Irsko – Wales 0:0 (kon.) | Finsko – Bulharsko 2:0 (kon.) | Norsko – Rumunsko 4:0 (kon.)
Sev. Irsko – Rakousko 0:1 (kon.) | Izrael – Česko 1:2 (kon.) | Skotsko – Slovensko 1:0 (kon.)
Srbsko – Maďarsko 0:1 (kon.) | Rusko – Turecko 1:1 (kon.)
konec
Izrael
1:2 (0:1)
Česko
Neděle 11.10.2020, 20:45 • Sammy Ofer Stadium, Haifa • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci Ligy národů! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Izraelem a Českem. Výkop je naplánován na 20:45 a my budeme u toho.
     
    Konečná nominace izraelské reprezentace:

    Brankáři: Ariel Haruš (bez angažmá), Ofir Marciano (Hibernian), Itamar Nican (Beitar Jeruzalém).

    Obránci: Eli Dasa (Arnhem), Joel Abu Hanna (Luhansk), Hatem Abd Elhamed (Celtic Glasgow), Ofri Arad, Sun Menachem (oba Maccabi Haifa), Orel Dgani (Beitar Jeruzalém),
    Eitan Tibi, Širan Jeini (oba Maccabi Tel Aviv), Loai Taha (Beer Ševa).

    Záložníci: Bibras Natcho (Partizan Bělehrad), Manor Solomon (Šachtar Doněck), Ilaj Elmkies (Haag), Neta Lavi, Muhammad Abu Fani (oba Maccabi Haifa), Ejal Golasa, Eden Karzev (oba Maccabi Tel Aviv).

    Útočníci: Moanes Dabbur (Hoffenheim), Eran Zahavi (PSV Eindhoven), Dia Saba (Al Nasr), Šon Weissman (Valladolid)
     
    Kvalifikace na EURO 2021

    Také Izrael odehrál utkání před dnešní Ligou národů, ale nebylo to pro něj žádné přátelské utkání, naopak! Jednalo se o kvalifikaci na EURO 2021. K vidění bylo v zápase hodně střel, ale branka v základní hrací době nepadla, blíže k ní však měli Skotové. Druhý poločas prodloužení už po jedné velké šanci nabídl, ale izraelskému hráči chybělo pár centimetrů, na druhé straně byla trefena tyč. Duel tak došel až do pokutových kopů. A zde přišlo selhání právě fotbalisty Izraele. Zahavi sice mířil k tyči, ale Marshall jeho pokus dokázal vyrazit. Na druhé straně se prosadilo všech pět skotských hráčů, takže do dalšího kola postoupilo Skotsko. Češi by tak měli mít jak fyzickou výhodu (hráli zápas o den dříve, navíc nenastoupila plná sestava), tak psychickou (v podobě výhry nad Kyprem).

    Sestava Izraele:
    Marciano – Dasa, Yeini, Elhamed, Tibi, Golasa (100. Elmkies) – B. Natcho (C) (69. Abu Fani), Solomon, N. Bitton – Zahavi, Dabour (83. Weissman).
    Náhradníci: Nitzan, Harush – Abu Fani, Abu Hanna, Arad, Dgani, Elmkies, Karzev, Lavi, Saba, Weissman, Menachem.
     
    Izrael a jeho cesta Ligou národů

    Je jasné, že Izrael se také nachází v Lize národů B ve druhé skupině. První duel odehrál na hřišti Skotska. První poločas moc zajímavých akcí nepřinesl, ale na jeho konci vyrobili fotbalisté Izraele penaltu, kterou bezpečně proměnil Ryan Christie. Izraelci si šli za vyrovnáním, kterého se také nakonec dočkali. Eran Zahavi si narazil se spoluhráčem a parádní ranou vymetl šibenici na zadní tyči. Izrael tak z utkání brala první bod do tabulky.

    Druhý zápas ho čekal o tři dny později, když na svém hřišti přivítal Slovensko. Zde byli domácí sice v úvodu utkání jasně lepším týmem, přesto jako první inkasovali. Po pěkné akci byl uvolněn Michael Ďuriš, jenž nekompromisní ranou překonal brankáře. Izraelští fotbalisté měli nadále více ze hry, přesto se dlouho nemohli dočkat srovnání. To však přišlo, a to samotném závěru utkání. Izrael se totiž trefil v první nastavené minutě. Přihrávku mezi obránce využil Ilay Elmkies. I z druhého utkání brali izraelští fotbalisté bod za remízu.
     
    Konečná nominace české reprezentace:

    Brankáři: Tomáš Vaclík (FC Sevilla), Tomáš Koubek (FC Augsburg), Filip Nguyen (FC Slovan Liberec).

    Obránci: Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Vladimír Coufal (West Ham United FC), David Hovorka (Slavia Praha), Tomáš Petrášek (Čenstochová), Ondřej Čelůstka (Sparta Praha), Ondřej Kúdela (Slavia Praha), Jan Bořil (Slavia Praha), Filip Novák (Fenerbahce), Aleš Matějů (Brescia Calcio), Tomáš Holeš (Slavia Praha).

    Záložníci: Lukáš Masopust (Slavia Praha), Bořek Dočkal (Sparta Praha), Tomáš Souček (West Ham United FC), Vladimír Darida (Hertha Berlín), Antonín Barák (Hellas Verona), Alex Král (Spartak Moskva), Petr Ševčík (Slavia Praha), Lukáš Provod (Slavia Praha).

    Útočníci: Adam Hložek (Sparta Praha), Matěj Vydra (Burnley FC).
    Původní nominace
     
    Změny oproti původní nominaci:

    Původní nominace však byla dosti odlišná od té, která nakonec vyběhne na trávník. Z té totiž vypadli hned dva gólmani, a to v podobě Ondřeje Koláře (menší zranění) a Jiřího Pavlenky (musel by po návratu do karantény. Místo nich se do reprezentace podívají Tomáš Koubek a Filip Nguyen.

    Snad jedinou kategorií, kde k žádné změně nedošlo je obrana. Ta byla jen doplněna dvěma jmény v podobě Tomáše Holeše a Aleše Matějů.

    V záloze už k pohybům došlo. Za velkou ztrátu lze považovat Jakuba Jankta, který se zranil. Utkání se nedočká ani Jan Kopic, jenž patří ke třem plzeňským hráčům, kteří museli sraz opustit. To platí také pro doplněného Lukáše Kalvacha, který si sraz moc dlouho neužil. Jeden z hráčů západočeského klubu byl totiž pozitivně testován na koronavirus, takže plzeňské trio muselo národní tým opustit. Naopak do týmu se dostali Petr Ševčík a Lukáš Provod.

    Značné změny proběhly také v ofenzivě, kde vypadli dva ze tří původně nominovaných útočníků. Jak Patrick Schick, tak Michael Krmenčík jsou totiž zranění. Nominaci následně doplnil Zdeněk Ondrášek, avšak ten je z Plzně, takže další start do statistik nepřidá. Jiný útočník nominován nebyl, a tak se dopředu přesune, původně do zálohy nominovaný, Adam Hložek.
     
    Přípravný zápas s Kyprem

    Žádného velikána si pro přípravný zápas Češi nevybrali, spíše naopak. Odletěli totiž k zápasu na Kypr. Český národní tým začal velkým tlakem, který byl korunován vedoucí brankou. Svou první reprezentační trefu si ve svém druhém utkání připsal Tomáš Holeš. Česko pokračovalo v aktivním výkonu, ale ani jeden z centrů žádný úspěch nepřinesl. Tak přišel trest. Po velké chybě Tomáše Koubka, jenž vyběhl daleko z brány a míč netrefil, se do prázdní sítě trefil Loizos Loizou. Vedení si však fotbalisté ze střední Evropy vzali zpět ještě v prvním poločase. Po faulu na Vydru se kopala penalta, kterou bezpečně proměnil Vladimír Darida. Druhý poločas už pohledný nebyl ani trochu. Zápas se spíše jen dohrával a Kypřané měli ještě šance na srovnání, ale ani jeden ze svých rychlých protiútoků nedokázali využít. Česko tak nakonec zapsalo výhru 2:1.

    Sestava Česka:
    Koubek – Kadeřábek, Petrášek, Hovorka, Novák (62. Matějů) – Holeš (62. Král), Barák – Ševčík (70. Masopust), Darida (C) (71. Dočkal), Provod – Vydra (62. Hložek).
    Náhradníci: Vaclík, Nguyen, Čelůstka, Coufal, Dočkal, Masopust, Souček, Kúdela, Bořil, Hložek, Král, Matějů.
    Nakonec z toho byla těsná výhra 2.1
     
    Česko a jeho cesta Ligou národů

    Česká fotbalová reprezentace se účastní Ligy národů B, konkrétně ve druhé skupině. První duel jí čekal se Slovenskem, tedy jednalo se o federální derby. Jako první se sice trefili Slováci, avšak jejich branka nemohla být uznána, padla z ofsajdu. Češi poté přebrali iniciativu a byli a hřišti jasně lepším týmem, góly ale začali padat až v druhém poločase. Postupně se prosadili Vladimír Coufal, z penalty Bořek Dočkal a střídající Michal Krmenčík. Slovensko sice ještě snížilo zásluhou Ivana Schranze. To však bylo vše a Česko vyhrálo celkem v pohodě 3:1, čímž zapsalo první výhru do Ligy národů.

    Poté ale přišel obrovský problém. Jeden z členů realizačního týmu byl pozitivně testován na koronavirus, čímž se vlastně celá reprezentace rozpadla a ve Skotsku tak hrál narychlo sestavený národní tým pod vedením Davida Holoubka. Tento reprezentační tým se poněkud překvapivě dostal do vedení ve Skotsku, když se trefil Jakub Pešek, ale Skoti dokázali otočit utkání ve svůj prospěch zásluhou Lyndona Dykese a Ryana Christieho. Češi sice byli lepší, což dokazovaly také statistiky, ale na srovnání utkání už nedošlo. Po dvou utkáních tak mají na svém kontě tři body a patří jim druhá pozice za vedoucím Skotskem.
    Tabulka Ligy národů
     
    Sobotní zprávy na české straně

    Sobotní ranní zprávy nepřinesly klid do sestavy českého národního týmu, spíše naopak. Výsledky testování na koronavirus přinesly značně zneklidňující zprávy. Tři vzorky totiž byly pozitivní, dalších šestnáct výsledků bylo nejednoznačných. Tři osoby proto byly umístěny do karantény a u zbytku se testy opakují. Je otázkou, jestli jsou tři nakažení hráči nebo členové realizačního týmu. FAČR však podniká všechny kroky k tomu, aby se zápas odehrál v původním termínu. Nápadně to však připomíná situaci z minulého srazu...
    Vyjádření k celé situaci...
     
    A už je potvrzené, že všichni pozitivně testovaní jsou hráči! Zbytek se tedy znovu testuje, uvidíme, jaká nakonec vyběhne v Izraeli sestava!
     
    Zprávy ze sobotního odpoledne

    Zprávy, které dostaly čeští fanoušci během sobotního odpoledne, už byly přece jen pozitivnějšího rázu. Tři případy koronavirové nákazy sice byly potvrzeny, následné přetestování šestnácti výsledků přineslo jen jeden pozitivní případ. K devíti hráčům, kteří odletěli do Izraele už po pátečním negativním testu, se tak přidá dalších devět. Dobrou zprávou je také to, že negativní test měl i hlavní trenér Jaroslav Šilhavý, který patřil k té první várce. Původně odcestovali jen – Tomáš Vaclík, obránci Aleš Matějů, Tomáš Petrášek, Ondřejové Kúdela s Čelůstkou, Jan Bořil, záložníci Tomášové Souček s Holešem a Petr Ševčík. Jisté je, že neodcestoval Antonín Barák, jelikož jeho Verona potvrdila, že tento hráč je jedním z nakažených. Velkým otazníkem je start Bořka Dočkala, Adama Hložka a Filipa Nováka. Tím pádem zbyl trenérovi jen jeden útočník v podobě Matěje Vydry, moudřejší však budeme zítra...
    Osmnáctka hráčů připravených pro dnešní duel s Izrealí!
     
    Úvodní sestavy:

    Izrael: Marciano – Dasa, Abu Hanna, Tibi, Yeini, Elhamed – Abu Fani, B. Natcho (C), Solomon – Weissman, Zahavi.
    Náhradníci: Harush, Nitzan – Menachem, Dgani, Lavi, Dabour, Arad, Karzev, Elmkies, Golasa, Saba.

    Česko: Vaclík – Coufal, Kúdela, Čelůstka, Bořil – T. Souček, Král – Masopust, Darida (C), Provod – Vydra.
    Náhradníci: Nguyen, Koubek – Petrášek, Hovorka, Matějů, Ševčík, Holeš, Kadeřábek.

    Rozhodčí: Martins – Campos, Almeida.
    Základní jedenáctka v grafické podobě
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání Ligy národů mezi Izraelem a Českou republikou právě začalo! Domácí nastupují v modrých dresech, zatímco hosté v zelené, speciální sadě.
     
    2
    A domácí se jako první hnali do šance. Viděli jsme centr do šestnáctky, který odehrál jeden z českých hráčů na autové vhazování, samozřejmě pro Izrael.
     
    3
    Matěj Vydra podržel balón, který následně posunul na Lukáše Provoda. Ten s ním nestihl vymyslet vůbec nic, jelikož mu jeden ze soupeřů skočil pod nohy.
     
    4
    Nyní si hostující reprezentanti nerozuměli, což byla škoda. Lukáš Provod posouval balón po levé lajně, ale tam se nikdo z českých hráčů nerozeběhl.
     
    4
    Ofir Marciano pomohl svým odkopem spoluhráčům s rozehrávkou. Už to vypadalo, že by se k ní mohlo dostat Česko, ale souboje nakonec ovládli domácí.
     
    5
    Vladimír Coufal předal balón Masopustovi, který se uvolnil a měl dostatek prostoru pro centr. Tomáš Souček si nabíhal do volného prostoru, ovšem domácí obrana stihla míč odvrátit.
     
    6
    Bibras Natcho si nabíhal na přihrávku, ovšem z této akce Izraele nic nebude. Balón se totiž ocitl mimo hřiště a Tomáš Vaclík má možnost odkopu.
     
    7
    Češi se postupnou kombinací dostali k šestnáctce a my jsme viděli první gólovou možnost! Vladimír Coufal vymyslel parádní centr na zadní tyč, kam si seběhl nikým nehlídaný Jan Bořil, jenže ten mířil těsně vedle!
    7. Bořil po centru Coufala jen těsně minul
     
    8
    Česko začalo utkání hodně aktivně a je vidět, že bude chtít hrát mnohem aktivněji než v přátelském utkání s Kyprem. Tak snad se brzy dočkáme branky.
     
    9
    Česko vybojovalo rohový kop, který si vzal na starosti Lukáš Provod. Jeho centr nebyl vůbec špatný, k hlavičce se dostal Ondřej Čelůstka, jenž mířil nad.
     
    10
    No, Izraleci zatím vůbec nechytali začátek utkání! Většinou jen odkopávají míče, takže česká reprezentace může držet balón na útočné polovině a kombinovat.
     
    12
    Poprvé slavilo úspěch napadání domácích fotbalistů, ale Ondřej Čelůstka odvedl dobrou práci do obrany. Češi se ale následně lehce zbavili balónu.
     
    12
    Přesto měli obrovskou šanci na své konto! Vladimír Darida dostal nabito na nějakých šestnáct metrů, ale jeho rána skončila vysoko nad. Spoluhráči se vztekají, jelikož tam byli další tři volní... Škoda takového řešení.
    12. Darida pálil z dobré pozice vysoko nad
     
    13
    A další střela v podání českého týmu. Znovu se k zakončení dostal Darida, ale tentokrát byla jeho rána sražena na rohový kop. Obrovský tlak hostů na hřišti.
     
    14
    Lukáš Provod vyslal další dobrý centr, ale s tím si obrana domácího týmu poradila. Následně se navíc ozvala píšťalka sudích, která značí faul Česka.
     
    14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko se hodně brzy dostává do vedení poté, co si domácí dávají vlastní branku! Ofir Marciano si tento gól rozhodně za rámeček nedá... JOEL ABU HANNA posouval míč na svého gólmana, který ho však vůbec nezastavil, takže ten se doklouzal až za brankovou čáru!
    14. Joel Abu Hanna vlastní - 0:1
     
    16
    No, tak to byla hodně zajímavá situace, každopádně Česko se naprosto zaslouženě dostalo do vedení. V obraně se Izraeli nedaří ani trochu...
     
    17
    Češi znovu předvedli dobré napadání, ale tentokrát míč na polovině hřiště nezískali. Eran Zahavi však raději poslal balón na obránce, vepředu nikoho neměl.
     
    18
    Poprvé v utkání se domácí fotbalisté dostali do blízkosti šestnáctky, kde vymýšleli poměrně zajímavou situaci. Nakonec vybojovali standardku po ruce Čelůstky. To není vůbec špatná pozice pro domácí hráče.
     
    19
    Bibras Natcho si vzal tuto možnost na starosti. Balón vůbec nezvedl, takže Vladimír Coufal tento centr zastavil. O chvilku později na něj byl ještě spáchán faul.
     
    20
    Lukáš Provod si hlavičkou posunul balón dopředu, ale neměl to jednoduché. Domácí obránce se tělem dostal před něj a český hráč už se k míči nedostal.
     
    20
    Izrael se dostal k prvnímu náznaku šance. Po centru se do nůžek opřel Eran Zahavi, ale sílu do toho moc nepřidal. Tomáš Vaclík poté v pohodě míč sebral.
     
    21
    Česká fotbalová reprezentace drží balón na svých kopačkách na své obranné polovině. Stačilo však několik přihrávek a Češi jsou kousek od vápna.
     
    22
    Tam se nacházejí i nadále. Jan Bořil to neměl jednoduché, měl proti sobě hned dva soupeře. Možná byl faulován, každopádně pro svůj tým vybojoval aut.
     
    23
    Jan Bořil hned dvakrát posílal dlouhý aut do šestnáctky, ovšem obrana Izraele si s tím vždy poradila. Češi ale zatím dobře napadají a nosí jim to ovoce.
     
    24
    Vladimír Darida odvedl skvělou práci, když sebral přihrávku domácích, a to ve velmi těžké pozici. Češi se tak znovu mohou hnát do nějaké útočné akce.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Lukáš Masopust (Česko).
     
    25
    Po žluté kartě Masopusta rozehrávali domácí hráči z poloviny hřiště. Zkusili to dalekým a vysokým centrem, jenže ten jen postupně doskákal mimo hřiště.
     
    26
    Alex Král se ocitl pod velkým tlakem, kdy se na něj sesypalo hned několik soupeřů. Češi však rychle přenesli hru, viděli jsme parádní přihrávku do vápna, kam si nabíhal Matěj Vydra. U míče byl ale o kousek dříve gólman, načež jsme viděli tvrdý střet. Vydra se proletěl vzduchem, ale hned se zvedl a bude pokračovat.
     
    27
    Česko zatím na hřišti opravdu dominuje, Izraelci nadále úplně nezachytili toto utkání. Nyní však mají možnost vhazování po nepřesném pasu hostí.
     
    28
    Pěkně to nyní vymysleli domácí hráči. Eran Zahavi si nabíhal s míčem do palebné pozice, když se ocitl na zemi. Rozhodčí Královo počínání posoudil jako faul.
     
    29
    Obrovská šance na domácí straně! Bibras Natcho sice rozehrával svou standardní situace nadvakrát, jenže parádním centrem našel hlavu Erana Zahaviho, jehož hlavičku fantastickým zákrokem chytil Tomáš Vaclík!
    29. Vaclík předvedl jistý zákrok proti hlavičce Zahaviho
     
    29
    Žlutou kartu dostává Eli Dasa (Izrael).
     
    30
    Je za námi už třicet minut hry dnešního utkání, po kterých vede Česká republika o jednu branku. Ta navíc padla hodně kuriózním způsobem.
     
    31
    Češi jsou ale nadále aktivní a měli další možnost na vstřelení branky! Krásnou akci sehráli čeští reprezentanti, kdy finální přihrávku dostal Jan Bořil. Jeho parádní střela ovšem šla kousek nad!
    31. Bořilův technický pokus skončil na horní síti
     
    32
    No, zatím sledujeme hodně útočný fotbal, ve kterém mají jasně navrch hostující hráči. Ti by rozhodně chtěli brzy přidat nějakou uklidňující branku.
     
    33
    Izrael se s míčem nedostala ani přes polovinu hřiště, jenže jejich soupeři následně míč získali. Viděli jsme proto rychlou akci domácího týmu, při kterém už na branku letěl nebezpečný centr, který odvrátil Ondřej Kúdela na rohový kop.
     
    34
    Bibras Natcho ho rozehrál nakrátko na přední tyč, ale tam skvělou práci odvedl Lukáš Masopust, Češi se hnali dopředu, ale Vladimír Coufal neposlal zrovna ideální centr, který skončil daleko za bránou.
     
    35
    Fotbalisté v modrém už se do ofenzivy dostávají častěji než na začátku utkání. Nyní si však trochu nerozuměli, a tak jsou u míče zase čeští hráči.
     
    36
    Matěj Vydra chtěl aktivním napadáním získat míč, ale jemně přistrčil svého soupeře. Ten ucítil kontakt a upadl. Rozhodčí to posoudil jako faul českého útočníka.
     
    37
    Ofir Marciano hned dvakrát pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Hlavičkové souboje sice vyhráli hostující hráči, ale míč skončil na domácích kopačkách.
     
    38
    Také Izrael vystrkuje růžky v útočném snažení. Jejich snaha ale neskončila vůbec dobře, spíše naopak. Matěj Vydra získal míč a hnal se s ním dopředu, kde byl zatažen za dres, Češi získali výhodu.
     
    39
    Jan Bořil je hodně aktivní na levé straně, ale nyní se mu přihrávka nepovedla. Asi čekal pohyb Matěje Vydry, ovšem ten to k míči nemohl sithnout.
     
    40
    Tentokrát to Česko zkusilo po pravé straně. Coufal byl nejspíše tím, kdo chtěl centrovat do šestnáctky, ale tato snaha byla zastavena, aut pro hosty.
     
    41
    Do konce poločasu nám chybí nějakých pět minuta Česko nadále vede o jednu branku. Izrael celkem srovnala obraz hry, ale lepší jsou nadále Češi.
     
    42
    Tomáš Souček neměl klid na přihrávku, což se také na jeho pasu promítlo. Poslal balón jen mimo hřiště a domácí fotbalisté se mohou hnát rychle dopředu.
     
    43
    A neměli tam vůbec špatnou šanci! Jan Bořil prohrál tvrdý souboj a viděli jsme centr do šestnáctky. Tam se domácí hned dvakrát pokusili o zakončení, ovšem oba jejich pokusy byly zastaveny obranou!
     
    44
    První poločas už za chvilku bude končit, ale domácí se ještě snaží srovnat stav zápasu. Jan Bořil tentokrát jejich snahu zastavil, když odehrál míč na roh.
     
    45
    Avšak žádné nebezpečí po standardní situaci nepřišlo. Nějakou dobu byl navíc signalizovaný ofsajd, který byl také domácímu týmu odpískaný.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém budou spokojenější čeští fotbalisté, kteří vedou o jednu branku. Je to navíc celkem paradoxně, protože ani jednou nevystřelili na bránu! Joel Abu Hanna posílal malou domů, která nebyla nijak složitá. Ofir Marciano ovšem míč nezastavil, a tak mu projel vedle nohy až do brány. Velkou šanci na srovnání měl po centru Eran Zahavi, ale proti jeho hlavičce se Tomáš Vaclík opravdu vytáhl. Oba týmy ještě měly své šance, ovšem gólu už jsme se nedočkali. Izrael je hodně zranitelný směrem dozadu, ale v ofenzivě má rozhodně slušné kvality, což v průběhu první půle několikrát ukázal.

    Další poločas začne přibližně v 21:45.
    Češi vedou po prvním poločase 1:0
     
    Statistiky po prvním poločase:

    Držení míče: 52% – 48%.
    Střely na bránu: 2 – 0
    Střely mimo bránu 0 – 4
    Zblokované střely: 1 – 2
    Rohové kopy: 2 – 2
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 2 – 8
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Joel Abu Hanna, přichází Sun Menachem.
     
    46
    Na domácí straně tedy přišlo jedno střídání. Manor Solomon se navíc hnal po straně a centroval před bránu, ale tam nikdo z izraelských hráčů nebyl.
     
    47
    Eran Zahavi to zkusil z nějakých dvaceti metrů, ale jeho skákavá střela nebyla úplně dobrá. Rána mu totiž úplně nesedla a skončila vedle levé tyče.
     
    48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní start v podání české reprezentace, která vede už o dva góly! MATĚJ VYDRA si naběhl na přihrávku, kterou ještě tečoval jeden z obránců. Vůbec si nelámal hlavu se zakončením, když poslal balón k pravé tyči!
    48. Matěj VYDRA - 0:2
     
    49
    Tak to se hned českému týmu bude lépe hrát. Lukáš Masopust se snažil napadat na pravé straně, ale domácí obránce to vyřešil přihrávkou na Marciana.
     
    50
    A Lukáš Masopust znovu v akci! Tentokrát se skvěle protáhl mezi obránci, ovšem jeho přihrávka do šestnáctky nemířila na nikoho v českém dresu.
     
    51
    Češi jsou povzbuzení vstřelenou brankou a drží balón na svých kopačkách. Lukáš Provod se parádně dostal do vápna, ale jeho přihrávku sebrala obrana.
     
    52
    Tak jsme viděli šanci na druhé straně! Manor Solomon táhl celou akci od poloviny hřiště. Nakonec vzal zakončení na sebe, ale trefil jen svého spoluhráče, který byl nachytán v ofsajdu.
    52. Solomon v dobré šanci zasáhl spoluhráče
     
    53
    Mohammad Abu Fani si troufl na tři soupeře, kteří se na něj seběhli. Předvedl skvělé krytí balónu, načež byl faulován. Pěkná akce domácího záložníka.
     
    53
    Obrovská šance na snížení stavu! Manor Solomon si parádně naběhl za obranu na centr Dasi a měl před sebou jen gólmana. Domácí útočník ovšem vůbec netrefil bránu!
    53. Další šance Solomona, tváří v tvář gólmanovi mířil nepřesně
     
    54
    Rozhodně nemůžeme říci, že bychom se v úvodu druhé půle nějak nudili. Viděli jsme jednu branku a dvě velké šance, snad tento trend bude pokračovat.
     
    55
    Nyní jsme viděli několik nepřesností na obou stranách. Tu poslední předvedl český národní tým, když Lukáš Masopust dostal přihrávku moc před sebe.
     
    56
    Izrael právě vstřelil branku!
    Domácí snižují stav dnešního zápasu, tentokrát to sehráli parádně. Viděli jsme pěknou akci, ve které už Eli Dasa mohl střídat. Místo toho ovšem našel ERANA ZAHAVIHO, jenž parádní střelou na zadní tyč nedal Vaclíkovi šanci.
    56. Eran ZAHAVI - 1:2
     
    57
    Manor Solomon předvádí v druhém poločase velmi dobrý výkon a většina útočných akcí jde přes něj, včetně té gólové. Odlišný výkon od prvního poločasu.
     
    58
    Lukáš Masopust se nejspíše sám nemohl rozhodnout, co udělá. Nakonec z toho byla ztráta balónu. Hledal spoluhráče centrem, ale ten se hodně nepovedl.
     
    59
    Tato akce se českému týmu také nepovedla, viděli jsme velké nedorozumění. Češi však předvádějí dobré napadání, nyní se k míči ale nemohou dostat.
     
    60
    Lukáš Provod předvedl parádní akci, kdy si obhodil svého soupeře, kterého předběhl o pořádný kus. Zakřižoval ho však další, který jeho centr srazil na aut.
     
    61
    Vladimír Darida vymyslel pěkný centr do šestnáctky, na který si naskakoval Tomáš Souček. Ten byl přistrčený, ale rozhodčí ukazuje, že penaltu pískat nebude.
     
    62
    Eran Zahavi je rozhodně nejlepším hráčem domácího týmu, který je také jediným autorem gólu. Tentokrát si však na českou obranu nepřišel.
     
    63
    Každopádně Izrael se zvedla směrem dopředu. Manor Solomon to zkusil ze střední vzdálenosti, ale na jeho pokus byl Tomáš Vaclík připravený v pohodě.
     
    64
    Vypadá to ale, že Češi přece jen trochu ubrali ze své aktivity po inkasované brance. Chtělo by to přitom ještě gól přidat, jednogólové vedení není zrovna velké.
     
    65
    Ofir Marciano si od první inkasované branky úplně netroufá na nějaké odkopy, a tak volí vždy jen kratší přihrávku. Toho by Češi někdy mohli využít.
     
    66
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Shon Zalman Weissman, přichází Dia Saba.
     
    67
    Jan Bořil odvedl skvělou obrannou práci, kdy zachytil nepříjemnou přihrávku za obranu. Češi ale po několika vteřinách balón ztratili, zbytečně.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Mohammad Abu Fani (Izrael).
     
    68
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Pavel Kadeřábek.

    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Matěj Vydra, přichází Petr Ševčík.
     
    69
    Česko kombinovalo na útočné polovině, ale neúspěšně. Pavel Kadeřábek byl totiž v ofsajdu, který byl odpískán. Dnes si zahraje ve zbytku utkání v záloze.
     
    70
    Do konce utkání už nám chybí jen nějakých dvacet minut a Česko si nepřipravovalo vůbec špatnou možnost! Vladimír Darida chtěl prostrkávačkou najít nabíhajícího Součka, ovšem jeho pas obrana zastavila!
     
    71
    Tomáš Souček ustál napadání svého soupeře, jenže nakonec to byl on, kdo se jako poslední dotkl balónu. Domácí fotbalisté tak mohou vhazovat na své půlce.
     
    71
    Alex Král dostal balón na hranici šestnáctky. Naběhl si do lepší pozice, odkud mířil na levý horní růžek. Ten ale minul, takže gólman nemusel zasahovat.
     
    72
    Na hřišti se nám objevil také lékařský personál. Hodně nešťastně dopadl Tomáš Souček na nohu Mohammada Abu Faniho. Chvilku se tedy hrát nebude.
     
    73
    Škoda, že Česku chybí trochu klidu ve finální fázi všech akcí. Nyní si čeští fotbalisté nerozuměli a přišli o balón nedaleko šestnáctky, škoda pro hosty.
     
    74
    Vladimír Coufal chtěl poslat centr do šestnáctky, ale neměl na to prostor. Musel proto nahrát zpět, Česko ovšem po chvíli získalo možnost autového vhazování.
     
    75
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Bibras Natcho, přichází Eyal Golasa.

    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Eli Dasa, přichází Moanes Dabour.
     
    76
    Izraelcům začíná ubíhat čas, navíc se nemohou dostat do nějakého tlaku v okolí vápna. Nyní sice drželi balón, ale odkopem vše utnul gólman Tomáš Vaclík.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Eyal Golasa (Izrael).
     
    78
    Tomáš Souček se musel otočit s balónem a poslat míč zpět k obráncům. Lukáš Provod poté dostal přihrávku, ale jeho dlouhá noha nakonec k zakončení nedošla.
     
    78
    Velká šance na hostující straně, ale Česko nezvýšilo své vedení! Pavel Kadeřábek odvedl skvělou práci a naservíroval míč před bránu, kam si sbíhal Lukáš Provod, ovšem do jeho zakončení na poslední chvíli vpadl soupeř, jenž srazil balón na rohový kop. Mohlo být rozhodnuto.
     
    79
    Jenže ten nebyl zahrán zrovna ideálně, Vladimír Darida se nechal předběhnout, ovšem Izrael to nevymyslel ideálně. Po chvíli balón ztratil.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Sun Menachem (Izrael).
     
    81
    Lukáš Provod schytal ostrý zákrok, po kterém následovalo krátké ošetřování. Český záložník je ale v pořádku a bude pokračovat v zápase i nadále.
     
    82
    Izrael získal balón na polovině hřiště. Manor Solomon táhl atak svého celku a posunul míč na Mohammada Abu Faniho, jehož rána šla vysoko nad bránu.
     
    83
    Jeden z domácích hráčů zahrál rukou a domácí fotbalisté se tak nemohou delší dobu udržet na míči. O rozehrávku na obranné polovině se postaral Čelůstka.
     
    84
    Ofir Marciano byl pod tlakem soupeřů, ale tentokrát svůj odkop zvládl. Jeho spoluhráč ovšem prohrál hlavičkový souboj a balón doskákal až k Tomáši Vaclíkovi.
     
    85
    Česko se už hnalo do zajímavé akce, když byla obrana Izraele poněkud otevřená. Petr Ševčík si však v souboji pomohl faulem, který mu byl také odpískán.
     
    86
    Domácí fotbalisté získali balón na své kopačky, ale gólman znovu neposlal přesvědčivý odkop. Vladimír Darida ale neměl komu nahrát a po chvíli přišla ztráta.
     
    87
    Tak tohle byla gólová šance, tady se mělo rozhodnout ve prospěch Česka! Petr Ševčík si pohlídal ofsajdovou past a předložil míč Lukáši Provodovi. Ten ale balón vůbec netrefil! Nyní stačilo jít do skluzu a Provod si mohl připsat premiérovou trefu v českém dresu.
    87. Ševčík skvěle předložil balón Provodovi, toho rozhodil skluzující obránce
     
    87
    Žlutou kartu dostává Vladimír Coufal (Česko).
     
    88
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Tomáš Holeš.
     
    88
    Na druhé straně mohlo přijít srovnání! Eran Zahavi podržel balón, který přenechal svému spoluhráči. Rána domácího hráče šla ale těsně nad bránu.
     
    88
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Mohammad Abu Fani, přichází Eden Karzev.
     
    90
    Lukáš Provod vyhrál hlavičkový souboj a prodloužil svou hlavičku za sebe. Jeho spoluhráč se však nacházel v ofsajdu, který byl samozřejmě odpískán.
     
    90
    Jan Bořil si dobře ukryl balón tělem, jenže následně byl velmi tvrdě atakován. Ošetření ale nebude potřeba, Česko má k dispozici standardku.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+2
    Vladimír Coufal už dnes jednou žlutou kartu za odkop míče po odpískání dostal. Nyní udělal něco podobného znovu, ovšem tentokrát bez karetního trestu.
     
    90+2
    Mohlo být srovnáno, Češi hlavně nechtěli faulovat ve vápně a bylo to vidět. Manor Solomon předvedl krásnou individuální akci, po které pálil na přední tyč. Tomáš Vaclík jemně tečoval balón kopačkou, který nakonec končí na tyči!
    90+2. Parádní individuální akci Solomon zakončil střelou do tyče
     
    90+3
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Lukáš Provod, přichází Tomáš Petrášek.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Češi v Izraeli vítězí 2:1! O rozhodující branku se postaral Matěj Vydra, který využil odraženého balónu a parádní ranou se trefil k pravé tyči z pohledu střelce, a to na začátku druhé půle. Izrael se však nehodlal jednoduše vzdát a povedlo se mu snížit. Eran Zahavi napřáhl pravačkou a fantastickou ranou se trefil do růžku na zadní tyči. Oba týmy měly ještě velké šance. Na hostující straně to byl především Lukáš Provod, který ale ve stoprocentní šanci selhal. Na druhé straně měl na noze srovnání Manor Solomon, jenže jeho střelu na přední tyč vyškrábl Vaclík kopačkou na tyč.
    Češi v tomto utkání vyhráli 2:1!
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:15.
     
    Tabulka české skupiny po třech zápasech:

    1. Skotsko 7b (4:2)
    2. Česko 6b (6:4)
    3. Izrael 2b (3:4)
    4. Slovensko 1b (2:5)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:46:05)

    Denisa Józsová

    Branky: 56. Zahavi (Dasa) – 14. Abu Hanna (vla.), 48. Vydra

    Karty:   29. Dasa (ISR), 67. Abu Fani (ISR), 77. Golasa (ISR), 80. Menachem (ISR) – 24. Masopust (CZE), 87. Coufal (CZE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:15.
    Izrael: Marciano – Dasa (75. Dabour), Abu Hanna (46. Menachem), Tibi, Yeini, Elhamed – Abu Fani (88. Karzev), B. Natcho (C) (75. Golasa), Solomon – Weissman (66. Saba), Zahavi.
    Náhradníci: Harush, Nitzan – Menachem, Dgani, Lavi, Dabour, Arad, Karzev, Elmkies, Golasa, Saba.

    Česko: Vaclík – Coufal, Kúdela, Čelůstka, Bořil – T. Souček, Král – Masopust (68. Kadeřábek), Darida (C) (88. Holeš), Provod (90+3. Petrášek) – Vydra (68. Ševčík).
    Náhradníci: Nguyen, Koubek – Petrášek, Hovorka, Matějů, Ševčík, Holeš, Kadeřábek.

    Rozhodčí: Martins – Campos, Almeida
    bahis siteleri