Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Košice – Michalovce 5:3 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 3:2 (kon.)
Nitra – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | Prešov – Poprad 2:4 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 5:3 (kon.)
konec
HK Nitra
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 10.12.2021, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítajte pri 25. kole našej najvyššej hokejovej súťaže. Nitra dnes na domácom klzisku privíta Spišskú Novú Ves a vám zo zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Pod Zoborom uvidíme súboj tímov z hornej polovice tabuľky. Domáca Nitra je štvrtá, hosťujúci Spišiaci sú v priebežnom hodnotení len o dve priečky nižšie. Oba tímy delí v tabuľke osem bodov.

    V tejto sezóne pôjde pre Nitru a Spišskú Novú Ves o tretí vzájomný zápas. V tom prvom, ešte na konci septembra, Nitra doma vyhrala 3:2 po samostatných nájazdoch. Aj druhý vzájomný duel, pred necelými dvomi týždňami, sa skončil tesným víťazstvom domáceho tímu. Tentokrát však Spišská Nová Ves pred svojimi fanúšikmi triumfovala 6:5 po samostatných nájazdoch.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: O'Connor (Honzík) – Mezei, Nemec, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Hrnka, Pekarčík – Buček, Baláž, Varga – Šramaty, Rockwood, Tvrdoň – Molnár, Bajtek, Sýkora – Múčka, Nemec, Drábek
    Trenér: Antonín Stavjaňa

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Petgrave, Atwal, Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chartnúch – Giľák, Salituro, Ščurko – Rapáč, Kuru, Nieminen – Hamráček, Tyczynski, Štrauch – Vrábeľ, Vartovník, Olejník
    Trenér: Miroslav Mosnár

    Rozhodca: Novák, Moller – Synek, Junek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:36
    Nitra chcela svoju prvú útočnú akciu založiť spoza vlasntnej bránky. Hostia ale výborne napádali rozohrávku domáceho tímu, a tak sme žiadnu strelu ešte nevideli.
     
    00:50
    Spišiaci získali puk a usadili sa v útočnom pásme! Domáci gólman O'Connor musel najskôr vyrážať strelu od modrej čiary, a potom zblízka zakončoval aj Kuru.
     
    02:18
    Hostia začali aktívnejšie a pripísali si ďalší strelecký pokus. Prudkou strelou sa prezentoval Ordzovenský, ale jeho puk brankár vyrazil na ochrannú sieť.
     
    02:38
    Hostia chceli začať novú útočnú akciu z vlastnej defenzívy. Salituro si tam puk vymenil so spoluhráčom, ale Spišiaci ho napokon poslali iba na zakázané uvoľnenie.
     
    03:11
    Spišská Nová Ves sa vrátila do ofenzívy. Po prihrávke spoza bránky mieril puk priamo na Giľáka, ktorý bol pripravený medzi kruhmi, ale O'Connor bleskovo zakročil.
     
    03:41
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Hostia využili svoj aktívny úvod duelu a ujímajú sa vedenia. OTTO NIEMINEN ostal nedôrazne bránený v ľavom kruhu, kam prišla prihrávka. Fínsky útočník si puk potiahol na vnútornú hranicu kruhu a presným švihom do protiľahlého horného rohu prekvapil gólmana. Asistencia: Matej Giľák.
     
    04:25
    A Nitra mohla prehrávať už o dva góly! Spišiaci sa dostali do prečíslenia, Rapáč si vymieňal puk s Nieminenom, ale O'Connor napokon situáciu ustál.
     
    06:05
    Spišská Nová Ves aj naďalej pokračuje v ofenzíve. Po krátkej reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v útočnom pásme hostí.
     
    06:49
    Nitra sa pokúsila zaútočiť. Za pukom sa naťahoval Buček, ale napokon pred hosťujúcim obrancom neuspel. Domáci tím zatiaľ ťahá za kratší koniec a na lepšiu šancu stále iba čaká.
     
    07:14
    Nitrianski hráči získali pásmo. Takmer od modrej čiary to strelecky skúsil obranca Vitaloš, ale bránku súpera úplne minul. Puk opečiatkoval iba plexisklo.
     
    07:38
    Spišská Nová Ves sa vrátila do útočného pásma. Krížnou prihrávkou to tam skúšal Tyczynski, ale jeho puk domáci celok zblokoval na ochrannú sieť. Hra sa prerušuje.
     
    08:24
    Teraz dobre zapracovala nitrianska defenzíva. Hrnka chcel najskôr od modrej strieľať, ale potom sa mu ponúkol Mezei. Ten si nakorčuľoval na prihrávku, ale Melicherčíka neprekvapil.
     
    09:10
    Domáci tím sa teraz dlhšie držal v útočnom pásme. Za hostí to napokon vyriiešil Olejník, ktorému sa puk podarilo dostať do stredu klziska.
     
    10:14
    Mohlo byť vyrovnané! Petgrave v útoku stratil puk a Nitra sa dostala do prečíslenia dvoch proti jednému. Vargovi sa núkal Buček, ale prvý menovaný to vzal na seba. Melicherčíka zakončením z pravého kruhu neprekvapil.
     
    11:02
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Branislav Rapáč – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    11:19
    Nitra dala gól!
    Po 17 sekundách nitrianskej presilovky je vyrovnané. Po presnej krížnej prihrávke sa do strely oprel ŠIMON NEMEC a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Jozef Baláž, Tomáš Hrnka.
     
    12:30
    Nitru vyrovnávajúci presný zásah poriadne nabudil a opäť sa vrátila do útočného pásma. Nemec to tentokrát skúšal ranou spoza defenzívy, ale hostia jeho pokus zblokovali.
     
    12:42
    Nitra dala gól!
    Domáci celok otáča skóre prvej tretiny vo svoj prospech! Gól padol z takmer rovnakej pozície ako pred chvíľou. Pred bránkou ale puk úspešne tečoval FILIP BAJTEK. Asistencie: Ivan Švarný, Adam Sýkora.
     
    13:25
    Nitra mohla vyhrávať už o dva góly! Hrnka využil hosťujúce zaváhanie v strednom pásme a v rýchlosti vletel do útoku, kde sa situáciu pokúšal riešiť sám. Melicherčík si však pravú žrď postrážil.
     
    13:57
    Veľmi podobá situácia aj na opačnej strane! Opäť zaváhanie v strednom pásme, opäť z neho bolo prečíslenie a aj zakončenie k žrdi. V ňom však neuspel Nieminen.
     
    15:04
    Hostia to teraz skúsili nahodením puku na domáci bránku. Snažil sa o to Štrauch, ale nikoho zo spoluhráčov nenašiel a O'Connor hru radšej prerušil.
     
    15:36
    Nitra teraz vyhodila puk takmer cez celé klzisko, ale vďaka teču z toho zakázané uvoľnenie nebolo. Domáci celok odchádza striedať.
     
    16:10
    Hostia získali ďalšie prečíslenie dvoch proti jednému. Na jeho konci sa na strelu pripravoval Salituro, ale v poslednej chvíli pred ním puk upratal Švarný.
     
    16:29
    Spišská Nová Ves dala gól!
    A napokon je vyrovnané! JÉRÉMY BEAUDRY využil veľké zaváhanie domácej defenzívy, ktorá ho nechala úplne osamoteného medzi kruhmi. Keď tam Beaudry dostal prihrávku, jednoducho sa oprel do strely. Asistencia: Hannu Kuru.
     
    17:03
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Róbert Varga – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    17:43
    Nitrianski hráči puk druhýkrát v tomto oslabení vyhodili cez všetky čiary a odchádzajú striedať. Corgoni sa zatiaľ bránia bez akýchkoľvek problémov.
     
    18:29
    Domáci sa v oslabení veľmi dobre bránia. Hosťujúcu rozohrávku teraz veľmi vysoko napádali, až sa napokon Sýkora dostal k puku a aj strieľal, ale nebol to vôbec nebezpečný pokus.
     
    19:03
    Domáci Varga sa vracia na ľadovú plochu. Spišiaci svoju prvú presilovku v tomto zápase nedokázali využiť.
     
    19:42
    V samom závere prvej tretiny ďalšia dobrá šanca pre domácich! Puk smeroval popred bránku Spišiakov priamo na Sýkoru, ale pred ním v poslednej chvíli zasiahol Ordzovenský a zakončenie sme preto napokon nevideli.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu pod Zoborom sa síce začala väčšou aktivitou hostí, ktorí sa aj dostali do vedenia, ale domáci tím sa rýchlo otriasol a skóre dvomi zlepenými gólmi otočil vo svoj prospech. Necelé štyri minúty pred sirénou ale skóroval hosťujúci Beaudry, takže do šatní sa po svižnej úvodnej tretine odchádza za vyrovnaného stavu.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:33
    V úvode druhej tretiny vídíme opäť aktivitu hostí. Ščurko puk potiahol do pásma a ponúkol ho spoluhráčom, ale ich pokus bol zblokovaný.
     
    20:47
    Nitra dala gól!
    Domáci hráči získali puk, prešli do útočného pásma a je z toho gól! JOZEF BALÁŽ strieľal z pravej strany spoza Romaňáka. Ten zrejme clonil gólmanovi Melicherčíkovi, a tak puk skončil v sieti. Asistencia: Róbert Varga.
     
    21:45
    Domáci o puk bojovali v útočnom pásme pri mantineli, ale tam najlepšie uspel Tyczynski. Spišiaci si teraz v defenzíve dali väčší pozor.
     
    22:30
    Štvrtá nitrianska formácia získala puk v strede klziska a prešla do útoku. Strelecky to skúšal Múčka, ale Melicherčík všetko dobre videl.
     
    22:58
    Na opačnej strane klziska to v azkončení skúsil aj Vartovník. Jeho puk sa síce odrazil, ale O'Connor si s ním aj tak poradil a hru prerušil.
     
    23:39
    Odrazený puk skončil na tribúne, vhadzovať sa preto bude v strednom pásme.
     
    23:49
    Hostia vyhrali buly a skúsili to strelecky. Od modrej čiary pálil Beaudry, ale mieril iba do stredu bránky. Tam stál pripravený O'Connor.
     
    24:10
    Hostia sa teraz nadlhšie usadili v pásme, ale zakončenie neprichádza. Puk už smeroval do predbránkového priestoru, no tam ho upratal iba domáci zadák Mezei.
     
    24:59
    Tyczynski teraz tesne pred modrou čiarou zachránil Spišiakom pásmo a puk ponúkol kolegovi Malinovi. Ten veľmi tvrdo strieľal k pravej žrdi, ale tento priestor nitriansky gólman vykryl.
     
    26:05
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mário Múčka – 2 min., sekanie).
     
    26:16
    Domáci Bajtek poslal puk cez všetky čiary. V úvode oslabenia sa Nitre darí ukážkovo.
     
    26:55
    Domáci tím teraz súpera opäť nepustil do útočného pásma. Na modrej čiare píska rozhodca ofsajd.
     
    27:14
    Nitra opäť raz vyhadzuje puk cez všetky čiary. Domácich hokejistov musíme skutočne pochváliť, v tejto početnej nerovnováhe majú hru plne pod kontrolou a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    28:05
    Vylúčený Múčka sa vracia na ľadovú plochu. Jeho spoluhráči zvládli oslavenie ukážkovo.
     
    28:14
    Nitra spálila výbornú šancu! Vartovník pri defenzíve spadol a domáci tím mal prečíslenie dvoch proti jednému. Varga sa rozhodol neprihrávať a vystrelil k bližšej žrdi. Tú si Melicherčík postrážil.
     
    29:05
    Rockwood to dvakrát po sebe skúšal prienikom popri pravom mantineli. Prvýkrát mu to vyšlo, ale bez strely. Druhýkrát ho hostia včas zastavili.
     
    29:42
    Rozhodcovia pískajú postavenie útočiaceho hráča hostí v bránkovisku. Hra sa preto presunie do stredného pásma.
     
    30:14
    Drábek dostal krížnu prihrávku k útočnej modrej čiare, ale samostatný únik z toho nie je. Hostia sa stihli stiahnuť a pokus o útok zastavili.
     
    31:10
    Nitra spálila ďalšiu dobrú šancu! Sýkora strieľal spomedzi kruhov a Melicherík puk iba vyrazil pred seba. Dorážať sa ešte snažil Bajtek, no neúspešne.
     
    31:55
    Do útoku sa dostala aj Spišská Nová Ves. Medzi kruhy si puk vypýtal Salituro a dostal aj prihrávku, ale v rýchlosti nedokázal ráznejšie zakončiť.
     
    32:27
    Hostí teraz v ofenzívnej snahe zastavil ofsajd. Rozhodcovia hru prerušujú, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    33:12
    Domáci Hrnka obkrúžil bránku, ale medzi kruhy prihrávať nemohol. Puk preto posunul na modrú čiaru, odkiaľ pálil Vitaloš, no nie najpresnejšie.
     
    34:09
    Nitra pokračuje v aktivite v útočnom pásme. Mezei strieľal od ľavého mantinelu a pred bránkou sa pokúšal dorážať Mezei, no Melicherčík sa rýchlo zorientoval.
     
    34:50
    Nitrianski hokejisti stále pokračujú v tlaku. Teraz strieľal z dobrej pozície aj Švarný, ale brankár Spišiakov nechal betón na ľade a puk zneškodnil.
     
    35:10
    Na opačnej polovici klziska sa po zakázanom uvoľnení podarilo vystreliť Ščurkovi, ale bránku minul. Puk opečiatkoval iba plexisklo.
     
    36:29
    Hrnka zopakoval spoluprácu s Vitalošom. Druhý menovaný najskôr na modrej čiare naznačil strelu, ale potom si puk ešte stiahol. Napokon sa odhodlal aj k zakončeniu, ale Melicherčíka neprekvapil.
     
    37:00
    Začína sa posledná trijminútovka tejto tretiny. Hra sa neprerušuje, oba celky preto striedajú počas hry.
     
    38:04
    Nitra sa udržala v pásme. Od modrej čiary od ľavého mantinelu pálil Bajtek, ale bránku minul.
     
    39:01
    Nitra dala gól!
    Nitriansky tím teraz na svojho súpera vyvinul enormný tlak. Domáci súpera úplne zovreli pred bránkou a nedovolili mu ani vystriedať. Spišiaci boli už veľmi vysilení, a tak nedokázali dobre vykryť predbránkový priestor. Na vnútornej hranici pravého kruhu to úspešne využil WILLIE RASKOB. Asistencia: Adam Rockwood.
     
    39:28
    Tvrdoň puk tečoval iba na svoju striedačku. Hra sa prerušuje, nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine padali góly iba do siete Spišskej Novej Vsi. Domáci celok v strednej perióde jasne prevzal zápas do svojich rúk a súpera niekoľkokrát nepríjemne zatlačil. Ak chcú Spišiaci ešte pomýšľať na body, pod Zoborom to budú mať iba veľmi náročné.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:37.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Prvé buly tretej tretiny vyhrali Spišiaci. Puk si ihneď potiahli k vlastnej rbánke a pokúšali sa založiť útok, ale neúspešne.
     
    40:38
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Petgrave – 2 min., hákovanie).
     
    41:41
    Nitra dala gól!
    Domáci tím rozostavil preislovkový vzorec a využía aj svoju druhú početnú výhodu v tomto zápase. Pekná výmena puku od modrej čiary k bránke vyústila až k nabitiu priamo pred Melicherčíka, kde z prvej úspešne vypálil RÓBERT VARGA. Asistencie: Filip Bajtek, Adam Rockwood.
     
    42:00
    Vylúčený Petgrave sa už medzičasom vrátil na ľadovú plochu. Spišiaci prehrávajú pod Zoborom o tri góly a zdá sa, že o bodovom zisku je už rozhodnuté.
     
    43:19
    Hostia zahodili prečíslenie dvoch proti jednému! Tyczynski potiahol puk po pravej strane, na konci akcie prihral Štrauchovi, ale ten O'Connora neoklamal.
     
    44:01
    Hostia sa ešte do pásma vrátili. Pred bránkou vznikol chaos a zrejme ani gólman Nitry chvíľu nevedel, kde je puk. V súboji s Giľákom ale napokon stratil prilbu a rozhodcovia hru prerušili.
     
    44:44
    Spišská Nová Ves teraz súpera zovrela v pásme a aj naďlej to skúša. Rapáč pálil od modrej čiary, ale O'Connor puk vyrazil k zadnému mantinelu.
     
    45:10
    Až teraz sa Nitre podarilo puk dostať preč od svojej bránky. Spišiakov musíme pochváliť, po inkasovanom góle veľmi rázne zvýšili svoju ofenzívnu aktivitu.
     
    46:14
    Mezei to skúsil aj strelecky, ale jeho pokus letel mimo hosťujúcej bránky. Nitra doma stále vyhráva pomerne hladko o tri góly.
     
    46:50
    Hosťujúci Giľák to vyskúšal strelecky, ale O'Connor puk pokryl. Nasleduje krátka reklamná prestávka, po nej sa bude vhadzovať v útočnom pásme Spišskej Novej Vsi.
     
    47:02
    Hostia vyhrali buly a bola z toho nebezpečná strela. Od modrej čiary pálil opäť Giľák a nemyslel to vôbec zle, ale O'Connor puk zrazil vyrážačkou.
     
    48:23
    Nitra teraz o puk dlho bojovala pri mantineli vo vlastnej obrannej tretine. Napokon ho však domáci hráči vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    49:24
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    50:00
    Puk je pred Melicherčíkom. Hostia musia útočnú akciu zakladť spoza svojej vlastnej bránky.
     
    50:35
    Puk opäť letí cez všetky čiary. Nitra sa zatiaľ bráni dobre a súperovi nedáva veľa priestoru na zníženie rozdielu skóre.
     
    51:02
    Spišiaci napokon boli blízko ku gólu! Beaudry však opečiatkoval iba žrď nitrianskej bránky. Následný chaos si vo svojom priestore postrážil O'Connor.
     
    51:24
    Nitriansky kapitán sa vracia na ľadovú plochu. Počas Mezeiovho vylúčenia Spišiaci spálili jedno šancu, skóre sa nemenilo.
     
    52:30
    SPišiaci sa vrátili do útočného pásma. Na strelu si nakorčuľoval aj Vrábeľ, ale ani on nitrianskeho brankára neprekvapil.
     
    53:12
    Spišiakov v ofenzívnej hre zastavila hra so zdvihnutou hokejkou. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    53:51
    Hosťujúci Vartovník si puk potiahol spoza bránky a pokúsil sa ho za čiaru prepasírovať popri žrdi. Tam však natrafil iba na betóny nitrianskeho brankára.
     
    54:48
    Spišská Nová Ves zahodila ďalšiu sľubnú šancu. Kuru a Nieminen si vymenili puk a druhý menovaný aj zakončoval spomedzi kruhov, ale O'Connor dobre zakročil.
     
    55:00
    Začína sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Spišiakom snahu uprieť nemožno, ale gól stále neprichádza.
     
    56:03
    Nitra prešla do útoku a bola z toho gólová šanca domácich! Šimon Nemec poslal puk popred bránku na Šramatyho. Ten chcel iba tečovať k ľavej žrdi, ale v rýchlosti puk netrafil.
     
    56:39
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    57:00
    Spišiaci sa musia brániť, čo im v tejto časti zápasu vôbec nevyhovuje. Hostia zrejme môžu na bodový zisk už definitívne zabudnúť.
     
    57:27
    Nitra sa rozložila v útočnom pásme. Pred bránkou sa snažil zakončovať Baláž, no Melicherčík všetko dobre videl a hru prerušil.
     
    58:12
    Mohol z toho byť poltucet v spišskonovoveskej sieti! Raskob cez celú šírku pásma nahral do ľavého kruhu, odkiaľ pálil Rockwood, ale hostí opäť podržal brnakár.
     
    58:39
    Hosťujúci Ščurko je späť na ľadovej ploche. Spišská Nová Ves sa v oslabení ubránila.
     
    59:40
    Domáci zahodili ešte jednu šancu. Múčka bol o krok pred súperom a vyrútil sa na hosťujúceho brankára. Skúsil to zakončením pomedzi betóny, no Melicherčík si tento priestor dobre postrážil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Aj keď Nitra v úvode zápasu prehrávala o gól, domáci tím zápas jasne otočil vo svoj prospech a na domácom klzisku získal plné tri body. Spišská Nová Ves odchádza na východ naprázdno. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:11:48)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 12. Nemec (Baláž, Hrnka), 13. Bajtek (Švarný, Sýkora), 21. Baláž (Varga), 40. Raskob (Rockwood), 42. Varga (Bajtek, Rockwood) – 4. Nieminen (Giľák), 17. Beaudry (Kuru)


    HK Nitra: O'Connor (Honzík) – Mezei, Š. Nemec, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Hrnka, Pekarčík – Buček, Baláž, Varga – Šramaty, Rockwood, Tvrdoň – Molnár, Bajtek, Sýkora – Múčka, R. Nemec, Drábek
    Trenér: Antonín Stavjaňa

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Petgrave, Atwal, Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chartnúch – Giľák, Salituro, Ščurko – Rapáč, Kuru, Nieminen – Hamráček, Tyczynski, Štrauch – Vrábeľ, Vartovník, Olejník
    Trenér: Miroslav Mosnár

    Rozhodčí: Novák, Moller – Synek, Junek
    bahis siteleri