Zbuzany – Ml. Boleslav B 3:1 (kon.) | Pardubice B – Chlumec n/C 0:1 (kon.) | Přepeře – Bohemians B 4:1 (kon.)
Živanice – Velvary 2:2 (3:4 po pen.)
konec
FK Zbuzany 1953
3:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav B
Sobota 10.10.2020, 10:15Česká fotbalová liga (B) • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Česká fotbalová liga má na programu zápasy osmého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Zbuzany 1953 a FK Mladá Boleslav B.
     
    FK Zbuzany 1953

    Fotbalisté Zbuzan mají za sebou sedm odehraných duelů, během kterých se jim povedlo nasbírat dvanáct bodů, což stačí na dosavadní šestou pozici. Zbuzany však v případě prohry klidně mohou klesnout až na dvanáctou pozici, v opačném případě mohou klidně poskočit na druhé místo. Domácí celek tohoto zápasu se v posledních týdnech nachází v hodně kolísavé formě, neboť po výhře okamžitě přijde na řadu porážka. Pakliže by se měla minulost opakovat, tak by Zbuzany měly z tohoto zápasu brát všechny tři body.
     
    FK Mladá Boleslav B

    Dnešním soupeřem však bude rezervní celek Mladé Boleslavi, který se pro změnu nachází na průběžné třetí pozici. Mladá Boleslav do této chvíle dokázala nasbírat patnáct bodů, od prvních Záp jí dělí pouze jeden jediný bod. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole přišel o třízápasovou sérii bez ztráty bodu, druhá letošní porážka se totiž uskutečnila proti rezervnímu týmu Jablonce. Mladá Boleslav je v rámci tabulky venkovních celků čtvrtým nejlepším mužstvem, dohromady na hřištích soupeřů dokázala vybojovat šest bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zbuzany 1953: Ordelt – Maleček, Uvíra, Zákostelský (C), Hanuš, Schneider, Eichler, Liška, Rys, Zeman, Radosta
    Náhradníci: Radimský – Novák, Kubeš, D. Rohlík, Šimkovský, Krasňanyk, A. Rohlík

    FK Mladá Boleslav B: Šerák – Langhamer, Majer, L. Mašek, Douděra, Rudzan, Kopa (C), Pech, Komárek, Moravčík, Glöckner
    Náhradníci: Hartych – Stránský, Alhassan, M. Mašek, Angelozzi, Tvaroh, Bičiště

    Rozhodčí: Starý – Opočenský, Toman.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Ve vzdušném souboji se prosadil hostující Douděra, který si ovšem pomohl nedovoleným zákrokem. Zbuzany budou rozehrávat volný kop z vlastní poloviny.
     
    4
    S míčem si zahrál také domácí brankář Ordelt, kterému se povedlo rozehrát do strany na volného Malečka, jenž ještě přeposlal míč na kopačku Hanuše.
     
    5
    Hrací předmět se nakonec snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Mladou Boleslav. K provedení se postaví obránce Rudzan.
     
    6
    Pokus o vysunutí Schneidera domácím hráčům nevyšel, míč se tak snesl ven z hrací plochy. Následovat bude autové vhazování v podání hostujícího celku.
     
    7
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Uvíra, který ještě počkal na podporu od svých spoluhráčů. Na druhé straně zasahoval Rudzan, který odehrál míč na roh.
     
    8
    O rozehrávku rohového kopu se nakonec postavil domácí Hanuš, který to zkoušel na přední tyč. Tam se nacházel Komárek, který dokázal odvrátit.
     
    9
    Sledovali jsme další rozehrávku od branky Mladé Boleslavi. Tentokráte Šerák rozehrával nakrátko po zemi na Moravčíka, kterému se povedlo roztáhnout hru.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Tadeáš Zeman (FK Zbuzany 1953).
     
    10
    Sledovali jsme další nedovolený zákrok ze strany hostujícího celku. K rozehrávce volného kopu se postavil Rys, který ovšem našel pouze soupeře.
     
    11
    Poté se míč znovu snesl pouze za postranní lajnu, což znamenalo autové vhazování pro Zbuzany. K provedení autového vhazování se postavil Liška.
     
    12
    Jenomže Zbuzany se nakonec ke kombinaci nedostaly, neboť se míč celým objemem dostal za postranní lajnu. Vhazovat také bude Mladá Boleslav.
     
    12
    Mladá Boleslav B právě vstřelila branku! Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Mladá Boleslav se po delší době dostala k pokutovému území, kam přiletěl centr z pravé strany. Míč nakonec propadl až k LUKÁŠI MAŠKOVI, jehož pohodlná rána překonala brankáře Ordelta.
    12. Lukáš MAŠEK - 0:1
     
    14
    Na první branku tohoto zápasu jsme tedy nemuseli zas tak dlouho čekat. Mladá Boleslav využila hned svojí první šanci, do konce však zbývá hodně času.
     
    15
    O případné vyrovnání se na opačné straně pokoušel Zeman, jehož rána levou nohou vystoupala vysoko nad branku. Šerák tak nemusel zasahovat.
     
    15
    Zbuzany právě vstřelily branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme vyrovnávací branku! Průniková nahrávka směřovala mezi hostující obranu, kam si dokázal seběhnout PETR RYS, jehož zakončení nakonec přeci jenom skončilo za brankářem Šerákem.
    15. RYS - 1:1
     
    16
    Naopak jsme sledovali odkop od hostující branky, který směřoval na pravou stranu. Tam se dokázal prosadit domácí Schneider, jenž našel pouze Maška.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím nabídla dva zásahy. Nejprve se do vedení dostala Mladá Boleslav, před malým momentem srovnali domácí.
     
    22
    Další práce pro domácího brankáře Ordelta, kterému se povedlo včas vystartovat ze své branky, načež výhozem rozehrál do volného prostoru.
     
    23
    Posléze se k hranici pokutového území dostal Pech, který se pokoušel o centr pravou nohou. Ten byl zablokován, bude z toho rohový kop pro domácí.
     
    24
    Rohový kop se nakonec kroutil směrem od branky, přičemž se nejvýše do vzduchu dostal domácí Uvíra. Pro změnu budeme sledovat autové vhazování.
     
    25
    K sympatické ráně se před malým momentem dostal hostující Kopa, jehož zakončení se nakonec sneslo výrazně vedle branky. Rozehrávat bude Ordelt.
     
    26
    Do rozehrávky se povedlo vložit kopačku hostujícímu Douděrovi, který ovšem nedokázal kloudným způsobem založit protiakci svého celku.
     
    27
    Zbuzany se na delší dobu usadily na polovině soupeře, kde vhazovaly. Sledovali jsme ale nepovedenou souhru, po které přijde na řadu výkop od branky.
     
    28
    Ordelt si tentokráte ke spolupráci vybral kolegu Eichlera, který mu před napadajícím protihráčem dokázal vrátit zpět, načež jsme sledovali nákop.
     
    29
    Rychlá akce domácích nakonec přinesla zakončení, o které se postaral Radosta. Šerák měl nečekané problémy, avšak dokázal zakročit nadvakrát.
     
    30
    Na řadu přijde rohový kop pro domácí celek, k rozehrávce se již staví aktivně hrající Hanuš.
     
    31
    Hanušova nabídka se celkem nebezpečně snášela k hranici malého vápna, kde do vzduchu vystoupal Zákostelský. Jeho hlavička byla sražena na další roh.
     
    32
    Avšak ani druhý rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Pokračovalo se rozehrávkou Šeráka, který výhozem oslovil osamoceného Rudzana.
     
    33
    Po hezké souhře pálil uvnitř pokutového území hostující Langhamer, jehož rána nakonec skončila na bližší brankové konstrukci!
     
    33
    Žlutou kartu dostává Jan Liška (FK Zbuzany 1953).
     
    34
    Zároveň máme za sebou třetinu hry, v posledních minutách mají navrch domácí. Ti útočili po pravém křídle, kde Maleček nepřesně nahrával Rysovi.
     
    38
    Hra se nám znovu přesunula na polovinu Mladé Boleslavi, kde se k autovému vhazování nakonec postavil Uvíra, jenž to zkoušel nabídkou do šestnáctky.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Jan Zákostelský (FK Zbuzany 1953).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Napadající smečka domácích hráčů nakonec donutila Majera ke zpětné nahrávce až na brankáře Šeráka, který pro změnu rozehrál na volného spoluhráče.
     
    43
    Hodně daleko k míči měl domácí Schneider, který tak souboj o volný předmět vzdal. Na druhé straně se daleko nedostal Douděra, je tu další protiútok.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám po vyrovnané podívané nakonec nabídl dvě branky. Nejprve se do vedení dostala Mladá Boleslav, které si příznivého výsledku moc dlouho neužila. Krátce poté se střelecky prosadil také soupeř, kterému se tak povedlo srovnat krok. Do konce prvního poločasu jsme žádnou další branku již neviděli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B: ze hřiště odchází Tomáš Majer, přichází Vojtěch Stránský.
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953: ze hřiště odchází Jan Liška, přichází Tomáš Novák.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B: ze hřiště odchází Nicolas Moravčík, přichází Ondřej Bičiště.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do pokutového území dokázal dostat hostující Langhamer. Ten ještě centroval, avšak našel pouze protihráče.
     
    49
    Sledovali jsme nedovolený zákrok ze strany Zbuzan. Následovala rozehrávka z kopačky Pecha, který ovšem nahrával do přehuštěného prostoru.
     
    50
    Po autovém vhazování na opačné straně se k míči dostával domácí Schneider, který narazil na prvního protihráče, od kterého šel míč ven z hrací plochy.
     
    51
    Do menších problémů se posléze dostal domácí Radosta, který ještě roztáhl hru k pravé autové lajně, kde byl nedovoleným způsobem zastaven Maleček.
     
    52
    Ordelt se postaral o dalekonosný odkop od své branky, který si na opačné straně našel pouze pozorný Rudzan. Právě jemu se povedlo vybojovat další aut.
     
    53
    Hanuš se chopil rozehrávky dalšího rohového kopu, tentokráte z pravé strany. Jeho nabídka proskočila do malého vápna, kde se nacházel Rudzan.
     
    54
    Další práce pro hostujícího brankáře Šeráka, kterému se tentokráte povedlo rozehrát výhozem do strany na Stránského. Mladá Boleslav to zkouší pozvolně.
     
    55
    Na řadu přišel odkop od domácí branky, který si ovšem na opačné straně našel pouze Glöckner. Ten odehrál míč ke středu plochy, což nebyl dobrý nápad.
     
    56
    Langhamer šikovnou nahrávkou našel na levém křídle Douděru, který se ovšem nedostal přes bránícího protihráče. Na řadu přijde odkop od branky.
     
    57
    Po něm se natahoval domácí Radosta, který se ještě pokoušel prodloužit míč za sebe. Tam nebyl nikdo ze spoluhráčů, nýbrž pouze obránce Komárek.
     
    58
    Zbuzany si došly pro zisk rohového kopu z pravé strany. Centr se nakonec snášel do malého vápna, odkud ho vyhlavičkoval hostující Langhamer.
     
    58
    Žlutou kartu dostává David Douděra (FK Mladá Boleslav B).
     
    59
    Na útočnou polovinu se poté vydal Moravčík, který ještě spolupracoval s vedle stojícím Pechem. Tato kombinace nakonec nepřinesla nic nebezpečného.
     
    63
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953: ze hřiště odchází Jan Schneider, přichází Matěj Kubeš.
     
    65
    Máme za sebou hodinu hry, ve druhém dějství zatím čekáme na nějakou výraznější šanci. Sledujeme vyrovnanou podívanou s řadou nepřesností.
     
    66
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Kubeš, který místo míče trefil pouze jednoho z protihráčů. Mladá Boleslav bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    67
    Daleko měl k míči hostující Mašek, který ho již nezachytil na vymezeném prostoru. Vhazovat tak budou moci domácí, konkrétněji se jedná o Eichlera.
     
    68
    Tak nakonec vhazoval Hanuš, který si dokázal vybrat Radostu. Ten ještě šikovně sklepl do strany na Rysa, jehož centr své spoluhráče ale zahnal.
     
    69
    Na druhé straně se k míči dostal Pech, který pro změnu hledal u pravé autové lajny Douděru. Jeho prudká nabídka ovšem pouze proletěla šestnáctkou.
     
    70
    Bylo to s tečí domácího hráče, proto jsme sledovali další rohový kop Mladé Boleslavi. Na ten si nejvýše do vzduchu naskočil Uvíra, který pohodlně odvrátil
     
    71
    Do konce tohoto zápasu nám zbývá poslední dvacetiminutovka. V posledních minutách jsou o něco aktivnější Zbuzany, avšak do šance se nedostaly.
     
    72
    Pohodlná kombinace domácích u středového kruhu nakonec nabídla přenesení hry. Tento záměr ovšem přečetl Majer, který nahrával pouze do ofsajdu.
     
    73
    Mladá Boleslav pro změnu vhazovala z levé strany, jenomže ani tentokráte se daleko nedostala. Až poté se čistým způsobem povedlo vybojovat míč Stránskému.
     
    74
    Ordelt tak mohl znovu vykopávat ze své branky, na druhé straně si ovšem padající míč dokázal najít pouze Mašek, který ho poslal zpět ke střídačce.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Michal Maleček (FK Zbuzany 1953).
     
    76
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953: ze hřiště odchází Marek Hanuš, přichází Jakub Šimkovský.
     
    78
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B: ze hřiště odchází David Pech, přichází Michal Mašek.
     
    79
    Poměrně nebezpečný skákavý centr vyprodukoval domácí Rys, který se v pokutovém území pokoušel najít Radostu, jenž ovšem na balón nedosáhl.
     
    80
    Je tu pokutový kop pro Zbuzany!
     
    80
    Zbuzany právě vstřelily branku!
    Deset minut před koncem druhého poločasu jdou domácí do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil MICHAL MALEČEK, který zakončil k pravé tyči, zatímco Šerák vydal k opačné konstrukci.
    80. MALEČEK - 2:1
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Mladá Boleslav se usadila na útočné polovině, kde se jí povedlo vybojovat autové vhazování.
     
    84
    Hosté to zkoušeli centrem do pokutového území, kde se domácímu celku povedlo zasáhnout. Zbuzany posléze dokázaly nabírat cenné vteřinky.
     
    85
    Sledovali jsme ale nedovolený zákrok ze strany domácích, po kterém přišla rozehrávka volného kopu od středového kruhu. Chopil se jí Langhamer.
     
    86
    Mladá Boleslav se usadila kolem pokutového území, kde se jí ovšem nepovedla nahrávka. Tu vystihl jeden z domácích, který se pustil do protiútoku.
     
    88
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B: ze hřiště odchází Rashid Alhassan, přichází Ondřej Bičiště.
     
    88
    Domácím se povedlo zažehnat nebezpečí prudkým odkopem na opačnou polovinu, kde se nacházel pouze Rudzan, který vyvezl míč na druhou stranu.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Tomáš Novák (FK Zbuzany 1953).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Zbuzany stále vedou o jednu branku. Nyní navíc zahrávají standardní situaci.
     
    90
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953: ze hřiště odchází Daniel Langhamer, přichází Alessandro Angelozzi.
     
    90+1
    Je tu další penalta pro domácí!
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jáchym Šerák (FK Mladá Boleslav B).
    Žlutou kartu dostává Radek Kopa (FK Mladá Boleslav B).
     
    90+2
    Zbuzany právě vstřelily branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Tentokráte se k rozehrávce penalty postavil TADEÁŠ ZEMAN, který zkušeně poslal brankáře na druhou stranu.
    90+2. ZEMAN - 3:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned čtyři branky, přičemž se z vítězství radují Zbuzany, jenž vyhrály 3:1. Druhý poločas nám dlouhou dobu nabídl hodně vyrovnanou podívanou, zhruba deset minut před koncem si domácí vybojovali penaltu, kterou dokázali proměnit. Zbuzany si své vítězství pojistily během nastaveného času, kdy proměnily druhý pokutový kop. (12:13:27)

    David Suchý

    Branky: 15. Rys, 80. Maleček (pen.), 90+2. Zeman (pen.) – 12. L. Mašek

    Karty:   9. Zeman (ZBZ), 33. Liška (ZBZ), 39. Zákostelský (ZBZ), 75. Maleček (ZBZ), 89. Novák (ZBZ) – 58. Douděra (MBB), 90+1. Šerák (MBB), 90+1. Kopa (MBB)


    FK Zbuzany 1953: Ordelt – Maleček, Uvíra, Zákostelský (C), Hanuš (76. Šimkovský), Schneider (62. Kubeš), Eichler, Liška (46. Novák), Rys, Zeman, Radosta (83. D. Rohlík)
    Náhradníci: Radimský – Krasňanyk, A. Rohlík

    FK Mladá Boleslav B: Šerák – Langhamer (90. Angelozzi), Majer (46. Stránský), L. Mašek, Douděra, Rudzan, Kopa (C), Pech (77. M. Mašek), Komárek, Moravčík (46. Bičiště, 88. Alhassan), Glöckner
    Náhradníci: Hartych – Tvaroh

    Rozhodčí: Starý – Opočenský, Toman
    bahis siteleri