Southampton – Arsenal 1:0 (kon.) | Brighton – Blackpool 2:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Plymouth 2:1 (kon.)
West Ham – Doncaster 4:0 (kon.) | Swansea – Nottingham 5:1 (kon.) | Barnsley – Norwich 1:0 (kon.)
Millwall – Bristol 0:3 (kon.) | Cheltenham – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
West Ham United
4:0 (2:0)
Doncaster Rovers FC
Sobota 23.01.2021, 16:00 • Olympijský stadion, Londýn • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den! Vítám vás u textového přenosu 4. kola anglické FA Cupu, ve kterém se střetne domácí West Ham United proti hostujícímu Doncaster Rovers FC .
     
    West Ham United

    West Ham k postupu do čtvrtého kola stačila jediná výhra. Kladiváři si minulý týden poradili se Stockportem, který porazili gólem v závěru utkání. Domácí jsou dnes velkým favoritem, West Hamu se daří i v anglické Premier League, kde se nachází v první polovině tabulky.
     
    Doncaster Rovers FC

    Naopak hosté měli postup do čtvrtého kola náročnější. Tým z anglické Ligue One si postupně poradil s FC United, který hosté porazili vysoko 5:1, následně vyřadili Carlisle, naposledy na půdě Blackburnu slavili postup do čtvrtého kole po výhře 1:0. Dnes Doncaster čeká úplně jiný zápas, poprvé budou v zápase velkým outsiderem.
     
    Úvodní sestavy:

    West Ham United: Fabianski (B) – Fredericks, Balbuena, Diop, Johnson – Souček, Noble (C) – Fornals, Lanzini, Adarkwa – Yarmolenko
    Náhradníci: Afolayan, Antonio, Baptiste, Coufal, Cresswell, Dawson, Ogbonna, Rice, Trott (B)

    Doncaster Rovers FC: Balcombe (B) – Wright, Anderson (C), Butle, John – Halliday, James – Okenabrhie, Taylor, Smith – Eyenga-Lokilo
    Náhradníci: Amos, Blythe, Jones (B), Ravenhill, Richards, Simoes, Williams

    Rozhodčí: Jones R..
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu! Na Olympijském stadionu v Londýně už ve vzduchu tradičně poletují bublinky. Utkání mezi domácím West Hamem a hostujícím Doncasterem začne za někoik okamžiků. V základní sestavě Kladivářů budeme moci sledovat českého záložníka Tomáše Součka! Obránce Vladimír Coufal zůstává tentokrát na lavičce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání právě začalo! Míč do hry ze středového kruhu poslali domácí Kladiváři, kteří nastupují tradičně v fialové variantě dresů, hosté pak pro dnešní střetnutí zvolili černou variantu úborů.
     
    2
    První nákop West Hamu končí u obránců Doncasteru, kteří ale hlavičkují pouze za postranní čáru. West Ham pokračuje s míčem na kopačkách dále.
     
    2
    West Ham právě vstřelil branku!
    Domácí jdou rychle do vedení! Na přihrávku Frederickse z pravé strany si naběhl ve vápně PABLO FORNALS, který zhruba z penaltového puntíku poprvé překonal hostujícího brankáře. Asistence: Fredericks.
    2. FORNALS - 1:0
     
    4
    West Ham ze znovu dostal s míčem dopředu, ale nedokázal tentokrát zakončit. Jeden z hráčů přihrával hodně nepřesné, takže se k míči dostane outsider.
     
    5
    Souček vybojoval ve středu pole balón. West Ham rychle postupuje vpřed a zatím se to domácím daří. Hosté rychle inkasovali a jsou zaskočeni.
     
    6
    Fredericks na pravé straně znovu kouzlil, ale nakonec míč ztratil a nepovedlo se mu ho dostat do vápna. Jeden z obránců byl totiž pozorný a zastavil ho.
     
    7
    Balbuena ve středu předskočil protihráče ve snaze získat míč zpět na kopačky West Hamu, ale fauloval, čehož si všiml hlavní arbitr Jones. Doncaster zhruba z půlící čáry rozehrává.
     
    8
    John centroval do vápna Kladivářů, kde našel pouze hlavičku Balbueny, který ihned poslal míč do bezpečí. Doncaster Rovers bude vhazovat od postranní čáry.
     
    9
    Míč nyní putuje až k Fabianskimu, který pokračuje v domácí kombinaci. West Ham dnes bude dominovat, ale musí si dát pozor na nebezpečné protiútoky.
     
    9
    Lanzini se dostal po průnikové přihrávce do vápna, odkud střílel z levé strany. Jeho pokus z velké blízkosti míjí branku, Balcombe tentokrát neměl žádnou práci.
     
    10
    Yarmolenko rovněž mohl navýšit vedení West Hamu, když střílel z voleje po velmi pohledné přihrávce. Ukrajinský forvard ale také nebyl vůbec přesný a zahazuje další velkou možnost svého družstva.
     
    11
    West Ham kombinuje ve středu pole, nyní míč u Tomáše Součka, který prodlužuje na Nobela. Domácí stoprocentně připraveni.
     
    13
    Doncaster se dostává po nepřesném zakončení West Hamu k míči. Od vlastní branky rozehrává do strany Balcombe.
     
    14
    Doncaster nadále pokračuje s míčem na koačkách, ale pouze na vlastní polovině. Hosté mají zatím problém dostat se před půlící čáru.
     
    15
    Až teď se to Doncasteru podařilo, když za polovinu skončil na zemi jeden z hráčů po nedovoleném zákroku, hosté budou mít k dispozici standardní situaci.
     
    16
    Po centru dostali domácí míč z velkého vápna, kde zůstává ležet stoper Diop. Aktuálně k němu spěchá týmový doktor, ale vypadá to, že by mohl být v pořádku.
     
    17
    Diop je v pořádku na nohách, hra pokračuje dále. West Ham rozehrává od hranice vlastního vápna.
     
    18
    Doncaster ale rychle získal balón a hráči si ho vyměňují na své polovině. Kladiváři se budou muset bránit.
     
    19
    U míče Balbuena. Zdá se, že domácí chtějí hru na chvíli uklidnit a ukázat, kdo je tady pánem.
     
    20
    Fredericks po narážečce na pravé straně nebezpečně centroval, jeho přihrávku odvrátili hostující obránci. West Ham pak ještě mohl zakončovat, ale domácí byli nepřesní. Míč končí u Balcombeho.
     
    21
    West Ham opět hodně dominuje, především tedy v držení balónu. Míč lítá ze strany na stranu, ale hosté si zatím vědí rady.
     
    22
    Přihrávku na levé křídlo hosté vystihli a zastavili, ale odkopli kulatý nesmysl pouze za postranní čáru. Domácí pokračují rozehrávku v podobě autového vhazování.
     
    23
    Yarmolenko před Nobleho dostal míč na pravé křídlo, kde operoval Fornals. Ten z první posílal balón k bližší tyči, ale tam nebyl žádný z domácích hráčů, hosté si poradili.
     
    24
    Na druhé straně z ničeho nic vybojovali hosté rohový kop. Domácí obrana se nedohodla ideálně a nezbývalo tedy nic jiného než míč poslat za vlastní branku.
     
    25
    Fotbalisté Doncasteru se dostali k hlavičce z velké dálky, která vůbec nemířila mezi tři tyče. K míči se dostal Fredericks, který hledal Yarmolenka, ten nedokázal ideálně zpracovat a pouze odevzdal hostům.
     
    26
    Akce outsidera zastavena. Pomezní rozhodčí si všiml nedovoleného postavení jednoho z útočících hráčů, píská se první ofsajd.
     
    27
    Noble vystihl ve středu pole přihrávku a s míčem spěchal dopředu. Těsně před vápnem ale skončil na zemi, ale rozhodčí nereagoval. Středopolař West Hamu se zlobí, ale rozhodčí jasně dává najevo, že se bude pokračovat dále.
     
    28
    Adarkwa sice předvedl několik hezkých přešlapovaček, ale následně centroval úplně mimo vápno. K odkopu od branky se dostane brankář Balcombe.
     
    29
    Fredericks z pravé strany odcentroval do vápna, kde míč prodloužili hostující obránci. Adarkwa pak ještě hledal spoluhráče na penaltovém puntíku, ale hradbu těl nepřekonal.
     
    30
    West Ham začíná napadávat, což hostům způsobuje problémy v rozehrávce. Další míč si domácí vybojovali právě po velkém tlaku.
     
    31
    Benrahma zkusil střelu z hranice velkého vápna, ale mířil pouze do náruče brankáře, který byl na jednoduchý pokus připraven.
     
    32
    West Ham právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují vedení! Po rychlé akci našel Benrahma průnikovou přihrávkou ve vápně ANDRIJE YARMOLENKA, jenž šikovně zakončil před vyběhnutým brankářem, kterého přehodil. Asistence: Benrahma.
    32. YARMOLENKO - 2:0
     
    33
    Doncaster si na malou chvíli zahrál s míčem, ale následně West Ham presingem opět balón získává.
     
    34
    West Ham pokračuje v pohledné kombinaci, hru přenáší ze strany na stranu a hosté aktuálně nevědí, kde jim hlava stojí.
     
    35
    Okenabirhie na polovině hrací plochy zasahoval nedovoleně. Hra je pozastavena, protože si rozhodčí šlapáku všiml. Rozehrávat budou Kladiváři.
     
    36
    Tentokrát je tu faul od domácích, hosté se dostanou ke standardní situaci ze slibné pozice. Exekutorem bude Taylor.
     
    37
    Doncaster dostal míč do vápna, kde sice zakončil, ale pro Fabinanskiho to nebylo příliš nebezpečné. K míči se vrací domácí.
     
    38
    Dlouhý nákop na Okenabirhie zneškodnil Balbuena. Stoper West Hamu forvarda předskočil a míč poslal za postranní čáru.
     
    40
    Benrahma se snažil protlačit z levé strany do vápna, ale nepodařilo se mu to. Rozehrávat budou hosté od vlastní branky.
     
    41
    První poločas se blíží ke svému konci. Sledujeme dominanci West Hamu, který zatím neměl v defenzivě těžkou práci.
     
    42
    Yarmolenko ve vápně neměl komu přihrát, nakonec se míč dostal k Součkovi, který chytře vybojoval rohový kop. Exekuci si vezme na starost Lanzini, který si přizval k rohovému praporku Nobla.
     
    43
    Centr mířil na hranici velkého vápna, odkud nebyla příležitost zakončovat. Hosté se po delší době dostanou k balónu.
     
    44
    West Ham už pouze dohrává první poločas, po kterém vede 2:0. Míč lítá ve středu pole mezi Noblem a Součkem.
     
    45+1
    Benrahma centroval z pravé strany, hledal ve vápně hlavu Součka, což se mu nepodařilo. Balón se pak odrazil k Lanzinumu, který pálil z velké dálky nepřesně nad.
     
    45+2
    V prvním poločase hlavní rozhodčí nastavil nad rámec základní hrací doby dvě minuty, která už se nyní nabývají času.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase vede favorit utkání 2:0. Domácí mají zápas pod kontrolu a hosté si toho nemohli dovolit příliš mnoho. West Ham kontroluje hru a Doncaster to v druhém poločasu bude mít hodně těžké. Bylo by velkým překvapením, kdyby se hostům podařilo Kladiváře zaskočit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Doncaster rozehrává míč z půlícího kruhu do hry, což znamená začátek druhého poločasu.
     
    46
    West Ham mířil dopředu, ale akce skončila po nepřesné přihrávce Fornasle, který našel pouze hostující kopačky.
     
    47
    Yarmolenko před velkým vápnem sražen k zemi. West Ham bude rozehrávat z nebezpečné pozice. Míč si před velkým vápnem připravuje Benrahma.
     
    48
    Benrahma vyslal na branku povedenou ránu. Podařilo se mu obstřelit zeď a míč mířil k tyči, kde byl ale připravený Balcombe, jenž pohotově vyrazil.
     
    49
    Doncaster nebezpečné postupoval vpřed, což vyřešil na levé straně Johnson. Křídelní obránce poslal míč na polovinu soupeře.
     
    50
    Lanzini se individuálně prosadil a povedlo se mu zakončit zpoza vápna. Jedovatá rána nakonec končí za hostující brankou po zákroku brankáře, následuje rohový kop.
     
    51
    Ani ten nebyl příliš nebezpečný. Dopředu mohli spěchat hosté, ale rychle je zastavil útočný faul, po kterém rozehrává Johnson.
     
    51
    Fornals na pravém křídle zkoušel vyslat centr do vápna, ale byl zbaven míče. I tak West Ham pokračuje v útoku, protože hosté rovněž ztrácí.
     
    52
    Souček vyzkoušel ránu z velké dálky, která mířila do horní části branky. Gólman Balcombe ale střelu viděl a vyrazil ji na poslední chvíli na rohový kop!
    52. Součkova krásná rána
     
    53
    Po rohovém kopu se dostal Souček do šance z velkého úhlu, když hlavičkoval ze strany, i tentokrát vidíme úspěšný zákrok Balcombeho. Následuje další rohový kop.
     
    54
    West Ham právě vstřelil branku!
    Kladiváři přidávají třetí zásah! Nakonec se jedná o vlastní gól ANDYHO BUTLERA, který se snažil po rohovém kopu a hlavičce zasáhnout na brankové čáře, ale naneštěstí poslal míč do vlastní sítě.
    54. BUTLER - 3:0
     
    56
    West Ham nadále hraje s míčem na kopačkách, hosté nyní zdá se odchází fyzicky, čehož domácí mohou využít.
     
    57
    Souček poslán k zemi ve středu hrací plochy. West Ham bude rozehrávat a může zakládat další útočnou akci.
     
    58
    Lanzini dostal míč do vápna na Yarmolenka, který přihrál Fornalsovi. Ten zakončoval nůžkami, ale trefil míč špatně.
     
    59
    Doncaster se dostal před branku West Hamu, kde ale hosté nic nezmohli. Rychle zasáhl Balbuena, který nedal útočníkům Doncasteru možnost vystřelit.
     
    60
    Do konce utkání nám zbývá posledních třicet minut. Zdá se, že oba týmy nyní chystají střídání, které by mohlo hru oživit.
     
    62
    Po centru do vápna Kladivářů se ve vápně jeden z hostů srazil s domácími obránci. Na hřiště spěchají doktoři Doncasteru.
     
    63
    Eyenga-Lokilo odchází se hřiště s bolestmi, což znamená, že bude střídat. Hráči už jsou připraveni u postranní čáry.
     
    64
    Střídání v týmu Doncaster Rovers FC: ze hřiště odchází Eyenga-Lokilo, přichází Jones.
    Střídání v týmu Doncaster Rovers FC: ze hřiště odchází Smith, přichází Richards.
     
    65
    West Ham si přihrává na vlastní polovině, u míče nyní Noble, který vyváží vpřed. Zdá se, že domácí se už také nikam neženou a šetří síly.
     
    66
    Wright vhazuje po teči jednoho z domácích z poloviny hřiště, Doncaster ale ihned ztrácí a dopředu míří Benrahma.
     
    67
    Ten si nerozuměl s Lanzinim, se kterým společně na levém křídle ztratili. U míče ale už opět domácí, konkrétně Souček.
     
    68
    Po nepřesné přihrávce Součka mohli hosté spěchat do protiútoku, nakonec ale zvolili možnost dlouhého nákopu, který sbírá Balbuena,
     
    69
    Fornals z pravé strany pronikl do vápna a na poslední chvíli posílal míč do ohně před Balcombem. Nakonec ale nasměroval přihrávku právě pouze do připraveného náruče gólmana Doncasteru.
     
    70
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Souček, přichází Afolayan.
     
    71
    Afolayan rychle spěchal s míčem dopředu, ale byl podražen. West Ham bude mmít další příležitost v podobě standardní situace.
     
    72
    Benrahma zavezl míč z levé strany do vápna, kde nebyl ani jeden z jeho spoluhráč. West Ham nakonec vyprodukoval další centr, po kterém balón končí v náruči Balcombeho.
     
    73
    Okenabirhie se sice dostal do velké šance, když obešel Fabinaskiho a mohl zakončovat do prázdné branky, ale nepovedlo se mu vůbec vystřelit, navíc nakonec slyšel píšťalku rozhodčího, která signalizovala ofsajd.
     
    74
    Nákop na levou stranu hostů končí tradičně u domácích, po šťastném odrazu se míč dostal do středu pole, odkud ihned míří na Yarmolenka.
     
    76
    Fabianski zneškodnil největší šanci hostů v tomto zápase! Z druhé vlny si naběhl do vápna John, který pálil z první. Jeho střela mířila do středu brány, kde míč vyboxoval Fabianski.
     
    78
    West Ham právě vstřelil branku!
    West Ham definitivně pečetí svoji výhru! Fredericks se s míčem po pravém křídle dostal do vápna, kde z úhlu nastřelil pouze Balcombeho, od kterého se míč odrazil na kopačky OLADAPOA AFOLAYANA, který neměl těžkou práci zakončit do odkrytké branky Doncasteru. Bez asistence.
    78. AFOLAYAN - 4:0
     
    79
    Balbuena zůstává po střetu ležet na zemi a drží se za nohu. Zdá se, že bude v pořádku, hra plyne dále.
     
    79
    Střídání v týmu Doncaster Rovers FC: ze hřiště odchází Wright, přichází Amos.
     
    80
    West Ham bude střídat brankáře. Trenér Moyes pustí do branky mladého Trotta, který už se na nástup na hřiště připravuje u postranní čáry.
     
    81
    Doncaster teď drží balón a nedovolí domácí střídat, protože centr z pravé strany blokoval Johnson za vlastní branku, což znamená rohový kop.
     
    82
    Centr od rohového praporku nepřinesl vetší nebezpečí. West Ham má možnost střídat.
     
    83
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Fabianski, přichází Trott.
     
    83
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Fredericks, přichází Baptiste.
     
    84
    Své už si taky odpracoval Fredericks, kterého vystřídal další talent – teprve sedmnáctiletý Baptiste! Dokáže West Ham přidat před koncem pátou branku?
     
    85
    Skórovat se teď mohlo povést hostů, kteří spěchali do vápna z pravé strany, ale nakonec ztratili. West Ham získává míč do svého držení.
     
    86
    Mnoho času do konce nezbývá. Už nyní je jasné, že do dalšího kola postoupí Kladiváři, kteří si se soupeřem poradili bez větších problémů.
     
    87
    Yarmolenko ve vápně mohl navýšit vedení, ale zbytečně ztratil, i když byl zdvojen. Ukrajinský forvard se na sebe hodně zlobí.
     
    89
    Doncaster vyslal dlouhou přihrávku dopředu, ale byla moc rychlá, takže se k ní jako první dostal Trott, jenž může v poklidu rozehrávat.
     
    90
    Benrahma pálil z hranice velkého vápna, ale nepodařilo se mu prostřelit hradbu těl před ním. Johnoson pak také zkoušel štěstí, ale pálil do brankáře.
     
    90+1
    Doncaster se dostal do velké možnosti na snížení stavu. Okenabirhie si naběhl na centr z hloubi pole a z voleje zakončoval z pravé strany. Útočník hostů ale přestřelil!
     
    90+2
    Benrahma při snaze projít do vápna sražen, domácí mají k dispozici poslední možnost na změnu skóre v podobě standardní situace.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! West Ham postupuje zaslouženě do dalšího kola poháru po výhře 4:0. Domácí celý zápas dominovali a nedovolili hostům téměř nice. O góly se postarali Fornals, Yarmolenko, Afolayan a vlastní branku si vstřelil Butler.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:6.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek dnešního dne! (17:55:23)

    Adam Mitáš

    Branky: 2. Fornals, 32. Yarmolenko, 54. Butler (vla.), 78. Afolayan


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:6.
    West Ham United: Fabianski (B) – Fredericks, Balbuena, Diop, Johnson – Souček, Noble (C) – Fornals, Lanzini, Benrahma – Yarmolenko
    Náhradníci: Afolayan, Antonio, Baptiste, Coufal, Cresswell, Dawson, Ogbonna, Rice, Trott (B)

    Doncaster Rovers FC: Balcombe (B) – Wright, Anderson (C), Butle, John – Halliday, James – Okenabrhie, Taylor, Smith – Eyenga-Lokilo
    Náhradníci: Amos, Blythe, Jones (B), Ravenhill, Richards, Simoes, Williams

    Rozhodčí: Jones R.
    bahis siteleri