Rusko – Švýcarsko 5:2 (kon.) | USA – Finsko 2:3 (kon.)
konec
USA
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Finsko
Neděle 06.01.2019, 02:08 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:34 Kaapo KAKKO - 2:3
     
    58:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Že by rozhodnutí? Finové se nyní v obrovské euforii vrhají na sebe na střídačce, neboť KAAPO KAKKO se postaral nyní o prozatím rozhodující branku. Jeho dorážka byla velice náročná, z takřka nulového úhlu napálil puk bekhendem do odkryté části branky. Asistence: Anton Lundell, Henri Jokiharju.
    48:47 Josh NORRIS - 2:2
     
    48:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Neuvěřitelné finále! Vyrovnáno! Fantastickou hokejovou akci tentokrát připravil Chmelevski, který si udržel kotouč před dotírajícím Finem a neskutečnou nahrávkou na opačnou stranu útočné třetiny našel JOSHE NORRISE, jemuž už stačilo jen napálit puk do odkryté části branky. Krása mládežnického hokeje par excellence! Asistence: Alexander Chmelevski, Noah Cates.
    47:01 Alexander CHMELEVSKI - 1:2
     
    47:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Drama je tady! Ukko-Pekka Luukkonen si sice připsal nejprve velmi dobrý zákrok proti dělovce Jacka Hughse, jenomže následná dorážka po vrácení kotouče od americké naděje letošního draftu už sedla parádně ALEXANDROVI CHMELEVSKIMU. Jeho rána míří k levé tyči byla takřka pro finského hrdinu nechytatelná. Asistence: Jack Hughes, Noah Cates.
    46:00 Otto LATVALA - 0:2
     
    46:00
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je finské zvýšení náskoku! Rogers Arena vybouchla! Takřka totožná střelecká pozice, stejně načasovaná přihrávka, jen odlišná branka. OTTO LATVALA se pořádně napřáhl a jeho rána golfákem prošla přes několikerou clonu až za záda bezmocného Primeaua. Američané se jen drří za hlavu. Asistence: Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari.
    31:31 Jesse YLÖNEN - 0:1
     
    31:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je tu první gólový úder večera! Ihned po buly se dostal kotouč k JESSE YLÖNENOVI, který napřáhl ke stropu haly z pozice na ose hřiště a propálil vše, co mu stálo v perimetru rány. Primeau se nestačil ani posunout či zasáhnout. Aréna bouří nadšením!Asistence: Oskari Laaksonen, Valtteri Puustinen.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 48. Chmelevski (J. Hughes, Cates), 49. Norris (Chmelevski, Cates) – 32. Ylönen (Laaksonen, Puustinen), 46. Latvala (Heponiemi, Kupari), 59. Kakko (Lundell, Jokiharju)


    USA: Primeau (Keyser) – Samberg (C), M. Anderson (A), Q. Hughes, Kemp, M. Samuelsson, Miller, St. Ivany – Farabee (A), Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden – Cockerill, Poehling, Wahlstrom – Drury, J. Hughes, Chmelevski – O'Brien.
    Finsko: Luukkonen (Lindberg) – Utunen, Jokiharju (A), Vaakanainen (A), Laaksonen, Honka, Latvala – Heponiemi, Kupari, Talvitie – Tolvanen (C), Lundell, Kakko – Puustinen, Virtanen, Ylönen – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Nyman.

    Rozhodčí: Pražák (CZE), Romasko (RUS) – Chaput (CAN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17206
    thejrc.org