Havlíčkův Brod – Řisuty 3:1 (kon.) | SHK Hodonín – Val. Meziříčí 2:4 (kon.) | Nový Jičín – Žďár n/S 7:3 (kon.)
Kometa Brno B – Kopřivnice 1:3 (kon.) | Hronov – Nová Paka 3:2 (kon.) | Příbram – Klatovy 7:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HC Řisuty
Středa 02.02.2022, 18:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • 2. liga skupina Jih (ČR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý večer, z havlíčkobrodské Kotliny! Vítám všechny fanoušky druholigového hokeje. V dnešní dohrávce 29. kola si to mezi sebou rozdají BK Havlíčkův Brod a HC Řisuty. Utkání začíná v 18:00, přeji krásný sportovní zážitek.
     
    HC Řisuty
    Středočeši okupují ve skupině Jih poslední osmou pozici a na předposlední Písek ztrácí dva body. Řisuty mají z posledních pěti utkání dvě vítězství. První výhra byla přímo fantazií, neboť buldoci překvapili Kobru Praha. Na domácím ledě zvítězili 2:1. Potom přišly tři porážky a řádné příděly od soupeřů. Na šňůru reagovaly Řisuty výhrou 5:4 nad Pískem. Uvidíme, zda Středočeši naváží na svoji tříbodové hody?
     
    BK Havlíčkův Brod
    Celek z Vysočiny nezažívá povedené období, když z posledních pěti utkání čtyřikrát padl. Všechny porážky přišly po vyhraném zápase s Klatovy. Od té doby Bruslaři čekají na bodový zisk. Havlíčkův Brod drží poslední postupovou pozici do play off, tedy čtvrté umístění. Právě poslední místo do vyřazovacích bojů bude hodně sledované, neboť se o něj hlásí trojice celků.
     
    Vzájemná utkání
    Oba celky se potkají v letošní sezoně popáté, lepší bilanci mají hráči Havlíčkova Brodu, ovšem při současné krizi je tento zápas bez favorita. Řisuty by mohly vyhrát poprvé v sezoně dvakrát za sebou za plný bodový zisk. Středočeši na ledě Kotliny vyhráli skoro před pěti ledy, kdy uhráli první výhru v paly off (4:2). Uvidíme, kdo si připíše veledůležité body?

    Vzájemné výsledky
    Havlíčkův Brod – Řisuty 4:2
    Řisuty – Havlíčkův Brod 2:1
    Havlíčkův Brod – Řisuty 5:4 po samostatných nájezdech
    Řisuty – Havlíčkův Brod 0:8
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Nepokoj, Čermák, Kliment (A), Kabelka, Benák, Dvořák, Krejčí – Čejka, Voříšek, Kozlík – Holenda, Mlynář, Kuchta (C) – Tecl, T. Ludvík (A), Bulín – J. Ludvík, Vacík, Kalač.
    Trenér: Michal Konečný

    HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Matula (A), Řepka, Zich, J. Kučera, Malovický – Sýkora, Janeček, Okegawa – Petráš, M. Kučera, Rendla – Náprstek, Formánek (A).
    Trenér: Jan Boháček

    Rozhodčí: František Held – Marek Čelechovský, Erik Berger.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Domácí obránce špatně rozehrál, čehož využil soupeře. Martin Nedvěd nemusel zasahovat, Bruslaři přežili horkou chvilku.
     
    00:53
    Petr Kuchta shrábl kotouč u levé tyče, ovšem David Stahl byl na svém místě. Úvodní střídání přinesla zajímavé momenty na obou stranách.
     
    01:54
    Havlíčkův Brod se pokusil o rychlý přesun do pásma Řisut, jenže jeden z útočníků nezachytil puk, takže se píská zakázané uvolnění.
     
    02:48
    Havlíčkobrodští byli v pásmu, ale útočná akce končí u modré čáry, kde křídlo soupeře dostalo puk ze třetiny.
     
    03:40
    Řisuty přežily další šanci, teď v ní byl Matěj Kozlík. Jeho pokus z pravého kruhu skončil na obránci.
     
    04:30
    Adam Dvořák nerozehrál přesně, takže se Středočeši dostali před Nedvěda zadarmo.
     
    04:47
    Matěj Krejčí dostal pobídku na pravý kruh, tak vypálil zápěstím. David Stahl byl připravený a zasáhl levým betonem.
     
    05:31
    V akci opět gólman soupeře. Stahl si pohlídal prostor u levé tyče, kde dva hráči Havlíčkova Brodu se pokoušeli dostat puk za záda.
     
    06:18
    Adam Zich se pokoušel o krosovou nahrávku k pravé tyči, kde hlídkoval jeho spoluhráč. Prudký kotouč nenašel hokejku útočníka Řisut.
     
    07:38
    Jakub Čejka byl na levé tyči, kam dostal puk, ten ovšem nedokázal usměrnit za přesouvajícího se Davida Stahla, jenž drží čistý štít.
     
    08:56
    Další šance Havlíčkova Brodu, na osu kluziště dostal kotouč do jízdy Jiří Benák. Obránce Bruslařů si vyndal Stahla, ale mířil jen do betonu!
     
    09:09
    Matyáš Rendla vsítil branku, jenže ta není uznána, neboť se dříve pískalo postavení mimo hru!
     
    09:36
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Malovický – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:59
    Ondřej Sýkora se dostal do samostatného úniku, už už si chtěl vyndat Nedvěda z branky, ale obránce ho přerušil v zakončení. Středočeši mohli jít ve vlastním oslabení do vedení!
     
    10:48
    Havlíčkobrodští hráči se v přesilové hře zatím trápí, nedokáží se usadit v pásmu.
     
    11:32
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté jdou za svoji houževnatost v oslabení do vedení! Jakub Kučera se dostal se svým spoluhráčem ZDEŇKEM PETRÁŠEM do přečíslení. Druhý jmenovaný poslal puk nad víko Martina Nedvěda! Asistence: Jakub Kučera a Pavel Řepka.
     
    13:27
    Daniel Kabelka nahrával před levou tyč, kde se usadil Petr Kuchta. Kapitán domácího souboru nedokázal trefit dobrou pobídku!
     
    14:10
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kabelka – 2 min., sekání).
     
    14:57
    Středočeši uzavřeli Bruslaře v obranném pásmu. Martin Nedvěd se musel ohánět a připsat si několik důležitých zákroků. Hosté sehráli střídání velice dobře.
     
    16:22
    Havlíčkův Brod jel do přečíslení, jenže Luboš Voříšek se svými spoluhráči celou akci překombinovali, takže David Stahl byl bez práce.
     
    16:57
    Krásné sklepnutí kotouče na modré čáře Petra Janečka, jenž se dostal i přes obránce. Následný pokus bekhendem musel vyrazit gólman Bruslařů.
     
    17:46
    Petr Kuchta mohl nadvakrát překonat Davida Stahla, jenž první puk vyrazil před sebe, ten následný rovněž zastavil. Bruslaři se v ofenzivní činnosti zatím dost trápí.
     
    18:52
    Tomáš Mlynář zkusil štěstí přes obránce, který přizvedl jeho ránu do ochranné sítě. Vhazuje se před gólmanem hostí.
     
    19:23
    Bruslaři jsou v pásmu Řisut, kde se bojuje o kotouč i o každou část ledu. Nakonec rozhodčí přerušili hru, neboť ze změti těl nikdo nedostal hrací předmět do hry.
     
    19:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí tým vyrovnává stav zápasu před první sirénou! Po buly se hra přenesla k levé tyči, kde číhal Petr Kuchta, jenž mohl vyrovnat, ale nahrál lépe postavenému TOMÁŠI MLYNÁŘI. Nejlepší útočník Bruslařů nepohrdl nabídkou do poloprázdné klece! Asistence: Petr Kuchta a Vojtěch Holenda.
     
    19:52
    Hosté mohli jít opět do vedení, ale jeden z hostů netrefil přesně, Martin Nedvěd se za jeho ránou jen ohlédl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí, oba celky vstřelily po jedné brance. Řisuty šly do vedení ve vlastním oslabení, aby Havlíčkův Brod vyrovnal v poslední minutě první části. Více ze hry nemá ani jeden z celků, sledujeme urputný hokej. Druhá část začne přibližně v 18:47.

    Střely na branku: 17:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Nepokoj – 2 min., sekání).
     
    20:41
    Havlíčkobrodští dokázali vyhodit puk přes všechny čáry. Řisuty musejí založit útok od vlastního gólmana.
     
    21:17
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kliment – 2 min., podrážení).
     
    21:23
    Soupeř vyhrál vhazování, ovšem chybou na modré se připravil o pásmo. Petr Kuchta ušetřil napadáním drahocenné sekundy.
     
    22:33
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Zich – trestné střílení, hákování).
     
    22:33
    Martin Nepokoj se rozjel k nařízenému trestnému střílení. Nejprve to vypadalo na střelu mezi betony, nakonec z toho byl pokus o přehození levého betonu, David Stahl byl na místě!
     
    23:06
    Vojtěch Holenda se natlačil do zajímavé příležitosti. Domácí hráč byl před Stahlem, ten ale nemusel zasahovat, obránce zblokoval ránu do ochranné sítě.
     
    23:45
    Havlíčkobrodští byli v pásmu soupeře, jenže domácí obránce nedokázal zpracovat puk na modré čáře. Tlak Havlíčkova Brodu přežily Řisuty bez inkasované branky.
     
    24:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři otáčejí vývoj zápasu na svoji stranu! Marek Tecl obkroužil branku a puk si do sítě málem sklepl obránce, ale to stihl likvidovat David Stahl. Odražený kotouč se dostal před TOMÁŠE LUDVÍKA, jenž trefil do poloodkryté klece! Asistence: Marek Tecl a Daniel Kabelka.
     
    24:57
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Čermák – 2 min., krosček).
     
    25:27
    Matěj Kozlík ušetřil několik drahocenných sekund, když objel pásmo Řisut a dostal puk posléze do středního pásma. Puk si vzal jeden z hostů, který nedokázal ohrozit Martina Nedvěda.
     
    26:17
    Jakub Kučera dostal nabito na levý kruh, udělal dva tři kroky ke zlepšení pozice. Jeho projektil zápěstím končí na plexi.
     
    27:40
    Krásná kombinace domácího souboru, nekončí brankou. Jan Bulín přenesl hru k pravé tyči, kde byl osamocený Marek Tecl. Mladý křídelník netrefil přesně za záda Davida Stahla.
     
    29:11
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kozlík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:43
    Řisuty se dostaly do pásma, ale nedokázaly vykombinovat slibnou šanci, tak aby dostaly puk za záda Martina Nedvěda, jenž nemusel zasahovat.
     
    31:08
    František Matula nabral rychlost ve středním pásmu, dostal se do pásma a vyslal nepříjemný pozdrav. Puk vyrazil Martin Nedvěd pravým betonem!
     
    32:18
    Marek Tecl vystihl nahrávku a ujížděl po levé straně, vstříc brance Davida Stahla, Ten nakonec nezasahovat, neboť útočník Bruslařů nahrával na svého kolegu, který nedokázal puk zasáhnout.
     
    34:01
    Sledujeme zajímavou pasáž hry, kdy ani jeden z týmů nedokáže být déle v útočné třetině. Obě obrany v čele s brankáři jsou bezchybní.
     
    34:47
    Jeden z hostů se dostal mezi dva obránce Havlíčkova Brodu, vyslal střelu přízemní. Martin Nedvěd ji zlikvidoval nadvakrát.
     
    35:35
    Martin Nepokoj zastavil puk na modré, dostal se před Davida Stahla, který zasahoval. Brankář hostů vystavil proti ráně obránce lapačku.
     
    36:53
    Hluchá pasáž hry pokračuje i nadále. Oba celky se hledají, jelikož se hraje nyní více ve středním pásmu.
     
    37:27
    Jaroslav Ludvík tečoval puk před gólmanem Stahlem, jenž ho vyrazil vedle levé tyče! Následně se neujala ani dorážka a potom se dostala branka mimo ideální postavení.
     
    38:18
    Vojtěch Holenda nabral rychlost ve středním pásmu, zkusil střelu přes obránce, jenže ta skončila na zadním mantinelu, škoda. Vyrovnané utkání pokračuje dál.
     
    39:07
    Marek Tecl mohl uklidnit domácí střídačku třetím gólem, avšak David Stahl si poradil i tentokrát. Gólman Řisut lapil jistý gól do lapačky.
     
    39:26
    Michal Kučera měl na holi vyrovnávající gól, ale stejně jako Stahl zastavil kotouč v brankovišti Martin Medvěd!
     
    39:41
    Luboš Voříšek se tlačil do zakončení, puk pod levý beton Stahla nedostal. Gólman Řisut podává excelentní výkon! Zkušený matador teď zklamal v koncovce.
     
    39:53
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Malovický – 2 min., podrážení).
     
    39:58
    Rána od modré ani tentokrát nerozvlnila síť za strážcem svatyně hostů. Řisuty hrají houževnatý hokej a drží s Havlíčkovým Brodem krok i nadále.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut je minulostí. Ve skóre jsme se posunuli o jednu branku, kterou vsítil ve 25. minutě Tomáš Ludvík. Řisuty hrají vyrovnanou partii, číhají na své šance, ovšem postavami předehrávky jsou maskovaní muži, kteří drží svá mužstva. Uvidíme, co nám nabídne poslední část, která startuje v 19:39.

    Střely ve druhé části (celkem): 15:7 (32:12)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    David Stahl se pokusil pomoci s rozehrávkou, ovšem na modré zastavil puk Martin Nepokoj.
     
    41:11
    Roman Formánek vypálil přes obránce z pravého kruhu. Jeho pokus vyrazil betonem Martin Nedvěd. Oba gólmani mají první zákroky ve třetí části.
     
    42:45
    Jakub Čejka udělal chybu v rozehrávce, kterou posléze napravil a vybojoval kotouč zpět.
     
    43:23
    Petr Janeček se dostal do úniku. Byl sice tísněn, ale i tak zkusil zakončit. Pokus na bližší tyč skončil na tyči!
     
    44:19
    Havlíčkobrodští dobývali branku Davida Stahla, gólman soupeře si pohlídal prostor u levé tyče, a tak je stav zápasu stále příznivý pro domácí celek.
     
    45:17
    Řisuty se pokusily o rychlý kontr, souboj o puk končí zakázaným uvolnění soupeře, takže se hra stěhuje před brankáře Středočechů.
     
    45:36
    Jakub Čejka ztratil rychlost na pravé kruhu, avšak stihl ohrozit Davida Stahla. Opora buldoků dokázal včas scvaknout betony k sobě.
     
    46:26
    Petr Kuchta nabral rychlost ve středním pásmu, dokázal se dostat před branku, kde ho vycyhtal David Stahl. K dorážce se dostal Tomáš Mlynář nebo Marek Tecl, ale ani jeden nedokázal dostat puk za ležícího gólmana!
     
    47:42
    Jaroslav Ludvík zkusil pobídku na teč, ale vše skončilo u brankáře Stahla, který vyrazil puk mezi kruhy, kde ho sebral jeden z obránců Řisut.
     
    48:37
    Luboš Voříšek se dostal k odraženému kotouči mezi kruhy. rychle ho zpracoval, ale trefil připravený blok.
     
    49:34
    Do role obránce se pasoval Tomáš Mlynář, který prudce vystřelil. Jeho projektil z pokleku končí na zadním mantinelu.
     
    50:00
    Dnešní dohrávku 29. kola sleduje 203 diváků.
     
    50:53
    Adam Dvořák se dostal ke kotouči, chtěl obejít obránce, jenže byl zastavený, takže z přečtené hry soupeře nebyla žádná slibná příležitost.
     
    51:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí soubor jde do dvougólového vedení! Luboš Voříšek nahrál na Jakuba Čejku na pravou stranu. Druhý jmenovaný přenesl hru na druhou stranu kluziště, kde stál MATĚJ KOZLÍK. Proti střelci se vysunul David Stahl, který vzápětí nedosáhl na přesně umístěnou střelu benjamínka Havlíčkova Brodu, který střílí první gól za mateřský klub v dospělé soutěži. Asistence: Roman Čermák a Luboš Voříšek.
     
    53:06
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Mlynář – 2 min., držení).
     
    54:06
    Havlíčkobrodští sice hrají oslabení, jenže teď ušetřili čas, když se dostali s pukem do pásma soupeře. Řisuty nenapadaly volné hráče Bruslařů.
     
    54:59
    Roman Formánek nic nevymýšlel, dostal puk na pravý kruh, odkud vypálil nekompromisní ránu. Jeho golfák lapil v lapačce Martin Nedvěd.
     
    55:46
    Luboš Voříšek jako Alexandr Ovečkin na pravém kruhu, ovšem zkušený matador nenapodobil ruského snajpra, když vyprášil betony Stahla.
     
    57:09
    Aktivní Roman Formánek se opět tlačil do zakončení, i tentokrát netrefil přesně mezi tři tyče. Následně vyrazil Nedvěd branku mimo ideální postavení.
     
    57:59
    Řisuty se dostaly do pásma, ale chybnou kombinací se připravily o puk, který shrábla obrana Bruslařů. Domácí kontrolují stav zápasu na svých hokejkách.
     
    59:02
    Hosté jeli do přečíslení dva na jednoho, ale špatná nahrávka nenašla hokejku jednoho z najíždějících útočníku. Na druhé straně Havlíčkův Brod zastavilo postavení mimo hru.
     
    59:44
    Ondřej Sýkora nepřešel v souboji jeden na jednoho přes svého strážce. Poslední útok hostů tedy nepřinese kosmetickou úpravu ve skóre.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou třetí část, kterou vyhráli Havlíčkobrodští 1:0. Z celkového tříbodového zisku se raduje domácí tým, který porazil po slibném výkonu Řisuty 3:1. Středočechům nepomohl ani sympatický výkon, a tak se z Kotliny vrací s nepořízenou.
     
    Pro dnešek se s vámi z havlíčkobrodské Kotliny loučím, děkuji za pozornost a příště se těším na počtenou. (20:26:22)

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 20. Mlynář (Kuchta, Holenda), 25. T. Ludvík (Tecl, Kabelka), 52. Kozlík (Čermák, Voříšek) – 12. Petráš (J. Kučera, Řepka)


    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Nepokoj, Čermák, Kliment (A), Kabelka, Benák, Dvořák, Krejčí – Čejka, Voříšek, Kozlík – Holenda, Mlynář, Kuchta (C) – Tecl, T. Ludvík (A), Bulín – J. Ludvík, Vacík, Kalač.
    Trenér: Michal Konečný

    HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Matula (A), Řepka, Zich, J. Kučera, Malovický (A) – Sýkora, Janeček, Okegawa – Petráš, M. Kučera, Rendla – Náprstek, Formánek (C).
    Trenér: Jan Boháček

    Rozhodčí: František Held – Marek Čelechovský, Erik Berger

    Diváci: 203
    bahis siteleri