Bayern – Dortmund 3:2 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
3:2 (2:1)
Borussia Dortmund
Středa 30.09.2020, 20:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německý superpohár
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:31:59)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 17:9.
     
    Německý superpohár získal po roční odmlce Bayern Mnichov. Ten na domácím stadiónu porazil obhájce Borussii Dortmund těsným výsledkem 3:2. Úvod zápasu žádné drama nenaznačoval. Už ve 14. minutě svěřenci kouče Flicka vstřelili gól zásluhou Corentina Tolissa, jenž nadvakrát propálil Hitze. Druhý gól přidal ve 32. minutě hlavou po centru Daviese zleva Thomas Müller.

    Borussia dokázala snížit ještě v průběhu první půle, sedm minut po druhé inkasované brance propálil gólmana Julian Brandt. Po uplynutých deseti minutách z druhé půle Dortmund smazal manko definitivně, a to zásluhou Erlinga Hålanda, který si věděl rady v souboji jeden na jednoho proti Neuerovi. Rozhodující moment střetnutí přišel v 82. minutě, kdy ztrátu Delaneyho potrestal Joshua Kimmich. První zakončení sice Hitz vyrazil, avšak německý záložník dokázal i v pádu z dorážky vsítit branku, která rozhodla o triumfu Bayernu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dortmund získal výhodu rohového kopu, do pokutového území naběhl i gólman Marwin Hitz. Ani on však nepomohl spoluhráčům vyrovnat, Can ve vzduchu hrál rukou.
     
    90+2
    Dvojice Zirkzee, Gnabry rozjela bleskový brejk středem. Sami si nakonec celou situaci zkazili, první jmenovaný poslal přihrávku německému kolegovi na paty.
     
    90+1
    Favreho družina útočí ze všech sil, avšak pokutové území Bayernu zůstává uzamčené, přehuštěný prostor se hostům stále nedaří prolomit.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Co chybělo! Thomas Müller šikovně zakroutil balón přes zeď, avšak faleš nakonec byla až příliš velká, míč lízl pravou část brankové konstrukce a odrazil se mimo.
     
    88
    Naopak to jsou domácí, kteří využívají otevřených dvířek v defenzivě a podnikají protiútoku. Po jednom takovém byl těsně za šestnáctkou faulován Alphonso Davies, budeme sledovat volný přímý kop, z něhož určitě jde vsítit gól.
     
    87
    Žlutočerní drží balón na kopačkách, ale na vlastní polovině, odkud se jen těžko budou dávat góly. Vlastní polovinu má Mnichov obsazenou výborně.
     
    86
    Pravou stranou nastartoval Joshua Zirkzee. Mladičký útočník utekl Piszczekovi, avšak zpětný pas mu vůbec nevyšel, míč poslal přímo k nohám protivníka.
     
    85
    Borussia pochopitelně musí zbytky sil vrhnout do útoku, protože jí mnoho času nezbývá. Od Bavorů lze zase očekávat více defenzivní hru.
     
    84
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Javi Martínez, přichází Jamal Musiala.
     
    83
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází Joshua Zirkzee.
    82. Joshua KIMMICH - 3:2
     
    82
    Bayern právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný gól posouvá Bayern velmi blízko triumfu! Váhajícího Delaneyho obral o míč JOSHUA KIMMICH. německý záložník si vyměnil balón s Lewandowským, avšak Hitz jeho první střelu vyrazil před sebe. Kimmich ale padal na balón a na zemi dokázal trefit balón levou nohou tak šikovně, že přeletěl brankáře a zaplul do brány.
     
    81
    Serge Gnabry pronikl do šestnáctky Borussie, v souboji proti Piszczekovi však neuspěl. Proto přihrál po lajně Richardsovi, přízemní centr odklidil do bezpečí Can.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zápas směřuje do penalt, kde lze jen těžko predikovat vítěze.

    Milan Huppert

    Branky: 18. Tolisso, 32. Müller, 82. Kimmich – 39. Brandt, 55. Håland

    Karty:   66. Hernández (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 17:9.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard (76. Richards), Süle, Martínez (84. Musiala), Hernández – Kimmich, Tolisso – Coman (54. Gnabry), Müller, Davies – Lewandowski (83. Zirkzee).
    Náhradníci: Nübel – Alaba, Boateng, Fein, Gnabry, Musiala, Richards, Tillman, Zirkzee.

    Borussia Dortmund: Hitz – Can, Hummels (76. Piszczek), Akanji – Meunier (67. Schulz), Dahoud, Delaney, Passlack – Reus (C) (72. Reyna), Brandt (76. Bellingham) – Håland (68. Reinier).
    Náhradníci: Drljača – Bellingham, Guerreiro, Piszczek, Reinier, Reyna, Schulz, Witsel, Wolf.

    Rozhodčí: Steinhausová – Unger, Stein
    thejrc.org