Benátky n/J – Havířov 1:3 (kon.) | Jihlava – Třebíč 4:5 (1:2 po s.n.) | Vsetín – Slavia 5:0 (kon.)
Kolín – Ústí n/L 5:1 (kon.) | Šumperk – Prostějov 3:4 (1:2 po s.n.) | Kadaň – Sokolov 3:4 (kon.)
Poruba 2011 – Litoměřice 2:3 (kon.) | Přerov – Vrchlabí 3:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:0 (1:0, 4:0, 0:0)
HC Slavia Praha
Středa 06.10.2021, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky prvoligového hokeje. V rámci 8. kola přivítá VHK Robe Vsetín přivítá na svém ledě HC Slavii Praha.
     
    VHK Robe Vsetín

    Vsetín se vrací do domácího prostředí znovu po týdnu, mezitím zajížděl k sobotnímu utkání na led Litoměřic. Na severu Čech nezačali Valaši nejlépe, v první třetině nebyli dostatečně v tempu a ztráceli jednobrankové manko. V prostředním dějství sice vyrovnal svou první trefou ve vsetínském dresu Michal Gago, ale domácí kališníci pak ve třetí části odskočili do dvoubrankového vedení. Kontaktní branku ještě stihl v 57. minutě obstarat Roman Vlach, ale na srovnání navzdory vysoké střelecké převaze už Vsetínští nedosáhli.

    V Litoměřicích poprvé za Vsetín nastoupil lotyšský obránce Aleksandrs Jerofejevs. Marodka vsetínské defenzívy nadále čeká na uzdravení Lukáše Buchty a Jiřího Říhy, jenž na Slavii také působil. V útočných řadách Valaši nadále postrádají Luboše Roba, Adama Zemana a také Juraje Majdana, stále nemůže zasáhnout do hry ani potrestaný Miroslav Indrák.
     
    HC Slavia Praha

    Hokejisté pražské Slavie prožili celkem povedený vstup do letošního soutěžního ročníku. Přemožitele doposud nalezli pouze ve dvou utkáních, když překvapivě padli v Kolíně 3:4 a v sobotu nestačili na domácím ledě při slavnostním utkání jihlavské Dukle, které podlehli vysoko 3:7. Pražany podobně jako Valachy trápí marodka převážně v defenzivních řadách. Proto se rozhodli sešívaní angažovat formou střídavých startů americko-norského obránce Hakona Nilsena, jenž působí v extraligovém Kladně.

    Slavia bude v letošní sezoně spoléhat na vyvážený útok, a že vsadila dobře zatím dokazuje fakt, že hned čtyři z pěti nejproduktivnějších borců dosavadního průběhu soutěže oblékají sešívaný dres. Mimořádně produktivní je trio Tomáš Knotek (6+10), Petr Kafka (4+11) a navrátilec Lukáš Žejdl (6+5). První pětici ligové produktivity pak uzavírá další slávista, ovšem tentokrát obránce Daniel Krejčí (2+8). Před začátkem sezony posílil sešívané také Patrik Machač, kterého si vsetínští fanoušci mohou pamatovat z krátkého hostování na Lapači v úvodu loňské sezony, momentálně však jeho jméno figuruje na marodce. Útok Slavie budí velký respekt, a pokud pomineme poslední utkání s Jihlavou, dokazuje to zatím ve všech zápasech. Slavia vede z ligových týmu v úspěšnosti střelby, když promění přes 13 procent svých pokusů. Výborná je také v přesilovkách, s procentuálním využitím početních výhod na úrovni 36,11 % je nejlepší v lize. Vsetín tak rozhodně nečeká nic jednoduchého.
     
    Ještě před samotným začátkem utkání proběhne slavnostní ceremoniál, během něhož Vsetínští pogratulují k 80. narozeninám Horstu Valáškovi.
     
    Lapačem se nese jednohlasné "Ať žije Valášek!"
     
    David Gába spolu s Radimem Tesaříkem předali legendárnímu trenérovi pamětní dres s číslem 80. Na led přichází gratulovat také Valáškovi svěřenci a nyní trenéři dnešních aktérů Roman Stantien, Jan Srdínko a Jiří Veber. Následovat bude symbolické úvodní buly.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Gába) – Ondračka, Smetana, Štach, Jerofejevs, Hryciow, J. Jenáček – Gago, Jonák, Rob – D. Březina, R. Vlach, Š. Jenáček – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Berger, Vítek.

    HC Slavia Praha: M. Michajlov (Pittr) – Barák, Veber, R. Havel, Nilsen, T. Duda, Mi. Hovorka, Zelingr – P. Kafka, T. Knotek, Kružík – Poletín, Žejdl, Šteiner – R. Všetečka, Vlček, Michnáč – J. Doležal, T. Pšenička, M. Ondráček.

    Rozhodčí: Veselý, Ondráček – Kleprlík, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Vsetínští po levém křídle nahazují do útočného pásma. Před Michajlovem se však Valaši moc neohřáli a své štěstí směrem dopředu zkouší taky hosté.
     
    00:51
    Poletín udržel na modré čáře útočné pásmo pro Slavii. Hosté se tlačí do Málkova brankoviště, z pravého křídla zahrozil Šteiner.
     
    01:31
    Štach vyčkal s rozehrávkou. Dlouhá nepřesná přihrávka přes střední pásmo je vyhodnocena jako zakázané uvolnění a vhazovat se bude po Málkově pravici.
     
    01:43
    Hosté vystřelili hned po vhazování. Všetečkova rána končí v Málkově výstroji.
     
    02:07
    Valaši se probojovali do útočného pásma, ale Kucharczykovu přihrávka z rohu kluziště na Jakuba Jenáčka na modré čáře zablokovala hostující obrana. Slavia dostává puk do střední třetiny.
     
    03:21
    Ondráček byl na hranici vsetínského brankoviště těsně bráněn a nevyšla mu tak plánovaná teč.
     
    04:03
    Do šance na první branku utkání se dostali Vsetínští. Nejprve to byl Gago, koho si v přečíslení pohlídal Havel a nedovolil mu zakončit k levé tyči. Následně střílel z vrcholu pravého kruhu Rob. S tímto pokusem si poradil Michajlov.
     
    04:40
    Domácí se drží před Michajlovem. Hostující brankář však musel nakonec zasahovat až proti střele Březiny z mezikruží, s předchozími pokusy si poradila pečlivá obrana.
     
    05:23
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští otevírají skóre dnešního utkání. RADIM KUCHARCZYK si nejprve s Lubomírem Štachem vyměnil dvě přihrávky podél mantinelu, následně se okolo branky přesunul na levý kruh, odkud vyslal přesnou střelu do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Lubomír Štach.
    05:23 Radim KUCHARCZYK - 1:0
     
    06:11
    Zakázané uvolnění Slavie hru opět přesouvá před hostujícího brankáře.
     
    06:35
    Jonák byl při zakončení v předbrankovém prostoru faulován. Dvouminutový trest za podrážení si odpyká Nilsen.
     
    06:51
    Přesilovková kombinace Vsetína končí střelou mezi Michajlovovy betony. Brankář Slavie zasahuje.
     
    07:10
    Půček byl před brankou těsně bráněn dvěma hráči Slavie, přes které se domácímu forvardovi nepodařilo zakončit. Kotouč proletěl nad horní tyčí a končí za bránou.
     
    07:34
    Smetana svou střelu schoval za clonící hráče. Michajlov i přesto úspěšně zasahuje a hra je přerušena.
     
    08:07
    Pražané již podruhé úspěšně vyhazují směrem k Málkovi. Domácí se nemohou dostat zpět do útočného pásma.
     
    08:30
    Vsetínský útok přerušilo postavení mimo hru. Vyloučený Nilsen se za pět sekund vrátí na led.
     
    08:35
    Hosté v plném počtu.
     
    08:51
    Štachova střela od modré se před brankovištěm zastavila o Vítkovy brusle. Vsetínský útočník puk nezpracoval, nicméně do zakončení se dostal vedle stojící Hořanský. Michajlov se proti pokusu stačil včas přesunout.
     
    09:20
    V další šanci Vsetína se objevil Rob, když se k němu, stejně jako v předchozím případě, příhodně odrazil kotouč. Tentokrát to bylo od Michajlovova betonu a Rob mohl namířit k odkryté levé tyči. Branku však přestřelil.
     
    10:05
    Hosté nebezpečně tečovali puk před Málkem do horních pater branky. S touto situací si domácí poradili a rychle přešli do protiútoku, kde se v individuální akci objevil Jonák. Michajlov si po jeho zakončení nebyl vůbec jistý, kde se kotouč nachází, a s volným pukem v brankovišti mu museli pomoct až spoluhráči.
     
    10:33
    V útočném pásmu se nyní drží hosté. Jejich střely končí na bránících hráčích.
     
    11:03
    Jedné zblokované střely využili domácí k tomu, aby se přesunuli na druhou stranu. Valaši se nebezpečně pohybují okolo slávistického brankoviště.
     
    11:53
    Přečíslení hostů dva na jednoho zakončoval na levém křídle Kafka. Přihrávka mu ale nesedla úplně ideálně a kotouč končí v rohu kluziště.
     
    12:09
    Další střelecký pokus z levého kruhu v podání Kafky už vypadal lépe a Málek proti němu úspěšně zasahuje.
     
    12:45
    Žejdlova střela z mezikruží se zastavila o prvního hráče před ním. Puk převzali Vsetínští a rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    13:26
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Matyáš Zelingr – 2 min., podrážení).
     
    13:41
    Podél modré čáry putoval puk k Ondračkovi. Střelu vsetínského obránce zablokoval Poletín, jenž kotouč posílá na druhou stranu.
     
    13:54
    Vsetínské nahození do pásma končí na zakázaném uvolnění a hra se tak stěhuje zpět před Málka.
     
    14:10
    Domácí měli menší problém uhájit kotouč ve vlastním pásmu před dotěrnými hráči Slavie. Z nepříjemné situace se jim nakonec podařilo vyváznout a celá akce končí střelou do Michajlovovy lapačky.
     
    14:40
    Gago trefil z ostrého úhlu pouze boční síť. Slavia se osvobozuje.
     
    15:14
    Půček získal puk za brankou soupeře a poslal jej na modrou čáru, odkud proběhla další distribuce přihrávek. S finální vsetínskou střelou si Michajlov poradil, problém měl s následnými dorážkami a tlakem do branky, o který se postarali Půček s Klímkem.
     
    15:26
    Hosté v plném počtu. Spolu s návratem Zelingra na led vyzkoušel své střelecké štěstí Štach. Proti jeho pokusu z větší vzdálenosti vytáhl hostující brankář lapačku a puk končí v rohu kluziště.
     
    16:24
    Knotek na levém křídle neobešel Jakuba Jenáčka. Vsetínským se však nepodařilo převzít kontrolu nad pukem a na kotouči jsou v útočném pásmu hosté.
     
    17:20
    Zmatek a přihrávky za hostující brankou se nepozdávaly hráčům Slavie, kteří raději při první vhodné příležitosti vzali kotouč k sobě a lehce jej poslali k pravé tyči, kde Michajlov puk přikryl lapačkou.
     
    18:12
    Domácí byli nuceni založit útok z vlastního pásma. Až před soupeřovu branku se však nedostali.
     
    19:15
    Vítkova střela končí v Michajlovově lapačce, hostující brankář rozehrává.
     
    19:26
    Po zakázaném uvolnění Slavie se domácí dostali k nadějně vypadající střele z pravého kruhu. Jejím autorem byl Rob a kotouč se po jeho pokusu odrazil od bruslí bránícího hráče směrem do branky. Hostující gólman byl však pozorný a se skákajícím pukem si poradil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Vsetínem a Slavií je za námi. Spokojenější můžou do kabin odejít domácí, kteří zásluhou Radima Kucharczyka a jeho přesné rány z šesté minuty vedou 1:0. Také v celém průběhu třetiny se Valaši jevili jako aktivnější celek a vytvořili si více gólových příležitostí. Většina z nich skončila na Michajlovovi v brance Pražanů. Domácí tedy budou do druhé třetiny vstupovat s hubeným náskokem, uvidíme, jak se bude skóre vyvíjet dál.
    Druhá třetina začne cca v 18:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Druhá třetin začala rychlou akci Vsetínských, kdy Jonákovo zakončení z ostrého úhlu prosvištělo brankovištěm. Domácí navíc hrají v signalizované výhodě.
     
    20:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vylučovat se nakonec nebude, protože Valaši využili nepřehledné situace před brankou a TOM ODNRAČKA dostal puk přes rameno stojícího Michajlova až za jeho záda. Asistence: Luboš Rob, Vít Jonák.
    20:46 Tomáš ONDRAČKA - 2:0
     
    21:39
    Vsetínská rozehrávka zpoza Málkovy branky nebyla přesná a na druhé straně kluziště se k puku dostává Slavia.
     
    22:20
    Pražané volí jako cestu do útočného pásma nahození, což se ale neshledalo s úspěchem. Za vlastní brankou přebírají puk Valaši. Hra je nyní plná nepřesností.
     
    24:06
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští vyhráli souboj o kotouč za bránou Slavie a začali kombinovat. Vít Jonák poslal z větší vzdálenosti kotouč na Michajlova a MICHAL GAGO odražený puk následně kolem levé tyče nasměroval za brankovou čáru. Asistence: Vít Jonák, Luboš Rob.
    24:06 Michal GAGO - 3:0
     
    25:28
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je tady další branka vsetínského celku. JAN BERGER tečoval kotouč po střele Aleksandra Jerofejevse nad brankářův pravý beton. Asistence: Aleksandr Jerofejevs.
    25:28 Jan BERGER - 4:0
     
    25:28
    Oddechový čas pro hosty.
     
    25:28
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Martin Michajlov, přichází Michal Pittr.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jakub Jenáček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:26
    Prudká Barákova střela od modré zaduněla o Málkovy betony. Slavia se stále drží v útočném pásmu.
     
    26:57
    Vsetínští se osvobozují se soupeřova sevření. Jejich následný protiútok ale zastavuje ofsajd.
     
    27:32
    Pražané se opět nastěhovali blíže k Málkovi, ale zatím hrají v útočné třetině pouze u mantinelu. Přes bránící hráče se nemohou dostat do přesilovkového rozestavení.
     
    27:58
    Domácí v plném počtu.
     
    28:15
    Vsetínští se po návratu vyloučeného Jenáčka na led okamžitě ozvali a junior Pittr ve slávistické brance si připisuje první větší zákrok v seniorské soutěži.
     
    28:52
    Ondračka sám dovezl kotouč z obranného pásma před Pittra, kde nahrál Jonákovi, jenž se nacházel ve výhodnější pozici. Hostující brankář u levé tyče úspěšně zasahuje.
     
    29:18
    Povedený zákrok si připsal také Málek, když vychytal najíždějícího Knotka. Pokus slávistického útočníka směřoval z levého křídla na bližší tyč.
     
    29:50
    Podobně jako Knotek zakončoval na druhé straně Vlach. Také s jeho střeleckým pokusem si mladý gólman poradil.
     
    30:01
    Kružíkovo nahození od modré čáry usměrňuje Málek vyrážečkou za svou branku.
     
    30:39
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Daniel Klímek vykoukl zpoza obránce, čímž si v mezikruží našel příhodné místo ke střele. Jeho pokus k levé tyči Pittr vykopl přesně na LUBOMÍRA ŠTACHA, který už jen uklidil kotouč do odkryté brány. Asistence: Daniel Klímek.
    30:39 Lubomír ŠTACH - 5:0
     
    31:02
    Smetanovo nahození od modré čáry se zastavila na hokejce domácího útočníka Vítka. Pohotovější ve zpracování puku byl však hostující obránce, který dostává kotouč do bezpečné vzdálenosti.
     
    31:46
    V dobré pozici pro kombinaci byli Rob s Hořanským. Prvně jmenovaný ale neměl kudy poslat kotouč na dobře postaveného Hořanského, a proto zvolil střelu.
     
    32:55
    Do soupeřova brankoviště se natlačili také domácí. Málek musel likvidovat střely Poletína a Doležela. Vystřelil také Hovorka.
     
    33:58
    Vlach střílel bez přípravy po přihrávce Březina zpoza branky. Jeho pokus zastavil Pittrův levý beton, při další podobné příležitosti Vlach promáchl. Následně se k zakončení propracoval i Březina, po jeho střele zvonila pravá tyč.
     
    35:27
    Valaši nyní strávili nějaké čas v útočném pásmu, ale ke střele se nedostali. Naopak Slavia hned po přechodu útočné modré čáry ohrozila Málkovu branku a vyžádala si tak vhazování po jeho pravici.
     
    36:44
    Ondráčkovu střelu z vrcholu pravého kruhu nasměroval Málek hokejkou do ochranné sítě.
     
    37:07
    Domácí úspěšně napadli hostující rozehrávku v útočném pásmu a Půček se vydal sám na gólmana. Pittr proti vsetínskému forvardovi vytáhl lapačku.
     
    37:23
    Po vhazování před Pittrem zůstala hra v útočném pásmu Vsetína. Střela domácího obránce od modré čáry míří nad branku.
     
    37:37
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Adam Hořanský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:59
    Žejdlova přihrávka zpoza branka na Poletína u pravé tyče nebyla přesná a Valaši vyhazují.
     
    38:15
    Slavia už je zpět v útočném pásmu a domácí brankář likviduje pokus vyslaný z levého kruhu na bližší tyč.
     
    38:37
    Hostující kombinace proběhla v blízkosti modré čáry a svou ránu vyslal směrem k vsetínské brance z vrcholu pravého kruhu Vlček. Střela nebyla úplně přesná, mířila vedle levé tyče mimo branku, Málek i přesto raději zasáhl a ukrývá puk v lapačce.
     
    39:23
    Kucharczyk byl při vyvážení puku po pravém křídle těsně bráněn, i tak ale zkusil zakončit mezi Pittrovy betony.
     
    39:37
    Domácí v plném počtu.
     
    39:58
    Druhá třetina se dohraje za brankou gólmana Málka, kde už si domácí pouze přihrávají.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Valaši ve druhém dějství přidali hned čtyři branky, což vyústilo v jednoznačné skóre 5:0 po druhé třetině. Hned v první minutě této části zápasu se po přihrávkách Luboše Roba a Víta Jonáka trefil Tom Ondračka. Stejná dvojice nahrávačů měla prsty také v další vsetínské trefě, která přišla v 25. minutě, kdy právě Jonákův pokus dorážel do branky Michal Gago. Slávisté nedostali moc času k tomu, aby se z rychlých gólů vzpamatovali, protože hned v další minutě přišla teč nad pravý beton, o kterou se postaral Jan Berger. Čtvrtá přesná rána Vsetína donutila hostujícího trenéra k vybrání oddechového času a taky k výměně gólmana. Místo Martina Michajlova zaujal osmnáctiletý junior Michal Pitr, který tak odchytal své první minuty v seniorské soutěži. Také on však do konce druhé třetiny inkasoval. Pokus Daniela Klímka totiž vykopl pouze k Lubomíru Štachovi, jenž zakončil k odkryté levé tyči. Hosté měli šanci na snížení ve dvou přesilových hrách, ale recept na Málka zatím nenašli.
    Třetí třetina začne cca v 19:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Rob s Jonákem se hned po úvodním vhazování přestěhovali za útočnou modrou čáru. Tam nejprve Roba odzbrojil Nilsen, následně přes slávistického beka neprošel ani Jonák.
     
    40:44
    V útoku už jsou také hosté. Střela z vrcholu pravého kruhu letí mimo branku.
     
    40:59
    Po Březinově přihrávce od mantinelu se v mezikruží napřáhl Šimon Jenáček. Kotouč po jeho střele končí v Pittrově výstroji.
     
    42:24
    Po pravém křídle si do útoku nabruslil Pšenička a z kruhu vyslal střelu přes obránce. Málek byl připraven a u levé tyče zakročil betonem.
     
    43:15
    Havlovu střelu vytěsnil Málek před sebe a další zákrok už přidat nemusel, jelikož pokus z pravého kruhu zablokovali jeho spoluhráči, kteří také vyslali do brejku Šimona Jenáčka. Ten jel vstříc gólmanovi úplně sám, ale úspěšněji z tohoto souboje vyšel Pittr, který si Jenáčkovo zakončení po ledě pohlídal.
     
    43:28
    Od modré čáry střílel Jakub Jenáček. Jeho pokus směřovaný pod horní tyč má hostující brankář v lapačce.
     
    44:31
    Pittr rozehrává zpoza vlastní branky přímo do chumlu hráčů u mantinelu. Tam se puku chopili domácí.
     
    45:12
    Berger nevyzrál na Havla a zakončení z mezikruží mu tak bylo zapovězeno. Naopak hostující obránci ve vlastním pásmu zakládají útočnou akci.
     
    46:16
    Rob zkusil zakončení z bezprostřední blízkosti. Jeho pokus nebyl přesný, stejně tak neuspěl s dorážkou od pravé tyče Gago.
     
    46:54
    Dalším pokusem, tentokrát z pravého kruhu, Gago přestřelil. Puk končí na zadním mantinelu.
     
    47:22
    Málek měl velké problémy s přesunem k levé tyči. Vsetínskému brankáři hrálo do karet nepřesné zakončení Všetečky, které skončilo na boční síti.
     
    Dnešní utkání sleduje 2540 diváků.
     
    48:28
    Pšeničkovu střelu z mezikruží vyrazil Málek před sebe. Vsetínští dostávají puk mezi modré čáry.
     
    49:09
    Hořanský zakončoval v pádu, přesto jeho pokus doklouzal až k Pittrovi. Berger se ještě snažil o dorážku, ale hostující brankář byl v modrém půlkruhu rychlejší a kotouč přikryl.
     
    50:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Adam Hořanský – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:19
    Valaši půjdou do tří. Sudí signalizuje další vyloučení a Pittr už je na střídačce.
     
    50:26
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Roman Půček – 2 min., sekání).
     
    50:47
    Slavia se zakončením nespěchala. Kafkovu střelu z vrcholu levého kruhu ukrývá Málek v lapačce.
     
    50:58
    Štachovi se nepodařilo vyhodit podél mantinelu. Slavia může pokračovat v kombinaci.
     
    51:14
    Hosté stáhli své rozestavení až těsně k brankovišti. Ondráčkovu střelu má domácí gólman pod kontrolou.
     
    52:00
    Pražané střílí ze všech pozic. Nilsen trefuje boční síť, jeho spoluhráče vychytal Málek.
     
    52:26
    Vsetínští jsou v plném počtu. Oslabení ve třech proti pěti přečkali. Slavia se však stále drží v útoku.
     
    53:52
    Klímek prokličkoval mezi třemi hráči soupeře a dostával se do zakončení, které mu vypíchnutím puku vyfoukl obránce Havel.
     
    53:59
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Václav Veber – 2 min., sevření puku rukou).
     
    54:39
    Rob střelou z vrcholu pravého kruhu trefuje bránícího Havla.
     
    54:57
    Slavia po menších peripetiích v obranném pásmu vyhazuje. Valaši jsou však rychle zpět na značkách.
     
    55:20
    Vsetínská střela z levého křídla končí za brankou. Hosté se opět osvobozují.
     
    55:44
    Půček obešel dva bránící hráče, ale na Pittra si nepřišel. Hostující gólman jeho střelu z úhlu u pravé tyče dobře vykryl. Hra je přerušena a bude se vhazovat po Pittrově pravici. Do konce Veberova trestu zbývá 14 sekund.
     
    55:59
    Hosté v plném počtu.
     
    56:07
    Slavia neváhala a hned po návratu svého obránce na led se vydala do útoku. Ofenzivní akci hostů zastavilo až postavení mimo hru.
     
    56:25
    Vsetínský brankář měl velké štěstí. Všetečkovi totiž vypíchl kotouč jeden z domácích obránců a Málek se chtěl natáhnout a poslat puk dál od své branky. V nepřehledné situaci se však dobře zorientoval Kružík, kterému se v dobré pozici nepovedlo dostat puk přes gólmanovo pravé rameno.
     
    58:14
    Šteinerovu střelu z mezikruží k levé tyči má Málek ve své moci. Číhající Ondráček se k dorážce nedostal.
     
    59:30
    Slavia se neustále tlačí do brankoviště a chce Málkovi za každou cenu sebrat čisté konto.
     
    59:57
    V dnešním utkání už se nic nestane. Doležalovi sebral puk na útočné modré čáře Jerofejevs a stráží jej v rohu kluziště.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina žádný gól nepřinesla, šance na vstřelení branky ale byly k vidění na obou stranách. Slávisté zahrozili hlavně v dvojnásobné početní výhodě, která jim přidala na sebevědomí, což se projevilo také na jejich následné hře. V posledních minutách totiž hosté často okupovali útočnou třetinu a snažili se Málkovi vzít čisté konto.
    Domácí v čele právě s Jakubem Málkem si nyní užívají zaslouženou děkovačku a já se s vámi ze vsetínského Lapače loučím. Přeji příjemný zbytek středečního večera. (20:01:48)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 6. Kucharczyk (Štach), 21. Ondračka (Rob, Jonák), 25. Gago (Jonák, Rob), 26. Berger (Jerofejevs), 31. Štach (Klímek)


    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Gába) – Ondračka, Smetana, Štach, Jerofejevs, Hryciow, J. Jenáček – Gago, Jonák, Rob – D. Březina, R. Vlach, Š. Jenáček – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Berger, Vítek.
    HC Slavia Praha: M. Michajlov (26. Pittr) – Barák, Veber, R. Havel, Nilsen, T. Duda, Mikuláš Hovorka, Zelingr – P. Kafka, T. Knotek, Kružík – Poletín, Žejdl, Šteiner – R. Všetečka, Vlček, Michnáč – J. Doležal, T. Pšenička, M. Ondráček.

    Rozhodčí: Veselý, Ondráček – Kleprlík, Komínek

    Diváci: 2540
    bahis siteleri