Sparta B – Dukla Praha 1:4 (kon.) | Ústí n. L. – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Skalica 0:0 (zruš.)
konec
AC Sparta Praha B
1:4 (0:1)
FK Dukla Praha
Sobota 23.01.2021, 10:30 • SK Xaverov Horní Počernice (Praha) • Tipsport liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:15:21)
     
    Druholigová Dukla potvrdila roli favorita a rezervu Sparty porazila s přehledem 4:1. V prvním poločase svěřenci kouče Skuhravého vstřelili jedinou branku, a sice v 10. minutě, kdy se po chybě v rozehrávce gólmana Kotka trefil Sunday Faleye. Do druhé půle nastoupila čerstvá jedenáctka Dukly, která dokázala během třinácti minut přidat další tři trefy. Z přímého kopy se nejprve posadil chytrou střelou Marek Fábry, na nějž navázal dvěma zásahy Ondřej Ullman. Alespoň čestný úspěch Spartě vystřelil v závěrečné desetiminutovce Zdeněk Hucek.

    Sparta B účinkování v Tipsport lize zakončila porážkou a je jisté, že lepší jak druhá ve skupině A nebude. Dukla se díky výraznému vítězství posunula do čela skupiny, třetí zápas sehraje v úterý proti Hradci Králové.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Strážce dukelské svatyně Jan Šťovíček pouze sledoval, jak technický pokus na zadní tyč proletěl jen těsně nad brankou. Brankář měl velké štěstí.
     
    88
    Stoper Gabriel tentokráte předvedl o poznání konstruktivnější rozehrávku než před malou chvílí. Viděl za obranu nabíhajícího Szewieczeka, kterému adresoval nahrávku, devatenáctiletý záložník ovšem selhal při zpracování.
     
    87
    Ve středu hřiště si Hucek narazil s Okekem a pokračoval blíže k bráně. Stopku mu vystavil až na hranici šestnáctky Sklenář.
     
    86
    Adam Gabriel se dostal pod tlak Marka Fábryho. Vypadalo to, že nechce hrát malou domů na brankáře, ve finále mu ovšem jiná možnost nezbyla.
    84. Zdeněk HUCEK - 1:4
     
    84
    Tým Sparta B právě vstřelil branku!
    Horňákova družina se dočkala čestného zásahu. Dao posunul za sebe na ZDEŇKA HUCKA, který využil špatného bránění Mentbergera, jemuž nasadil jesličky a střelou k bližší tyči prostřelil i Šťovíčka, ten levou nohou na dobře umístěný pokus nedosáhl.
     
    83
    Zápas se dohrává, o vítězi je dávno rozhodnuto. Rezerva Sparty usiluje alespoň o čestný zásah, avšak Šťovíček, podobně jako v první půli Kinský, zatím drží čisté konto.
     
    82
    Nigéerijec Nelson Okeke si výborně dal tělo před Petra Sklenáře. Středopolař nic neriskoval a drobným faulem zastavil slibně vypadající šanci Sparty.
     
    81
    Stoper Fišl zvládl těžkou situaci na výbornou. Balón po centru Ryneše před ním nepříjemně skočil, ale dvacetiletý borec dokázal z halfvoleje balón odklidit před Daem.
     
    80
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Štěpán Šebrle. Osmnáctiletý fotbalista nezachytil pohyb Sejka, jehož poté zatáhl za dres a tím mu zamezil v postupu blíže bráně.
     
    79
    Lukáš Vácha přihrál balón po levé lajně sprintujícímu Sejkovi. Mladík si zkoušel z levého křídla stáhnout míč na střed, avšak narazil na Mentbergera.
     
    78
    S centrem z pravé strany si vůbec nedělal těžkou hlavu Zbyněk Konopásek. Do balónu se opřel nártem, který nedokázal sklopit dostatečně, míč napálil vysoko nad bránu.
     
    77
    Standardku v podobě rohového kopu rozehráli fotbalisté Dukly na krátko. Je vidět, že už nikam nespěchají, zbytek střetnutí si užívají.
     
    76
    Výborný důraz vyvinul v souboji s Gabrielem Štěpán Studnička. Soupeře poslal na zem a pokračoval ve sprintu levou lajnou, ve finále nastřelil Hucka a vybojoval roh.
     
    75
    Sejk si počkal na doplnění od spoluhráče a nakonec po lajně posunul míč Konopáskovi. Střílený centr do šestnáctky odvrátil do bezpečí Fišl.
    74. Šebrle brankáře neprostřelil, Studnička z dorážky minul

    Milan Huppert

    Branky: 84. Hucek – 10. Faleye, 57. Fábry, 61. Ullman, 69. Ullman

    Karty:   80. Šebrle (DUK)


    AC Sparta Praha B: Kotek – Gabriel, Gelašvili, Červak, Tvaroh, Jonáš, Pudhorocký, Dudl, Frýdek, Novotný, Turyna.
    Náhradníci: Benada – Okeke, Dao, Vácha, Hucek, Sejk, Konopásek, Ryneš, Szewieczek.

    FK Dukla Praha: 1. poločas: Kinský – Ayong, Piroch, Kovernikov, Kozel, Krunert, Barac, Lauko, Souček, Faleye, Hadaščok.
    2. poločas: Šťovíček – Fišl, Chlumecký, Mentberger, Sklenář, Doumbia, Kovaľ, Studnička, Ullman, Šebrle, Fábry.

    Rozhodčí: Severýn – Starý, Polena
    ocianews.com