Rusko – Švýcarsko 5:2 (kon.) | USA – Finsko 2:3 (kon.)
konec
USA
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Finsko
Neděle 06.01.2019, 02:08 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kapitán Finska Aarne Talvitie zvedl nad hlavu pohár pro mistry světa.
     
    A na řadě je předání poháru, který přebírá od prezidenta IIHF Reného Fasela finský kapitán Aarne Talvitie. Obrovská euforie může právě začít!
     
    Mistry světa do 20 let se stávají popáté v historii. Své předchozí triumfy zaznamenali v letech 1987, 1998, 2014 a 2016.
    58:34 Kaapo KAKKO - 2:3
     
    58:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Že by rozhodnutí? Finové se nyní v obrovské euforii vrhají na sebe na střídačce, neboť KAAPO KAKKO se postaral nyní o prozatím rozhodující branku. Jeho dorážka byla velice náročná, z takřka nulového úhlu napálil puk bekhendem do odkryté části branky. Asistence: Anton Lundell, Henri Jokiharju.
     
    53:54
    Ukko-Pekka Luukkonen teď nevěděl, kde mu hlava stojí. Nejprve se nesmírně nebezpečnou ránu z osy kluziště postaral Oliver Wahlstrom, posléze ještě dorážel Jack Hughes. Oba dva pokusy ovšem finský muž v masce s bravurou vykryl. Leč možná s dávkou štěstí.
     
    49:48
    Jack Hughes upaloval úplně sám na branku, jenže na Luukkonena nakonec nenašel recpt. Finský brankář si připisuje veledůležitý skalp v pravou chvíli.
    48:47 Josh NORRIS - 2:2
     
    48:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Neuvěřitelné finále! Vyrovnáno! Fantastickou hokejovou akci tentokrát připravil Chmelevski, který si udržel kotouč před dotírajícím Finem a neskutečnou nahrávkou na opačnou stranu útočné třetiny našel JOSHE NORRISE, jemuž už stačilo jen napálit puk do odkryté části branky. Krása mládežnického hokeje par excellence! Asistence: Alexander Chmelevski, Noah Cates.
     
    47:44
    Američané málem slavili vyrovnání! Quinn Hughes velmi přesně nahrál diagonálou na Wahlstroma, jenomže druhý jmenovaný v rozhodující moment promáchl. Finové měli obrovskou dávku štěstí!
    47:01 Alexander CHMELEVSKI - 1:2
     
    47:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Drama je tady! Ukko-Pekka Luukkonen si sice připsal nejprve velmi dobrý zákrok proti dělovce Jacka Hughse, jenomže následná dorážka po vrácení kotouče od americké naděje letošního draftu už sedla parádně ALEXANDROVI CHMELEVSKIMU. Jeho rána míří k levé tyči byla takřka pro finského hrdinu nechytatelná. Asistence: Jack Hughes, Noah Cates.
    46:00 Otto LATVALA - 0:2
     
    46:00
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je finské zvýšení náskoku! Rogers Arena vybouchla! Takřka totožná střelecká pozice, stejně načasovaná přihrávka, jen odlišná branka. OTTO LATVALA se pořádně napřáhl a jeho rána golfákem prošla přes několikerou clonu až za záda bezmocného Primeaua. Američané se jen drří za hlavu. Asistence: Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari.
     
    39:20
    Oliver Wahlstrom pálil z bezprostřední blízkosti finské branky, nicméně Ukko-Pekka Luukkonen předvádí parádní zákrok. Puk stačil pravačkou shodit do lapačky, hra je i přes několik amerických nájezdů pro dorážku přerušena.
     
    37:00
    Finové se dostanou k další přesilové hře, Oliver Wahlstrom (USA) viditelně fauloval kličkujícího Kakka. Pod bruslemi mu nechal hokejku, což je jasně charakteristické podrážení.
     
    34:58
    Josh Norris pálil těsně vedle, Luukkonen se jen bezmocně ohlédl za pukem!
     
    34:28
    Primeau musel být velmi rychle na ledě, Linus Nyman totiž pálil z pravé strany dost nečekaně. Ránu ale stačil vyrazit americký brankář špičkou betonu.
     
    33:24
    Primeau předvádí parádní zákrok! Santeri Virtanen poslal z levého křídla ideálně načasovanou přihrávku na najetého Teemu Engberga, který jen nastavil do žabičku špičku hole. Americký brankář nicméně zasáhl, stejně jako proti následné dorážce stejného hráče.
     
    32:38
    Alexander Chmelevski si procházel do útočného pásma, jenomže pod nohy se mu dostala hokejka Teemu Engberga (FIN). Za viditelné podrážení tak finský forvard vyfasoval dvouminutový trest.
    31:31 Jesse YLÖNEN - 0:1
     
    31:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je tu první gólový úder večera! Ihned po buly se dostal kotouč k JESSE YLÖNENOVI, který napřáhl ke stropu haly z pozice na ose hřiště a propálil vše, co mu stálo v perimetru rány. Primeau se nestačil ani posunout či zasáhnout. Aréna bouří nadšením!Asistence: Oskari Laaksonen, Valtteri Puustinen.
     
    30:04
    Sudí ještě trestají za předchozí situaci, neboť Finové přišli o kotouč až nyní. Za nedovolené bránění brankáři je trestán Evan Barratt (USA), který Luukkonena při snaze o dorážka praštil loktem.
     
    26:50
    Finy nyní čeká další oslabení v krátkém časovém rozmezí, za nedovolené bránění v předbrankovém prostoru je vyloučen Otto Latvala (FIN).
     
    24:22
    Finové si zahrají oslabení, Oskari Laaksonen (FIN) je trestán za sekání v obranném pásmu, sudí mu udělují menší trest.
     
    24:22
    Joel Farabee se dostal do obrovské tutovky, ale do puku se nakonec v rozhodující moment netrefil- Podle signalizace sudích se bude vylučovat.
     
    21:45
    Tyler Madden jel spolu s Poehlingem úplně sám na branku, jenomže v rozhodující moment selhal. Jeho dělovka letěla těsně nad pravý horní růžek, americká střídačka se hromadně drží za hlavu.
     
    18:37
    Další tutovka! Po geniální zadovce Cockerilla se prodral do šance Alexander Chmelevski, který měl před sebou už jen Luukkonena a finskou klec. Americký střelec ale selhal, puk napálil vší silou do lapačky protivníka.
     
    16:47
    Američany čeká první oslabení večera. Za hákování v obranném pásmu odchází celkem logicky na trestnou lavici Quinn Hughes (USA). Faul to byl dost okatý.
     
    16:19
    Souboj brankářů! Další neuvěřitelný zákrok převádí i Cayden Primeau, když stačil skočit na opačnou stranu branky pro ránu od Heponiemiho. Bombu k tyči vyrazil zřejmě hokejkou, další oslavný ryk fanoušků může následovat.
     
    13:26
    Alexander Chmelevski měl na holi gól! Luukkonen ale předvádí zákrok z říše snů, skočil tarzaním skokem do opuštěné části branky a zastavil puk špičkou brusle. Rogers Arena bouří!
     
    12:47
    Američané se mohou těšit na další přesilovku. Anttoni Honka (FIN) nestačil před bruslemi Jaye O'Briena uklidit hokejku, za podražení tak celkem logicky míří na trestnou lavici.
     
    12:06
    Sami Moilanen byl jen kousek od první finské branky! Po dynamickém nabruslení na střed se stačil vyhnout i dvěma bekům, nicméně jeho rán stačil Primeau na poslední chvíli zastavit hrudí. Velmi důležitý zákrok!
     
    10:33
    Jack Hughes si najel do ofenzívy a pálil jen těsně vedle z pravého kruhu. O následnou bombu z osy se posléze pokusil i Alexander Chmelevski, Luukkonen ovšem tentokrát zasahuje. Američané nyní hrají s velkou pohodou.
     
    09:45
    Američané už slavili první branku utkání, nicméně po prozkoumání videa je verdikt jasný. Branka USA neplatí, Alexander Chmelevski bránil brankáři Luukkonenovi a navíc stál v brankovišti. Euforie to tak byla předčasná.
     
    09:12
    Finové půjdou do oslabení. Norris totiž dostal v rohu pořádně naloženo od Rasmuse Kupariho (FIN), který jej odstrčil loktem. Právě jako faul loktem byl jeho zákrok ohodnocen i sudími včetně českého zástupce Daniela Pražáka. Američané cítí šanci.
     
    08:41
    Teemu Engberg si připsal velkou šanci! Jeho průnik po levém křídle na poslední chvíli ale pohlídal Joel Farabee, který jej doprovodil až na zadní mantinel. Suomi i nadále soupeře presuje!
     
    06:41
    Logan Cockerill náhodně nahodil kotouč o mantinel, nicméně puk se nečekaně dostal až do přebrankového prostoru. Luukkonen musel dávat velký pozor, nadvakrát jej totiž málem překonal Josh Norris. První pokus ale skončil jen na betonu finského hrdiny, druhý vedle brány.
     
    04:49
    Valtteri Puustinen střílel z levé strany z brejku těsně vedle, teď byla v Američanech malá dušička.
     
    04:23
    Logan Cockerill se dostal do fantastické pozice po své krásné kličce, avšak v časové tísni už Luukkonena v brance nedokázal přehodit. Finský brankář si zapisuje parádní zákrok!
     
    02:09
    Rasmus Kupari zkoušel hledat Samuli Vainionpääa, jenomže první nahrávka nevyšla podlep představ. Právě druhý zmíněný se ale dostal před amerického golmana a nadvakrát se pokusil dorazit kotouč povalující se v brankovišti. Američané měli obrovské štěstí, Finové i přes svůj důraz nedokázali vsítit branku.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 48. Chmelevski (J. Hughes, Cates), 49. Norris (Chmelevski, Cates) – 32. Ylönen (Laaksonen, Puustinen), 46. Latvala (Heponiemi, Kupari), 59. Kakko (Lundell, Jokiharju)


    USA: Primeau (Keyser) – Samberg (C), M. Anderson (A), Q. Hughes, Kemp, M. Samuelsson, Miller, St. Ivany – Farabee (A), Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden – Cockerill, Poehling, Wahlstrom – Drury, J. Hughes, Chmelevski – O'Brien.
    Finsko: Luukkonen (Lindberg) – Utunen, Jokiharju (A), Vaakanainen (A), Laaksonen, Honka, Latvala – Heponiemi, Kupari, Talvitie – Tolvanen (C), Lundell, Kakko – Puustinen, Virtanen, Ylönen – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Nyman.

    Rozhodčí: Pražák (CZE), Romasko (RUS) – Chaput (CAN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17206
    bahis siteleri