RB Lipsko – Stuttgart 2:0 (kon.) | Mönchengladbach – Bielefeld 5:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
5:0 (3:0)
DSC Arminia Bielefeld
Neděle 25.04.2021, 18:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Bundesligy mezi Borussií Mönchengladbach a DSC Arminia Bielefeld.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Nováček v nejvyšší německé soutěži podle všeho bojuje o setrvání mezi německou elitou. Arminia odehrála v letošním ročníku třicet zápasů a získala v nich třicet bodů. S tímto ziskem patří Bielefeldu patnáctá pozice. Na sestupové vody má však k dobru jen jediný bod. Předposlední Hertha navíc odehrála o dva zápasy méně. V posledních kolech Arminia vylepšila své vyhlídky, jelikož už čtyři duely v řadě neprohrála. Naposledy doma přehrála 1:0 poslední Schalke.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Borussia Mönchengladbach je na tom mnohem lépe, ale na poháry to letos podle všeho nebude. Přitom ještě na podzim trápila v základní skupině Ligy mistrů Real Madrid nebo Inter Milán. Letos v lize ve třiceti kolech získala Borussia jen čtyřicet tři bodů a zatím drží osmou pozici. Na šestý Leverkusen navíc ztácí už sedm bodů a v boji o pohárovou Evropu to bude mít těžké. V posledním kole navíc prohrála 3:2 na hřišti Hoffenheimu.
     
    Vzájemný zápas

    V podzimním měření sil zvítězila Borussia na půdě soupeře 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – H. Wolf, Zakaria, Neuhaus, Lazaro – Thuram, Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Beyer, J. Hofmann, Herrmann, Kramer, Jantschke, Pléa, Traoré, Wendt.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – de Medina, Pieper, J. Nilsson, Lucoqui – Okugawa, Prietl, Maier – Doan, Klos, Gebauer.
    Náhradníci: Linnér – Hartel, Kunze, Laursen, Schipplock, Soukou, Vlap, van der Hoorn, Voglsammer.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Wessel.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Arminia bude hrát v oranžovém, zatímco domácí Borussia oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Borussia se ihned vydala do útoku, ale nákop skončil u připraveného Ortegy.
     
    2
    Fabian Klos se hnal za nákopem na polovinu domácího celku, jenže na vysokou pobídku nedosáhl a míč skončil v rukavicích Yanna Sommera.
     
    3
    Aktivní Klos se znovu tlačil za přihrávkou na polovinu soupeře, ale nedokázal obejít ani prvního soupeře v bílém dresu. Borussia může rozjet další útok.
     
    4
    Embolo spěchal za vysokým nákopem na levou stranu, ale Nathan de Medina si přihrávku pohlídal a před domácím útočníkem odkopl míč na tribunu.
     
    5
    Yann Sommer opět prokázal fantastické čtení hry, dal si pozor na přihrávku za obranu domácího celku a dokráčel si pro nepřesný nákop.
     
    6
    Neuhaus dostal prostor na polovině hřiště, kde si dobře pokryl míč tělem a sklepl jej na Elvediho. Druhý jmenovaný ale nerozehrál přesně.
     
    7
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí celek se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Borussia předvedla rychlý přechod do útoku po pravé straně. Na zpětnou přihrávku si naběhl BREEL EMBOLO a i díky teči jednoho z obránců uklidil míč k tyči!
     
    9
    Domácí celek pokračuje v ofenzivním snažení také po vstřelení úvodní branky. Embolo si tentokrát počkal na přihrávku z pravé strany, ale Ortega jeho hlavičku skvěle vyrazil!
     
    10
    Borussia se nastěhovala na polovině soupeře a domácí si postupnou kombinací hledají cestičku do zakončení. Arminia se od úvodního výkopu prakticky jen brání.
     
    11
    Yann Sommer nakopl míč na polovinu Bielefeldu, ale obránci hostujícího celku byli důraznější a nechali míč propadnout k brankáři.
     
    12
    Až nyní se hosté prakticky poprvé usadili na polovině domácí Borussie. Prietl chtěl oslovit rozběhnutého Klose, ale hostující útočník byl dobře bráněn.
     
    13
    Ortega se musel zapojit do rozehrávky hostujícího mužstva. Brankář Bielefeldu nakopl míč na levou stranu, ale jeho pobídka skončila u obránců.
     
    14
    Rámí Binsibajní dostal kousek prostoru na levé straně, jenže si míč nedokázal potáhnout do pokutového území. Obrana Arminie se zatím stačila srovnat.
     
    15
    Stefan Ortega vyrazil daleko z pokutového území a před dobíhajícím Embolem raději odkopl míč do zámezí. Domácí celek bude vhazovat.
     
    16
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává druhou branku! Borussia znovu udeřila po akci vedené po křídle. Wolf poslal z levé strany přízemní centr na přední tyč a MARCUS THURAM z blízkosti prostřelil Ortegu!
     
    18
    Valentino Lazaro dostal přihrávku do volného prostoru na levé straně, dostal se do pokutového území, jenže obránce Amos Pieper mu na poslední chvíli zabránil v přihrávce.
     
    18
    Pokutový kop pro domácí celek! Joakim Nilsson zahrál rukou v pokutovém území a sudí neváhal!
     
    19
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Exhibice pokračuje! Domácí Borussia po dvaceti minutách vede už o tři branky! K exekuci pokutového kopu se postavil RÁMÍ BINSIBAJNÍ a poslal míč do protipohybu brankáře.
     
    21
    Domácí celek se i po třetí vstřelené brance nastěhoval na polovinu soupeře a tlačí se do útoku. Pro Bielefeld to bude velmi těžký zápas.
     
    22
    Ortega dlouhým nákopem hledal Klose, jenže toho si pohlídal domácí Denis Zakaria, který navíc uspěl v hlavičkovém souboji a srazil míč do bezpečí.
     
    23
    Embolo dostal přihrávku v blízkosti velkého vápna a připravil střeleckou pozici pro Gintera. Domácí stoper mířil pod břevno, ale Ortega si připsal jistý zákrok.
     
    24
    Zadáci domácí Borussie uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo v oranžovém dresu Bielefeldu rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    25
    Denis Zakaria si v jednom ze soubojů přivodil nějaké zranění a potřebuje ošetření, jelikož mu ze rtu teče krev.
     
    26
    Thuram mohl přidat svou druhou branku v dnešním souboji! Domácí útočník si krásnou zasekávačkou položil Nilssona, ale Ortegu už neprostřelil.
     
    27
    Bielefeld zahrával přímý kop na polovině domácího celku. Jeho exekuce se ujal Ricu Doan, jenže šikovný Japonec trefil jen domácí zeď.
     
    28
    Domácí fotbalisté už znovu kombinují na polovině soupeře, jenže akce Borussie jsou nyní spíše na krásu. Bielefeld brání v pevném bloku.
     
    29
    Domácí nesmí zapomínat na defenzivu. Ricu Doan totiž po další akci dostal přihrávku do velkého vápna, jenže si míč špatným zpracováním nechal pod nohou.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme jednoznačnou podívanou. Domácí Borussia vstoupila do utkání opravdu skvěle a nyní si hlídá své vedení.
     
    31
    Stefan Ortega se musel zapojit do rozehrávky Bielefeldu. Jeho rozehrávka směřovala na pravou stranu, ale hosté míč moc dlouho neudrželi.
     
    32
    Právě Ortega na úvod další akce nakopl míč na polovinu domácího celku, kde v hlavičkovém souboji uspěl Klos. Hosté se snaží hrát o něco aktivněji.
     
    33
    Nathan de Medina po jednom ze soubojů nepříjemně upadl a přilehl si pravou ruku. Hostující hráč má sice bolestivou grimasu v obličeji, ale bude pokračovat.
     
    34
    Fabian Klos se znovu pustil do hlavičkového souboje na polovině soupeře, ale Denis Zakaria mu ve vzdušném prostoru nedal sebemenší šanci.
     
    35
    Valentino Lazaro zahrával přímý kop na polovině soupeře. Jeho prudký centr přiletěl na malé vápno, ale nikdo v bílém nedokázal zakončit.
     
    36
    Hosté se vydali vpřed po levé straně, ale akce Arminie nabrala rychlý konec. Přihrávka za obranu domácího celku totiž skončila až u Sommera.
     
    37
    Lazaro zastavil rodící se akci hostů a vidí žlutou kartu.
     
    38
    Masaja Okugawa dostal přihrávku na levou stranu, jenže nedokázal obejít prvního hráče v dresu domácího mužstva.
     
    39
    Masaja Okugawa si v dalším souboji mnohem lépe pokryl míč tělem a Denis Zakaria jej faulem poslal k zemi. Bielefeld bude zahrávat přímý kop.
     
    40
    Breel Embolo se díky své rychlosti prodral až na hranici velkého vápna, jenže levačkou už zakončit nedokázal. Zadáci Bielefeldu se tentokrát vrátili včas.
     
    41
    Christian Gebauer dostal dlouhou přihrávku do brejku na levou stranu, jenže si míč nezpracoval zrovna ideálně a nechal se odstavit ze střelecké pozice.
     
    42
    Ortega se musel poněkolikáté v prvním poločase zapojit do rozehrávky svého mužstva. Gólman Bielefeldu nakopl míč na pravou stranu, kde číhali připravení zadáci Borussie.
     
    43
    Matthias Ginter poslal přihrávku na polovinu hřiště, kde si míč dobře zpracoval Denis Zakaria. Domácí už opět vymýšlejí nějakou kulišárnu směrem vpřed.
     
    44
    Fabian Klos svedl sprinterský souboj s domácím stoperem Elvedim, nicméně zadák domácího mužstva byl u míče o dva kroky dříve a pomohl si malou domů.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se hosté ještě vydali do útoku středem hrací plochy, jenže skvěle hrající stoper Ginter si přihrávku za obranu pohlídal.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího celku. Hned v sedmé minutě otevřel skóre Breel Embolo. O necelých deset minut později navíc po centru z levé strany udeřil Thuram. Joakim Nilsson navíc zahrál rukou v pokutovém území a v 19. minutě proměnil penaltu Rámí Binsibajní. Thuram poté mohl přidat ještě jednu branku, ale Ortega jej vychytal. Do kabin se tak odchází za stavu 3:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Andreas Voglsammer.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Masaja Okugawa, přichází Fabian Kunze.
     
    47
    Domácí celek pokračuje v aktivitě i na startu druhého poločasu. Thuram poslal přihrávku na hranici velkého vápna, ale Zakaria si míč předkopl až ke stoperovi.
     
    48
    Anderson Lucoqui si u rohového praporku skvěle pokryl míč tělem a Matthias Ginter jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Bielefeld.
     
    49
    Christian Gebauer se na polovině hřiště krásně otočil kolem Stefana Lainera a poslal přihrávku na levou stranu. Akce Arminie ale skončila pobídkou do autu.
     
    50
    Hannes Wolf se krásnou individuální akcí prosmýkl do pokutového území a zakončil levačkou. Jeho dělovka prolétla kolem levé tyči a rozvlnila boční síť.
     
    51
    Hostující brankář Ortega se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho pobídka přiletěla na hranici velkého vápna, ale obrana byla připravená.
     
    52
    Borussia hraje trpělivě ze zadních řad a prakticky nepouští soupeře do útoku. Domácí celek si nadále hlídá svůj luxusní náskok.
     
    53
    Bielefeld se dostal do pokutového území, jenže projektil z hranice velkého vápna vytáhl brankář Yann Sommer nad břevno.
     
    54
    Hosté zahrávali svůj první rohový kop v utkání. Centr přiletěl na přední tyč, jenže tam na míč nedosáhl nikdo v oranžovém dresu.
     
    55
    Hannes Wolf si skvěle pokryl míč na polovině hřiště a schytal ostrý faul na kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    56
    Christian Gebauer si naběhl na průnikovou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže prudkou pobídku před ním odkopl do bezpečí domácí obránce.
     
    57
    Denis Zakaria dostal přihrávku na levou stranu, krásně ustál souboj s napadajícím soupeřem a přenesl těžiště hry na stranu pravou.
     
    58
    Domácí mohli přidat svou čtvrtou branku! Wolf vymyslel parádní pobídku na malé vápno, ale dobíhající Thuram míč ve skluzu do branky nedostal!
     
    59
    Další akci hostujícího celku zastavuje útočný faul, kterého se podle hlavního rozhodčího dopustil Andreas Voglsammer.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále sledujeme bojovné utkání. Domácí celek sice má k dobru třígolové vedení, ale hosté se snaží hrát aktivně.
     
    61
    Amos Pieper uklidnil rozehrávku Bielefeldu na vlastní polovině. Zadáci hostujícího celku čekají na větší aktivitu svých spoluhráčů.
     
    62
    Neskutečné! Hosté už se pomalu radovali ze snížení, ale Yann Sommer vytáhl skvělý zákrok! Sám před brankou se zjevil Christian Gebauer, ale Sommer se přesunul a zasáhl!
     
    63
    Marcus Thuram sprintoval za přihrávkou na polovinu soupeře, jenže míč před ním proskákal do zámezí. Vhazovat budou hráči Bielefeldu.
     
    64
    Embolo sklepl míč do pokutového území, kam si naběhl Thuram, jenže jeho rána pravačkou skončila vedle levé tyčky.
     
    65
    Domácí sice dopravili míč do branky, jenže se po rohovém kopu radovat nemohou, jelikož centrovaný míč opustil hrací plochu.
     
    66
    Arminia spěchala vpřed s bleskovým protiútokem, jenže centr z pravé strany srazil do zámezí domácí Denis Zakaria. Hosté budou vhazovat.
     
    67
    Denis Zakaria byl faulován na polovině hostujícího celku a bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    68
    Borussia se usadila na polovině soupeře a bez problémů kontroluje svůj náskok. Fotbalisté domácího mužstva dnes hrají jedno ze svých nejlepších duelů v sezóně.
     
    69
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí celek dvacet minut před koncem potvrzuje své dnešní vítězství! BREEL EMBOLO si naběhl na přihrávku do pokutového území, krásně si míč připravil na pravačku a technickým obstřelem nedal brankáři šanci!
     
    71
    Hosté jsou průběhem dnešního souboje pořádně frustrovaní a nejraději by už byli v šatně. Domácí navíc pokračují v aktivitě při napadání.
     
    72
    Nathan de Medina vhazoval na pravé straně hrací plochy, jenže jeho vysoká pobídka skončila na hlavě domácího obránce Gintera.
     
    73
    Wolf spěchal za průnikovou přihrávkou do pokutového území, ale hostující brankář Ortega se mu položil pod nohy a schoval míč do rukavic.
     
    74
    Ortega vyrazil na hranici velkého vápna, odkud nakopl míč na hranici pokutového území soupeře, kde však kralovali zadáci Borussie.
     
    75
    Denis Zakaria dostal přihrávku na levou stranu pokutového území, kde si míč skvěle přehodil na pravačku, ale technickou střelou trefil obránce.
     
    76
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Alassane Pléa.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Florian Neuhaus, přichází Christoph Kramer.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Valentino Lazaro, přichází Oscar Wendt.
     
    77
    Kramer se hnal vpřed po pravém křídle, jenže na hranici pokutového území se nedokázal zbavit svého strážce. Obrana soupeře se s tím nyní moc nepáře.
     
    78
    Joakim Nilsson si dal pozor na nákop na Hannese Wolfa, skvěle si míč zpracoval hrudníkem a pomohl si zpětnou přihrávkou.
     
    79
    Andreas Voglsammer se z hranice velkého vápna opřel do volného míče, jenže jeho přízemní pokus si brankář Yann Sommer pohlídal.
     
    80
    Bielefeld se usadil na polovině soupeře, jenže kombinace hostujícího celku skončila nepřesnou přihrávkou na levou stranu hrací plochy.
     
    81
    Denis Zakaria chtěl překvapit hostujícího brankáře dloubáčkem z pravé strany. Jeho pokus však prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    82
    Breel Embolo se hnal za přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů v bílém, ke kterému by mohl míč sklepnout.
     
    83
    Nathan de Medina v hlavičkovém souboji na polovině hřiště jen kontroloval let míče do zámezí. Hostující celek bude vhazovat.
     
    84
    Ricu Doan prošel na hranici velkého vápna, kde se nedokázal zbavit obránce a byl o míč připraven. Duel už se pouze dohrává.
     
    85
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Borussia se ještě dočkala páté branky! Příliš mnoho prostoru dostal ALASSANA PLÉA a krásnou technickou střelou o tyč poslal míč do branky!
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Louis Beyer.
     
    87
    Hannes Wolf se opět dostal do pokutového území a vyzkoušel zakončení levou nohou. Ortega jeho projektil vyrazil špičkou kopačky.
     
    88
    Pléa mohl přidat svou druhou branku v dnešním souboji! Zpoza velkého vápna zakončil levačkou, ale Ortega vytáhl skvělý zákrok!
     
    89
    Domácí brankář Yann Sommer poslal nákop na levou stranu, kde se k jeho pobídce nedostal nikdo v bílém dresu domácího mužstva.
     
    90
    Domácí už v závěru utkání kombinují s míčem na kopačkách a soupeři jej prakticky nepůjčují. Ani fotbalisté Bielefeldu rozehrávku domácích neatakují.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Borussia Mönchengladbach poráží Bielefeld vysoko 5:0. Hned v sedmé minutě otevřel skóre Breel Embolo. O necelých deset minut později navíc po centru z levé strany udeřil Thuram. Joakim Nilsson navíc zahrál rukou v pokutovém území a v 19. minutě proměnil penaltu Rámí Binsibajní. Thuram poté mohl přidat ještě jednu branku, ale Ortega jej vychytal. Arminia se po změně stran sice snažila hrát aktivněji, ale svou druhou branku v utkání naopak přidal Thuram. Pět minut před přestávkou pak napsal tečku za dnešním souboje Pléa.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:50:56)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. Embolo (Lainer), 16. Thuram (H. Wolf), 19. Binsibajní (pen.), 69. Embolo (Zakaria), 85. Pléa (Embolo)

    Karty:   37. Lazaro (MNC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:8.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer (86. Beyer), Ginter, Elvedi, Binsibajní – H. Wolf, Zakaria, Neuhaus (76. Kramer), Lazaro (76. Wendt) – Thuram (76. Pléa), Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Beyer, J. Hofmann, Herrmann, Kramer, Jantschke, Pléa, Traoré, Wendt.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – de Medina, Pieper, J. Nilsson, Lucoqui – Okugawa (46. Kunze), Prietl, Maier – Doan, Klos (46. Voglsammer), Gebauer.
    Náhradníci: Linnér – Hartel, Kunze, Laursen, Schipplock, Soukou, Vlap, van der Hoorn, Voglsammer.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Wessel
    bahis siteleri