Aston Villa – Everton 2:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 4:2 (kon.) | Brighton – Newcastle 0:0 (kon.)
Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.) | Southampton – Leeds 2:2 (kon.) | Wolverhampton – Fulham 0:0 (kon.)
Brentford – Manchester Utd. 4:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:2 (2:0)
Leicester City
Sobota 13.08.2022, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste si dnešní duel anglické Premier League společně se mnou užili. Těším se na vás zase příště u dalšího textového přenosu. (18:11:22)
     
    Gólově divoké utkání je za námi a další tři body do tabulky zapisuje Arsenal! Domácí mohou děkovat hlavně letní posile, která přišla z Manchesteru City, Gabrielu Jesusovi. Ten totiž prožil úžasný zápas, ve 23. minutě se prosadil po přihrávce od Xhaky, o dvanáct minut později se trefil hlavičkou z rohového kopu. V 55. minutě krásně přiťukl na gól Granitu Xhakovi a v 76. minutě vytvořil gólovou šanci svému krajanovi Gabrielu Martinellimu. Jesus tak měl podíl na všech čtyřech brankách svého týmu! Leicester po celý zápas svému soupeři nestíhal. Po vlastním gólu Williama Saliby a krásné akci Jamese Maddisonova sice byli Lišky na dostřel jednoho gólu, avšak domácí dokázali vždy bleskově zareagovat.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Nepříjemná srážka Daky a Tiernyho v pokutovém území. Rozhodčí volá na hřiště ošetření.
     
    90+4
    Kieran Tierney naservíroval krásný centr, na který si vyskočil Eddie Nketiah, avšak gólman Wardy dokázal jeho pokus vyrazit!
     
    90+2
    Eddie Nketiah se opět hnal po levé straně hřiště, avšak rozhodčí vzápětí foukl do své píšťalky. Mladý útočník Arsenalu si počínal nedovoleně v souboji s Maddisonem.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    90
    Žlutá karta pro tým Arsenal FC (Takehiro Tomijasu).
     
    89
    Nketiah unikl obraně po levé straně, ale jeho zakončení si brankář Ward s klidem pohlídal.
     
    88
    Leicester se snaží ještě něco vymyslet, ale nevychází jim ani kombinace ve středu hřiště. Dnes sice vstřelili dvě branky, avšak hlavně tu první s velkou dávkou štěstí. Jinak to bylo směrem dopředu dost slabé. No a směrem dozadu taky, čtyři inkasované branky nemají žádnou rozumnou omluvu.
     
    87
    Thomay Partey se po rohovém kopu dokázal v pokutovém území krásně otočit a následně i pohotově zakončit! Jeho rána skončila na levé tyčce branky Warda.
     
    86
    Nedorozumění mezi brankářem Wardem a obráncem Fofanou! Arsenal bude zahrávat další rohový kop, dnes již šestý.
     
    85
    Gabriel Jesus hattrick skutečně nezkompletuje, na hřiště ho pět minut před koncem zápasu nahradil Nketiah.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Emile Smith-Rowe.
    ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Eddie Nketiah.
     
    82
    I přesto, že Arsenal vede o dva góly, stále se tlačí k brance svého soupeře. Teď předvedli domácí hráči pěkný ťukec na hraně vápna, avšak Lišky jim to nakonec i s trochou štěstí překazili.
     
    81
    Leicester se snaží o aktivitu po křídlech, jenže i tam dokáže Arsenal všechno stíhat. Na obou stranách totiž mají čerstvé síly v podobě Tomiyasu a Tiernyho.
     
    80
    Bukyao Saka se dostal do vápna, ale jeho pohotovou střelu vyrazil skvělým zákrokem brankář Wardy. Jenže, míč se odrazil přímo na nohu nikým neobsazeného Gabriela Jesuse, který však trestuhodně netrefil prázdnou branku! Brazilec se snad toho hattricku nedočká.
     
    78
    Rohový kop zahrával z pravé strany James Maddison, ale ve vápně nikoho nenašel. K dorážce se ale dostal Dewsbury Hall, ale ani ten neuspěl.
     
    77
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Olexandr Zinčenko, přichází Kieran Tierney.
     
    76
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskurychlé srovnání domácích, kteří se hned po rozehrávce hnali kupředu. Gabriel Jesus přihrál na hranici vápna, kde stál GABRIEL MARTINELLI, jenž přízemní střelou k tyči překonává brankáře Warda. Martinelli tak zapisuje druhou branku v sezóně a Jesus čtvrtý bod v dnešním duelu! Asistence: Gabriel Jesus.
     
    75
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Ben White, přichází Takehiro Tomijasu.
     
    74
    Leicester právě vstřelil branku!
    Drama je tady! Střídání opravdu oživila hru Leicesteru a ti tak snižují na rozdíl jediné branky. Kelechi Iheanacho našel v pokutovém území nabíhajícího JAMESE MADDISONA, který přízemní střelou na zadní tyč rozvlnil síť. Asistence: Kelechi Iheanacho.
     
    72
    Teď ale hrozba na druhé straně! Bukayo Saka našel ve vápně ideálně postaveného Gabriela Jesuse, který na nic neváhal a okamžitě vystřelil. Tentokrát neměl přesně seřízená mířidla a hattrick se tak ani nyní nekoná
     
    71
    Leicester vstupuje do poslední dvacetiminutovky aktivněji a míče už lítají okolo branky Ramsdala.
     
    70
    Maddison nakonec své bolesti dokázal překonat a v zápase pokračuje.
     
    70
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Jamie Vardy, přichází Kelechi Iheanacho.
     
    68
    Na zemi se v bolestech svíjí James Maddison a nevypadá to moc dobře. Rozhodčí následně přerušuje hru a na řadě je přestávka na pití.
     
    68
    Gabriel Jesus krásně vniknul do pokutového území a jeho střela jen těsně minula levou tyč. Brazilský útočník je dneska opravdu při chuti a je hladový po hattricku.
     
    67
    Zinchenko centroval míč z levé strany hřiště, ale Castagne dokázal jeho pokus zblokovat. Ukrajinský bek následně reklamoval hru rukou, avšak rozhodčí ukazuje, že byla nastřelená. Zahrávat se tak bude rohový kop,celkově čtvrtý pro Arsenal.
     
    66
    Dlouhého trvání tento tlak neměl, Arsenal se zmocnil míče a okamžitě se domácí snažili o rychlý protiútok. Nabíhající Jesus měl ale k míči hodně daleko.
     
    65
    Leicester se pokusí nakopnout svůj tým dvojím střídáním. Aktuálně Lišky drží míč na polovině hřiště, kde kombinuje Praet se středovými obránci.
     
    64
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Dennis Praet.
    ze hřiště odchází Daniel Amartey, přichází Patson Daka.
     
    63
    Martinelli si na levém křídle poradil s Maddisonem, avšak na Castagneho už byl krátký. Po pravé straně se ale domácím průniky po celý zápas daří.
     
    62
    Odegaard přihrával na pravou stranu, kde čekal Saka, avšak pomezní rozhodčí okamžitě zvedl praporek, anglický reprezentant byl v ofsajdu.
     
    61
    Pressing Arsenalu je opravdu hodně vytažený, Leicester se nemůže dostat ze své vlastní poloviny.
     
    60
    Obrana Arsenalu ale opět ukázala svou kvalitu a žádné nebezpečí nepřipustila.
     
    59
    Vardy si nabíhal na centr do pokutového území, avšak Gabriel jej uklidil do zámezí. Lišky se tak chystají na první rohový kop v zápase.
     
    57
    V opakovaných záběrech jsme viděli, že jeden z obránců skutečně zasáhl Jesuse do chrániče, avšak i tak se nic na rozhodnutí hlavního arbitra nemění, hraje se dál.
     
    56
    Gabriel Jesus si žádal o penaltu po jeho pádu v pokutovém území, avšak rozhodčí England zůstal ledově klidný.
     
    55
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Jednogólový rozdíl ale příliš dlouho nevydržel a Gunners opět udeřili! Wardovi vypadl míč z rukavic, Jesus přiťukl na GRANITA XHAKU a ten uklidil míč do prázdné branky. Asistence: Gabriel Jesus
     
    53
    Leicester právě vstřelil branku!
    Ale i přesto se hosté prosazují a už je to jen o gól! Saliba stíhal nabíhajícího si Vardyho, jenže hlavičkou, kterou chtěl uklidit míč do bezpečí překvapit brankáře Ramsdala, který na přihrávku od vlastního spoluhráče nedokázal zareagovat.
     
    52
    Tempo hry v úvodu druhého poločasu je hodně pomalé. Arsenal nikam nespěchá a Leicester má velké problémy s aktivním pressingem svého soupeře.
     
    51
    Partey si pomohl při souboji s Maddisonem nedovoleným zákrokem, míč tak zůstává na kopačkách hostů.
     
    50
    Tielemans získal míč na levé straně hřiště, jenže Gunners opět ukázali svou sílu při napadání a hráč v modrém prakticky neměl kudy.
     
    49
    Arsenal opět pomalu postupuje směrem kupředu. Svěřenci kouče Artety se nikam neženou a kontrolují hru.
     
    48
    Situace byla zahrána na zadní tyč, ale gólman Ward byl nedovoleně atakován. Následuje odkop od branky Leicesteru.
     
    47
    Wesley Fofana zblokoval centr Granita Xhaky a domácí budou zahrávat třetí rohový kop v dnešním duelu.
     
    46
    Druhý poločas je zahájen, podaří se Leicesteru s nepříjemným stavem utkání ještě něco udělat? Výkon z první půle na to rozhodně stačit nebude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Poločasové statistiky

    Držení míče: 55% – 45%
    Střely: 10 – 1
    Střely na branku: 3 – 1
    Rohové kopy: 2 – 0
    Ofsajdy: 0 – 2
    Fauly: 7 – 5
     
    Prvních 45 minut zápasu mezi Arsenal FC a Leicester City je za námi. Do kabin rozhodně odcházeí spokojenější domácí hráčí, kteří vedou 2:0 a mají zápas plně ve svých rukou. Ve 23. minutě otevřel skóre zápasu Gabriel Jesus, jenž střelou na vzdálenější síť nedal brankáři Wardovi žádnou šanci. Brazilský kanonýr se mohl znovu radovat o dvanáct minut později, kdy po rohovém kopu uklidil míč do odkryté části branky. Krátce na to mohl zkompletovat i hattrick, jenže gólman Ward byl proti a dokázal perfektně zasáhnout. Lišky určitě budou mít nad čím přemýšlet, první část jim vůbec nevyšla. Ve 4. minutě přitom mohl vstřelit gól Fofana, ale tutovou situaci nedokázal proměnit. Pak už to šlo s Leicesterem z kopce a skóre zatím podrthuje obraz hry.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Obrana Arsenalu si ale všechno s klidem pohlídala a rozhodčí ukončuje první poločas.
     
    45+5
    Saliba si počínal nedovoleně proti Justinovi a hosté tak budou v závěru první části hry zahrávat standardní situaci z levé strany.
     
    45+4
    Odegaard vysunul kupředu Saku, avšak na toho byl míč příliš dlouhý.
     
    45+3
    Domácí skutečně chtějí první polovinu jen nějak dokopat, nikam se neženou.
     
    45+3
    Ben White hledal nabíhajícího Parteyho, avšak ten hlavičkou pouze posunul míč do zámezí. Brankář Ward bude rozehrávat ze své kanceláře.
     
    45+2
    Tempo nám teď poněkud opadlo. Arsenal drží míč na svých kopačkách, ale nikam nespěchá. Taky není kam, vedou o dva góly.
     
    45+1
    V prvním poločase se budou nastavovat 4 minuty.
     
    45
    Arsenal se tak opět přesouvá na polovinu soupeře, kde hru diriguje Zinčenko, jenž se z levé strany stáhl na střed hřiště.
     
    44
    Po pečlivém prozkoumání byl Ramsdale zbaven viny a penalta se nakonec zahrávat nebude! Kontakt mezi Vardym a Ramsdalem rozhodně byl, jenže podle detailních záběrů rozhodně ne dostatečný na penaltu.
     
    43
    Rozhodčí England nyní běží k obrazovce a sám se přesvědčí o celém zákroku. Leicesteru by se nyní pokutový kop opravdu hodil.
     
    42
    Ramsdale podle rozhodčího zasáhl v pokutovém území Jamieho Vardyho a VAR nyní prozkoumává možnou penaltu!
     
    41
    Martinelli přichystal další skvělou příležitost pro Gabriela Jesuse, který z levé strany hřiště tentokrát nezakončil ideálně.
     
    40
    Arsenal je postupem času více a více dominantním týmem. V dnešním duelu už vystřelili desetkrát, zatímco jejich soupeř zapsal pouze jediný pokus.
     
    39
    Martinelli servíroval do vápna další centr, ale tentokrát si s tím obrana Leicesteru poradila.
     
    38
    A Gabriel Jesus mohl krátce na to zkompletovat hattrick! Dlouhý nákop Ramsdalea si Jesus hlavičkou zpracoval, poradil si s obráncem Evansem a před ním už byl pouze brankář Ward! Ten však plány brazilského útočníka překazil a předvedl skvělý zákrok.
     
    36
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Domácí zahráli rohový kop parádně už vedou o dvě branky! Jeden z hráčů Leicesteru hlavičkou pouze posunul míč na zadní tyč, kde číhal GABRIEL JESUS, jenž uklidil míč do odkryté klece Leicesteru. Brazilec tak zapsal druhou branku v dnešním utkání a druhou branku v drese Arsenalu.
     
    36
    Arsenal se v pokutovém území ale i nadále udržel a nyní budou svěřenci Mikela Artety zahrávat rohový kop.
     
    35
    Saka byl nadvakrát faulován, ale i přesto si s míčem seběhl na levé křídlo. Odtud vyslal centr na Gabriela Jesuse, který však obránce v modrém nedokázal přeskočit.
     
    34
    Justin krásně pronikl přes levé křídlo okolo Bena Whita a okamžitě servíroval centr do pokutového území. Tam ale úřadovali hráči v červených dresech, kteří hrozící nebezpečí s klidem odvrátili.
     
    33
    Faulu se nyní dopustil i Gabriel Jesus, který to s důrazem na Fofanu přehnal.
     
    32
    Ben White zasáhl protihráče nedovoleně a Leicester tak bude pokračovat s míčem na svých kopačkách.
     
    32
    Dewsbury-Hall si teď pěkně ťuknul míř s Maddisonem, ale Lišky jsou stále daleko od branky soupeře.
     
    31
    Kromě úvodního zahrození v podání Fofany jsme od Leicesteru zatím mnoho neviděli. Hostům dělá problém dostat se přes střed hřiště, kde Arsenal skvěle vykrývá volný prostor.
     
    30
    A následně se brazilský útočník dopustil útočného faulu, hosté tak odkopávají od branky Warda.
     
    29
    Gabriel Martinelli vyslal dloubáček, čímž vyslal kupředu Granita Xhaku, ten však míč nedokázal zasáhnout.
     
    28
    Teď už je to ale opět stejná písnička, Arsenal je nastěhovaný na polovině soupeře a postupně kombinuje.
     
    27
    Útočné snažení Leicesteru hned po rozehrávce zastavuje pomezní rozhodčí, který zdvihl ofsajdový praporek.
     
    25
    Po gólu následuje přestávka na občerstvení, pokračovat budeme již za chvíli.
     
    24
    Arsenal tak potvrzuje svou mírnou herní převahu a z první opravdu vážně šance se dostává do vedení.
     
    23
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace v pokutovém území a krásná branka! Xhaka nakrátko předal na GABRIELA JESUSE, který střelou na zadní tyč nedal brankáři Wardovi šanci! Asistence: Granit Xhaka
     
    22
    Justin jasně podkopl Saku, který v plné rychlosti mířil do útoku a rozhodčí to moc dobře viděl. Druhou žlutou kartu se ale neodvážil vytáhnout.
     
    20
    Saka vyslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde se řítil osamocený Granit Xhaka, ale brankář Ward byl na místě a střelu dokázal vyrazit! Odražený míč se následně snažil uklidit do brány Zinčenko, ale jeho rána postrádala přesnost.
     
    18
    Arsenal na polovině soupeře zatím skutečně nic nevymyslel a nevyšlo to ani tentokrát. Po faulu Martinelliho budou hosté odkopávat z pravé strany hřiště.
     
    17
    Držení míče je zatím na straně domácího celku, ve statistikách svítí číslo 55%. I přesto jsme ale největší šanci zápasu viděli na druhé straně, když unikl Fofana.
     
    16
    Na centr ze standardní situace si nabíhal Gabriel ale zakončení hlavou mu vůbec nesedlo. Hosté odkopávají od vlastní branky.
     
    15
    Martinelli nabral rychlost na levé straně hřiště a Fofana musel zatáhnout za ruční brzdu. Brazilského útočníka si přidržel a od rozhodčího za to viděl žlutou kartu.
     
    14
    Pro změnu to zkouší Arsenal přes pravou stranu, kde se snaží zmást obránce svým pohybem křídelník Saka. Zatím mu to ale příliš nevychází.
     
    13
    Domácí drželi míč na polovině hrací plochy, jenže Odegaard si neporozuměl se Sakou a míč poslal za outovou čáru.
     
    12
    Justin si nabíhal na nadýchaný centr Castagneho, avšak do celé situace zasáhl Ramsdale, který konečky prstů dostal míč do zámezí.
     
    11
    Po odmlce jsou tu i hosté, kteří nyní kombinují ve středu hřiště. Arsenal však velmi dobře napadá a hráči v modrých dresech byli vytlačení zpátky před svou bránu.
     
    10
    Martinelli rozehrával standardní situaci z pravé strany hřiště, ale jeho střela nezamířila přesně. Rozehrávat bude brankář Ward.
     
    9
    Zinchenko kombinoval společně s Odegaardem na pravé straně hřiště a druhý jmenovaný se pokusil o centr do pokutového území. Ten byl zblokován Ndidim, domácí tak budou rozehrávat od postranní čáry.
     
    8
    Arsenal pomalu začíná přebírat otěže zápasu, kombinuje na polovině soupeře, ale zatím cestu kupředu nenašel.
     
    7
    Ben White musí se svou rozehrávkou od postranní čáry počkat, jelikož na hrací plochu se odrazil druhý míč.
     
    6
    Thomas Partey vyslal odvážnou přihrávku na nabíhajícího si Xhaku, ale obrana hostů si nakonec se vším poradila.
     
    5
    První velkou šanci si tak vybudovali fotbalisté Leicesteru, kteří nyní okupují útočnou polovinu a dirigují hru.
     
    4
    Wesley Fofana se z obrany vydal na výlet na druhou stranu hřiště a z ničeho nic se objevil v přímém souboji s Ramsdalem! Brankář Arsenalu ale vytáhl senzační zákrok a skóre se tak nemění.
     
    4
    Ve středu hřiště vidíme spoustu nepřesností, chvíli jsou u míče domácí, chvíli zase hosté. Začátek zápasu je zatím velmi opatrný.
     
    3
    Leicester ale neudržel míč na svých kopačkách a opět to jsou domácí, kteří kombinují ve středu hřiště a hledají skulinku.
     
    2
    Centr na levou stranu nezachytil ani Xhaka ani Zinčenko, a tak bude odkopávat od své vlastní branky gólman Ward.
     
    2
    Akce po pravém křídle neskončila úspěchem a Arsenal se snaží o usazení se v pokutovém území.
     
    1
    Zazněl hvizd rozhodčího a utkání bylo zahájeno. Rozehráli jej hráči Leicesteru, kteří kombinují na své vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Základní sestavy nezaznamenaly ani na jedné straně žádnou změnu oproti prvnímu kolu.
     
    Hráči jsou připraveni v útrobách stadionu a právě vchází na hrací plochu. Domácí Arsenal se představí ve své tradiční červené variantě dresů, Leicester nastupuje v barvě modré.
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Ramsdale – Zinčenko, Gabriel, Saliba, White – Xhaka, Partey, Ödegaard (C) – Martinelli, Jesus, Saka.
    Náhradníci: Turner – Holding, Lokonga, Nketiah, Pépé, Smith-Rowe, Tierney, Tomijasu, Alnaní.
    Trenér: Mikel Arteta

    Leicester City: D. Ward – Amartey, Evans (C), Fofana – Justin, Dewsbury-Hall, Ndidi, Tielemans, Castagne – Maddison – Vardy.
    Náhradníci: Iversen – Albrighton, Daka, Iheanacho, N. Mendy, Pérez, Praet, Söyüncü, Thomas.
    Trenér: Brendan Rodgers

    Rozhodčí: England.
     
    Vzájemné zápasy

    13. 3. 2022 – Arsenal 2:0 Leicester
    30. 10. 2021 – Leicester 0:2 Arsenal
    28. 2. 2021 – Leicester 1:3 Arsenal
    25. 10. 2020 – Arsenal 0:1 Leicester
    23. 9. 2020 – Leicester 0:2 Arsenal
     
    Arsenal

    Svítá se na lepší časy Gunners? Dost možná ano! Již v přípravě se londýnskému klubu dařilo, když vyprovodili s výpraskem své rivaly z Chelsea v poměru 4:0 a 6:0 naložili španělské Seville. A na vítězné vlně pokračovali svěřenci trenéra Mikela Artety i v úvodu Premier League. Vyrovnanou bitvu v Selhurst Parku otevřel gólem Martinelli, v závěru utkání podtrhl výhru Arsenalu vlastní gól Guehiho. Fanoušci se mohou těšit na domácím stadionu na debuty hrotového útočníka Gabriela Jesuse či obránce Oleksandra Zinchenka, kteří v přípravě předváděli velmi dobré výkony.

    Nebudou hrát
    - Reiss Nelson

    Nejlepší střelci
    1. Gabriel Martinelli

    Tabulka
    1. Tottenham – 3b
    2. Arsenal – 3b
    3. Manchester City – 3b
    4. Newcastle – 3b
    ...
     
    Leicester City

    Lišky nezačali nový ročník úplně ideálně. Po zvládnuté generálce proti Seville je čekal na domácím trávníku Brentford, tým s jedním z nejnižších platových rozpočtů. Leicester byl jasný favoritem a tyto papírové předpoklady od začátku plnil. Ve 33. minutě dostal domácí do vedení Castagne, na začátku druhého poločasu zvyšoval na 2:0 Dewsbury-Hall. Po prvním, řekněme odbráněném poločase od Brentfordu jsme ale najednou viděli úplně jiný tým a hra se začala vyrovnávat. V 62. minutě to podrthl svým gólem Toney a v 86. minutě jej napodobil Dasilva, pro kterého to byla zároveň první branka v Premier League. Leicester tak ztratil velmi dobře vyvíjející se utkání a od spokojenosti měli jejich fanoušci jistě daleko.

    Nebudou hrát
    - Harvey Barnes
    - Ryan Bertrand
    - Ricardo Pereira

    Nejlepší střelci
    1. Timothy Castagne – 1+0
    2. Kieran Dewsbury-Hall – 1+0

    Tabulka
    ...
    9. Fulham – 1b
    10. Liverpool – 1b
    11. Leicester – 1b
    12. Brentford – 1b
    13. Manchester Utd – 0b
    ...
     
    Dobrý den, vítám vás u zápasu druhého kola anglické Premier League, ve kterém se proti sobě utká Arsenal a Leicester. Pojďme se v rychlosti podívat na aktuální situaci obou týmů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Libor Novák

    Branky: 23. Jesus (Xhaka), 36. Jesus, 55. Xhaka (Jesus), 76. Martinelli (Jesus) – 53. Saliba (vla.), 74. Maddison (Iheanacho)

    Karty:   90. Tomijasu (ARS) – 15. Fofana (LEC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
    Arsenal FC: Ramsdale – Zinčenko (77. Tierney), Gabriel, Saliba, White (75. Tomijasu) – Xhaka, Partey, Ödegaard (C) – Martinelli, Jesus (84. Nketiah), Saka (84. Smith-Rowe).
    Náhradníci: Turner – Holding, Lokonga, Pépé, Alnaní.

    Trenér: Mikel Arteta

    Leicester City: D. Ward – Amartey (64. Daka), Evans (C), Fofana – Justin, Dewsbury-Hall, Ndidi, Tielemans (64. Praet), Castagne – Maddison – Vardy (70. Iheanacho).
    Náhradníci: Iversen – Albrighton, N. Mendy, Pérez, Söyüncü, Thomas.

    Trenér: Brendan Rodgers

    Rozhodčí: England
    thejrc.org