Irsko – Wales 0:0 (kon.) | Finsko – Bulharsko 2:0 (kon.) | Norsko – Rumunsko 4:0 (kon.)
Sev. Irsko – Rakousko 0:1 (kon.) | Izrael – Česko 1:2 (kon.) | Skotsko – Slovensko 1:0 (kon.)
Srbsko – Maďarsko 0:1 (kon.) | Rusko – Turecko 1:1 (kon.)
konec
Norsko
4:0 (2:0)
Rumunsko
Neděle 11.10.2020, 18:00 • Ullevaal Stadion • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Liga národů má na před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Norskem a Rumunskem.
     
    Norsko

    Fotbalisté Norska se po dvou odehraných zápasech nacházejí na průběžné třetí pozici, přičemž se jim povedlo nasbírat tři body. Situace tak není nikterak dramaticky vážná, ba naopak je manko na vedoucí Rumunsko pouze jednobodové. Norsko se v rámci prvního duelu utkalo s Rakouskem, kterému ovšem na domácím stadionu podlehlo výsledkem 1:2. Norsko tak padlo, nicméně chuť si spravilo v následném vystoupení proti Severnímu Irsku. Tentokráte se diváci dočkali hned šesti branek, přičemž se o pět z nich postarala právě norská reprezentace.
     
    Rumunsko

    Na opačné straně stojí mírný favorit tohoto zápasu, kterým bude reprezentace Rumunska. Také ta má za sebou dva duely v rámci Ligy národů, navíc si počíná naprosto odlišně. Rumunsko se totiž nachází na první pozici své tabulky, jenomže náskok před dvojicí celků je pouze jednobodový. Rumunsko mělo dobře rozehrané hned první utkání, a sice proti Severnímu Irsku, které se o kýžené vyrovnání zasloužilo až v samotném závěru. Rumunsko si však spravilo chuť v nadcházejícím duelu, kdy po divoké přestřelce dokázalo porazit Rakousko výsledkem 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Norsko: Jarstein – Elabdellaoui (C), Ajer, S. Strandberg, Meling – Normann, S. Berge – Ödegaard, M. Elyounoussi, Häland – Sörloth.
    Náhradníci: Rossbach, André Hansen – P. Berg, Henriksen, Thorsby, J. Svensson, Midstjö, J. King, Hauge, Östigard, Rosted, Linnes.

    Rumunsko: Tătăruşanu (C) – Manea, Burcă, Toșca, Bancu – Cicâldău, Crețu, Marin – Iancu, Puşcaş, Hagi.
    Náhradníci: Lazar, Nita – Alibec, Bălașa, Camora, Deac, Grigore, Hanca, Keșerü, Maxim, Mitrita, Stanciu.

    Rozhodčí: Kružliak – Somolani, Hancko (všichni Slovensko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Rumunsko se hned v úvodu prodralo na druhou stranu, kde si ovšem obrannou povinnost dokázal splnit domácí Ajer, který pouze odkopával na tribunu stadionu.
     
    4
    Hostující celek si navíc hned v úvodu došel pro zisk standardní situace. K ní se nakonec postavil křídelník Hagi, který svým centrem našel pouze Strandberga.
     
    5
    Míč se znovu snesl pouze za postranní lajnu, což pro změnu znamenalo autové vhazování pro Norsko. Domácí navíc otočili hru, Elabdellaouimu ale utekl míč.
     
    6
    Hraničním způsobem si pomohl domácí Ödegaard, přičemž se podle sudích jednalo o čistý zákrok. Norsko tak pokračovalo v kombinaci, kterou faulem narušil Cicaldau.
     
    7
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, nicméně sudí si tohoto faulu nevšimli. Domácí Normann to zkouší dalekonosným autem.
     
    8
    Ukázkovým způsobem se povedlo zakročit Bancuovi, který nejprve čistě obral soupeře o míč, načež ránou levačkou mířil zhruba metr vedle levé tyče branky.
     
    9
    Rumunsko pokračovalo ve své aktivitě. Cicaldau měl kolem sebe hned dvojici protihráčů, proto se rozhodl přenést hru na Hagiho, který se k míči nedostal.
     
    10
    Na opačné straně se do kombinace zapojil také Elyounnoussi, kterému se povedlo najít naprosto osamoceného Elabdellaouiho, který pro změnu hledal Normanna.
     
    11
    Na hranici pokutového území ještě nahrával pod sebe domácí Sörloth, kterému se ovšem nepovedlo najít Elyounoussiho, jenž to měl na dlouhou nohu.
     
    12
    Manea to zkoušel centrem do pokutového území, avšak ten se mu zas tak moc nepovedl. Míč totiž doputoval pouze na nohu Ajera, který rozehrál konstruktivně.
     
    13
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostává Norsko! Obrovský kus práce odvedl talentovaný Ödegaard, kterému se průnikovou nahrávkou mezi hostující obranu povedlo nastartovat ERLINGA HÄLANDA. Domácí kanonýr překonal vyběhnuvšího brankáře, který si na míč přeci jenom sáhl.
    13. Erling HÄLAND - 1:0
     
    14
    Téměř zničehonic jsme se tedy dočkali úvodní branky tohoto zápasu, Norsku se povedlo zužitkovat hned první vyloženou šanci. Na tahu tak je Rumunsko.
     
    15
    Po rozehrávce se do menších problémů dostal středopolař Cretu, který nakonec musel vracet míč za sebe, kde měl mnohem více prostoru na rozehrávku Burca.
     
    16
    Hlavní sudí nyní musel domluvit domácímu Ödegaardovi, který šel do souboje o míč hodně agresivně. Místo balónu totiž trefil pouze nohu křídelníka Hagiho.
     
    17
    Rumunsko následnou standardní situaci rozehrálo po zemi nakrátko. Po akci na pravém křídle ovšem zasahoval Meling, od kterého šel míč až do zámezí.
     
    18
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další autové vhazování, po kterém se do akce zapojil také hlavní sudí. Norsko tak rozehrávat z místa "přestupku".
     
    19
    Normannovi se povedlo sáhnout do hostující kombinace, Iancu se tak k míči vůbec nedostal. Naopak se k němu dostal brankář Jarstein, který ihned rozehrál.
     
    24
    Norsko se znovu dostalo k opačnému pokutovému území, kde došlo ke zablokovanému centru. Od Bancua šel míč do zámezí, na řadu tak přijde další roh.
     
    25
    Ödegaard to zkoušel cvičeným signálem, přičemž míč posílal směrem do malého vápna. Ven z branky musel brankář Tătăruşanu, kterému se povedlo boxovat.
     
    26
    Norové málem podruhé slavili! Häland se jednoduchým manévrem dostal přes posledního hráče, jenomže jeho technickou ránu dokázal brankář vyrazit.
     
    27
    Na opačné straně se ve vzdušném souboji prosadil domácí Berge, který prodlužoval míč za sebe na Melinga. Rumunsko okamžitě zahájilo proces napadání.
     
    28
    Marin to zkoušel pasem za domácí obranu, kam si nabíhal dnes celkem nevýrazně hrající Puscas. Ten měl k míči daleko, jako první se k němu dostal Jarstein.
     
    29
    Elyounoussi si dokázal za pokutovým územím najít prostor pro zakončení, avšak to směřovalo pouze do nohy protihráče. Rumunsko posléze pouze odkopávalo pryč.
     
    30
    Burcovi se sice povedlo odkopnout míč k pravé autové lajně, jenomže Manea nepředvedl vůbec dobré zpracování balónu. Vhazovat tak bude zadák Meling.
     
    31
    Je za námi třetina hry, i nadále je směrem dopředu nebezpečnější Norsko. To před malým momentem znovu zakončilo, tentokráte Sörloth mířil vedle levé tyče.
     
    32
    Rumunský brankář se znovu zapojil do rozehrávky svého celku, kterou po zemi poslal na vedle stojícího Burcu. Rumunsko se navíc postupně dostalo vpřed.
     
    33
    Jednu z nahrávek se ovšem povedlo včas přečíst pozornému Strandbergovi, který zakročil zodpovědně ve skluzu. Balón však odpálil pouze za cenu autu.
     
    34
    Rumunsko si navíc vybojovalo rohový kop z pravé strany, ke kterému se znovu postavil Hagi. Jeho centr měl najít Toscu, avšak před ním zasahoval Häland.
     
    35
    Hälandovi se nahrávkou mezi obránce povedlo nastartovat Ödegaarda, který po souboji v pokutovém území skončil na zemi. O penaltu se ale nejednalo.
     
    36
    Hostující reprezentace se postupně dostala na útočnou polovinu, kde to Tosca zkoušel celkem riskantní nahrávkou na Puscase, jenž sklepl přesně pod sebe.
     
    37
    Hagi se znovu zapojil do kombinace svého celku, jenomže nepřesně nahrával směrem na Puscase. Druhý jmenovaný se k míči nedostal, což neplatilo o Jarsteinovi.
     
    38
    Norové tak znovu rozehráli od své branky po zemi, přičemž Ajer ještě vracel zpět na kopačku Jarsteina. Domácí brankář nakonec odkopával ke středu hrací plochy.
     
    39
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Těsně před koncem prvního poločasu tu máme druhou branku Norska! Meling si narazil s jedním z protihráčů, načež se neohroženě dostal až do pokutového území. Tam velice přesnou nahrávkou našel zcela nekrytého ALEXANDRA SÖRLOTHA, před kterým číhala prázdná rumunská branka.
    39. Alexander SÖRLOTH - 2:0
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl domácí Sörloth, který byl celkem ostrým způsobem zastaven vracejícím se Maneou. Norsko bude zahrávat standardku.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dvě branky, přičemž se obě postaralo Norsko. To bylo směrem dopředu mnohem nebezpečnější, přičemž mohl být rozdíl ve skóre daleko vyšší. První branku dosavadního dějství nejprve obstaral Häland, těsně před koncem druhého poločasu navýšil vedení Norska jeho útočný kolega Sörloth. Rumunsko potřebuje ve druhém dějství pořádně zabrat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se Normannovi povedlo na pravém křídle najít osamoceného Elabdellaouiho, který se pro změnu nedostal přes protihráče.
     
    49
    Marinovi utekl míč daleko od kopačky, načež ho chtěl vybojovat zpět. Místo zisku balónu ovšem přišel nedovolený zákrok na Marina, který uviděl také sudí.
     
    50
    Poprvé se druhém dějství se k míči dostal také rumunský brankář Tătăruşanu, který na jistotu rozehrál výhozem na Burcu, jenž odkopl balón na Iancua.
     
    51
    Po delší době nepřesnost na straně norské reprezentace. Ödegaard se totiž pokoušel mezi obránci vysunout Sörlotha, druhý jmenovaný na míč ale nedosáhl.
     
    52
    Manea se musel s míčem vracet na vlastní obrannou polovinu, kde do kombinace zapojil také vedle stojícího Burcu. Norsko se snaží napadat rozehrávku.
     
    53
    A napadání nakonec přineslo zisk míče, u postranní lajny se totiž Maneovi nepovedlo zpracovat těžkou nahrávku. K autovému vhazování se tak postavil Meling.
     
    54
    Po předchozím souboji skončil na zemi domácí obránce Ajer, který má menší zdravotní problémy. Nešťastně ho totiž v souboji o balón fauloval protihráč Iancu.
     
    55
    Nakonec se skutečně nejednalo o nic vážného, ba naopak jsme sledovali rozehrávku od norské branky. Jarstein předvedl prudký okop přímo na Sörlotha.
     
    56
    Po rychlé kombinaci se do pokutového území prodral Häland, který se ovšem dostal do těžkého střeleckého úhlu. Své zakončení tak poslal do boční sítě.
     
    57
    Ven z branky vystartoval rumunský brankář Tătăruşanu, kterému se povedlo sevřít míč do svých rukavic. Krátce poté jsme sledovali vyhození na obránce Bancua.
     
    58
    Norsko zahrávalo rohový kop, který div neskončil třetí brankou! Na centr si totiž dokázal seběhnout Häland, jehož patička směřovala kousek vedle zadní tyče.
     
    59
    Na opačné straně se Bancovi povedlo odcentrovat přes nohu dotírajícího protihráče, nicméně v pokutovém území našel pouze Ajera, který včas odkopl.
     
    60
    Rumunsko zahrávalo svůj čtvrtý rohový kop, tentokráte z levé strany. Míč se nakonec snesl na přední tyč, kde se do dráhy letu balónu postavil domácí Sörloth.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Omar Elabdellaoui (Norsko).
     
    63
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází George Puşcaş, přichází Claudiu Keșerü.
     
    64
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Ianis Hagi, přichází Alexandru Mitrita.
     
    64
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po hodině hry tu máme třetí branku norské reprezentace! Jeden z domácích napřáhl zpoza pokutového území, jenomže trefil před sebou stojícího protihráče. Míč se ovšem odrazil přímo k Ödegaardovi, který nahrával před prázdnou branku, kde měl snadnou práci ERLING HÄLAND.
    64. Erling HÄLAND - 3:0
     
    67
    Rumunsko to bude mít najednou opět hodně složité, prohrává totiž už o tři branky. Do konce zápasu nezbývá moc času, o vítězi se zdá být pomalu rozhodnuto.
     
    68
    Domácí celek se pustil do dalšího rychlého protiútoku, který nakonec na sebe vzal Häland. Jeho manévr na pravou nohu Tătăruşanu zastavil skokem pod nohy.
     
    69
    Nepřesnost na druhé straně. Bancu si totiž chtěl na hranici pokutového území narazit míč s Keseru, jenomže ten tento úmysl nepochopil. Aut pro domácí.
     
    70
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Martin Linnes.
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Mathias Normann, přichází Fredrik Midstjö.
     
    71
    Keseru tentokráte dokázal přesnou nahrávkou najít Marina, který chtěl proskočit směrem do pokutového území. Zastavil ho ale zodpovědný zadák Strandberg.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Na hře rumunské reprezentace je patrné, že s výsledkem chce něco udělat, což se ale nedaří.
     
    73
    Manea vyvezl míč až na druhou stranu, kde se mu ke spolupráci nabídl Mitrita. Druhý jmenovaný mu přesně vracel, načež Rumunsko přenášelo hru křížem.
     
    74
    Hälamnd toužil po třetí brance, avšak tentokráte na Tătăruşanua nevyzrál. Rumunský brankář si domácího střelce velice dobře vystál!
     
    74
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme hattrick v podání ERLINGA HÄLANDA! Sörlothovi se totiž povedlo převzít nahrávku, načež u pokutového území hledal právě Hälanda. Druhý jmenovaný se manévrem na levou nohu dostal do lepší pozice pro zakončení, přičemž vypálil mimo dosah Tătăruşanua.
    74. Erling HÄLAND - 4:0
     
    75
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Alexandru Cicâldău, přichází Nicolae Stanciu.
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Alexandru Crețu, přichází Alexandru Maxim.
     
    76
    Rumunsko to prostě v tomto duelu nejde, doposud inkasovalo již čtyři branky. Do konce zápasu zbývá zhruba patnáct minut, dočkají se hosté čestné trefy?
     
    78
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Erling Häland, přichází Joshua King.
     
    79
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Omar Elabdellaoui, přichází Jonas Svensson.
     
    82
    Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl domácí Svensson, který za cenu faulu zastavil Maxima. Stanciu se postará o další standardku.
     
    83
    Stanciu to nakonec prostřednictvím volného kopu zkoušel přímo na branku, nicméně jeho pokus vystoupal vysoko nad břevno. Jarstein tak nemusel zasahovat.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Nicusor Bancu (Rumunsko).
     
    85
    Do konce tohoto zápasu navíc zbývá poslední desetiminutovka. Norsko i nadále vede o čtyři branky, v posledních minutách spíše nechává svého soupeře hrát.
     
    85
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Jens Hauge.
     
    86
    Do kombinace svého celku se zapojil také Mitrita, který ještě zadovkou hledal Iancua. Ten se k míči nedostal, neboť se povedlo včas zakročit Svenssonovi.
     
    87
    O provedení autového vhazování z pravé strany se postaral domácí Hauge, kterému na pomoc přispěchala dvojice spoluhráčů. Hauge ovšem nikterak nespěchá.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je delší dobu rozhodnuto. Proto uvidíme, zda se bude vůbec něco nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Gabriel Iancu, přichází Denis Alibec.
     
    90+2
    Keseru se postavil k rozehrávce standardní situace kousek za pokutovým územím. Svůj důrazný pokus ovšem poslal kousek vedle.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:8.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivým vítězstvím Norska, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:0. Norsko mělo výrazně více ze hry i v průběhu druhého poločasu, ve kterém oslavilo další dva zásahy. O obě se postaral kanonýr Häland, který zároveň zkompletoval hattrick. Rumunsku to dnes zrovna moc nešlo, směrem dopředu si totiž nevypracovalo ani jednu vyloženou šanci, což pochopitelně na výhru stačit nemůže. (19:49:55)

    David Suchý

    Branky: 13. Häland (Ödegaard), 39. Sörloth (Meling), 64. Häland (Ödegaard), 74. Häland (Sörloth)

    Karty:   61. Elabdellaoui (NOR) – 84. Bancu (RUM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:8.
    Norsko: Jarstein – Elabdellaoui (C) (79. J. Svensson), Ajer, S. Strandberg, Meling – Normann (70. Midstjö), S. Berge – Ödegaard (70. Linnes), M. Elyounoussi (85. Hauge), Häland (78. J. King) – Sörloth.
    Náhradníci: Rossbach, André Hansen – P. Berg, Henriksen, Thorsby, J. Svensson, Midstjö, J. King, Hauge, Östigard, Rosted, Linnes.

    Rumunsko: Tătăruşanu (C) – Manea, Burcă, Toșca, Bancu – Cicâldău (75. Stanciu), Crețu (75. Maxim), Marin – Iancu (90+1. Alibec), Puşcaş (63. Keșerü), Hagi (64. Mitrita).
    Náhradníci: Lazar, Nita – Alibec, Bălașa, Camora, Deac, Grigore, Hanca, Keșerü, Maxim, Mitrita, Stanciu.

    Rozhodčí: Kružliak – Somolani, Hancko (všichni Slovensko)
    bahis siteleri