Bosna – Nizozemsko 0:0 (kon.) | Anglie – Belgie 2:1 (kon.) | Chorvatsko – Švédsko 2:1 (kon.)
Polsko – Itálie 0:0 (kon.) | Island – Dánsko 0:3 (kon.) | Francie – Portugalsko 0:0 (kon.)
konec
Francie
0:0 (0:0)
Portugalsko
Neděle 11.10.2020, 20:45 • Stade de France (Paříž, Francie) • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12. (22:46:24)
     
    Ani druhá půle nám o vítězi nerozhodla a gól nepřinesla. I když nyní už bylo šancí podstatně víc. Zápas ale přesto končí bezbrankovou remízou a oba týmy spravedlivě berou bod. To znamená, že se Portugalsko udrželo na prvním msítě tabulky se sedmi body. Francie má na druhém místě taktéž sedm bodů, ovšem podstatně horší skóre.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ronaldo vypálil z voleje střelu, která zamířila do levé poloviny branky. Lloris ale i tuto ránu likviduej a připisuje si další úspěšně chycený míč.
     
    90+1
    Lloris musel ještě v nastaveném čase zasahovat proti střele Sanchese, která ale nebyla úplně nejpovedenější. Ale zákrok si Lloris připsal.
     
    90
    K tomuto poločasu se nastaví ještě tři minutky.
     
    89
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Raphaël Guerreiro, přichází João Cancelo.
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází João Félix, přichází Trincão.
     
    88
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází João Moutinho.
     
    88
    Jota se provinil také na druhé straně. Carlos Del Cerro zastavil hru, ale kartu asi prostě ve druhém poločase nevytáhne.
     
    86
    Pogba si připisuje už asi pátý dnešní přestupek proti pravidlům. Je hodně s údivem, že ho sudí "neocení" žlutou kartou. Tu by si určitě už zasloužil.
     
    85
    Přímý volný kop si vzal na starost opět Griezmann. Centroval pěkně k puntíku do vápna, ale nikdo z jeho spoluhráču si na míč nevyskočil.
     
    84
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Kingsley Coman.
     
    83
    Guerreiro se taktéž provinil přestupkem proti pravidlům. Sudí mu domlouvá, kartu však netasí. Ovšem přiděluje volný přímý kop.
     
    82
    Pavard to znovu zkusil svou taktikou. Proběhl podél pravé autové čáry jako blesk a následně odcentroval do vápna. Hledaného adresáta však nenašel.
     
    81
    Griezmann si vzal na starost i rohový kop. Opět ale nebyl úspěšný, soupeřova defenzíva míč poslala do bezpečí poměrně bez problémů.
     
    80
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Renato Sanches.
     
    79
    K "přímáku" se postavil Antoine Griezmann. Ten poslal míč do vápna na hlavy protihráčů. Ti ale nedokázali míč dobře odehrát, pouze za čáru, a bude se kopat roh.
     
    78
    Carvahlo fauloval velmi nehezky soupeře. Sudí to okamžitě odpískal, Carvahlovi domluvil a přidělil Francii volný přímý kop.
     
    77
    Velká šance i na straně Francie! Paul Pogba se nachomýtl ke střele. Tu ale poslal doprostřed branky a i přes její velkou razanci míč neudělal Patríciovi moc potíží.
     
    76
    Mbappé se chtěl blýsknout a zkusil kličkama projít přes soupeře. Ten ale kličky vycítil, zastavil Mbappého, sebral mu míč a sestrojil brejk.
    75. Neuznaný gól - Pepe
     
    75
    Portugalsko vstřelil gól! Pepé si naběhl za obranu po volném přímém kopu a ve výskoku míč hlavičkoval samotný před brankářem do sítě. Moc dlouho se ale neradoval. Sudí rozhodla jasně – ofsajd.
     
    74
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Anthony Martial.
     
    73
    Joao Felix se dostal k opuštěnému míči a vypálil z kraje vápna. Lloris zasáhl a připsal si tak další zákrok ve vyrovnaném zápase.
     
    72
    Bruno Fernandes napálil do míče, který se mu dostal na kopačku. Trajektorie míče ale mířila přímo do jednoho z obránců, který ho zastavil.
     
    71
    Perreira se dostal k míči na hranici šestnáctky docela náhodou. Neváhal ale a rozhodl se vypálit. Jeho míč se ale k Llorisovi nedostal.
     
    70
    Semedo se dostal k míči a okamžitě odcentroval do velkého vápna. Centr ale pro defenzívu soupeře nebyl problémem.
     
    69
    Griezmann vypálil ránu, která ale zamířila jen do hráčů soupeře. Hráč Barcelony se pak k míči dostal znovu a zkusil ho propasírovat přes obranu, ale opět se mu to nepodařilo.
     
    68
    Jota ale v zápětí zkusil projít přes dotírajícího obránce a přitom o míč přišel. Šance Portugalska tak skončila.
     
    67
    Pepe, který momentálně kope za Porto, ukázal, že centrovat umí. Diogo Jota přijmul jeho dlouhý, avšak velmi přesný pas.
     
    66
    Kante se pokusil projít přes obranu, ale jeho pokus o protáhnutí se zttroskotal.
     
    65
    Pavardovi se to nepovedlo ani na podruhé. I tento jeho centr obrana soupeře zneškodnila poměrně snadno.
     
    64
    Pavard už po několikáté v zápase zkusil uniknout po pravé straně a následně zamířit do vápna. Na hraně šestnáctky centroval, jenže míčem našel jen hlavy soupeře.
     
    63
    Perreira na sebe upozornil nedovoleným zákrokem, když poslal soupeře k zemi. Sudí to nenechal bez povšimnutí a Perreirovi šel domluvit.
     
    62
    Fernandes poslal volný přímý kop na hranici šestnáctky, kde našel svého spoluhráče, který vypálil, ovšem jeho ránu zblokovali soupeřovi útočníci.
     
    61
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Diogo Jota.
     
    60
    Hosté svou útočnou snahou dokázali vybojovat alespoň rohový kop. Ten rozehráli nakrátko, následně přišel centr o šestnáctky a zblokovaná rána, kterou měl na svědomí Bernardo Silva.
     
    59
    Ronaldo si vyžádal míč do pozice, kde nebyli protihráči. Silva mu míč naservíroval, ale sudí odpískal ofsajd, a nutno říct, že správně.
     
    58
    Pogba se dostal k míči a obratem ho zkusil poslat před branku soupeře. Tam ale rychle zasahuje obrana hostí.
     
    57
    Griezmann parádně diagonálně centroval. Pro míš si seběhl Kilian Mbappé, ale nedokázal se dostat ke střele.
     
    56
    Další pokus francie ani tentokrát nevyšel. Míč skončil pouze za čárou a odkopávat ho od své branky bude tým Portugalska.
     
    55
    Paul Pogba se tentokrát nezdráhal vystřelit. Jeho první rána v zápase ale byla zablokobána protihráčem a Portugalsko se obrátilo do brejku.
     
    54
    Lucas Hernández zkoušel, jako už dnes po několikáté, nacentrovat míč do vápna po rychlém sprintu kolem čáry. Opět ale našel jen hlavy protihráčů.
     
    53
    Paul Pogba získal míč a obratem ho posílal na Oliviera Girouda. Přihrávka byla ale přetažená a Giroud ji neměl šanic zachytit.
     
    52
    Kimpembe si připsal faul, který byl snad tvrdší, než ten jeho v prvním poločase. Sudí ale stále kartičky z kapsičky nevytahuje
     
    50
    Cristiano Ronaldo si vyžádal míč na hranici vápna a nakonec vypálil. Jeho pokus ale končí hodně mimo branku.
     
    49
    Mbappé se dostal do velmi dobré šance a mohl změnit stav! Ovšem mladý talent nedokázal dobře zakončit z velké blízky a poslal ránu, se kterou Patrício nakonec neměl skoro žádnou práci.
     
    48
    Rabiot parádně propíchl míč mezi obranu soupeře do vápna a Hernández ho dostihl, ale následně už neměl komu míč postrčit, tak vypálil, a bohužel pro něj to bylo jen do protihráče.
     
    47
    Úvodní výkop druhého poločasu provedla Francie. Ta ale rychle zatáhla míč do obrany, protože Portugalsko začalo okamžitě presovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám skončil za smírného a bezbrankového stavu 0:0. Oba týmy si vytvořily menší šance, žádná tutovka ani gól ale nepřišly. Největší šanci na straně Portugalska si vytvořil Ronaldo, který ale selhal v koncovce. Na opačné straně zase Griezmann byl moc z úhlu a pálil do gólmana. Snad nám druhý poločas zápas rozuzlí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Sudí k tomuto poločasu přidá jen jednu minutku navíc.
     
    44
    Giroud nyní zahodil velkou šanci. Z velmi dobré pozice vypálil, ale jeho rána byla "jak z přípravky". Míč zamířil snad až někde do mraků.
     
    43
    Dlouhý centr od poloviny hřiště směřoval napravo na Pavarda. Ten se ale do hlavičkového souboje sice dostal, ovšem proti vyššímu soupeři ho prohrál.
     
    42
    Bruno Fernandes si došel pro faul k Rabiotovi. Ten se ho vlastně skoro ani nedotkl, Fernandes šel k zemi hodně ochotně. Sudí to ale jako faul vyhodnotil.
     
    40
    Ronald parádně přenesl míč do prostoru, kde operoval Danilo Pereira. Ten ale parádního centru nevyužil a o míč po chvíli přišel.
     
    39
    A další faul Francouzů, nyní přesněji Kimpembeho. Hlavní arbitr odpískal, ovšem obránci domácího týmu šel jen domluvit.
     
    38
    Druhý faul Paula Pogby v dnešním zápase. Tentokrát to soupeř odnesl velmi tvrdým zákrokem. Sudímu se ale moc karty udělovat nechce.
     
    37
    Cristiano Ronaldo se pokusil procpat míč kličkou skrze soupeře, ale nepodařilo se mu to. O míč tak přišel.
     
    36
    Felix dostal míč z volného přímého kopu dobře na nohu ve velké blízkosti branky, ovšem míč poslal mimo a šanci trestuhodně zahodil.
     
    35
    Hernández se nyní už po několikáté v zápase pustil do souboje a tvrdě fauloval. Del Cerro okamžitě píská a Portugalsko získává volný přímý kop.
    33. Šance - Griezmann
     
    33
    Antoine Griezmann byl nyní ve velké šanci. Dlouhý nákop si zpracoval a dostal se k levé tyčce, ale z úhlu míč vypálil pouze do připravéného Ruie Patrícia.
     
    32
    Kimpembe poslal z obrany až do útoku velmi dlouhý pas, na který si chtěl naběhnout Olivier Giroud, jenže ten ztroskotal na perfektní obranné práci jednoho ze soupeřů.
     
    31
    Fernandes, záložník Manchesteru United, zkusil propasírovat míč do vápna mezi dvěma hráči soupeře, ovšem ti byli pozorní a vyrazili do brejku.
     
    30
    Hezky se nyní prezentoval Mbappé, který prokličkoval několik hráčů, ale i tak se mu nakonec nepovedlo zakončit.
     
    29
    Hernández centroval od postranní čáry míč k penaltovému puntíku, ale skvělá obrana Portugalska míč vyhlavičkovala a odklidila do bezpečí.
     
    28
    Varane krásným centrem poslal míč až na Lucase Hernándeze na levém křídle. Ten následně posunul na spoluhráče, který ale v šestnáctce míč ztratil.
     
    27
    Bruno Fernandes se nyní postaral o přerušení hry, když míč zahrál rukou, což neuniklo sudímu Del Cerrovi.
     
    25
    Nelson Semedo poslal míč z velké blízky jen do pravé tyčky.Velká škoda pro Portugalsko.
    24. Šance - Ronaldo
     
    24
    Cristiano Ronaldo se ve vápnu po zklepnutí jeho spoluhráče dostal k míči. Byl u brankáře už sám, ovšem přes padajícího soupeře nedokázal propasírvat míč na branku.
     
    23
    Faul tu máme i na druhé straně, kde se provinil taháním za dres Paul Pogba. Tentokráté sudí taktéž kartu nevytáhl, ovšem Pogbovi domluvil.
     
    22
    Nelson Semedo fauloval soupeře. Jeho skluz najel přímo do nohou Francouze a sudí měl blízko k vytáhnutí žluté karty. Nakonec tak neučinil.
     
    20
    Krásnou kombinací na jeden nebo dva doteky se dostala Francie až do vápna soupeře. Tam ale opět vůbec nic nevymyslela.
     
    19
    Portualsko svou útočnou snahou vybojovalo rohový kop. Ten rozehrál záložník Manchesteru United – Bruno Fernandes, ovšem jeho centr letěl do hloučku hráčů v modrém dresu.
     
    18
    Ngolo Kanté šel do souboje velmi tvrdě a rozhodčí chtě nechtě musel pískat. Rozhodně to pro jeho soupeře nebylo nic příjmeného.
     
    17
    Mbappé si naběhl před gólmana a míč, který šel mimo branku, tečoval před ní. Jenže před dotykem byl asi ve čtyřmetrovém ofsajdu, což rozhodčí nemohl přehlédnout.
     
    16
    Pogba parádně přenesl centrm míč na Griezmanna, ten se s ním dostal do vápna, ovšem pak se zamotal na míči a Rabiot ho musel poslat zpátky do defnzívy.
     
    14
    Francie dlouho kombinovala před pokutovým územím, ovšem velmi dobrá defenzivní činnost soupeře hráčům ze země galského kohouta nedovolila proniknout dále.
     
    13
    Guerreiro nyní nepředvedl moc fotbalového umu, když dlouho čekal a pak kopl míč přímo na nohy 3 metry před ním postaveného Rabiota. Ten následně poslal míč Griezmannovi a hráč Barcelony okamžitě naběhl s míčem d ovápna. Tam byl ale obrán.
     
    12
    Francie je v prvních deseti minutách rozhodně aktivnějším týmem, aspoň co se postupu dopředu týče. Jedinou střelu utkání si ale zatím připsali Portugalci.
     
    11
    Lloris si připsal svůj první zákrok dneška. Bernardo silva po pravé straně naběhl do vápna a z velkého úhlu poslal pozemní ránu na zadní tyčku, ovšem Lloris do ní skočil a jednoduše míč zablokoval.
     
    10
    Griezmann přenechal před vápnem míč Hernándezovi, který si při svém postupu dopředu pomohl útočným faulem Toho si rozhodčí Del Cerro nemohl nepovšimnout a faul odpískal.
     
    8
    Pogba nyní nepředvedl zrovna hezký centr. Míč, který vykopl na Girouda, nabral směr asi 10 metrů od svého cíle a zapadl do autu.
     
    7
    Guerreiro obdržel míč od gólmana, ovšem byl okamžitě napadán rychlonohým Mbappém. Míč tak poslal na Carvalha už do autu, ale sudí si toho nevšiml.
     
    6
    Mbappé vyzkoušel centr do vápna, kde se však v dobrém postavení nenacházel žádný z jeho spoluhráčů. Brankář Patricio si tak mohl na míč v pohodě naskočit.
     
    5
    Pavard si naběhl do zajímavé šance, následně se chtěl kličkou dostat do volného prostoru, ale v poslední chvíli ho soupeř zastavil perfektním obranným zákrokem.
     
    4
    Giroud ale nakonec nebyl dlouho ošetřován. Rána do hlavy sice nebyla zrovna nejslabší. Francouz už je ale zpátky ve hře.
     
    3
    Po ostrém zákroku Diase loktem je nyní hra zastavena. Olivier Giroud bude muset být ošetřován. Velmi smolný začátek pro tohoto ostříleného borce.
     
    2
    Žlutou kartu dostává Rúben Dias (Portugalsko).
     
    2
    Úvodní výkop si na své kopačky vzalo Portugalsko, které ma oblečenou bílu variantu dresů. Domácí francie pak zvolila klasickou modrou variantu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández – Kanté – Rabiot, P. Pogba – Griezmann, Mbappé, Giroud.
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Ben Yedder, Camavinga, Coman, Digne, Lenglet, Martial, F. Mendy, N'Zonzi, Tolisso, Upamecano.

    Portugalsko: Patrício – N. Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – Danilo, B. Fernandes, W. Carvalho – Ronaldo, Félix, B. Silva.
    Náhradníci: Rui Silva, B. Varela – Cancelo, Diogo Jota, Moutinho, Neves, Podence, S. Oliveira, Sanches, R. Semedo, André Silva, Trincão..
     
    Portugalsko

    Na druhé straně ovšem stojí velice silné Portugalsko, které by se mile rádo dostalo do vyřazovací části Ligy národů. Portugalsko má na svém kontě šest bodů, přičemž ho před dnešním soupeřem dělí pouze lepší skóre. Portugalci si pořádně zastříleli hned v prvním duelu, ve kterém na domácím stadionu dokázali zdolat Chorvatsko celkem pohodlně výsledkem 4:1. I druhé skupinové vystoupení nakonec nabídlo pohodlné vítězství. Švédsku to v rámci domácího mužstva moc nevyšlo, na domácí půdě totiž na svého soupeře nestačilo, podlehlo mu totiž výsledkem 0:2.
     
    Francie

    Papírovým favoritem tohoto zápasu zřejmě bude domácí reprezentace, která se po dvou odehraných zápasech nachází na druhé pozici, nicméně s prvním Portugalskem má totožný počet bodů, tedy šest. Francie se v rámci prvního duelu utkala s nevyzpytatelným Švédskem, které nakonec prohrálo díky jediné brance. Minulý duel proti Chorvatsku nabídl hned šest branek, přičemž čtyři z nich obstarala právě francouzská reprezentace, která si tak do tabulky připsala další tři cenné body. Právě dnešní duel hodně napoví o tom, kdo by mohl postoupit. Výhodu domácího prostředí má dnes Francie.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Liga národů má na před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Francií a Portugalskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Jiří Polášek

    Branky:

    Karty:   2. Rúben Dias (POR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12.
    Francie: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández – Kanté – Rabiot, P. Pogba – Griezmann, Mbappé (84. Coman), Giroud (74. Martial).
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Ben Yedder, Camavinga, Coman, Digne, Lenglet, Martial, F. Mendy, N'Zonzi, Tolisso, Upamecano.

    Portugalsko: Patrício – N. Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro (89. Cancelo) – Danilo, B. Fernandes (80. Sanches), W. Carvalho (88. Moutinho) – Ronaldo, Félix (89. Trincão), B. Silva (61. Diogo Jota).
    Náhradníci: Rui Silva, B. Varela – Cancelo, Diogo Jota, Moutinho, Neves, Podence, S. Oliveira, Sanches, R. Semedo, André Silva, Trincão.

    Rozhodčí: C. Del Cerro (Španělsko)
    bahis siteleri