Moldavsko – Rusko 0:0 (kon.) | Bosna – Írán 0:2 (kon.) | Wales – USA 0:0 (kon.)
Anglie – Irsko 3:0 (kon.)
konec
Anglie
3:0 (2:0)
Irsko
Čtvrtek 12.11.2020, 21:00 • Wembley Stadium, Londýn • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer! Mimo kvalifikaci na Euro se dnes večer hraje také pár přípravných zápas, v jednom z nich na sebe narazí Anglie a Irsko. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Anglie
    Anglii se na podzim víceméně daří, tedy pokud nepočítáme duely s Dánskem. Poprvé se severským soupeře remizovala 0:0 a podruhé s ním dokonce prohrála 0:1, což je důvod až třetího místa v tabulce Ligy národů za právě Dánskem a Belgií. Dnešní domácí si jinak poradili s Islandem, Walesem a zvládli i těžký duel s Belgií. Naposledy ale prohráli, takže si dnes potřebují vylepšit náladu výhrou. Proti Irsku jsou jasným favoritem, tak uvidíme, jestli tuto roli potvrdí.

    Poslední tři utkání
    Anglie vs. Dánsko – 0:1
    Anglie vs. Belgie – 2:1
    Anglie vs. Wales – 3:0
     
    Irsko
    Irsko se naopak hodně trápí a na podzim zatím na výhru marně čeká. Ve své tabulce Ligy národů je stejně jako Anglie na třetím místě, protože ve čtyřech duelech získala pouhé dva body za remízu s Bulharskem a Walesem, jinak rovnou dvakrát nestačilo na Finsko. Iry ale nejvíce mrzí porážka v baráži o Euro se Slovenskem, bylo to dokonce po penaltách. Dnešní hosté tedy tím pádem vstřelili za celý podzim jenom jeden jediný gól, takže už konečně potřebují protrhnout střeleckou smůlu. Proti silné Anglii se to však nejeví jako moc pravděpodobný scénář.

    Poslední tři utkání
    Finsko vs. Irsko – 1:0
    Irsko vs. Wales – 0:0
    Slovensko vs. Irsko – 1:0pen
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Pope – Keane, H. Maguire (C), Mings – James, Mount, Winks, Saka – Sancho, Calvert-Lewin, Grealish.
    Náhradníci: Pickford, D. Henderson – Bellingham, Maitland-Niles, Dier, Abraham, Foden, Kane, J. Henderson, Rice, Chilwell.

    Irsko: Randolph – Doherty, Duffy (C), Egan, O'Dowda – Christie, Hourihane, Hendrick – Horgan, Idah, Browne.
    Náhradníci: Travers, Kelleher – Collins, Brady, S. Maguire, McClean, Curtis, Molumby, O'Shea, Long.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Alonso.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop patří Anglii, Maguire následně už na levé straně hledal jednoho ze spoluhráčů, ale to se mu nepovedlo.
     
    2
    Irsko se po autu s míčem také moc dlouho neohřála. Ten tak má domácí defenziva, která vyčkává a hledá nějakou díru v soupeřící obraně.
     
    3
    Randolph pomohl svým spoluhráčům odkopem, protože Angličané opravdu aktivně napadají. K míči se tak dostali až právě po tomto odkopu a navíc až na půlící čáře.
     
    4
    Calvert-Lewin si dobře zběhl na nákop, po kterém však musel vracet jen dozadu. Jeho spoluhráči si následně proti dvěma soupeřům nevěděl rady a o míč tedy přišel.
     
    5
    Po centru Saky se musel Egan vytáhnout šikovným obranným skluzem, který tedy míč srazil za brankovou čáru. I následný roh pak sám vyřešil.
     
    6
    Egan se při obranném zákroku nepříjemně střetl se spoluhráčem a hra tak kvůli němu musí být na chvíli přerušena. Na nic vážnějšího to ale nevypadá, protože se obejde bez ošetření.
     
    8
    James sice nezachytil nákop, přičemž následně aktivně dotíral do protihráče a balón chtěl za každou cenu získat, ale soupeři nakonec daroval aut.
     
    9
    Hosté jsou s rozehrávkou opravdu hodně opatrní a dávají si na ní záležet. Domácí totiž pořád aktivně napadají a tím působí soupeři nemalé problémy.
     
    10
    Tentokrát se ale Irům přechod do útoku povedl a byla z toho hned šance. Hendrick za obranou výborně našel nabíhajícího Horgana, ten ale před bránou už nepřihrál správnému adresátovi.
     
    11
    Randolph výborně nachytal napadajícího protihráče, díky čemuž mohl v klidu rozehrát. Irové jsou tak v posledních chvílích mnohem aktivnější.
     
    12
    Hosté si dokonce vybojovali přímý kop poblíž pokutového území. Hourihane točí míč směrem k bráně, ale poslal ho moc blízko k Popemu, který ho tedy okamžitě vyboxoval.
     
    13
    Nyní už je ale Egan v péči ošetřovatelů a nevypadá to s ním moc dobře. Nejspíš bude muset vystřídat.
     
    14
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Egan, přichází O'Shea.
     
    15
    Anglie si pořád marně hledá cestu k míči, zatím jednoznačně dominuje Irsko. Mings sice nyní dobře zapracoval při napadání, ale následně se stejně provinil faulem.
     
    17
    Domácí byli po dlouhé době v šanci a rovnou z toho byl pořádný závar před irskou bránou! Randolph totiž srazil centr jenom k Sakovi, který si však následně na pozorném brankáři vylámal zuby!
     
    18
    Anglie právě vstřelila branku!
    Domácí se i přes svou počáteční pasivitu dostávají do vedení! Rohový kop nejprve Irsko bez problémů odvrátilo, ale hned vzápětí vracel míč do vápna Winks. Tam došlo na hlavičkový souboj kapitánů, který zvládl lépe HARRY MAGUIRE, který tedy hlavou uklidil míč k levé tyči.
    18. H. MAGUIRE - 1:0
     
    20
    Domácí gól povzbudil k dalším útočným akcím. Další ale končí jen zablokovanou střelou, avšak Angličané si míč uchovali v moci.
     
    21
    Saka nebezpečně kličkuje na levé straně, nakonec si míč navedl na střed hřiště, odkud už ale mezi třemi protihráči musel přihrávat zpět.
     
    22
    Hosté už se pomalu oklepávají a také začínají hledat cestu k zakončení. To jim ale trvá mnohem déle než soupeři, protože o míč nechtějí lacině přijít.
     
    23
    Horgan se rozbíhal na pravé straně, ale dostal moc dlouhou přihrávku do běhu, takže balón skončil až za brankovou čárou, což znamená odkop pro Popeho.
     
    24
    Domácí se při rozehrávce dostali pod tlak, jejich gólman to tak raději vyřešil odkopem do autu, což bylo doslova na jistotu.
     
    25
    Nyní už ale Irové moc sil na napadání nemají, takže Angličané si mohou klidně přihrávat. To také dělají a dopředu se vůbec nehrnou.
     
    26
    Sancho se na pravé straně chystal k centru, nakonec se však odhodlal ještě ke kličkám, které ale moc úspěšné nebyly, takže musela přijít jen přihrávka dozadu.
     
    27
    Maguire se tentokrát dostal k zakončení přímo z rohového kopu, ale mířil do středu brány, kde tak Randolph prokázal dobré reflexy!
     
    28
    Grealish při svém sólo průniku získal alespoň další roh, Irsko se tak každým okamžikem dostává pod větší a větší tlak.
     
    30
    Domácí trochu zase zpomalují hru a dopředu příliš nespěchají. Jen tak si přihrávají kolem půlící čáry a čekají na nějaké špatné rozmístění hostující obrany.
     
    31
    Mount již poněkolikáté přihrává vzduchem do pokutového území, ale tentokrát v něm nenašel žádného ze svých spoluhráčů.
     
    31
    Anglie právě vstřelila branku!
    Hosté sice pokryjí většinu centrů, ale proti tomuto nemohli nic dělat! JADON SANCHO dostal přihrávku na levou hranici pokutového území, s míčem se pak dostal do šestnáctky a přichystal si ho na pravačku. Následně se napřáhl a skrz nohy jednoho z bránících hráčů poslal balón přesně ke vzdálenější tyči.
    31. Jadon SANCHO - 2:0
     
    33
    Irsko už se pomalu smiřuje s porážkou, ale ještě má přece jen dost času k tomu, aby s výsledkem něco udělalo. Proti Anglii to však bude nesmírně složité.
     
    34
    Domácí ale zůstávají při chuti a už si zase přihrávají na útočné polovině. Další centr ale nic nebezpečného nepřinesl.
     
    35
    Hosté se zase mohou pokoušet o úspěšnou rozehrávku, což se jim po chvíli daří. Na útočné polovině však už mají opravdu minimum prostoru ke kombinaci.
     
    37
    Hra už se hodně zpomaluje a všichni hráči už se těší na přestávku. Do té se toho už nejspíš moc nestane.
     
    38
    Sancho atakoval na svou druhou trefu, tentokrát mu však zakončení zablokoval jeden z obránců pohotovým skluzem.
     
    39
    Hosté přece jen ještě zkouší hledat cestu k zakončení. Nadějný protiútok byl však pozastaven a přes zahuštěný prostor, kteří Angličané ihned vytvořili, se kombinuje dost těžko.
     
    40
    Pope prokázal dobrou pozornost jistým zákrokem proti centru. Následně rychle rozehrál a vybízí své spoluhráče k nějakému protiútoku.
     
    42
    Na hřišti už se toho opravdu moc neděje. Irové totiž ukořistili míč a na rozehrávka se dávají extrémně záležet, ale v konečném součtu jim je to zase k ničemu.
     
    43
    Domácí už nemají moc síly na napadání, i přesto jsou však pořádně vysunutí, čímž soupeři i nadále způsobují značné potíže.
     
    44
    Horgan na pravé straně tentokrát vybojoval alespoň aut, ale po něm se jeho spoluhráči opět stahují dozadu, takže to vlastně bylo k ničemu.
     
    45
    V poslední minutě první půle drží míč Anglie, která ještě opatrně hledá cestu dopředu, ale balónu už se nechce zbavovat.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Grealish zůstal zcela zapomenutý mezi soupeřícími obránci, díky čemuž byl ve střelecké pozici, kterou se však rozhodl použít k přihrávce, kterou ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:05.
     
    Zápas se zatím vyvíjí podle očekávání. Anglie potvrzuje roli favorita, celkově je lepším týmem a naprosto zaslouženě drží dvoubrankové vedení. Irsko se do hry dostalo jen v úvodu, ale jakmile inkasovalo, začal jednoznačně dominovat soupeř, který už mu nic nedovolil. Uvidíme, jestli se Irové ještě proberou ve druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Pope, přichází D. Henderson.
     
    47
    Domácí zůstávají při chuti i ve druhé půli. K dalšímu zakončení se tlačil Grealish, který ale tentokrát nemířil přesně.
     
    48
    Maguire zrychluje hru nákopem, po kterém si jeho spoluhráči hledají cestu dopředu přes levou stranu.
     
    49
    Saka i přes svůj věk prokazuje obrovské kvality, protože se výborně nachystal na patičku Calverta-Lewina, ale následně rozvlnil jen boční síť.
     
    51
    Anglie bez problémů kontroluje hru i po přestávce a navíc stále nemá dost. Prosadit se chce zejména Calvert-Lewin, který však z nemalého úhlu hlavičkoval jen mimo.
     
    52
    Irové se po delší době také zahřívají s míčem, o který nechtějí alespoň chvíli přijít. Nějakou dobu si tak jen tak přihrávají kolem půlící čáry.
     
    53
    Grealish už zase chtěl v šestnáctce nějak nebezpečně kličkovat, ale míč mu byl okamžitě odebrán, takže nestačil ani přihrát.
     
    54
    Hosté tentokrát dobře zapracovali při napadání a ihned startovali protiútok, ale ten pozorní domácí obránci zastavili hned v zárodku.
     
    55
    Penalta pro Anglii!
     
    55
    Saka se tlačil do šestnáctky z levé strany, ostře ho napadal Christie. Domácí hráč si však počkal s pádem až do pokutového území, díky čemuž získal pro svůj tým pokutový kop!
    55. Penaltový zákrok
     
    56
    Anglie právě vstřelila branku!
    DOMINIC CALVERT-LEWIN bez problémů proměňuje, protože Randolph neodhadl směr střely. Na tvrdé zakončení soupeřícího hroťáka tak nemohl absolutně zareagovat.
    56. Dominic CALVERT-LEWIN - 3:0
     
    58
    Angličané už si dělají, co chtějí. Zápas už je nyní definitivně hotový, Irsko se s prohrou smířilo.
     
    59
    Dean Henderson si snad poprvé v zápase kopne do míče, za což je určitě rád. Raději by ale byl, kdyby mohl předvést nějaký zákrok.
     
    60
    Poslední třetinu zahajují útočným snažení Angličané, za které se chce ještě trefit Grealish. Ten se o to snaží všemi možnými způsoby, ale zatím marně.
     
    61
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Horgan, přichází Brady.
     
    61
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází O'Dowda, přichází McClean.
     
    61
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Christie, přichází Long.
     
    61
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Grealish, přichází Foden.
     
    61
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Mings, přichází Maitland-Niles.
     
    63
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Calvert-Lewin, přichází Abraham.
     
    64
    Střídající hráči se také aktivně pokouší o zapsání na střeleckou listinu, hra se tak docela oživila. Irská obrana však zatím drží a počtvrté neinkasuje.
     
    65
    O'Shea dobře zapracoval při bránění a rychlým odkopem hledal vepředu nějakého ze spoluhráčů, ale tomu znemožnil zpracování domácí obránce.
     
    66
    Saka opravdu nadějně centroval do pokutového území, kde se k další hlavičce dostal Maguire, ale ten tentokrát nemířil mezi tři tyče.
     
    68
    Další centr Saky je sražen mimo hrací plochu, což tedy znamená aspoň rohový kop ve prospěch Angličanů.
     
    69
    Randolph si po dlouhé době může na chvíli odpočinout při rozehrávce, odpočinek ale asi nebude moc dlouhý, protože jeho spoluhráči ihned mají problémy při rozehrávce.
     
    70
    McClean se nadějně uvolňoval na levé straně, nakonec ale nevyvinul dostatečnou rychlost, kvůli čemuž ho jeden z protihráčů zahnal s míčem dozadu.
     
    71
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Hourihane, přichází Molumby.
     
    71
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Idah, přichází Curtis.
     
    72
    Irsko je v poslední době častěji u balónu a začíná se dostávat do hry. Browne dokonce nebezpečně pálil, ale Deana Hendersona přízemní střelou nepřekvapil.
     
    73
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Mount, přichází Bellingham.
     
    75
    Od konce zápasu nás dělí patnáct minut, avšak pořád se hraje v docela vysokém tempu. Hosté touží alespoň po čestné trefě.
     
    76
    Anglie je s rozehrávkou hodně opatrná, zbytečný gól nechce inkasovat. Balón už tak nějakou chvíli jen tak drží na své polovině.
     
    78
    Ani hosté s rozehrávkou nikam nespěchají, i když by teoreticky mohli, protože nemají co ztratit. Čestnou branku by tak měli chtít získat za každou cenu.
     
    79
    Na hřišti se toho opravdu moc neděje. Oba týmy se pravidelně střídají v držení míče, ale nikdo se nedostává k ohrožení soupeřící klece.
     
    80
    Do nadějného zakončení se dostal střídající Curtis, ale ten anglického gólmana příliš neprověřil, protože mířil přímo do jeho rukavic.
     
    82
    Nyní už se zápas vyloženě dohrává. Anglie má míč na své polovině, odkud se jí moc nechce a Irsko ani příliš aktivně nenapadá.
     
    83
    Maguire ještě zkusil rozhýbat hru nákopem, který si sice našel James, ale ten stejně potom jenom vracel míč dozadu.
     
    85
    Hosté přece jen ještě začali trochu napadat, díky čemuž získali míč. Následně se stáhli na svou polovinu a zkoušeli nějakou efektivní rozehrávku, ale ta se jim vůbec nepovedla.
     
    86
    Irové mají míč rychle zpět v moci. Dopředu to tentokrát zkouší přes střed hřiště, ale tam domácí rychle zahušťují prostor. Tentokrát však umožnili centr, ale následně už nedovolili žádné zakončení.
     
    87
    Abraham mířil do nadějného přečíslení, Maitland-Niles si tak říkal o přihrávku na pravou stranu, kde měl docela volno, ale ta k němu nakonec neprošla.
     
    88
    Maguire je dnes opravdu aktivním hlavičkářem, ale tentokrát zase nemířil přesně, takže Randolph bude odkopávat od své klece.
     
    90
    Dean Henderson ještě pomůže svým spoluhráčům s rozehrávkou, ti ho do ní zapojují, aby se nenudil.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Duffy se ještě dostal k hlavičce, ale ta byla moc vysoký, tudíž si Irsko nepřipíše ani čestnou trefu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Anglie si bez problémů dochází pro povinné vítězství nad Irskem. To hned na začátku zajistil kapitán Maguire, když pak Sancho dával na 2:0, bylo definitivně rozhodnuto. Od té doby už se Irové k ničemu nedostali, ve druhé půli navíc soupeři dovolili třetí gól, takže nemohli myslet ani na remízu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Všem čtenářům děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (22:55:08)

    Lukáš Mihal

    Branky: 18. H. Maguire, 31. Sancho, 56. Calvert-Lewin (pen.)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
    Anglie: Pope (46. D. Henderson) – Keane, H. Maguire (C), Mings (61. Maitland-Niles) – James, Mount (73. Bellingham), Winks, Saka – Sancho, Calvert-Lewin (63. Abraham), Grealish (61. Foden).
    Náhradníci: Pickford, D. Henderson – Bellingham, Maitland-Niles, Dier, Abraham, Foden, Kane, J. Henderson, Rice, Chilwell.

    Irsko: Randolph – Doherty, Duffy (C), Egan (14. O'Shea), O'Dowda (61. McClean) – Christie (61. Long), Hourihane (71. Molumby), Hendrick – Horgan (61. Brady), Idah (71. Curtis), Browne.
    Náhradníci: Travers, Kelleher – Collins, Brady, S. Maguire, McClean, Curtis, Molumby, O'Shea, Long.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Alonso
    bahis siteleri