentokrát spálil Žídek, když se dostal spolu s Kayambou do samostatného úniku. V jednoznačně pozici ale napálil pouze břevno, Olomouc přežila klinickou smrt.
     
    90+3
    Olomouc byla pár centimetrů od obratu! Šrom totiž tečovanou ránu zpoza vápna vyrazil jen díky velkému štěstí. Hanáci budou kopat ještě roh.
     
    90+2
    Olomouc sice měla k dispozici další standardní situaci, Hanákům se ovšem moc nepovedla. Rána totiž byla okamžitě zblokována opavskou defenzivní řadou naskládanou za zdí.
     
    90+2
    Jaroslav Svozil (OPA) obdržel žlutou kartu za nebezpečně vypadající zákrok před olomouckým vápnem na Texla.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Jan Janetzký (OPA) nyní obdržel žlutou kartu zřejmě za předchozí zákrok, Olomouc rozehrává z vlastní poloviny.
    89. Martin NEŠPOR - 2:2
     
    89
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je zápas s velkým z! Hanákům se nyní totiž podařilo v posledních sekundách standardní hrací doby. Vepřek se totiž ještě rozhodl na poslední chvíli místo rány pro nahrávku. Následný centr se podařilo MARTINU NEŠPOROVI silou vůle dopálit do brankové sítě. Šrom už na ránu ani zřejmě neviděl.
     
    88
    Opavští se příliš nerozpakovali a rozehráli nakrátko, ke Kayambovi se poté ještě snesl vysoký centr. Ten si však už pohlídal Falta.
     
    87
    Jakub Janetzký si velmi chytře došel při souboji s Houskou pro faul, Opavským nyní přerušení jen nahrává. Budou mít totiž k dispozici další standardní situaci.
     
    86
    Lalkovič se pokusil dostat do rychlého kontru, jenomže diagonála přes celou šířku hřiště byla na něj příliš dlouhá. Opava tak bude v této chvíli alespoň vhazovat od rohového praporku-
    85. Jemelka hlavičkoval těsně vedle brány
     
    85
    Jemelka se protlačil ve vápně k dalšímu zajímavému pokusu, ale jeho hlavička letěla těsně vedle branky. Stadionem to jen zahučelo šokem, Olomouc nyní nebyla daleko od vyrovnání.
     
    84
    Dvořák se takřka skoro omylem dostal k teči centru, jenže jeho pokus hrudí do branky jen tak tak nedoletěl. Šrom si musel na míč ještě lehce zřejmě sáhnout, Hanáky totiž čeká další rohový kop.
     
    83
    Hanáci se i nadále pokoušejí o rychlé přehrání opavského bloku, ale Sigmě se příliš v kombinaci nedaří. Slezané tak mají relativně konsolidovanou defenzivní řadu.
     
    82
    Nešpor nyní upadl celkem nezaviněně ve vápně, na kterého okamžitě začal Zavadil křičet podobně jako Olomoučtí na Zapalače v předešlé situaci. Domácí tým se penalty nedočká.

    Johan Čáp

    Branky: 39. Vepřek (Falta), 89. Nešpor (Sladký) – 9. Zapalač (Kayamba), 22. Smola (Jursa)

    Karty:   58. Nešpor (OLO), 72. Sladký (OLO), 72. Pilař (OLO) – 12. Kayamba (OPA), 18. Šrom (OPA), 70. Schaffartzik (OPA), 72. Jursa (OPA), 72. Zavadil (OPA), 89. Janetzký (OPA), 90+2. Svozil (OPA)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:16.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Štěrba (30. Texl), Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach (56. Lalkovič) – Pilař (73. Plšek), Houska, P. Dvořák, Falta – Nešpor.
    Náhradníci: Reichl – Kotouč, Plšek, Lalkovič, Yunis, Zahradníček, Texl.

    Slezský FC Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek – Zavadil, Jursa (79. Janetzký) – Kayamba, Zapalač – Kuzmanović (C) (56. Schaffartzik), Smola (73. Juřena).
    Náhradníci: Fendrich – Helebrand, Jan Řezníček, Schaffartzik, Jurečka, Janetzký, Juřena.

    Rozhodčí: Příhoda – Kříž, Vlček

    Diváci: 3512
    thejrc.org