Sparta B – Dukla Praha 1:4 (kon.) | Ústí n. L. – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Skalica 0:0 (zruš.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
1:2 (0:1)
FK Varnsdorf
Sobota 23.01.2021, 13:00 • SK Xaverov Horní Počernice (Praha) • Tipsport liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:47:44)
     
    Varnsdorf se s Tipsport ligou rozloučil vítězstvím 2:1 nad Ústím nad Labem. Svěřenci kouče Drska se dostali do vedení v závěru prvního poločasu a to zásluhou vlastního gólu Vojtěcha Braka, který zazmatkoval a poslal si míč do vlastní svatyně. Ústí ovšem ve druhé půli zlepšilo hru a odměnou bylo zasloužené vyrovnání, po stříleném centru z pravé strany uklízel balón od odkryté brány Vasil Kušej. Varnsdorf se však s remízou nespokojil a v 77. minutě si vzal vedení zpátky na svou stranu, nařízenou penaltu proměnil s velkým přehledem Adam Ondráček.

    Hráči Varnsdorfu po porážkách s Chrudimí a Slavií B konečně bodovali a to hned za plný počet bodů. V tabulce skupiny A přeskočili na třetí pozici právě Ústí nad Labem, které má za sebou druhý prohraný zápas a účinkování v Tipsport lize završí středečním duelem proti Chrudimi.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Kolem Zbrožka se seskupili hned tři fotbalisté Ústí. Balón sice do své moci získali, ale jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    88
    Brak je v pořádku, ale z důvodu ošetřování musel opustit hrací plochu. Skutečně jen na malý moment, po znovuobnovení hry jej pomezní pustil zpátky.
     
    87
    Útočným faulem se provinil Jan Kubr, který nastavil stoličku Vojtěchovi Brakovi. Domácí stoper zůstává ležet, na trávník přibíhá lékař.
     
    86
    Na druhé straně mohl definitivně pojistit vítězství Varnsdorfu Adam Ondráček. Gól ze hry ovšem nepřidal, ačkoli si pěkně sběhl s míčem na střed, jenže střelu namířil pouze do obránce.
     
    85
    Další snahu ústeckých hráčů v honbě za vyrovnáním přerušila píšťalka hlavního rozhodčího. Václav Prošek byl přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    84
    Defenzivní povinnosti si splnil na jedničku Vojtěch Brak. Stoper na zádech udržel Kocourka a hlavičkou poslal míč gólmanovi, který tak mohl hrát rukama.
     
    83
    Kapitán Michal Bílek si kolem Hasila dokázal vytvořit prostor k centru. Po hlavičce Kušeje se ještě Ústí dožadovalo teče a rohového kopu. Neúspěšně.
     
    82
    Matěj Kubista chyboval při převzetí balónu, který mu podjel pod podrážkou levé kopačky a dokutálel se až za autovou čáru.
     
    81
    Centr nebyl vůbec povedený. Přetažený balón přeletěl přes hlavy všech fotbalistů přítomných v pokutovém území Varnsdorfu.
     
    80
    Šance na vyrovnání přichází v podobě volného přímého kopu. Jonáš Jiránek si u lajny podržel balón a zezadu do něj nešetrně zajel Šilhan.
     
    79
    Blíží se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. hráči Ústí jsou v průběhu druhého poločasu aktivnější, přesto musí opět dotahovat.
    77. Adam ONDRÁČEK - 1:2
     
    77
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Exekuce pokutového kopu se chopil ADAM ONDRÁČEK. Pětadvacetiletý záložník zachoval chladnou hlavu a balón poslal k levé tyči, zatímco brankář se vydal opačným směrem.
     
    76
    Bude se kopat penalta, Varnsdorf bude mít šanci strhnout vedení zpátky na svou stranu!
     
    75
    Dalekonosnému projektilu ještě chybělo pár čísel. Marek Strada zaslouží pochvalu za pokus, ale Vaňák mohl být po ráně vysoko nad ledově klidným.
     
    74
    Autor vyrovnávacího gólu si ovšem pod tlakem nedokázal poradit. Zkusil se obtočit kolem Kubisty, což nevyšlo, středopolař jeho kličku po pravé stra očekával a balón vypíchl.
     
    73
    Brankář David Němec si bez větších problémů doběhl pro mizernou nahrávku protihráče z pravé strany. Kulatý nesmysl chytil do rukou a výkopem poslal míč na Kušeje.
     
    72
    Centr doletěl na malé vápno, kde se jeden z ústeckých dostal k hlavičce. Ale skóre se nezměnilo, pokus z dobré pozice zamířil nad.
     
    71
    Hráči Ústí překvapivě rozehráli standardku na krátko. Po výměně balónu centroval do šestnáctky Strada, Lehoczki odvrátil nebezpečí jen za cenu rohového kopu.
     
    70
    Václav Prošek si poradil se zpracováním prudce letícího balónu. Vzápětí udělal kličku do protipohybu Písačkovi, který se provinil nedovoleným zákrokem.
     
    69
    Obrat chtěl dokonat Jiří Miskovič. Sedmadvacetiletý záložník natáhl k přízemní střele z dvaceti metrů, Vaňák míč udržel udržel v rukavicích.
     
    68
    David Němec si zakřičel, ale Brak na svého gólmana nebral ohled a hlavičkoval do autu. Posléze dostal od brankáře pořádně vynadáno.
     
    67
    Fotbalisté ve žlutých dresech kombinují velmi trpělivě. Vyměňují si balón a čekají, až se v defenzivě soupeře objeví nějaká mezera.
     
    66
    Daniel Novák chtěl založit rychlý protiútok, jenže při snaze o průnik po lajně si balón pokopl až příliš před sebe. Míč doputoval do autu.
     
    65
    Matěj Koubek se vydal presovat váhajícího Zbrožka. Stopera donutil k dlouhému odkopu, který pro sebe uzmul pozorný Miskovič.
     
    64
    Ústečtí zapojili do hry i gólmana. Strážce svatyně přenesl hru na levou stranu, kde měl více volného prostoru Marek Strada.
     
    63
    Prošek chtěl rychle vhodit aut, ale zastavil ho hvizd hlavního rozhodčího. Trenér Varnsdorfu se rozhodl oživit hru a vypustil do hry dvě nové tváře.
     
    62
    Začínáme tak prakticky od nuly. Ústí působí ve druhém poločase živějším dojmem a určitě se nespokojí jenom s remízou.
    60. Vasil KUŠEJ - 1:1
     
    60
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Václav Prošek se po pravé straně probil až do šestnáctky, odkud vyslal střílený centr. Vaňák na míč nedosáhl a ten se následně dokutálel až k VASILU KUŠEJOVI, který bez problémů trefil odkrytou bránu.
     
    56
    Pomezní rozhodčí nařídil autové vhazování ve prospěch Ústí. Situaci měl přímo před očima a nabyl dojmu, že Novák již byl s míčem za postranní čárou.
     
    55
    Ondřej Kocourek sám přesprintoval skoro třicet metrů. Pěknou individuální akci zakončil nahrávkou k lajně, kde stál volný Kazda.
     
    54
    Zajímavý, leč neúspěšný signál. Nahrávka mířila na šestnáctku, kde byl v nápřahu Rudnytskyy. Ukrajinec se k zakončení nedostal, ještě před ním zakročil Miskovič.
     
    53
    Standardku v podobě rohového kopu bude mít Varnsdorf. Oliver Velich prohrál hlavičkový souboj s Písačkou, ale od hlavy stopera míč skončil v zámezí.
     
    52
    Narážečka ve středu hřiště byla neúspěšná. Výborné čtení hry ukázal Lehoczki, jenž ve skluzu špičkou kopačky posunul míč do autu.
     
    51
    Vojtěch Brak si vypomohl nahrávkou s brankářem. Ten si jedním dotekem míč zpracoval, načež jej poslal na útočnou polovinu.
     
    50
    Zápas probíhá ve středu hřiště. Na balónu jsou pořád fotbalisté Ústí, ale jejich akcím zatím chybí potřebný moment překvapení.
     
    49
    Spoluhráčům vypomohl gólman Martin Vaňák. Strážce varnsdorfské svatyně si zakřičel na stopery a letící balón schoval v rukavicích.
     
    48
    A opět v akci celek, které musí dotahovat jednobrankové manko. Václav Prošek si dobře pokryl balón a vybojoval faul na svou osobu.
     
    47
    První útok patřil druhé půle patřil hráčům Ústí. Centr z pravé strany ale nenašel svého adresáta, obránci nebezpečnou situaci zvládli na jedničku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:53.
     
    Fotbalisté Varnsdorfu mají dobře nakročeno k prvnímu bodovému v rámci Tipsport ligy, neboť po prvním poločase vedou nad Ústím nad Labem 1:0. Jediný gól úvodního dějství padl v prvním poločase, do vlastní brány si balón smolně poslal jeden z ústeckých obránců. Vedení Varnsdorfu je zasloužené, mají více ze hry, ale i Ústí mělo pár zajímavých šancí a určitě není bez šance na bodový zisk.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Pro centr z volného přímého kopu si bez větších problémů vyskočil David Němec. Dvacetiletý gólman neriskoval a kulatý nesmysl dokopl téměř ke svému protějškovi Vaňákovi.
     
    43
    Matyáš Písačka nezachytil včas pohyb Velicha, kterého zezadu stáhl za dres. Hlavní rozhodčí situaci dobře viděl a odpískal faul ve prospěch Varnsdorfu.
     
    42
    Varnsdorf vstřelený gól viditelně nakopl, pokračují v útočení. Náskok se bleskově pokusil navýšit Ondřej Kocourek, jehož rána prosvištěla těsně nad břevnem.
    40. - 0:1
     
    40
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Varnsdorfu jdou v úvodu závěrečné pětiminutovky první půle do vedení! Přetažený centr Rudnytskyyho na zadní tyč vracel před branku Kocourek a jeden z obránců si následně kopl balón do vlastní brány!
     
    39
    Po centru z levé strany došlo ke střetu mezi Matějem Koubkem a Hasilem. Fotbalisté Ústí se dožadovali penalty, píšťalka sudího však zůstala němá.
     
    38
    Ondřej Lehoczki zezadu tvrdě přišlápl kotník Miskovičovi. Hráč Ústí zařval a skácel se k zemi, pro svůj tým vybojoval standardku.
     
    37
    Nákop Kristiána Zbrožka nepatřil k povedeným. Z brány vystartoval David Němec, jenž si bez problémů přivlastnil balón pro sebe.
     
    36
    Ondřej Bláha byl autorem Hasilova autu. Na zádech udržel Písačku a nahrávkou pod sebe našel Velicha, jehož centr přeletěl hlavu Kocourka, jenž byl adresátem.
     
    35
    Gólman Vaňák si na nedostatek práce zatím rozhodně stěžovat nemůže. Nyní jej prověřil křižným pokusem Strada, brankář vyrazil míč pravou rukou.
     
    34
    Václav Prošek marná skákal za dlouhým nákopem brankáře Němce. Balón sice dokázal tečovat, přesto balón doletěl mimo hrací plochu.
     
    33
    Dlouhý aut zamířil na Koubka, jenž sklepl pod sebe Miskovičovi. Ten posléze situaci uspěchal, do riskantního pasu středem vložil nohu Kocourek. Hraje Varnsdorf.
     
    32
    Vasil Kušej tvrdě dotíral na Hasila, který měl hodně ztíženou rozehrávku. Poradil si ovšem na jedničku, když lobem přes soka uvolnil Nováka.
     
    31
    Přízemní pokus z dvaceti metrů nenadělal Vaňákovi žádné větší starosti. Gólman střelu viděl a šel na zem včas, míč ukryl v rukavicích.
     
    30
    Vojtěch Brak si sice zakřičel, avšak v hlavičkovém souboji proti Kazdovi neuspěl. Situaci za spoluhráče vyřešil Strada.
     
    29
    Opět útočí fotbalisté Varnsdorfu. Kristián Zbrožek musel zabrat, aby ještě stihl míč na hrací ploše, ale situaci zvládl a akci rozvinul pasem na Rudnytskyyho.
     
    28
    Z pravé strany postupoval sám na gólmana Matěj Koubek. Střílel ovšem z velkého úhlu, což mělo vliv i na zakončení, střílel těsně vedle levé tyčky.
     
    27
    Znovu byl v akci strážce varnsdorfské svatyně. Ten vystartoval proti centru z levé strany, přičemž srazil k zemi jednoho z protihráčů, jenž se v bolestech svíjí na trávníku.
     
    26
    Z velké dálky natáhl k zajímavé střele Daniel Chodora. Vaňák byl povystoupený z brány a tak měl velké problémy, aby konečky prstů míč vytěsnil nad břevno.
     
    25
    Defenziva Ústí se dostala pod velký tlak presující útočné řady soupeře. Nakonec to byl Václav Prošek, který raději zvolil dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    24
    Hráči ve žlutém pokračují v aktivním pojetí hry. Matyáš Kazda poslal nahrávku Nováko na paty, ale špatné nahrávky nemusí litovat, protože kolega stejně stál v postavení mimo hru.
     
    23
    Hráči Varnsdorfu výbornou kombinaci. Po rychlém průchodu středem přišla nahrávka ne levou stranu, odkud centroval Rudnytskyy a Velich jen těsně na míč nedosáhl!
     
    22
    Lehoczki nezachytil pohyb po levé lajně sprintujícího Vasila Kušeje. Celou situaci ale zachránil obranným skluzem, kterým zabránil v nahrávce na Koubka.
     
    21
    Hra pokračuje a zdá se, že oba aktéři souboje budou moci pokračovat v utkání bez újmy na zdraví, což je skvělá výborná zpráva.
     
    20
    Na polovině hřiště došlo k nepříjemnému střetu hlavami. Oba aktéři souboje zůstávají ležet na trávníku a do akce jdou lékaři.
     
    19
    Presující Matěj Koubek dostal pod tlak Zbrožka. Zkušený stoper si ovšem poradil na jedničku, odkopl po lajně a míč udržel ve hře.
     
    18
    Hodně nepovedený centr z pravé strany přišel v podání Jakuba Emmera. Martin Vaňák mohl zůstat ledově klidným. Sledoval, jak míč letí vysoko nad břevnem.
     
    17
    Obranný odkop Strady sklepl Lehoczki na osamoceného Kubistu. Středopolař uběhl s míčem dobrých dvacet metrů, než do lajny předal míč spoluhráči.
     
    16
    Nakonec přišla střela levou nohou, která nebyla vůbec povedená. přízemní pokus zastavila zeď, blok zaúřadoval i proti dorážce.
     
    15
    Zajímavou standardní situaci pro Varnsdorf vybojoval Ondřej Velich, který byl podražen těsně za hranicí šestnáctky. Ideální střelecká pozice, kdo se ujme zakončení?
     
    14
    Kristián Zbrožek hledal dlouhým nákopem Kocourka. Křídelník se snažil ze všech sil balón zpracovat, ale hlavičkou jen prodloužil míč do zámezí.
     
    13
    Gólman David Němec si zařval na spoluhráče aby mu přenechal balón a Prošek tak učinil. Následoval dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    12
    Jiří Miskovič ztratil balón ve středu hřiště a Varnsdorf se vydal do brejku. Daniel Novák hledal uličku na Velicha, kterou dokázal zavřít Písačka.
     
    11
    Hráči Ústí dotlačili balón do sítě, avšak radost byla předčasné. Koubek, který sklepnul před prázdnou bránu Kušejovi, stál v ofsajdu.
     
    10
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Nyní útočili zase hráči Ústí, konkrétně Jakub Emmer, jenž za obranou hledal Stradu. Před ním dokázal balón v záklonu přizvednout Lehoczki.
     
    9
    Brankář Němec rozehrál na krátko, což byla velká chyba, neboť stoper Vojtěch Brak chyboval při rozehrávce. Rudnytskyy příležitost nevyužli, technickým pokusem trefil jednoho z protihráčů.
     
    8
    Po centru na malé vápno došlo k nebezpečnému zakončení hlavou. Martin Vaňák nereagoval, ale měl štěstí, míč proletěl těsně nad.
     
    7
    Pod tlakem hrající Matěj Koubek se se situací vypořádal na jedničku. Proti přesile nastřelil nastavenou nohu Lehoczkého a vybojoval roh.
     
    6
    Kapitán Pavlo Rudyntskyy si bez problémů hrudí stáhl balón do svého držení. Vzápětí se odvážně vydal proti trojici protihráčů, mezi nimiž proběhl, ale bez míče.
     
    5
    Ofsajd zastavil slibnou příležitost fotbalistů ve žlutém. Oliver Velich vystartoval příliš brzy, v době Kocourkova pasu již byl za posledním obráncem.
     
    4
    Dobrou práci odvedl v blízkosti vlastní šestnáctky Daniel Chodora. Středopolař se pěknou kličkou zbavil Nováka, načež balón přenesl doprava na Proška.
     
    3
    První útok podnikl Varnsdorf. Matěj Kubista našel na levé lajně volného Rudnytskyyho, ten se ovšem nedokázal prodrat kolem Bílka.
     
    2
    Fotbalisté Ústí nad Labem do zápasu Tipsport ligy vstoupili ve žlutých dresech. Hráči Varnsdorfu pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ústí nad Labem: Němec – Brak, Chodora, Bílek, Koubek, Miskovič, Písačka, Prošek, Strada, Emmer, Kušej.
    Náhradníci: Tvrdoň – Hudec, Jiránek, Jakš, Cantin, Baftijar, Černý.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Lehoczki, Zbrožek, Hasil – Kazda, Bláha, Kubista, Novák – Rydnytskyy, Velich, Kocourek.
    Náhradníci: Hladík, Ondráček, Schön, Kubr, Šilhan.
     
    Varnsdorf je již bez šance na ovládnutí skupiny B a šance Ústí nad Labem jsou minimální. To s největší pravděpodobností získá buď "béčko" pražské Slavie nebo Chrudim. Oba celky mají na kontě shodný počet šesti bodů, avšak tým z Pardubicka má zápas s Ústím k dobru. Ústí doposud odehrálo jeden zápas, v němž prohrálo se Slavií 2:4. Má tedy ještě příležitost skupinu vyhrát, ale to by muselo zvládnou zbylá dvě utkání zvládnout vítězně a ještě vyšším gólovým rozdílem. To Varnsdorf odehraje své poslední skupinové střetnutí a bude usilovat o první body, Slavii i Chrudimi podlehl stejným výsledkem 0:2.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne! Vítám vás při sledování Tipsport ligy, u zápasu mezi Ústí nad Labem a Varnsdorfem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Milan Huppert

    Branky: 60. Kušej – 40. Brak (vla.), 77. Ondráček (pen.)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Němec – Brak, Chodora, Bílek, Koubek, Miskovič, Písačka, Prošek, Strada, Emmer, Kušej.
    Náhradníci: Tvrdoň – Hudec, Jiránek, Jakš, Cantin, Baftijar, Černý.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Lehoczki, Zbrožek, Hasil – Kazda, Bláha, Kubista, Novák – Rydnytskyy, Velich, Kocourek.
    Náhradníci: Hladík, Ondráček, Schön, Kubr, Šilhan.

    Rozhodčí: Nejedlo – Zoufalý, Švorc
    bahis siteleri