Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Košice – Michalovce 5:3 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 3:2 (kon.)
Nitra – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | Prešov – Poprad 2:4 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 5:3 (kon.)
konec
HK Nitra
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 10.12.2021, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Domáci zahodili ešte jednu šancu. Múčka bol o krok pred súperom a vyrútil sa na hosťujúceho brankára. Skúsil to zakončením pomedzi betóny, no Melicherčík si tento priestor dobre postrážil.
     
    58:12
    Mohol z toho byť poltucet v spišskonovoveskej sieti! Raskob cez celú šírku pásma nahral do ľavého kruhu, odkiaľ pálil Rockwood, ale hostí opäť podržal brnakár.
     
    56:39
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    56:03
    Nitra prešla do útoku a bola z toho gólová šanca domácich! Šimon Nemec poslal puk popred bránku na Šramatyho. Ten chcel iba tečovať k ľavej žrdi, ale v rýchlosti puk netrafil.
     
    54:48
    Spišská Nová Ves zahodila ďalšiu sľubnú šancu. Kuru a Nieminen si vymenili puk a druhý menovaný aj zakončoval spomedzi kruhov, ale O'Connor dobre zakročil.
     
    51:02
    Spišiaci napokon boli blízko ku gólu! Beaudry však opečiatkoval iba žrď nitrianskej bránky. Následný chaos si vo svojom priestore postrážil O'Connor.
     
    49:24
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    47:02
    Hostia vyhrali buly a bola z toho nebezpečná strela. Od modrej čiary pálil opäť Giľák a nemyslel to vôbec zle, ale O'Connor puk zrazil vyrážačkou.
     
    44:01
    Hostia sa ešte do pásma vrátili. Pred bránkou vznikol chaos a zrejme ani gólman Nitry chvíľu nevedel, kde je puk. V súboji s Giľákom ale napokon stratil prilbu a rozhodcovia hru prerušili.
     
    43:19
    Hostia zahodili prečíslenie dvoch proti jednému! Tyczynski potiahol puk po pravej strane, na konci akcie prihral Štrauchovi, ale ten O'Connora neoklamal.
     
    41:41
    Nitra dala gól!
    Domáci tím rozostavil preislovkový vzorec a využía aj svoju druhú početnú výhodu v tomto zápase. Pekná výmena puku od modrej čiary k bránke vyústila až k nabitiu priamo pred Melicherčíka, kde z prvej úspešne vypálil RÓBERT VARGA. Asistencie: Filip Bajtek, Adam Rockwood.
     
    40:38
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Petgrave – 2 min., hákovanie).
     
    39:01
    Nitra dala gól!
    Nitriansky tím teraz na svojho súpera vyvinul enormný tlak. Domáci súpera úplne zovreli pred bránkou a nedovolili mu ani vystriedať. Spišiaci boli už veľmi vysilení, a tak nedokázali dobre vykryť predbránkový priestor. Na vnútornej hranici pravého kruhu to úspešne využil WILLIE RASKOB. Asistencia: Adam Rockwood.
     
    36:29
    Hrnka zopakoval spoluprácu s Vitalošom. Druhý menovaný najskôr na modrej čiare naznačil strelu, ale potom si puk ešte stiahol. Napokon sa odhodlal aj k zakončeniu, ale Melicherčíka neprekvapil.
     
    34:09
    Nitra pokračuje v aktivite v útočnom pásme. Mezei strieľal od ľavého mantinelu a pred bránkou sa pokúšal dorážať Mezei, no Melicherčík sa rýchlo zorientoval.
     
    31:10
    Nitra spálila ďalšiu dobrú šancu! Sýkora strieľal spomedzi kruhov a Melicherík puk iba vyrazil pred seba. Dorážať sa ešte snažil Bajtek, no neúspešne.
     
    28:14
    Nitra spálila výbornú šancu! Vartovník pri defenzíve spadol a domáci tím mal prečíslenie dvoch proti jednému. Varga sa rozhodol neprihrávať a vystrelil k bližšej žrdi. Tú si Melicherčík postrážil.
     
    26:05
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mário Múčka – 2 min., sekanie).
     
    24:59
    Tyczynski teraz tesne pred modrou čiarou zachránil Spišiakom pásmo a puk ponúkol kolegovi Malinovi. Ten veľmi tvrdo strieľal k pravej žrdi, ale tento priestor nitriansky gólman vykryl.
     
    20:47
    Nitra dala gól!
    Domáci hráči získali puk, prešli do útočného pásma a je z toho gól! JOZEF BALÁŽ strieľal z pravej strany spoza Romaňáka. Ten zrejme clonil gólmanovi Melicherčíkovi, a tak puk skončil v sieti. Asistencia: Róbert Varga.
     
    17:03
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Róbert Varga – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    16:29
    Spišská Nová Ves dala gól!
    A napokon je vyrovnané! JÉRÉMY BEAUDRY využil veľké zaváhanie domácej defenzívy, ktorá ho nechala úplne osamoteného medzi kruhmi. Keď tam Beaudry dostal prihrávku, jednoducho sa oprel do strely. Asistencia: Hannu Kuru.
     
    16:10
    Hostia získali ďalšie prečíslenie dvoch proti jednému. Na jeho konci sa na strelu pripravoval Salituro, ale v poslednej chvíli pred ním puk upratal Švarný.
     
    13:57
    Veľmi podobá situácia aj na opačnej strane! Opäť zaváhanie v strednom pásme, opäť z neho bolo prečíslenie a aj zakončenie k žrdi. V ňom však neuspel Nieminen.
     
    13:25
    Nitra mohla vyhrávať už o dva góly! Hrnka využil hosťujúce zaváhanie v strednom pásme a v rýchlosti vletel do útoku, kde sa situáciu pokúšal riešiť sám. Melicherčík si však pravú žrď postrážil.
     
    12:42
    Nitra dala gól!
    Domáci celok otáča skóre prvej tretiny vo svoj prospech! Gól padol z takmer rovnakej pozície ako pred chvíľou. Pred bránkou ale puk úspešne tečoval FILIP BAJTEK. Asistencie: Ivan Švarný, Adam Sýkora.
     
    12:30
    Nitru vyrovnávajúci presný zásah poriadne nabudil a opäť sa vrátila do útočného pásma. Nemec to tentokrát skúšal ranou spoza defenzívy, ale hostia jeho pokus zblokovali.
     
    11:19
    Nitra dala gól!
    Po 17 sekundách nitrianskej presilovky je vyrovnané. Po presnej krížnej prihrávke sa do strely oprel ŠIMON NEMEC a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Jozef Baláž, Tomáš Hrnka.
     
    11:02
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Branislav Rapáč – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    10:14
    Mohlo byť vyrovnané! Petgrave v útoku stratil puk a Nitra sa dostala do prečíslenia dvoch proti jednému. Vargovi sa núkal Buček, ale prvý menovaný to vzal na seba. Melicherčíka zakončením z pravého kruhu neprekvapil.
     
    04:25
    A Nitra mohla prehrávať už o dva góly! Spišiaci sa dostali do prečíslenia, Rapáč si vymieňal puk s Nieminenom, ale O'Connor napokon situáciu ustál.
     
    03:41
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Hostia využili svoj aktívny úvod duelu a ujímajú sa vedenia. OTTO NIEMINEN ostal nedôrazne bránený v ľavom kruhu, kam prišla prihrávka. Fínsky útočník si puk potiahol na vnútornú hranicu kruhu a presným švihom do protiľahlého horného rohu prekvapil gólmana. Asistencia: Matej Giľák.
     
    03:11
    Spišská Nová Ves sa vrátila do ofenzívy. Po prihrávke spoza bránky mieril puk priamo na Giľáka, ktorý bol pripravený medzi kruhmi, ale O'Connor bleskovo zakročil.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 12. Nemec (Baláž, Hrnka), 13. Bajtek (Švarný, Sýkora), 21. Baláž (Varga), 40. Raskob (Rockwood), 42. Varga (Bajtek, Rockwood) – 4. Nieminen (Giľák), 17. Beaudry (Kuru)


    HK Nitra: O'Connor (Honzík) – Mezei, Š. Nemec, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Hrnka, Pekarčík – Buček, Baláž, Varga – Šramaty, Rockwood, Tvrdoň – Molnár, Bajtek, Sýkora – Múčka, R. Nemec, Drábek
    Trenér: Antonín Stavjaňa

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Petgrave, Atwal, Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chartnúch – Giľák, Salituro, Ščurko – Rapáč, Kuru, Nieminen – Hamráček, Tyczynski, Štrauch – Vrábeľ, Vartovník, Olejník
    Trenér: Miroslav Mosnár

    Rozhodčí: Novák, Moller – Synek, Junek
    bahis siteleri