Rouen – Salzburg 3:0 (kon.)
konec
Les Dragons de Rouen
3:0 (0:0, 1:0, 2:0) Stav série: 1:0
EC Red Bull Salzburg
Středa 17.11.2021, 19:30 • Île Lacroix, Rouen • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování osmifinále play-off Ligy mistrů, u prvního zápasu mezi týmy Les Dragons de Rouen a EC Red Bull Salzburg.
     
    Les Dragons de Rouen

    Francouzský celek proklouzl do vyřazovací fáze z druhé příčky, když za sebou nechal Donbass a Rungsted, přičemž se ziskem deseti bodů nestačil pouze na Klagenfurt, ten získal ještě o tři body více. Svěřencům kouče Lhenryho se poměrně dobře daří i v domácí soutěži, kde okupují čtvrtou příčku, ve dvanácti utkáních vybojovali sedmadvacet bodů, na vedoucí Grenoble ztrácí bodů dvanáct.
     
    EC Red Bull Salzburg

    Rakouský Salzburg opanoval skupinu H. V posledním utkání svedl přímou bitvu o skupinové prvenství, v aréně Bolzana zvítězil v dramatickém střetnutí těsně 4:3 po prodloužení gólem obránce Brennana. Na ligové scéně McIlvaneho družina potvrzuje ambice na titul, je třetí s odstupem sedmi bodů na vedoucí HK Olimpiji ze Slovinska a dva body ztrácí na maďarský Fehérvár AV19.
     
    Úvodní sestavy:

    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Duquenne) – Yeo, Flood, Chakiachvili, Cantagallo, Guimond, Dorion, Salve – Lampérier, Tessier, Bedin – Gilbert, Johnston, Nesa – Hervé, Caron, Vigners – Guerif, Reynaud, Tomasino – Perret.

    EC Red Bull Salzburg: Tolvanen (Bugl) – Heinrich, LoVerde, Pallestrang, Brennan, Schreier, Zündel, Wimmer – Baltram, Nissner, Harnisch – Raffl, Järvinen, Schneider – Borzecki, Wukowits, Loney – Maier, Thaler, Huber.

    Rozhodčí: Kopitz (GER), Schukies (GER) – Constantineau (FRA), Goncalves (FRA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Rouenem a Salzburgem právě začal. Na úvodním buly uspěl domácí centr Kelsey Tessier, útočit tak může francouzský celek.
     
    00:32
    Na první zákrok si Atte Tolvanen ještě počká. Práci za něj totiž odvedl Dominique Heinrich, když zblokoval nahození Flooda od modré.
     
    01:09
    Na druhou stranu vystartovali hosté. Od levého mantinelu nahazoval na teč Vincent LoVerde, Peter Schneider položil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    01:47
    Zatím se potvrzuje, že bychom měli sledovat vyrovnané střetnutí. Akce střídá akci a hra se přelévá ze strany na stranu. Ránu Guimonda ztečoval Zündel do ochranné sítě.
     
    02:20
    Alespoň do středního pásma dovezl kotouč Ty Loney. Za útočnou modrou již dojet nestihl, tvrdým hitem ho totiž atakoval Dorion.
     
    02:52
    Proti přesile srdnatě bojoval Jakub Borzecki. Devatenáctiletý Němec dostal puk na modrou, kde byl v nápřahu Lukas Chreier, avšak vysoko přestřelil.
     
    03:18
    Hru zklidnil Alexander Pallestrang. Pod tlakem protihráče ujel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání formací.
     
    03:49
    Matija Pintarič musel tasit lapačku proti střele, kterou na něj vyprodukoval Thomas Raffl. Slovinský gólman si poradil bez problémů.
     
    04:22
    Další zákrok pro Pintariče. Tentokráte ještě o něco jednodušší, protože nahození od levého mantinelu před bránou nikdo netečoval.
     
    04:40
    Jen zřídka zatím odchází ke přerušení, zápas tedy plyne rychlým tempem. Peter Schneider řešil přečíslení tři na dva nepřesným pasem na Järvinena.
     
    05:15
    Ofenzivu podpořil T. J. Brennan. Americký zadák si klepl o nahrávku mezi kruhy, avšak Borzecki reagoval pozdě a spoluhráči přihrál za brusle.
     
    05:36
    Za branku vystartoval vypomoci s rozehrávkou Atte Tolvanen. Bez problémů přenesl hru na Zündela, byť jej nepříjemně atakoval Hervé.
     
    06:12
    Forčekující Loney donutil k zaváhání Carona. Volný puk sebral Wukovits, Dorion se ovšem jeho kličkou obelstít nenechal.
     
    06:33
    Oskar Maier naznačil nahrávku, aby nakonec zkusil Pintariče překvapit střelou zápěstím z úhlu. Neuspěl, slovinský brankář byl v pozoru.
     
    07:08
    Rychlý přechod přes útočnou modrou čáru, ale pak zkažená přihrávka, jejíž autorem byl Vigners. Našel pouze hokejku protihráče.
     
    07:46
    Yoan Salve neměl komu dopředu, proto ujel za vlastní bránu. Zde počkal na vystřídání a rozjel novou útočnou akci přes Tomasina.
     
    08:23
    Velkou rychlost nabral po levém mantinelu Theo Gueurif. Marně jej stíhal Heinrich, ale za spoluhráče zaskočil LoVerde, ten soka odstavil.
     
    08:54
    Útočit nezapomněli ani hosté. Dobrou práci odvedl Baltram, jenž z levého kruhu nabil na střed Nissnera, Pintarič schytal pukem do výstroje.
     
    09:07
    Zasahovat musel rovněž Atte Tolvanen. Povyjel proti Yeovi, od nějž správě očekával zakončení, včas vykopl levý beton.
     
    09:46
    Proti početní převaze byl Tom Harnisch bez šance. Bojoval statečně, ale Mark Flood ve finále vydoloval kotouč z pod jeho brusle.
     
    10:29
    Nadále platí, že k přerušení hry dochází minimálně. Obtočit soupeřovu brány a zasunout touš k bližší tyči zkusil Baltram, narazil ale na beton brankáře.
     
    10:50
    Mezi tři tyče vystřelil i Peter Schneider. Z pravého kruhu mířil do protějšího horního růžku, Pintarič včas vystrčil vyrážečku.
     
    11:12
    Domácí ujížděli do brejku, jenže doplatili na nepřesnost ve středním pásmu. S pasem na brusle si Kelsey Tessier poradit nedokázal.
     
    11:54
    Středem zkusil štěstí Joris Bedin. V odvážné akce málem i zakončil, v poslední chvíli jej lehkým postrčením rozhodil Heinrich, takže střela postrádala přesnost.
     
    12:26
    Defenzivní činnosti si splnil LoVerde na jedničku. Nabral stejnou rychlost, jako útočník Lampérier, toho pak přišpendlil na mantinel a tím zabránil šanci.
     
    12:44
    Zajímavá myšlenka Heinricha, jenž dlouhou nahrávkou hledal Hubera. Těsně před ním zasáhl svou nataženou hokejkou Flood.
     
    13:13
    Hokejisté si mohou konečně odpočinout, protože po nahození Pallestranga a bloku Gilberta skončil puk na domácí střídačce. Komerční přestávka.
     
    13:37
    Nissner zvládl buly v útočném pásmu proti Johnstonovi vítězně. Puk posunul za sebe na Brennana, který bez váhání nahodil do útočné třetiny.
     
    14:12
    Dlouho si Salzburg pobytu v útočném pásmu neužil. Thomas Raffl totiž v rychlostním souboji nestačil na Chakiachviliho, jenž vyhodil po mantinelu do bezpečí.
     
    14:34
    Sám nahodil a sám si pro kotouč za bránu dojel. Vincent Nesa ovšem nic dalšího nevymyslel, protože ho čistým způsobem zbavil hracího předmětu Järvinen.
     
    15:01
    Finský centr druhé formace Salzburgu Jan-Mikael Järvinen rozjel po levém mantinelu Schneidera. Bývalý útočník brněnské Komety byl zdvojen, o puk přišel.
     
    15:44
    Elitní formace Rouena obsadila útočné pásmo, ale nevystřelila. Loic Lampérier ještě zbytečně hledal Tessiera, tomu podjel puk pod hokejkou.
     
    16:11
    Baltram si myslel, že Bedin vyhodil až do ochranné sítě, ale neměl pravdu, puk trefil tvrzené sklo. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    16:43
    Joel Caron udělal před útočnou modrou čáru jednu kličku navíc, čímž rozhodil Hervého, ten spoluhráče vystavil postavení mimo hru.
     
    17:12
    Parádní hit předvedl Alexander Pallestrang. Domácí fanoušci podle očekávání požadovali vyloučení, ale tento zákrok na Gilberta nešlo trestat.
     
    17:41
    Enzo Cantagallo vyhodil takovým způsobem, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Nahodil totiž směrem, kde měl kolegu Nesu, který puk lehce tečoval.
     
    18:23
    Moc střeleckých pokusů na bránu k vidění zatím není. Další nepřidal ani Jan-Mikael Järvinen, z otočky minul prostor u levé tyče.
     
    18:47
    V aktivní hře pokračovala i třetí útoční lajna Salzburgu. Borzecki našel mezi kruhy Wukovitse, jenž ze zápěstí zamířil zhruba o metr nad.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Doposud musel zasahovat Tolvanen jen jednou a druhý zákrok mu nadělal velké starosti! Nahození Guimonda totiž tečoval Nesa, gólman v poslední chvíli vytáhl vyrážečku a zabránil gólu.
     
    19:46
    A zachytal si rovněž Matija Pintarič. Řešil ale o poznání snazší situaci, z velkého úhlu lapil pokus Loneyho bez problémů do lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 3 – 6.
     
    Svižná první třetina mezi Rouenem a Salzburgem je minulostí. Branka k vidění nebyla, ale není divu, protože oba celky dohromady vystřelily na bránu pouze devětkrát. O něco více ze hry měli hosté, ale Pintarič žádnou složitější situaci ještě řešit nemusel, na rozdíl od jeho protějška Tolvanena, jenž v závěru úvodního dějství skvěle zareagoval na Nesou tečované nahození od modré čáry.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dvacetiminutovka je v plném proudu. Na buly tentokráte uspěl Wukovits, tedy útočník Salzburgu. Hraje Schreier.
     
    20:46
    Jakub Borzecki nezvládl najet do pozice, z níž by mohl vypálit. Nahodil ještě ze středního pásma, i tak minul prostor brány.
     
    21:16
    Velkou příležitostí pohrdl Florian Baltram. Od pravého mantinelu si sjel až do levého kruhu, zápěstím ovšem Pintariče pod rukou neprostřelil.
     
    21:50
    Na druhé straně zahrozil Andrew Johnson. Vystřelil ze středu přes obránce, ale Tolvanen kotouč viděl a zapsal jistý zákrok.
     
    22:31
    Peter Schneider tvrdě najel do Gilberta, jehož poslal k ledu, ale podle názoru rozhodčích povoleném způsobem, k vyloučení nedochází.
     
    22:47
    Hostující brána vypadla ze svého postavení poté, co do ní narazil Vincent Nesa. Vhazování proto proběhne ve středním pásmu.
     
    23:03
    Vincent Nesa opět v akci. Obkroužil soupeřovu svatyni a střílel z otočky z levého kruhu, Atte Tolvanen zasáhl levým betonem.
     
    23:50
    Caron si vyměnil touš s Hervém a postupoval směr útočné pásmo. Dojel do něj, ale přes Schreiera nic zajímavého vymyslet nedokázal.
     
    24:36
    Stále platí, že marně čekáme na první velkou příležitost střetnutí. Oba celky hrají opatrně, neboť si jsou vědomi, že každá chyba může rozhodovat.
     
    24:57
    Z ostrého úhlu pálil Ty Loney. Na připraveného Pintariče nevyzrál, Slovinec lapačkou vytěsnil touš nad břevno.
     
    25:27
    Rozhodčí neodpískal zakázané uvolnění, protože vyhození Doriona lehce tečoval Hervé. Zündel měl posléze co dělat, aby udržel na zádech Vignerse.
     
    25:50
    Icing tentokráte jasný, a to způsobený hostující řadou. Baltram neměl žádnou šanci dosáhnout na dlouhou přihrávku LoVerdeho.
     
    26:23
    Zpoza brány nahrával Nissner mezi kruhy Harnischovi. Jenže na bekhend, jímž levé křídlo zvedlo černou gumu příliš vysoko.
     
    26:42
    Rychlý přechod středního pásma a svižný projektil z hokejky Dominiquea Heinricha. Avšak přímo do středu brány, takže Pintarič měl snadnou práci.
     
    27:14
    Domácí vyvinuli velký tlak na soupeře, ale až ke střeleckému pokusu tato skutečnost nevedla. Lampérier přestřelil.
     
    27:50
    Na druhou stranu vystartoval Peter Schneider. Marně jej stíhal Yeo a rakouský útočník pak pálil z pravého kruhu, na Pintariče nevyzrál.
     
    28:25
    Dorion mohl a nejspíše i měl střílet. Zvolil však nahrávku na Tessiera, jenž z velkého úhlu rozvlnil pouze boční síť.
     
    28:49
    Matija Pintarič nic neviděl a měl velké štěstí, že ho Tim Harnisch trefil do výstroje. Vhazování proběhne po brankářově pravici.
     
    29:17
    Atte Tolvanen na rozdíl od protihráče viděl velmi dobře. S nahozením Flooda tak neměl větší problémy a bez problémů ho schoval v lapačce.
     
    29:36
    Dokonce přes dva obránce střílel David Gilbert. Zápěstím mířil do horního růžku, Atte Tolvanen předvedl povedený zákrok vyrážečkou.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. V zápase mezi Rouenem a Salzburgem stále marně čekáme na úvodní gól, jež by mohl dost napovědět o dalším průběhu.
     
    30:34
    Vincent Nesa objel soupeřovu bránu a skončil u levého mantinelu. Neměl komu nahrát, proto nahodil, trefil před sebou stojícího Pallestranga.
     
    31:20
    Rozehrávku Brennana vystihl Theo Gueurif. Od levého mantinelu se chtěl natlačit před bránu, ale výborně zapracoval Wimmer, tělem jej odstavil.
     
    31:42
    Maierovi odpískáno postavení v brankovišti. Nebezpečně najel do Pintariče, jehož dokonce srazil k zemi. Ale nevylučuje se.
     
    32:07
    Hosté ztratili útočné pásmo z důvodu nedomluvy mezi Baltramem a Heinrichem. Druhý jmenovaný vyjel skoro až do obranné třetiny.
     
    32:44
    Nahrávka po mantinelu nebyla špatným řešením. Heinrich pak vystřelil z pravého kruhu, rána beka rozezvučela mantinel za bránou.
     
    33:01
    Peter Schneider zvedl hlavu a před brankou hledal najíždějícího Thomase Raffa. Ani na dlouhou hokejku nezvládl zakončit, puk projel mimo jeho dosah.
     
    33:12
    První vyloučení, a to rovnou na obou stranách. Po přerušení hry totiž došlo k potyčce mezi Chakiachvilim a Schneiderem, oba dostali dvě minuty za krosček.
     
    34:09
    Zády k bráně Gilbert nevystřelil, nicméně bekhendem nahrál Lampérierovi. Tomu střela nevyšla, bránu minul o několik metrů.
     
    34:33
    Nesa ztratil rychlost, ale skvěle celou situaci vyřešil, když našel Gilberta, jeho nepříjemné zakončení vytěsnil Tolvanen pravým betonem.
     
    35:15
    Těžký zákrok i pro Pintariče. Výborně zmenšil střelecký úhel Johnstonovi a vyrážečkou odrazil jeh projektil nad bránu.
     
    35:31
    Oba celky už hrají v plném počtu. Od modré čáry zkusil prolomit bezbrankový stav Flood, Tolvanen schoval černou gumu v lapačce.
     
    36:04
    Zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Matiju Pintariče. Bedin pod tlakem zkusil najít Tessiera, ale pas vyslal příliš prudký a dlouhý.
     
    36:32
    Výborná defenzivní hra v podání Heinricha. Vystavil stopku rozjetému Johnstonovi, jenž neuspěl ani odvážnou otočkou kolem protihráče.
     
    36:58
    Rouen právě vstřelil branku!
    Střelecké mlčení prolomil DAVID GILBERT! Třicetiletý Kanaďan byl nejrychleji u gólmanem vyražené střely Johnstona a forhendem vypálil z bezprostřední blízkosti mimo dosah Tolvanena. Asistence: Andrew Johnston a Vincent Nesa.
    36:58 David GILBERT - 1:0
     
    37:34
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Kilian Zündel. Jeho nahození nebylo vůbec marně, ale Pintarič jej schoval v lapačce.
     
    38:15
    za vlastní bránou zastavil nahození Doriona obránce Schreier. Pěknou stahovačkou vyřadil ze hry forčekujícího Vignerse a rozvinul akci na Loneyho.
     
    38:47
    Výbornou práci odvedl v útočném pásmu Jakub Borzecki, jenže nahrávka na modrou mu nevyšla, protože Guimond povyjel blíže bráně, a proto na touš nedosáhl.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Atte Tolvanen raději přerušil hru. Bez problémů schoval do lapačky vysoký oblouček Carona, nicméně dotírající Hervé mu znemožnil vyklepání puku.
     
    39:46
    Domácí vstřelený gól pořádně nakopl. V levém kruhu si našel prostor na střelu Vincent Nusa, křižnou střelu poslal těsně vedle tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 16.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla první změnu ve skóre. Gól vstřelili domácí hokejisté, jmenovitě David Gilbert, který před bránou dojel nejrychleji vyraženou střelu Johnstona a puk pohotově uklidil do sítě. K vidění je vyrovnané utkání a vstřelený gól by jej mohl ještě více rozproudit, protože favorizovaný Salzburg určitě nebude chtít do domácí odvety vstupovat s porážkou z prvního měření sil.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Po Järvinenem vyhraném buly hosté okamžitě obsadili útočné pásmo s jasným cílem vyrovnat.
     
    40:44
    Matija Pintarič zatím zasahovat nemusel. Práci za něj odvedl Cantagallo, tento obránce schytal střelu Raffla do chráněných míst.
     
    41:19
    Florian Chakiachvili udržel puk v útočném pásmu a nahodil od pravého mantinelu. Johnston tečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    41:55
    Za dlouhou nahrávkou Pallestranga musel Peter Schneider pořádně zabrat. Zvládl to a před Nesou odpálil černou gumu do bezpečí.
     
    42:24
    S pomalu letícím pokusem Brennana od modré čáry si domácí gólman poradil bez větších problémů, levým betonem vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    42:54
    Na druhé straně přerušil hru Atte Tolvanen. Šel do pokleku proti tvrdému pokusu Gilberta, hrací předmět udržel ve výstroji.
     
    43:20
    První přesilovou hru si zahraje domácí Rouen. Na trestnou lavici odjel centr čtvrté útočné formace Salzburgu Lucas Thaler za vražení na mantinel.
     
    43:41
    Těžkou přihrávku Florian Chakiachvili sice zpracoval, ale až modrou čárou. Toho si všiml i rozhodčí, jenž odpískal postavení mimo hru.
     
    44:23
    Domácí získali pevné postavení v útočné třetině. Po sérii nahrávek střílel z levého kruhu Kelsey Tessier, křižným pokusem minul prostor u vzdálenější tyče.
     
    44:55
    O poznání tvrdší rána Tessiera, opět z levého kruhu. Atte Tolvanen se ovšem výborně přesunul k tyči a střelu pod břevno vyhlavičkoval maskou.
     
    45:25
    Domácí hokejisté zvládli hru ve čtyřech bez větších problémů. Lucas Thaler naskočil na led, ale dlouho tam nepobyl, ihned pustil do hry Nissnera.
     
    45:47
    Hokejisté v bílých dresech navštívili útočné pásmo, leč jen na okamžik. Výborně totiž zapracoval Perret a tělo vtlačil před Maiera.
     
    46:08
    Rouen podnikl rychlý protiútok. Nahození Reynauda zastavil za bránou soupeře Tomasino, kličkou proti Huberovi neuspěl.
     
    46:36
    Na ledě skončil Salvé a fanoušci požadovali další přesilovou hru. Neúspěšně, Philipp Wimmer si počínal povoleným způsobem.
     
    47:14
    Thomas Raffl ztratil kotouč ve středním pásmu a hru okamžitě otočil Theo Gueurif. Střílel zápěstím přes Pallestranga, touš nasměroval těsně nad břevno.
     
    47:42
    Hru, alespoň na okamžik, zklidnil Atte Tolvanen. Levým betonem vyrazil střelu Lampériera, vyrážečkou si pak stáhl černou gumu pod lapačku.
     
    48:03
    Obranná dvojice Flood, Yeo nikam nespěchala. Několikrát si vzájemně puk vyměnila, načež první jmenovaný vyhodil obloučkem do střední třetiny.
     
    48:40
    Není to poprvé, co klec Salzburgu vypadla ze svého postavení. Nissner do ní nešikovně zacouval a měl štěstí, že nevyfasoval dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    49:11
    Perret dlouhou nahrávkou napříč kluzištěm našel u útočné modré čáry Baltrama. Ten krátce po jejím přejetí střílel příklepem, bránu vysoko přestřelil.
     
    49:30
    Situaci dva na dva řešil Tessier nahrávkou na Lampériera, jenž chtěl ještě zbytečně pas spoluhráči vrátit, zachytil jej navrátivší se Heinrich.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí drží těsné jednobrankové vedení a ve třetí třetině jsou zatím aktivnějším týmem.
     
    50:36
    Posunutá i brána Rouenu. Přes ležícího gólmana Pintariče nešikovně přepadl Thomas Raffl a narazil do levé tyče.
     
    51:21
    Pěknou individuální akci předvedl Jan-Mikael Järvinen. Z vlastního obranného pásma dojel až do toho útočného, načež nahrál na modrou Brennanovi, jehož nahození skončilo ve výstroji Pintariče.
     
    51:40
    A znovu Brennan. Nyní pálil pro změnu příklepem, ale ani tak nedosáhl kýženého vyrovnání, neboť výrazně minul pravou tyč.
     
    52:18
    Rouen právě vstřelil branku!
    S domácími to vypadá velmi dobře, střílí směrem do odvety další důležitý gól! Lampérierem lehce tečované nahození srazil obránce bruslí přímo na hokejku ROLANDSE VIGNERSE, jenž bez problémů zasunul puk forhendem k pravé tyči, pozdě reagující Tolvanen neměl šanci. Asistence: Loïc Lampérier a Marc-André Dorion.
    52:18 Rolands VIGNERS - 2:0
     
    53:11
    Hosté nebyli daleko od snížení. Střílená nahrávka Schneidera projela brankovištěm a Wukovitsovi nechybělo moc, aby na něj dosáhl a usměrnil ho do prázdné brány.
     
    53:47
    Premiérová početní převaha čeká i na Salzburg. Vyloučeným hráčem se stal Enzo Cantagallo, který u levého mantinelu lehce přidržel Raffla, rozhodčím takový kontakt stačil.
     
    54:24
    Úvod zvládli domácí na jedničku. Andrew Johnston vyhrál buly na Chakiachviliho, který bez rozmýšlení odpálil touš přes všechny čáry.
     
    54:47
    A další úspěšné vyhození. Postaral se o něj Mark Flood, Pallestrang na modré natahoval za kotoučem hokejku bez úspěchu.
     
    55:14
    Alespoň jedna střela přeci jen přišla. Z pravého kruhu střílel křídelník Florian Baltram, Pintarič vykopl černou gumu pravým betonem do rohu kluziště.
     
    55:42
    Rouen právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, Rouen přidává gól v oslabení! Nabuzený ROLANDS VIGNERS vstřelil druhou trefu v utkání, když odstavil od kotouče váhajícího LoVerdeho a na malém prostoru vymíchal i Tolvanena, forhendová klička neměla chybu. Bez asistence.
    55:42 Rolands VIGNERS - 3:0
     
    56:25
    Salzburg vstupoval do utkání v roli mírného favorita, ale své kvality na ledě neprodal. V odvetě bude mít co dělat, pokud chce pomýšlet na postup mezi nejlepších osm.
     
    56:44
    Hokejisté v černých dresech jsou při chuti a fanoušci chtějí další góly. Obránce Sacha Guimond ránou od modré o kousek přestřelil.
     
    57:13
    Dění pokračuje v útočném pásmu Rouenu. Marně zkoušel vyhodit Brennan, stejně tak Schreier, oba tyto slabé pokusy zastavil na modré Dorion.
     
    57:40
    Dlouhou kombinační akci zakončil Jordan Hervé tvrdým projektilem z pravého kruhu. Střeleckou listinu nerozšířil, bránící Zundel zvedl puk do ochranné sítě.
     
    58:22
    Z poměrně velké vzdálenosti střílel Enzo Cantagallo. Pokusem od levého mantinelu byl k úspěchu daleko, bránu minul výrazně.
     
    58:46
    V defenzivě odvedl svou práci Florian Chakiachvili. Počkal si na kličku Petera Schneidera a touš mu vypíchl čistým způsobem.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:13
    Jan-Mikael Järvinen jel společně s Baltramem proti třem protihráčům. Odvážný krok neskončil úspěchem, střelu prvního jmenovaného zápěstím zblokoval Yeo.
     
    59:37
    Domácí gólman Matija Pintarič předvedl výborný zákrok proti Thomasi Rafflovi, čímž nejspíše pojistil čisté konto. Počkal si na bekhendový pokus soka a schoval jej v lapačce.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté francouzského Rouenu skvěle nakročili k postupu do čtvrtfinále, neboť v domácí hale porazili mírně favorizovaný Salzburg 3:0.

    Zápas začal pozvolna, v první polovině utkání se nic zajímavého nestalo, k vidění dokonce nebylo ani žádné vyloučení. Skóre se poprvé pohnulo až ve 37. minutě, kdy David Gilbert dojel volný puk před bránou a poslal jej za Tolvanena. Ještě lépe si domácí mužstvo vedlo v závěrečné dvacetiminutovce, v níž úřadoval hlavně Rolands Vigners. Třicetiletý Lotyš vstřelil dva góly v rozmezí 52. a 56. minuty, druhou trefu přidal dokonce v oslabení.

    Odveta je na programu příští středu. Na Salzburg čeká na domácím stadiónu velmi těžký úkol, lze očekávat, že Rouen bude hrát hodně defenzivně.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:55:54)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. Gilbert (Johnston, Nesa), 53. Vigners (Lampérier, Dorion), 56. Vigners


    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Duquenne) – Yeo, Flood, Chakiachvili, Cantagallo, Guimond, Dorion, Salve – Lampérier, Tessier, Bedin – Gilbert, Johnston, Nesa – Hervé, Caron, Vigners – Guerif, Reynaud, Tomasino – Perret.
    EC Red Bull Salzburg: Tolvanen (Bugl) – Heinrich, LoVerde, Pallestrang, Brennan, Schreier, Zündel, Wimmer – Baltram, Nissner, Harnisch – Raffl, Järvinen, Schneider – Borzecki, Wukowits, Loney – Maier, Thaler, Huber.

    Rozhodčí: Kopitz (GER), Schukies (GER) – Constantineau (FRA), Goncalves (FRA)

    Diváci: 3 279
    Středa 24.11.2021
    Salzburg - Rouen 3:1

    Branky a nahrávky: 16. Raffl (Järvinen, Pallestrang), 36. Raffl (Kanzig, Heinrich), 50. Järvinen (Raffl, Schreier) – 55. Vigners (Yeo, Caron)

    Rouen 1 1 Salzburg
    #1 Středa 17.11.2021 • 19:30
    Rouen - Salzburg 3:0
    #2 Středa 24.11.2021 • 20:20
    Salzburg - Rouen 3:1
    bahis siteleri