Irsko – Wales 0:0 (kon.) | Finsko – Bulharsko 2:0 (kon.) | Norsko – Rumunsko 4:0 (kon.)
Sev. Irsko – Rakousko 0:1 (kon.) | Izrael – Česko 1:2 (kon.) | Skotsko – Slovensko 1:0 (kon.)
Srbsko – Maďarsko 0:1 (kon.) | Rusko – Turecko 1:1 (kon.)
konec
Severní Irsko
0:1 (0:1)
Rakousko
Neděle 11.10.2020, 20:45 • Windsor Park, Belfast • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Domácí rozehráli přimý volný kop nakrátko a hlavně rychle! Ve finiši výborného signálu byl Jordan Thompson, který tlačil křižnou střelu k levé tyči. Míč ve vzduchu trošku zaplaval a nakonec šel jen těsně vedle!
     
    90+2
    Žlutou kartu vidí také Adrian Grbič a je prvním trestaným hráčem Rakouska.
     
    86
    Jordan Thompson dostává žlutou kartu za faul na Xavera Schlagera.
     
    83
    Mezitím odchází z placu Gavin White, jehož nahradí Liam Boyce, tedy posila do útoku domácích. Ve stejném okamžiku střídá také Paddy McNair a na hřiště jde místo tohoto záložníka další forvard Josh Magennis.
     
    80
    Michael Gregoritsch, který se zasloužil zatím o jedinou branku zápasu, střídá a na hřišti jej nahradí Adrian Grbič.
     
    79
    Poprvé se žlutí až nyní, kdy Conor McLaughlin na polovině hřiště zezadu přejel Christopha Baumgartnera. Chtěl sice hrát míč, ale vůbec se k němu nedostal, naopak na achillovky soupeře ano.
     
    73
    Ve hře nebude pokračovat ani Reinhold Ranftl, jenž měl dnes pár dobrých okamžiků, a střídá ho Christopher Trimmel.
     
    73
    Dvojí střídání v týmu Severního Irska. Z placu jde Steven Davis, který svůj 121. zápas za reprezentaci nedohraje celý, a střídá ho Corry Evans. Ve stejné chvíli jde z placu i Stuart Dallas, jehož nahradí Jordan Thompson.
     
    68
    První zákrok pro brankáře Rakouska Pavao Pervana přichází po téměř sedmdesáti minutách hry. Stuart Dallas vyslal z levé strany dobrý centr a balon si ve vápně našel Jonny Evans. Zadák z Leicesteru ale hlavičku nasměřoval jen do připraveného brankáře hostí.
     
    61
    Kyle Lafferty dnes nedostal tolik prostoru k tomu, aby ukázal, proč je pro Iana Baraclougha útočníkem číslo 1. Jde z placu a místo něj na půhodinu nastoupí Conor Washington.
    42. Michael GREGORITSCH - 0:1
     
    42
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Ani další roh Rakušanům příliš nevyšel, ale mrzet je to vůbec nemusí. Hosté si navedli míč po levé straně, kde Hinteregger přebral balon od Alaby. Ihned poslal centr do vápna a nyní už byli rakouští hráči v zakončení přesní. Konkrétně Michael Gregoritsch, jenž poslal hlavičku přesně k tyči. Asistence: Martin Hinteregger.
     
    34
    Christoph Baumgartner je nyní v ráži. Alaba poslal míč centrem na pravou stranu, od Schlagera se míč hlavičkou dostal na levý kraj malého vápna pro Gregoritsche. Ten zakončil hlavičkovanou výzvou právě pro Baumgartnera, jenž z malého vápna minul branku. Hezká akce Rakouska, leč bez gólového efektu.
     
    29
    První stoprocentní branková situace. A vznikla právě z toho, že domácí museli zahrát dozadu, jelikož nebyli v pohybu. Ve finále dostal míč od McLaughlina před vápnem Craig Cathcart, jenž chtěl dát malou domů pro brankáře, jelikož byl napadán soupeřem. Jenže přihrávka byla extrémně slabá a Christoph Baumgartner se ujal míče. Udělal dva rychlé kroky a zkusil obstřelit gólmana McGoverna, jenže mířil těsně vedle vzdálenější tyče. Navíc se na něj ještě zlobí Michael Gregoritsch, který se mu nabízel na penaltovém puntíku zcela volný.
     
    24
    Toho se ujal David Alaba. Hezký centr z pravé strany přímo na penaltový puntík, kde se k míči dostal na okamžik volný Martin Hinteregger, ovšem hlavičku namířil pouze do míst, kde byl Michael McGovern.

    Tomáš Lysý

    Branky: 42. Gregoritsch (Hinteregger)

    Karty:   79. C. McLaughlin (NIR), 86. Thompson (NIR) – 90+2. Grbic (AUT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 1:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:10.
    Severní Irsko: McGovern – Dallas (73. Thompson), Cathcart, J. Evans, Lewis – C. McLaughlin, S. Davis (C) (73. C. Evans) – Whyte (83. Boyce), McNair (83. Magennis), Jones – K. Lafferty (61. Washington).
    Náhradníci: Carson, Peacock-Farrell – T. Flanagan, Smith, McCann, Boyce, Ferguson, C. Evans, Thompson, Washington, Magennis, Ballard.

    Rakousko: Pervan – Lainer, Dragović, Hinteregger, Alaba – Ranftl (73. Trimmel), Ilsanker, Baumgartlinger (C), Baumgartner – Gregoritsch (80. Grbic), X. Schlager.
    Náhradníci: Lindner, Siebenhandl – Ullmann, S. Posch, Grbic, Kalajdžić, Grillitsch, Trimmel, Holzhauser, Schöpf, Onisiwo, Schaub.

    Rozhodčí: Petr Ardeleánu – Ivo Nádvorník, Jiří Moláček – Karel Hrubeš
    bahis siteleri