Augsburg – Schalke 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Freiburg 2:0 (kon.) | Hannover – Bayern 0:4 (kon.)
Hoffenheim – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:1 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 2:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:1 (2:1)
Werder Brémy
Sobota 15.12.2018, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
    90+6. Ofsajdová branka Götzeho
     
    90+6
    Borussia Dortmund se dočkala branky, která ale byla pro ofsajd nakonec odvolána. Po přihrávce Philippa se prosadil střelou do prázdné branky Mario Götze, ale radoval se předčasně. Videorozhodčí opět zaúřadoval a opět správně.
     
    90+3
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Maximilian Philipp.
     
    89
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Raphaël Guerreiro, přichází Christian Pulisic.
     
    88
    Hosté kombinovali, ale Josh Sargent nakonec nezpracoval míč ideálně a do protiakce se hnal Raphaël Guerreiro. Toho nakonec právě osmnáctiletý hráč fauloval a vidí žlutou kartu.
     
    83
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Johannes Eggestein, přichází Josh Sargent.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Mario Götze.
     
    80
    Kevin Möhwald následně udělal chybu a domácí mohli postupovat do protiakce. Hostující středopolař tak fauloval Marca Reuse a inkasuje žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Juja Osako.
     
    68
    Důležité zákroky Jiřího Pavlenky drží hosty při vodě! Nejdříve se dostal do vápna Sancho, ale po zemi českého brankáře nepřekonal. Ten následně chytil i střelecký pokus Delayneho z dálky!
     
    49
    Martin Harnik následně ve vzduchu zahrál loktem do hlavy Hakimího a inkasuje žlutou kartu. I toto je celkem přísné rozhodnutí, které se nelíbí samotnému hráči či trenérovi Brém.
    48. Jadon Sancho spálil šanci
     
    48
    Velká šance také na straně druhé! Pokus Marca Reuse z otočky Pavlenka vyrazil na levou stranu, kde se nedokázal prosadit střelou do prázdné branky Jadon Sancho!
     
    47
    Hned na startu druhého poločasu mohlo být vyrovnáno! Max Kruse se dostal na hranici vápna ke střele, ale jeho pokus k pravé tyčce Bürki skvěle vyrazil!
     
    45+2
    Po nepřesné přihrávce se dostával do útoku Martin Harnik, který si mohl obhodit vyběhnutého Bürkiho. Doběhl jej ovšem Delaney, který se jej lehce dotkl. Píská se faul a domácí záložník vidí celkem přísnou kartu.
    40. Standardní situace Reuse
     
    40
    Marco Reus nyní celou standardku rozehrál sám a svým pokusem mířil k levé tyčce. Jiří Pavlenka se ovšem pověsil do vzduchu a míč parádně vyboxoval!
     
    39
    Achraf Hakimí si následně narazil s Alcácerem a naběhl si do vápna. Těsně před ním jej ale tělem zastavil Sebastian Langkamp, který dostává jasnou žlutou kartu, proti které ani neprotestuje.
    35. Max KRUSE - 2:1
     
    35
    Werder právě vstřelil branku!
    Branka přichází a je tu další drama! MAX KRUSE dává naprosto spektakulární branku a dostává Brémy zpátky do utkání. Kruse se dostal před vápnem k míči a pravačkou vymetl levou šibenici, krásná branka...
     
    32
    Kevin Möhwald se po aktivní kombinaci hostujícího celku dostal k parádní střele a Roman Bürki musel poprvé v utkání zasahovat. Rána na levou stranu byla ovšem parádně vyražena na roh!
     
    28
    Hned po rozehře využili domácí díry v hostující obraně a Jadon Sancho dostal míč opět na pravou stranu vápna. Anglický záložník z úhlu zakončoval, ale trefil jen boční síť!
    27. Marco REUS - 2:0
     
    27
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Následně se ale domácí celek prosazuje podruhé a odskakuje na rozdíl dvou branek! Jadon Sancho dostal míč do šestnáctky, kde se zastavil a počkal si na MARCA REUSE. Ten z první zakončil po zemi a přesně na vzdálenější tyčku vstřelil svou desátou branku v sezóně.
    20. Paco ALCÁCER - 1:0
     
    20
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Raphaël Guerreiro parádní levačkou našel nabíhajícího PACA ALCÁCERA, který se hlavičkou na přední tyčkou prosadil naprosto přesně. Rozhodčí nejdříve branku neuznali, ale po pomoci na videu nakonec sudí ukázal na středový kruh. Tohle Jiří Pavlenka nemohl chytit...
     
    18
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Davy Klaassen, přichází Kevin Möhwald.
     
    17
    Další snažení domácích bylo zakončeno přízemním centrem do vápna od Piszczeka. Na přední tyčce zakončoval z velkého úhlu opět Alcácer, ale Pavlenka skvěle kryje!
    7. Velká šance Alcacéra
     
    7
    Brémy nic nevymyslely a přišel neskutečný protiútok Borussie! Ten zakončoval na levé straně Paco Alcácer, který Pavlenku přehodil, ale nakonec vystřelil jen do tyčky!

    David Panuška

    Branky: 20. Alcácer (Guerreiro), 27. Reus (Sancho) – 35. M. Kruse (Harnik)

    Karty:   45+2. Delaney (DOR) – 39. Langkamp (BRM), 49. Harnik (BRM), 80. Möhwald (BRM), 88. Sargent (BRM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Hakimí – Witsel, Delaney – Sancho (90+3. Philipp), Reus, Guerreiro (89. Pulisic) – Alcácer (81. M. Götze).
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Weigl, Pulisic, M. Götze, Dahoud, Philipp.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander, Augustinsson – Şahin, J. Eggestein (83. Sargent), Klaassen (18. Möhwald) – M. Kruse – Harnik, Rašica (73. Osako).
    Náhradníci: Plogmann – C. Pizarro, Möhwald, Kainz, Osako, Sargent, Friedl.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos
    bahis siteleri