Rouen – Salzburg 3:0 (kon.)
konec
Les Dragons de Rouen
3:0 (0:0, 1:0, 2:0) Stav série: 1:0
EC Red Bull Salzburg
Středa 17.11.2021, 19:30 • Île Lacroix, Rouen • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:55:54)
     
    Hokejisté francouzského Rouenu skvěle nakročili k postupu do čtvrtfinále, neboť v domácí hale porazili mírně favorizovaný Salzburg 3:0.

    Zápas začal pozvolna, v první polovině utkání se nic zajímavého nestalo, k vidění dokonce nebylo ani žádné vyloučení. Skóre se poprvé pohnulo až ve 37. minutě, kdy David Gilbert dojel volný puk před bránou a poslal jej za Tolvanena. Ještě lépe si domácí mužstvo vedlo v závěrečné dvacetiminutovce, v níž úřadoval hlavně Rolands Vigners. Třicetiletý Lotyš vstřelil dva góly v rozmezí 52. a 56. minuty, druhou trefu přidal dokonce v oslabení.

    Odveta je na programu příští středu. Na Salzburg čeká na domácím stadiónu velmi těžký úkol, lze očekávat, že Rouen bude hrát hodně defenzivně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Domácí gólman Matija Pintarič předvedl výborný zákrok proti Thomasi Rafflovi, čímž nejspíše pojistil čisté konto. Počkal si na bekhendový pokus soka a schoval jej v lapačce.
     
    59:13
    Jan-Mikael Järvinen jel společně s Baltramem proti třem protihráčům. Odvážný krok neskončil úspěchem, střelu prvního jmenovaného zápěstím zblokoval Yeo.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:46
    V defenzivě odvedl svou práci Florian Chakiachvili. Počkal si na kličku Petera Schneidera a touš mu vypíchl čistým způsobem.
     
    58:22
    Z poměrně velké vzdálenosti střílel Enzo Cantagallo. Pokusem od levého mantinelu byl k úspěchu daleko, bránu minul výrazně.
     
    57:40
    Dlouhou kombinační akci zakončil Jordan Hervé tvrdým projektilem z pravého kruhu. Střeleckou listinu nerozšířil, bránící Zundel zvedl puk do ochranné sítě.
     
    57:13
    Dění pokračuje v útočném pásmu Rouenu. Marně zkoušel vyhodit Brennan, stejně tak Schreier, oba tyto slabé pokusy zastavil na modré Dorion.
     
    56:44
    Hokejisté v černých dresech jsou při chuti a fanoušci chtějí další góly. Obránce Sacha Guimond ránou od modré o kousek přestřelil.
     
    56:25
    Salzburg vstupoval do utkání v roli mírného favorita, ale své kvality na ledě neprodal. V odvetě bude mít co dělat, pokud chce pomýšlet na postup mezi nejlepších osm.
    55:42 Rolands VIGNERS - 3:0
     
    55:42
    Rouen právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, Rouen přidává gól v oslabení! Nabuzený ROLANDS VIGNERS vstřelil druhou trefu v utkání, když odstavil od kotouče váhajícího LoVerdeho a na malém prostoru vymíchal i Tolvanena, forhendová klička neměla chybu. Bez asistence.
     
    55:14
    Alespoň jedna střela přeci jen přišla. Z pravého kruhu střílel křídelník Florian Baltram, Pintarič vykopl černou gumu pravým betonem do rohu kluziště.
     
    54:47
    A další úspěšné vyhození. Postaral se o něj Mark Flood, Pallestrang na modré natahoval za kotoučem hokejku bez úspěchu.
     
    54:24
    Úvod zvládli domácí na jedničku. Andrew Johnston vyhrál buly na Chakiachviliho, který bez rozmýšlení odpálil touš přes všechny čáry.
     
    53:47
    Premiérová početní převaha čeká i na Salzburg. Vyloučeným hráčem se stal Enzo Cantagallo, který u levého mantinelu lehce přidržel Raffla, rozhodčím takový kontakt stačil.
     
    53:11
    Hosté nebyli daleko od snížení. Střílená nahrávka Schneidera projela brankovištěm a Wukovitsovi nechybělo moc, aby na něj dosáhl a usměrnil ho do prázdné brány.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. Gilbert (Johnston, Nesa), 53. Vigners (Lampérier, Dorion), 56. Vigners


    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Duquenne) – Yeo, Flood, Chakiachvili, Cantagallo, Guimond, Dorion, Salve – Lampérier, Tessier, Bedin – Gilbert, Johnston, Nesa – Hervé, Caron, Vigners – Guerif, Reynaud, Tomasino – Perret.
    EC Red Bull Salzburg: Tolvanen (Bugl) – Heinrich, LoVerde, Pallestrang, Brennan, Schreier, Zündel, Wimmer – Baltram, Nissner, Harnisch – Raffl, Järvinen, Schneider – Borzecki, Wukowits, Loney – Maier, Thaler, Huber.

    Rozhodčí: Kopitz (GER), Schukies (GER) – Constantineau (FRA), Goncalves (FRA)

    Diváci: 3 279
    Středa 24.11.2021
    Salzburg - Rouen 3:1

    Branky a nahrávky: 16. Raffl (Järvinen, Pallestrang), 36. Raffl (Kanzig, Heinrich), 50. Järvinen (Raffl, Schreier) – 55. Vigners (Yeo, Caron)

    Rouen 1 1 Salzburg
    #1 Středa 17.11.2021 • 19:30
    Rouen - Salzburg 3:0
    #2 Středa 24.11.2021 • 20:20
    Salzburg - Rouen 3:1
    ocianews.com