Getafe – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Valladolid – Atlético 2:3 (kon.) | Real Madrid – Rayo Vallecano 1:0 (kon.)
Eibar – Valencia 1:1 (kon.)
konec
Real Madrid
1:0 (1:0)
Rayo Vallecano
Sobota 15.12.2018, 18:30 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 15:18. (20:24:23)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Real Madrid se raduje z hubeného vítězství 1:0 nad Vallecanem.

    Real Madrid dlouho hledal tempo v úvodu zápasu. Hned z první vážnější ale domácí udeřili. Lucas Vázquez našel v pokutovém území Karima Benzemu, který z otočky umístil míč ke vzdálenější tyči. Madridští měli ještě další šance, ale ty dokázal zlikvidovat Stole Dimitrievski nebo hostující obrana v čele s Alejandrem Gálvezem. Po změně stran nebezpečných situací výrazně ubylo. Real byl sice stále více u balonu, ale brankové příležitosti si nemohl vytvořit. Po přihrávce Luky Modriće pálil Asensio jen do skvělého brankáře Vallecana. Také brankáře Realu Madrid Thibaut Courtois musel až v samém závěru čelit zapeklité situaci, ale dvakrát v krátkém čase dokázal svůj tým podržet.

    Pro Real Madrid to byl letošní poslední zápas v ligové soutěži. Již ve středu totiž nastoupí v semifinálovém souboji na Mistrovství světa klubů ve Spojených arabských emirátech.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.
    90+2. Závěr před brankou Realu Madrid vyřešil až Thibaut Courtois
     
    90+2
    Vallecano nebylo daleko od vyrovnání! Téměř celý zápas byl hostující celek pod tlakem, ale v nastaveném čase od srovnání stavu zachránil Real až Thibaut Courtois. Advíncula zakončoval skvěle přes hlavu, belgický brankář byl ale na místě, stejně tak i proti střele Imbuly.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Abdoulaye Ba přihrával podél levé postranní lajny na Bébého, který byl podražen Vázquezem. Hosté měli k dispozici rozehrávku volného přímého kopu z velmi nebezpečné vzdálenosti, ale ve vápně zasáhl jen Varane. Navíc Comesaňa byl nachytán v ofsajdu.
     
    89
    Vallecano ještě zkouší zatlačit domácí v závěrečných minutách. Imbula ale ztratil míč a hosté se museli vracet do obrany, podobně nepřesný byl v kombinaci i na druhé straně Marcos Llorente.
     
    88
    Ceballos spolupracoval s Marcelem, poté letěl centr na Víniciuse, ale mladý útočník Realu se nedostal ke střele jen o několik centimetrů. Následný rohový kop ale Realu nevyšel podle představ.
     
    87
    Kroos přihrával Modrićovi, následně se zapojil také třetí z trojice záložníků Marcos Llorente, ale v útoku se nikdo nenabízel. Vázquez si žádal pokutový kop pro sporném odehrání Velázqueze.
     
    86
    Lucas Vázquez byl u balonu až jako druhý a musel skousnout tvrdé dohrání Morenem. Hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat, ale Vínicius sám proti přesile nic nevymyslel.
     
    85
    Lucas Vázquez si nabíhal na pravém kraji, ale než k němu doputovala Kroosova přihrávka, tak se stačili hosté vrátit do obranných pozic. Navíc Llorente ztratil míč ve středu pole.
     
    84
    Ani s přibývajícím časem se tempo zápasu příliš nezvyšuje. Imbula přišlápl ve středu pole Ceballose a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu. Vallecano sice prohrává na stadionu Realu Madrid, ale Thibaut Courtois nemusel ještě řešit ani jediný složitější zákrok a tak je vyrovnání v nedohlednu.
     
    82
    Marcelo centroval do vápna, kde se skácel k zemi Lucas Vázquez. Útočník Realu se ale po čase zvedá a může se pokračovat ve hře.
     
    81
    Vinícius Júnior se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do kombinace. S Carvajalem si ale příliš nerozuměl a musel za balonem spěchat. Po zpětné přihrávce se dostal k míči jen Ramos.
     
    80
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Vinícius Júnior.
     
    79
    Karim Benzema sedí na trávníku a drží se za levý kotník. Francouzského útočníka musí ošetřovat lékaři. Na straně Realu se nejspíše bude střídat.
     
    78
    Domácí sice rozehrávali rohový kop, ale po Kroosově přihrávka na hranici vápna nemohl Marcelo zakončovat. Následně už se k míči dostali jen obránci Vallecana.
     
    77
    Daniel carvajal vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Domácí sice kontrolují hru, ale pojišťovací branku ne a ne přidat. Nyní před Benzemou uklidil balon Ba.
     
    76
    Modrić skvěle zpracoval Benzemovu přihrávku, poté měl na pravé straně trochu času na střelu, ale míč se vítězi Zlatého míče svezl po kopačce a pokus šel jen mimo tři tyče.
     
    75
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází Alex Alegría.
     
    74
    Giannelli Imbula vysouval Advínculu průnikovou přihrávkou. Imbula se ale otáčel za balonem na opačnou stranu a míč následně opustil hrací plochu.
     
    73
    Courtois vykopl míč na útočnou polovinu. Právě střídající Ceballos dokázal skvěle zpracovat, ale rychle se k němu stáhl Tito, který připravil Ceballose o balon.
     
    72
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Dani Ceballos.
     
    71
    Álex Moreno přihrával do středu na Imbulu. Následně si ještě řekl o míč García, který ale nedokázal překonal Carvajala. Následně se García ještě provinil faulem.
     
    70
    Varane musel pořádně zabrat při rozehrávce, velmi rychle se k němu totiž blížil napadající García. Čerstvý mistr světa si ale pomohl přihrávkou k Ramosovi.
     
    69
    Také Vallecano se dostává s míčem na útočnou polovinu. Giannelli Imbula měl prostor na pravém kraji, ještě rozehrál akci na Bébého a ten už dokázal ohrozit Courtoise v domácí brance.
     
    67
    Po několika hlavičkách ve středu pole se míč odrazil k Imbulovi. Advíncula následně ale ztratil postavení a musel se rychle vracet do obrany. Benzemu stačil zbrzdit Moreno.
    66. Neuznaná branka Sergia Ramose pro ofsajd
     
    66
    Sergio Ramos se radoval z gólu po vynikající hlavičce na zadní tyč. Při centru Kroose by ale kapitán domácího celku v milimetrovém ofsajdu a branka nemůže být uznána.
     
    65
    Bébé zachytil Kroose jen za dres a po žluté kartě od hlavního rozhodčího je druhým dnešním potrestaným hráčem.
     
    65
    Kroosův centr do pokutového území měl najít Benzemu, ale Tito byl skvěle postavený do středu vápna a lehce odhlavičkoval před útočníkem Realu do bezpečí. Ani následný rohový kop Realu neskončil zakončením.
     
    64
    Realu se stále nedaří překonat obranný val soupeře. Kroos přihrával Carvajalovi, kterého stačil přišlápnout po zpracování Álex Moreno. Volný přímý kop pro Real Madrid.
     
    63
    Asensio vedl míč na pravé straně, ale Tito byl stejně rychlý jako útočník Realu a nenechal ho v klidu projít do vápna. Následný rohový kop domácího celku je snadno ubráněn.
     
    62
    Modrić spolupracoval s Llorentem, následně centroval do vápna Vázquez, ale přes Morena se neprosadil. Také Real měl k dispozici rohový kop, ale Kroos byl v ofsajdu.
     
    61
    Vallecano získalo po odkopu Marcela rohový kop. Po rozehrávce do kombinace pálil z velké dálky střídající Bébé, ale Courtois mohl míč pustit daleko od své tyče.
     
    60
    I po hodině hry vede Real Madrid nad Vallecanem jen o jediný zásah. O ten se postaral v úvodu zápasu Karim Benzema po přihrávce Lucase Vázqueze.
     
    59
    Modrić přihrával Carvajalovi jen do souboje. Krajní obránce Realu si ale dokázal s Bébém poradit, udržel míč pro svůj tým, ale poté oslovil Benzemu do ofsajdu.
     
    58
    U balonu na místě přestupku byl Asensio s Kroosem. Právě druhý jmenovaný centroval do šestnáctky, ale před Benzemou odhlavičkoval do bezpečí Ba.
     
    57
    Modrićova přihrávka našla skvěle rozběhnutého Kroose. Německý záložník si po pádu žádal odpískání faulu, ale hlavní rozhodčí nechal ještě chvíli hru pokračovat. Až po krátké odmlce je odpískán faul na Marcela.
     
    56
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Álvaro Medrán, přichází Bébé.
     
    55
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Alejandro Gálvez, přichází Abdoulaye Ba.
     
    55
    Sergio Ramos se vytáhl s míčem až mezi záložníky svého týmu. Moreno stačil na pravé straně přetlačit Carvajala, který byl nakonec také přichycen v ofsajdu.
     
    54
    Real pokračuje v držení balonu ve středu pole. Advíncula společně s Garcíou sice napadají rozehrávku, ale k míči mají pořád daleko.
    52. Asensiova rána do brankáře Vallecana
     
    52
    Obrovská šance Realu! Luka Modrić ukázal svou genialitu, když si pustil míč za sebe v pokutovém území, tím zcela odstavil Morena ze hry. Zpětnou přihrávkou našel Asensia, který ale v jasné příležitosti napálil jen Dimitrievského.
     
    51
    Benzema si došel pro balon velmi hluboko do středu hřiště. Následně vyzval ke spolupráci Vázqueze, kterému ale dokázal vypíchnout balon do zámezí Tito.
     
    50
    Druhý poločas zatím postrádá větší tempo. Modrić se snad poprvé ve druhé půli dotkl balonu, ale jeho přihrávka šla jen pod tlakem k obráncům.
     
    49
    Asensio si na levé straně řekl o přihrávku, poté měl balon pod kontrolou Marcelo. Náběh Marcela museli hosté řešit jen za cenu faulu u postranní lajny.
     
    48
    V pokutovém území dokázal zpracovat míč Moreno. Poté se mu ale do cesty postavil Carvajal a bylo po šanci. Vše ještě vyřešil nekompromisním výskokem Courtois.
     
    47
    Také v úvodu druhé půle domácí nikam nespěchají. Lucas Vázquez ztratil míč a poté musel faulovat Gálveze. Vallecano získalo volný přímý kop z pětatřiceti metrů.
     
    46
    Druhý poločas odstartovali rozehrávkou ze středového kruhu hráči Vallecana. U míče se ale okamžitě ocitli domácí. Vázquez vybojoval na polovině soupeře faul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a do šaten tak odcházejí spokojeněji domácí hráči Realu Madrid.

    Real Madrid dlouho hledal tempo v úvodu zápasu. Hned z první vážnější ale domácí udeřili. Lucas Vázquez našel v pokutovém území Karima Benzemu, který z otočky umístil míč ke vzdálenější tyči. Madridští měli ještě další šance, ale ty dokázal zlikvidovat Stole Dimitrievski nebo hostující obrana v čele s Alejandrem Gálvezem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Dlouhý Courtoisův výhoz našel na středu trávníku Asensia. Právě Marco Asensio měl ihned na zádech přilepeného Tita, který ho následně musel faulovat.
     
    44
    Minutu před pauzou se musel zapojit do bránění také Sergio Ramos. Domácí kapitán odkopával na poslední chvíli před zcela volným Garcíou. Následný rohový kop si ale jistě pohlídal Courtois.
     
    43
    Gálvez se nyní zapojil do rozehrávky. Imbula si troufl na Carvajala na levé straně a udělal dobře, protože krajní obránce Realu musel sáhnout jen k faulu.
     
    42
    Už to vypadalo, že by se hráči Vallecana mohli dostat s míčem na útočnou polovinu, ale Imbulova přihrávka podél postranní lajny našla jen Marcela. Real uklidňuje hru v kombinaci na středu trávníku.
     
    41
    Kroos si vyměnil míč s Modrićem, poté už mířila přihrávka na Benzemu, ale jako poslední obránce se stačil vrátit za francouzským útočníkem Emiliano Velázquez.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Madridští se rychle přesouvali na pravou stranu, ale Llorenteho stačil faulovat za žlutou kartu Alejandro Gálvez.
     
    39
    V pokutovém území Vallecana bylo pořádné horko. Nejprve si domácí žádali penaltu po pádu Vázqueze, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    38
    Domácí pokračovali rozehrávkou rohového kopu. Obrana Vallecana si dokázala pohlídal Ramose i Benzemu, následně ale pálil znovu osamocený Marcelo. Dimitrievski zareagoval včas.
    37. Kroosova rána do tyče
     
    37
    Carvajal spolupracoval s Vázquezem, následně se dostal ke střele z hranice vápna Toni Kroos, ale dělovkou trefil jen levou tyč hostující branky.
     
    36
    I nyní se ujal rozehrávky volného přímého kopu Toni Kroos. Ale před Benzemou stačil balon odklidit do bezpečí Alejandro Gálvez. Hosté se uchylují jen k obranným odkopům.
     
    35
    Marcelo sebral odražený balon ještě na útočné polovině. Real se usadil před vápnem Vallecana, ale až do něj se dostává jen sporadicky.
     
    34
    Právě sám faulovaný Toni Kroos se postavil k rozehrávce standardní situace. Německý reprezentant kroutil balon do pokutového území, ale jako první hlavičkoval hostující Gálvez.
     
    33
    Modrić si posunul míč kolem Medrána a ten ho musel faulovat. Real rozehrával jen do kombinace, ale Vázquez se dokázal prosadit k centru. Imbula nakonec ještě fauloval Kroose.
     
    32
    Ke slovu se dostává také Rayo Vallecano. Tito vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Modrić se rychle zmocnil balonu, následně na nic nečekal přihrával Benzemovi, ale francouzského útočníka zradilo zpracování.
     
    31
    Útočná aktivita Realu už není taková jako v úplném úvodu zápasu. Kroos neměl komu nahrávat, ale dokázal najít Benzemu, ten ještě prodlužoval na Modriće, který byl ale ofsajdu.
     
    30
    Po půlhodině hry vede domácí Real Madrid nad Vallecanem stále jen o jediný zásah. Marcelův centr byl zblokován Imbulou, domácí mohli vhazovat, ale právě Marcelo zvolil přihrávku jen zpět na Ramose.
     
    29
    Benzema si pomohl v souboji s Camesaňou lehkým přistrčením a to neušlo hlavnímu rozhodčímu. Real však zabojoval a k balonu se záhy vrátil. Ani napadající Embarba už neměl šanci.
     
    28
    Carvajal zkoušel přihrávat na Vázqueze, ale pas byl až příliš dlouhý a Vázquez ho nestačil zachytit na hrací ploše. Stole Dimitrievski bude rozehrávat od své branky.
     
    27
    Carvajal hledal před vápnem postaveného Llorenteho. Marcelo si ještě řekl o přihrávku, ale v souboji dva na dva s Benzemou neuspěl. Real však pokračuje v držení balonu.
     
    26
    Po několika minutách v obraně se Real vrací zpět do tlaku. Modrić si několikrát vyměnil míč s Kroosem, poté se přihlásil o slovo Marcelo. Brazilský obránce přihrával jen na obsazeného Asensia.
     
    25
    Lucas Vázquez nabíhal po pravé straně za nakopnutým balonem. Ještě před koncovou lajnou stačil Vázquez míč vrátit do hry. Carvajal následně přihrával do vápna, ale Benzema byl až za obráncem.
     
    24
    Imbulova přihrávka našla ve středu pole Medrána, následně v kombinaci Vallecana pokračoval Advíncula, ale před obranný val Realu se ne a ne prokousat.
     
    23
    Nepříjemný centru mířil na zadní tyč. Ramos prohrál hlavičkový souboj s Velázquezem, ale Courtois skvěle zareagoval a pokus do středu branky pokryl.
     
    22
    Álvaro García přehrál na levé straně Vázqueze, který si musel pomoci faulem. Vallecano se tak po dlouhé době přesune také na útočnou polovinu.
     
    21
    Madridský celek i nadále dominuje na trávníku. Carvajal si narazil na pravé straně s Llorentem, poté přenesl hru přes celou šířku trávníku, ale Marcelo si pomohl při zpracování rukou.
     
    20
    Real Madrid pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Marcelo si pomohl přihrávkou s Benzemou, poté pálil z prvního doteku Modrić, ale u zadní tyče pomohl brankáři Gálvez.
     
    18
    Obrana Vallecana začíná být v pořádných problémech. Benzema převzal Kroosovu přihrávku, už už mohl postupovat podobně sám jako Asensio na branku, ale naštěstí pro hosty nedokázal přesně zpracovat do pohybu.
    17. Stole Dimitrievski skvěle zasáhl proti nájezdu Asensia
     
    17
    Marco Asensio mohl naopak navýšit vedení domácího celku. Dvaadvacetiletý útočník se hnal z levé strany na osamoceného brankáře, ale Dimitrievski skvěle zasáhl pravou nohou.
     
    16
    Hosté se po inkasované brance osmělují také směrem dopředu. Imbula přihrával pod sebe a vybojoval rohový kop. Z něj mohl hlavičkoval Velázquez a jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    15
    Asensio byl u balonu jako první a dostal pořádně tvrdou ránu od bránícího Morena. Domácí rozehráli velmi rychle, ale Kroosova přihrávka Benzemu nenašla.
    14. Karim BENZEMA - 1:0
     
    14
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid jde do vedení! Lucas Vázquez měl na pravé straně spoustu času, kličkou do středu si připravil střeleckou pozici, ale ještě našel lépe postaveného KARIMA BENZEMU, který se nemusel už ani podívat na branku a umístil míč ke vzdálenější tyči.
     
    13
    Kombinace Realu zatím vázne. Marcelo přihrával Benzemovi jen do souboje a francouzský útočník prohrál postrkovanou s Medránem. Real se ale okamžitě vrátil do držení balonu.
     
    12
    Luka Modrić se dostal k míči po dlouhé době. Jeho přihrávka měla najít Asensia, ale znovu byl u balonu až jako druhý. Následně si Asensio pomohl nedovoleným přistrčením soupeře.
     
    11
    Carvajal skvěle zaběhl po pravé straně až téměř k brankové čáře, následně posouval balon do ohně před branku hostujícího celku, ale ve skluzu stačil zasáhnout před Benzemou Gálvez.
     
    10
    První desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Real Madrid sice drží velkou část času míč pod kontrolou, ale ještě ani jednou se nepřiblížil až do blízkosti vápna Vallecana.
     
    9
    Marcelo posouval míč podél postranní lajny na Asensia. Ani nyní ale kombinace na levé straně nebyla úspěšná, před Asensiem totiž získal míč Álex Moreno.
     
    8
    Karim Benzema si dělal prostor kličkou do středu hřiště, ale míč mu utekl a dostal se k němu o něco dříve bránící Medrán. Benzema následně fauloval.
     
    7
    Madridští v úvodu zápasu nikam nespěchají. Pomalou kombinací nemohl Marcelo zaskočit připraveného Velázqueze. Navíc Marco Asensio přispěchal do souboje příliš pozdě.
     
    6
    Tlak Realu narůstá. Embarba stačil sice vypíchnout míč Ramosovi, ale dále už postupovat nemohl. Varane se vysunul proti souboji a fauloval ho na středové čáře.
     
    5
    Sergio Ramos se vložil do rozehrávky útočné akce. Marcelo parádním pasem oslovil Asensia, ale sedmadvacetiletý útočník už se dostal do velkého úhlu a přes Morena nevystřelil.
     
    4
    Od Modriće putoval míč směrem k Asensiovi. Ještě si chtěl pomoci s Kroosem, ale domácím se zatím nedaří přecházet až do blízkosti vápna soupeře.
     
    3
    Marcelo prostrčil míč k Benzemovi. Následně se dostal do hry také Lucas Vázquez, ale v pokutovém území skvěle zasáhl na poslední chvíli Gálvez. Vallecano se ale u míče příliš dlouho nezdrželo.
     
    2
    Daniel Carvajal přihrával podél postranní lajny na Kroose, ten ale nebyl přesný při zpracování. Balonu se však ujal Modrić, který pokračuje v postupném útoku spoluprací s Llorentem.
     
    1
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Real Madrid se ale nikam v úvodu nežene, Kroos přihrával jen k obráncům.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestnáctého kola nejvyšší španělské soutěže Primera Division může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Kroos, M. Llorente, Modrić – L. Vázquez, Benzema, Asensio.
    Náhradníci: Navas – Vallejo, Valverde, Odriozola Arzallus, Isco, D. Ceballos, Vinícius Júnior.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Tito, Gálvez, Velázquez, Á. Moreno – Imbula, Comesaña, Medrán – Advíncula, Embarba (C), Á. García.
    Náhradníci: Alberto García – Akieme, A. Ba, Pozo, Bébé, Alegría, Moreno.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núňez.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    23.04. 2016 Vallecano – Real Madrid 2:3
    20.12. 2015 Real Madrid – Vallecano 10:2
    08.04. 2015 Vallecano – Real Madrid 0:2
    08.11. 2014 Real Madrid – Vallecano 5:1
    29.03. 2014 Real Madrid – Vallecano 5:0
     
    Real Madrid CF

    Ve španělské nejvyšší soutěži Real obhajuje až třetí pozici. V loňské sezoně totiž s velkým odstupem nestačil na nedostižnou Barcelonu a o tři body zůstal také za svým madridským rivalem Atléticem. To v Lize mistrů si výběr Zinédina Zidana připsal třetí triumf v řadě, když ve finálovém duelu přehrál po gólu Karima Benzemy a dvou trefách Garetha Balea Liverpool 3:1.

    Po sezoně se madridský tým rozloučil s Cristianem Ronaldem, který zamířil do Juventusu. Na lavičce skončil také Zidane.

    Odchod dvou úhlavních postav Real poznamenala v nové sezoně. Hned čtyřikrát v řadě nedokázal Madrid vyhrát v ligové soutěži, v posledních týdnech jde ale forma týmu okolo kapitána Sergia Ramosa nahoru. I přes nevydařený úvod se ale Real drží na čtvrté pozici se ztrátou pěti bodů na vedoucí Barcelonu. Před týdnem si madridský celek přivezl tři body za vítězství 1:0 ze stadionu Huescy, o jediný zásah se postaral Gareth Bale.

    Také v základní skupině Ligy mistrů Real hned dvakrát zaváhal. I před dvě porážky s CSKA Moskva však dokázal španělský celek zvítězit v "plzeňské" skupině a může se těšit na pondělní los vyřazovací části.
     
    Rayo Vallecano

    Vallecano v minulé sezoně válčilo ve druhé nejvyšší španělské soutěži. Ve dvaačtyřiceti zápasech padlo Vallecano jen osmkrát a s jednobodovým náskokem před Huescou zvítězilo v LaLize 2. V závěru ročníku se náskok výrazně ztenčoval, ale i před tři prohry ve čtyřech posledních zápasech se Vallecano udrželo v čele.

    V úvodu přípravného období se podařilo nováčkovi LaLigy porazit anglický Bristol i rezervu Realu Madrid. Následně však další tři přátelské duely prohrál, generálku 0:2 s Leganés po dvou brankách Carrilla.

    Po patnácti odehraných kolech je v LaLize horší než Vallecano pouze Huesca. Nováček elitní španělské soutěže se radoval ze třech bodů pouze dvakrát, naposledy právě před dvěma týdny na domácí půdě přehrál 1:0 Eibar. Na nesestupové pozice nyní Vallecano ztrácí čtyři body.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Španělská nejvyšší soutěž Primera Division pokračuje šestnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Realu Madrid, který před domácím publikem přivítá Vallecano.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vít Schück

    Branky: 14. Benzema (L. Vázquez)

    Karty:   40. Gálvez (VLL), 65. Bébé (VLL), 84. Imbula (VLL)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 15:18.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Kroos, M. Llorente, Modrić (90+3. Valverde) – L. Vázquez, Benzema (80. Vinícius Júnior), Asensio (72. D. Ceballos).
    Náhradníci: Navas – Vallejo, Valverde, Odriozola Arzallus, Isco, D. Ceballos, Vinícius Júnior.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Tito, Gálvez (55. A. Ba), Velázquez, Á. Moreno – Imbula, Comesaña, Medrán (56. Bébé) – Advíncula, Embarba (C) (75. Alegría), Á. García.
    Náhradníci: Alberto García – Akieme, A. Ba, Pozo, Bébé, Alegría, Moreno.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núňez
    bahis siteleri