Boston – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Washington – NY Islanders 3:2 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 3:5 (kon.)
Buffalo – NY Rangers 3:2 (kon.) | Columbus – Florida 3:4 (1:2 po s.n.) | Nashville – Chicago 3:2 (po pr.)
Winnipeg – Edmonton 6:4 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 1:2 (kon.) | Dallas – Detroit 2:1 (po pr.)
Colorado – San Jose 7:3 (kon.) | Vegas – St. Louis 4:5 (1:2 po s.n.) | Arizona – Anaheim 0:1 (kon.)
Calgary – Toronto 3:4 (kon.)
po s.n. (1:2)
Vegas Golden Knights
4:5 (1:3, 1:1, 2:0 - 0:0)
St. Louis Blues
Středa 27.01.2021, 03:08 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Vegas Golden Knights a St. Louis Blues.
     
    Vegas Golden Knights

    Vegas Goldech Knights patří mezi užší výběr favoritů na zisk Stanley Cupu. Tým založený před čtyřmi roky se dokázal rychle zabydlet v nejlepší hokejové lize světa a už první rok předváděl parádní výkony a ž ve finále zastavil nově vzniklé mužstvo Washington. I další roky Golden Knight rozhodně nebyli do počtu, po čtvrtfinále před dvěma lety se loni probojovali do finále Západní konference.

    Do nového ročníku vstoupili svěřenci kouče DeBoera fantasticky. V úvodních šesti zápasech prohráli jen jednou a to 2:5 na stadiónu Arizony. S tou již Golden Knights sehráli čtyři zápasy, zbylé tři vyhráli. V dalších dvou zápasech pak porazili Anaheim.
     
    St. Louis Blues

    Vítěz Stanley Cupu z před dvou let má letos určitě zase ty nejvyšší cíle. V loňské sezóně se na skvělou předcházející sezónu navázat nepodařilo, vyřazení v 1. kole play-off s Vancouverem bylo mírným překvapením, ačkoli celek z Kanady zahrál velmi slušně a postup si nakonec vybojoval právem.

    V letošní sezóně zatím Berubeho družina pravidelně střídá vítězství s porážkou. A protože naposledy prohrála 3:6 v Los Angeles, tak je na řadě vítězství, avšak Golden Knights budou velmi těžkým oříškem.
     
    Česká stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG)
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud, Hague – Mark Stone (C), Stephenson, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Kolesar, N. Roy, Tuch – Reaves, Nosek, W. Carrier.

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), Krug, Faulk, Scandella, Dunn, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), Sanford – Kyrou, B. Schenn, Schwartz – Bozak, Thomas, Hoffman – Sundqvist, Barbašev, Clifford.

    Rozhodčí: MacDougall (CAN), Hanson (CAN) – Racicot (CAN), Flemington (CAN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Vegas a St. Louis byl odstartován! Úvodní buly zvládl lépe Chandler Stephenson, jenž posunul za sebe na Pietrangela. Ten dnes hraje proti týmu, v němž strávil podstatnou část své kariéry!
     
    00:45
    Domácí se ještě nestihli pořádně rozkoukat a už mohli prohrávat. Za obranou se objevil Oskar Sundqvist, který šel do bekhendového blafáku, načež nedokázal přehodit Lehnerův pravý beton.
     
    01:02
    Švédský gólman si vzápětí připisuj druhý úspěšný zákrok v krátkém časovém sledu. Střela Parayka od modré čáry mu dělala o poznání menší problémy, zachytil ji ve výstroji.
     
    01:47
    První zajímavý útok již mají za sebou i Golden Knights. Střelu Stonea od pravého mantinelu vykopl Binnington pravým betonem, stejnou částí si poradil i s dorážkou Paciorettyho.
     
    02:16
    Hraje se plynule, přerušuje se jen minimálně. Hosté ujeli ve třech proti třem bránícím protihráčům, Sanford ztroskotal na Krugovi.
     
    02:30
    B7valý obránce Bostonu rozjel rychlou akci na druhou stranu, avšak ani tento brejk nebyl úspěšný, se zpracováním prudké přihrávky si totiž Smith nedokázal poradit.
     
    03:17
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté se ujímají rychlého vedení! Po pravé straně ujel ALEX TUCH, jenž si nedělal se zakončením těžkou hlavu, forhendem vypálil na bližší tyč. Binnington na přesně umístěnou ránu nedokázal dosáhnout. Asistence: Keegan Kolesar a Alex Pietrangelo.
    03:17 Alex TUCH - 1:0
     
    04:08
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blesková odpověď v podání hostů, máme znovu vyrovnáno! Přihrávku před branku dostal DAVID PERRON, který vyzkoušel zakončení k pravé tyči a byl úspěšný, Lehner si prostor nepohlídal ideálně. Asistence: Ryan O'Reilly.
    04:08 David PERRON - 1:1
     
    05:09
    Velmi rychlý výměna gólu by mohla naznačovat, že nás dnes čeká zajímavá gólová přestřelka. Domácím se snažil vrátit vedení znovu Tuch, tentokráte přestřelil.
     
    05:44
    Rychle na druhou stranu. Velkou rychlost nabral po levé straně Sanford, Kanaďan nakonec vyzkoušel štěstí z velkého úhlu. Ani on nemířil přesně.
     
    06:16
    Jordan Binnington chvíli nevěděl, kde má kotouč, po zásahu proti střele McNabba od modré čáry. Ve spolupráci s obránci situaci přestál bez úhony.
     
    06:58
    Útoky se pravidelně střídají ze strany na stranu. Na řadu byli hosté, kteří zaútočili Daviden Perronem. Člen elitní lajny vypálil zápěstím těsně vedle pravé tyčky.
     
    07:21
    Postavení mimo hru zastavilo postupný útok Golden Knights. Kapitán Mark Stone byl netrpělivý a útočnou modrou přejel dříve než s pukem jedoucí Stephenson.
     
    07:50
    S vysunutým presinkem hostů si domácí hráči poradili bez větších problémů. Alec Martinez si najel do vlastní obranné třtiny, aby měl větší prostor pro rozehrávku, nakonec nahrál po mantinelu Paciorettymu.
     
    08:05
    První přesilovou hru utkání si zahraje St. Louis. Vegas zaváhali při střídání a nyní za to budou pykat, poměrně dlouho totiž hráli v šesti hráčích. Trest odpyká Keegan Kolesar.
     
    08:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Na využití přesilovky stačilo Berubeho svěřencům pouhých devět vteřin! V hlavní akci znovu DAVID PERRON, který dostal prostor na modré čáře a dělovku vypálil neomylně k levé tyči. Lehnerovi při snaze o zákrok situaci výrazně ztížil clonící Schwartz. Asistence: Torey Krug a Jaden Schwartz.
    08:11 David PERRON - 1:2
     
    08:49
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Alex Pietrangelo. Člen první obranné dvojice střílel, podobně jako Krug, od modré, ale Binnington ukryl pokus v lapačce.
     
    09:09
    Vyrovnání bylo velmi blízko! Od modré čáry napřáhl pro změnu Brayden McNabb, touš zazvonil na břevno a odrazil se zpátky do hry.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:52
    Keegan Kolesar nabral velkou rychlost po levém mantinelu a úspěšně se dokázal zbavit Parayka. Zároveň se však dostal mimo palebný úhel, jeho útočný výlet skončil za brankou.
     
    10:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Skvělá efektivita hostujícího mužstva pokračuje! Schenn dokázal od mantinelu přihrát do levého kruhu JADENU SCHWARTZOVI, osmadvacetiletý kanadský útočník následně uspěl tvrdou střelou z první do levé šibenice. Lehner vystrčil lapačku pozdě. Asistence: Brayden Schenn.
    10:10 Jaden SCHWARTZ - 1:3
     
    11:11
    Domácí hráči nehrají špatně, ale nemohou se chlubit takovou efektivitou. Max Pacioretty se proháčkoval až před bránu, z bezprostřední blízkosti ovšem na Binningtona nevyzrál.
     
    11:57
    Na teč nahazoval Alex Pietrangelo. Pozměnit směr letu puku dokázal Chandler Stephenson, jenže černou gumu poslal jen do betonu gólmana.
     
    12:22
    Zajímavou otočku zpoza brány zkoušel český útočník Tomáš Nosek. I v tomto případě měl ovšem navrch Binnington, jenž úmysl soka přečetl.
     
    12:55
    Alex Tuch je v první třetině zatím hodně vidět. Z mezikruží si sjel do levého kruhu, odkud pálil zápěstím decimetry nad břevno.
     
    13:13
    Snaha Vegas dostat se na dostřel je enormní. Další nebezpečí musel Jrodan Binnington řešit po dělovce Smithe, jež rozezvučela plexisklo za brankou.
     
    13:33
    Ryan O'Reilly vyhrál vhazování v útočném pásmu, načež okamžitě pálil David Perron. Lehner toho moc neviděl, ale měl štěstí, střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    14:00
    Mark Stone si počkal na ideální okamžik, aby mohl před branku naservírovat puk Paciorettymu. Kanaďan si kotouč rychle zpracoval, následně si vylámal zuby na Binningtonově vyrážečce.
     
    14:28
    Za brankou ustál tvrdý hit Dunna křídelník Kolesar. Následoval pas naslepo do přehuštěného před brankového prostoru, kde puk vyšťoural bránící Mikkola.
     
    15:09
    Tlak Golden Knights se zvyšuje každou vteřinou víc a víc. Nicolas Roy místo střely ještě volil nahrávku napříč pásmem Tuchovi, zakončení z první podržel přesunující se gólman pod levým betonem.
     
    15:21
    Okamžik poté, co se Brayden Schenn dostal k puku, byl tvrdě atakován McNabbem. Kanaďan ještě dokázal prodloužit puk do útočného pásma, kde však neměl žádného spoluhráče.
     
    16:17
    Tentokráte se již hosté dokázali probojovat až do útočné třetiny. Robert Thomas se proháčkoval mezi dvojicí Martinez, Carrier, načež zadovkou uvolnil Kyroua, střele z první vyletěla vysoko nad horní tyč.
     
    16:57
    William Karlsson se pěknou stahovačkou dokázal dostat za záda Gunnarssona, avšak poslední překážku nepřekonal. Binnington zakročil pravým betonem.
     
    17:08
    Druhý úspěšný zákrok v krátkém časovém sledu pro strážce hostující svatyně. Zakončení Jonathana Marchessaulta udržel v rukavici, hra je přerušna.
     
    17:32
    Tlak Golden Knights stoupá, domácí si nyní svou aktivitou vybojovali přesilovou hru. Obránce Marco Scandella za brankou ubránil kapitána Stonea jen za pomoci přidržení.
     
    18:07
    Levé křídlo Reilly Smith si dlouho hrálo s pukem, načež vymyslelo milimetrově přesnou nahrávku na Stonea. Tomu prakticky stačilo trefit bránu, neboť Binnington se přesunoval hodně pomalu, to ovšem domácí forward nedokázal!
     
    18:46
    Vince Dunn dokázal hosty osvobodit, avšak domácí nezaháleli a okamžitě se chtěli do útočné třetiny vrátit. Karlsson vystavil Marchessaulta do ofsajdu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Na střídačku zklamaně odjíždí Shea Theodore. Jeho tvrdá rána měla gólové parametry, avšak Jordan Binnington si našel prostor, odkud na kotouč vidl a vyrážečkou touš vyrazil nad bránu.
     
    19:40
    Hosté se úspěšně ubránili premiérovému oslabení a navíc hrají s pukem na holi. Do útoku se již nehnali, naopak Kyrou po přejetí středové čáry nahodil za bránu Lehnera.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Gólovou první třetinu zvládlo lépe mužstvo ze St. Louis, které si dokázalo vypracovat nadějné dvoubrankové vedení. jako první přitom udeřili domácí zásluhou Alexe Tucha, který ve 4. minutě ujel po pravém mantinelu a střelou k bližší tyči zasáhl cíl. Avšak hosté se nenechali inkasovaným gólem rozhodit a odpověděli za necelou minutu, když rovněž pokusem na bližší tyč skóroval David Perron. Stejný hráč následně dokonal v 9. minutě obrat, když v přesilově hře vypálil nechytatelnou dělovku po pravici Lehnera. Svěřenci kouče Berubeho jsou zatím velmi efektivní, což potvrdil i Jaden Schwartz, který se v 11. minutě opřel do puku z první a trefil se nechytatelně do levé šibenice. Domácí ve zbývajícím průběhu třetiny zkoušeli alespoň snížit manko, ale Jordan Binnington několika skvělými zákroky další změnu skóre nepřipustil.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku – 17:8
    Zblokované střely – 3:3
    Vyhraná vhazování – 7:12
    Trestné minuty – 2:2
    Hity – 5:6
     
    Další třetina začne přibližně v 4:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Tentokráte byl na buly úspěšnější Ryan O'Reilly. Kanaďan potvrdil, že buly patří mezi jeho silné stránky.
     
    20:21
    První zákrok druhé třetiny si připsal Robin Lehner. Švédský strážce svatyně si dobře vybruslil s Perronem a pokus na bližší tyč podržel v lapačce.
     
    21:01
    Zach Whitecloud hledal před brankou Jonathana Marchessaulta. V posledním momentu skvěle zareagoval Scandella, jenž nataženou holí zabránil zkompletování nahrávky.
     
    21:42
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Golden Knights jsou znovu na kontakt! Stone zpoza brány přihrál mezi kruhy MAXOVI PACIORETTYMU a levé křídlo první formace dlouho neotálelo, Binningtonovi poslalo puk po ledě mezi betony. Asistence: Mark Stone a Alec Martinez.
    21:42 Max PACIORETTY - 2:3
     
    22:33
    Stejně jako v první třetině, i teď chtěli hosté bleskově odpovědět. A zase prostřednictvím Perrona, který zápěstím pálil těsně nad horní tyčku.
     
    22:59
    na druhou stranu rozjel rychlý protiútok Alex Pietrangelo. Bekhendovou nahrávkou oslovil Smithe, který ještě místo zakončení nahazoval na teč Karlssonovi, Švéd promáchl.
     
    23:30
    Zakázané uvolnění hostů vrátí hru před svatyni Binningtona. Robert Thomas se ještě pokusil tečovat vysoké vyhození Scandelly, leč neúspěšně.
     
    23:47
    Po vyhraném buly Jonathan Marchessault vrátil puk mezi kruhy Karlssonovi, jenž mířil k levé tyči. Binnington ukázal výborné reflexy, zasáhl vyrážečkou.
     
    24:31
    Hosté získávají výhodu druhé početní převahy, na lavici hanby je poslán Max Pacioretty na hrubost. První přesilovku St. Louis využilo bleskově, jak si povede nyní?
     
    24:40
    Ryan O'Reilly na buly neuspěl, Stpehenson byl úspěšnější. Zach Whitecloud vzápětí neotálel a odpálil kotouč přes všechny čáry.
     
    25:33
    Síly na ledě se vyrovnávají. Brayden Schenn při snaze zabránit dalšímu vyhození u mantinelu zbytečně podrazil Nicolase Roye.
     
    25:41
    William Karlsson nahrával Stoneovi, avšak do nahrávky vložil hokejku Perron a puk poslal nepříjemně na vlastní svatyni. Měl štěstí, nakonec prosvištěl těsně vedle levé tyčky.
     
    26:02
    Útočnou akci hostujícího mužstva zastavil ofsajd. Jordan Kyrou očekával nahrávku, jenže Sanford hrál na sebe, což způsobilo postavení mimo hru.
     
    26:31
    Max Pacioretty je zpátky na ledě a hned se zapojuje do přesilovkové kombinace v útočném pásmu. Z trestu Schenna zbývá minuta.
     
    27:10
    Domácí hráči si dobře rozpohybovali soupeře, avšak v klíčovou chvíli Stone příliš čitelně avizoval nahrávku na Stpehensona, puk vypíchl do střední třetiny Parayko.
     
    27:35
    Brayden Schenn je ve hře, krátkou přesilovky hosté přestáli bez ztráty na vedení. Hokejisté v bílých dresech okamžitě rozjíždějí rychlý kontr.
     
    28:30
    Sprintujícího Davida Perrona po levém mantinelu tvrdým hitem zastavil Brayden McNabb. Dvougólový střelec se zvedá ztěžka, střet jej evidentně zabolel.
     
    28:59
    Robin Lehner dokázal udržet puk po nahození Dunna, což bylo klíčové. Před ním totiž stál hladový vlk jménem Jaden Schwartz, na něhož domácí defenziva úplně zapomněla.
     
    29:20
    A další zákrok švédského gólmana. Ten zmenšil střelecký úhel Kyleu Cliffordovi, křižný pokus na zadní tyč podržel v lapačce.
     
    29:46
    William Karlsson měl proti sobě posledního obránce. Proti Dunnovi zkoušel odvážnou otočku. Dostal se za záda beka, jenže bez kotouče, ten mu ujel.
     
    30:03
    Reilly Smith dojel za branku soupeře nejrychleji pro puk, který do tohoto prostoru nahodil Theodore. Nahrávkou naslepo poslal černou gumu před branku, BInnington raději puk přikryl lapačkou.
     
    30:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Dlouholetá opora St. Louis, Alex Pietrangelo, nyní sehrála důležitou roli při čtvrtém vstřeleném gólu bývalého zaměstnavatele. Obránce od modré nastřelil chrániče JORDANA KYROUA, který následně ujel do úniku, puk ve finále akce poslal nad lapačku Lehnera. Bez asistence.
    30:44 Jordan KYROU - 2:4
     
    31:00
    Alex Pietrangelo po inkasovaném gólu smutně pohlédl ke stropu haly. je si moc dobře, vědom, že tomuto zásahu šlo zabránit. Nezbývá než situaci rychle hodit za hlavu a zabojovat o rychlé snížení.
     
    31:17
    Třetí gól Vegas měl na holi Jonathan Marchessault. V levém kruhu si dokázal vytvořit prostor kolem Schwartze, načež zápěstím vypálil nad bránu.
     
    32:06
    Vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou se rozhodl brankář Jordan Binnington. Za brankou zpracoval nahození Roye a po mantinelu dokázal nahrát volnému Dunnovi.
     
    32:35
    Alex Pietrangelo táhl slibnou akci tři na tři. Tam kde akce začal, tam také skončila, očekávanou nahrávku napříč pásmem dokázal ze vzduchu srazit Perron.
     
    33:05
    První formace St. Louis podnikla velmi zajímavý útočný výpad. Perron, který útočí na hattrick, ještě nesobecky nahrával Sanfordovi, jehož křižné zakončení minulo bránu jen o pár decimetrů.
     
    33:29
    Na trestnou lavici si jde odpočinout Mark Stone. Frustrovaný domácí kapitán mimo hru zezadu trefil Faulka, s nímž si vyřizoval účty z předcházejícího souboje. Rozhodčí prohřešek zaznamenali a okamžitě Kanaďana od soupeře odtrhli.
     
    34:31
    Oslabení zatím domácí hokejisté zvládají bez větších problémů. Nejprve vyhodil Brayden McNabb, vzápětí Zach Whitecloud.
     
    34:57
    Až na třetí pokus se elitní přesilovková lajna dokázala usadit v útočné třetině. Trest Stonea se ovšem rychlým tempem blíží ke konci.
     
    35:29
    Hosté se nakonec v početní převaze nedostali k jedinému zakončení. Mark Stone po návratu na ledovou plochu ihned zapojil do výpomoci s ofenzivou.
     
    35:44
    Mark Stone na ledě dlouho nepobyl! Na ledě se totiž střetl s Justinem Faulkem, s nímž měl nevyřízené účty. Americký obránce přijal pobídku k bitce, jež skončila nerozhodným výsledkem, rozhodčí obě horské hlavy roztrhli v době, kdy se již ani jeden nepokoušel rozdávat další údery.
    35:44 Bitka mezi Stonem a Faulkem
     
    35:44
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Mark Stone – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Justin Faulk – 5 min., bitka).
     
    36:07
    Alex Tuch se dostal za útočnou modrou, kde mu ovšem velmi brzy vystavil stopku Torey Krug. Hra se rychle přesunula zpátky do středního pásma.
     
    36:44
    Do tvrdé rány Stephensona obětavě padl Oskar Sundqvist. Švédský forward nejenže kotouč zastavil, ale v pádu ještě nataženou holí poslal kotouč pryč z obranné třetiny.
     
    37:26
    Gólman Robin Lehner si lapačkou smslnul na střele zápěstím v podání Kyroua. Dvaadvacetiletý Kanaďan si bude muset na druhý gól v utkání ještě počkat.
     
    37:35
    Zakázané uvolnění vrací hru před domácího brankáře. Nicolas Roy se rozjel za obranu, avšak pas Alexa Martineze nebyl z nejpřesnějších, nejblíže puku pak následně měl Scandella.
     
    38:19
    Niko Mikkola brzy pochopil, že před branku se nenatlačí, tak ji zkusil obtočit a zasunout kotouč k bližší tyči. Lehner pochopil úmysl soupeře včas, aby levý beton přilepil k levé části brankové konstrukce.
     
    38:54
    Jordan Kyrou ve spolupráci s Coltonem Paraykem dokázali poslat černou gumu alespoň do střední třetiny. Unavená druhá lajna hostů může vystřídat.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:07
    Skvělé čtení hry předvedl Jordan Binnington. Alex Tuch vymyslel parádní zadovku zpoza brány na Kolesara, avšak gólman se rychle zorientoval a křižnou střelu podržel v lapačce.
     
    39:24
    A další úspěšný zákrok sedmadvacetiletého brankáře, jenž hrál před dvěma lety velmi významnou roli v cestě St. Louis za Stanley Cupem. V lapačce zachytil pro změnu pokus Roye.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství přidali oba celky po jednom gólu, což znamená, že do závěrečné dvacetiminutovky půjde St. Louis Blues s dvoubrankovým vedením v zádech. Na dostřel dostal Golden Knights Max Pacioretty, který ve 22. minutě po nahrávce Stonea prostřelil Binningtona střelou mezi betony, avšak hostům vrátil dvoubrankový náskok Jordan Kyrou, jenž zblokoval nahození Pietrangela samostatný únik zakončil úspěšnou střelou na lapačku Lehnera. Také ve druhé třetině byl domácí celek střelecky aktivnější, avšak Jordan Binnington dnes zatím chytá velký zápas.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku – 28:17
    Zblokované střely – 10:11
    Vyhraná vhazování – 53%:47%
    Trestné minuty – 11:9
    Hity – 16:17
     
    Další třetina začne přibližně v 4:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka ukrajuje své první vteřiny. Ryan O'Reilly vyhrál puk za sebe na Scandellu, který okamžitě posílá oblouček do útočného pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:31
    V souboji jeden na jednoho Zach Whitecloud dokázal přetlačit Kyroua. Kanadský útočník nebezpečně forčekoval, avšak bek zadovkou po mantinelu dokázal předat touš McNabbovi.
     
    40:56
    Colton Parayko nebyl pod tlakem, přesto ve vlastním obranném pásmu vyhodil kotouč mimo ledovou plochu bez doteku plexiskla. Ukázkové zdržování hry, bek již usedá na trestnou lavici.
     
    41:20
    Ve vlastním oslabení chtěl zaútočit Ryan O'Reilly. Centr první lajny se dokázal probojovat až do útočného pásma, jenže pak narazil na rýhu ledu, jež ho o černou gumu připravila.
     
    41:48
    Nahození Jonathana Marchessaulta od modré čáry nebylo pro Binningtona nebezpečné. Gólman měl dobrý výhled, zasáhl lapačkou.
     
    42:11
    Od modré čáry pálil Alex Pietrangelo. Bývalého spoluhráče neprostřelil, kanadský brankář včas srazil betony k sobě, puk udržel mezi nimi.
     
    42:56
    S koncem Paraykova trestu přichází vyloučení na druhé straně. Alec Martinez nezachytil pohyb Schwartze, jemuž zabránil v zakončení přeseknutím hokejky.
     
    43:19
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Zbytečně se nechal vyloučit David Perron, jenž chtěl z vlastní třetiny nahodit puk do útočného pásma příhodně pro Ryana O'Reillyho, jenže puk vyhodil až do ochranné sítě, a protože stál v obranném pásmu, muselo následovat vyloučení.
     
    43:54
    Další úspěšný zákrok Jordana Binningtona. Gólman St. Louis skvěle zmenšil střelecký úhel Stoneovi, ten nedokázal najít mezeru v jeho postoji, trefil jen jeho výstroj.
     
    44:39
    Už se zdálo, že se Max Pacioretty dokáže dostat za posledního beka, avšak Marco Scandella si dokázal přehodit hokejku z jedné ruky do druhé a soupeři kotouč vypíchl.
     
    44:56
    Alec Martinez je na ledě a má k dispozici krátkou, dvacetisekundovou přesilovku. Tu začíná ve vlastním obranném pásmu.
     
    45:01
    Domácí se vlastními chybami připravují o drahocenný čas. Podruhé v utkání přichází trest za příliš mnoho hráčů na ledě, týmový trest znovu odpyká Kolesar.
     
    45:47
    Zach Whitecloud si vyřizuje s Royem menši nedorozumění. První jmenovaný mohl a nejspíše i měl nahrávat, místo toho z velkého úhlu trefil připraveního Binningtona.
     
    46:15
    Golden Knights se v oslabení brání bez větších problémů. Po útočné akci dokázal domácí mužstvo osvobodit Chandler Stephenson.
     
    46:46
    Brayden McNabb nahrál Pietrangelovi, jenž si rozmyslel vyhození a zkusil vyslat do brejku Stephensona. K němu se ovšem rychle stáhli hned dva obránci.
     
    47:05
    Keegan Kolesar pobyl na ledě jen chvilku. Po uplynutí trestu zasprintoval na střídačku a do hry vpustil Paciorettyho. První lajna dostává ve třetí třetině hodně prostoru na ledě.
     
    47:49
    Domácí hráči jsou aktivnější, avšak defenziva St. Louis v čele s Binnigtonem působí velmi jistým dojmem. Kanaďan si připisuje další důležitý zákrok proti střele Stonea z levého kruhu.
     
    48:16
    Zákrok s pořadovým číslem jednatřicet si sedmadvacetiletý rodák z Richmond Hillu připsal proti pokusu Alexe Tucha. Černou gumu poslal vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    48:40
    Shea Theodore hledal mezi kruhy Karlssona, jenž si sice šikovně nabruslil, jenže puk si nechal projet mezi bruslemi do rohu kluziště.
     
    48:54
    Podruhé v průběhu třetí třetiny je vyloučen Colton Parayko. Tentokráte se kanadský bek provinil sekáním, jeho sekeru odnesl Max Pacioretty.
     
    49:14
    Jonathan Marchessault dostal poměrně dost místa v mezikruží. Nedokázal ho ale využít podle představ, vypálil totiž přímo do připraveného Binningtona.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:54
    Mark Stone sám mohl střílet, nakonec ještě volil pas napříč pásmem Paciorettymu. Dělovka z voleje se mezi tři tyče nevešla.
     
    50:15
    Domácí hokejisté budou mít k dispozici čtyřicetivteřinou přesilovku pěti proti třem! Kolegu Parayka doplňuje na lavici hanby Marco Scandella, který krosčekem sestřelil Paciorettyho.
     
    50:36
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Zápas se dramatizuje! MAX PACIORETTY dokázal potrestat dva fauly na svou osobu v krátkém časovém rozmezí. Útočník střílel v netradiční pozici od modré čáry. Karlsson ještě zkoušel tečovat, ale puk minul. Určitě tím ale rozhodil Binningtona, ten lapačkou promáchl naprázdno. Asistence: Shea Theodore a Mark Stone.
    50:36 Max PACIORETTY - 3:4
     
    51:29
    Alex Tuch byl blízko vyrovnání! Najel si za obranu na skvěle načasovanou nahrávku Pietrangela, načež brankáři udělal bekhendový blafák a mířil mezi betony. Binnington byl překonaný už smutně hledal hlavu ke stropu haly, než si uvědomil, že se puk odrazil od levé tyčky zpátky do hry.
    51:29 Tuch prostřelil Binningtona, toho zachránila levá tyč
     
    52:13
    Domácí jsou při chuti, podnikají jeden nebezpečný útok za druhým. Chandler Stephenson si vyměnil puk s Paciorettym, načež střílel příklepem těsně vedle pravé tyče.
     
    52:47
    Jordan Binnington raději přerušuje hru. Pčizvednuté nahození McNabba klidně mohl nechat proletět nad bránou, avšak strážce hostující svatyně raději přerušil hru a umožnil spoluhráčům poklidné vystřídání.
     
    53:14
    Zachary Sanford se po mantinelu dostal až za branku soupeři. Mezi kruhy hledal Perrona, který by klidně mohl zaútočit na hatrrick, nyní si však útočníka výborně pohlídal Theodore.
     
    53:39
    Hra se velmi rychle přesunula před svatyni St. Louis. Druhá formace Golden Knights je hladová po gólech, Smith střílel do betonu brankáře.
     
    54:00
    Alec Martinez zaváhal s rozehrávkou, avšak Robert Thomas nedokázal velkou chybu potrestat. Mohl jít do úniku, jenže kotouč nechal za zády.
     
    54:21
    A tak znovu útočí domácí. William Carrier troufalým pokusem od levého mantinelu zkusil Binningtona nachytat v nedbalkách, Neúspěšně.
     
    55:05
    Postavení mimo hru zastavilo slibně se rozvíjející akci Vegas. Keegan Kolesar byl příliš netrpělivý, William Karlsson si s ním teď celou situaci vyříkává.
     
    55:49
    Shea Theodore nastřelil kotouč do útočného pásma, za pukem se vydal mark Stone. Tomu nedovolil hrát Binnington, jenž se vydal za branku a po mantinelu dostal hru do středního pásma.
     
    56:19
    Velmi pěknou individuální akcí se prezentoval Jordan Kyrou. Stahovačkou se zbavil Martineze a měl před sebou už jen Lehnera, který soka výborně vystál a pokus k pravé tyči vyrazil vyrážečkou.
     
    56:35
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Obránce Martinez podpořil ofenzivní složku týmu a v levém kruhu zachoval do poslední chvíle chladnou hlavu. Na středu pak našel MAXE PACIORETTYHO, který bezpečně prostřelil marně se přesunujícího Binningtona a zaznamenal sedmý kariérní hattrick NHL! Asistence: Alec Martinez a Mark Stone.
    56:35 Max PACIORETTY - 4:4
     
    57:30
    Domácí jsou pochopitelně při chuti. Pokračují v útočení, ale s o poznání větší opatrností. Stoneovo nahození skončilo ve výstroji Binningtona.
     
    57:58
    Chandler Stephenson našel u pravého mantinelu volného Reillyho SMithe, jenž si sjel na střed do lepší palebné pozice. Ve střelu mu na poslední chvíli dokázal zabránit Faulk, jenž sokovi přizvedl hokejku.
     
    58:20
    Torey Krug si splnil na jedničku defenzivní povinnosti. U mantinelu tvrdě, ale čistě dohrál Martineze, jehož tímto momentem odstavil od puku.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:32
    Jonathan Marchessault zkusil gólmana překvapit střelou ze středního pásma. Tvrdé zakončení kanadský gólman bez problémů vykopl do rohu kluziště.
     
    59:50
    Závěrečnou akci třetí třetiny podnikli hokejisté Blues. Tyler Bozak si na levém křídle vytvořil prostor a nahodil před bránu, kde nebezpečí zažehnal Zach Whitecloud.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, půjdeme do prodloužení. Hráči Golden Knights v závěrečné dvacetiminutovce zabrali a dokázali smazat dvoubrankové manko. Dvojnásobnou přesilovku nejprve využil Max Pacioretty a stejný hráč byl i u vyrovnání v 57. minutě. Kanadský útočník si dnes připsal svůj sedmý hattrick v NHL ve své kariéře.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:36
    Prodloužení se hraje tři na tři a tak se můžeme těšit na velké množství zajímavých akcí. Tu první měli hosté, Ryan O'Reilly střílel zápěstím nepřesně.
     
    60:47
    Max Pacioretty nemá dost, chtěl přidat čtvrtý úspěšný zásah. V tom mu ovšem zabránil Binnington, jenž pravým betonem vykopl pokus po ledě.
     
    61:19
    Domácí ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Reilly Smith vzal situaci na sebe, střelu do levého rohu vytěsnil gólman pravým ramenem.
     
    61:59
    Obránce Colton Parayko operoval s pukem za brankou soupeře. Nakonec se vytočil a forhendem vypálil křižnou střelu, kterou Lehner udržel v lapačce.
     
    62:20
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu. Chandler Stephenson se dokázal natlačit před Parayka, avšak následně ztroskotal na rukavici gólmana.
     
    62:47
    Utkání mohlo mít dva autory hattricku! David Perron dostal ideální nahrávku do jízdy, jenže z vrcholu pravého kruhu těsně minul prostor u pravé tyčky.
     
    63:14
    Nyní se do tlaku dostali hosté. Zachary Sanford si vyměnil kotouč se Schwartzem a byl již v dobré střelecké pozici mezi kruhy. Lehner si počkal na zakončení, které vykopl levou nohou.
     
    63:55
    Max /acioretty střílel spíše z nouze, po ledě přímo do brankáře. Jordan Binnington si netroufl na rozehrávku, hru raději přerušil.
     
    64:16
    Brankáře St. Louis zase zachránila branková konstrukce! Shea Theodore po bekhendové kličce mířil do horních pater brány, jenže zasáhl břevno!
    64:16 Theodore byl blízko rozhodnutí, bekhendem puk zvedl do břevna
     
    64:43
    Zřejmě poslední příležitost rozhodnout ještě v prodloužení měl Jonathan Marchessault Dělovka golfákem se mezi tři tyče nevešla.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani pětiminutové prodloužení ve třech nerozhodlo o vítězi, můžeme se těšit na rozuzlení v samostatných nájezdech. Blízko rozhodnutí měl Shea Theodore, který zasáhl horní tyčku, ale i hosté měli své šance. Například David Perron, který útočil na hattrick, ale forhendovou střelou těsně minul.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Samostatné nájezdy odstartoval David Perron. Počínal si jako zkušený mazák. Rameny naznačil pohyb doprava, ale šel doleva a bekhendem poslal puk do prázdné brány.
    David PERRON
     
    1. série
    0:1
    Za domácí se jako první rozjel Jonathan Marchessault. Nevymýšlel nic složitého, tvrdou střelou trefil pravou tyčku.
    Jonathan MARCHESSAULT
     
    2. série
    0:1
    Ryan O'Reilly nedokázal hosty přiblížit vítězství. S forhendovou kličkou Lehner předem počítal, fowarda do poslední chvíle skvěle vystál.
    Ryan O'REILLY
     
    2. série
    1:1
    Vyrovnáno! Obránce Shea Theodore ukázal, že i defenzivně ladění hokejisté mohou disponovat skvělou technikou. Bekhendovým blafákem si roztáhl gólmana a puk poslal pod horní tyčku.
    Shea THEODORE
     
    3. série
    1:2
    Avšak gól dává i Brayden Schenn a třetí exekutor Vegas bude muset skórovat! Devětadvacetiletý Kanaďan se rozjel z pravé strany a naznačil kličku do forhendu, aby si následně stáhl kotouč ještě více do bekhendu a přehodil levý beton Lehnera.
     
    3. série
    1:2
    Alex Tuch neproměnil, St. Louis vítězí! Útočník Golden Knights neustál tíhu okamžiku a vůbec se nedostal ke střele, kotouč mu při snaze o bekhendovou kličku odskočil.
    Alex TUCH
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem vítězné branky je BRAYDEN SCHENN.
    65:00 Brayden SCHENN - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 46 – 25
    Trestné minuty: 15 – 17
    Přesilové hry: 1/6 – 1/5
    Vhazování: 47 % – 53 %
    Zblokované střely: 14 – 16
    Hity: 20 – 30
     
    V samostatných nájezdech měli navrch hokejisté St. Louis, kteří si tak připisují bonusový bod navíc. Hned v první sérii uspěl David Perron, ale domácí ještě dokázali odpovědět gólem obránce Shey Theodora. Ve třetí sérii ovšem Blues vrátil vedení Brayden Schenn a Alex Tuch zápas neprodloužil, nájezd se mu vůbec nevydařil.

    St. Louis pokračuje ve střídání vítězství a porážek, tato série trvá od začátku sezóny. Hokejisté Vegas prohráli podruhé v sezóně, přesto zůstávají na čele Západní divize.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Robin Lehner (VEG) – 21 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,0%, odchytal 65:00
    Jordan Binnington (STL) – 42 zákroků, 4 OG, úspěšnost 91,3%, odchytal 65:00
     
    Česká stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:02
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Max Pacioretty (VEG) 3+0
    2. Brayden Schenn (STL) 0+1
    3. Jordan Binnington (STL) 42 zákroků, 4 OG, úspěšnost 91,3%
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:11:08)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Tuch (Kolesar, Pietrangelo), 22. Pacioretty (Mark Stone, Martinez), 51. Pacioretty (Theodore, Mark Stone), 57. Pacioretty (Martinez, Mark Stone) – 5. Perron (R. O'Reilly), 9. Perron (Krug, Schwartz), 11. Schwartz (B. Schenn), 31. Kyrou, rozh. náj. B. Schenn

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   David Perron (STL)
    0:1   Jonathan Marchessault (VEG)
    2. série:
    0:1   Ryan O'Reilly (STL)
    1:1   Shea Theodore (VEG)
    3. série:
    1:2   Brayden Schenn (STL)
    1:2   Alex Tuch (VEG)


    Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud, Hague – Mark Stone (C), Stephenson, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Kolesar, N. Roy, Tuch – Reaves, Nosek, W. Carrier.
    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), Krug, Faulk, Scandella, Dunn, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), Sanford – Kyrou, B. Schenn, Schwartz – Bozak, Thomas, Hoffman – Sundqvist, Barbašev, Clifford.

    Rozhodčí: MacDougall (CAN), Hanson (CAN) – Racicot (CAN), Flemington (CAN)
    bahis siteleri