Sparta B – Dukla Praha 1:4 (kon.) | Ústí n. L. – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Skalica 0:0 (zruš.)
konec
AC Sparta Praha B
1:4 (0:1)
FK Dukla Praha
Sobota 23.01.2021, 10:30 • SK Xaverov Horní Počernice (Praha) • Tipsport liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:15:21)
     
    Druholigová Dukla potvrdila roli favorita a rezervu Sparty porazila s přehledem 4:1. V prvním poločase svěřenci kouče Skuhravého vstřelili jedinou branku, a sice v 10. minutě, kdy se po chybě v rozehrávce gólmana Kotka trefil Sunday Faleye. Do druhé půle nastoupila čerstvá jedenáctka Dukly, která dokázala během třinácti minut přidat další tři trefy. Z přímého kopy se nejprve posadil chytrou střelou Marek Fábry, na nějž navázal dvěma zásahy Ondřej Ullman. Alespoň čestný úspěch Spartě vystřelil v závěrečné desetiminutovce Zdeněk Hucek.

    Sparta B účinkování v Tipsport lize zakončila porážkou a je jisté, že lepší jak druhá ve skupině A nebude. Dukla se díky výraznému vítězství posunula do čela skupiny, třetí zápas sehraje v úterý proti Hradci Králové.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Strážce dukelské svatyně Jan Šťovíček pouze sledoval, jak technický pokus na zadní tyč proletěl jen těsně nad brankou. Brankář měl velké štěstí.
     
    88
    Stoper Gabriel tentokráte předvedl o poznání konstruktivnější rozehrávku než před malou chvílí. Viděl za obranu nabíhajícího Szewieczeka, kterému adresoval nahrávku, devatenáctiletý záložník ovšem selhal při zpracování.
     
    87
    Ve středu hřiště si Hucek narazil s Okekem a pokračoval blíže k bráně. Stopku mu vystavil až na hranici šestnáctky Sklenář.
     
    86
    Adam Gabriel se dostal pod tlak Marka Fábryho. Vypadalo to, že nechce hrát malou domů na brankáře, ve finále mu ovšem jiná možnost nezbyla.
    84. Zdeněk HUCEK - 1:4
     
    84
    Tým Sparta B právě vstřelil branku!
    Horňákova družina se dočkala čestného zásahu. Dao posunul za sebe na ZDEŇKA HUCKA, který využil špatného bránění Mentbergera, jemuž nasadil jesličky a střelou k bližší tyči prostřelil i Šťovíčka, ten levou nohou na dobře umístěný pokus nedosáhl.
     
    83
    Zápas se dohrává, o vítězi je dávno rozhodnuto. Rezerva Sparty usiluje alespoň o čestný zásah, avšak Šťovíček, podobně jako v první půli Kinský, zatím drží čisté konto.
     
    82
    Nigéerijec Nelson Okeke si výborně dal tělo před Petra Sklenáře. Středopolař nic neriskoval a drobným faulem zastavil slibně vypadající šanci Sparty.
     
    81
    Stoper Fišl zvládl těžkou situaci na výbornou. Balón po centru Ryneše před ním nepříjemně skočil, ale dvacetiletý borec dokázal z halfvoleje balón odklidit před Daem.
     
    80
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Štěpán Šebrle. Osmnáctiletý fotbalista nezachytil pohyb Sejka, jehož poté zatáhl za dres a tím mu zamezil v postupu blíže bráně.
     
    79
    Lukáš Vácha přihrál balón po levé lajně sprintujícímu Sejkovi. Mladík si zkoušel z levého křídla stáhnout míč na střed, avšak narazil na Mentbergera.
     
    78
    S centrem z pravé strany si vůbec nedělal těžkou hlavu Zbyněk Konopásek. Do balónu se opřel nártem, který nedokázal sklopit dostatečně, míč napálil vysoko nad bránu.
     
    77
    Standardku v podobě rohového kopu rozehráli fotbalisté Dukly na krátko. Je vidět, že už nikam nespěchají, zbytek střetnutí si užívají.
     
    76
    Výborný důraz vyvinul v souboji s Gabrielem Štěpán Studnička. Soupeře poslal na zem a pokračoval ve sprintu levou lajnou, ve finále nastřelil Hucka a vybojoval roh.
     
    75
    Sejk si počkal na doplnění od spoluhráče a nakonec po lajně posunul míč Konopáskovi. Střílený centr do šestnáctky odvrátil do bezpečí Fišl.
    74. Šebrle brankáře neprostřelil, Studnička z dorážky minul
     
    74
    Šebrle mohl k asistence přidat i gól, jenže přízemní pokus k levé tyči výborně vyrazil Kotek! O dorážku se přihlásil Studnička, jenž pro změnu vůbec netrefil bránu.
     
    73
    Dukla hraje profesorsky. Vědoma si náskoku si dovoluje i riskantní kličky, které zatím většinou procházejí. Ondřej Ullman se zidanovkou uvolnil kolem Gabriela.
     
    72
    Štěpán Šebrle, syn slavného českého desetibojaře Romana, z pravého křídla nahrál do vápna Fábrymu. Zakončení z voleje skončilo v rukavicích Kotka.
     
    71
    Mohamed Doumbia zachoval při rozehrávce chladnou hlavu. Nevymýšlel nic složitého, z poloviny hřiště poslal balón až dozadu brankáři.
    69. Ondřej ULLMAN - 0:4
     
    69
    Dukla právě vstřelila branku!
    Demolice sparťanské rezervy pokračuje! ONDŘEJ ULLMAN po pravé straně utekl všem protihráčům. Balón si avedl až do vápna, aby posléze vypálil nártem tvrdý projektil na bližší tyč. Kotek si prostor nepohlídal, na zem šel pozdě.
     
    68
    Opět v akci Sparťan Sejk. Ten pro změnu střílel skákavou střelu, která prošla až ke Šťovíčkovi, který si připsal jeden z těch snazších zákroků.
     
    67
    Osmnáctiletý mladík Václav Sejk si navedl balón z pravého křídla na střed. Bez podpory spoluhráčů musel střílet, trefil do zad Fišla.
     
    66
    Faulu na půlící čáře se dopustil Zdeněk Hucek. Vojtěch Mentberger zůstává sedět na trávníku a drží se za pravou nohu, kterou mu soupeř přišlápl.
     
    65
    Daniel Fišl pod tlakem zapojil Šťovíčka. Ten volil nahrávku Studničkovi a okamžitě dostal narážečku zpět, vzápětí raději odkopl balón na útočnou polovinu.
     
    64
    Svěřenci kouče Horňáka útočili alespoň na čestný zásah. Zatím se ho ovšem nedočkali, dalekonosný projektil Daa proletěl nad.
     
    63
    Tlak pražské Dukly pokračuje. Marek Fábry útočil na svůj druhý zásah v utkání, avšak střelu z voleje dokázal Gabriel obětavým zákrokem zblokovat.
    61. Ondřej ULLMAN - 0:3
     
    61
    Dukla právě vstřelila branku!
    A je to o tři branky! Sparťanský defenziva doplatila na nedůraz ve vlastní šestnáctce. Štěpán Šebrle v nepřehledné situaci dokázal nahrát ONDŘEJI ULLMANOVI, jenž dokázal propasírovat balón až za záda Kotka.
     
    60
    Spartu jako by druhý gól nalomil. Hráči v rudých dresech měli možnost útoku, ale tu zbrzdili a pokračují v přihrávání na vlastní polovině.
     
    59
    Dukla udělala důležitý krok směrem k vítězství. A fotbalisté ve žlutých dresech pokračují v útočení, kombinují na útočné polovině.
    57. Marek FÁBRY - 0:2
     
    57
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druholigový celek odskakuje do dvoubrankového náskoku! MAREK FÁBRY se postavil k exekuci přímého kopu těsně za šestnáctkou a zahrál ho velmi chytře. Po zemi umístil míč na stranu gólmana, který si sice sáhl, ale kulatý nesmysl nedokázal vytěsnit mimo tři tyče.
     
    56
    Zdeněk Hucek zaváhal při zpracování, avšak nakonec situaci společně se spoluhráči vyřešil, Fábry svým centrem rudý obranný blok nepropálil.
     
    55
    Gruzínec Iva Gelašvili přenesl hru doprava na Gabriela. Ani ten si netroufl nahrávat dopředu, zapojil do hry brankáře Benadu.
     
    54
    Róbert Kovaľ se hájí, že nehrál rukou. Opakované záběry však slovenského hráče usvědčily, při zpracování si skutečně pomohl horní končetinou.
     
    53
    Velmi překvapivé zakončení volil Nelson Okeke. Jan Šťovíček byl pořádně překvapený, když balón rozvlnil boční síť jeho svatyně.
     
    52
    Václav Sejk zatlačil na Sklenáře, který souboj neustál a skončil na zemi, přesto ještě dokázal přihrát po lajně Studničkovi.
     
    51
    Gólman Šťovíček musel rychle reagovat, když mu prudkou malou domů poslal Fišl. Poradil si v rámci možností obstoje, kulatý nesmysl uklidil do autu.
     
    50
    Marek Fábry, fotbalista, který v týdnu vstřelil v MOL Cupu pražské Slavii, pálil z levé strany a pod velkým úhlem. Benada zasahovat nemusel, míč proletěl vedle brány.
     
    49
    Matěj Ryneš opět v akci, tentokráte zkoušel štěstí po levé lajně. Podstoupil tvrdý souboj tělo na tělo s Mentbergerem, který nezvládl.
     
    48
    Skvělým obranným skluzem se prezentoval Martin Chlumecký. Rynešovi zamezil v cestě po pravé lajně, sparťanský bek pokračoval v běhu bez míče.
     
    47
    Oba týmy do druhé půle poslaly hned několik nových tváří. Za Spartu se do hry dostal Lukáš Vácha, který si navlékl kapitánské "céčko."
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:20.
     
    Dukla Praha po prvním poločase vede nad "béčkem" Sparty nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jediný gól utkání se postaral v 10. minutě Sunday Faleye, který spolu potrestal zaváhání Kotka k levé tyči. Dvaadvacetiletý nigérijský útočník měl na kopačce druhý gól ve 29. minutě, křižnou střelou ale rozezvonil jenom horní tyč. Sparta se postupem času souepi vyrovnala a také měla několik zajímavých šancí, Kinský si ale zatím se všemi, ve spolupráci s obranou, úspěšně poradil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Pozornost Františka Kotka prověřil Daniel Souček. Přízemní střela směřující k pravé tyči nabrala velkou rychlost, ale gólman Sparty šel na zem včas.
     
    43
    Turyna mohl střílet, ale ještě vedle sebe hledal Novotného. Ten s nahrávkou na tak krátkou vzdálenost nepočítal, vůbec si neporadil se zpracováním.
     
    42
    Nebezpečí před dukelskou brankou zažehnal stoper Jiří Piroch. Pětadvacetiletý stoper se tělem dostal před Frýdka a hlavičkou poslal míč do autu.
     
    41
    Sparta začíná kousat čím dál tím víc. Z levé strany, zhruba dvacet metrů od brány pálil Václav Dudl, Atonín Kinský zpacifikoval střelu až na dvakrát.
     
    40
    Centr Frýdka prodlužoval na zadní tyč Daniel Turyna. Ten se posléze na spoluhráče pořádně rozhněval, protože ani jeden se za balónem nerozběhl.
     
    39
    Další standardní situace, opět ve prospěch Sparty. Tentokráte to ovšem nebude na přímou střelu, Ondřej Novotný byl faulován u pravé lajny.
     
    38
    František Kotek si odvážně vyměnil balón s Gelašvilim. Sunday Faleye reagoval pozdě, jinak by možná měl šanci pomalejší pas brankáře zachytit.
     
    37
    Antonín Kinský si postavil čtyřčlennou zeď velmi dobře. Christian Frýdek ji chtěl přestřelit, což se nepovedlo, balón zastavil vyskočivší Kozel.
     
    36
    Standardní situaci těsně za hranicí šestnáctky vybojoval Petr Pudhorocký, který byl zezadu podražen Kovernikovem. Balón si staví Frýdek.
     
    35
    Václav Dudl vyzkoušel štěstí střelou z velké vzdálenosti. Do střely se mu postavil Karsten Ayong, útok Sparty bude pokračovat rohovým kopem.
     
    34
    Jiří Piroch natlačil tělo před Novotného a to bylo klíčové. Frustrovaný kapitán Sparty pak z frustrace zatáhl soka za dres, což pozornosti rozhodčího neuniklo.
     
    33
    Ukázkový obranný skluz předvedl Daniel Souček. Počkal si na kličku Daniela Turynu, aby mu posléze vypíchl balón přím z pod kopačky.
     
    32
    Sunday Faleye je v prvním poločase hodně vidět. Dvaadvacetiletý Nigérijec se jako blesk proháčkoval přes tři protivníky, křižnou střelu pak poslal o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    31
    Karsten Ayong v záklonu odvracel balón před Dudlem. Kulatý nesmysl poslal pouze k nohám Frýdka, který ovšem nedokázal vymyslet nic zajímavého.
     
    30
    Po dlouhém výkopu Kotka Turyna prodloužil za sebe na Novotného, který v gólovce nezaváhal a poslal míč k pravé tyči. Vyrovnáno ale není, autor branky stál v době hlavičky spoluhráče v ofsajdu.
    29. Faleye orazítkoval břevno sparťanské svatyně
     
    29
    Výborná kombinační akce Dukly, která ale nekončí druhým gólem! Hadaščok nahrál na střed Krunertovi, který si sice prvním dotekem zavařil, ale ve skluzu ještě situaci zachránil a míč posunul Faleyemu, který pokusem na zadní tyč orazítkoval břevno!
     
    28
    Dukla znovu útočila pravou stranou. Tentokráte přiletěl centr z kopačky Jakuba Barace, který pro změnu poslal balón do rukavic Kotka.
     
    27
    Dukla těžila z aktivního presinku. Sunday Faleye zatlačil na Gabriela a získal míč pro sebe, jenže po centru se do vzduchu nejvýše vyšplhal Vadym Červak.
     
    26
    Další střelecký pokus Sparty obstaral aktivní Novotný. Pálil z jedničky po nahrávce Dudla, ke své smůle ovšem napálil hned prvního stojícího obránce.
     
    25
    Z pravé strany si sběhl na střed Daniel Turyna. Levačkou vypálil pomalý přízemní střelu, kterou Kinský schoval v náruči.
     
    24
    František Kotek nic neriskoval a ačkoli měl dost času, tak po malé domů od Gabriela odkopával na útočnou polovinu z první.
     
    23
    Nedohodu mezi Kinským a Baracem mohl potrestat kapitán Sparty Ondřej Novotný. Jako by byl ale překvapený, že k němu míč doputoval, o pořádný kus svatyni minul.
     
    22
    Svých centimetrů nyní využil stoper Piroch. Ten nejprve přehlavičkoval Novotného a proti stejnému hráči zvládl o pár vteřin později i další vzdušný souboj.
     
    21
    Petr Pudhorocký přecenil rychlostní schopnosti Turyny. Balón poslal moc velkou rychlostí, forward neměl šanci kulatý nesmysl dostihnout na hrací ploše.
     
    20
    František Kotek zatím nepůsobí vůbec jistým dojmem. Do souboje proti Hadaščokovi šel nedůrazně a měl velké štěstí, že byl útočníkovi odmáván a odpískán ofsajd.
     
    19
    Sparta rozehrála roh nakrátko. Václav Dudl přetáhl centr až příliš, ale Adam Gabriel ještě dokázal balón dostihnout. Posléze nastřelil Krunerta a získal další standardku od praporku.
     
    18
    Rychlý brejk Sparty zaváněl nebezpečím. Karten Ayong ovšem dokázal skvěle zakřižovat Dudla. Nic neriskoval a míč poslal do zámezí i za cenu rohového kopu.
     
    17
    Pokračuje trpělivá výměna balónů mezi hráči pražské Dukly. Rezerva Sparta zkouší presovat, ale zatím jít to není nic platné.
     
    16
    Tomáš Lauko nabíhal za obranu, jenže Štěpán Krunert ho neviděl a hrál na jistotu středem. Jednadvacetiletý bek jen bezmocně rozhodil rukama.
     
    15
    Velká chyba gólmana i na druhé straně. Antonín Kinský se zalkl Novotného, který dokonce dal nohu do křižné přihrávky, avšak balón proletěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    14
    Duklu vstřelený gól pochopitelně nakopl. Hráči ve žlutých dresech pokračují v útočení, Sparta v současné chvíli jen brání.
     
    13
    Rychle rozehraný aut, po němž následovala narážečka mezi Frýdkem a Červakem. První jmenovaný posléze ztroskotal na Ayongovi, který si před soka dal tělo a míč nechal dokutálet do autu.
     
    12
    Složitou nahrávku si Štěpán Krunert nedokázal zpracovat, ale drobné zaváhání rychle napravil, když vystihl nahrávku Gelašviliho. Na balónek tak pokračuje Dukla!
    10. Sunday FALEYE - 0:1
     
    10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Velká chyba gólmana Kotka posílá Duklu do vedení! Rozehrávku brankáře Sparty zachytil Souček, který z levé strany poslal přihrávku SUNDAYOVI FALEYEMU, jenž z malého vápna střílel neomylně k levé tyči.
     
    9
    Karel Tvaroh dostal nahrávku za obranu od Jonáše. Na mokré trávě ale balón zrychlil a dvaadvacetiletý fotbalista jej dostihl až za postranní čárou.
     
    8
    Zajímavý centr vyslal zprava Sunday Faleye. Za brankáře vyřešil situaci Adam Gabriel, jenž v záklonu hlavičkoval míč nad vlastní bránu.
    7. Kotek vykopl přízemní pokus Hadaščoka
     
    7
    První úspěšný zákrok střetnutí si připsal František Kotek a nebyl vůbec jednoduchý. Krunert přihrál Hadaščokovi, který s míčem sběhl do šestnáctky a přízemním pokusem mířil na bližší tyč, gólman zakročil levou nohou!
     
    6
    Sparťané bz větších problémů překonali aktivní presink Dukly. Z levé strany centroval na Daniela Turynu Novotný, ale jako první k míči doběhl gólman Kinský.
     
    5
    Po pravé lajně se rozběhl Karel Tvaroh. Čekal na doplnění od Christiana Frýdka a dočkal se. Narazil si s ním, ale následně se nedostal za záda Krunerta. Sparta bude vhazovat.
     
    4
    Z dvaceti metrů vyzkoušel štěstí Petr Pudhorocký. Devatenáctiletý mladíček poslal balón pár centimetrů na břevno.
     
    3
    Kozel vyslal zajímavý balón za obranu, který si zády k brance zpracovával Sunday Faleye. Gabriel mu ovšem nedovolil obtočení čelem k vlastní svatyni.
     
    2
    Fotbalisté Sparty vstoupili do dnešního zápasu Tipsport ligy v tradičních rudých dresech. Také Duklas vsadila na klasiku, hraje ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha B: Kotek – Gabriel, Gelašvili, Červak, Tvaroh, Jonáš, Pudhorocký, Dudl, Frýdek, Novotný, Turyna.
    Náhradníci: Benada, Okeke, Dao, Vácha, Hucek, Sejk, Konopásek, Ryneš, Szewieczek.

    FK Dukla Praha: Kinský – Ayong, Piroch, Kovernikov, Kozel, Krunert, Barac, Lauko, Souček, Faleye, Hadaščok.

    Rozhodčí: Severýn – Starý, Polena.
     
    Ve skupině A se má situace následovně. "Béčko" Sparty momentálně vede, když ve dvou zápasech nasbíralo čtyři body a v případě vítězství si tak zajistí prvenství. Druhý je Hradec Králové, který má po dvou zápasech na kontě dva body, ale v případě vítězství a zaváhání Sparty i on může poskočit na první příčku. Bez na vylepšení umístění je Táborsko, které již odehrálo všechna tři utkání a nasbíralo dva body. prozatím poslední je Dukla, ta však odehrála jediný zápas v němž remizovala s Táborskem 3:3. V případě vítězství nad Spartou a Hradcem bude ona tím týmem, který skupinu A ovládne.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne! Vítám vás při sledování Tipsport ligy, u zápasu mezi "béčkem" Sparty a pražskou Duklou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Milan Huppert

    Branky: 84. Hucek – 10. Faleye, 57. Fábry, 61. Ullman, 69. Ullman

    Karty:   80. Šebrle (DUK)


    AC Sparta Praha B: Kotek – Gabriel, Gelašvili, Červak, Tvaroh, Jonáš, Pudhorocký, Dudl, Frýdek, Novotný, Turyna.
    Náhradníci: Benada – Okeke, Dao, Vácha, Hucek, Sejk, Konopásek, Ryneš, Szewieczek.

    FK Dukla Praha: 1. poločas: Kinský – Ayong, Piroch, Kovernikov, Kozel, Krunert, Barac, Lauko, Souček, Faleye, Hadaščok.
    2. poločas: Šťovíček – Fišl, Chlumecký, Mentberger, Sklenář, Doumbia, Kovaľ, Studnička, Ullman, Šebrle, Fábry.

    Rozhodčí: Severýn – Starý, Polena
    bahis siteleri