Kazachstán – Albánie 0:0 (kon.) | Estonsko – S. Makedonie 3:3 (kon.) | Arménie – Gruzie 2:2 (kon.)
Litva – Bělorusko 2:2 (kon.) | Kosovo – Slovinsko 0:1 (kon.) | Řecko – Moldavsko 2:0 (kon.)
konec
Kazachstán
0:0 (0:0)
Albánie
Neděle 11.10.2020, 15:00Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (17:02:50)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:15.
     
    Je konec! V duelu Kazachstánu s Albánií jsme se nakonec branky nedočkali! V první půli stála za řeč jen situaci, po které si domácí obránce nastřelil vlastní břevno. Po změně stran byla Albánie o něco lepší, jenže Seferi v úniku trefil jen vyběhnutého brankáře.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Málem jsem to zakřikl! Taulant Seferi se dostal do úniku, ale domácí brankář jeho přízemní ránu vyrazil na roh!
     
    89
    Albánie se drží na polovině Kazachstánu, ale stále nemůže najít cestičku do zakončení. Vše nasvědčuje tomu, že se soupeři rozejdou s bodem.
     
    88
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Baktijor Zajnutdinov, přichází Ajbar Žaksylykov.
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Amir Abraši, přichází Qazim Laci.
     
    87
    Albánie se usadila na hranici velkého vápna, jenže nikdo v bílém se zatím nedostal do zakončení. Pokračuje se v defenzivní hře.
     
    86
    Zraněný hráč už je zpět na nohou a podle všeho bude schopen nadále pokračovat ve hře. Albánie bude rozehrávat z poloviny hřiště.
     
    85
    Hra je znovu přerušena! Střídající Memolla byl faulován na polovině hřiště a drží se za koleno.
     
    84
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Lorenc Traši, přichází Hysen Memolla.
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Rey Manaj, přichází Taulant Seferi.
     
    83
    Ani domácí celek nedokázal z rohového kopu udeřit. Prudký centr přiletěl na malé vápno, odkud jej s přehledem vyboxoval do bezpečí brankář Beriša.
     
    82
    Veseli se skvěle vrátil na vlastní polovinu a parádním zákrokem odehrál míč do bezpečí. Domácí Kazachstán bude zahrávat rohový kop.
     
    81
    Ani po rohovém kopu se Albánii nepodařilo ohrozit svatyni domácího Kazachstánu. Míč přiletěl na malé vápno, kam si pro něj došel Pokatilov.
     
    80
    Keidi Bare střílel z hranice velkého vápna, jenže hned první obránce ve žlutém dresu jeho přízemní dělovku srazil na rohový kop.
     
    79
    Frederic Veseli dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže se s míčem u nohy nedokázal zbavil Abikena, který mu včasným vypíchnutím ukopl míč do autu.
     
    78
    Albánie promrhala obrovskou šanci! Armando Broja se po chybě v rozehrávce domácích obránců hnal sám na branku, ale placírkou rozvlnil jen boční síť!
     
    77
    Baktijor Zajnutdinov spěchal po pravém křídle do velkého vápna, nicméně jeho centr skončil na hrudi prvního obránce v bílém dresu Albánie.
     
    76
    Aschat Tagybergen si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, kde se pěkně otočil s míčem na noze a rozehrál na levou stranu. Albánie ale brání v pevném bloku.
     
    75
    Gafuržan Sujumbajev vhazoval na levé straně hrací plochy. Fotbalista Kazachstánu hledal spoluhráče, ale dlouhou pobídkou jen odevzdal míč soupeřům.
     
    74
    Veseli se z pravého křídla tlačil do pokutového území, jenže po souboji s obráncem se míč odrazil mimo hrací plochu. K překvapení Albánců je z toho odkop od branky.
     
    73
    Šerif Kallaku poslal přihrávku na levou stranu, kde byl Lorenc Traši, jehož nadýchaný centr odehrál mimo velké vápno hned první zadák Kazachstánu.
     
    72
    Abat Ajmbetov si pohybem řekl o přihrávku za obranu, jenže přihrávka jeho směrem byla příliš prudká a skončila v rukavicích brankáře.
     
    71
    Kazachstán se usadil na polovině Albánie a rychlou kombinací si hledá cestičku do zakončení. Hostující obrana ale brání na jedničku.
     
    70
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Islambek Kuat, přichází Jurij Percuch.
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Abat Ajmbetov, přichází Maxim Fedin.
     
    68
    Hra je přerušena! Jeden z Albánců zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za holeň.
     
    65
    Frederic Veseli nakopl míč na hranici velkého vápna, kam spěchal Rey Manaj, ale Temirlan Jerlanov přihrávku přečetl a odehrál míč vysoko do vzduchu.
     
    64
    Temirlan Jerlanov nakopl míč na hranici velkého vápna, jenže za nákopem se nevydal nikdo ve žlutém dresu. Kazachstán se tak musí opět bránit.
     
    63
    Zadáci Albánie rozjeli kombinaci na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu ale nenašel spoluhráče v dobrém postavení. Kazachstán brání velmi pozorně.
     
    62
    Další ojedinělou akci domácího Kazachstánu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Ofsajd!
     
    61
    Albánie zahrávala rohový kop. Djimsiti si naběhl na povedený centr, ale jeho hlavička prolétla těsně nad břevnem.
     
    60
    Je za námi hodina hry a pokračuje se v bojovném utkání. Albánie je sice po změně stran aktivnější, ale nedostává se do zakončení.
     
    59
    Temirlan Jerlanov se vrhl do hlavičkového souboje na polovině hřiště, kde se tělem natlačil před soupeře a odehrál míč hlavou na polovinu Albánie.
     
    58
    Gafuržan Sujumbajev se vydal napadat rozehrávku Albánie na její polovině. Hostující brankář si tentokrát dal pozor a před napadajícím soupeřem rozehrál na levou stranu.
     
    57
    Temirlan Jerlanov se po přímém kopu tlačil do zakončení hlavou, jenže si pomohl nedovoleným zákrokem a poslal soupeře k zemi. Albánie bude rozehrávat.
     
    56
    Islambek Kuat si dal pozor na unikajícího Veseliho, kterému vystavil stopku parádní poziční hrou.
     
    55
    Keidi Bare napadal rozehrávku Kazachstánu a málem se dostal k míči. Zadáci domácího celku si s jeho napadáním poradili a odkopli míč do bezpečí.
     
    54
    Gafuržan Sujumbajev se s míčem u nohy dostal do zakončení, jenže jeho rána prolétla kolem vzdálenější tyčky. Po změně stran se ale hraje mnohem uvolněněji.
     
    53
    Abat Ajmbetov dostal přihrávku na levou stranu a prodral se do blízkosti pokutového území. Hráč Kazachstánu ale neměl dostatečnou podporu a přišel o míč.
     
    52
    Albánie zahrávala rohový kop. Centrovaný míč našel hlavu Djimsitiho, který pálil z těžké pozice, ale domácí brankář jeho ránu ukryl v rukavicích.
     
    51
    Frederic Veseli poslal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže nikdo v bílém dresu se k míči tentokrát nedostal. Albánie ale stupňuje tlak.
     
    50
    Hostující brankář Beriša se ujal rozehrávky a poslal přihrávku na polovinu hřiště. Albánie je po změně stran jasně lepším týmem.
     
    49
    Islambek Kuat prošel s míčem u nohy na hranici velkého vápna, odkud zakončil, ale jeho rána skončila vedle branky.
     
    48
    Před branku Kazachstánu přiletěl další centr z pravé strany. Nikdo v bílém dresu se ale přes pozorné obránce nedostal k hlavičce.
     
    47
    Albánie obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje a ihned se vydala do útoku. Hosté chtějí útočit na vítězství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně opatrné utkání. Hned v úvodu mohla jít do vedení Albánie, když si domácí obránce napálil míč do břevna vlastní branky. Od té doby jsme ale viděli jen moře soubojů a nedovolených zákroků. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Kazachstán v závěru první půle zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Dermaku však napravil svůj nedovolený zákrok a odhlavičkoval míč mimo velké vápno.
     
    44
    Dermaku trefil soupeře šlapákem a vidí žlutou kartu.
     
    44
    Amir Abraši si dal v pokutovém území pozor na odražený míč a před napadajícím soupeřem jej odkopl daleko z vlastní poloviny.
     
    43
    Právě Broja nyní v dalším souboji na polovině hřiště dohrál jednoho ze soupeřů a může být rád, že nedostal druhou žlutou kartu.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Armando Broja (Albánie).
     
    40
    Strakoša nemohl do dnešního souboje zasáhnout, jelikož měl pozitivní test na koronavirus.
     
    39
    Hra je znovu přerušena! Domácí Ajbol Abiken byl faulován na polovině hřiště a zůstává ležet na trávníku. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    38
    Rey Manaj se i po dalším centru do pokutového území provinil proti pravidlům, když zatáhl jednoho z obránců za dres.
     
    37
    Albánie zahrávala rohový kop. Centrovaný míč z kopačky Bareho přiletěl na malé vápno, ale rozhodčí viděl útočný faul jednoho z Albánců.
     
    36
    Aschat Tagybergen si při zpracování vysoké přihrávky na polovině hřiště pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.
     
    35
    Kazachstán zahrával přímý kop na polovině soupeře. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na přední tyč, odkud jej bez problémů odhlavičkoval obránce.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Marat Bystrov (Kazachstán).
     
    33
    Maraš Kumbulla diriguje rozehrávku Albánie na polovině soupeře. Hostující celek je v posledních minutách aktivnější, ale nemůže se dostat do šancí.
     
    32
    Šerif Kallaku dostal přihrávku na levou stranu, odkud dokázal přihrát do pokutového území. Jeho pobídku ale nepochopil nikdo ze spoluhráčů v bílém.
     
    31
    Kazachstán rozehrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Prudký centr přiletěl na malé vápno a váhající Beriša jej na poslední chvíli přizvedl do bezpečí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Zatím sledujeme hodně bojovný fotbal plný nedovolených zákroků na obou stranách hřiště
     
    29
    Maraš Kumbulla vymyslel oblouček na levé křídlo, kam sprintoval Traši, nicméně druhý jmenovaný už druhou přihrávku neudržel na trávníku.
     
    28
    Rey Manaj si pohybem řekl o přihrávku mezi obránce domácího celku, jenže Olžas Kerimžanov prokázal parádní čtení hry a odkopl před ním míč do autu.
     
    27
    Broja znovu potáhl míč vpřed po pravém křídle. Jeho průniková přihrávka mířila na pravou stranu, kde však nebyl nikdo v bílém dresu Albánie.
     
    26
    Armando Broja se po krásné kombinaci dostal k odcentrování z pravé strany hrací plochy, ale rozhodčí tentokrát viděl na straně Albánie útočný faul.
     
    25
    Frederic Veseli dostal přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval na hranici velkého vápna, ale Olžas Kerimžanov míč odkopl daleko do autu.
     
    24
    Temirlan Jerlanov si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území a zakončením z ostrého úhlu prověřil pozornost albánského brankáře. Beriša míč vyrazil na roh.
     
    23
    Abat Ajmbetov vyvezl míč na polovinu hřiště, kde jej Kastriot Dermaku zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku. Domácí mohou po delší době zaútočit.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Gafuržan Sujumbajev (Kazachstán).
     
    21
    Armando Broja vhazoval na pravé straně hrací plochy, jenže dlouhým autem míč pouze odevzdal fotbalistům domácího Kazachstánu.
     
    20
    Ajbol Abiken si v dalším hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl faulem a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Albánie může nadále kombinovat.
     
    19
    Šerif Kallaku poslal nákop za obranu domácího Kazachstánu, jenže pobídka byla příliš prudká a proskákala až do zámezí. Rozehrávat bude Kazachstán.
     
    18
    Djimsiti chtěl poslat průnikovou přihrávku mezi obránce soupeře, jenže jeho pobídku skvěle přečetl dobře postavený obránce Jerlanov.
     
    17
    Maraš Kumbulla dostal prostor na levé straně hrací plochy, potáhl míč na polovinu Kazachstánu, jenže už nerozehrál na někoho ze spoluhráčů.
     
    16
    Alexandr Maročkin skvěle napadal rozehrávku Albánie na pravé straně, jenže v souboji se soupeřem si nakonec pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrají hosté.
     
    15
    Baktijor Zajnutdinov skvěle napadal rozehrávku zadáků Albánie na její polovině. Domácí útočník dostal pod tlak Kumbullu, který míč odkopl do autu.
     
    14
    Ani kombinace Kazachstánu zatím není zrovna přesná. Marat Bystrov chtěl roztáhnout hru na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho pobídka skončila v autu.
     
    13
    Lorenc Traši dostal přihrávku na levou stranu, odkud přihrál na hranici velkého vápna, jenže jeho pobídku si domácí stopeři pohlídali.
     
    12
    S dalším centrem před branku domácího celku si bez problémů pohlídal skvěle postavený obránce Temirlan Jerlanov, který míč vyhlavičkoval do bezpečí.
     
    11
    Zadáci Albánie rozjeli kombinaci na vlastní polovině. Hostující celek přežil vstup Kazachstánu do zápasu a v posledních minutách se tlačí vpřed.
    10. Šance Albánie
     
    10
    Albánie měla první obrovskou šanci dnešního souboje! Po rohovém kopu chtěl jeden z domácích hráčů odkopnout míč do bezpečí, ale orazítkoval břevno vlastní branky!
     
    9
    Armando Broja se v blízkosti pokutového území chytrou patičkou zbavil soupeře a rozehrál na pravou stranu. Albánie tak vybojovala svůj první rohový kop.
     
    8
    Alexandr Maročkin si naběhl na vysoký nákop na polovinu hřiště a hlavou prodloužil míč za obranu. Zadáci Albánie ale byli pozorní a odehráli míč do bezpečí.
     
    7
    Gafuržan Sujumbajev dostal prudkou přihrávku na levou stranu, kde si krásně zpracoval míč a pomohl si přihrávkou do zadních řad.
     
    6
    Keidi Bare vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho přihrávka směřovala na polovinu soupeře, kde však zasáhli hráči soupeře. Úvod duelu je plný soubojů.
     
    5
    Hostující brankář Beriša zůstal po předchozím souboji chvíli ležet otřesený na trávníku a potřeboval ošetření. Gólman Albánie však budou schopen pokračovat.
     
    4
    Kazachstán zahrával rohový kop. K parádnímu centru se na malém vápně prodral Ajbol Abiken, který střílel z otočky, ale hostující brankář jeho ránu udržel.
     
    3
    Marat Bystrov vybojoval odražený míč na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce Kazachstánu následně přihrál na Ajmbetova, který míč neudržel.
     
    2
    Temirlan Jerlanov poslal přihrávku na polovinu hřiště, nicméně nikdo ve žlutém se k jeho pobídce nedostal. Kazaši ale vlétli do zápasu aktivně.
     
    1
    Kazachstán obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale obrana si s nákopem poradila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Kazachstán bude hrát ve žlutém, zatímco Albánci budou hrát v bílém.
     
    Úvodní sestavy:

    Kazachstán: Pokatilov – Bystrov, Maročkin, Jerlanov, Kerimžanov, Sujumbajev – Kuat, Tagybergen, Abiken – Zajnutdinov, Ajmbetov.
    Náhradníci: Nepohodov, V. Plotnikov – Bejsebekov, Dosmagambetov, Fedin, Narzildajev, Percuch, Vasiljev, Žaksylykov.

    Albánie: Beriša – Dermaku, Djimsiti, Kumbulla, Veseli – Bare – Broja, Abraši, Kallaku, Traši – Manaj.
    Náhradníci: Hoxha, Molla – Çekiçi, Çepele, Çokaj, Doka, Laci, Lenjani, Memolla, Mihaj, Seferi, Vrioni..
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se spolu utkaly v kvalifikaci o postup na Mistrovství světa 2006. Albánie zvítězila 1:0 a 2:1.
     
    Kazachstán

    Domácí Kazachstán je na tom podobně jako jeho dnešní soupeře. Také Kazaši mají po dvou odehraných zápasech na kontě tři body. V prvním utkání totiž Kazachstán zvítězil 2:0 v Litvě, jenže ve druhém utkání doma padl 1:2 s Běloruskem.
     
    Albánie

    Hostující Albánie si v roce 2016 dokonce odbyla premiéru na evropském šampionátu. Albánie od té doby podává poněkud smíšené výkony. Ani start do Ligy národů z jejího pohledu nebyl zrovna ideální. V prvním duelu sice dokázala zvítězit 2:0 na hřišti Běloruska, jenže následně padla doma 0:1 s Litvou. Díky pozitivnímu skóre 2:1 však drží druhou pozici.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Ligy národů mezi Kazachstánem a Albánií. Výkop je stanoven na 15 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   22. Sujumbajev (KAZ), 34. Bystrov (KAZ) – 42. Broja (ALB), 44. Dermaku (ALB)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:15.
    Kazachstán: Pokatilov – Bystrov, Maročkin, Jerlanov, Kerimžanov, Sujumbajev – Kuat (70. Percuch), Tagybergen, Abiken – Zajnutdinov (88. Žaksylykov), Ajmbetov (70. Fedin).
    Náhradníci: Nepohodov, V. Plotnikov – Bejsebekov, Dosmagambetov, Fedin, Narzildajev, Percuch, Vasiljev, Žaksylykov.

    Albánie: Beriša – Dermaku, Djimsiti, Kumbulla, Veseli – Bare – Broja, Abraši (88. Laci), Kallaku, Traši (84. Memolla) – Manaj (84. Seferi).
    Náhradníci: Hoxha, Molla – Çekiçi, Çepele, Çokaj, Doka, Laci, Lenjani, Memolla, Mihaj, Seferi, Vrioni.
    bahis siteleri