Zwolle – Breda 0:0 (kon.) | Alkmaar – Excelsior 2:1 (kon.) | Heracles – Eindhoven 0:4 (kon.)
Arnhem – Venlo 2:1 (kon.)
konec
Heracles Almelo
0:4 (0:2)
PSV Eindhoven
Sobota 15.12.2018, 19:45 • Polman Stadion • Nizozemská Eredivisie • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Heracles Almelo a PSV Eindhoven.
     
    Heracles Almelo

    Fotbalisté Heraclesu letos předvádějí celkem povedené výkony, které momentálně stačí na průběžnou pátou pozici. Almelo má na svém kontě třiadvacet bodů, avšak na vedoucí Eindhoven ztrácí propastných devatenáct bodů. Domácí celek dnešního utkání ale vyhrál pouze jediný zápas z posledních pěti, bylo tomu tak v domácím souboji s Venlem, které nakonec prohrálo poměrem 1:4. Heracles se řadí mezi nejlepších pět celků na domácím stadionu, ze sedmi zápasů zde prohrálo pouze v jednom případě, a sice proti Feyenoordu. Almelo následně šest utkání hravě zvládlo, a to při kladném skóre 21:9.
     
    PSV Eindhoven

    Na opačné straně stojí PSV Eindhoven, které i v letošní sezóně usiluje o mistrovský titul. Eindhoven se po patnácti kolech nachází na vedoucí pozici, přičemž na druhý Ajax má náskok pouze dvou bodů. V předminulém kole přišla první ztráta bodů, stalo se tomu tak v utkání proti Feyenoordu, který na vlastním stadionu zvítězil poměrem 2:1. PSV se ale může pyšnit vůbec nejlepší ofenzívou soutěže, na druhou stranu se s Ajaxem dělí o pozici nejlepší defenzívy Eredivisie. PSV je druhým nejlepším mužstev na venkovních hřištích, dohromady zde prohrálo pouze jedinkrát (proti Feyenoordu).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Heracles Almelo: Blaswich – Breukers (C), Rossmann, Sama, van Hintum – M. Osman, Merkel – L. Duarte, Peterson, Kuwas – J. Drost.
    Náhradníci: Brouwer – dos Santos, Czyborra, Dalmau, Droste, Konings, Van den Buijs, van Nieff, Vermeij.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario, É. Gutiérrez, Hendrix – Lozano, L. de Jong (C), Bergwijn.
    Náhradníci: Room, van Osch – Behich, Mauro Júnior, Gakpo, Isimat-Mirin, Malen, Pereiro, Rigo, Sadílek, Sainsbury.

    Rozhodčí: Higler – Siebert, Steegstra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se centrovanou nabídkou prezentoval hostující Angelino, který ale našel pouze hlavu soupeře. Na zemi ale zůstal ležet Lozano.
     
    4
    Mexický forvard pokračuje ve hře, mezitím se ale do ofsajdového postavení dostal jeho kolega de Jong, což posléze potvrdil také opakovaný záběr.
     
    5
    Posléze se k míči dostal domácí Breukers, který zkoušel dalekonosným nákopem oslovit své spoluhráče. Zoet vyrazil míč pouze před sebe, jenomže Kuwas úplně přestřelil branku.
     
    6
    Eindhoven si tak hned v úvodu tohoto zápasu musel pořádně oddychnout, následný výpad po levém křídle ale dokázal zastavit Peterson.
     
    7
    Hendrix se probíjel středem hrací plochy, kde ho nedovoleným zákrokem zastavil Merkel. PSV bude mít k dispozici standardku z velké vzdálenosti.
     
    8
    K rozehrávce se postavil Lozano, který sice na zadní tyči našel Schwaaba, avšak druhý jmenovaný se rovněž ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    9
    Roztažení hry našlo na levém křídle Angelina, kterého ale zastavil jeden z protihráčů. Posléze si patřičně důrazně pomohl hostující Viergever.
     
    10
    Kuwas se po levém křídle dostal až do šestnáctky, kde jeho přízemní přihrávku dokázal odklidit vracející se Schwaab – rohový kop pro domácí.
     
    11
    Přišel velice ostrý nedovolený zákrok, kterým se prezentoval domácí Breukers, jenž u postranní čáry nekompromisně přišlápl Angelina.
     
    12
    PSV právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Přihrávka za obranu v podání Angelina našla STEVENA BERGWIJNA, kterého sice doběhl protihráč, toho ale vyškolik ukázkovým manévrem, načež nekompromisní ránou nedal Blaswichovi sebemenší šanci.
    12. Steven BERGWIJN - 0:1
     
    13
    Velmi dobře si nyní počínal obránce Angelino, který vyhrál rychlostní souboj o míč proti Duartemu. Hlavní sudí neváhal ani chvíli, PSV ihned rozehrálo.
     
    14
    PSV rozjelo kombinaci ze své vlastní poloviny, u míče se otočila snad kompletní obrana, přičemž v tuto chvíli s ním operuje Dumfries.
     
    15
    Posledně jmenovanému se podařilo vybojovat autové vhazování, které směřovalo na de Jonga, jemuž ale míč uskočil trochu dále od kopačky.
     
    16
    To nemuselo příliš vadit, jeho celek si připravil další akci, jenomže Angelino si nevěřil na průnik kolem Breukerse. Domácí neúnavně napadají rozehrávku.
     
    17
    Lozano si navedl míč na pravou nohu, následně se jakýmsi dloubáčkem pokoušel najít de Jonga, který měl k padajícímu předmětu hodně daleko.
     
    18
    Heracles zkoušel rozjet útočný manévr po levém křídle, jenomže Drost fauloval jednoho z protihráčů. I tentokráte se jednalo o nedovolený zákrok.
     
    19
    Viergever si několikrát vyměnil balón se Schwaabem, posléze se k práci s míčem dostal také brankář Zoet, jenž ihned rozehrál balón do strany.
     
    20
    Faulem na hranici žluté karty si pomohl jeden z domácích hráčů, vypadá to na van Hintuma. Po tomto zákroku budou hosté zahrávat volný kop.
     
    21
    Ani tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného, odraženého míče se ale zmocnil pozorný Rosario, jehož kolmice našla pouze hlavu Rossmanna.
     
    22
    Almelo podniklo celkem nebezpečný protiútok, který rozjel Kuwas. Po jeho přihrávce se do zakončení dostal Duarte, který ale trefil pouze nohu protihráče.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Lerin Duarte (Heracles Almelo).
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla jedinou branku. PSV je i nadále aktivnější, domácí se snaží využít rychlé kontry.
     
    29
    Domácí se nyní dožadovali odpískání hraní rukou, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Rychlý protiútok PSV ale nepřinesl nic kloudného.
     
    30
    Nákop za hostující obranu měl směřovat na Drosta, což se sice stačilo domácí forvard si ale nepohlídal ofsajd. PSV okamžitě rozehrálo do strany.
     
    31
    Dumfries se omluvil svým spoluhráčům, míč mu totiž utekl do zámezí. K autovému vhazování se tedy dostal domácí zadák van Hintum.
     
    32
    Sudímu se cosi nelíbilo na Bergwijnovi, který tak musel opustit hrací plochu. Eindhoven bude chvíli hrát v desíti, střelec úvodní branky by měl být brzo k dispozici.
     
    33
    Breukers si prostřednictvím autu vybral kolegu Duarteho, který mu míč vrátil pouze do zámezí. Mezitím na hrací plochu zavítal zmiňovaný Bergwijn.
     
    33
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení! Rohový kop zamířil na hlavu de Jonga, který uspěl v hlavičkovém souboji, načež jeho zakončení hlavou ještě tečoval DANIEL SCHWAAB, na jehož ránu byl Blaswich krátký. Domácí budou mít hodně práce, prohrávají o dvě branky!
    33. Daniel SCHWAAB - 0:2
     
    34
    Byl to právě Bergwijn, který se manévrem na levou nohu chtěl zbavit Rossmanna. Domácí zadák tento záměr odhadl, bude z toho rohový kop.
     
    35
    Tady se zřejmě mělo žlutit. Gutiérrez zezadu poslal na zem Duarteho, hlavní sudí nakonec udělil pouze razantní domluvu.
     
    36
    Středem hrací plochy se chystal projít Rosario, který ale narazil na přehuštěný blok protihráčů. Krátce poté si domácí vybojovali volný kop.
     
    37
    Kuwas se štěstím odcentroval do pokutového území, kde na jeho nabídku nereagoval žádný ze spoluhráčů. Posléze Osman pálil vysoko nad branku.
     
    38
    Zoet obstaral výkop od své svatyně, který zamířil na hlavu se Jonga. Eindhoven nakonec vybojoval autové vhazování z pravé strany.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat
     
    40
    Lozano chytře oslovil naběhnuvšího Gutiérreze, který si ale dal míč daleko od kopačky, následně jsme sledovali zakončení levačkou mimo bránu.
     
    43
    Dumfries obstaral autové vhazování z pravé strany, jeho nabídka směřoval na de Jonga, který tentokráte neuspěl ve vzduchu proti Samovi.
     
    44
    Rosario si u středového kruhu pomohl nedovoleným zákrokem, neboť doslova zahodil jednoho z protihráčů. Ani v tomto případě se nebude žlutit.
     
    45
    Sám na bránu pelášil Kuwas, který měl na zakončení hodně času. Zoet proti domácímu křídelníkovi bleskově vyběhl, míč nakonec skončil kousek vedle tyče.
     
    45+1
    Hlavní sudí ještě neukončil první poločas, naopak ještě bude zkoumat údajný nedovolený zákrok na jednoho z hostujících hráčů.
     
    45+2
    Pozor! Sudí si pečlivě prohlédl video, na kterém uviděl hodně ostrý zákrok domácího Drosta, který tak vyfasoval přímou červenou kartu.
     
    45+4
    Žlutou kartu dostává Stephen Sama (Heracles Almelo).
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned dvě branky. O obě se postaral favorit zápasu, který tak kráčí za dalším vítězstvím. Úvodní dějství nám ale nepřineslo nic jednoznačného, také Heracles si připsal několik slibných náznaků, avšak Zoet nemusel tasit nikterak vážnější zákroky. Eindhoven byl směrem dopředu o poznání nebezpečnější, kvalita útočné řady byla pochopitelně znát. Domácí budou navíc dohrávat bez vyloučeného forvarda Drosta.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nedovolený zákrok na Bergwijna, provinil se van Hintum. Následovat bude standardka pro PSV.
     
    49
    K ní se i v tomto případě dostal Gutiérrez, jehož centrovaná nabídka ale nepřinesla nic nebezpečného. Domácí ale nedokázali zažehnat nebezpečí.
     
    50
    Lozanov vyprodukoval velice pohotový centr, do kterého se akrobatickým způsobem položil de Jong, který ale zamířil přímo doprostřed branky.
     
    51
    Heracles se ani v tomto případě daleko nedostal, u středového kruhu se nejlépe zorientoval středopolař Rosario, jenž došel s míčem na druhou stranu.
     
    52
    Sama nic moc nevymýšlel, naopak nekompromisním způsobem odkopl míč na druhou stranu, kde zasahoval hostující obránce Viergever.
     
    53
    Snad první útočná akce Almela ve druhém poločase. Van Hintumovi se podařilo najít Duarteho, jehož rána v pádu doskákala vedle branky.
     
    54
    Breukers se chtěl u postranní čáry zbavit Angelina, což se mu sice podařilo, nicméně kulatý nesmysl se celým objemem ocitl za postranní lajnou.
     
    55
    Posléze opět musel zasahovat Angelino, který za sebe nepustil aktivního van Hintuma. Eindhoven se rozhodl uklidnit hru, nyní má míč na kopačce Hendrix.
     
    56
    Budeme sledovat standardní situaci z přijatelné vzdálenosti od branky. Nedovolený zákrok totiž vytasil domácí středopolař Osman.
     
    57
    Po centrované nabídce se do zakončení dostával Schwaab, který ale ve vzduchu fauloval, čehož si pochopitelně všiml také hlavní rozhodčí.
     
    58
    Rosariova přihrávka našla volného Lozana, kterému se ale nepodařilo roztáhnout hru na pravou stranu. Naopak sledujeme akci Heraclesu Almelo.
     
    59
    Z obrovské vzdálenosti zkoušel své štěstí Peterson, který pochopitelně neuspěl. Zoet nemusel zasahovat, nyní bude sám vykopávat.
     
    60
    Nakopávaný míč se snášel k opačné šestnáctce, kde se nacházel pouze zadák Sama, jenž navíc propustil padající míč do moci brankáře Blaswicha.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Pablo Paulino Rosario (PSV Eindhoven).
     
    62
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Bart van Hintum, přichází Lennart Czyborra.
     
    63
    Domácí měli k dispozici volný kop, ke kterému se postavil záložník Osman. Jeho nadýchaný bochánek měla dobrou výšku, nakonec ale skončil na hlavě Dumfriese.
     
    64
    Potlesk ochozů si zasloužil domácí Breukers, kterému se podařilo projít kolem protihráče. Následně si obrannou povinnost splnil Gutiérrez.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Alexander Merkel (Heracles Almelo).
     
    66
    Střídající Czyborra se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočné akce, jeho celek následně vybojoval autové vhazování zleva.
     
    67
    Heracles je v posledních minutách o poznání aktivnější. Nyní soupeř situaci řešil odkopem na druhou stranu, míč doskákal až na nohu Blaswiche.
     
    68
    Sám na bránu uháněl domácí Kuwas, jenomže v době zakončení spadl na zem. O penaltový zákrok se údajně nejednalo, hraje se tak dále.
    68. Kuwas v šanci vůbec nezakončil.
     
    69
    S míčem si pohrál také brankář Zoet, který raději rozehrál na jistotu po zemi do strany. Krátce poté se ke střele dostával Bergwijn, který nakonec nevypálil.
     
    73
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Pablo Paulino Rosario, přichází Donyell Malen.
     
    74
    Poslední minuty nepřinášejí nic moc závratného, naopak Eindhoven se snaží neudělat žádnou chybu. Momentálně má míč na kopačce Gutiérrez.
     
    75
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Lerin Duarte, přichází Dabney dos Santos.
     
    76
    Po pravém křídle se dostal k hranici šestnáctky právě střídající Malen, který okamžitě oslovil Lozana, před kterým ale dokázal zasáhnout Rossmann.
     
    77
    Hosté se tak ujali autového vhazování z pravé strany, Dumfries raději poslal míč na obrannou polovinu, kde momentálně operuje s míčem Gutiérrez.
     
    78
    Nakonec jsme se po delší době dočkali zakončení, které obstaral hostující Bergwijn. Jeho rána placírkou nakonec skončila kousek vedle zadní tyče.
     
    79
    Tady se zřejmě měl kopat pokutový kop. Jeden z domácích jako první trefil nohu protihráče, kterým byl de Jong, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    79
    PSV právě vstřelilo branku!
    Jenomže z následného rohového kopu přichází další branka! Eindhoven ho rozehrál narychlo, Lozano si narovnal míč na pravou nohu, načež na hranici malého vápna našel hlavu DENZELA DUMFRIESE, který nechytatelnou hlavičkou překonal Blaswiche.
    79. Denzel DUMFRIES - 0:3
     
    80
    Tak tohle bude pro domácí celek obrovsky složitý úkol, prohrává už o tři branky. Vypadá to, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto.
     
    81
    Kuwas zahrával standardní situaci cvičeným signálem, avšak i tentokráte zasáhl jeden z protihráčů. Na druhé straně přerušil útok soupeře Sama.
     
    82
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Kristoffer Peterson, přichází Joey Konings.
     
    83
    Máme před sebou něco málo přes deset minut. PSV celkem v poklidu kráčí za dalším vítězstvím, domácí jako by vycítili, že to na bodový zisk nebude.
     
    84
    Moc nechybělo. K ráně zpoza pokutového území se dostal hostující Angelino, který těsně minul branku. Blaswich se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    84
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Gastón Pereiro.
     
    85
    Máme před sebou něco málo přes pět minut. PSV je i po třetí brance výrazně aktivnější, naopak domáci jako by rezignovali, na bodový zisk to totiž nebude.
     
    87
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jorrit Hendrix, přichází Dante Rigo.
     
    88
    Breukers si správně stoupl do dráhy letu míče, jenomže se mu nepodařilo zahájit protiakci. PSV se tak nastěhovalo k opačnému pokutovému území.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Obrovská šance pro PSV! Na malém vápně se utvořil velký závar, zakončující Dumfriese střílel odkryté branky, nicméně podivně zasáhl jeden z protihráčů. Vše bude řešit hlavní sudí u videa!
     
    90+2
    Je z toho pokutový kop pro PSV, navíc červenou kartu vyfasoval domácí Czyborra, který zcela evidentně zahrál rukou.
     
    90+3
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Pereiro, který ale selhal. Jeho rána směřovala k pravé tyči, kam se vrhl také brankář Blaswich.
    90+3. Neproměněná penalta.
     
    90+4
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali další branky! Angelino měl na levém křídle hodně času na centr, ten hezkým způsobem poslal na hlavu GASTÓNA PEREIRA, který tak napravil své předchozí zaváhání. Míč padal daleko vedle Blaswiche, který se za hlavičkou pouze ohlédl.
    90+4. Gastón PEREIRO - 0:4
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím PSV, které svého soupeře porazilo poměrem 4:0. Eindhoven vstupoval do druhého poločasu s dvoubrankovým náskokem, navíc hrál v početní převaze. Hostující celek pochopitelně měl výraznou územní převahu, avak soupeř se snažil zakládat rychlé protiútoky, které mnohdy nebyly vůbec špatné. Koncovka zápasu nám nabídla ještě dvě branky, obě přidal favorit zápasu, který navíc dohrával proti oslabenému soupeři, který dokonce vyfasoval hned dvě červené.
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:14. (21:42:03)

    David Suchý

    Branky: 12. Bergwijn, 33. Schwaab, 79. Dumfries, 90+4. Pereiro

    Karty:   23. L. Duarte (HRC), 45+4. Sama (HRC), 65. Merkel (HRC) – 61. Rosario (PSV)   45+2. J. Drost (HRC), 90+2. Czyborra (HRC)

    Neproměněná penalta: 90+3. Pereiro (PSV), brankář Blaswich zneškodnil


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:14.
    Heracles Almelo: Blaswich – Breukers (C), Rossmann, Sama, van Hintum (62. Czyborra) – M. Osman, Merkel – L. Duarte (75. dos Santos), Peterson (82. Konings), Kuwas – J. Drost.
    Náhradníci: Brouwer – dos Santos, Czyborra, Dalmau, Droste, Konings, Van den Buijs, van Nieff, Vermeij.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario (73. Malen), É. Gutiérrez, Hendrix (87. Rigo) – Lozano, L. de Jong (C), Bergwijn (84. Pereiro).
    Náhradníci: Room, van Osch – Behich, Mauro Júnior, Gakpo, Isimat-Mirin, Malen, Pereiro, Rigo, Sadílek, Sainsbury.

    Rozhodčí: Higler – Siebert, Steegstra
    bahis siteleri