Bosna – Nizozemsko 0:0 (kon.) | Anglie – Belgie 2:1 (kon.) | Chorvatsko – Švédsko 2:1 (kon.)
Polsko – Itálie 0:0 (kon.) | Island – Dánsko 0:3 (kon.) | Francie – Portugalsko 0:0 (kon.)
konec
Francie
0:0 (0:0)
Portugalsko
Neděle 11.10.2020, 20:45 • Stade de France (Paříž, Francie) • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12. (22:46:24)
     
    Ani druhá půle nám o vítězi nerozhodla a gól nepřinesla. I když nyní už bylo šancí podstatně víc. Zápas ale přesto končí bezbrankovou remízou a oba týmy spravedlivě berou bod. To znamená, že se Portugalsko udrželo na prvním msítě tabulky se sedmi body. Francie má na druhém místě taktéž sedm bodů, ovšem podstatně horší skóre.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ronaldo vypálil z voleje střelu, která zamířila do levé poloviny branky. Lloris ale i tuto ránu likviduej a připisuje si další úspěšně chycený míč.
     
    90+1
    Lloris musel ještě v nastaveném čase zasahovat proti střele Sanchese, která ale nebyla úplně nejpovedenější. Ale zákrok si Lloris připsal.
     
    90
    K tomuto poločasu se nastaví ještě tři minutky.
     
    89
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Raphaël Guerreiro, přichází João Cancelo.
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází João Félix, přichází Trincão.
     
    88
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází João Moutinho.
     
    88
    Jota se provinil také na druhé straně. Carlos Del Cerro zastavil hru, ale kartu asi prostě ve druhém poločase nevytáhne.
     
    86
    Pogba si připisuje už asi pátý dnešní přestupek proti pravidlům. Je hodně s údivem, že ho sudí "neocení" žlutou kartou. Tu by si určitě už zasloužil.
     
    85
    Přímý volný kop si vzal na starost opět Griezmann. Centroval pěkně k puntíku do vápna, ale nikdo z jeho spoluhráču si na míč nevyskočil.
     
    84
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Kingsley Coman.
     
    83
    Guerreiro se taktéž provinil přestupkem proti pravidlům. Sudí mu domlouvá, kartu však netasí. Ovšem přiděluje volný přímý kop.
     
    82
    Pavard to znovu zkusil svou taktikou. Proběhl podél pravé autové čáry jako blesk a následně odcentroval do vápna. Hledaného adresáta však nenašel.
     
    81
    Griezmann si vzal na starost i rohový kop. Opět ale nebyl úspěšný, soupeřova defenzíva míč poslala do bezpečí poměrně bez problémů.
     
    80
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Renato Sanches.
     
    79
    K "přímáku" se postavil Antoine Griezmann. Ten poslal míč do vápna na hlavy protihráčů. Ti ale nedokázali míč dobře odehrát, pouze za čáru, a bude se kopat roh.
     
    78
    Carvahlo fauloval velmi nehezky soupeře. Sudí to okamžitě odpískal, Carvahlovi domluvil a přidělil Francii volný přímý kop.
     
    77
    Velká šance i na straně Francie! Paul Pogba se nachomýtl ke střele. Tu ale poslal doprostřed branky a i přes její velkou razanci míč neudělal Patríciovi moc potíží.

    Jiří Polášek

    Branky:

    Karty:   2. Rúben Dias (POR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12.
    Francie: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández – Kanté – Rabiot, P. Pogba – Griezmann, Mbappé (84. Coman), Giroud (74. Martial).
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Ben Yedder, Camavinga, Coman, Digne, Lenglet, Martial, F. Mendy, N'Zonzi, Tolisso, Upamecano.

    Portugalsko: Patrício – N. Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro (89. Cancelo) – Danilo, B. Fernandes (80. Sanches), W. Carvalho (88. Moutinho) – Ronaldo, Félix (89. Trincão), B. Silva (61. Diogo Jota).
    Náhradníci: Rui Silva, B. Varela – Cancelo, Diogo Jota, Moutinho, Neves, Podence, S. Oliveira, Sanches, R. Semedo, André Silva, Trincão.

    Rozhodčí: C. Del Cerro (Španělsko)
    thejrc.org