Huesca – Getafe 0:2 (kon.) | Villarreal – Barcelona 1:2 (kon.) | Celta Vigo – Osasuna 2:1 (kon.)
Sevilla – Granada 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Atlético 2:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
1:2 (1:2)
FC Barcelona
Neděle 25.04.2021, 16:15 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:10:24)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:10.
     
    Nakonec se nastavilo ještě o nějakých třicet vteřin více, ale Villarreal se dostva dostal na útočnou polovinu. V dnešním utkání proto vítězí Barcelona a získává tři důležité body. Villarreal sice vstoupil do druhé půle dobře, jenže tvrdý direkt dal vlastním spoluhráčům Manu Trigueros, jenž za ostrý skluz na polovině hřiště dostal rovnou červenou kartu. Katalánci mohli následně několikrát rozhodnout, avšak gólu v druhém poločase jsme se nedočkali.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žluté ponorce zbývá posledních několik desítek sekund na srovnání stavu, ovšem Barcelona drží balón na svých kopačkách, a to daleko od své brány.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Oscar Mingueza (FC Barcelona).
     
    90+2
    Ousmane Dembèlé pelášil za balónem, ovšem dvojice obránců si nakonec dokázala poradit. Barcelonský střídající hráč ale dělá svým sokům značné potíže.
     
    90+1
    Je za námi první z nastavených minut, ve které si domácí celek zahrával rohový kop. Nic nebezpečného ale nevymyslel a bude muset zase bojovat.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    89
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Yeremi Pino.

    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Raúl Albiol, přichází Mario Gaspar.
     
    88
    Katalánci se opravdu ještě strachují o výhru a víceméně se nyní jen brání. Nyní má defenziva čas si odpočinout, jelikož hosté budou vhazovat aut.
     
    87
    Dani Parejo vymyslel dobrý centr do ohně, který mířil přesně na Gerarda Morena. Ten se pokusil zakončit nůžkami, ovšem ty nebyly prudké a mířily vedle.
     
    86
    Chukwueze měl na pravé straně hodně prostoru, čehož chtěl využít k individuální akci. Nakonec byl zastaven hokejovým bodyčekem a píská se faul.
     
    85
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních pět minut, dá se očekávat nějaké nastavení. Domácí celek má ještě trochu času na srovnání.
     
    84
    Nyní chybělo několik centimetrů definitivnímu rozhodnutí ve prospěch Barcelony! Frenkie de Jong se ocitl před gólmanem, kterého chtěl překonat lobem. To se mu sice povedlo, jenže míč letěl těsně vedle levé tyč! Mladík na hostující straně je dnes opravdu smolařem.
     
    83
    Villarreal sice hraje v oslabení, ovšem na hřišti to tak moc nevypadá. Žlutá ponorka drží míč na svých kopačkách, ale branku ter Stegena nijak neohrožuje.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Sergio Busquets (FC Barcelona).
     
    81
    Antoine Griezmann už má dneska odpracováno, zatím je nejspíše takzvaným Man of the match! Postaral se o obě branky Barcelony a hrál dobře...
     
    80
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Ousmane Dembèlé.
     
    79
    Do konce základní hrací doby nám chybí nějakých jedenáct minutek a hosté nadále vedou o jednu branku. Dočkáme se ještě nějakého zásahu?
     
    78
    Gerard Moreno se s trochou štěstí dostal k odraženému míči ve vápně a chtěl ho napálit plnou silu na bránu. Tu se mu však vůbec nepovedlo trefit.
     
    77
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Étienne Capoue, přichází Moisés Gómez.
     
    76
    Z poloviny hřiště jsme se přesunuli do větší blízkosti vápna. Následoval ovšem útočný faul, který končí akci Barcelony a načne ofenzivu domácích.
     
    75
    Žlutá ponorka se znovu držela na útočné polovině, ovšem Barcelona se během chvilky dostala k míči. Nyní zvolila kombinaci okolo poloviny hřiště.
     
    74
    Pau Francisco Torres trefil soupeře nepříjemně do krku a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    73
    Domácí fotbalisté sice hrají v deseti, ale dnes se zatím rozhodně nevzdávají! Snaží se znepříjemňovat rozehrávku Barceloně, ale zatím neúspěšně.
     
    72
    Barcelona mohla definitivně rozhodnout o výhře za tři body! Jeden z jejích hráčů se skvěle uvolnil na levé straně vápna a mířil technicky na zadní tyč. Jeho pokus zastavil obránce.
     
    70
    Do konce utkání nám chybí posledních dvacet minut. Barcelona nadále vede o jednu branku, navíc bude dohrávat dnešní střetnutí v přesile.
     
    69
    Sergio Asenjo měl chvilku čas na podržení míče, ovšem nakonec se přece jen z hostů vydal napadat. Domácí gólman přesto zvolil přihrávku po zemi.
     
    68
    Katalánci si však věří na dobré šance dnes a prokombinovali se až do vápna. Odtud jsme viděli prudkou ránu, jenže ta šla vysoko nad horní tyč.
     
    67
    Červená karta je jasná a nejspíše to znamená konec snahy domácího celku na vyrovnání. Barcelona umí držet míč, což nyní bude nejspíše ukazovat.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Raúl Albiol (Villarreal CF).
     
    65
    A pozor, domácí fotbalisté budou dohrávat v deseti lidech! Manu Trigueros na polovině hřiště nestíhal skluzem být u míče dříve, načež podrážkou nepříjemně trefil nejspíše Messiho do kotníku. Sudí ani chvilku neváhal a posílá domácího hráče do šaten.
     
    64
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Ilaix Moriba.
     
    63
    Nakonec z toho byla šance! Rohový kop byl rozehraný nakrátko a následovalo několik přihrávek. Étienne Capoue si seběhl na hranici vápna, jeho rána byla slušná, ovšem Marc-André ter Stegen ji srazil na další roh!
     
    62
    Žlutá ponorka se sice snaží, ale do vyložené šance se ještě nedostala. Defenziva hostujícího celku funguje na jedničku, domácí si ale nyní kopnou roh.
     
    61
    Druhý poločas zatím není na oko tak hezký jako ten první. To je škoda, jelikož jsme sledovali parádní utkání. Nyní je to od Barcelony trochu udržovací.
     
    60
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Francis Coquelin.

    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Alberto Moreno, přichází Pervis Estupiñán.
     
    59
    Jeden z hostujících hráčů zůstává ležet na zemi po hlavičkovém souboji. Nakonec je jím Sergio Busquets, kterému nejspíše soupeř přišlápnul nárt.
     
    58
    Až nyní se Barcelona rozhodla, že chvilku podrží balón a bude kombinovat na útočné polovině. Villarreal však dobře napadá a nedává svému soupeři prostor.
     
    57
    Katalánci dnes podnikají hlavně rychlé akce, což je jen dobře. Tentokrát se ke střele dostal Lionel Messi, jehož střela ze záklonu nakonec letěla nad břevno.
     
    56
    Po delší době se dostala Barcelona k míči a zvolila rychlou akci. Ta byla zakončena centrem na Griezmanna, který z krkolomné pozice netrefil bránu.
     
    55
    Držení míče: 36% – 64%!
     
    54
    Jenže přišla ztráta na hostující straně a rohový kop Villarrealu. Ten Barceloně žádné problémy nenadělal. Hosté se však nemohou udržet na míči.
     
    53
    Nakonec z toho měla být zpětná přihrávka na nějakých dvacet metrů, jenže domácí hráč míč trochu přeběhl. Barcelona se proto ubránila a míří dopředu.
     
    52
    Pedri si naložil trochu velkou porci na svá bedra a na polovině hřiště mezi dvěma hráči neprošel. Domácí celek tak může pokračovat v kombinaci i nadále.
     
    51
    To byla možnost na domácí straně! Viděli jsme nádherný centr šajtlí v podání hráče Villarrealu, který mířil přesně na hlavu Gerarda Morena. Ten ale zůstal stát na místě a nedal do své hlavičky žádnou sílu. Ta mířila přesně doprostřed.
     
    50
    Antoine Griezmann je prvním hráčem, který dnes vidí žlutou kartu. Ta je naprosto zasloužená, jelikož jeho šlapák na obranné polovině byl vidět i na dálku.
     
    49
    Samuel Chukwueze ale nevypadá ani trochu dobře... V současné době je ošetřovaný na hrací ploše. Nejspíše dostal ránu do kolene, je otázkou, jestli bude schopen pokračovat v zápase i nadále...
     
    48
    Žlutá ponorka bude muset rozhodně přidat, pokud chce dnes vybojovat body. Samuel Chukwueze vybojoval volný kop na útočné polovině po faulu soupeře.
     
    47
    Clément Lenglet zůstává ležet na hřišti, když jeden ze soupeřů nepříjemně šlápl na jeho nárt. Nakonec ale není třeba ani ošetření, a tak bude pokračovat.
     
    46
    A už je před námi i druhý poločas dnešního duelu! Nakonec jsme se dočkali jedné změny, když na hřiště přišel Sergio Busquets, který nahradila Desta.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergiño Dest, přichází Sergi Roberto.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Další poločas začne přibližně v 17:15!
     
    Hlavní rozhodčí dnešního duelu nenastavil ani jednu minutku nad rámec prvního poločasu, a tak je za námi prvních čtyřicet pět minut. S těmi budou spokojenější hostující fotbalisté, kteří vedou o gól. Jako první přitom šli do vedení domácí, když Samuel Chukwueze využil skvělé přihrávky Torrese. Vedení Villarrealu však trvalo jen minutu. Poté totiž Oscar Mingueza vybídl podobnou přihrávkou Antoina Griezmanna, jenž srovnal stav utkání. Katalánci navíc otočili stav zápasu. Juan Foyth poslal prachbídnou malou domů, kterou sebral Antoine Griezmann a střelou po zemi dal druhou branku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Přesto se nám hra v samém závěru poločasu trochu uklidnila. Barcelona sice drží balón na svých kopačkách, ovšem v ucitvé vzdálenosti od Asnejovy brány.
     
    43
    Jeden z hostujících fotbalistů to zkusil individuálním průnikem, jenže byl zastaven na hranici vápna. Domácí se však u míče znovu neudrželi moc dlouho.
     
    42
    Žlutá ponorka se ubránila a mohla se vydat do ofenzivy. Ta ale skončila ještě dříve, než vlastně vůbec začala. Proto se musí rychle vracet do obrany.
     
    41
    Katalánci se pokoušeli trochu zrychlit hru, ale do hry se jim vkradla menší nepřesnost. Na balónu se sice udrželi, jenže z rychlé akce byla rázem pomalá.
     
    40
    Do konce poločasu nám chybí posledních pět minut! Dočkali jsme se zajímavých tří branek i pěkného fotbalu. Tak snad to bude pokračovat i nadále.
     
    39
    Fotbalisté v černých dresech tentokrát musí rozjet svou akci od svého gólmana. Brzy ale ztratili balón, a tak se museli hodně rychle vracet do obrany.
     
    38
    Přesto je nadále o co hrát, vždyť je to jenom o gól! Oba týmy navíc ideálně potřebují získat tři body, mnohem blíže k nim zatím má hostující mančaft.
     
    37
    Barcelona tak ještě v průběhu prvního poločasu otočila stav utkání a nutno dodat, že naprosto zaslouženě. Žlutá ponorka toho dnes ještě moc nepředvedla...
     
    35
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak to byla obrovská minela na domácí straně, která končí brankou v jejich síti! Foyth posílal malou domu, jenže pomalu. K míči měl mnohem blíže ANTOINE GRIEZMANN, který se tváři v tváři gólmanovi střelou po zemi nemýlil.
     
    34
    Barcelona je během několika okamžiků zpět nedaleko vápna. Villarreal nyní opravdu brání v deseti lidech. Hosté se proto snaží najít nějakou skulinku.
     
    33
    Katalánci se ale nyní rozhodli znovu pro postupný útok. Po přenesení hry na levou stranu měl přijít centr, ovšem domácí obrana si poradila bez problémů.
     
    32
    Delší kombinace v dnešním duelu zatím k ničemu většímu nevedly. Poté stačily dvě přihrávky za obranu a dvakrát se měnilo skóre... Dočkáme se ještě dalších branek do konce poločasu? To brzy zjistíme.
     
    30
    No, tak to byly hodně zajímavé momenty, které nám přinesly rovnou dvě branky. Stav je zase srovnaný, a tak je nadále o co hrát. Oba týmy mají o co hrát.
     
    28
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Jenže hned o minutu později je srovnáno, tak to je něco! Hodně podobná situace proběhla i na druhé straně, když si ofsajdovou linii pohlídal ANTOINE GRIEZMANN, který si naběhl na pas Minguezy a srovnal stav dnešního duelu.
     
    27
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Po dlouhé době jsme viděli akci domácího celku, který navíc končí brankou! Pau Torres vymyslel průnikový pas na SAMUELA CHUKWUEZEHO, který si poradil skvěle. Nejprve předběhl obránce, načež udělal kličku i gólmanovi. Poté mu už jen stačilo trefit odkrytou bránu.
     
    26
    Celkem zbytečný útočný faul v podání Antoina Griezmanna. Ten chtěl být rychlejší než soupeř, jenže při své snaze ho podkopnul a sudí musí pískat faul.
     
    25
    Hrdinou prvních dvaceti pěti minut je rozhodně domácí gólman – Sergio Asenjo. Ten opravdu drží svůj tým nad vodou, domácí už mohli prohrávat o dva góly...
     
    24
    To se jim ale povedlo velmi rychle, a tak znovu mohou kombinovat na útočné polovině. Žlutá ponorka však, alespoň to tak vypadá, se zlepšila v defenzivě.
     
    23
    Lionel Messi zkoušel jednoho ze svých spoluhráčů nalézt efektivní patičkou, jenže nebyl pochopen. Hosté proto budou muset míč znovu vybojvoat.
     
    22
    Fotbalisté v černých dresech chtěli rychle rozehrát na útočné polovině, ovšem sudí hru vrací. Míč nejspíše nebyl v klidu, a tak se bude vše opakovat.
     
    21
    Hosté chybovali na polovině hřiště a domácí se mohli hnát do kontru. Nakonec přišla přízemní přihrávka, jenže nabíhající hráč na ni o kousek nedosáhl.
     
    20
    Tentokrát musí Katalánci rozjet svou akci až od svého gólmana. Marc-André ter Stegen se ale jinak míč ještě příliš nedotkl, žádná střela na něj nešla.
     
    19
    No, tak na gólové možnost zatím naprosto jasně vede Barcelona, která už přebrala kontrolu nad hrou. Villarreal bude muset přidat, jinak brzy inkasuje.
     
    18
    A domácí gólman musel být znovu v akci. Lionel Messi dostal přihrávku do vápna a mířil na přední tyč. Sergio Asenjo byl u své pravé tyčky ale připravený.
     
    16
    Neskutečné, co nyní hostům chybělo ke vstřelení branky! Barcelona to udělal opravdu skvěle a vyšachovala obrana domácích. Frenkie de Jong si seběhl k levé tyči a stačilo mu trefit polovinu odkryté brány. Míč ovšem poslal ke skákajícímu gólmanovi, jenž ho udržel před brankovou čárou! Skvělý zákrok v podání Sergia Asenja.
     
    15
    Villarreal se nadále nedostal až za polovinu hřiště, což je trochu problém. Nakonec navíc o balón přišel, a tak se musí pomalu formovat zase v defenzivě.
     
    14
    Žlutá ponorka se po delší době může dostat do ofenzivy. Má však značné problémy už na polovině hřiště, kde hosté velmi dobře napadají rozehrávku.
     
    13
    Katalánci to však vykombinovali velmi rychle a měli další dobré možnosti! Ani tentokrát ale hosté nepropálil obránce před sebou!
     
    12
    Frenkie de Jong měl chvilku prostor na pravé straně, jenže byl celkem brzy dostižen soupeři. Proto raději hodil zpátečky a poslal míč zpět na polovinu hřiště.
     
    11
    Sergio Asenjo má nyní celkem klid, jelikož ho při rozehrávce nikdo nenapadá. Zvolil proto krátkou nahrávku na obránce a pro domácí je to postupný útok.
     
    10
    Je za námi deset úvodních minut hry, které nám přinesly celkem zajímavou podívanou. Antoine Griezmann měl zatím největší možnost, jenže branku nedal.
     
    9
    Barcelona vybojovala standardní situaci. Jako exekutor se k míči postavil Lionel Messi, jenže úspěšný nebyl. Jeho střela zblokovala zformovaná zeď.
     
    8
    A také to nebyla úplně marná střela! Gerard Moreno si seběhl do vápna, jenže jeho dělovka z první mu nakonec nesedla ideálně a míč šel vysoko nad.
     
    7
    Katalánci se vlastně dostali na dostřel brány a měli už gólovou možnost. Tu ale nevyužili, a tak se postupným útokem chtějí prezentovat pro změnu domácí.
     
    6
    Hráči v černých dresech se dostali až nedaleko vápna a kombinují na nějakých dvaceti metrech. Dobrou možnost měl nakonec Antoine Griezmann, jenže jeho gólová rána byla sražena soupeřem na rohový kop!
     
    5
    Domácí začali velmi aktivně dnešní utkání a Barcelona to nejspíše úplně nečekala. Nyní ale drží balón na svých kopačkách a snaží se trochu uklidnit hru.
     
    4
    Po rohovém kopu jsme dokonce viděli zakončení domácího hráče, jenže ten byl trochu v záklonu. Hlavně proto skončila jeho hlavička těsně nad břevnem.
     
    3
    Alberto Moreno měl prostor na levé straně a snažil se ukličkovat svého soupeře. To se mi sice nepovedlo, ale vybojoval pro Villarreal alespoň rohový kop.
     
    2
    Jinak je dobré si říci, kdo hraje v jakých dresech. Žlutá ponorka, jak její název naznačuje, dnes zvolila žluté dresy, zatímco jejich soupeři tmavou barvu.
     
    1
    A šlágr tohoto kola španělské LaLigy nám právě odstartoval! Hostující fotbalisté jsou dne favority, ovšem dokáží dnes obrat soupeře o všechny bofy?
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Asenjo – Foyth, Albiol, P. Torres, A. Moreno – Chukwueze, Capoue, Parejo, Trigueros – G. Moreno, Alcácer.
    Náhradníci: Rulli – Baena, Pedraza, Coquelin, Bacca, M. Gaspar, Ra. Funes Mori, Pino, Niño, Estupiñán, J. Costa, Moisés Gómez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet – S. Busquets – Dest, F. de Jong, Pedri, Alba – Messi, Griezmann.
    Náhradníci: Neto, Tenas – Roberto, Moriba, Umtiti, Puig, Fernandes, Trincão, O. Dembèlé, R. Araújo, Firpo.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, García.
     
    FC Barcelona

    I Barcelona potřebuje bezpodmínečně vyhrát, jelikož bude bojovat o titul nejspíše až do samotného konce. Po jednatřiceti duelech má na svém kontě šedesát osm bodů, které jí zaručují třetí pozici. Oproti madridským celkům má však o zápas odehráno méně. Na první místo nyní ztrácí pět bodů. V posledních třech zápasech v lize získali Katalánci šest bodů. Nejprve z toho byla těsná výhra s Valladolidem, načež padli v El Clásicu s Realem. Ve čtvrtečním zápase si ale Barcelona spravila náladu, když si zastřílela na svém hřišti v duelu s Getafe.
     
    Villarreal CF

    Villarreal potřebuje trochu zabrat v lize nebo vyhrát Evropskou ligu, jinak se do výše zmíněné ligy příští sezónu nepodívá. Zatím to vypadá, že by mohl hrát nové utvořenou soutěž v podobě Konfederačního poháru. Nyní je po dvaatřiceti odehraných zápasech na sedmém místě se ziskem čtyřiceti devíti bodů. Jediný bod ale ztrácí na páté místo, které zaručuje Evropskou ligu. Betis, který je na šestém místě, má stejný počet bodů. Žlutá ponorka vyhrála z posledních tří zápasů v lize jediný. Přehrála Levante vysoko na jeho hřišti 5:1. Jinak z toho ale byly porážky s Osasunou a Alavésem.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci LaLigy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Villarealem a Barcelonou. Výkop je naplánován na 15:15 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Denisa Józsová

    Branky: 27. Chukwueze (P. Torres) – 28. Griezmann (Mingueza), 35. Griezmann

    Karty:   66. Albiol (VLR), 74. P. Torres (VLR) – 50. Griezmann (BAR), 82. S. Busquets (BAR), 90+3. Mingueza (BAR)   65. Trigueros (VLR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:10.
    Villarreal CF: Asenjo – Foyth, Albiol (89. M. Gaspar), P. Torres, A. Moreno (60. Estupiñán) – Chukwueze (89. Pino), Capoue (77. Moisés Gómez), Parejo, Trigueros – G. Moreno, Alcácer (60. Coquelin).
    Náhradníci: Rulli – Baena, Pedraza, Coquelin, Bacca, M. Gaspar, Ra. Funes Mori, Pino, Niño, Estupiñán, J. Costa, Moisés Gómez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet – S. Busquets – Dest (46. Roberto), F. de Jong, Pedri (64. Moriba), Alba – Messi, Griezmann (80. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Neto, Tenas – Roberto, Moriba, Umtiti, Puig, Fernandes, Trincão, O. Dembèlé, R. Araújo, Firpo.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, García
    bahis siteleri